Keikarin foorumi

Keikari => Asut ja pukineet => Aiheen aloitti: AlecLewain - 10.05.09 - klo:23:04

Otsikko: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: AlecLewain - 10.05.09 - klo:23:04
Hei!

Olen pähkäillyt puvun muutostöitä vaatturin/räätälin toimesta. Saatan saada käsiini melko hyvälaatuisen puvun, jota on käyttäjän toimesta kavennettu (siis vaatturi itsekin). Puvun koko on 48, eli se riittää minulle myös vyötäröstä, kunhan kavennus saadaan purettua vaatturin toimesta. Lähinnä tässä arveluttaa lopputuloksen ulkonäkö. Jääkö kavennuksesta ja sen purkamisesta esteettisiä haittoja puvun ulkonäköön?

Toinen pähkäilyn aihe koskee hihoja. Puvussa on mielestäni mauttoman väriset napit. Se on helppo vaihtaa, mutta voiko takin hihat samalla muutattaa varustetuksi toimivilla napinlävillä? Ajattelin vain, että tarvitseeko pukuun varata toimivia napinläpiä varten enemmän kangasta hihansuihin?
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: Ville - 11.05.09 - klo:13:58
Vastauksen kysymyksiisi löydät tehokkaimmin vaatturiliiton jäsenliikkeisiin soittamalla.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: LuckyDuke - 13.05.09 - klo:21:00
En ole räätäli, joten neuvojani ei kannata ottaa ehdottomana totuutena. Kuitenkin minulla on hieman kokemusta aiheesta. Ensimmäiseen kysymykseen, riippuu kankaan väristä ja materiaalista. Villakankainen, tumma ja max super 120 -laadun kangas, niin ei pitäisi olla ongelmia. Tosin tämä riippuu hieman siitä, kuinka kauan kavennus on ollut. Puvun käyttö ja auringonvalo vaalentavat kangasta, jolloin aiemmin ompeleen takana ollut osa voi erottua ikävästi erisävyisenä.

Toiseen kysymykseen, miksi ihmeessä? Itse en näe tuossa operaatiossa mitään, joka toisi lisäarvoa pukuun tai sen ulkonäköön. Jälleen tämän operaation onnistuminen riippuu hihan rakenteesta, yleensä hihassa ei ole tarpeeksi ekstrakangasta. Itse en edes harkitsi moista operaatiota.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: Calle - 11.09.09 - klo:16:53
Minulla on heikkona hetkenä ostettu bleiseri jossa on liian pitkät hihat  ja takki on muutenkin liian pitkä. Osaako joku suositella paikkaa Helsingissä jossa voisi kohtuuhintaan suorituttaa tarvittavat muutostyöt?
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: Ville - 11.09.09 - klo:20:58
Mikäli huokeampaa vaihtoehtoa etsii, Kallion vaatekorjausompelimo on oikea vastaus.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: R - 26.10.09 - klo:17:40
Mikäli huokeampaa vaihtoehtoa etsii, Kallion vaatekorjausompelimo on oikea vastaus.

Kävin ko. ompelimossa tänään ensi kertaa viemässä taannoiset eBay-ostokseni operoitavaksi. Jos sinussa, Ville, on supliikkimiehen virkaa, suosittelen neuvottelemaan diilin ompelimon kanssa ellet ole sellaista jo tehnyt. Keskustelin nimittäin mittauksen yhteydessä paikan pitäjän kanssa ja mainitsin toki tulleeni puljuun Keikarin suosituksen perusteella, johon hän tokaisi minua edeltäneen asiakkaankin tulleen palstan neuvomana korjaamaan pukuaan. Jos yhtään osasin tulkita rivien välistä, käy liikkeessä luultavasti useamminkin Keikarin kautta tulevia asiakkaita. Jos blogin ja foorumin kautta siis löytyy liikkeelle asiakasvirtaa, voisi hyvinkin olla mahdollista neuvotella keikarilaisille alennuksia ja itsellesi jokin hyvä sopimus.

Innolla jään odottamaan miltä lopputulos näyttää, onhan kyseessä ensimmäiset eBay-huutoni. Näen jääväni tähän huutamis-korjauttamis -prosessiin pahasti koukkuun jos ompelutyön laatu vielä miellyttää.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: Ville - 26.10.09 - klo:19:41
^Jo vain, pienen diilin olen jo neuvotellut itselleni. Vain typerys ei pidä omasta navastaan huolta - se kun on aina lähin. Ehdotuksesi foorumin virallisen vaatekorjaamon diilistä on erinomainen. Otan asian puheeksi jahka seuraavan kerran puodissa käyn vierailulla.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: Calle - 02.12.09 - klo:17:03
Tehtiinkö arvio puhelimitse vai takki mukana paikanpäällä ?
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: R - 09.12.09 - klo:20:07
Mikäli huokeampaa vaihtoehtoa etsii, Kallion vaatekorjausompelimo on oikea vastaus.
...Jos blogin ja foorumin kautta siis löytyy liikkeelle asiakasvirtaa, voisi hyvinkin olla mahdollista neuvotella keikarilaisille alennuksia ja itsellesi jokin hyvä sopimus.

