Keikarin foorumi

Keikari => Asut ja pukineet => Aiheen aloitti: supera - 18.09.17 - klo:08:31

Otsikko: Turo Tailorin paluu
Kirjoitti: supera - 18.09.17 - klo:08:31
Minulta oli jäänyt huomioimatta Turon paluu ja kasvojen kohennus.
Käväisin sattumalta heidän Iso Omenan liikkeessä. Palvelu ja esillä olevat mallit innoittivat
hankkimaan puvun.

Mitä mieltä muut ovat? Onko laatu jne linjassa.

Muutin otsikon tarkemmaksi.
- Ville
Otsikko: Vs: Turon paluu
Kirjoitti: Ville - 18.09.17 - klo:09:13
Keskuskadulla olen kävellyt Turon myymälän ohi kymmeniä kertoja. Ikkunoissa olevat takit näyttävät värikkäämmiltä, kiinnostavammilta ja ajanmukaisilta nykyisin, mutta minulle väärällä tavalla: ne ovat naurettavan tiukkoja sekä lyhyitä. Myös käänteet. Tämä on tämänhetkinen "muoti" useimmissa puodeissa, joten menevät kaiketi kaupaksi paremmin kuin ne entiset mallit. Myymälässä on nykyisin Loaken jalkineita, yllättävää. Kirpputorilla kääntelin yhtä Turon rakenteetonta tweedistä takkia, joka oli siististi valmistettu. Ehkä firma on vaihtanut tehdasta myös.

Suunta on siis parempi, mutta en keksi syytä, miksi valita Turo niin monen valmistajan joukosta. Kotimaisuus ei ole valtti, sillä eivät valmista Suomessa eikä vaatteisiin käytetä suomalaisia kankaita.
Otsikko: Vs: Turon paluu
Kirjoitti: Partasuti - 18.09.17 - klo:18:03
Nähdäänkö kuvia puvusta ja istuvuudesta jossain välissä?
Otsikko: Vs: Turon paluu
Kirjoitti: Jussi - 19.09.17 - klo:00:39
Turo on hivenen kaksijakoinen juttu. Firmassa on selkeästi halua uudistaa mallistoa. Vanhat tottumukset kuitenkin seuraavat helposti mukana ja uusissa leikkauksissa on hieman varovaistten ratkaisujen makua. Kapeat puvut ovat ylipäätään vaikeimpia leikata ja niissä suuret kädentiet yhdistettyinä kapeaan ylähihaan tuottavat valtavia ongelmia.

Materiaaleissa on myös samaa vaivaa. Pintakangas on usein jopa loistavaa laatuvalmistajien tuotantoa, mutta vuorikankaissa polyester kummittelee liian usein. Puolivuoratuissa taas kädentie- ja selkätilaongelma tuo pahan yhdistelmän liikkuvuutta hieman rajoittavalle (ei luista paidan päällä) puolivuorille.

Karmein esimerkki: Kapea leikkaus, suuri kädentie, upea Vitale Barberis Canonicon hopsack, täyspolyestervuori (joka tappaa hengittävän kankaan idean) ja napituspiste todella korkealla.

Tarkastelin pukuja hivenen lähempääkin viime perjantaina ja yllätyin rakenteista. Puoliliinarakenne oli kevyt ja sinänsä hyvä, joten runko olisi kunnossa, mikäli kaavaa katsottaisiin uudelleen. Ei sinällään ole mitään syytä, miksi Turo ei voisi tehdä todella laadukasta ja toimivaa vaatetusta.
Otsikko: Vs: Turon paluu
Kirjoitti: Tumppi$ - 19.09.17 - klo:18:04
........... Siirsin kyssärit tuonne paremmin sopivaan viestiketjuun.......... (pikkutakin oikea istuvuus)
Otsikko: Vs: Turon paluu
Kirjoitti: Henri - 21.09.17 - klo:13:52
Nyt Turo lanseeraanut myös Sartorial Edition-malliston jossa half-canvas -bleisereitä. Onko mielipiteitä tähän? Itselle vähän vieras aihe half canvas -yleisesti.

https://www.turoshop.com/collections/sartorial-edition

"Sartorial-tuotteemme valmistetaan perinteistä half canvas-valmistustapaa kunnioittaen. Valmistusmenetelmä yhdessä ajattoman muotoilun ja laadukkaiden materiaalien kanssa takaa Sartorial-malliston tuotteille kestävän ryhdikkyyden, erinomaisen istuvuuden ja käyttömukavuuden, joka on koettava itse. Päällepäin Sartorial-tuotteen erottaa olkapään ja hihojen valkoisesta harsinompeleesta, joka poistetaan käyttöönoton yhteydessä. Sisälleen tuote on kätkenyt enemmän perinteisen räätälintyön tunnusmerkkejä:

 

