Keikarin foorumi

Keikari => Asut ja pukineet => Aiheen aloitti: Tommi - 18.10.11 - klo:20:01

Otsikko: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 18.10.11 - klo:20:01
Toisessa osioissa alkoi käymään keskustelu hatuista sen verran kiivaana, että päätin perustaa niitä koskevan topicin tänne "oikealle" alueelle.

Avaan keskustelun muutamalla kuvalla. Teetin tämän alla näkyvän tummanruskean fedoran tamperelaisella hatuntekijällä Lea Jokisella. Kyseessä on siis "bespoke-hattu", joka on melko leveälierinen sekä korkeakruunuinen, ja materiaalina on käytetty hiushuopaa.

(http://img834.imageshack.us/img834/4879/pict3021.jpg)

Lisää kuvia spoilerin takana:
[spoiler](http://img268.imageshack.us/img268/6720/pict3027.jpg)
(http://img189.imageshack.us/img189/6809/pict3023.jpg)
(http://img851.imageshack.us/img851/8660/kuvauw.jpg)[/spoiler]

Olen tässä harkinnut uusien hattujen teettämistä samalla hatuntekijällä. Mustan "hautajaishatun" ainakin tarvitsisin ja lisäksi harkitsen toisen tummanruskean fedoran teettämistä hieman kapeammalla lierillä. Toisen tummanruskean hatun tullessa taloon myisin tämän eteenpäin.

Hatut kiehtovat minua suuresti, mutta harmi kyllä niiden käyttäminen on vähän hankalaa. Trenssi ja hattu toimivat yhdessä, mutta jotenkin olen nyt alkanut hieman arastelemaan trenssin käyttöä. Vastaavasti talvella, kun käytän pitkiä villakangastakkeja, korvat eivät kestä minkään muun päähineen kuin pipon käyttöä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: konda - 18.10.11 - klo:21:01
Käytän itse Atlantiksen hattuja. Ovat hyvin perushattuja, mutta malleja on todella useita erilaisia ja laatu Atlantiksessa on kyllä hyvää.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: barcelona - 18.10.11 - klo:21:06
Mitä mieltä olet Tommi hatun laadusta, verrattuna kaupan hyllyillä oleviin? Missä hintahaarukassa hiushuopahatut liikkuvat? Itse vankkumattomana hattujen kannattajana voisin piipahtaa kyseisellä hatun tekijällä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 18.10.11 - klo:22:55
^ Minulla ei ole kovin paljon kokemusta valmishatuista, joten kunnon vertailua on vaikea tehdä. Sellainen asia tuli kuitenkin ensimmäisenä mieleen, että tämä hattuni on varmasti jykevin päähine, johon olen koskaan törmännyt. Lea Jokisen hattujen hinnat ovat laatuun ja käsityön määrään nähden todella edullisia.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Liinuri - 19.10.11 - klo:08:16
Saako olla niin banaali, että kysyy hinnasta ihan euroissa? Hatun teettäminen alkoi ajatuksena kutkutella heti.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 19.10.11 - klo:09:08
^ En tiedä mistä kaikesta hinta koostuu, mutta veikkaan hintojen olevan "alkaen 100 euroa".
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Jälkiviisas - 19.10.11 - klo:14:08
Parhaat valmishatut Batesilla, Akubralla ja Optimolla maksavat myös reilusti yli satasen.
Noissa vielä tulee mukaan posti- tai matkakuluja ja välttämättä ei hattu heti istahdakaan päälle, joten jos bespoke-hattu on 100-200 euroa niin on se aika kilpailukykyinen hinta. Omat lätsät ovat kankaineen maksaneet 50-70 euroa, mikä on myös kilpailukykyinen hinta verrattuna samaan laatuun netissä (uutena).

Vanhoja Lock & co:n, Christy'sin ja Borsalinon sekä muiden menneen ajan laatumerkkien (nykyään laatu ei vastaa hintaa) hyvän ajan hattuja (eli jonnekin 70-luvulle saakka) saa eBaysta ja jopa suomalaisista vintage-liikkeistä 70-150 eurolla. Kokemuksen mukaan kyttääminen vaan kestää ja hattu on vähän sellainen kapine, jossa se, että on ollut muiden päissä aiemmin häiritsee.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Ville - 19.10.11 - klo:14:30
...hattu on vähän sellainen kapine, jossa se, että on ollut muiden päissä aiemmin häiritsee.

Tämä on totuus. Lisäksi kysyin aikanaan E.R. Wahlmanista voiko huopahattuja pesettää lainkaan - eipä voi.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Osman - 19.10.11 - klo:14:49
ER Wahlmanin Esplandin hatun tyhjennysmyynti  noin vuonna 200 oli aikanaan hattu ja lakkimiehen taivas. Laadukkaita tweed-lätsiä (flat cap-tyyppisiä hattuja) 20 markkaa kipale.
Toisaalta murheellinen tapahtuma.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Quijote - 21.10.11 - klo:20:33
...hattu on vähän sellainen kapine, jossa se, että on ollut muiden päissä aiemmin häiritsee.

Tämä on totuus. Lisäksi kysyin aikanaan E.R. Wahlmanista voiko huopahattuja pesettää lainkaan - eipä voi.

Hikinauhan ja vuorin jos vaihdattaa niin vanhankin hatun käyttämisen pitäisi mukavoitua huomattavasti. Itselläni ei ole ongelmaa vintagepäähineen käytössä, tosin kaksi itselläni käytössä olevaa eivät paljon olleet käyttöä kärsineet.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: sproily - 30.10.11 - klo:23:33
Akubran Federation on ehdottomasti loistava!

http://www.thefedoralounge.com/showthread.php?37835-I-love-the-Fed-IV!!
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: barcelona - 01.11.11 - klo:18:05
Tilausta odotellessa olen tietenkin lukenut paitsi hattuetiketistä, niin myös miettinyt millaiseen ulkovaatetukseen huopahatun voisi tyylikkäästi yhdistää. Villakangastakki varmastikin ja trenssi, miksei myös nahkatakkikin (vrt. Indy). Ehkä ei kuitenkaan esim. kipparitakkiin. Ideoita?

Mielestäni melkein vaatii puvun/pikkutakin seurakseen, joten näin syksy/ talviaikaan myös sellaisen päällystakin joka toimii puvun kanssa. Ei siis kipparin takit, duffelit ym. Flatcap sopiva rennompiin asusteisiin. Käytän pääsäntöisesti eri tyyppisiä fedoran muunnoksia, lähinnä trilbyjä ja silloin päällä puku sekä villakangastakki kylmillä ilmoilla.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 01.11.11 - klo:20:52
^ Olen samoilla linjoilla barcelonan kanssa. Lierillinen hattu vaatii kaverikseen puvun, irtotakin, trenssin, villakangastakin tai muun sellaisen. Ehkä joissain tapauksissa maanläheisen trillbyn voisi kuvitella esimerkiksi Barbour Beaufortin tai tikkitakin kaveriksi, mutta näissäkin tapauksissa lätsä (flat cap) on ehdottomasti paras vaihtoehto.

Hattuasiat alkoivat tänään taas kuumottelemaan. Suurin syy tähän on sproilyn kanssa käyty hattukeskustelu, mutta myös se valitettava tosiseikka, että en ole vielä kertaakaan syksyn aikana pannut päähäni tuota avausviestissäkin näkyvää fedoraani. Täytynee korjata asia pikapuoliin.

Ajattelin työllistää hatuntekijää lähitulevaisuudessa teettämällä ns. virallisemman hatun. Tätä hattua käyttäisin hautajaisissa - toivottavasti äärimmäisen harvoin - ja iltatilaisuuksissa. Väriksi tulisi siis ehdottomasti musta ja malliksi homburg, joka ei ole huippuvirallinen kuten silinteri, mutta toisaalta ainakin trillbyä "formaalimpi". Alla muutama kuva, joissa homburg-malli esiintyy. (Kahden alimman kuvan luo saadusta johdatuksesta erityiskiitokset sproilylle.)

(http://www.merriam-webster.com/art/dict/thumb/homburg.gif)

(http://images1.makefive.com/images/debate/other/people-i-want-to-smoke-with/winston-churchill-7.jpg)

(http://www.costumes.org/history/20thcent/1920s/1920royaltailor/PICT0154.JPG)

(http://2.bp.blogspot.com/-jOT9m8LR5EA/TbbTbO7NOhI/AAAAAAAAEAs/ZgivjchjxP0/s1600/photo-police-sydney-australie-mugshot-1920-01.jpg)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Schnitzel - 01.11.11 - klo:21:56
Mielestäni lierillisen hatun voi kyllä vallan mainiosti vetäistä hieman arkisempaankin asukokonaisuuteen, mutta kaikkein leveälierisimmät eivät tähän ehkä sovellu. Esimerkiksi tämän tyylinen hattu on mielestäni yhdisteltävissä varsin monipuolisesti jopa kipparitakkiin:

(http://www.robertomanzoni.it/pics/imgBig/cappello_borsalino_antica_casa.jpg)

Tommin teettämä upea hattu vaatii kyllä kaverikseen jotain muutakin ryhdikästä.

Täälläkin jo mainittu Wahlmannin tyhjennysmyynti noin herran vuonna 2007 oli kyllä mielipuolinen, kunnon Borsalinoja (ei siis näitä nykyisiä mikkihiirivirityksiä) sai 30-40 € ja muita hattuja vielä edukkaammin. Nyt aavistus harmittaa etten ostanut kuin kolme ;)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 01.11.11 - klo:22:59
^ Tuollaisesta trillbystä ja arkisesta asukokonaisuudesta tulee automaattisesti mieleen sellainen yleisin nykyajan hatunkäyttäjätyyppi: ihminen, jonka mielestä trillby sopii ihan hyvin skeittikenkien, kulutettujen farkkujen ja mustan pusakan kaveriksi.

Ongelma tuollaisen hatun yhdistämisessä esimerkiksi juuri kipparitakkiin on, että ne ovat vaatteina täysin eri maailmasta "sielultaan" ja ehkä vähän myös ulkonäöltään. Se on vähän sama kuin tekisi grilliruokaa joulupöytään: ruuassa ei sinänsä ole vikaa, mutta se ei vain sovi konseptiin.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Gaffer - 02.11.11 - klo:02:12
^ Tuollaisesta trillbystä ja arkisesta asukokonaisuudesta tulee automaattisesti mieleen sellainen yleisin nykyajan hatunkäyttäjätyyppi: ihminen, jonka mielestä trillby sopii ihan hyvin skeittikenkien, kulutettujen farkkujen ja mustan pusakan kaveriksi.

Toisaalta joissakin tapauksissa hatun käyttö tuolla tavalla etenkään nuorella hepulla ei ole välttämättä sen huonomman näköistä kuin kokovartaloklassisesti brogueihin, trenssiin ja "wanhan ajan" hattuun pukeutunut nuori mies. Ne kuuluisat kostyymi- ja yliyrittämisvibat...

Saada joku fedora, trilby tms. perinteinen hattu toimimaan arkikäytössä hyvin on vaikea laji nykyään. Etenkin kaukana keski-iästä oleville.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: i v y m a n - 02.11.11 - klo:09:22
^Todella. Ja itse keski-ikäisenä koen että laji on vaikea myös keski-ikäisille. Tästä syystä esim. meikäläistä ei tulla näkemään fedora tai homburg päässä ihan heti.

Tommin laittavat kuvat kertovat varsin paljon: yksikään kuva ei ole tästä ajasta. Lisäksi, aika harvalla nykymiehellä on jonkin Sir Winston Churchillin karismaa ja auktoriteettia. Pistä Nalle ja Winston rinnakkain: kumpi on kova äijä ja kumpi pelle? Go figure.

'Gentlemannihatut' vuonna 2011 ovat ongelmallinen juttu. Eri asia on, jos pukeutuu täysin periodivaatteisiin, ja koko ajan, kuten Toveri Sproily tekee, niissä yhteyksissä nuo vehkeet ovat kovinkin toimivia. Mutta silti..
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Co-re - 02.11.11 - klo:10:24
Samaa mieltä ivymanin kanssa. Eivät ole minun juttu. Tilannetta vaikeuttaa se, että kun alan päähinettä kaipaamaan, ei perinteiset hatut enää riitä vaan pitää olla pipo, turkishattu tai muu vastaava. Vähintään korvaläpät.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Leiska - 02.11.11 - klo:10:28
^ Omassa villaisessa flat capissä on korvaläpät kylmempiä keleitä varten.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Jälkiviisas - 02.11.11 - klo:12:33
Tilausta odotellessa olen tietenkin lukenut paitsi hattuetiketistä, niin myös miettinyt millaiseen ulkovaatetukseen huopahatun voisi tyylikkäästi yhdistää. Villakangastakki varmastikin ja trenssi, miksei myös nahkatakkikin (vrt. Indy). Ehkä ei kuitenkaan esim. kipparitakkiin. Ideoita?

Vaikea sanoa mitään erityistä sääntöä.
Hattu menee niin lämpöisemmällä pelkän irtotakin kanssa ja viileämmällä päällystakin. Pusakkamallisiin takkeihin en yhdistäisi, mutta tämäkin riippuu täysin takista ja hatusta.

Takki päälle, hattu päähän ja peilin eteen on kai paras neuvo, kyllä sen huomaa.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Hidas - 02.11.11 - klo:13:39
Lierihattu ja pusakkamainen takki ei vaikuta hyvältä yhdistelmältä, mutta en tiedä onko se sitä sitten kuitenkin johonkin maailmanaikaan ollut. Mistä tuo Indiana Jonesin yhdistelmä tulee? Tuntuisi että joku vahanahkainen Akubran lierihattu toimisi paremmin nahkatakin kanssa. Toisaalta Indyn kokonaisuus on muutenkin jotenkin karmea: lököttävät housut joiden liian leveät lahkeet yhtyvät  jotenkin kurjasti noihin saappaisiin.

Toinen huomio: tuo Churhillin kuva, onko homburg hänelle liian pieni vai pitääkö sen kekottaa tuolla tavalla?
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Jälkiviisas - 02.11.11 - klo:13:54
'Gentlemannihatut' vuonna 2011 ovat ongelmallinen juttu.

Ainoastaan jos niistä tekee ongelman.
Tähän pätee vähän sama kuin kaikkeen muuhunkin: jos se tuntuu itsestä luontevalta, go for it. Jos se ei tunnu itsestä luontevalta, ei ole mikään pakko käyttää.

Itse käytän ihan tilanteen mukaan ja palaute on ollut vain positiivista, niin klassisen pukeutumisen päälle ymmärtäviltä kuin muiltakin. Tärkeintä on valita hattu, joka miellyttää itseä ja sopii kantajalleen. Samaten lätsät eivät ole haitanneet ketään.

Lierihattu ja pusakkamainen takki ei vaikuta hyvältä yhdistelmältä, mutta en tiedä onko se sitä sitten kuitenkin johonkin maailmanaikaan ollut.

Ongelmahan siinä on sellainen Arto Melleri-tyylinen boheemivaikutelma, joka taas voi olla ristiriidassa kaiken muun kanssa.

Monta kohtaa tiivistyy aika hyvin tässä blogimerkinnässä (http://keskimuoti.blogspot.com/2011/03/hassu-hattu.html) vaikka pääasiasta on täysin eri mieltä ja yleisesti blogin asenne sosiaalidemokraattisen tasapäistävä,.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 02.11.11 - klo:14:30
^ Jälkiviisaalta hyvä pointti: hatut ovat ongelma, jos niistä tekee ongelman. Olen samaa mieltä.

^Todella. Ja itse keski-ikäisenä koen että laji on vaikea myös keski-ikäisille. Tästä syystä esim. meikäläistä ei tulla näkemään fedora tai homburg päässä ihan heti.

Tommin laittavat kuvat kertovat varsin paljon: yksikään kuva ei ole tästä ajasta. Lisäksi, aika harvalla nykymiehellä on jonkin Sir Winston Churchillin karismaa ja auktoriteettia. Pistä Nalle ja Winston rinnakkain: kumpi on kova äijä ja kumpi pelle? Go figure.

'Gentlemannihatut' vuonna 2011 ovat ongelmallinen juttu. Eri asia on, jos pukeutuu täysin periodivaatteisiin, ja koko ajan, kuten Toveri Sproily tekee, niissä yhteyksissä nuo vehkeet ovat kovinkin toimivia. Mutta silti..

Mielestäni mennään aika paljon metsään, jos tällä foorumilla ryhdytään ajattelemaan, että mikä vaatekappale tai asukokonaisuus on "tästä ajasta". Tämän foorumin edustama käsitys tyylikkyydestä ei kokonaisuudessaan ole "tästä ajasta", jos sitä verrataan ihmismassojen käsitykseen tyylikkyydestä. Syy sille, miksi linkittämäni hattukuvat eivät ole "tästä ajasta", on luonnollisesti se, että vanhoja hattukuvia on helpompi löytää Googlellakin, koska nykyään hatut ovat harvinaisempia.

Gafferin mainitsema kostyymiys on ollut asia, joka on tänä syksynä jarruttanut trenssin ja erityisesti fedoran käyttöönottoa omalla kohdallani; ne eivät ole tuntuneet sopivilta. Nyt alan kuitenkin ymmärtämään, että on ihan sama mitä vaatekaapistani vedän päälle, niin tulos on aina kostyymi, kun sitä verrataan monen muun pukeutumiseen. Solmio ja neule ovat minun arkiympäristössäni epätavallinen näky, jonka voi luokitella kostyymiksi. Samaa voi sanoa brogueista, molskeista, tikkitakista ja lätsästä, joita olen käyttänyt läpi syksyn. Eivät nekään kuulu "tähän aikaan" tai paikkaan, jos katsotaan kuinka muut pukeutuvat. Sehän on kostyymi, jonka lähtökohtana on englantilainen maalaisherra.