Vaikkei minulla juuri vertailukohtia olekaan, oli edellisen muutostyön jälki riittävän hyvää joten kävin tänään toisen kerran Kallion vaatekorjaamolla. Tällä kertaa jätin uutukaisen smokin silvottavaksi. Toki kerroin jälleen mitä kautta paikan löysin ja nyt kuulin jo toisen ompelijan suusta että keikarifoorumi on tuonut liikkeelle aika lailla asiakkaita. Keikarilaisten alennuskoodi ei siis ehkäpä olisi lainkaan poissuljettu idea.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: Uri - 11.12.09 - klo:12:11
Voiko haaruksia pienentää? Eli väliä haaroista vyötäröön. Vaikka vyötäröltä jotkut housut olisivat sopivat, niin tuntuu hölmölle vetää housut navan korkeudelle ettei housut roiku kuin skeittareilla.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: DandyAndy - 11.12.09 - klo:12:24
Kyllä voi.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: DandyAndy - 14.12.09 - klo:12:32
Housujen vyötäröön liittyvä keskustelu on erotettu omaksi ketjukseen, joka löytyy täältä (http://www.keikari.com/foorumi/index.php?topic=452.0).

DandyAndy
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: ttj - 15.01.10 - klo:20:26
Itse olen käyttänyt melko paljon aina tarpeen tullen vaatturi Raimo Kortelaista, joka sijaitsee Aleksi 13 tavaratalon neljännessä kerroksessa. Työn jälki on ollut hyvää ja hintataso melko kohtuullista. Palvelu on myös ollut erittäin asiantuntevaa ja asiakkaalle on kerrottu avoimesti ja rehellisesti mitä voidaan ja mitä ei voida tehdä. Voin siis varauksetta suositella häntä.

Sen sijaan tänään tuli opittua, että ilmeisesti hyvä työ ja laatu ei aina ole taattua. Vaihdatutin klubitakkiini asuntoni lähellä olevassa ompelimossa napit. Hinnaksi operaatiolle muodostui 40e, joka on varsin hintavaa 10 napin ompelusta. En ole itse kauhean innokas pipertämään pieniä hihansuunappeja paikoilleen, vaikka isommat napit itse ompelenkin. Eli ajattelin, että menkööt kun kerran näin läheltä asuntoa tällainen palvelu löytyy. Työviikko siihen meni ja takin hain tänään vain huomatakseni, että työn laatu on kerrassaan pöyristyttävän huonoa. Napit on ommeltu miten sattuu (erittäin relevanttia metallisissa napeissa, joissa on kuvio). Lisäksi vasemman hihan napeissa ompelutyö on vähintäänkin huonoa; langanpäät roikkuvat ja niin edelleen. Kyseessä on siis Lauttasaarentie 16 toimiva ompelimo Sormustin Eila Heinänen. Eli tässä tapauksessa suosittelen pysymään loitolla kyseisestä puljusta.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: Ville - 16.01.10 - klo:12:18
Vaihdatutin klubitakkiini asuntoni lähellä olevassa ompelimossa napit. Hinnaksi operaatiolle muodostui 40e, joka on varsin hintavaa 10 napin ompelusta.

Kallion korjausompelimossa nappien ompelun saa usein kaupan päälle. Hieno paikka se.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: vicuna - 24.04.10 - klo:00:41
Hei,

jossakin viestissä vilahti linkki seuraavalle sivustolle: http://www.ateljeedaina.fi Noiden hinnastossa (joka tällä hetkellä näyttäisi olevan pois käytöstä) oli paljon puvun muokkaukseen liittyviä toimenpiteitä. Kysyisinkin nyt: oletteko käyttäneet valmispukuja räätäleillä saadaksenne niistä istuvammat ja kuinka paljon lysti kustansi? Mietin onko valmispuvun räätälöinti järkevä vaihtoehto köyhälle miehelle saada itselleen istuva puku.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: ChuckBass - 24.04.10 - klo:02:25
^ Hyvä ideahan tuo on ja varsin käyttökelpoinen. Harvassa ovat varmasti ne, jotka aina suoraan rekistä löytävät itselleen sen täysin istuvan puvun, riippuen tietysti vartalosta. Itselläni esim on lyhyet raajat (no lyhyt olen muutenkin), joten yleensä kaikki puvut ovat joka tapauksessa hihoista ja lahkeista liian pitkät. Tällaisiin operointeihin voin itse (kuten varmasti moni muukin täällä) suositella Kallion korjausompelimoa, joka ei hinnaltaan ole mitenkään älytön ja palvelu / tulokset ovat ainakin itseäni miellyttäneet. Tarkkoja hintoja en nyt pysty muistamaan, joku niitä varmaan laittelee.

Ja tietenkään aina ei välttämättä riitä ne hihojen / lahkeiden lyhennykset, joten on mielestäni suositeltavaa, että valmispukua muokkaa ompelijalla / räätälillä muutenkin. Omaa kokemusta ei vielä ole, mutta olen kuullut, että Aleksi 13:sta (aleksanterinkatu) yläkerrasta löytyy ammattitaitoinen vanhempi herra, joka hoitaa esim takkien kavennukset varsin mallikkaasti. Hintaa tuolle operaatiolle tuli 25e. Itse aion tämän testata myös Suomeen palattuani, siinä vaiheessa voin sitten itse antaa lisäinfoa, ellei jollain palstalle kirjoittavalla ole jo kokemuksia?
Kaverin kanssa kannattaa kuitenkin olla "tarkkana" ja pitää kiinni siitä mitä haluaa. Kuulemma "vanhan linjan" miehiä ja saattaa esimerkiksi istuvuuden / linjojen suhteen olla eri linjoilla kuin joku joka tykkää esim hieman slimmimmästä vaihtoehdosta. Tämä siis kuultua, mutta kyllä työnjälki oli lopulta ollut juuri sitä, mitä kaverini tilasi. :)

Yksi vaihtoehto, joka on myös harkinnanarvoinen on toimittaa puku viimeisteltäväksi sitä kautta, mistä sen ostaa. Jos puvun hankkii Stockalta (tai vaikka pelkän takin / housut) ja omistaa tuon exclusive-kortin, niin silloin ehdottomasti suosittelen jättämään sen sinne, koska muistaakseni esim hihojen / lahkeiden lyhennys on jotain 5e luokkaa. :) Ja tällaista palvelua varmasti tarjoavat monet liikkeet kuten Solo, Sand (käyttää Saumaa), Maranello, Nicolas? jne...