        Bleiseri koostuu noin 200 eri osasta ja käy läpi 80 työvaihetta.
        Rintaliinamateriaali sisältää hevosen häntäjouhea, joka palauttaa rintaliinan muodon aina ennalleen.
        Rintaliina jatkuu kauluskäänteelle, mikä pitää kauluskäänteen napakasti muodossaan.
        Pehmeä, luonnollinen olkalinja pysyy muodossaan ja on miellyttävä päällä."
Otsikko: Vs: Turon paluu
Kirjoitti: Alhazen - 21.09.17 - klo:14:00
Half canvas on ihan standardikamaa valmispuvuissa, esim. SuitSupplyn peruspuvuissa on tällainen rakenne. Napituspiste näyttää noissa kuvien takeissa absurdin korkealta.
Otsikko: Vs: Turon paluu
Kirjoitti: sagaari - 21.09.17 - klo:14:37
Takin helmakin vaikuttaa kovin lyhyeltä. Vaikuttaa olevan nykyistä "muotia". Ei tosin itseä sytytä liiemmin.
Otsikko: Vs: Turon paluu
Kirjoitti: Ville - 21.09.17 - klo:15:19
"Yhdessä ajattoman muotoilun kanssa" - tämä on sanahelinää. Takkien lyhyys ja napituspisteen korkeus ovat Thom Brownen inspiroimaa, vahvasti 2000-luvun alkupäähän sijoittuvaa kamaa. Näin poikkeava ilme vanhenee pikaisesti ja sitten tekee mieli hävittää ikääntynyt tavara. Hyvä bisnekselle, paha omistajalle.

Lisäkysymys: miksi Turo, joka myy melkein kaikki vaatteensa suomalaisille, on vaihtanut verkkokaupassa kielen englanniksi? Ei kai nyt vaan yritetä vaikuttaa siistimmältä ja kansainvälisemmältä kuin oikeasti ollaan?
Otsikko: Vs: Turon paluu
Kirjoitti: RexMundi - 21.09.17 - klo:16:34
Sinänsä Turolle toivoisi hyvää menestystä kotimaassa ja miksei laajemminkin. SS, Tiger, Boss yms kuitenkin myyvät hyvin, ja voisihan osa tuosta myynnistä mennä kotimaiselle merkille vaikka vaatteet samoilta Kiinan tehtailta tuleekin. Verkkokaupalla voi helposti ja melko pienin lisäkustannuksin tavoitella myyntiä ulkomailtakin.

Turolla näyttäisi olevan varsin hyvä yritys materiaalien ja rakenteiden kanssa, vaikka mallit ja napitus yms meneekin trendipuolelle - mutta tuolla trendituotteiden puolella se isompi markkinakin taitaa olla. Jos ja kun myynnin päävolyymi pitää haalia Suomen markkinoilta, pitää tehdä sellaista mallistoa joka myy, ja valitettavasti klassisten takin mittojen ja napituspisteiden yms.yksityiskohtien arvostajat eivät taida olla se ryhmä josta Suomessa rekkivaatevalmistaja elantonsa tienaisi. Olisihan se hienoa, jos saisivat mallistonsa vielä joskus sellaiseenkin kuntoon, että kelpaisi myös tälle foorumille :)
Otsikko: Vs: Turon paluu
Kirjoitti: CoccoBill - 21.09.17 - klo:16:53
Suunta on siis parempi, mutta en keksi syytä, miksi valita Turo niin monen valmistajan joukosta. Kotimaisuus ei ole valtti, sillä eivät valmista Suomessa eikä vaatteisiin käytetä suomalaisia kankaita.

Käsityöläisperinteen ylläpidon osalta varmasti, mutta kansantalouden puolesta minusta yhtä hyvät perusteet olisi tukea suomalaista vaatekauppiasta kuin suomalaista vaatteiden tai kankaiden valmistajaakin. Kansantalouden kasvun kautta tulee sitten sitä kysyntää ja sen seurauksena tarjontaa.
Otsikko: Vs: Turon paluu
Kirjoitti: te0me - 21.09.17 - klo:19:32
Turolle kaikkea hyvää, on vaatettanut juhliin meikäläisen nuoruudesta melko pitkälle. Siitä sitten muutaman pompun kautta mtm-vaatteisiin.

Lähinnä mietityttää linkissä olleiden irtotakkien hinta. Hieman lisää, niin pääsee käsiksi jo muutamien kotimaisten mtm-toimijoiden takkeihin käsiksi. Samalla pompataan kuitenkin aivan eri tasolle. Toki jos budjetti on tiukka/rajallinen, niin Turo voinee tarjota varsin hyvän oloista tavaraa (ei kokemusta, mitä nyt vilkaisin sivuja).

Sinällään asemointi dresmann ja tiger/boss/canalli/ym vastaavat väliin on ihan fiksu veto ajatellen kotimaisia markkinoita. Jos rekkimitoitus on tehty perusmiehen vartaloa hiveleväksi, niin varmasti käy kaupaksi.

Ainakin meillä päin Turo oli aikoinaan synonyymi (laadukkaalle) puvulle. Nykynuorisosta en osaa sanoa sitä, osaavatko arvostaa ja huolivatko ensimmäiseksi/toiseksi puvuksi.
Otsikko: Vs: Turon paluu
Kirjoitti: Kolibri - 21.09.17 - klo:21:45
Harva tuskin haluaa toivottaa huonoa onnea itseisarvoisesti, mutta ainakin tällä hetkellä (ja monien menneiden hetkien kokemusteni perusteella) ei ainakaan huvita tukea heitä valintojensa perusteella (. Varsinkin, jos design on ainoa kotimainen juttu, jolla ratsastetaan). Kuten Ville mainitsikin, niin en itse keksi syytä miksi tukisi näitä esim. SuitSupplyn yli.