Siinä mielessä olen samoilla linjoilla Gafferin ja ivymanin kanssa, että hattua ja jokaista muutakin käyttämäänsä vaatekappaletta pitää kantaa luontevasti. Muussa tapauksessa mennään kostyymiyden puolelle. Kuitenkin yleistävät puheet gentlemannihattujen sopimisesta vain vanhoille miehille ja entisiin aikoihin ynnä muuhun sellaiseen kuulostavat mielestäni kamalan ennakkoluuloisilta ja ehdottomilta.

Annetaan hatuille mahdollisuus, annetaanhan?
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Dandylion - 02.11.11 - klo:16:26
Itse olen jättänyt lierihatut vain pukutilaisuuksiin. Toisin sanoen jos tilaisuus edellyttää puvun käyttöä, on päälläni kaikki asianomaiset vermeet ja päässä keikkuu trilby. Vapaa-ajan pukeutumiseni on kokoajan kehittynyt rennompaan suuntaan, klassisin elementein, joten flat cappi on ehdoton maksimi. Lierihattu näyttäisi arkikokonaisuuksissani hyvin irralliselta.

Mitä noihin keski-ikäisyyskommentteihin tulee, niin itse koen olevani vielä sen verran nuori, että hatun käyttö puvun kanssa menee vielä sellaisen nuoren miehen velmuilun piikkiin. Ehkä 5-10 vuoden päästä tilanne voi olla toinen, kun asioita ei vaan voi enää laittaa nuoruuden hulluttelun piikkiin.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 02.11.11 - klo:18:17
Pusakkamallisiin takkeihin en yhdistäisi, mutta tämäkin riippuu täysin takista ja hatusta.

Hmm...

(http://www.grube.fi/files//11/images/products/1416_huge.jpg)

(http://www.eratukku.fi/images/detail_huopahattu1.jpg)

Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Schnitzel - 02.11.11 - klo:22:25
Gafferin mainitsema kostyymiys on ollut asia, joka on tänä syksynä jarruttanut trenssin ja erityisesti fedoran käyttöönottoa omalla kohdallani; ne eivät ole tuntuneet sopivilta. Nyt alan kuitenkin ymmärtämään, että on ihan sama mitä vaatekaapistani vedän päälle, niin tulos on aina kostyymi, kun sitä verrataan monen muun pukeutumiseen. Solmio ja neule ovat minun arkiympäristössäni epätavallinen näky, jonka voi luokitella kostyymiksi. Samaa voi sanoa brogueista, molskeista, tikkitakista ja lätsästä, joita olen käyttänyt läpi syksyn. Eivät nekään kuulu "tähän aikaan" tai paikkaan, jos katsotaan kuinka muut pukeutuvat. Sehän on kostyymi, jonka lähtökohtana on englantilainen maalaisherra.

Tässä ollaan mielestäni asian ytimessä, muuttuuko kostyymi kostyymimmäksi lierihatulla, jos normaalisti kyseisen kostyymin käyttäjät eivät hattua käytä.   

Annetaan hatuille mahdollisuus, annetaanhan?

No ehdottomasti! Tässäkään asiassa ei kannata kovin mustavalkoisia rajoja itselleen vedellä vaan heittää lätsän päähän, jos se hyvältä tuntuu.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Gaffer - 02.11.11 - klo:23:17
Samaa voi sanoa brogueista, molskeista, tikkitakista ja lätsästä, joita olen käyttänyt läpi syksyn. Eivät nekään kuulu "tähän aikaan" tai paikkaan, jos katsotaan kuinka muut pukeutuvat. Sehän on kostyymi, jonka lähtökohtana on englantilainen maalaisherra.

Hmm, jos jätät lätsän pois niin olet itseasiassa pukeutunut aika muodikkaasti, noin lähtökohtaisesti. (Molskihousujakin myy mm. Carlings-muotiketju, verrattavissa chinoihin...) Sikäli kuuluvat siis varsin hyvin tähän aikaan.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Sprezzaturpa - 02.11.11 - klo:23:38
Hatut on vaikeita. Monesti lopputulos on tämä:

(http://www.aaanything.net/wp-content/gallery/best-photos-of-the-week-22/hat_what_you_bought_what_you_think_you_like_like_what_you_really_look_like.jpg)

Lierihatun kanssa on aika tarkkaa hatun korkeus ja lierin leveys suhteessa omaan päähän.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Quijote - 03.11.11 - klo:11:05
The trouble with hats (fixed):

(http://i.imgur.com/xPvjM.jpg)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Jälkiviisas - 03.11.11 - klo:12:28
Pusakkamallisiin takkeihin en yhdistäisi, mutta tämäkin riippuu täysin takista ja hatusta.
Hmm...

Metsästystyyli on tietysti oma lukunsa.
Meneehän tirolilaishattukin nahkahousujen kanssa, mutta ei oikein Harringtonin.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Barbarossa - 03.11.11 - klo:13:36
Lainaus
(http://www.aaanything.net/wp-content/gallery/best-photos-of-the-week-22/hat_what_you_bought_what_you_think_you_like_like_what_you_really_look_like.jpg)
Lainaus
(http://i.imgur.com/xPvjM.jpg)


LOL. Niin totta!!! Eikä rajoitu vain hattuihin.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Bordeaux - 03.11.11 - klo:15:32
"Clothing from Target" = aika paha :) Vastaa suunnilleen Tarjoustaloa, tai korkeintaan Prismaa.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 03.11.11 - klo:17:20
Pliis! Kun lainaatte kuvaviestejä niin pyyhkikää ne kuvat pois tai edes piilottakaa ne jos niiden uudelleennäyttämisellä ei ole mitään merkitystä. Minulle ei tuota minkäänlaista mielihyvää scrollata pitkiä pätkiä moneen kertaan toistuvia kuvia.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: i v y m a n - 03.11.11 - klo:17:43
yleistävät puheet gentlemannihattujen sopimisesta vain vanhoille miehille ja entisiin aikoihin ynnä muuhun sellaiseen kuulostavat mielestäni kamalan ennakkoluuloisilta ja ehdottomilta.


Sellainenhan minä olen, ennakkoluuloinen ja ehdoton!

..jep, palaan asiaan vakavammin jahka tässä taas kerkiää.

Flat capeistä tykkään minäkin.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 03.11.11 - klo:19:10
Yllätyn itsekin kun kirjoitan tämän mutta itse asiassa nuorisomuotiin ujuttautuneet trilbyt näyttävät monesti ihan hyviltä. Mietin tässä samalla, onko Koop Arposella jotain tekemistä tämän ilmiön kanssa, muistan kiinnittäneeni joskus huomiota miehen hattuvalintoihin. Oikeastaan siihen että alta kolmekymppisellä ylipäätään on päässään jotain muuta kuin pipo, baseball -lippis tai bandana.

Hyvä vaan jos tämä on heikko signaali siitä että miesten hatut tekevät paluun.

Trilbystä, siis siitä mallista jonka lieri on taitettu niskan puollta ylöspäin tulee aina mieleen mustavalkoiset spede-filmit ja lapsuuden mummolareissut. Edesmennyt isoisäni käytti pitkälle 70-luvulle juuri semmoista Spede-trilbyä. Kumma juttu, mutta nyt tuo hattumalli kiehtoo kovasti mieltä, kymmenen-kaksikymmentä vuotta sitten olisin sanonut että jos näette minut ikinä tuommoinen päässä niin viekää junaradalle ja sitokaa kiskoihin.

Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Gaffer - 03.11.11 - klo:19:24
Vaihtoehtosesti olisi enemmän kuin hullunkurista, että nuori mies voisi pukeutua viimeiseen asti särmään pukuun, upeisiin nahkakenkiin ja fantastiseen villakangastakkiin, mutta päähän pitäisi vetää sitten pipo, koska lierihattu ei ole sovelias. Huh?

Jaa.. minusta laadukas ja yksinkertainen pipo päähän on nykyään hyvä (ja klassinen) valinta siinä missä farkut jalkaan, toisin kuin joskus ennen muinoin. Ajat muuttuvat, ja jotkin asiat niiden mukana.

Minulla ei ole mitään ongelmia esim. alla olevan setin kanssa, mikä vastaa tuota kuvaustasi aika hyvin.

(http://www.manolo.se/bilder/_imge.php?i=136525&w=530&h=9999&f=0&a=I2M2I5MzgwYj)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Ville - 03.11.11 - klo:19:33
Meh...villakangastakit ja pipot...

Kipparitakin kanssa aina, muutoin en saa mielessäni näkyä toimimaan.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Potemkinin kulissit - 03.11.11 - klo:19:42
Meh...villakangastakit ja pipot...

Kipparitakin kanssa aina, muutoin en saa mielessäni näkyä toimimaan.

Noh noh.. kyllä duffelinkin kanssa menee hienosti.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: kapten GT - 03.11.11 - klo:19:43
^ Mike Belker saisi sen aivan varmasti toimimaan.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: barcelona - 03.11.11 - klo:19:53
Kiitosta, olihan se sitten laitettava tilaukseen kun ei tuosta pahaa sanaa paljon tuntunut kenelläkään olevan sanottavan. Lompakko valittaa kurjuuttaan vain luottokortin lohduttaessa...

Saitko tietoa toimitusajasta? Sen verran hyvännäköisiä hattuja että taitaa lähteä Tampereen suuntaan pari Fedoraa. Kyllä se nyt taitaa olla niin että viimeistään siinä vaiheessa kun Mad Men pääsee primetime esitykseen tulee näitä päähineitä vastaan joka toisella pukumiehellä. Kippari- ja duffelimiehet voivat edelleen kulkea flatcap tai pipo päässä. Näin ainakin itse teen kipparipäivinä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: barcelona - 03.11.11 - klo:20:38
Kiitos tästä tiedosta. Hatun tilaaminen on hiukan arveluttanut juuri tuon koon suhteen. Hatussa mielestäni on todella tarkkaa että hattu oikean kokoinen. Vähänkin liian pieni puristaa ja liian iso lätsähtää päähän. Taidankin tiedustella asiaa jo ennen tilaamista.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: PleaseDeleteMe - 03.11.11 - klo:22:57
(http://www.puuska.com/keikari/P1050333.jpg)

Toivon tovereilta kommentteja hatun koosta, lieri + kruunu, miten istuu allekirjoittaneen nuppiin. Pahoittelen renttulookkia :-). Hattu oli edukas Ebay-löytö mutta en ole tämän tyyppisiä hattuja juuri käyttänyt.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Gaffer - 03.11.11 - klo:23:16
Vaihtoehtosesti olisi enemmän kuin hullunkurista, että nuori mies voisi pukeutua viimeiseen asti särmään pukuun, upeisiin nahkakenkiin ja fantastiseen villakangastakkiin, mutta päähän pitäisi vetää sitten pipo, koska lierihattu ei ole sovelias. Huh?
Jaa.. minusta laadukas ja yksinkertainen pipo päähän on nykyään hyvä (ja klassinen) valinta siinä missä farkut jalkaan, toisin kuin joskus ennen muinoin. Ajat muuttuvat, ja jotkin asiat niiden mukana.
Minulla ei ole mitään ongelmia esim. alla olevan setin kanssa, mikä vastaa tuota kuvaustasi aika hyvin.

Paitsi etten väittänyt, etteikö pipoa voisi käyttää vaan sitä, että on hieman kummallista, jos huopahattua ei voisi käyttää - onhan se kuitenkin samassa kategoriassa muiden setin osasten kanssa.

Kiireessä tulkitsin ja vastasin väärin. (Sanotaan sitten niin, että ennemmin tuontapainen pipo kuin joku lierihattu vaikkapa tuohon kollaasisettiin. Tai normi puvun ja -kenkienkin kanssa. Mutta kukin käyttäkööt mitä lystää.)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: barcelona - 04.11.11 - klo:10:18
Toivon tovereilta kommentteja hatun koosta, lieri + kruunu, miten istuu allekirjoittaneen nuppiin. Pahoittelen renttulookkia :-). Hattu oli edukas Ebay-löytö mutta en ole tämän tyyppisiä hattuja juuri käyttänyt.

Ainakin kuvan perusteella istuu hyvin päähäsi ja hatun mittasuhteet päähäsi passelit. Jos tuntuu miellyttävältä eikä jää punaista rantua otsaan kun otat hatun pois, niin juuri oikea koko ja muoto. Musta värinä ehkä turhan kova muuhun vaatetukseen nähden. Ruskeaan vivahtava sävy voisi toimia paremmin. Omat kotsani on pääsääntöisesti harmaan/ ruskean eri variaatioita. Tarkoitukseni on seuraavaksi tilata musta ja ruskea hiushuopa fedora, business puvun kanssa pidettäviksi. Hattujen suhteen olen aika tarkka ettei lipsahda tuonne teini muodin puolelle. Eli en ole kovin innokas yhdistämään trilbyä/ fedoraa muiden kuin puvun kanssa. Toki kesävaatetuksissani on jos jonkinlaista pellava, paperi ja olki trilbyä. Näiden tarkoitus on suojata päätä auringolta, enkä ole viellä keksinyt muunkaan mallista hattua, joka miellyttäisi silmääni. Panamaa olen pari kertaa kokeillut mutta hiukan vierastan sitä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Jälkiviisas - 04.11.11 - klo:11:56
Toivon tovereilta kommentteja hatun koosta, lieri + kruunu, miten istuu allekirjoittaneen nuppiin. Pahoittelen renttulookkia :-). Hattu oli edukas Ebay-löytö mutta en ole tämän tyyppisiä hattuja juuri käyttänyt.

Mittasuhteet ovat ihan kohdallaan.
Kruunun korkeus ei tee päästä liian pitkää ja lierit ovat myös sopusuhtaiset. Vähän kun katsoo kuvia ja sitten peiliä niin alkaa tulla vaisto, joka kertoo mikä sopii ja mikä ei.

Yllätyn itsekin kun kirjoitan tämän mutta itse asiassa nuorisomuotiin ujuttautuneet trilbyt näyttävät monesti ihan hyviltä. Mietin tässä samalla, onko Koop Arposella jotain tekemistä tämän ilmiön kanssa, muistan kiinnittäneeni joskus huomiota miehen hattuvalintoihin. Oikeastaan siihen että alta kolmekymppisellä ylipäätään on päässään jotain muuta kuin pipo, baseball -lippis tai bandana.

Onhan noita ollut myös puhelaulumiehillä kauan.
Muuallahan hattu ei ole oikein koskaan mennyt muodista vaan sen merkitys on vaihdellut. Suomessahan on jostain syystä, ilmastoa ajattellen käsittämättömästi, hattuihin (myös naisten) suhtauduttu muutama vuosikymmen aika nurjasti. Varmaan aika moni 80-luvulla ja 90-luvun alussa kouluja käynyt muistaa sen ajan nuorisokulttuurin pipovastaisuuden...

Eihän noissa nuorisotrillbyissä ole oikein muuta vikaa kuin laatu ja koristelu.

Minusta hattu on niin lätsänä, pipona, lippiksenä kuin lierihattunakin vaate, jonka tarkoitus on suojata päätä.
Tokihan myönnän, että silinteri ja knalli ovat lipsahtaneet samaan osastoon kuin tirolilaishattu, baskeri, Pickelhaube, baretti, cowboy-hattu, kapteenilakki ja vastaavat erikoisemmat hatut. Fedoran tai trillbyn laittamista samaan kategoriaan en sitten vain ymmärrä, nehän sopivat hyvin nykypäivän pelkistetympään pukeutumistyyliin.

Toinen tekijä on tuon keski-ikäisen muotiblogin pitäjän huomio hatun käyttämisen syistä. Jos (hassu) hattu on osa identiteettiä niin sitten kantsii huolestua, samoin jos hatulla on tarkoitus peittää kalju. Hattu on kuitenkin osa pukeutumista ja mahdollistaa pään suojaamisen säältä. Turha siihen on lisätä mitään turhaa pohdintaa historiallisuudesta tai tarpeettomuudesta, jos joku tykkää enemmän fedorasta kuin lippiksestä, niin omahan on asiansa.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Quijote - 04.11.11 - klo:14:04
Hypnon kasvoihin sanoisin sopivan myös aavistuksen leveämmän lierin. Kruunu on mainio suhteiltaan.

http://artofmanliness.com/2008/05/28/the-perfect-hat-for-your-ugly-mug/
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: excavator - 04.11.11 - klo:19:32
Hypnoosimies täräytti kyllä mitat kerralla kohilleen. Huomatkaa myös kuinka hatun oikea asento vaan näyttää hyvältä. Etureuna just sen pari senttiä kulmakarvojen yläpuolella. Arvioisin että 99,6%:lla lierihattu päässä kulkevilla se on liian silmillä. Ja viimeistään kahden tuopin jälkeen hattu makaakin jo takaraivolla.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Muey - 09.11.11 - klo:12:14
Oma mielipiteeni on että Hypnon hattu toimii hänen päällään, mutta kutittelee vaarallisesti "minimikoon" rajoja.

Quijotea komppaakseni: Leveille ja pyöreille kasvoille suosittelisin hieman leveämpää lieriä. Leveällä ja pyöreällä naamalla pieni/ohut lieri korostaa helposti nimenomaan leveyttä, jolloin vaarana on että loppuvaikutelma näyttää pulskemmalta kuin mitä todellisuudessa on.

Mitä hatun asentoon/istuvuuteen tulee, tämähän riippuu täysin siltä mitä päähinelläänsä haluaa viestittää. Tuimaa ilmettä kaipaava omissa oloissa olija kallistaa hattunsa eteenpäin juuri melkein silmien eteen, rennompi tyyppi kertoo avoimuudesta laittamalla hatun takenoon, "muotitetoinen/nuorekas" laittaa sivutilttiä & vääntää lierin samaansuuntaiseen epäsymmetriseen asentoon (ns. Hollywood brim), jne.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: sproily - 09.11.11 - klo:22:06
Onnittelut loistavasta ostoksesta! Hatun muokkaus näytti onnistuneen hyvin!

Hikinauhan materiaalia ei nyt käytössä pitäisi erityisemmin huomata... Itselläni on monenlaisesta materiaalista olevia hikinauhoja ja kaikki ovat olleet passeleita.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Muey - 09.11.11 - klo:22:20
Hiushuopa voi olla kovaa tai pehmeä kuin silkki yhtä lailla - kaikki riippuu täysin valmistusprosessista.