Lisäksi itse odotan pääseväni testaamaan erään kaverini taidot, joka opiskelee tällä hetkellä vaatturiksi. Luulen, että jatkossa saan toivottavasti hänen kauttaan hoidettua ainakin tuollaiset lahkeiden lyhennykset ja muut pikkuhommat, jolloin säästää niissä sitten hieman.

Mutta olen itsekin sitä mieltä, että olisi mukava kuulla, mitä paikkoja suositte ja onko tullut vastaan nihkeitä kokemuksia, hintatasoa jne... (Jos ja kun jossain vaiheessa jotain omaa blogia alkaisin kirjoittamaan, niin tämä olisi yksi juttu mikä on ollut mielessä. Kiertää eri paikkoja (ompelimot, pesulat jne) Helsingissä ja arvioida sitten eri toimijoita)

Edit. No täällä olikin tosiaan jo tuota "Aleksi 13:n" Kortelaista käsitelty.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: Pchan - 24.04.10 - klo:09:22
Jos isompia muutoksia pitää tehdä, niin vaatturiliiton jäsenistä löytynee sopiva:
http://www.vaatturiliitto.fi/jasenliikkeet/
Tuo aleksi 13 herrasmies on siis vaatturiliike kortelainen.

Itse olen kerran käynyt Kampin Cornel Desingissa teettämässä ihan perusjuttuja. Stockman käyttää Cornelia ainakin joissain hommissa. En kyllä muista mitään Cornelin hinnoista, sattuipahan olemaan tässä lähellä.
Vaatturiliike Cornel Design
Kalevankatu 40
00180 HELSINKI
09-612 3053

Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: Pchan - 24.04.10 - klo:10:02
Ehkä moderaattorit osaavat siirtää tämän tuon toisen ketjun jatkeeksi?
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: Arska - 24.04.10 - klo:13:19
(Jos ja kun jossain vaiheessa jotain omaa blogia alkaisin kirjoittamaan, niin tämä olisi yksi juttu mikä on ollut mielessä. Kiertää eri paikkoja (ompelimot, pesulat jne) Helsingissä ja arvioida sitten eri toimijoita)

Tämähän olisi loistavaa.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: PleaseDeleteMe - 26.04.10 - klo:11:28
Tampereella Tammelassa on Vaatturinliike Lapinneula, Aaltosenkatu 31-33, jossa paikkaa pitää Virve Lappalainen. Voin ainakin työn jäljen perusteella suositella lämmöllä! En ole takkien kavennuksia tai muita suurempia operaatioita vielä joutunut/päässyt teettämään, mutta housujen lahkeita ja takkien hihoja on useampi lyhennetty ja jokaisella kerralla lopputulos on ollut priimaa :). Liivit haluaisin jossain kohtaa teettää hänellä, kunhan ensin löytäisin inspiraation millaiset haluaisin..
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: ChuckBass - 29.06.10 - klo:12:54
Onkos kenelläkään antaa arviota (tai kokemuksia) mitä kustantaisi suurinpiirtein takin lyhennyttäminen (eli siis helman "nostaminen), koska tuo eilen hankkimani Conte di Roman puku on omaan makuuni ehkä hieman liian pitkää mallia?
Ja onko tämä työ joka kannattaisi viedä suoraan räätälille vai luottaa tässäkin ompelijan (kallion korjausompelimon) palveluihin?

Edit. Jaksoinpa selata ketjua hieman taaksepäin ja esim AteljeeDainan hinnastosta löytyikin jo hieman osviittaa (20-26e) eli eiköhän tuo onnistune ihan mainiosti ja lysti ei tule edes kovin kalliiksi.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: Jussi - 29.06.10 - klo:12:59
Onkos kenelläkään antaa arviota (tai kokemuksia) mitä kustantaisi suurinpiirtein takin lyhennyttäminen (eli siis helman "nostaminen), koska tuo eilen hankkimani Conte di Roman puku on omaan makuuni ehkä hieman liian pitkää mallia?
Ja onko tämä työ joka kannattaisi viedä suoraan räätälille vai luottaa tässäkin ompelijan (kallion korjausompelimon) palveluihin?

Alle kolmellakympillä pitäisi onnistua ja jos ompelija osaa työnsä hyvin, ei vaatturia välttämättä tarvita.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: mas - 11.07.10 - klo:11:18
Hei,

Omistan hyvälaatuisen valmispuvun joka istuu jo sinällään kohtalaisen hyvin. Rinnan seutu tosin on hieman väljä ja ajattelinkin viedä sen pienennettäväksi korjausompelimoon tai vaaturille. Lisäksi housujen lahkeita haluaisin kavennettavan näillä näkymin koko matkalta.

Jos vien puvun esimerkiksi Kallion Korjausompelimoon, osaako paikan henkilökunta katsoa oikean istuvuuden? Takin sivusaumojen sisäänotto ei ole se suurin ongelma vaan lähinnä lahkeiden kavennuksen onnistuminen askarruttaa. Minulla on toki esimerkkinä ottaa mukaan toiset housut joissa leveys on kohdillaan. Vai kannattaneeko puku kiikuttaa suosiolla Cornellin, Sauman tms. luokse?