Se, että esim. jättää pukuostoksensa niin viime tinkaan, ettei ehdi odottamaan toimitus-/valmistusaikoja, niin totean vaan, että jospa kuitenkin suunnittelisi asiaa paremmin etukäteen, niin mahdollisten valintojen maailma todella avautuisi ja tekisi siten niin paljon optimaalisempia hankintoja. Jos tämä taas on täysin pakon sanelemaa, niin toivotan toki vilpittömästi maksimaalista viihtyvyyttä hallussa olevalla vaateparrella, mutta silmien auki pitäminen paremmille vaihtoehdoille on silti sallittua ja hyvin suotavaa.
Otsikko: Vs: Turon paluu
Kirjoitti: Jussi - 21.09.17 - klo:22:00
Jos rekkimitoitus on tehty perusmiehen vartaloa hiveleväksi, niin varmasti käy kaupaksi.

Tämä on se ongelma. Minä en tiedä, kenelle Turo pukunsa tekee.

Turo teki klassista, tylsähköä Suomi-mitoitusta hyvin pitkään. Nyt Turo on hieman hukassa. Leikkaus vaikuttaa olevan hieman erikoinen. ehkä siksi että kapeaa on lähdetty tekemään aiemman kaavan pohjalta.

Kotimaista valmistusta en pidä välttämättä keskeisenä.
Otsikko: Vs: Turon paluu
Kirjoitti: te0me - 22.09.17 - klo:09:03
Tottahan tuo on mitä Kolibri ja Jussi kirjoittivat ylempänä. Eikä sillä, että olisin palaamassa Turon asusteisiin.

Lähinnä pohdin asiaa Turon tulevaisuuden kannalta. Täällä foorumilla on sen verran valveutuneita kuluttajia, että osaavat tilata/ostaa puvun jo kuukausia etukäteen tarvetta varten. Uskallan väittää, että hyvin isolle porukkaa suomalaiselle miehelle puvun päälle laittaminen on viimeisiä ja pakollisia tekoja. Tätä taustaa vasten, kun pitää lähteä vieraaksi esim. häihin ja rippipuku ei sovikkaan, niin silloin suunnataan paikallaiseen Sokokseen edellisenä iltana ja Turo sieltä tarttuu kyytiin. Mielestäni tässä on juuri Turon vahvuus ja paikka tehdä järkevää kauppaa. Jos he epäonnistuvat huonolla kaavotuksella tms., niin sitten peli on menetetty.

Uskallan myös väittää, että nuoremmalla sukupolvella ja isommissa kaupungeissa tilanne voi olla hieman toinen, Turon kannalta epäedullisempaan suuntaan. Kuitenkin jos mennään maakuntiin jonnekin Kuhmon perukoille, Suitsuplyt ja Tiikerit ovat aivan vento vieraita merkkejä heille, jotka satunnaisesti kiskaisevat puolipakolla puvun niskaan.
Otsikko: Turo Tailorin paluu
Kirjoitti: Visa.k - 27.09.17 - klo:11:08
Tähän sivuheittona, että kun vielä myin pukuja Stockmannilla, oli Turon (jos nyt oikein muistan) Helsinki-mallinen puku yksi parhaista leikkauksiltaan hyvin monelle asiakkaalle. Oli leikkaukseltaan hyvin samantyyppinen kuin esim. Sandin ja Tigerin normimallit (olivatkohan sitten Star ja Harrie vastaavasti nimet), mutta hieman lyhyemmällä hihalla ja pidemmällä helmalla. B-mitotuksessa tämä vastaava puku oli myymälän kapein, ja päätyi monen nuoren juoksijakroppaisen kundin matkaan. Takin etuna oli keveä rakenne, varsinkin olkapään leikkaus oli sellainen että istui monelle täydellisesti (verrattuna esim. Sandiin, jonka rakenne oli hartian edestä monelle aika kummallinen). Kankaat olivat hienoja, Vitali Barberista. Toki vuoren materiaali oli mitä oli.

Viidensadan hintaan (eli satasen alle Tigerin, Sandin ja Bossin) puku oli aika lyömätön perusjampalle, joka viime puku oli Dressmannista, ja joka nyt tarvitsi juhlapukua huomisiin häihin. Turon puku oli myös monelle iäkkäämmälle asiakkaalle se ensimmäinen kapeampi, "trendikkäämpi" puku - ehkä brändin arvossa pitäminen teki siirron "muotipukuihin" helpommaksi.

Muutin otsikon tarkemmaksi.
- Ville
Otsikko: Vs: Turon paluu
Kirjoitti: KimErik - 18.02.20 - klo:16:48
Nostetaas ketjua hieman henkiin. 3 vuotta on jo ehtinyt vierähtää viimeisestä viestistä.

Mikä on TUROn tilanne nykyään? Seuraan brändiä ihan mielenkiinnosta Instagramissa, mutta koska töiden puolesta pidän majapaikkaa ulkomailla, ei ole päässyt katsastamaan läheltä tätä hyvin mielipiteitä jakavaa, kotimaista brändiä.

Onko suunta yhä eteenpäin vai vaeltaako TURO yhä vailla suuntaa?