Esim. cowboy-hatut valmistetaan hiushuovasta aivan samalla perustekniikalla kuin fedoratkin, vaikka nämä ovat kauttaaltaan muovattavuudeltaan huomattavasti tuhdimpia ja tukevampia rakenteeltaan.


Itsellänikin on tuo Akubran Federation -malli, ja on kyllä jäykin (kuin myös paksuhuopaisin) kaikista omistamistani hatuista. Kyllä siihenkin saa muotoa pysymään ihan hyvin kun laittaa kattilan höyryämään alle, mutta jos jonkinlaista kruunun millimetri-taidemuotoilua tahtoo vääntää niin joutuu kyllä pettymään. Hintaansa nähden kuitenkin varsin kelpo perushattu. Kestänee ainakin kulutusta.

Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: ramarao - 12.11.11 - klo:11:09
Muovikalvo suojaa vuorta likaantumasta, jos käytät vaikkapa hiusvahaa.

Kyllä olen nyt hattua tovin pitäneenä sitä mieltä, että miesten pitäisi käyttää hattuja. Työtoverit etukäteen naureskelivat ja linkkasivat tuota tännekin laitettua "what you look like a" kuvaa, kun ilmoitin hankkivani hatun, mutta sittemmin ovat hiljentyneet ja tulleet sanomaan, että hitto, on muuten asiallinen hattu, pitäisiköhän heidänkin hankkia kunnon villakangastakki ja hattu. Kyllä ne muut vaatteet ja yleinen habitus tuntuisivat luovan sen kokonaiskuvan.

Mutta niin, olihan minulla in kysymyskin. Mikä funktio on tuossa Akubran hatussa vuoren yläosassa, siinä kruunussa siis, olevassa muovikalvossa? Se on selkeästi ommeltu niin kiinteäksi osaksi vuorta, ettei sitä ole tarkoitettu irroitettavaksi. Eikä se voi olla kustannuskysymyskään, koska sen muovin alla on kuitenkin se normaalikin vuori. Eli miksi?
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: konda - 12.11.11 - klo:15:23


Toivon tovereilta kommentteja hatun koosta, lieri + kruunu, miten istuu allekirjoittaneen nuppiin. Pahoittelen renttulookkia :-). Hattu oli edukas Ebay-löytö mutta en ole tämän tyyppisiä hattuja juuri käyttänyt.
Sopii oikein hyvin. Kaikki korjaaminen olisi saivartelua. Sen verran hyvin kuvan perusteella istuu.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: danius - 12.11.11 - klo:18:46
Kyllä hattu miehen tekee. Itse vierastin aluksi hattua, mutta kun sitä pitää muutaman päivän päässä niin hattuun on jo tottunut. Kun kuvajaistaan vielä välillä heijastuvista pinnoista tarkastelee ja tottuu siihen miltä hattu päässä näyttää, niin pian sujahtaa päähine aamulla päähän aivan huomaamattaan. Nyt tuntuu että ilman hattua jotakin olennaista puuttuu, ja hatuttomia miehen syyspukeutuminen tuntuu jääneen vajaaksi.

Hatun koosta sanottakoon, että omasta kokemuksestani kokonumeroon ei kannata liikaa tuijottaa. Yleensä käytän kokoa 59, mutta olen ostanut hattuja kokojen 58-60 välilltä. Hattukauppiaani ohje kuului, osta se hattu joka päässä tuntuu parhaimmalta, älä mieti kokonumeroa. Lisäksi hän näytti pikku kikan jos isompi numero tuntuu vähän väljältä ja pienempi numero taas liiankin istuvalta. Isomman numeron hatun hikinauhaan ommellaan yksinkertainen ommel,  joka aavistuksen pienentää hatun sisätilaa. Monen hatun kohdalla tämä on saanut koon juuri sopivaksi. Oljesta tehtyjen hattujen kohdalla en ole testannut, on aina löytynyt sopivan kokoinen, mutta huopahattujen kyllä.

Lisäksi vielä joku tuntematon kerran sanoi, että hatussa parasta on se, että sen päästä ottaminen huomataan ja se saa merkityksen. Esimerkiksi tervehdys, sisään saapuminen ja hatun päästä ottaminen vaikka hautajaisissa on huomattavasti elegantimpaa, juhlavampaa ja kunniottavampaa kun sen tekee oikealla lierihatulla eikä vaikka pipolla.

Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 13.11.11 - klo:00:11
^ Hyviä huomioita hattuasioista.

Mahtaisiko hatuntekijältä onnistua lierin kaventaminen jälkeenpäin? Olen todennut, että fedorani lieri taitaa olla hieman liian leveä minulle, mutta luonnollisesti en tahtoisi tämän seikan takia hylätä hattua.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: danius - 13.11.11 - klo:00:30
Olen kuullut että liian pientä hattua voisi yrittää suurentaa kostuttamalla se kunnolla ja sitten varovasti venyttää. Tärkeää olisi saada venytettyä päähinettä tasaisesti. Suurena riskinä tässä on hatun muodon menetys, joten en lähtisi itse yrittämään. Hattuni ole ostanut valmiina, joten en osaa sanoa voiko hatun lieriä kaventaa.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Quijote - 13.11.11 - klo:09:07
^ Hyviä huomioita hattuasioista.

Mahtaisiko hatuntekijältä onnistua lierin kaventaminen jälkeenpäin? Olen todennut, että fedorani lieri taitaa olla hieman liian leveä minulle, mutta luonnollisesti en tahtoisi tämän seikan takia hylätä hattua.

Helposti.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 13.11.11 - klo:10:19
Olen kuullut että liian pientä hattua voisi yrittää suurentaa kostuttamalla se kunnolla ja sitten varovasti venyttää. Tärkeää olisi saada venytettyä päähinettä tasaisesti. Suurena riskinä tässä on hatun muodon menetys, joten en lähtisi itse yrittämään. Hattuni ole ostanut valmiina, joten en osaa sanoa voiko hatun lieriä kaventaa.
Onnistuu jossain määrin, huopaahan voi muokata kuuman veden/höyryn avulla. Aikanaan käytin Australian-tuliaista hattukaupassa tämmöisessä toimenpiteessä: Liikkeessä oli hyvin steampunk-tyylinen monipuolisesti säädettävä "hattulesti" jolla hattuani venytettiin höyrytettynä noin puolen numeron verran suuremmaksi. Tätä enempää ei huopaa taida saada venytettyä ilman että materiaali alkaa repeytyä.

Harmi että hattu vetäytyi hyvin nopeasti takaisin liian tiukkaan mittaan. Ilmeisesti villahuovan ominaisuuksiin kuuluu ajan mittaan tapahtuva voimakaskin kutistumunen? (Tai sitten kallo on vaan pullistunut vuosien mittaan kertyneen keltaisen nesteen paineesta)

Ehkäpä villahuopainen hattu kannattaa ostaa suosiolla numeron verran liian suurena ja pitää fyllinkiä hikinauhan alla kunnes hattu on vuoden-parin sisällä asettunut mittaansa?
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: danius - 13.11.11 - klo:22:02
Ehkäpä villahuopainen hattu kannattaa ostaa suosiolla numeron verran liian suurena ja pitää fyllinkiä hikinauhan alla kunnes hattu on vuoden-parin sisällä asettunut mittaansa?
[/quote]

Tai fyllingin sijaan ompelee hikinauhaan pienen ompeleen joka pienentää hatun sisäpinta-alaa. Omat hattuni eivät ole pienentyneet. Oletko ajatellut että hiustesi pituudella saattaa olla tekemistä asian kanssa? Itse huomasin kerran kun salongista astuin lyhennettyine hiuksineni ulos, että päähän painamani hattu tuntui yhtäkkiä aavistuksen liian suurelta. Joskus taas kun hiukset ovat kasvaneet ja päähän laittaa hatun joka ei siinä ole hetkeen viivähtänyt, se saattaa tuntua hiukan liian tiukalta.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: haukka - 14.11.11 - klo:21:01
Hatut on jotenkin vaikeita. Kipparitakin kanssa menee cousteau mallinen pipo. Kesällä ostin Stockalta Ted bakerin mallistosta, harmaan Trilby hatun, en ole sitä tosin kovin usein käyttänyt. Lippiksiä tulee sitten taas käytettyä lähinnä urheillessa.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 15.11.11 - klo:20:33
Panin tänään alulle projektin, josta postasin tännekin jo muutama viikko sitten. Kävin siis hatuntekijän pakeilla ja tilasin homburgin. Mallikuvaksi hänelle vein alla olevan, netistä löydetyn piirroksen:

(http://www.merriam-webster.com/art/dict/thumb/homburg.gif)

Homburgista tulee musta mustalla nauhalla, jolloin se on mahdollisimman juhlallinen. Sopii siis niin smokin kanssa ilta- ja juhlatilaisuuksiin kuin hautajaisiinkin. Lieri kääntyy ylöspäin kuvassa näkyvällä tavalla eli muualta paitsi edestä. Se jäi vielä auki, että tuleeko lieriin kanttaus kuvassa näkyvällä tavalla ripsinauhasta.

Valmistumisajankohta voi venyä ensi vuoden puolelle, koska hatuntekijällä on ilmeisesti nyt kiirettä ja mainitsin voivani odottaa hieman pidempään. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, on hattuaihion sovitus noin kuukauden päästä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: danius - 15.11.11 - klo:20:37
Hienoa! Laita ihmeessä kuvia sitten kun hatun saat. Saako tiedustella missä hattuliikkeessä asioit?
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 15.11.11 - klo:20:42
^ Muotiliike Lea Jokinen (http://www.hattukauppa.fi/jasenliikkeet/jokinen/). Hatuntekijä, rouva Jokinen, on oikein mukava ja asiakaspalveluhenkinen ihminen, joka aina muistaa voivotella sitä, että nykyään miehet eivät käytä hattuja.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: danius - 15.11.11 - klo:20:45
Jaa tämähän on lähellä! Täytyypä katsastaa kun seuraavan kerran Pirkanmaalle täältä Satakunnasta matkaan.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 15.11.11 - klo:20:48
^ Häneltä ei löydy muistaakseni yhtään miesten hattuja hyllystä, koska niille ei ole kysyntää, joten pelkästään näyteikkunaostoksille ei kannata lähteä. Tilauksesta hän tietysti pystyy tekemään mitä vain.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 15.11.11 - klo:21:14
^ Puhutaan alle 200 eurosta.

Tarkoitukseni on postata MTOP-ketjuun kuvia lähitulevaisuudessa. Sitä ennen pitäisi kuitenkin pidennyttää ulkotakin hihoja ompelijalla ja ilmojen pitää kylmetä vielä muutama aste, jotta tikkitakin voi vaihtaa tuohon villakankaiseen ulkotakkiin. Täytyy vain toivoa, että ilma ei kylmene liikaa, jolloin allekirjoittaneen korvat eivät enää kestä ilman pipoa.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: danius - 15.11.11 - klo:22:46
Jos Jyväskylän mies Oulussa liikut niin siellä on hattuataljee Saara- niminen hattukauppa jossa on valikoimaa myös miehille. Kauppa keskittyy naisten hattuihin, mutta ihan kivasti sieltä on päähinettä löytynyt. Käsittääkseni siellä ei voi kuitenkaan teettä hattuja. Palvelu on hyvää ja hatut laadukkaita. Esim. kesällä siellä oli hyviä, aitoja panamahattuja.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Nicodemus - 16.11.11 - klo:20:36
Flat capin metsästys. Joskus jostain unohdetusta paikasta ostin omani aikoinaan, harmaan kotimaisen ja korvaläpillä. Se oli niitä vaatekappaleita jotka kestävät läpi elämän. Mutta nyt, nyt tämä yksilö on muilla mailla ja yritän metsästää uutta, mielellään kahta eri mallista "pappalätsää". Missä ne luuraavat? Ei mitään H&M, Sokos tms. tavaraa ja mielellään kuitenkin kotimaista ja kotimaasta kun pari kertaa meni jo pieleen ulkolaisen nettikaupan kanssa. :)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 16.11.11 - klo:22:26
^Näin ihan lonkalta heittäisin vinkin että kuvauksesi mukaisia pappa-cap:eja saattaisi löytyä torikauppialita jostain Loimaan tai Sysmän kaltaisilla paikkakunnilla toripäivinä. (Toivottavasti kukaan ei vedä poroja nokkaan Loimaalla tai Sysmässä, tarkoitus ei ole halventaa kumpaakaan hienoa paikkakuntaa vaan lähinnä kertoa ettei mistään citystä varmaan kannata tämmöisiä etsiä.)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Nicodemus - 16.11.11 - klo:23:01
Hämärä muistikuva on, että olen sen kadonneen pappa-capin joskus ostanut joltain torikauppiaalta jostain tuon kaltaiselta paikkakunnalta.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: danius - 16.11.11 - klo:23:43
Jos korvaläpällistä, hyvää capia etsit, suosittelen Oscar wigensiä. On kylläkin ruotsalainen merkki. Mutta hyvä päähine. Käsittääkseni Ruotsin hovi hankkii wigensiltä päähineitä, vaikka Ruotsissa ei taideta antaa hovihankkijan sinettejä. http://www.wigens.se/StartPage/StartPage.aspx
Wigensiä on myytävänä esim. hattu.fi:ssä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: vallaton - 17.11.11 - klo:10:29
Suomalaisista valmistajista Länsilakilla ja Fredriksonilla on molemmilla täysvillaisia läpällisiä ja niitä on myynnissä ollut ainakin Sokoksella, Stockalla ja Aleksilla.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Jussi - 17.11.11 - klo:12:29
Ruotsissa ei taideta antaa hovihankkijan sinettejä.

Olen törmännyt moisiin.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 17.11.11 - klo:12:43
^ Linkin takana asiaa Ruotsin hovihankkijoista: http://www.hovlev.se/index_e.html
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: AlecLewain - 17.11.11 - klo:13:03
Ilmeisen salainen sellainen, kun se ei näy.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 17.11.11 - klo:13:07
^ Osoite korjattu. Nyt näkyy.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: grego - 17.11.11 - klo:14:24
Hattu ja Hansikas-liike Turun Yliopistonkadulla omaa monipuolisen lätsä valikoiman. Tiskin takaa löytyy hyvää palvelua, sekä peccary;ä kilpailukykyiseen hintaan ts. ilman stocka lisää.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 17.11.11 - klo:14:51
...sekä peccary;ä kilpailukykyiseen hintaan ts. ilman stocka lisää.

Lisätietoja, kiitos!
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: danius - 17.11.11 - klo:16:46
Korjataan että Wigens ei ole saanut Ruotsin hovihankkijan sinettiä. hatussa mukana ollut lappu vain antoi niin olettaa.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Arska - 17.11.11 - klo:18:19
Saako Helsingistä jostakin järkihintaan tweed-lätsiä tai vastaavia?
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 17.11.11 - klo:19:02
Tai fyllingin sijaan ompelee hikinauhaan pienen ompeleen joka pienentää hatun sisäpinta-alaa. Omat hattuni eivät ole pienentyneet. Oletko ajatellut että hiustesi pituudella saattaa olla tekemistä asian kanssa? Itse huomasin kerran kun salongista astuin lyhennettyine hiuksineni ulos, että päähän painamani hattu tuntui yhtäkkiä aavistuksen liian suurelta. Joskus taas kun hiukset ovat kasvaneet ja päähän laittaa hatun joka ei siinä ole hetkeen viivähtänyt, se saattaa tuntua hiukan liian tiukalta.

Valitettavasti villahuopa kutistuu ajan mittaan, ainakin nämä laadut joista halvemmat huopahatut tehdään. Ostin omani joskus 90-luvun alkupuolella Sydneyssä katukauppiaalta eikä se maksanut muistaakseni parin pubilounaan hintaa enemmän joten ei varmaan laatupyramidin huipulta vaikka lapun mukaan 100% merinovillaa onkin.

Hiushuopa on sitten ilmeisesti asia erikseen. Hiushuopa tehdään kai kaninkarvasta, ennen käytettiin majavaa. Käsittääkseni hiushuopa ei kutistu.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: grego - 17.11.11 - klo:21:19
...sekä peccary;ä kilpailukykyiseen hintaan ts. ilman stocka lisää.

Lisätietoja, kiitos!
Ostin parin vuorettomia Sauson hanskoja noin kuukausi sitten satasella versus stokkan 140€
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: vallaton - 17.11.11 - klo:22:28
Saako Helsingistä jostakin järkihintaan tweed-lätsiä tai vastaavia?

Vaikka vastaankin vain osittain kysymykseen, niin tweed hattuja kannattaa katsastaa highlandstoresta (www.highlandstore.com (http://www.highlandstore.com)). Hinnat ovat erittäin ystävällisiä. Isopäisillekin on kerrankin tarjontaa (XXL 63cm). Postikulutkin ovat hyvin kohtuulliset. Myös muu tavara on erittäin mukavasti hinnoiteltua.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Jälkiviisas - 21.11.11 - klo:12:52
Flat capin metsästys. Joskus jostain unohdetusta paikasta ostin omani aikoinaan, harmaan kotimaisen ja korvaläpillä. Se oli niitä vaatekappaleita jotka kestävät läpi elämän. Mutta nyt, nyt tämä yksilö on muilla mailla ja yritän metsästää uutta, mielellään kahta eri mallista "pappalätsää". Missä ne luuraavat? Ei mitään H&M, Sokos tms. tavaraa ja mielellään kuitenkin kotimaista ja kotimaasta kun pari kertaa meni jo pieleen ulkolaisen nettikaupan kanssa. :)

Teetä.
Voi itse etsiä kankaan, jos hatuntekijän valikoima ei miellytä ja hinta on samaa tasoa kuin laadukkaalla lätsällä ulkomailta tilatessa.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Arska - 27.11.11 - klo:20:37
Saako Helsingistä jostakin järkihintaan tweed-lätsiä tai vastaavia?