Kiitos, m.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: Jälkiviisas - 11.07.10 - klo:13:03
Korjausompelimossa on kyllä sen verran asiantuntemusta, että osaavat katsoa.
Tosin ompelimoa pyörittävät rouvat, ainakin toinen, on aika napakka tyyliltään ja joskus kommunikaatiossa ainakin omalla kohdalla tapahtuu katkoksia. Työn jälki suhteessa hintan on tietenkin erinomaista ja siis jälki on hyvää. Lahkeiden kavennus varmasti onnistuu.

Isompia muutostöitä olen teettänyt toki Saumassa, koska niihinkin kavereihin on oppinut luottamaan. Sinällään siis vähän makukysymys, mutta lahkeiden pitäisi sujua. Itse empisin enemmänkin jos takissa pitäisi tehdä suurempia muutostöitä.

Sen verran muuten, että onko tuo Kallion Korjausompelimo myös näin kesällä auki normaalisti?
Pitäisi viedä taas työstettävää eikä viitsisi tehdä ison kantamuksen kanssa reissua vain huomatakseen, että ovat kesälomalla.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: Gki - 08.09.10 - klo:09:29
Tyrwhittiltä eilen saamaani pukua pitäisi hieman muokata (istuu tosin jo nyt paremmin kuin mikään muu aiemmin sovittamani valmispuku), missä tämä kannattaa Oulussa tehdä?
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: Tomba - 15.02.11 - klo:13:07
Kuinka paljon takin hihoja voi lyhentää? Tigerin puku, jossa hihansuun napeissa ei ole oikeita napinläpejä.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: Jussi - 15.02.11 - klo:13:23
Kuinka paljon takin hihoja voi lyhentää? Tigerin puku, jossa hihansuun napeissa ei ole oikeita napinläpejä.

Huomattavasti, i.e. ihan varmasti tarpeeksi. Hihansuuhalkiota pidemmät lyhennykset vaativat hieman taitoa lyhentäjältä, mutta onnistuvat kyllä (joskin vaativat uuden halkion luomisen).
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: ttj - 15.02.11 - klo:14:12
Kuinka paljon takin hihoja voi lyhentää? Tigerin puku, jossa hihansuun napeissa ei ole oikeita napinläpejä.

Huomattavasti, i.e. ihan varmasti tarpeeksi. Hihansuuhalkiota pidemmät lyhennykset vaativat hieman taitoa lyhentäjältä, mutta onnistuvat kyllä (joskin vaativat uuden halkion luomisen).

Eräs vaatturi myös kertoi, että hihojen lyhentäminen hihan yläpäästä on myös mahdollista, eli siinäkin mielessä lyhentämismahdollisuudet ovat yleensä merkittävästi pidentämismahdollisuuksia suuremmat.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: Jami - 15.02.11 - klo:14:16
Yläpääsä lyhentäminen on useimmiten ongelma sen takia että hiha kapenee aika voimakkaastikkin (ellei ole oikeasti napakka kädentie ja silloinkin se kapenee), jolloin jos sieltä päästä poistat materiaalia ei hihan ympärysmitta välttämättä enää riitä täyttämään sitä hihan reikää takissa.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: Jussi - 15.02.11 - klo:14:18
Eräs vaatturi myös kertoi, että hihojen lyhentäminen hihan yläpäästä on myös mahdollista, eli siinäkin mielessä lyhentämismahdollisuudet ovat yleensä merkittävästi pidentämismahdollisuuksia suuremmat.

On toki mahdollista. Jamin mainitseman ongelman voi "kuitata" laajentamalla kädentietä hihassa - joka taas johtaa helposti vielä entistäkin pienempään liikealueeseen.

Kaiken lisäksi ylhäältä lyhentäminen on samaa rankkuustasoa kuin hartioiden kaventaminen. Tämä taas tietää huomattavan kallista operaatiomaksua.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: Uri - 11.05.11 - klo:15:16
Joissain pukumalleissa takin helmat ovat yhtenäiset, eli ei ole sivu- tai takahalkio(i)ta. Voiko tällaiseen tehdä jälkiläteen halkion. Eli riittääkö kangas? Vai onko tapauskohtaista?
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: barcelona - 11.05.11 - klo:15:18
Asiasta sen kummempaa tietämättä, epäilisin ettei onnistu koska halkiot menevät päällekäin, joten kangasta ei taida riittää.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: DandyAndy - 11.05.11 - klo:17:41
Joissain pukumalleissa takin helmat ovat yhtenäiset, eli ei ole sivu- tai takahalkio(i)ta. Voiko tällaiseen tehdä jälkiläteen halkion. Eli riittääkö kangas? Vai onko tapauskohtaista?