Otsikko: Vs: Turon paluu
Kirjoitti: Ville - 18.02.20 - klo:22:18
Säännöllisen epäsäännöllisesti kävelen Turon keskustan-myymälän ohitse. Ikkunoissa näkyvät asut ovat yhä kovin lyhyitä ja kireitä eli rumia, mutta on joukossa sentään myös väriä ja kuviota. Myymälässä on Loaken popoja tarjolla ja kirpputoreilla hypistellyissä takeissa olen nähnyt kevyitä rakenteita.

Kama on siis parempaa kuin ennen, mutta ei hyvää. Suitsupply tarjoaa paljon enemmän valikoimaa ja laatua samalla hinnalla.
Otsikko: Vs: Turon paluu
Kirjoitti: chrisjo - 19.02.20 - klo:13:06
En oikein ymmärrä sitä että halutaan olla "suomalainen vaatebrändi", ja sitten kuvaston kuvatkin täytyy käydä ottamassa Italiassa.

(https://cdn.shopify.com/s/files/1/0878/1568/files/18_2019_10_06_Turo_SS20_048pienijpg_611510ac-828c-4007-85cf-d35771ddb276_2048x2048.jpg?v=1581498532)

Melkein kaikissa Turon puvuissa näyttäisi esimerkiksi näkyvän kauluspaita puvun takin välistä, jos ylin nappi on kiinni. Mielestäni ei näytä hyvältä.

(https://cdn.shopify.com/s/files/1/0878/1568/files/13_2019_10_06_Turo_SS20_053pienijpg_ae2e3317-c6b6-48fd-81eb-4e960bdbdf79_2048x2048.jpg?v=1581498317)

(https://cdn.shopify.com/s/files/1/0878/1568/files/11_2019_10_06_Turo_SS20_005pienijpg_7a545bf5-273d-4a9c-9abe-266c6e491f46_2048x2048.jpg?v=1581498483)
Otsikko: Vs: Turon paluu
Kirjoitti: Ville - 19.02.20 - klo:15:12
Hyvä havainto, chrisjo!

Tässä muutama kuukausi sitten myös Turon kotisivut olivat kokonaan englannin kielellä, vaikka täysin taatusti joku 98% asiakkaista on ihan vaan suomalaisia.

Ilmeisesti johto haluaa kovasti vaikuttaa kansainväliseltä ja sexyltä ja trendikkäältä, vaikka todellisuudessa suurin osa asiakkaista on tavallisia Matti Meikäläisiä ja ostavat puvun, koska tarvitsevat sellaisen. Olisi ihan ookoo olla tavallinen myös, ei jokaisen valmistajan tarvitse apinoida jotakin italialaista muotihuonetta.
Otsikko: Vs: Turon paluu
Kirjoitti: tuc - 19.02.20 - klo:17:07
(https://cdn.shopify.com/s/files/1/0878/1568/files/11_2019_10_06_Turo_SS20_005pienijpg_7a545bf5-273d-4a9c-9abe-266c6e491f46_2048x2048.jpg?v=1581498483)

Takkiin muutama sentti lisää pituutta ja napituspiste ehkä 4-5cm alemmas, niin olisi mielestäni ihan ok setti.

Pitää olla muuten aika hc, jos hankkii valkoisen kaksirivisen puvun. Ja vielä enemmän hc, jos sitä pitää ilman paitaa tai vaimari päällä. Allaskuvaan olisin kaivannut jotain sellaista asua, jota voisi kuvitella pitävänsä uima-altaalla. Esimerkiksi joku Ranskan Riviera -henkinen vaalea kesäasu.
Otsikko: Vs: Turo Tailorin paluu
Kirjoitti: Colt - 16.07.20 - klo:20:49
Hankin jokin aika sitten Turon sinisen pikkutakin. Kangas oli erityisen miellyttävää 40% puuvilla ja 60% villa sekoitekangasta ja muistaakseni jonkin Italialaisen kutomon valmistamaa.

Takki on rakenteeton ja keinokuiduton olemus tekee siitä oikein miellyttävän, etenkin kesäkeleillä.

Hinnasta minulla ei ole mitään käsitystä, koska ostin takin käytettynä. Mielestäni tämä osoittaa että Turolla ollaan hitaasti siirtymässä oikeaan suuntaan. Hinta tietysti ratkaisee parempien tuotteiden menekin...
Otsikko: Vs: Turo Tailorin paluu
Kirjoitti: salaryman - 27.08.21 - klo:20:07
Perheessä sattui kuolemantapaus, jonka seurauksena tarvittiin musta puku kohtuu nopeasti.

Nopealla pääkaupunkiseudun valmispukutarjonnan läpikäynnillä valinta osui Turon pukuun.

Omat käsitykset Turon puvuista osoittautuivat vanhentuneiksi. Ainakin tässä puvussa on luonnollinen, lähes rakenteeton hartialinja, hihat istuvat luontevan näköisesti eikä kainalon alla ole ylimääräistä.

Liikkeessä tehdyn sovituksen pohjalta tehdyt normaalit mittakorjaukset hihojen ja lahkeitten pituuteen tuottivat ihan kelpo tuloksen, ainoa mihin en ihan ollut tyytyväinen oli kauluksen istuvuus. Saa nähdä, asettuisiko tuo käytössä kohdalleen, mutta nyt kauluksen alla takana on pieni vekki.