Vaikka vastaankin vain osittain kysymykseen, niin tweed hattuja kannattaa katsastaa highlandstoresta (www.highlandstore.com (http://www.highlandstore.com)). Hinnat ovat erittäin ystävällisiä. Isopäisillekin on kerrankin tarjontaa (XXL 63cm). Postikulutkin ovat hyvin kohtuulliset. Myös muu tavara on erittäin mukavasti hinnoiteltua.

Kiitoksia vastauksesta. Onko sinulla tai jollakulla muulla käyttökokemuksia noista Highland storen tweedlätsistä? Onko ympärysmitta ilmoitetun mukainen? Mikä on lätsän muoto päässä: päänmyötäinen vaiko sivuille tursuava muhkumpi?
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Muey - 28.11.11 - klo:16:22
Hiushuopa on sitten ilmeisesti asia erikseen. Hiushuopa tehdään kai kaninkarvasta, ennen käytettiin majavaa. Käsittääkseni hiushuopa ei kutistu.
Kyllä kaikki huopahatut ajan myötä kutistuvat. Juontuu huovan ominaispiirteestä materiaalina tiivistyä ajan myötä, sekä siitä että hattu aloittaa elämänsä kartionmuotoisena huopapalana joka sitten muotin avulla venytetään haluttuun muotoon. Kaipuu juurille on ongelma mikä vaivaa hattujakin.

Helpoiten tämän kutistumisen huomaa varmaan jos on joskus hankinnut itselleen vanhempia vintage-hattuja. Vanhoja hattuja shoppailtaessa kannattaakin aina luottaa enemmän mittoihin kuin ilmoitettuun kokoon, sillä omalla koolla merkitty päähine voi helposti olla puolikkaan tai joskus jopa kokonaisen koon pienempi mitoiltaan kuin mitä kokolappu antaisi ymmärtää.


Hiushuopaiseen hattuun verrattuna villahuovasta valmistetulla versiolla on paha tapa menettää muotonsa ja kokonsa nopeammin. En lähtisi villafedoralla sadekelillä ulkoilemaan, kun taas hyvänlaatuinen hiushuovasta tehty päähine ei  sadekuurosta muutu miksikään (kunhan antaa sen kuivua kunnolla muotoonsa jälkikäteen).


Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 28.11.11 - klo:16:50
Olen sen verran herkkäkorvainen kaveri, että hatun käyttö pakkasilla on mahdotonta. Toisinaan talvisin tulee kuitenkin eteen tilaisuuksia, joihin ei voi mennä pipo pitkän takin seurana, mutta toisaalta paljain päin tai hatunkaan kanssa ei tarkene. Ajattelin yrittää ratkaista tällaiset ongelmatilanteet ostamalla Earbagit (http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=200669918019) eli fleecestä tehdyt sangattomat korvaläpät. Väriksi valikoitui musta, koska todennäköisesti käytän niitä vain mustan homburgin kanssa esimerkiksi hautajaisissa tai juhlallisten iltatilaisuuksien yhteydessä. Mielenkiintoista katsoa kuinka nuo lopulta toimivat - siis ovatko lämpimät ja pysyvätkö nuo medium-kokoiset korvissani.

Lisätään vielä, että hätäisenä miehenä tilasin eBaysta, vaikka näitä saisi näköjään Suomestakin: http://www.varuste.net/tuotetiedot2.asp?_prodid=29182&nimi=Ear+bag+Korval%E4mmitin
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Alex Entwistle - 28.11.11 - klo:18:50
^Itse kärsin myös korvien paleltumisesta, joten nuo voisivat olla käypä vaihtoehto. Itse en suostu pipoa laittamaan kaupunkipäällystakin missään tilanteessa, joten tuollaiset voisivat olla juuri hyvät.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: danius - 28.11.11 - klo:23:03
Olen nähnyt hattumiesten käyttävän tuollasia "korvalappuja" ja hyvältä näytti. Itse kokeilin kerran ja jotenkin vaan ei sopinut. Liekö sitten ollut mallin vai pään vika!
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: sproily - 29.11.11 - klo:00:05
Earbageja olen käyttänyt itsekin pari talvea. Hyvin toimivat!
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 30.11.11 - klo:15:42
Lea Jokinen ilmoitti tänään homburgin olevan valmiina sovitusta varten. Niinpä kävin paikan päällä sovittamassa hattua ja sopimassa hatun yksityiskohdista.

Lieri kaartuu nyt loivasti ylöspäin, mutta siitä tehdään hieman suorempi. Lisäksi lierin reunaan tehdään jyrkkä, pyöreä nousu ja siihen ommellaan ripsinauha. Kruunun painaumasta tehdään kapeampi ja selkeämmin pitkittäissuuntainen viiva. Nythän painauma on ovaalin muotoinen.

Kaiken kaikkiaan olen erittäin tyytyväinen siihen, miltä hattu tässä vaiheessa näyttää. Lea lupasi homburgin valmistuvan hyvinkin ennen joulua, joten odotusaika ei ole enää pitkä. Alla muutama kuva homburgista.

(http://img204.imageshack.us/img204/5085/kuva2n.jpg)

(http://img839.imageshack.us/img839/7681/kuvau.jpg)

(http://img401.imageshack.us/img401/3125/kuva3l.jpg)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: konda - 30.11.11 - klo:15:46
Tommi mitä tällainen maksaa? Jos et halua julkisesti paljastaa niin laittaisitko YV:llä?
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 30.11.11 - klo:15:58
^ Tuon hintaa en tiedä vielä tarkalleen. Ensimmäisen Lealta tilaamani hatun perusteella hinta on suurin piirtein samassa hintaluokassa Akubran hattujen kanssa.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: danius - 30.11.11 - klo:17:33
Näyttää hyvältä!
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: sproily - 01.12.11 - klo:10:02
Hyvältä näyttää, mutta eikö reunaan saisi oikeanlaista käännöstä? Tuo welted edge ei ole täysin oikea vaihtoehto homburgiin. Siinä kuuluisi olla ripsinauha.

edit. termi
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 01.12.11 - klo:10:05
Hyvältä näyttää, mutta eikö reunaan saisi oikeanlaista käännöstä? Tuo cavanaugh edge ei ole täysin oikea vaihtoehto homburgiin. Siinä kuuluisi olla ripsinauha.

Näin tapahtuu. Kuten kirjoitin:

Lisäksi lierin reunaan tehdään jyrkkä, pyöreä nousu ja siihen ommellaan ripsinauha.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: sproily - 01.12.11 - klo:10:07
No niinpä tietysti. Ei valittamista :)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: JMasa - 07.12.11 - klo:21:31
Linkki Batesin sivuille ja näyte hatun rullaamisesta.


http://bates-hats.com/archives/127#more-127 (http://bates-hats.com/archives/127#more-127)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 11.12.11 - klo:11:05
Kyselen nyt alustavasti, että olisiko joku hattumies kiinnostunut ostamaan tuon ketjun avausviestissä näkyvän tummanruskean fedoran (koko 59)? Laitan sen jossain vaiheessa Laatutorille, ellei tästä ketjusta löydy ostajaa. Täytyy tuosta hatusta luopua, koska kieltämättä se ei ole mittasuhteiltaan minulle paras mahdollinen. Tämä tietää hatuntekijälle lisähommia tulevaisuudessa...
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: choir - 11.12.11 - klo:14:02
Olen sen verran herkkäkorvainen kaveri, että hatun käyttö pakkasilla on mahdotonta. Toisinaan talvisin tulee kuitenkin eteen tilaisuuksia, joihin ei voi mennä pipo pitkän takin seurana, mutta toisaalta paljain päin tai hatunkaan kanssa ei tarkene. Ajattelin yrittää ratkaista tällaiset ongelmatilanteet ostamalla Earbagit (http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=200669918019) eli fleecestä tehdyt sangattomat korvaläpät. Väriksi valikoitui musta, koska todennäköisesti käytän niitä vain mustan homburgin kanssa esimerkiksi hautajaisissa tai juhlallisten iltatilaisuuksien yhteydessä. Mielenkiintoista katsoa kuinka nuo lopulta toimivat - siis ovatko lämpimät ja pysyvätkö nuo medium-kokoiset korvissani.

Lisätään vielä, että hätäisenä miehenä tilasin eBaysta, vaikka näitä saisi näköjään Suomestakin: http://www.varuste.net/tuotetiedot2.asp?_prodid=29182&nimi=Ear+bag+Korval%E4mmitin

Noilla ei siis ole päälaen yli menevää yhdistävää kaarta? (bandless) Pysyvätkö tuollaiset päässä? Näyttävät loppuneen varuste.netistä. Omistan parit korvalaput, joita yhdistää ohut metallinen kaari. Sen haittapuoli on mm. että se tekee hatusta ahtaamman.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: sproily - 11.12.11 - klo:14:06
Hyvin pysyvät. Niissä on sisällä metallinen vanne, joilla on kaksi asentoa, auki ja kiinni.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 21.12.11 - klo:16:06
(http://img692.imageshack.us/img692/3854/img1476s.jpg)

Tässä se nyt on, uunituore musta homburg, toinen hiushuopahattuni. Täytyy myöntää, että olen aivan täpinöissä tästä hatusta. Loistavan näköinen ja tuntuinen! Ensimmäistä hattuani kapealierisempänä ja matalakruunuisempana tämä sopii paremmin kroppani mittasuhteisiin.

"In action"-kuvia tulee sitten, kun hattu menee päähän ensimmäistä kertaa ulkosalla.

Lisää kuvia: http://imageshack.us/g/40/img1494md.jpg/
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: sproily - 21.12.11 - klo:16:18
Hyvältä näyttää! Ja tarvitaan todellakin kuvia kun sulla on se päässä :)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: PleaseDeleteMe - 21.12.11 - klo:16:25
Kruunu on hyvännäköinen muodoiltaan, onko väri ihan musta-musta vai hyvin tumman harmaa? :)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 21.12.11 - klo:16:44
^ Väri on ihan musta. Valotuksen takia hattu saattaa näyttää hieman harmaammalta kuin oikeasti onkaan.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Jami - 23.12.11 - klo:11:19
Hyvin pysyvät. Niissä on sisällä metallinen vanne, joilla on kaksi asentoa, auki ja kiinni.
Olisikin metallia, mutta on muovia, ensimmäiset meni tästä syystä rikki viime talvena kovilla pakkasilla. Ostin tänä talvena kuietnkin uudet, noita saa monista halpamarketeista, tokmanillta taisin ostaa tänä vuonna ja viimevuonna MiniMani tms.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Timati - 27.12.11 - klo:01:35

"In action"-kuvia tulee sitten, kun hattu menee päähän ensimmäistä kertaa ulkosalla.

Laitappa Tommi-hyvä hattu päähäsi ja kuvia kehiin!
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 29.12.11 - klo:16:14
Flat capin metsästys. Joskus jostain unohdetusta paikasta ostin omani aikoinaan, harmaan kotimaisen ja korvaläpillä. Se oli niitä vaatekappaleita jotka kestävät läpi elämän. Mutta nyt, nyt tämä yksilö on muilla mailla ja yritän metsästää uutta, mielellään kahta eri mallista "pappalätsää". Missä ne luuraavat? Ei mitään H&M, Sokos tms. tavaraa ja mielellään kuitenkin kotimaista ja kotimaasta kun pari kertaa meni jo pieleen ulkolaisen nettikaupan kanssa. :)

Sattumalta löytyi 'baysta:

(http://i.ebayimg.com/00/s/MTA2NFgxNjAw/$(KGrHqRHJB8E63(O673GBO2qVd8Zhg~~60_3.JPG)

Myyjä: http://stores.ebay.co.uk/thehatgallery
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: choir - 29.12.11 - klo:20:38
Huonoja kokemuksia netistä hattuja ostaessani: koot eivät ole sitä, mitä on ilmoitettu. Hattu on esim. ollut ihan liian pieni ja vaihtaessani seuraava koko ihan liian suuri. Mites muilla?
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: barcelona - 29.12.11 - klo:20:49
Tommin hattu kiinnostaa todella. Saan oman Akubran varmaankin lähipäivinä ja olisi kiva verrata laatua koska jos tämä Tampereella tehty bespoke laadultaan sama niin ei kahta sanaa ettenkö vaihtaisi toimittajaa kotikaupunkini yksityiseen käsityöläiseen. Pistä tommi viestiä käyttökokemuksista ja esim miten suhtautuu vesisateeseen.

Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 30.12.11 - klo:09:06
Tommin hattu kiinnostaa todella. Saan oman Akubran varmaankin lähipäivinä ja olisi kiva verrata laatua koska jos tämä Tampereella tehty bespoke laadultaan sama niin ei kahta sanaa ettenkö vaihtaisi toimittajaa kotikaupunkini yksityiseen käsityöläiseen. Pistä tommi viestiä käyttökokemuksista ja esim miten suhtautuu vesisateeseen.

Kunnon vesirääkkiin en tahdo hiushuopahattuakaan panna, mutta kevyttä vesisadetta on ensimmäinen hattuni kokenut. Moitteita hatun vedenkesto-ominaisuuksista en ole toistaiseksi löytänyt.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 30.12.11 - klo:09:06
Huonoja kokemuksia netistä hattuja ostaessani: koot eivät ole sitä, mitä on ilmoitettu. Hattu on esim. ollut ihan liian pieni ja vaihtaessani seuraava koko ihan liian suuri. Mites muilla?
Sama juttu. Hattujen ja kenkien ostaminen sovittamatta on aina vähän arpapeliä.

Huopahatuilla on kyllä taipumus kutistua joten tilasin uusimman hankintani tarkoituksella väljänä. Nyt on hikinauhan alla fyllinkiä niin että fedora pysyy päässä kovemmallakin tuulella.

Väljä hattu on helpompi säätää sopivaksi kuin tiukka.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Quijote - 30.12.11 - klo:13:03
Ongelmia tulee vain niille, joilla on erikoisen mallinen pää. He ovat selkeää vähemmistöä, joilla on vaikkapa erikoispitkä ovaali pää tai saksalainen ts. kantikas otsa muuten pyöreässä päässä. Varsinkin kovitetut hatut kuten silinteri ja knalli on sellaisiin päihin pakko teettää. Itselläni on pitkänmuotoinen pää ja kaikki sovittamani knallit ja silinterit ovat jättäneet hirveästi tyhjää tilaa sivuille, puristaen samalla otsaani ja takaraivoani.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 30.12.11 - klo:13:16
Olisipa mainiota, jos joskus osuisi foorumin miittinkiin, jossa Suomessa hatun teetättäneet ottaisivat hattunsa mukaan, niin voisi koittaa vähän laatua vertailla.

Ei muuta kuin Keikarin hattumiitti korvan taakse. Toistaiseksi (lieri)hatunomistajia ei taida olla kovinkaan suurta määrää, mutta tulevaisuudessa varmasti enemmän.

Jos joku on kiinnostunut erityisesti näistä kahdesta Lea Jokisen tekemästä hatusta, niin niitä saa piipahtaa katsomaan ja hypistelemään tänne Tampereelle.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 30.12.11 - klo:17:27
Vinkki Tampereen hattuihmisille: tällainen homburg tuli tänään vastaan Pelastusarmeijan kirpputorilla, Itsenäisyydenkadulla. Vaikutti täysin käyttämättömältä. Materiaalina hiushuopa, hikinauha nahkaa. Lieri oli leveähkö homburgiksi ja koko arviolta 57 tai pienempi.

(http://img513.imageshack.us/img513/7493/hattu2.jpg)
(http://img194.imageshack.us/img194/797/hattu1.jpg)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: sproily - 30.12.11 - klo:18:34
Näyttää erinomaiselta ja vieläpä täysin käyttämättömältä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 18.01.12 - klo:19:03
Löytyipä webistä tämmöinen kuva:

(http://www.visualphotos.com/photo/2x1854529/man_wearing_a_grey_trilby_and_dark_overcoat_1776363.jpg)

Mies seisoo räntäsateessa vaaleanharmaa trilby päässä. Ei mitenkään silmiinpistävää, ei räväkkää, ei päällekäyvää. Hetken päästä miettii miltä mies näyttäisi ilman hattua. Ei ainakaan kovin fiksulta, sateessa avopäin. Mutta vaikka unohdetaan sää niin kuva olisi aivan toisenlainen, mitäänsanomaton, ilman tuota hattua. Hatun kanssa miehen hahmo on mielestäni ajattomalla tavalla tyylikäs. Vaikkei kaveri olekaan mikään karismaa joka solustaan tihkuva sevemcqueen tms. vaan ihan jokamies niin silti tuo kombo toimii kuin junan vessa ajalta ennen pendolinoja.

Hemmetti, tekee mieli hommata just tuommoinen trilby!
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 18.01.12 - klo:20:12
^^ Vangitseva kuva, mutta hatun lieri saisi olla hieman leveämpi - siis fedoraa tuo kaipaa.

^ Hienoa, jappa! Postailepa kuvia, kun saat hatun.

Itse asiassa, minun pitäisi hakea oma fedorani hatuntekijältä, jolla se oli lierinkavennuksessa. Katsotaan nyt, että riittääkö tuo operaatio tekemään kyseisestä hatusta paremmin mittasuhteisiini sopivan.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 18.01.12 - klo:20:24
Minusta taas tuo lierin leveys on just kohdallaan. Trilby kun on trilby ja fedora on fedora. Juuri tuonmallisessa trilbyssä viehättää jonkinlainen terävyys, täsmällisyys ja ehdottomuus kun taas fedora on pehmeämuotoisempi ja tavallaan rennompi. Näin intuitiivisesti sanoisi että trilby on enemmän city kun fedora on enemmän country.