Yhden voi saada tehtyä.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: Sprezzaturpa - 12.05.11 - klo:21:13
Mitenkäs takin hartiatoppausten poistaminen/vähentäminen? Kallion korjausompelimossa eivät suositelleet tätä operaatiota kun kävin takin hihoja pidentämässä (oikein hyvää työtä btw), mutta ehkä tämä olisi sitten enemmän ihan räätälin (esim. Sauma) hommia? Kyseessä ei ole mikään arvokas puku, mutta mieleinen kuosiltaan ja erittäin hyvin istuva. Ongelmana on vain 80-lukulaiset hartiatoppaukset, jotka ovat ihan tarpeettomia tällaiselle jo omasta takaa riittävän hartiakkaalle äijälle.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: PleaseDeleteMe - 12.05.11 - klo:22:24
Luulisi että onnistuu? Onkohan hankalinta nykyisen purkaminen, ei niinkään uuden tekeminen? Mites hartiatoppaukset yleisesti kiinnitetään, jotain liimajuttuja vai ompelein? Olipa taas läjä vaatteita kertynyt kun toimitin vaatturille 6 paria housuja ja yhden takin tällä viikolla..
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: ChuckBass - 12.05.11 - klo:22:38
^^ asiasta on keskusteltu lyhyesti täällä: http://www.keikari.com/foorumi/index.php?topic=782.msg22593#msg22593
(alkaen viesti #47)
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: kisälli - 14.05.11 - klo:13:59
Joissain pukumalleissa takin helmat ovat yhtenäiset, eli ei ole sivu- tai takahalkio(i)ta. Voiko tällaiseen tehdä jälkiläteen halkion. Eli riittääkö kangas? Vai onko tapauskohtaista?
Yleensä ei kangas saumoissa riitä. Halkiot vaativat noin 3-5 cm kangasta ja normaali teollisessa takissa saumavarat ovat yleensä 8mm joissakin on keskitakasaumassa enemmän varaa mutta sekään ei yleensä riitä niin että saisi tehtyä halkiot.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: mulpp - 18.05.11 - klo:18:55
Onko foorumilaisilla suosituksia hyvistä ompelijoista Espoossa? Tarvetta olisi lyhennyttää puvun takkia helmasta.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: supera - 18.05.11 - klo:19:33
Onko foorumilaisilla suosituksia hyvistä ompelijoista Espoossa? Tarvetta olisi lyhennyttää puvun takkia helmasta.

Allaoleva on tehnyt vaimolle hää- ja muutaman jakkupuvun silkistä.
Itse olen käyttänyt pukujen jne korjausompelijana.

En osaa sanoa onko pk-seudun paras, mutta meillä toiminut ok.
Hyvää myös että auton saa aina oven eteen. Merjan ateljee on Niittarin paloaseman takana, koulukiinteistön yhteydessä
olevassa pienkerrostalossa.

Kysymällä selvinnee yksityiskohdat.

Ompelimo Dressmaker Marja-Leena Hytönen
Postiosoite: Niittyportti 3 E, 02200 Espoo
Puhelin: 050-5280940   
Matkapuhelin: 050-5280940   
Y-tunnus: 1584110-1
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: Tko - 23.05.11 - klo:13:26
Liipannee sen verran läheltä tätä ketjua että kysynpä täällä:

Hankin siis viime talveksi sen Varustelekan mustan peacoatin joka istuvuutta lukuun ottamatta oli mitä parhain talvitakki. Millaisissa hinnoissa suunnilleen liikuttaisiin jos tuota saisi jossain kavennettua sekä hartioista että vyötäröltä? Kangas itsessäänhän on oikein hyvää joten tuntuisi aikamoiselta haaskaukselta laittaa tuota kiertoon ja hankkia uutta.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: PleaseDeleteMe - 23.05.11 - klo:13:43
^ Olisiko edullisimmillaan 30-40 eur hujakoilla, riippuen kuinka paljon hartiat kaipaavat huomiota, vai voiko niitä ottaa esim. niskasta sisään pelkästään.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: Tko - 23.05.11 - klo:17:34
^Hienoa! Pelkäsin nimittäin jo että prosessi olisi vaikeakin ja kavennukseen joutuisi upottamaan jopa satoja euroja. Tuolla hintaa, tai ylipäätään alle satasen töillä takin kokonaishinta jää vielä reippaasti alle Schottin joten plussalle tässä jäädään.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: Henrik - 25.05.11 - klo:08:54
^ Olisiko edullisimmillaan 30-40 eur hujakoilla, riippuen kuinka paljon hartiat kaipaavat huomiota, vai voiko niitä ottaa esim. niskasta sisään pelkästään.

Pitikin kysyä tätä vaatturilta kun viimeksi kävin, mutta unohdin tykkänään. Eli millainen korjaus hartioiden istuvuuteen on käytännössä mahdollista tehdä niskasta nipistämällä? Olen käsittänyt, että em. tavalla voidaan tehdä vain hyvin pieni korjaus, lähinnä sentin-parin luokkaa per hartia, ja tätä suuremmat korjaukset vaatisivat jo hihojen irrottamista. Olenko ihan hakoteillä?
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: Jussi - 27.05.11 - klo:12:31
^ Olisiko edullisimmillaan 30-40 eur hujakoilla, riippuen kuinka paljon hartiat kaipaavat huomiota, vai voiko niitä ottaa esim. niskasta sisään pelkästään.

Pitikin kysyä tätä vaatturilta kun viimeksi kävin, mutta unohdin tykkänään. Eli millainen korjaus hartioiden istuvuuteen on käytännössä mahdollista tehdä niskasta nipistämällä? Olen käsittänyt, että em. tavalla voidaan tehdä vain hyvin pieni korjaus, lähinnä sentin-parin luokkaa per hartia, ja tätä suuremmat korjaukset vaatisivat jo hihojen irrottamista. Olenko ihan hakoteillä?

Et lainkaan hakoteillä. Käytännössä nuokin mainitsemasi määrät ovat aika optimistisia, mutta kysyä toki kannattaa. Lisäksi kannattaa muistaa, että kun pukua otetaan niskasta sisään, yläosan muoto muuttuu, samoin kuin selkäpuolen "drape". vaikka jonkinlainen säätö silitysraudalla onkin mahdollista.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: Henrik - 27.05.11 - klo:22:13

Et lainkaan hakoteillä. Käytännössä nuokin mainitsemasi määrät ovat aika optimistisia, mutta kysyä toki kannattaa. Lisäksi kannattaa muistaa, että kun pukua otetaan niskasta sisään, yläosan muoto muuttuu, samoin kuin selkäpuolen "drape". vaikka jonkinlainen säätö silitysraudalla onkin mahdollista.