Muuten, ottaen huomioon tilanteen, ihan OK.
Otsikko: Vs: Turo Tailorin paluu
Kirjoitti: Ville - 29.08.21 - klo:09:42
Mitenkäs puvun kangas? Onko se täyttä villaa ja Euroopassa kudottu, vai onko joukossa muovia ja alkuperä merkkaamaton?
Otsikko: Vs: Turo Tailorin paluu
Kirjoitti: Mats - 02.09.21 - klo:17:00
Mitenkäs puvun kangas? Onko se täyttä villaa ja Euroopassa kudottu, vai onko joukossa muovia ja alkuperä merkkaamaton?

Salarymanin kankaasta en tietenkään osaa sanoa. Jos Turon vaate on hyvästä kankaasta tehty, on sen yrityksen nimi ja maa mainittu. Samaten jos vaate on tehty Liettuassa tai Italiassa, se on selvästi sanottu. Muussa tapauksessa kankaan tekijää/maata ei ole sanottu. Siitä voinee tehdä johtopäätöksiä. Jos haluaa Euroopassa tehdyn vaatteen, voi sellaisen Turolta hankkia.
 
Otsikko: Vs: Turo Tailorin paluu
Kirjoitti: Alhazen - 02.09.21 - klo:18:37
Suurin osa ellei kaikki Turon villakangas tulee Vitale Barberis Canonicolta tai Marzottolta eli aika samoilta toimittajilta kuin samassa hintaluokassa muutenkin. Leikkaus on ”moderni” samalla tavalla kuin ruotsalaisilla tai vaikka isossa osassa SuitSupplyn malleja, eli takit ovat perusmittaisina lyhyitä ja napituspiste korkea.
Otsikko: Vs: Turo Tailorin paluu
Kirjoitti: Ville - 03.09.21 - klo:15:36
Leikkaus on ”moderni” samalla tavalla kuin ruotsalaisilla tai vaikka isossa osassa SuitSupplyn malleja, eli takit ovat perusmittaisina lyhyitä ja napituspiste korkea.

No niin, tämä riittääkin. Ei jatkoon.
Otsikko: Vs: Turo Tailorin paluu
Kirjoitti: salaryman - 14.09.21 - klo:20:09
Suurin osa ellei kaikki Turon villakangas tulee Vitale Barberis Canonicolta tai Marzottolta eli aika samoilta toimittajilta kuin samassa hintaluokassa muutenkin. Leikkaus on ”moderni” samalla tavalla kuin ruotsalaisilla tai vaikka isossa osassa SuitSupplyn malleja, eli takit ovat perusmittaisina lyhyitä ja napituspiste korkea.

Tjaa, puvun takki on kyllä ihan normipituinen, ei mitään moitittavaa sen suhteen. Istuu vanhan äijän päälle ihan siedettävästi ilman mitään nuorisolaisten kotkotuksia muutamalla liikkeen ompelijan tekemällä perussäädöllä.

Valmistettu jossain Elboniassa ja kangas on sekoitekangasta. Kuten viestissäni mainitsin, tarvitsin mustan puvun nopeasti ja sain mitä tilasin. Saratorialiset hienoudet eivät olleet tuossa tilanteessa mielessäni päällimmäisenä.

Hautajaispukua en toivo vetäväni kovinkaan usein päälleni, tämä puku hoiti hommansa enkä siltä sen enempää odotakaan.
Otsikko: Vs: Turo Tailorin paluu
Kirjoitti: Johan Bon Bass - 21.12.21 - klo:14:20
Hei,
 
Mietin pitkään jaanko omia kokemuksia Turon kanssa asioimisesta, mutta koska asia on ollut viime aikoina jonkun verran mielen päällä, niin rohkaistun kirjoittamaan asiasta. Ajatus on ehkä enemmän hakea yleistä mielipidettä markkinoista, asiakaspalvelusta ja pukujen kanssa hääräämisestä, kuin lynkata ketään tai mitään. Pahoittelut pitkästä kirjoituksesta, mutta asiaa on minusta hieman vaikea tiivistää.

Sain kunnian olla parhaan ystäväni bestman viime syksyllä olleissa häissä. Lupasin auttaa häntä parhaani mukaan valitsemaan sellaisen puvun joka palvelisi häntä nyt ja tulevaisuudessa. Kiersimme Helsingissä muutamia paikkoja ja tekijöitä, kunnes sulhanen valitsi enemmän vähemmän sinivalkoisin lasein Turo Tailorin.
Menimme Keskuskadun lippulaivamyymälään jossa meidät otettiin iloisesti vastaan, kerrottiin vaihtoehdoista ja kustannuksista. Kävimme pakkoja läpi ja sulhanen päätyi passelin oloiseen VBC:n kankaaseen. Ideana oli, että puvun elämä jatkuu molemmilla myös häiden jälkeen juhlapukuna, parhaassa tapauksessa hyvinkin pitkään.  Sulhaselle löytyi suoraan räkistä sopiva, mutta liivi piti teettää.