Mutta nämä ovat makuasioita ja jokaisella meillä on omat mieltymyksemme. Ei tämä niin vakavaa ole.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 18.01.12 - klo:20:29
^ Eikös tämä trilbyn ja fedoran jakautuminen maaseutu-kaupunki -janalle mene nimenomaan toisinpäin, jos perinteisesti ajatellaan? Villakangastakin kanssa fedora olisi näistä kahdesta ehdottomasti minun valintani.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: barcelona - 18.01.12 - klo:20:35
Akubra kolahti tullin ja postin kautta kotiovelle. Ensi sovitus ilman muotoilua päähän ja toteamus että nyt ollaan koon suhteen ihan rajoilla onko liian pieni eli todennäköisesti tulee olemaan tulevaisuudessa liian pieni. Muokkasin höyryllä vähän kruunua ja lieriä mutta toistaiseksi en saa mieluista. Joudun hiukan painiskelemaan hatun kanssa että pääsen sinuiksi. Laitan jossain vaiheessa kuvia jos saisi vinkkiä muotoilun suhteen.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 18.01.12 - klo:20:40
^^Voipi olla. Kirjoitinkin omista mielleyhtymistäni mitä noihin hattuihin tulee.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: danius - 18.01.12 - klo:21:27
Tuommonen vaaleamman harmaa hattu olisi kyllä hieno. Itsellekin ehkä tuo trilby on enemmän mieleen. Mistähän tuollaista lähtisi metsästämään?
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Hidas - 18.01.12 - klo:21:56
Esimerkiksi Cappelleria Melegari Italiassa näyttää tarjoavan huiman valikoiman hattuja. Myös Borsalinoa.

http://www.cappelleriamelegari.com/

Sitten saksalainen Hatshopping, URLissa nimi ihmeellisesti muodossa:

http://www.hutshopping.de/s01.php?shopid=s01&cur=eur&sp=en&ag=1&pp=vers

Siellä on postitus Suomeen 9,95. Trilbyjen suhteen valikoima tosin keikarilaisittain sanottuna kehno.

edit: Noita nettikauppoja, oikeaan kokoon osuminen tietenkin arpapeliä, jollei ole juuri kyseisen merkin kokoja itselleen testannut.

Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: danius - 18.01.12 - klo:22:05
Just tuota koko asiaa mietinkin. Oma kokemukseni on että hattujen koot vaihtelevat paljon enemmän kuin vaikka kenkien. Kaapissani on hattua ja capia kokojen 58-60 väliltä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Hidas - 18.01.12 - klo:22:12
^Jep, näin on. Mulla esim. Länsilakin tietty koko on ok, kun taas sama numero Fredriksonilla niin pää pääsee vapaasti pyörimään hatun sisällä. Äskettäin kävin eräässä kaupassa kokeilemassa kaikki sieltä löytyvät Stetson merkkiset hatut (ilman aikomusta ostaa, ei syyllisyyttä, sillä myyjien asenne oli hyvin ylimielinen) ja huomasin että koot niissä olivat eri mallien välillä koherentteja. Niinpä uskaltaisin kyseisen merkkisen hatun tai lätsän tilata netista.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: danius - 18.01.12 - klo:22:16
Ostin Wienistä taannoin stetsonin villakankaisen hatun, olikohan nyt sitten trilbyn mallinen suunnilleen. On ollut kyllä hyvä hattu ja istuu päähän, noh, kuin hanska. 59 on yleensä se paras koko, joskus joutuu hikinauhaan neulomaan pienen ompeleen että se aavistuksen pienentää hattua.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 19.01.12 - klo:15:34
Tuommonen vaaleamman harmaa hattu olisi kyllä hieno. Itsellekin ehkä tuo trilby on enemmän mieleen. Mistähän tuollaista lähtisi metsästämään?
Pari hattua olen tilannut tuolta: http://www.thehatcompany.com/
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: PleaseDeleteMe - 19.01.12 - klo:16:47
http://www.hatsandcaps.co.uk/ - täältä on tullut kotiutettua muutamia hattuja, homma on toiminut ihan bueno.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Kromi - 19.01.12 - klo:17:04
^ Eikös tämä trilbyn ja fedoran jakautuminen maaseutu-kaupunki -janalle mene nimenomaan toisinpäin, jos perinteisesti ajatellaan? Villakangastakin kanssa fedora olisi näistä kahdesta ehdottomasti minun valintani.

Itse olen kuullut että trilby olisi englantilaisten termi samalle hatulle kuin fedorakin. Syystä tai toisesta sanan määre on muokkautunut koskemaan kapeampilierisiä hattuja ja kun taasen Fedora määritellään leveämmäksi. Voisiko eräänlaisena syynä olla brittiläisyyden USA valloitus Beatlesien tahtiin? tiedä häntä.

Depp:hän on useamminkin näkynyt hatulla varustettuna, joskaan tyylikkyys ei aina muista releistä johtuen kolahda :) Mielestäni fedora sopii useimpien vaatteiden kanssa, mutta oleellisintahan on se että on itse sujut asian kanssa kuten jo aikaisemmin mainittiin.
(http://www.fashionfame.com/wp-content/uploads/2011/03/johnny-depp-hat-person-of-the-year.jpeg)

Pesemisestäkin olen lukenut mutten muista millä palavalla nesteellä se hoidettiin, joten en ota siihen vielä kantaa. Se perustui roskan liuotteluun ja riskinähän taitaa olla värin katoaminen ellei laatu ole kunnossa. Akubran Fed IV ja Campdraft kestää kyllä vettä urakalla ja itseasiassa vesi liuottaa ylimääräistä jäykisteainetta pois ja ajan kanssa se alkaa olemaan pehmeämpi käsitellä. Fedoran ja Western hatun jäykiste on kompositiolta erilaista ja siksi tiettyjä eroja kovuudessa. Westerninhän tulee säätä kestää vuosia jatkuvasti lösähtämättä, Fedoran vaan päiviä :) ja muistakaa että Akubran Campdraft myydään pusikko hattuna eikä urbaanina puku vaatteena.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 19.01.12 - klo:18:37
Muutama hattukuva keskustelun ryydittämiseksi:

(http://4.bp.blogspot.com/_qAS9SFv0deU/Sfy5HrBTLjI/AAAAAAAAAlQ/eFDoVrqokTU/s1600/bondtrilby1.jpg)(http://4.bp.blogspot.com/_qAS9SFv0deU/Sfy5H372duI/AAAAAAAAAlg/SpXCRp04WOI/s400/Frank_Sinatra_trilby_hat.jpg)(http://farm6.static.flickr.com/5148/5628210819_c183c3012d.jpg)(http://i1.squidoocdn.com/resize/squidoo_images/-1/lens17857943_1303071696DEANMARTINHAT.jpg)(http://scheong.files.wordpress.com/2011/10/sinatra.jpg?w=232&h=305)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Kromi - 19.01.12 - klo:19:47
heh!

Jatketaan samalla linjalla, laitetaan sama henkilö erilaisiin tilanteisiin.
(http://img2.timeinc.net/people/i/2009/specials/offdutyhollywood/090601/hugh_jackman.jpg)
(http://cdn.buzznet.com/media/jj1/2009/06/jackman-date/hugh-jackman-date-night-03.jpg)
(http://www.examiner.com/images/blog/wysiwyg/image/Jackman(5).jpg)
(http://img2.timeinc.net/people/i/2008/stylewatch/gallery/beach_patrol/081407/hugh_jackman.jpg)
(http://cdn.buzznet.com/media/jj1/2008/10/jackman-slick/hugh-jackman-slick-rick-02.jpg)

Aasin sillalla pääsemmekin sotkemaan topikkiin myös kesähatun eli panaman jos haluamme?
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Hidas - 19.01.12 - klo:20:09
Hauska tuo Salarymanin kollaasi. En muistanutkaan että Connerylla oli Kultasormessa tuo tökerö trilby. Kiinnostava havainto myös että Bogiella on puvun kanssa tuollainen fedora (?) jossa ei ole leveää silkkinauhaa vaan tuo ohut, hattu näyttää vähän pusikkomalliselta yksinään, mutta sopii tuohon kuvaan silti.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 19.01.12 - klo:20:58
Hauska tuo Salarymanin kollaasi. En muistanutkaan että Connerylla oli Kultasormessa tuo tökerö trilby.

Lainaus käyttäjältä: http://thesuitsofjamesbond.com/?p=358

In From Russia With Love and Goldfinger, Bond wears or carries a brown felt trilby hat.


Omalla oudolla tavallaan vangitseva sivusto tuo tribuutti Bondin puvuille.

Goldfingerin trilby on kyllä aika erikoisen mallinen, tulee melkein pork pie mieleen.

Mistä tulikin mieleen:

(http://baronhats.com/images/FrenchPopeye2.jpg)

Kysymys: Sopiiko pork pie muidenkin kuin jazz -muusikoiden ja ultrahipstereitten päähän?

Ja panamastahan luonnollisesti pitää keskustella.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: danius - 19.01.12 - klo:21:37
Onko Conneryn päässä oleva hattu panama? Näyttäisi siltä että hatussa on optimo crown, mutta väri ei toisaalta passaa.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: choir - 30.01.12 - klo:23:28
Onneksi olkoon! Olet ihan harmaa eminenssi! Koska omistan vain perittyjä ja käytettyjä hattuja, en tiennytkään, että uudet myydään muotoon laittamatta.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Arska - 31.01.12 - klo:09:40
Komea hattu ja tuo viimeinen kuva osoittaa, että voi unohtaa puheet hatun sopimattomuudesta 2000-luvun ihmisen päähän.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 31.01.12 - klo:10:36
^^^ Komea on! Tosin lierin viimeistelemättömyys pistää vähän silmään. Ehkä reunaan ommeltu käännös toisi viimeisen silauksen hattuun?

Mitä jappalla on seuraavaksi hattuostoslistalla? ;)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: starsailor - 31.01.12 - klo:11:01
Hattun sopivuus henkilön päähän riippuu jonkin verran vaatetuksesta (tietenkin) ja henkilön fyysisestä rakenteesta. Raskas päällystakki kaipaa päähän jotain suojaa, jos keli on juuri sateinen, mutta aika monella hattu saa pääosan näyttämään liian isolta ja pidentää väärällä tavalla jo pitkää henkilöä. Mielestäni elokuvatähdet ovat pääasiassa melko lyhyitä ja/tai hoikkia ja kohtuullisen pienipäisiä. Eteenkin pienipäisille hattu sopii, mutta laitapa sellaisella koon 60+ suomipäähän, niin vaikutelma ei ole yhtä hyvä. Visuaalisesti tämä johtuu varmaan siitä, että elokuvatähdet ovat kapeakasvoisia ja suomalaisalla taas yleisesti leveä naama.

Depp - äärimmäisen hoikka ja kapeat kasvot
Huck Jack..? - suhteettoman pieni pää muuhun kroppaan nähden, jota hattu tasapainoittaa
Bogard, Sinatra - lyhyitä miehiä, joille hattu tuo lisää pituutta
Connery - melko normaalin kokoinen ja suht. levät kasvot joten hattu alkaa olemaan jo liikaa
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: choir - 31.01.12 - klo:13:47
Mielenkiintoista ajattelua. Mutta kyllä pitkät ja komeat isopäät suomalaisetkin hattua tarvitsevat. Millainen mielestäsi sopisi heille (meille)?
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Co-re - 31.01.12 - klo:13:59
Mielenkiintoista ajattelua. Mutta kyllä pitkät ja komeat isopäät suomalaisetkin hattua tarvitsevat. Millainen mielestäsi sopisi heille (meille)?

Kesäisin en hattua käytä. Talvisin tiukkaan istuva pipo tai turkislakki, ei sellaista karpo-mallia vaan koivistolainen tai suikka. Ei mitään lierillistä tai lipallista kaivata tähän 59-melooniin.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: bowtiepasta - 31.01.12 - klo:14:07
Mielestäni elokuvatähdet ovat pääasiassa melko lyhyitä ja/tai hoikkia ja kohtuullisen pienipäisiä.

Aijai, nyt ollaan kyllä hakoteillä. Juuri Hollywood-tähdethän ovat järjestään suurpäisiä. Jackmanit ja vastaavat ovat poikkeustapauksia ja ellen ihan väärin muista, taisipa kyseinen herra itsekin ottaa asian esille jossain Lettermanin haastiksessa tjsp. Suuri pää sopii valkokankaalle hyvin. Samasta syystä monet Hollywood-tähdet ovat verrattain lyhyitä. Esimerkkeinä vaikkapa Cruise tai Bogart. Lyhyt ruumiinrakenne saa pienemmänkin pään näyttämään suhteessa suuremmalta ja dominoivammalta.

Entouragessakin käsiteltiin tätä aihetta:
"The bigger the head, the bigger the star. Russell Crowe, big head! Tom Cruise, big head! Arnold Schwartzeneger, big head! Vincent Chase, big big head!"

Hollywood Elsewhere-blogissa ollut pari hyvää kirjoitusta aiheesta:
http://hollywood-elsewhere.com/2011/07/no_kidding.php

Tämän huomaa muuten hyvin myös suomalaisten näyttelijöiden menestyksestä Hollywoodissa:
Peter Franzen - pieni pää -> Ruumis CSI:ssa
Samuli Edelman - valtava pää -> Mission Impossible 4
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: choir - 31.01.12 - klo:14:17
Mielestäni elokuvatähdet ovat pääasiassa melko lyhyitä ja/tai hoikkia ja kohtuullisen pienipäisiä.

Aijai, nyt ollaan kyllä hakoteillä. Juuri Hollywood-tähdethän ovat järjestään suurpäisiä. Jackmanit ja vastaavat ovat poikkeustapauksia ja ellen ihan väärin muista, taisipa kyseinen herra itsekin ottaa asian esille jossain Lettermanin haastiksessa tjsp. Suuri pää sopii valkokankaalle hyvin. Samasta syystä monet Hollywood-tähdet ovat verrattain lyhyitä. Esimerkkeinä vaikkapa Cruise tai Bogart. Lyhyt ruumiinrakenne saa pienemmänkin pään näyttämään suhteessa suuremmalta ja dominoivammalta.

Entouragessakin käsiteltiin tätä aihetta:
"The bigger the head, the bigger the star. Russell Crowe, big head! Tom Cruise, big head! Arnold Schwartzeneger, big head! Vincent Chase, big big head!"

Hollywood Elsewhere-blogissa ollut pari hyvää kirjoitusta aiheesta:
http://hollywood-elsewhere.com/2011/07/no_kidding.php

Tämän huomaa muuten hyvin myös suomalaisten näyttelijöiden menestyksestä Hollywoodissa:
Peter Franzen - pieni pää -> Ruumis CSI:ssa
Samuli Edelman - valtava pää -> Mission Impossible 4

Hah-haa! BowtiePasta pelasti päiväni! Mutta starsailor antoi silti ajattelemisen aihetta: ehkä leveä lierihattu ei sovikaan mulle...
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Jälkiviisas - 31.01.12 - klo:14:22
Hah-haa! BowtiePasta pelasti päiväni! Mutta starsailor antoi silti ajattelemisen aihetta: ehkä leveä lierihattu ei sovikaan mulle...

Lierejä on eri kokoisia ja niitä voi taivutella.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Hidas - 31.01.12 - klo:14:48
Vahvasti offtopicia, mutta lyhyiden miehien suosiminen leffarooleissa perustunee kuitenkin siihen että pää on suunnilleen samalla korkeudella kuin naispuolisen vastanäyttelijän = mahtuvat yhtäaikaa puolilähikuvaan. Pään koko yhdentekevä tässä :D
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: bowtiepasta - 31.01.12 - klo:14:58
Ei pituudella ole kuvakokojen suhteen juurikaan merkitystä, lyhyempi voi seistä korokkeen päällä. Esim tämä kuva Vin Dieselistä (1.83m) ja The Rockista (1.96m):

(http://1.bp.blogspot.com/-091JLv4mZ08/Tcva_mYN6gI/AAAAAAAABqM/_Jn8Jnb4FG4/s1600/Vin%2BDiesel%2Band%2BDwayne%2BJohnson%2BFast%2BFive.jpg)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Co-re - 31.01.12 - klo:15:28
Klassisin käänteinen esimerkki on varmaan Tom Cruise, joka joutui seisomaan naispuolisten vastanäyttelijöiden kanssa korokkeella, ex-vaimostaan nyt puhumattakaan.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Alex Entwistle - 31.01.12 - klo:15:43
Ei pituudella ole kuvakokojen suhteen juurikaan merkitystä, lyhyempi voi seistä korokkeen päällä. Esim tämä kuva Vin Dieselistä (1.83m) ja The Rockista (1.96m):
[spoiler]
(http://1.bp.blogspot.com/-091JLv4mZ08/Tcva_mYN6gI/AAAAAAAABqM/_Jn8Jnb4FG4/s1600/Vin%2BDiesel%2Band%2BDwayne%2BJohnson%2BFast%2BFive.jpg)[/spoiler]

Kuvassa on aivan käsinkosketeltavaa romanttisuutta.

Sori ot
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: starsailor - 31.01.12 - klo:15:51
Ot, mutta väitän edelleenkin että olen oikeassa. Elokuvanäyttelijöillä on kapeat kasvot ja suhteellisen pieni pää, koska valkokangas ja kamerat leventävät muutenkin ihmistä. Sellainen perussuomalainen leveänaamainen (kuten minä, hattu koko 61cm) näyttää tv-ruudulla lihavalta, eikä se ole sallittua kuin komedianäyttelijöille ja ronskeille, pahoille ja rumille rosvoille. Jos Cruisen pää näyttää isolta, niin se johtuu siitä, että kaveri on 160cm pitkä! Kasvot ovat kuitenkin äärimmäisen hoikat ja sirot, Depp nyt tietenkin omalla asteikollaan.

(http://img2.timeinc.net/people/i/2006/celebdatabase/tomcruise/tom_cruise1_300_400.jpg)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: bowtiepasta - 31.01.12 - klo:16:05
Puhut nyt kasvojen mittasuhteista, itse puhun pään koosta suhteessa ruumiiseen. Suurilla staroilla suuret päät.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: choir - 31.01.12 - klo:20:37
"Iso pää, vähän mieltä. Pieni pää, vielä vähemmän mieltä." (vanha kalevalainen sananlasku)

Jätettäköön Hollywood. Millaisia pääkappaleita starsailor suosii?
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 31.01.12 - klo:20:49
Jappan postaama kuva oli sitten se viimeinen korsi joka mursi kamelin selän: Tilaukseen lähti vaaleanharmaa hattu. Boardwalk empire on kyllä pohjustanut päätöstä hienosti, sarjassa esiintyvillä liittovaltion agenteilla on hyvin inspiroiva look huopahattuineen ja pitkine takkeineen.