Kiitos vastauksesta. Itselläni on toistaiseksi vain yksi takki, jota on korjattu hartioista, juurikin ottamalla niskasta sisään. Pieni muutos, mutta käytännössä ero on melkoinen. Istuvuus parani kautta linjan niin merkittävästi, että pitänee ottaa projektiksi lähitulevaisuudessa korjauttaa useampia takkeja.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: Jami - 01.08.12 - klo:10:31
Lapinneula ikävä kyllä lopettaa Tampereella :/

Lainaus
Huomio huomio!!!

Vaatturinliike Lapinneula on nyt tullut lyhyen tiensä päähän (no ainakin toistaiseksi ;) ) ja vaatturi Virve jatkaa ompelujaan muissa hommissa.

Eli haluankin kiittää kaikkia asiakkaita ja yhteistyökumppaneita tästä ajasta ja ehkäpä tulevaisuudessa vielä tavataan samoissa merkeissä! :)

Korjausompeluita otan vastaan vielä elokuun loppupuolelle saakka.

Ei muuta kuin ihanaa loppukesää!

T:Vaatturi Virve
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: Tommi - 01.08.12 - klo:10:39
^ Todella harmillista.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: Uunottaja - 03.08.12 - klo:19:42
Jukka ja Kirsi hoitavat edelleen hommat hyvin. Suosittelen molempia.

Eli siis Kirsi Ahon liikettä alarannassa ja Jukka Sundstedtin Lentävänniemessä.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: Pasteur - 04.08.12 - klo:18:11
^+1

Jukka on myös erittäin edullinen esim. hartioiden kavennuksessa. Taitaa osaaminen olla sillä tasolla, ettei hommassa kauaa kestä...

Kirsille on MTM vetämässä ja erityisesti minut vakuutti hänen vahvat ja perustellut mutta joustavat mielipiteet!
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: Ron Burgundy - 04.08.12 - klo:23:51
Olen käyttänyt Tampereella Lapinneulaa, Kirsi Ahon liikettä ja Hallituskadun Serafiaa, ja Lapinneulasta muodostui ehdoton suosikki. Ripeys, naurettavan alhainen hintataso ja työn laatu puhuivat kaikki puljun puolesta.

Virven itsensä mukaan liike ei kuitenkaan pysty elättämään häntä. Surkeaa.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: mairaksinen - 05.08.12 - klo:00:02
Käsityösektorilla ongelma on yleinen, eli myydään liian halvalla ja tämän takia ihmiset eivät ole tottuneet maksamaan mitä oikeasti kuuluisi.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: Ron Burgundy - 05.08.12 - klo:15:28
Käsityösektorilla ongelma on yleinen, eli myydään liian halvalla ja tämän takia ihmiset eivät ole tottuneet maksamaan mitä oikeasti kuuluisi.

Kyllä mä luulisin että Lapinneulassakin räätälintyönä alusta asti tehtävät vaatteet ovat hinnoissaan, mutta niitä vain taitaa Tampereen kaltaisessa kaupungissa tulla tehtäväksi aivan liian harvoin.

Halvoilla pikkuviilailuilla (joita esim. itse olen lähinnä teettänyt) on hankala elää.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: Plainwhitetee - 07.08.12 - klo:14:38
Voiko takin olkatoppaukset poistaa?

Nyt ei ole kyseessä puku, vaan puuvilla-pellavairtotakki. Olkatoppaukset on alkanut ärsyttämään. Tekevät rennosta kesätakista jäykän ja laatikkomaisen. Puku on osittaisesti vuorattu, joten toppauksien poisratkominen olisi helppoa, mutta voiko toppaukset noin vain poistaa takista? Meneekö hartiat aivan kummallisiksi?

(Kuvat mahdollisia tarpeen vaatiessa.)
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: danius - 07.08.12 - klo:15:07
Ainakin omasta tweedtakista poistatutin toppaukset samalla kun kävin hartioita kavennuttaan.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: vililikku - 07.08.12 - klo:17:07
^^Usein olkatoppaukset on ommeltu kiinni ulko- ja sisävuoriin niin, että jos ne ratkoo pois, pitää myös molemmat vuorit (näinkö tämä nyt taipui oikein?) ommella uudestaan kiinni. Itse "poistin" halpis-H&M-takista olkatoppaukset leikkaamalla ne mahdollisimman läheltä ommelta pois niin rinnan kuin hihankin puolelta. Tästä jää hartioihin pienehkö rope, mutta se tasoittuu hieman käytön myötä. Jos takki on puolivuorillinen, tämä on helppo tehdä eikä mitään saumoja tarvitse avata hihoja lukuun ottamatta (mutta ne lyhensin muutenkin), kunhan vain kääntelee takkia sopivasti.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: Centauri - 08.08.12 - klo:14:19
Tilaamani puku saapui suittarilta ja oli juuri kuten olin heidän liikkeessään sovittanutkin. Hihat ovat liian pitkät ja tuossa puvussa on toimivat hihansuut, neljä nappia ja alimman napin alareunasta hihansuuhun on matkaa 4 cm.

Miten paljon tuota käytönnössä voi lyhentää? Tarve olisi jopa tuo 4 cm, mutta tällöihän alimmainen nappi olisi aivan reunassa. Alinta napinläpeä ei varmasti voi mitenkään poistaa/ommella umpeen tyylikkäästi ja joko muuttaa hihansuu kolminappiseksi, tai sitten tehdä sinne yläosaan uusi napinläpi.

Onko tuossa käytännössä mitään muuta mahdollisuutta kuin lyhentää vaikka 2 cm ja tyytyä sitten vähän liian pitkiin hihoihin?