Omalta osaltani tilanne oli hieman erilainen ja päädyin teetättämään samanlaisen puvun mittojen mukaan ”Unelmien puku, omilla mitoilla”  Tailored by Turo. Mittausprosessi tapahtui verrattain vikkelään. Sovituspukuun sentti sinne, sentti tuonne. Valinnanvaraa ei näissä Turon puvuissa juurikaan olluti, joka oli hieman yllättävää 1100-1200 euron hintapyyntiin kolmiosaisesta puvussa. Ei lipputaskun, ei napinläven, ei monogrammin. Kaikesta huolimatta puvut lähti tilaukseen ja toimitusajaksi kerrotaan n. 4 viikkoa.

Puku valmistui ajallaan ja #1 sovituksessa takki on liian pieni ja liivi liian suuri. Molempiin tehdään muokkaus suunnitelmat ja laitetaan ompelijalle.  Sovituksessa #2 takki on edelleen yhtä liian pieni. Liivi parempi, mutta istuu hassusti. Takki lähtee takaisin ompelijalle. Sovituksessa #3 takki on yhä edelleen yhtä liian pieni. Tässä kohtaa häihin on reilu viikko. Seuraavaksi saan tiedon, ettei puku ole lähtenyt oikeilla mitoilla tehtaalta alun perin. Minulta kysyttiin haluanko viettää häät takki auki ja tarjotaan ilmaista rusettia kompensaatioksi. Nauran asialle. Totean, että minulle se ja sama kunhan hoidatte asian kuntoon ja minulla on häissä puku joka menee kiinni ja istuu sovitulla tavalla. Minulle ilmoitetaan, että takkiini lisää kangasta jonkun toisen tekijän toimesta ja puku lähetetään minulle kuriirin kyydissä kotiin.
Saan puvun kuriirin pakettiauton lattialta, pukupussi kurassa. Puku on anteeksiantamattoman iso. Puolentoista litran pullo menee helposti rinnasta minun ja puvun väliin. Irtolankoja siellä, täällä. Näytän naurettavalta. Häihin 3 päivää.

Kirjotan Turolle tulenkatkuisen viestin ja saan vastaukseksi:
” Pyrimme toimimaan niin, että kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä ja siinä olemme epäonnistuneet kohdallasi täysin.”
Ei ole muita vaihtoehtoja tässä kohtaa kun vetää teltta niskaan ja lähteä ”juhlimaan” Häät enemmän vähemmän pilalla omalta osaltani.
Käyn häiden jälkeen keskustelemassa asiasta myymälässä. Päädymme ratkaisuun, että saan puolet hinnasta takaisin ja takki korjataan ja liivi tehdään uusiksi.

Haen korjatun puvun parin viikon päästä ja istuu kuten ehkä olisi alun perin pitänyt. Olo tässä kohtaa huojentunut, koska en olisi jaksanut enää ravata Turolla. Huomaan illalla kotona, että takin ompelee pettää ja vuori alkaa irrota.
En tiedä pitäisikö tässä kohtaa itkeä vai nauraa. Laitan Turolle kolmannentoista sähköpostin. Ei vastausta. Päätän kirjoittaa Turon toimitusjohtajalle. Pyydän hänen mielipidettä Turon tapaan toimia 2021. Saan vastaukseksi :
”Kiitos yhteydentotosta. Harmi, että sinun kohdalla virheitä on sattunut monella tasolla ja pahoittelut siitä. Pyrimme aina parantamaan myymälöidemme asiakaskokemusta, mutta virheitä meillekin välillä sattuu. Voisitko ystävällisesti palauttaa saamasi puvun myymäläämme, niin hyvitämme sinulle koko kauppasumman.”

Otin tämän jo vittuiluna. Vastaan, ettei riitä enää. Eikö minun menetetyllä ajalla ole mitään merkitystä? Ei vastausta. Minua juoksutetaan, palautan puvun ja minulle lyödään omat käteen ja voi voi. Vannon itselleni, etten palaa koskaan tänne.
Mitä mieltä te olette? Hoidettiinko tämän asiaankuuluvalla pieteetillä? Voiko tällä tavalla pärjätä mittatilauspuku markkinoilla, joissa Helsingissä on hyvä määrä kilpailua? Olenko liian vaativa asiakas?
 
Henkilökohtaisesti en voi suositella mihinkään edes vähän tärkeään tapahtumaan Turoa.
 
 
 
 
 
 
 
 

Otsikko: Vs: Turo Tailorin paluu
Kirjoitti: uuno - 21.12.21 - klo:18:23
Minulla on kahdessa mittapaikassa käynyt niin, että tulos oli liian pieni - BQ räätälistudiolla, jossa paikassa ravaamisen jälkeen alkoi kuulostaa lopulta siltä, että lähinnä asiakkaasta haluttiin jo päästä eroon.  Ja Kampin keskuksessa Sartoria Rossilla, jossa halusivat hoitaa asian oikeasti kuntoon, eli siitä jäi lopulta parempi fiilis, vaikka alkuperäinen mittaaminen oli ihan pielessä.

Turon mittapalvelua ei ole tullut käytettyä.

Hyvät fiilikset ovat olleet Schoffassa ja Herrainpukimolla, joissa mittaukset ovat onnistuneet ongelmitta, Saumassa sekä Turnbull & Asserilla Lontoossa, joista Sauma on ainakin toistaiseksi valikoitunut. 
Otsikko: Vs: Turo Tailorin paluu
Kirjoitti: Jean Passepartout - 21.12.21 - klo:19:09
Olipas karmiva tarina. Ei kyllä jätä hyvää kuvaa firmasta.