(http://3.bp.blogspot.com/-RdFclx3E1js/TdqUpIiCjPI/AAAAAAAAAFk/sXVsIpEZlnA/s1600/van-alden-1024.jpg)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Barbarossa - 02.02.12 - klo:13:05
Hakusessa ihan simppeli harmaa huopainen flat-cap.
Hattuskeneä paremmin tuntevilta kysyisinkin mihin suuntaan kannattaa alkaa kurkkimaan?
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tim - 03.02.12 - klo:09:53
Hakusessa ihan simppeli harmaa huopainen flat-cap.
Hattuskeneä paremmin tuntevilta kysyisinkin mihin suuntaan kannattaa alkaa kurkkimaan?

Jos tilata viitsii niin tää kannattaa katsastaa läpi http://www.hatshopping.com/
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: bowtiepasta - 03.02.12 - klo:10:00
Flat-capit. Selittäkää joku, en tajua.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: erno - 03.02.12 - klo:10:06
Flat-capit. Selittäkää joku, en tajua.

+1
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Barbarossa - 03.02.12 - klo:10:25
Flat-capit. Selittäkää joku, en tajua.
Kaikista ihmisistä olisin kuvitellut juuri teikäläisen tajuavan.
Itsellä on ollut Kangoleita käytössä kohta 25 vuotta. Taitaa tulla yksi jonoon lisää.

Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: danius - 03.02.12 - klo:10:29
flat cap- kun pipo vaan ei käy, mutta hattu on liikaa.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Barbarossa - 03.02.12 - klo:10:37
^Veit jalat suustani.
Lierihatuissa on omaan silmään ihan liian voimakas kostyymiefekti.
Muutenkin, omaan suht rennohkoon pukeutumiseen en koe minkään muun hattumallin dyykkipipoa lukuunottamatta sopivan.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: CyberDog - 03.02.12 - klo:10:42
Mun mielestä flat cap on varsin oiva päähine. Suojaa ja lämmittää, ei kuitenkaan niin paljoa kuin pipo. Itselläni on yksi vedenpitävä mallikin. Näppärä sateilla. Ja toistaiseksi se on ainut päähinemalli mikä sopii kasvoilleni. Tai siis niistä joita olen kokeillut. Lisäksi sopii rennohkoon pukeutumiseeni.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: danius - 03.02.12 - klo:10:44
Kyllä minulla on hatullekin pukeutumisessa lokero, mutta monesti se tuntuu liian formaalilta. Hattua tekisi monesti mieli pitää enemmänkin, mutta sitten pitäisi muuttaa arkipukeutuminen vielä enemmän hatulle sopivaksi, tai löytää tarpeeksi rento hattu.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Hidas - 03.02.12 - klo:10:48
Eikös flatcap juuri nimen omaan ole simppeliä workwearia? Muuan exä kielsi multa flatcapin käytön koska se näytti liian työläiseltä. No niin, mutta asiaan: mulla on ongelmana capin suhteen se, että naama on kapea. Moni flatcap näyttää tällöin kuin joltakin roskiksen kannelta. Onko vinkata jotain valmistajaa tai mallia, joka sopisi kapeaan päähän?
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: sproily - 03.02.12 - klo:11:02
Flatcap on musta vähän pappa. Kahdeksankiilainen lätsä "all the way."
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Quijote - 03.02.12 - klo:11:05
Flatcap on musta vähän pappa. Kahdeksankiilainen lätsä "all the way."

Stetsonin "Hatteras" on oivallinen ristisiitos näistä kahdesta. Suosin.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 03.02.12 - klo:11:41
Flatcap on musta vähän pappa. Kahdeksankiilainen lätsä "all the way."

Newsboy cap?

Lainaus käyttäjältä: wikipedia
The newsboy cap or newsy cap is a casual-wear cap similar in style to the flat cap. Sometimes also referred to as the: Baker Boy, Apple Cap, Eight Panel, Cabbie, Jay Gatsby (from The Great Gatsby), Fisherman's Cap, Pageboy and Lundberg Stetson.

It has the same overall shape and stiff peak in front as a flat cap, but the body of the cap is rounder, fuller, and paneled with a button on top, and often with a button attaching the front to the brim (as the flat cap sometimes has).

(http://cdn.buzznet.com/media-cdn/jj1/headlines/2008/03/george-clooney-leatherheads-duluth.jpg)(http://cdn.buzznet.com/media-cdn/jj1/headlines/2007/09/brad-pitt-newsboy-cap.jpg)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Ron Burgundy - 03.02.12 - klo:11:59
Kahdeksankiilainen lätsä "all the way."

Siis sellainen perhepizzan kokoinen?

Siitä ei kieltämättä tule mieleen papat eikä kukaan muukaan 1920-luvun jälkeen elänyt.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: bowtiepasta - 03.02.12 - klo:12:01
Kaikista ihmisistä olisin kuvitellut juuri teikäläisen tajuavan.
Itsellä on ollut Kangoleita käytössä kohta 25 vuotta. Taitaa tulla yksi jonoon lisää.

Emt, vaikka noi tuntuu olevan aika tiiviissä kytköksessä esim just denim/workwear-skeneen jne niin eivät ikinä ole näyttäneet hyviltä meikäläisen silmään (no, muutamia poikkeuksia). Ehkä viel rennompien juttujen kanssa voi mennä, mut sit kun flat-cap heitetään jonkun pikkutakkisetin kaveriksi niin viimeistään loppuu ymmärrys.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: erno - 03.02.12 - klo:12:09
Ehkä viel rennompien juttujen kanssa voi mennä, mut sit kun flat-cap heitetään jonkun pikkutakkisetin kaveriksi niin viimeistään loppuu ymmärrys.

Omaan päähän flat capi ei sovi millään. Mutta jos tulisi kutsu Englantiin metsästämään, niin ehkäpä sitä pitäisi harkita kuitenkin:
(http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTVXkZh6hR8k0UvN6CItotqAochlmLYM6T6zKTnutgkPvSGpbztLw)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Jälkiviisas - 03.02.12 - klo:12:14
Ehkä viel rennompien juttujen kanssa voi mennä, mut sit kun flat-cap heitetään jonkun pikkutakkisetin kaveriksi niin viimeistään loppuu ymmärrys.

Hyvin tehty lätsähän sopii mainiosti juuri irtotakin kanssa.
Tokihan jos lätsä on hirveä lätty tai kokonaisuus on jotenkin virallinen niin sitten lätsä on väärässä ympäristössä, mutta lätsä, ei solmiota, rakenteeton irtotakki ja vaikka chinot on varsin toimiva yhdistelmä.

Tähän pätee vähän sama kuin lierihattujen kritisoimiseen eli jos ei ymmärrä, niin ei ole kokeillut tai nähnyt toimivaa yhdistelmää.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Barbarossa - 03.02.12 - klo:12:16
...mut sit kun flat-cap heitetään jonkun pikkutakkisetin kaveriksi niin viimeistään loppuu ymmärrys.
Tweedin kanssa OK, mutta ei muuten. Ymmärryksen pitääkin loppua.

Bradilla on muuten tuossa ylhäällä päässään flat-cap. Liekö sitten tarkoitettu vertailukohdaksi tuolle susirumalle Gatsbylle?

Omaan päähän flat capi ei sovi millään. Mutta jos tulisi kutsu Englantiin metsästämään, niin ehkäpä sitä pitäisi harkita kuitenkin:
No, meikäläinen painelee suht landehenkisissä takeissa usein menemään, joten...
Lisäksi...runsaskarvainen lärvini on maalaishenkisen lätsän hyvä kaveri.

Duck-bill, joka on yksi flat-capin variaatioista on mielestäni sangen vauhdikas ja virtaviivainen.
Farkkumeininkiin mielestäni perus-flättistä paremmin toimivampi ratkaisu.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Ron Burgundy - 03.02.12 - klo:12:18
Kuten kaikki muutkin hatut, myös flat cap pitää pystyä kantamaan. Joillekin se on helppoa, toisille mahdotonta. Riippuu muusta pukeutumisesta, pään ja kasvojen muodosta, asenteesta, naamakarvoituksesta jne.

 
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Barbarossa - 03.02.12 - klo:12:34
Tweedin kanssa OK, mutta ei muuten. Ymmärryksen pitääkin loppua.
Otan tämän takaisin. Case-by-Case pätee jälleen.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Quijote - 03.02.12 - klo:14:43
Duck-bill, joka on yksi flat-capin variaatioista on mielestäni sangen vauhdikas ja virtaviivainen.
Farkkumeininkiin mielestäni perus-flättistä paremmin toimivampi ratkaisu.

Mielestäni duckbill näyttää kittanalta, feminiiniseltä muoti-irvikuvalta flat capista. Vähän lastenvaatemaiseltakin.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Barbarossa - 03.02.12 - klo:14:45
Jaa?
No, jokaiselle jotain...
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Hidas - 03.02.12 - klo:14:47
Duckbill! Haa! Siinähän se vastaus mun kysymykseeni taisikin olla. Tuolla hakusanalla saattaa löytyäkin päähän sopivaa lakkia.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 03.02.12 - klo:16:35
Eikös nike kaupannut joskus kymmenisen vuotta sitten kovasti logollaan varustettuja duckbill:eja? Silloin niitä pidettiin kylläkin lippa niskaan päin...

Näitä miesten hattumalleja tuntuu täällä 'flat-cap' -jaoksessakin olevan niin paljon että heikompaa hirvittää. Jos googlaa kuvia noilla wikipedian klipissä luetelluilla newsboyn muilla kutsumanimillä niin ei voi kun hämmästellä. Mukava huomata että näitä lätsiä on mieletön määrä muitakin malleja kuin se 70-lukuinen litteä fredriksonin mustavalkoinen kukonaskelkuvioinen pappalätsä joka oppi yhdistämään isoisänsä ikäisten miesten päähineeksi.

Kukas muuten muistaa telkkarisarjan Hill Street Blues ja Detective Neal Washingtonin (Taurean Blcque) joka oli hyvin street wise hahmo nahkaisessa newsboy-capissaan.

Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Jälkiviisas - 03.02.12 - klo:16:55
Kukas muuten muistaa telkkarisarjan Hill Street Blues ja Detective Neal Washingtonin (Taurean Blcque) joka oli hyvin street wise hahmo nahkaisessa newsboy-capissaan.

Belkerin pipo on kyllä tuon sarjan paras päähine.

Tokihan muuten omassa luokassaan on:
(http://images.zap2it.com/images/tv-EP00002094/hill-street-blues-james-sikking-0.jpg)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Hidas - 03.02.12 - klo:17:13
^^Mainion leppoisa natsiverikauha / ukin piippu -combo.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 03.02.12 - klo:19:47
Jos antaa muiden kyyläämisen sanella pukeutumistaan, niin voinee jättää pois taskuliinan, kunnon kengät, tuplakalvosimet, huivit, värikkäät vaatteet ja niinedespäin.

Kun oma olemus ja asenne on vuosien mittaan kehittynyt semmoiseksi joka viestittää jokaiselle kyylääjälle että yhden tuommoisen just söin ja toista tekis mieli niin saa rauhassa pukeutua vaikka vaaleanpunaiseen kaislahameeseen ilman että kukaan tulee poskeaan soittamaan.

Vakavasti puhuen: Kun oma tyyli tuntuu omalta ja sen osaa kantaa luontevasti niin palaute on pääsäänyöisesti positiivista. 
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Arska - 03.02.12 - klo:19:48
^^^ Samaa mieltä, tuijottakoot vaikka ruskealla silmällä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 03.02.12 - klo:20:09
Hill Street Bluesista:

(http://a4.ec-images.myspacecdn.com/images02/103/1ea06e2724274a60badf4f8f67ab85b2/l.jpg)

Lieutenant Horatio Cainen hurja nuoruus.

Puupää-hatut tunnetaan näköjään rapakonkin takana.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Arska - 03.02.12 - klo:20:59
Jos asennemies näyttä keskisormea kaikille vastaantulijoille vaikutus on vielä limaisempi.

Haluaisin nähdä.

Kieltämättä kirjoitit ihan asiaa.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 04.02.12 - klo:00:18
Olen yllättynyt siitä kuinka paljon nämä lätsät (duckbill, flat-cap, newsboy ym.) herättävät keskustelua täällä. Oletin niiden olevan ns. peruskauraa ei-muodollisessa pukeutumisessa. Toisaalta, eriävät mielipiteet ovat ihan ymmärrettäviä, sillä eroavathan esimerkiksi duckbill ja newsboy aika paljon toisistaan ulkonäöllisesti.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: choir - 04.02.12 - klo:14:41
Jos antaa muiden kyyläämisen sanella pukeutumistaan, niin voinee jättää pois taskuliinan, kunnon kengät, tuplakalvosimet, huivit, värikkäät vaatteet ja niinedespäin.
Ei tässä siitä kyse ole, ei mua muiden mielipiteet kiinnosta. En vain pidä huomion keskipisteenä olemisesta oli ne mielipiteet sitten positiivisia tai negatiivisia, vaikka ei huomio mulle mikään ongelma ole. Jos kaupassa olet lierihattu päässä olet ilman muuta muiden aivan erityisen huomion kohde. Sinua tuijotetaan. ... Lierihattua osoitellaan sormella, ainakin selän takana.
... Jos joku juttu on sekä harvinainen, että huomiota herättävä se vaan on mulle liikaa, mutta en missään nimessä paheksu tai ole sitä mieltä, että ei saa jos joku muu niitä käyttää. Päinvastoin.

Varmaan meillä varttuneemmilla miehillä on tässä suhteessa helpompaa; tosin en tiedä jäsen jaron ikää. Kun leukaparta harmaantuu ja - pitkän odottamisen jälkeen - myös hiukset korvien vierestä, lierihattu tuntuu ihan luonnolliselta. Täytettyäni 50v viime syksynä ostin jopa KNALLIN! 
- Kysymys on toki myös persoonasta. Me muusikot yms. esiintyvät daideilijat olemme tottuneet siihen, että vähän tuijotetaan. Jos on varma pukeutumisestaan, muiden katseet tuntuvat ihan mukavilta!
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Arska - 04.02.12 - klo:14:48
Sitten on tuo asennekupla. Jossain valokuvassa vihainen mur-poseeraus-ilme päällä tai keskisormea näytettäessä joku juttu "toimii", mutta kun se poseeraus röökinkiskonta ja naaman vääntely on ohi, ollaan samalla viivalla kaikkien pulliaisten kanssa. Silloin on vaan yksi kaduntallaaja joku pellekuvioinen jättiruutupuku päällä. Ei joku vastaantulija tiedä, että tuo oli GTH-asennepukeutuja.

Tähän vielä palatakseni, asia riippuu kovasti henkilöstä. Jos luonne on oikeanlainen, esim. patologinen nilkki, se näkyy usein päällepäin koko ajan ilman, että tarvitsee vetää mitään roolia. Silloin naama ja koko olemus on luonnostaan kuin näyttäisi keskisormea koko ajan.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Arska - 04.02.12 - klo:14:58
Kiitos.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Jälkiviisas - 06.02.12 - klo:22:50
Ei tuossa muuta vikaa kuin, että ihmiset saattavat kerran vilkaista sitä hattua, mutta ei kukaan jaksaa tuijottaa. Tunne siitä, että muut tuijottavat johtuu useimmiten siitä, että on joko huolissaan muiden mielipiteestä tai sitten ei ole "kotonaan" vaatteissaan.

Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: i v y m a n - 06.02.12 - klo:22:55
Flatcap on musta vähän pappa. Kahdeksankiilainen lätsä "all the way."

Pappa ja pappa. Jäl-leen kerran: riippuu lätsästä - riippuu kokonaisuudesta.

Kuinka monta kertaa tätä pitää toistaa eri vaatekappaleiden kohdalla?
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: i v y m a n - 06.02.12 - klo:22:56
^Veit jalat suustani.
Lierihatuissa on omaan silmään ihan liian voimakas kostyymiefekti.
Muutenkin, omaan suht rennohkoon pukeutumiseen en koe minkään muun hattumallin dyykkipipoa lukuunottamatta sopivan.


Sama täällä.

Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: choir - 06.02.12 - klo:23:10
Lierihatuissa on omaan silmään ihan liian voimakas kostyymiefekti.
Muutenkin, omaan suht rennohkoon pukeutumiseen en koe minkään muun hattumallin dyykkipipoa lukuunottamatta sopivan.
Sama täällä.

Minä taas viihdyn irtotakissa/ puvussa ja lierihattu passaa siihen.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 07.02.12 - klo:06:57
"Lierihattujakin" on monenlaisia. Leveälierinen fedora voi olla vähän haasteellinen yhdistettävä moderniin citypukeutumiseen mutta IMHO kapeampi trilby sopii tähän päivää kuin - heh! - hattu päähän. Leveämpilierisissä kieltämättä vaanii kostyymiefekti hyvin lähellä, ensimmäinen spontaani mielleyhtymä taitaa assosioida tuon päähineen cowboy-hattuun tjms.

(http://s11.lucyphotos.com/images/orig/c/u/cuuao5nj1c7c1j7o.jpg)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: danius - 07.02.12 - klo:12:16
Mistä roolista tuo kuva on? Siinä on hyvä hattu-puku yhdistelmä. Nuo lasit tuo sellaisen 60-luvun hengen, vai mennäänkö jopa 50-luvun puolelle. Tuollasia kehyksiä kuin Tompalla kuvassa olen sovitellut, mutta ei vaan oikein ole löytynyt sellaisia jotka sopisi omaan päähän. Se on  sama varsinkin hattujen kanssa, moni näyttää hyvältä hyllyssä tai jonkun muun päässä, mutta sitten kun itse sovittaa niin joutuu toteamaan ettei sovi tyylillisesti. Olen monena kesänä haaveillut panama-hatusta, ja aina sellaista sovitteuani todennut että sopisi, jos asuisin rivieralla ja olisin vanhempi, härskimpi ja rikkaampi.


Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: choir - 07.02.12 - klo:12:38
Ranskalainen lierihattu: (http://i2.aijaa.com/t/00328/9519414.t.jpg) (http://aijaa.com/003289519414)
Sveitsiläinen: (http://i4.aijaa.com/t/00140/9519415.t.jpg) (http://aijaa.com/001409519415)
Aito Borsalino: (http://i2.aijaa.com/t/00490/9519416.t.jpg) (http://aijaa.com/004909519416)
"Cowboy", Suomesta: (http://i11.aijaa.com/t/00674/9519417.t.jpg) (http://aijaa.com/006749519417)

Palautetta, please!

Tompan ehykset Ray-Banin Club Master, meikäläisen versio niistä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: kapten GT - 07.02.12 - klo:12:42
^ Borsalino miellyttää omaa silmääni eniten.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: vapa - 07.02.12 - klo:12:43
^ Borsalino miellyttää omaa silmääni eniten.

Minun silmääni ranskalainen.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Timati - 07.02.12 - klo:12:50
Choir! Loistavaa! Olen ollut, ja olen vielläkin, erittäin skeptinen mitä tulee hattujen pitämiseen. . .mutta sen voin ainakin sanoa, että sinulle hatut sopivat niin hyvin kuin vaan miehelle voivat sopia!
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 07.02.12 - klo:12:58
Mistä roolista tuo kuva on?

Carl Hanratty, Catch Me If You Can  (Ota kiinni jos saat), 1960-lukuahan tuossa eletään.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Masa - 07.02.12 - klo:12:58
Ranskalainen ja Borsalino näyttää parhaimmalta mielestäni!
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: danius - 07.02.12 - klo:13:43
Ranskalainen ja Borsalino. Nuo on sinun omia kuvia Choir? Mahtavat kehykset ja look on aivan kuin Tom Hanksilla tuossa aiemmassa! Laita ihmeessä kuvia tuonne MTOP-ketjuunkin.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 07.02.12 - klo:15:17
Choirin ranskalainen näyttää parhaalta ja Borsalinokin käytettävältä. Muut kaksi eivät oikein sovi klassisen pukeutumisen piiriin.

Tuossa Borsalinossa minua häiritsee kruunun tasapaksuus. Hatun ulkonäkö paranisi varmasti, jos kruunun etuosassa olevat painaumat olisivat syvemmät, minkä ansiosta kruunu saisi vähän enemmän muotoa.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 07.02.12 - klo:16:58
Riemastuttavia kuvia choir. Tuo tirolilaishattu vaatisi ehdottomasti asusteeksi asemetallinsinisen pystylamppuisen Mercedes-Bentzin. Ranskalaishatussa on jotain määrittelemätöntä...ranskalaisuutta. Nuhruinen rain-mac ja gauloises caporal suupieleen käryämään? Borsalino taas on tosi jazz. Ehkä toi borsa on noista päräyttävin.

Kruunun muodosta on suoraan edestä otetusta kuvasta paha mennä antamaan lopullista tuomiota koska yleensä profiili sivulta on toisenmallinen. Oma trilbynikin on edestä katsoen aika nuuskamuikkushattu kun taas sivusta katsottuna melkoisen matala. Pitäisi olla kuvia eri suunnista niin muoto hahmottuisi paremmin.

Linkataas muutama mielestäni maukas hattukuva.

 (http://randomizeimg.s3.amazonaws.com/2012/01/Top-FBI-agents-4.jpg)(http://randomizeimg.s3.amazonaws.com/2012/01/Top-FBI-agents-31.jpg)
(http://randomizeimg.s3.amazonaws.com/2012/01/Top-FBI-agents-13.jpg)
(http://1.bp.blogspot.com/_zQIh-Oq77EU/TEyCDnN8WBI/AAAAAAAAEB8/2kItc0Gi5Mc/s1600/mad-men-jon-hamm1.jpg)(http://1.bp.blogspot.com/_zQIh-Oq77EU/TEyBgyLP58I/AAAAAAAAEAU/ykPqUXOHnbU/s1600/alg_mad_men.jpg)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: danius - 07.02.12 - klo:17:11
Roolihahmo Donald Draper on kyllä yhdensorttinen tyyli-ikoni minulle.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: choir - 07.02.12 - klo:21:50
Kiitos kaikille kommenteista! Nauratti noi Salarymanin taustoitukset! Mitäs pidätte tuosta Borsalino-kuvastani, kun hatun etureuna ei olekaan taitettu alaspäin? Minusta siinä on jotain charmikasta.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Alex Entwistle - 07.02.12 - klo:22:11
Kapea solmio, tumma puku, clubmasterit ja hattu. (http://www.rivalsoul.com/vb/attachment.php?attachmentid=29913&thumb=1&d=1278785919)

Lierihattu kyllä sopii sulle.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: vapa - 07.02.12 - klo:23:09
Kiitos kaikille kommenteista! Nauratti noi Salarymanin taustoitukset! Mitäs pidätte tuosta Borsalino-kuvastani, kun hatun etureuna ei olekaan taitettu alaspäin? Minusta siinä on jotain charmikasta.

Siinä on oma juttunsa, mutta luulenpa, että juuri siitä syystä pidin ranskalaisesta enemmän. Kaikki nuo silti sopivat päähäsi.ll

EDIT: Tai no en tuosta cowboysta niin paljoa perusta.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 08.02.12 - klo:05:35
Kyllähän tuo cowboykin on käyttökelpoinen oikeassa seurassa: Flanellipaita + öljykangastakki, lumberjack- tai sarkapusakka tms. Pukua jotenkin vierastaa mutta rennompaan country-henkiseen kokonaisuuteen sopisi.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Hidas - 08.02.12 - klo:11:57
Kiitos kaikille kommenteista! Nauratti noi Salarymanin taustoitukset! Mitäs pidätte tuosta Borsalino-kuvastani, kun hatun etureuna ei olekaan taitettu alaspäin? Minusta siinä on jotain charmikasta.

Suhtaudun tuohon lieriin ristiriitaisin tuntein. Se tuo toisaalta mieleen homburgin reunan, hieman. Toisaalta mikähän siinä on, mutta itse näen tuon lierityypin sellaiseksi, että hattua on pidettävä takaraivolla kasuaaliin tyyliin. Ostin itse hatun tuollaisella lierillä, Kangolin mustan trilbyn vähän pakko-ostoksena, kun Oulun tuskastuttavasta hattutarjonnasta en löytänyt sopivan muodollista trilbyä tarpeeseen. Ei tunnu istuvan missään tilanteessa. Nyt olen yrittänyt muotoilla sitä höyryllä ja prässillä ja vaikka millä. Sulla tosin on kyllä juttu se, että hattu kuin hattu näyttää sopivan tyyliisi!
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Matti - 08.02.12 - klo:23:51
Leveämpilierisissä kieltämättä vaanii kostyymiefekti hyvin lähellä, ensimmäinen spontaani mielleyhtymä taitaa assosioida tuon päähineen cowboy-hattuun tjms.

Syksyllä räntäsateessa saavuin erääseen tilaisuuteen harmaassa leveälierisessä fedorassa ja pitkässä mustassa sadetakissa. Nyt kuulemma niissä porukoissa aina odotetaan, näyttäydynkö taas "gestapo-univormussani".
Otsikko: .
Kirjoitti: PleaseDeleteMe - 09.02.12 - klo:00:04
.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Jälkiviisas - 09.02.12 - klo:01:25
Voisi sanoa, että turhan korkea suhteessa lieriin ja päähän.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 09.02.12 - klo:14:14
Tuo hattu saattaisi kohentua kovasti jos kruunua muotoilisi oikein tuelta: Keskiharjan "lommoa" (mikä sen oikea nimi sitten onkaan) syvemmäksi ja sivin kuoppia voimakkaammaksi:
(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/64/Hatt.jpg/676px-Hatt.jpg)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: erno - 14.02.12 - klo:08:29
Tuli ohimennen työnnettyä tällainen päähän. Pitäisikö poimia garderoobiin? Itseäni vähän yllätti, että se ei omasta mielestäni riidellyt kipparitakin kanssa. Mutta korjatkaa nyt taas tämäkin väärä käsitys:-)
(http://i1.aijaa.com/t/00834/9565611.t.jpg)

(Pahoittelut kuvan laadusta. Ei näemmä ole vielä riittävästi tottumusta itseni kuvaamiseen.)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 14.02.12 - klo:08:31
^ Onko kuvaa mahdollista saada isompana?
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: erno - 14.02.12 - klo:08:38
^ Onko kuvaa mahdollista saada isompana?

On, mutta ei sen laatu parane silti:

(http://i1.aijaa.com/b/00834/9565611.jpg)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 14.02.12 - klo:09:05
^ No niin! Nyt kuvasta saa ja paremman käsityksen.

Hattu olisi hyvä nähdä useammasta kuvakulmasta, mutta tuon kuvan perusteella se on liian korkea. Kruunussa, päälaen yläpuolella lienee siis paljon turhaa tilaa. Lieri on leveydeltään hyvä. Nahkainen koristenauha ei sovi alkuunkaan minun silmääni.

Olen sanonut tämän ennenkin, mutta mielestäni kipparitakki ja lierihattu eivät sovi yhteen. Ensinnäkin ne ovat alunperin täysin eri maailmoista, toinen mereltä ja toinen maalta. Itsekin käytän sekä kipparitakkia että lierihattua, mutta en koskaan yhdessä. Käytännönläheisin syy tähän on sää: kun ulkolämpötila sallii paksun kipparitakin käytön, eivät korvani siedä lierihatun käyttöä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Heppikissa64 - 14.02.12 - klo:09:21
Minä luulin, että Topi Sorsakoski kuoli viime kesänä ???? Noh...on niitä pöllömpiäkin nähty, hatunkäytöstä melkein aina aikamiehelle plussaa! Jos ei nyt ihan Pekkapuupäälinjalle lähdetä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: choir - 14.02.12 - klo:10:01
^ No niin! Nyt kuvasta saa ja paremman käsityksen.

Hattu olisi hyvä nähdä useammasta kuvakulmasta, mutta tuon kuvan perusteella se on liian korkea. Kruunussa, päälaen yläpuolella lienee siis paljon turhaa tilaa. Lieri on leveydeltään hyvä. Nahkainen koristenauha ei sovi alkuunkaan minun silmääni.

Olen sanonut tämän ennenkin, mutta mielestäni kipparitakki ja lierihattu eivät sovi yhteen. Ensinnäkin ne ovat alunperin täysin eri maailmoista, toinen mereltä ja toinen maalta. Itsekin käytän sekä kipparitakkia että lierihattua, mutta en koskaan yhdessä. Käytännönläheisin syy tähän on sää: kun ulkolämpötila sallii paksun kipparitakin käytön, eivät korvani siedä lierihatun käyttöä.

Kipparitakki on periaatteessa casuaalimpi kuin lierihattu, mutta toisaalta tässä ernon hatussa on rento meininki: nahkainen koristenauha ja voimakas muotoilu. Hatussa on tilaa päälaen yläpuolella, onko sitä liikaa, en osaa sanoa. Tilaa pitäisi ollakin, lierihattuhan ei lepää päälaella, vaan hatun reunoista pään ympärillä.

Minäkään en voi käyttää lierihattua pakkasella, ainakaan ilman korvaläppiä. Mistä sellaisia sangattomia muuten saisi?
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Jälkiviisas - 14.02.12 - klo:12:43
Minäkään en voi käyttää lierihattua pakkasella, ainakaan ilman korvaläppiä. Mistä sellaisia sangattomia muuten saisi?

Urheiluliikkeissä myydään erillisiä korvalappuja.
Kantsii ostaa samalla useammat, tollaisina tumppuina kun on helppo hukata.

Ernon hattu on pikkaisen turhan korkea, sen sijaan sopivuus kipparitakin kanssa ei haittaa.
Osasyynä toki ajatus, että jos lierihatun haluaa tuoda 2010-luvulle niin 1950-luvun ajattelua voi muokata ja suhtautua lierihattuun päähineenä, ei kostyyminä jolle on tarkat pukeutumissäännöt.

Jos se näyttää hyvältä, niin se näyttää hyvältä ja se riittää.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 14.02.12 - klo:16:37
Ei ernon hattu minusta erityisen korkea ole, tästä kulmasta katsottuna ylöspäin suippeneva kruunu ja kruunuun suhteessa kapea lieri saavat trilbyn näyttämään korkeammalta kuin se onkaan. Kuvassa hatun kruunu kasvojen muodon kanssa muodostaa mukavan symmetrisen vinon ellipsin joka yhdessä sopivanlevyisen lierin kanssa saa kokonaisuuden näyttämään ainakin minun silmissäni harmooniselta.

Positiivisella tavalla persoonallisen näköinen setti enkä minä pidä kipparitakin käyttöä tässä kombossa niin hirveän suurena syntinä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Hidas - 14.02.12 - klo:17:46
<- Peacoat + turkishattu: quintessence.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: SloBo - 20.02.12 - klo:01:57
Hiilenharmaan päällystakin (ja vastaavan puvun) kanssa varmaan kannattaisi lähteä jo hyvin tumman eli mustan homburgin hankintaan, mikäli mielii säilyttää linjan - vai mitä mieltä olette? Minkä valmistajan tuotteisiin kannattaisi mielestänne pelimerkit kiinnittää, jos haluaa hatun 3 viikon sisällä päähän? Bates Hatsin hattuja on ennestään pari, joten sinällään linjaa voisi jatkaa, mutta £185 + pk on toki siellä lätsällä hintaa. Laadun tulisi olla kyllä vastaava, kun tuohon on tottunut.

Lisäkysymyksenä sanokaapa, mihinkä väreihin yhdistäisitte laivastonsinisen trilbyn? Mielestäni tuo on aika hankala hatun väri, eikä se oikein istu muuhun kuin siniseen väriskaalaan ja siinäkin pitäisi varoa ehkä sitä, että hattu ei ole vaaleampi kuin muu vaatetus.

Joskus aikanaan kun earbagseja käytin, ei niissä ollut muuta ongelmaa kuin laatu. Ne kestivät ehkä puoli talvea ja sen jälkeen oli jotain rikki, eivätkä pysyneet korvilla. :(
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 20.02.12 - klo:08:41
^ Musta kuulostaa hyvältä väriltä tuohon tarkoitukseen. Milloin ajattelit käyttää tuota hattua? Itse valitsisin homburgin sijasta fedoran, mikäli hattu tulee arkikäyttöön. Homburg on mielestäni melko juhlava, minkä takia en käyttäisi sitä ns. jokapaikanhattuna.

Tummansininen hattu ei varmasti ole helpoin mahdollinen yhdisteltävä. Uskoisin kuitenkin, että ruskean eri sävyt sopivat sen kanssa. Erityisesti lähtisin kokeilemaan aika vaaleita värejä, kuten beigeä, vaaleanruskeaa ja kermaa, jotka tulevat enemmän kuvioihin ilmojen lämmetessä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: SloBo - 20.02.12 - klo:11:17
No nimenomaan edustuspytty on hakusessa, joten eiköhän tuo ole juuri se, mitä haen.

Joku oli teettänyt vissiin suomalaisella hatuntekijällä Homburginsa. Onko tämän hatun laadusta jotain tietoa saatavilla?
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 20.02.12 - klo:11:56
^ Itse asiassa se joku oli minä. Mustan homburgini teki (Muotiliike) Lea Jokinen Tampereelta. Hattu on ollut päässäni tositoimissa vasta muutaman kerran, mutta en voi kuin kehua. Upea hattu. Kyseiseen homburgiin liittyvää juttua aiemmin tässä ketjussa: http://www.keikari.com/foorumi/index.php?topic=1750.msg64320#msg64320

Jätin Lealle varsin hyvän mallikuvan homburgista jatkokäyttöä varten. Sen perusteella hän pystyy varmasti tekemään samanlaisen hatun kuin tuo omani on, ellei asiakas tahdo muuttaa joitain yksityiskohtia.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: erno - 20.02.12 - klo:19:37
Musta takki, harmaa hattu? Kyllä, ei?
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Hidas - 20.02.12 - klo:21:40
^ Belmondo-mies sanoo: kyllä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 20.02.12 - klo:21:45
^^Kyllä
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: erno - 05.03.12 - klo:07:41
Mistä voisi tilata keväthatun edullissti? Trilby tai Fedora varmaankin tulisi kyseeseen. Lierihattuja ei ole ennen tullut pidettyä,  sopivuus omaan päähän on vähän avoin kysymys. Sen vuoksi ei kovin suurta summa houkuttaisi käyttää heti alkuun hatun hankintaan.

Missähän pääsisi kokeilemaan hattuja? Stockallahan valikoima on lähinnä säälittävän ja naurettava rajamailla. Pikkuliikkeeseen ei oikein kehtaa mennä kokeilemaan, jos sitten tilaakin netistä. Jos kokeilemaan ei pääse, niin jokin kokeiluhattu pitäisi saada mielellään "pilailutarvikehintaan".
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Hidas - 06.03.12 - klo:11:52
Helsingissä Wahlmanin liikkeessä on muutamia hattuja myös pilailuhintaan. Näin oletan, vaikka en katsonut Shaman-merkkisten hattujen hintaa. Rohkenin sinne sovittamaan. En löytänyt etsimääni, mutta keikka oli silti ihan hyvä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Schnitzel - 06.03.12 - klo:22:04
Kävin myös Wahlmanilla ohimennessä. Ei nyt ainakaan hinnasta pitäisi olla kiinni tuolta ostaminen, wanhan liiton Borsalinoja (ei siis sitä nykyistä pelleilyä) ja muita kunnon hiushuopahattuja alle satasella. Ei tosin ehkä loppukeväälle niinkään. Suosittelen myös ernolle poikkeamista, jos osuu reitille.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: danius - 15.03.12 - klo:22:36
Choirin hattukollaasista ja silmälaiseista inspiroituneena hankin ensinnäkin samanlaiset kehykset ja tein oman kollaasin. Takki on tumman sininen, peacoat tyyppinen kevyt takki, joka ei ole parhaimmillaan kaikkien hattujen kanssa. Myöskään lasit eivät sovi ihan joka lätsän kanssa. Mutta mikä hattu sopii pärstään parhaiten? Tässä näkee hyvin miten erilainen päähine muuttaa koko äijää. Pärstä on vähän ruokkoamaton ja kuvat kännyllä otettuja. Mutta saatte idean.