Toinen asia: takkia päällä pidettäessä niskaan, muutaman sentin päähän kauluksesta muodostuu pieni poimu vaakatasossa, mikä tuon voisi aiheuttaa? Voiko selän ja kauluksen saumaa aukaista ja sitä kautta 'ottaa sisään' tuota ylimääräistä? Kuva olisi kiva, mutta en nyt pysty itse sitä ottamaan.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: Lh - 08.08.12 - klo:14:33
^reippaan sentin jättäminen alimman napin alle on mielestäni tarpeeksi - varsinkin jos pidät alinta nappia auki joka lisää vähän visuaalista tilaa.

Ryppyä voi ompelija kohentaa säätämällä kaulusta. Ottaa pois kangasta niskasta ja ompelee kiinni. Loputtomasti tätä ei voi helposti tehdä, mutta pikkusäätö maksaa noin 15e.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: mbch - 08.08.12 - klo:19:37
Itse "poistin" halpis-H&M-takista olkatoppaukset leikkaamalla ne mahdollisimman läheltä ommelta pois niin rinnan kuin hihankin puolelta. Tästä jää hartioihin pienehkö rope
Itse tein juuri saman toimenpiteen, paitsi että postin olkatoppauksen kokonaa - aukaisin vaan sauman ja poistin toppauksen välistä. Erittäin hyvä lopputulos á 15min.

Toinen kysymys: Oletteko koskaan teettänyt hihansuista toimivia ompelijalla / tehnyt niistä itse toimivia? Mitenhän paljon sellainen maksaisi suurinpiirtein? Tai onko vaikea tehdä itse?
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: Cdos - 08.08.12 - klo:20:03
maximum pertsa detected brb teetätän mun 5€ hm rotsiin toimivat napinlävet
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: mbch - 08.08.12 - klo:20:23
maximum pertsa detected brb teetätän mun 5€ hm rotsiin toimivat napinlävet
Kiitos asiallisesta viestistä, jatka samaan malliin niin saadaan foorumin taso pysymään korkealla.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: Jussi - 08.08.12 - klo:21:22
Itse "poistin" halpis-H&M-takista olkatoppaukset leikkaamalla ne mahdollisimman läheltä ommelta pois niin rinnan kuin hihankin puolelta. Tästä jää hartioihin pienehkö rope
Itse tein juuri saman toimenpiteen, paitsi että postin olkatoppauksen kokonaa - aukaisin vaan sauman ja poistin toppauksen välistä. Erittäin hyvä lopputulos á 15min.

Toinen kysymys: Oletteko koskaan teettänyt hihansuista toimivia ompelijalla / tehnyt niistä itse toimivia? Mitenhän paljon sellainen maksaisi suurinpiirtein? Tai onko vaikea tehdä itse?

Hinta on kohtalaisen korkea, etenkin jos haluat käsinommellut. Itse tekeminen ei ole vaikeaa, mikäli osaa tehdä hyvää napinläpitikkausta. Jos ei osaa ja joutuu opettelemaan napinläpiompeleen, kannattaa homma unohtaa. Tokihan tarpeellisen treenimäärän tasaiseen, hyvään napinläpitikkaukseen saa esim. reunustamalla lakanan. Rutiiniin voi riittää yhden pitkän reunan tekeminen.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: konda - 08.08.12 - klo:21:30
Niin emt Galliamon Galina muokkasi juuri Barbalta ostamani Cavalieren, jossa toimivat napit. Maksoiko se nyt sitten 20 vai 30 euroa. En ainakaan usko, että se lyhensi hihoja siirtämättä nappeja, vaikka en kyllä katsonut hihansuun ja alimman napin välistä ennen operaatiota. Ei tämä tietenkään sama ole, kuin että muokkaa kaikki, mutta en usko sen olevan mielettömän kallista, kun paikka on oikea.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: ChuckBass - 08.08.12 - klo:21:35
^ Voin sanoa, että ei siirtänyt nappeja.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: Cdos - 08.08.12 - klo:23:52
Kiitos asiallisesta viestistä, jatka samaan malliin niin saadaan foorumin taso pysymään korkealla.

Stadikka kiitoksista, repeilee liitoksista.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: Pasteur - 09.08.12 - klo:06:47
Onko tuossa käytännössä mitään muuta mahdollisuutta kuin lyhentää vaikka 2 cm ja tyytyä sitten vähän liian pitkiin hihoihin?
Lyhentäminen olkasaumasta, mikäli kangas ei vaadi kohdistusta. Mutta tähän vaaditaan erittäin osaava vaatturi ja silti osa olkapään "kuulan" muodosta saattaa hieman muuttua. Sundstedt hoitaa homman ~60€ hintaan. Hänkin kuitenkin päätyy ehdottamaan hihansuusta lyhentämistä, mikäli se vain esteettisesti on mitenkään mahdollista.

Kondan ehdottama toimivien nappien siirtäminen ei tietenkään ole mahdollista.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: vililikku - 09.08.12 - klo:12:03
Itse "poistin" halpis-H&M-takista olkatoppaukset leikkaamalla ne mahdollisimman läheltä ommelta pois niin rinnan kuin hihankin puolelta. Tästä jää hartioihin pienehkö rope
Itse tein juuri saman toimenpiteen, paitsi että postin olkatoppauksen kokonaa - aukaisin vaan sauman ja poistin toppauksen välistä. Erittäin hyvä lopputulos á 15min.