Omat mittavaatetilaukseni ovat pääasiassa Herrainpukimolta, ja vaikka tilauksissa on välillä ollut pientä kuprua, niin asiat on aina lopulta hoidettu niin, että asiakkaalle on jäänyt hyvä mieli.
Otsikko: Vs: Turo Tailorin paluu
Kirjoitti: RexMundi - 22.12.21 - klo:09:53
Poikkeuksellisen kamalalta kuulostaa tuo Turo-case. Kaiken tuon kohtuuttoman säätämisen ja sähläämisen jälkeenkään firma ei sitten osannut reagoida ja paikata tilannetta edes kohtuulliseksi.

Jokaisesta mittavaateliikkeestä löytyy varmasti joku tapaus, missä hommat ei ole menneet ollenkaan nappiin, mutta asiakaspalvelu, asian jatkohoitaminen ja ongelman korjaaminen ratkaisee. Turosta ei ole omia kokemuksia sitten 20 vuoden takaisten räkkipukujen jälkeen, vaikka jotenkin toivoisi kotimaisen firman menestyvän alalla, ei vieläkään ole oikein ollut uskoa ja luottoa lähteä asioimaan siellä. Omista kokemuksista Sauman mittapäiville tai ehkä muutenkaan en palaa enää ikinä (yksi huono kokemus ja sen heikko jälkihoito riitti, kun kerran valinnanvaraa kuitenkin on); Herrainpukimo sen sijaan on parista tilausongelmasta huolimatta onnistunut hoitamaan hommat aina niin, että hommasta on jäänyt hyvä maku ja luotto siihen että hommat hoidetaan loppuun asti kuntoon niin että asiakas on tyytyväinen.
Otsikko: Vs: Turo Tailorin paluu
Kirjoitti: Miika - 24.12.21 - klo:00:08
Ikävältähän tuo Turon tapaus vaikuttaa, mutta jos koko puvun hinta ollaan valmiita korvaamaan, niin ei tuo ainakaan ihan täysi pohjanoteeraus ole. Toki ymmärrän, ettei käytettyä aikaa saa takaisin, eikä tuollainen sähläys anna hyvää kuvaa Turon ammattitaidosta.

Itselläni ei ole vaatteiden mittatilauksesta kokemuksia kuin Herrainpukimolta (ihan positiiviset kokemukset), mutta muissa yhteyksissä on tullut pahasti väärän mittainen tuote, ja vaihtoehdoksi on tarjottu palautusta omaan laskuun (tullimaksun jälkeen ei kauhean houkutteleva vaihtoehto) tai 10% alennusta seuraavasta tilauksesta (joo ei...).
Otsikko: Vs: Turo Tailorin paluu
Kirjoitti: Ville - 24.12.21 - klo:00:11
Ei mennyt hyvin tuon kertomuksen pohjalta ja se muistutti aiheesta, jota olen mietiskellyt satunnaisesti.

Tyytyväisellä asiakkaalla on taipumus palata. Nyt 2020-luvulla, siis verkkokauppojen ja käytettyjen vaatteiden aikakaudella, palvelu on se asia, jolla liikkeet ja valmistajat erottautuvat. Verkkopuoti ei koskaan voi palvella yhtä kokonaisvaltaisesti kuin kivijalka.
Otsikko: Vs: Turo Tailorin paluu
Kirjoitti: kisälli - 23.01.22 - klo:18:44
Oi voi voi. Huonosti meni Puku tilaus Turolla. On muuten ihan totta että kaikille sattuu virheitä, toisille vaan usammin. Tämä koko mittapuku busines on muuttunut tämän 30 vuoden aikana todella paljon. Kun klassinen pukeutumine on tullut suosituksi, on erilaisia mittapuku firmoja nousut kun sieniä sateella. Ongelmia alkaa tulla kun pukuja myyvillä/mittaavilla henkilöillä ei ole ammattitaitoa asiaan.

Pari esimerkkiä historiasta. Kun olin Helsingin Stockmannin mittapukuosastolla töissä, sillioin myytiin satoja mittapukuja vuodessa varmaaan noin 400-500. Pelkkiä Zegnanan mittapukuja myytiin kevään mittapäivillä yli 100kpl. Vuodessa mittausvirheen vuoksi jäi ehkä rekkiin noin 5 pukua. toiset 5 oli sitten tilattu vahingossa värällä mallilla  tai kangas oli väärä. Meitä olikin siellä töissä 3 vaatturikoulun käynyttä mittamestaria.

Olessani Feressä töissä mittapukuja jäi rekkiin vuodessa ehkä 2-3 mittausvirheen vuoksi.

Nyt olen pitänyt omaa liikettä Turussa 6 vuotta. Pukuja on mittausvirheen takia jäänyt rekkiin 0 kpl ja yksi mittatilauspaita on jouduttu tilaamaan udelleen

Eli Jos tietää mitä pitää tehdä ja osaa lukea mittanauhasta sentit ja mitata asiakkaan tarkasti, virheitä sattuu vähemmän. Toki tähän vaikuttaa myös se että olen valinnut tavarantoimittajani huolella, joten saan sitä mitä tilaan.

Otsikko: Vs: Turo Tailorin paluu
Kirjoitti: tuc - 24.01.22 - klo:14:11
Turon tilanne on kyllä todella tukala. Firman liikevaihto vuonna 2020 tippui noin 39 % ja  tulos oli 1,5 miljoonaa pakkasen puolella. Myynti tippunut kolmessa vuodessa puolellla. Odottelen jännityksellä, miltä vuoden 2021 tilanne näyttää. Jos tulos on yhtään samansuuntainen, on odotettavissa isoja muutoksia, sillä firma tarvitsee tätä menoa runsaasti lisää omaa pääomaa.

Ei ole helppoa olla vaatealan yrittäjä Suomessa - ilman koronaakaan. Tsemppiä Turon suuntaan ja toivottavasti saavat prosessit kuntoon.

https://www.is.fi/yritys/oy-turo-tailor-ab/kuopio/1110500-0/
Otsikko: Vs: Turo Tailorin paluu
Kirjoitti: salaryman - 25.01.22 - klo:15:59
Jäin tässä miettimään Turo:n asemoitumista markkinoille suhteessa keskimääräisen asiakaskunnan odotuksiin. Tuli mieleen Henkka Hyppösen pohdiskelut siitä, miten meille suomalaisille on luonteenomaista nöyrän kohteliaasti vastata, on se ihan hyvä, kun pyydetään palautetta vaikkapa hiustenleikkauksesta, vaikka todellisuudessa pettymys täyttäisi mielen. Osa ongelmaa on varmaan se, että laadukkaan asiakaslähtöisen toiminnan vaatiminen kysyy asiakkaalta usein poikkeuksellista asiantuntemusta ja omanarvontuntoa.

Tämä on sääli, koska Turon kaltaisille toimijoille ei synny haastetta ratkaista kuvatun kaltaisia tilanteita sujuvasti ja oikeuksistaan kiinni pitävät asiakkaat koetaan helposti hankaliksi.

Tiedä sitten, miten saisi potkittua liikkeelle sellaisen kulttuurin muutoksen, jossa suomalaiset heräisivät vaatimaan parempaa vastinetta rahalleen, antamaan rohkeasti palautetta kun homma ei mene putkeen. Kun keskivertokuluttaja on nöyrän tyytyväinen siihen, mitä sattuu saamaan, pikkuliikkeitä suuremmissa organisaatioissa ei välttämättä edes tunnisteta kehitystarvetta ja hyvä asiakaskokmus jää pienten piirien herkuksi.
Otsikko: Vs: Turo Tailorin paluu
Kirjoitti: Jean Passepartout - 25.01.22 - klo:17:52
Salarymanilta viisauden sanoja.  Kärjistäen voisi väittää, että suomalaisen palautevaihtoehdot ovat joko "ihan hyvä" tai tappouhkaus.
Otsikko: Vs: Turo Tailorin paluu
Kirjoitti: Bordeaux - 25.01.22 - klo:18:51
Niinpä. Kuinkahan moni asiakas onkaan poistunut paikalta huonosti istuva puku mukanaan ajatellen, että onhan sen oltava hyvä koska on mittapuku.
Otsikko: Vs: Turo Tailorin paluu
Kirjoitti: Roskis2000 - 26.01.22 - klo:09:13
Hyvää keskustelua minusta puolin ja toisin.

Poikkeuksellisen kamalalta kuulostaa tuo Turo-case. Kaiken tuon kohtuuttoman säätämisen ja sähläämisen jälkeenkään firma ei sitten osannut reagoida ja paikata tilannetta edes kohtuulliseksi.

Niinpä. En minä kai tähtiä taivaalta pyytänyt. Jotain pientä minttua huuhtomaan sonnan maun suusta.

Verkkopuoti ei koskaan voi palvella yhtä kokonaisvaltaisesti kuin kivijalka.

Silti jotenkin tuntuu, ettei kaikesta huolimatta monella verkossa toimivalla yrityksellä ole varaa perseillä vastaavalla tavalla.

Nyt olen pitänyt omaa liikettä Turussa 6 vuotta. Pukuja on mittausvirheen takia jäänyt rekkiin 0 kpl ja yksi mittatilauspaita on jouduttu tilaamaan udelleen

Vaikuttavaa :)

Taidan empimisestä huolimatta vielä tutkia vaihtoehtoja uudelle puvulle tai sitten tyydytän tarpeeni ebayn antimilla toistaiseksi.

Otsikko: Vs: Turo Tailorin paluu
Kirjoitti: Arska - 26.01.22 - klo:12:17
Niinpä. Kuinkahan moni asiakas onkaan poistunut paikalta huonosti istuva puku mukanaan ajatellen, että onhan sen oltava hyvä koska on mittapuku.

Muistatteko foorumin alkuvuosilta sen kauhugallerian jostakin Thaimaasta tilatuista mittapuvuista, joita myyjä itse piti esillä verkkosivuillaan?
Otsikko: Vs: Turo Tailorin paluu
Kirjoitti: Ville - 26.01.22 - klo:19:21
Muistan vain sellaisen vanhan firman, jonka nimi oli jotakin malliin mittafrakki.fi tai vastaavaa. Kävin heillä mittatapahtumassa kerran, kun muukin osakunta vieraili, ja tilasin kokeeksi kauluspaidan. Sain karmeaa muovista kuraa postissa, enkä asioinut enää.