Toppauksia ei siis oltu ommeltu kiinni sisä- ja ulkovuoriin? Vai siis ompelit ne sitten käsin kiinni takaisin?
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: mbch - 09.08.12 - klo:14:11
Toppauksia ei siis oltu ommeltu kiinni sisä- ja ulkovuoriin? Vai siis ompelit ne sitten käsin kiinni takaisin?
Aukaisin olkasauman sisäpuolelta, irroitin toppaukset, jotka oli kiinni sekä sisä, että ulkovuoressa. Nyt sisävuori on ns. irti sen 15cm matkalta (eli kun ei ole kiinni toppauksessa eikä ulkovuoressa, mutta pysyy aivan hyvin muodossaan ja paikoillaan näinkin. Tutki ja kokeile.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: Plainwhitetee - 12.08.12 - klo:19:30
Uusi takki, käytettynä. Ei tuo istuvuus niin pahalta näytä - paitsi olkapäät taas. Takki on 38, ja käytän 38-40 samalta valmistajalta, joten ei tuon pitäisi liian iso olla, eikä edestä liian isolta näytäkään. Takki on molskia ja täysvuorattu. Olkatoppaus on ohut, mutta olka kurottaa kolmannesprofiilista (kuvissa) nähtynä ulos kuin jokin siiveke. Riittääköhän tuon ohuen toppauksen poistattaminen? Mietin, koska takista pitää lyhentää hihatkin, ja ompelupalvelujen kokonaiskustannukset vs. laitanko jälleenmyyntiin on se dilemma.

(http://i9.aijaa.com/b/00441/10701253.jpg) (http://aijaa.com/0044110701253)

(http://i4.aijaa.com/b/00283/10701254.jpg) (http://aijaa.com/0028310701254)

Hihan takaosan ryppyisyys näyttää muuten pahemmalta tuossa kuin yleensä.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: Vapahtaja - 12.08.12 - klo:19:53
En usko, että toppauksen poisto riittää. Kangasta on silti liikaa. Voi itseasiassa olla, että tulee vain pahemman näköinen ilman toppausta, jos muita muutoksia ei tee.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: Plainwhitetee - 13.08.12 - klo:09:44
Joo. Myönnettävä se on. Takki myyntiin :(
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: Andi - 15.09.13 - klo:16:35
Voiko takkia, joka on edestä 1-2 cm liian kireä, järkevästi korjata käyttökelpoiseksi? Eli napin kiinni laittaessa ja etenkin hartiat taaksepäin vetäessä takkiin muodostuu selvä veto napin kohdalle. Jos takkia vetää ylärinnasta kiinnemmäs poistuu veto napista, mutta takki ei pysy pitelemättä näin vaan rintaan tarvittaisiin selvästikin lisää tilaa.

Sivu saumoista päästämisen tiedän auttavan jonkin verran, mutta mietin voiko asialle tehdä mitään muuta?
Otsikko: Vs:
Kirjoitti: Pasteur - 15.09.13 - klo:17:32
Napin siirto hieman lähemmäs reunaa saattaa antaa jopa sen 1cm tilaa, jos haluaa kotikonstein testata...
Otsikko: Vs: Re: Vs:
Kirjoitti: Jussi - 15.09.13 - klo:19:26
Napin siirto hieman lähemmäs reunaa saattaa antaa jopa sen 1cm tilaa, jos haluaa kotikonstein testata...

Toki tekee samalla etumuksesta epäsymmetrisen. Sentin voi saada lisättyä myös silitysraudallla, hieman materiaalista riippuen. Sivu- ja selkäsaumoista saa myös yleensä hieman ulos.
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: James St. John Smythe - 04.11.14 - klo:16:29
Miten paljon puvunhousuja saa muokattua? Tilauksessa olisi puku Suittarilta, mutta ongelmana on minun isohko droppi, jolloin housut tulevat olemaan (ainakin) 5cm liian suuret vyötäröstä. Onko näin iso operaatio toteuttamiskelpoinen ja mitä käy takataskuille? Onko lopputuloksena yksi takatasku keskellä?

Toisena kysymyksenä on liivin kavennus. Kyseessä oleva puku on kolmiosainen ja liiville tulisi tehdä myös kavennusoperaatio. En omista yhtään liiviä, joten en tiedä miten paljon sitä pystyy muokkaamaan.

Kiitokset avusta jo etukäteen!
Otsikko: Vs: Puvun muutostyöt ja räätälöinti
Kirjoitti: pendejo - 06.11.14 - klo:23:05
Miten paljon puvunhousuja saa muokattua? Tilauksessa olisi puku Suittarilta, mutta ongelmana on minun isohko droppi, jolloin housut tulevat olemaan (ainakin) 5cm liian suuret vyötäröstä. Onko näin iso operaatio toteuttamiskelpoinen ja mitä käy takataskuille? Onko lopputuloksena yksi takatasku keskellä?

Toisena kysymyksenä on liivin kavennus. Kyseessä oleva puku on kolmiosainen ja liiville tulisi tehdä myös kavennusoperaatio. En omista yhtään liiviä, joten en tiedä miten paljon sitä pystyy muokkaamaan.

Kiitokset avusta jo etukäteen!

Housuissa 5 cm vyötärönympäryksestä kaventaminen on vielä ihan peruskorjauksia. Kavennettava määrä alkaa kuitenkin heti vähenemään vyötäröltä haaraa kohden tultaessa, joten en murehtisi hanurin seudun ulkonäköä. Mikäli kavennettava määrä on isompi, osaava vaatturi / ompelija jatkaa takasauman viereisiä sisäänottoja / tekee sellaiset jolloin saadaan vielä lisää vyötärönympärystä pois.

Liivissä työn määrä riippuu kavennustarpeesta. Mikäli vyötäröä tahdotaan hiukan kireämmäksi, voidaan selän sisäänottoja syventää. Vaihtoehtoisesti isompi kavennus tapahtuu sivusaumoista joka vaatii vähän kikkailua vuorin sekä etukappaleen kanssa. Jälleen kerran osaavalle tekijälle no biggie.