[spoiler](http://i7.aijaa.com/b/00689/9786238.jpg)       (http://i5.aijaa.com/b/00909/9786253.jpg)  

(http://i4.aijaa.com/b/00920/9786254.jpg)     (http://i10.aijaa.com/b/00757/9786255.jpg)

(http://i1.aijaa.com/b/00658/9786256.jpg)     (http://i7.aijaa.com/b/00557/9786257.jpg)
[/spoiler]
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: bowtiepasta - 15.03.12 - klo:22:40
Normaalisti en tosiaan flat capeista välitä yhtään, mutta alarivi vasemmalla toimii. Tai no alarivi oikeallakin kyl.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Hidas - 16.03.12 - klo:00:03
Tuon takin kanssa kaksi alimmaista. Muuten kaksi tummaa lierihattua näyttäisi parhailta (siis vasemmanpuoleiset).
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 16.03.12 - klo:00:52
^^^ Parhaiten sopii mielestäni keskirivin vasen eli tuo vähän korkeampi musta hattu. Myös ylärivin vasen näyttää sopivalta. Lätsistä keskirivin oikealla oleva näyttää paremmalta.

Kansitakki-tyyliseen takkiin en edes yrittäisi yhdistää lierihattua, vaan korkeintaan lätsän. Varsinaisen kansitakin kaveriksi sopii mielestäni vain pipo.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Heppikissa64 - 16.03.12 - klo:09:11

Keskirivi näyttää hyvältä
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tauno - 16.03.12 - klo:09:47
Danius! Hattuhan kuuluu selvästi päähäsi. Kaikki noista pelaavat oikein hyvin. - Tein eilen hieman kaappien kirpputorisiivousta ja käteen sattui CT:n villahuopahattu, jota ei koskaan ole neljän seinän ulkopuolella käytetty  (eikä ole edelleenkään, eikä tullakkaan).

Daniuksen kuvat inspiroivat ottamaan kuvasarjan, joka sai taas kerran toteamaan, että hattu vaan on liian eksentrinen kapistus päähäni.

Näistä muuten käy hyvin ilmi kuinka järkyttävän iso pää meikäläisellä on. . .

[img ]http://kuvia[/img]

Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 16.03.12 - klo:10:20
^ Mielestäni olet täysin väärässä, Tauno. Hattuhan sopii sinulle(kin) oikein hyvin! Hattu on tyyliltään sopiva ja mittasuhteet ovat kunnossa, mutta väri ei sovi alkuunkaan tuon takin kanssa. Se on ainoa oikea ongelma ja sekin aika mitätön. Loput ongelmat ovat päässäsi - siis tavassasi ajatella ja katsoa itseäsi.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Riki Sorsan veli - 16.03.12 - klo:10:21
Loput ongelmat ovat päässäsi - siis tavassasi ajatella ja katsoa itseäsi.
Kääntäen täysin samaa mieltä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Gaffer - 16.03.12 - klo:10:28
(eikä ole edelleenkään, eikä tullakkaan).

Pidä tästä kiinni.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tauno - 16.03.12 - klo:10:35
Täsä hattuhommassa on pieniä aukkoja:

Kun tuonne Oulun Rotuaarille tiputetaan tällanen 24-vuotias kaveri, tällasissa valmiiksi pikkuvanhoissa kamppeissa, ja sittenku vielä lyödään sille tuommonen hattu päähän, niin lähtee heti homma räpylästä: Näytetään joko salapoliisilarppajalta tai wannabeesutenööriltä.

Siksi en tuota hattua pitänyt kuin harrastemielessä vessassa. Ymmärrän kyllä, että tuo hattu on kasvonpiireilleni juuri oikea, ja olen malliltani sellainen, että hatut sopivat minulle. . .mutta vika ei olekaan siinä, vaan hatussa: pukineessa itsessään.

En vaan voi tuota hattua pitää julkisesti päässäni tässä nykymaailmassa, vaikka kuinka haluaisin. Se, että tuon päähäni laittaisin, vaati muutoksia ympäröivässä maailmassa, ei ajattelutavassani.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 16.03.12 - klo:10:37
^ Aijaa. Se on sitten eri asia, jos pelkäät...
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tauno - 16.03.12 - klo:10:39
^Juuri näin. Ja toisaalta, en koe halua erottautua massasta kovinkaan paljon.

Joku voi vedota argumenttiin, että "onhan sinulla massasta erottuva puku ja kengät päälläsi, tai entäpä taskuliina?" Niin varmasti onkin, mutta kaikilla muillakin ympärilläni on puku tai kengät, toisilla vaan on laadultaan parempana tai paremmin hoidettuna. Ja mitä taskuliinaan tulee, niitä ympärilläni olevilla on vähemmän, mutta kuitenkin on. itse kuulun siihen harvalukuiseen joukkoon, jotka sitä kantavat. Sitäpaitsi, se ei edes herätä huomiota. . . Hattuja taasen ei ympäröivistä ihmisistä käytä kukaan, enkä aio olla ensimmäinen. . . sen verran maltillinen olen.

Mutta ymmärrän sinua Tommi. Ajat hyvää asiaa, ja teet maailmasta ympärilläsi paremman.

Lupaan: Laitan hatun päähäni, kun olen ikääntynyt kaksi kertaa vanhemmaksi.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Lh - 16.03.12 - klo:11:13
Hattu sopii Taunolle kyllä älyttömän hyvin.

Jos olisin sinä, käyttäisin syistä huolimatta. Itse näytän kuitenkin sen vähintään 4 vuotta vielä ikäänikin nuoremmalta, joten ei tarvitse edes miettiä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: bowtiepasta - 16.03.12 - klo:11:18
Ymmärrän Taunoa oikein hyvin. Ei hatun käyttäminen mielestäni "uskallusta" vaadi, mutta aika harvassa ne ympäristöt jossa tuo siltikään luontevalta näyttäisi.

Ei siinä, hyvinhän tuo istuu.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: PleaseDeleteMe - 16.03.12 - klo:11:35
Taunolla hieman samoja ajatuksia mitä itsellänikin, sillä on hattujen käyttäminen jäänyt hieman tuon "kostyymi"-pelon takia. Lisäksi hiukseni ovat vaikeat jo muutenkin saada fiksattua ja lierihattu lyttäisi entisestään hiuksia. Parin millin Bruce Willis -hiuslookilla nyt ei haittaisi ketään. Voi olla että pari hattuani myyn pois ja jätän ainoastaan panamahatun kesähatuksi (jonka käytössä on funktiosyitäkin). Flatcapeja käytän silloin tällöin, jonka alla hiukset pysyvät kohtuu kelvosti hallinnassa.

Ihan kyllä muuten hattusi kyllä istuu näppärästi lookkiin! Ehkä aavistuksen vanhentaa myös, jonka en tiedä olevan huonokaan asia riippuen tilanteesta.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: mairaksinen - 16.03.12 - klo:11:39
Mä ostin viime vuonna ekan kerran hattuja, ihan käytännön syistä aurinkoa ja pientä viimaa vastaan. Kumpikin oli mallia trilby, tumma ja vaalea. Jotain italialaisia rotiskoja, jotka ajoivat asiansa mainiosti. Eivät mitään tekokuitua muistini mukaan. Itse kun en enää lippiksiä päässä pidä, paitsi sporttiosastolla voi tulla eteen jos on oikein aurinkoinen ja kuuma päivä.

Tätä ketjua seuratessa on toki alkanut kuumottamaan vähän paremman hatun hankkiminen, koska meikäläisen päähän tuntuu hattu sopivan hyvin. Sille tasolle tämä ei toki mene kuin vaimolla, jolla on tuhat ja yksi hattua.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tauno - 16.03.12 - klo:12:10
Note to self: Toi parrankuvatus näyttää kaamealta, leikkaa.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: PleaseDeleteMe - 16.03.12 - klo:12:55
^ Kasvaako se vähän wolverine-henkisesti jopa?
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tauno - 16.03.12 - klo:12:58
Yep.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 16.03.12 - klo:13:06
Kun tuonne Oulun Rotuaarille tiputetaan tällanen 24-vuotias kaveri, tällasissa valmiiksi pikkuvanhoissa kamppeissa, ja sittenku vielä lyödään sille tuommonen hattu päähän, niin lähtee heti homma räpylästä: Näytetään joko salapoliisilarppajalta tai wannabeesutenööriltä.

Älä välitä, tuo 'ongelma' ratkeaa itsestään ajan myötä. Ratkeaa muuten pirun nopeasti kun sitä jälkeenpäin ajattelee. Kymmenen vuotta on yksi hujaus. Ennen kuin itse ennätät ymmärtää mitä oikein tapahtui olet kasvanut tuohon pukeutumistyyliin kiinni. Charmia ja elämänkokemusta sekä ajan patinaa tulee mukaan. Jos et vielä pidä tuosta hatusta niin laita se hyllylle odottamaan.

Musiikki: Frank Sinatra - It Was a Very Good Year
http://www.youtube.com/watch?v=emAe6IClGys
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Arska - 16.03.12 - klo:15:23
Ei kai hattu niin outo juttu ole, kuin foorumilla toistuvasti annetaan ymmärtää. Minusta tuntuu, että solmio kerää enemmän huomiota.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Hidas - 16.03.12 - klo:15:30
Täälläkin sitä mieltä että Taunolle sopii hattu. Myös tuo wolverine-tyylin parta on tyylikäs.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tauno - 16.03.12 - klo:15:47
Lainaus käyttäjältä:  kaikki jees-miehet
Taunolle sopii hattu.

Jepjep. Laitan sen sitte seuraavaan Pittiin.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: laupias - 16.03.12 - klo:15:55

Täsä hattuhommassa on pieniä aukkoja:

Kun tuonne Oulun Rotuaarille tiputetaan tällanen 24-vuotias kaveri, tällasissa valmiiksi pikkuvanhoissa kamppeissa, ja sittenku vielä lyödään sille tuommonen hattu päähän, niin lähtee heti homma räpylästä: Näytetään joko salapoliisilarppajalta tai wannabeesutenööriltä.

Siksi en tuota hattua pitänyt kuin harrastemielessä vessassa. Ymmärrän kyllä, että tuo hattu on kasvonpiireilleni juuri oikea, ja olen malliltani sellainen, että hatut sopivat minulle. . .mutta vika ei olekaan siinä, vaan hatussa: pukineessa itsessään.

En vaan voi tuota hattua pitää julkisesti päässäni tässä nykymaailmassa, vaikka kuinka haluaisin. Se, että tuon päähäni laittaisin, vaati muutoksia ympäröivässä maailmassa, ei ajattelutavassani.

24-vuotiaana olet kyllä jo erottautunut ja paljon. Ei mitenkään pahalla, mutta luulin sinua pukeutumisen ja nähtyjen videoiden perusteella 35-40 vuotiaaksi. Itse about saman ikäinen korkeakouluopiskelija, enkä todellakaan pukeudu noin. Asiallista ja muodollisempaa pukeutumista minulle tässä iässä edustavat raakafarkut, desert bootsit ja muut ruskeat bootsit sekä housujen päällä istuvat oxford-kauluspaidat tyyliin Gitman ja Band of Outsiders. Pukua en käytä, mikäli ei ole äärimmäisen pakottava tilanne. Yleensä formaalein setti, minkä välillä käytän on siniset trouserit ja valkoinen kauluspaita housuissa. Jo nykyinen setti on ikäluokasta erottautumista. Esimerkiksi oxford-kauluspaitaa ei käytä juuri kukaan.

Talvisin käytän päähineenä klassisen navya reunuksellista pipoa, jos se on tarpeen. Lisäksi omistan harmaan flat capin, mutta sen käyttäminen on harvinaista. Hattu päässä näyttää helposti larppaajalta, varsinkin nuorempi tyyppi. Syntyy aika helposti sellainen vaikutelma, että haluaa olla vanhempi kuin on.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: danius - 16.03.12 - klo:15:59
Kyllä hattu Taunolle sopii, pitäisi itsellekin hankkia tuollainen "hienompi" hattu. Capeja tulee käytettyä pääasiassa. Keskirivin lierihattu on muuten harmaa, ylimmän rivin musta. Musta merkkiä stetson, ostin Itävallasta. Se on lempihattuni, mutta värinsä puolesta ei sovi mihinkään. ( paitsi hautajaisiin ) Ruskeaa lierihattua en käytä koskaan, se on enemmänkin sellainen "seikkailijan" hattu, mauser on merkki. Mökkireissulla tai maalaismatkalla tai vastaavalla laitan sen joskus päähäni.  Kaikki hattuni ovat kylmemmän kelin hattuja, no mustaa stetsonia voisi käyttää vielä kevään viimassa. Kesäpäähineitä on pari, mutta niistä sitten kun on sesonki päällä.  Vaikka hatuista pidänkin kovasti, meinaa olla aika suuri kynnys laittaa sellainen päähän. Siksi ehkä tuollaiset vähän paksummat villaiset on päässä viihtyneet, koska ne ei ole jotenkin niin "hienon" näköisiä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: laupias - 16.03.12 - klo:16:02
Täällä klassisen pukeutumisen (ja myös SF Men's Clothing) on tyypillistä, että varsin nuorella iällä halutaan näyttää mahdollisimman keski-ikäiseltä tai vanhalta. Hatut ovat kyllä siihen tarkoitukseen omiaan.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: joilee - 16.03.12 - klo:16:03
-
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Hidas - 16.03.12 - klo:16:04
Danius, onko Stetson mallia Elkader?
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Lh - 16.03.12 - klo:16:14
käyttäminen on harvinaista. Hattu päässä näyttää helposti larppaajalta, varsinkin nuorempi tyyppi. Syntyy aika helposti sellainen vaikutelma, että haluaa olla vanhempi kuin on.
Tämä on totta. Hattupäisen tunnistaa myös usein hiihtävästä kävelytyylistä.

Kävelytyylin perusteella tuntuu erottavan hiukan "erikoiset" ihmiset yleensäkin.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: danius - 16.03.12 - klo:16:19
Vocatus: on. Tuo jos olisi vaikka vaaleampi harmaa niin menisi vaikka mihin. Mun mielestä tuo elkander on nuorekas kun siinä on aika lyhyt lieri.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tauno - 16.03.12 - klo:16:20
24-vuotiaana olet kyllä jo erottautunut ja paljon. Ei mitenkään pahalla, mutta luulin sinua pukeutumisen ja nähtyjen videoiden perusteella 35-40 vuotiaaksi. Itse about saman ikäinen korkeakouluopiskelija, enkä todellakaan pukeudu noin. -- Pukua en käytä, mikäli ei ole äärimmäisen pakottava tilanne. Yleensä formaalein setti, minkä välillä käytän on siniset trouserit ja valkoinen kauluspaita housuissa. Jo nykyinen setti on ikäluokasta erottautumista. Esimerkiksi oxford-kauluspaitaa ei käytä juuri kukaan.

Talvisin käytän päähineenä klassisen navya reunuksellista pipoa, jos se on tarpeen. Lisäksi omistan harmaan flat capin, mutta sen käyttäminen on harvinaista. Hattu päässä näyttää helposti larppaajalta, varsinkin nuorempi tyyppi. Syntyy aika helposti sellainen vaikutelma, että haluaa olla vanhempi kuin on.

Viimeisen vuoden aikana minut on kymmeniä kertoja arvioitu samaan ikähaarukkaan. Pahastua tästä ei kai voi. . .

Puhut totta tuosta tarkoitushakuisesta itsensä vanhentamisesta. - Se jos mikä on varsinaista larppaamista! Tuossa oikeastaan kiteytyy se syy miksi en hattua halua käyttää (pl. wc).

Tosiaankin tämä pukeutumiseni on tällaista hieman pakon* (työpaikan pukeutumiskulttuuri) edessä pukeutumista, vaikka ehkä normaalitilanteessa pukeutuisinkin hieman rennommin. - Ongelmia (ainakin pääni sisällä) tuottavat monesti tilanteet, jolloin työpäivän päätyttyä pitäisi suoraan jonnekin jatkaa. Esimerkiksi jo kaupassa ja kahvilla käydessä saattaa tuntua siltä, kun olisi kostyymi päällä.

Hatuista viellä, että jos taas laittaisin normaalien työvaatteideni kanssa pipon tai flatcapin, näyttäisi se useimmiten oudolta. Siksi päädyn talvellakin monesti kävelemään paljain päin.

---------
* On kuitenkin todettava, että pukeudun erittäin mielelläni näin. Ja toiseksi, en koe pukeutumistamme formaaliksi/muodolliseksi, vaan ainoastaan tarpeelliseksi. (Vrt. kansanedustajat, tuomarit tai papisto)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: laupias - 16.03.12 - klo:16:35
Okei, ymmärrän. Mikäli olisin sinun ikäisenä samassa asemassa, kävelisin myös avopäin. Puku ja hattu parhaimmillaan tyylikästä ja toimivaa nuorellakin henkilöllä. White Collar tv-sarjan toinen päähenkilö Neal Caffrey on esimerkkitapaus siitä. Erotuksena Taunon tapaukseen tietysti se, että Neal vaikuttaa New Yorkissa ja Tauno Oulussa.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Heppikissa64 - 16.03.12 - klo:18:35

Täsä hattuhommassa on pieniä aukkoja:

Kun tuonne Oulun Rotuaarille tiputetaan tällanen 24-vuotias kaveri, tällasissa valmiiksi pikkuvanhoissa kamppeissa, ja sittenku vielä lyödään sille tuommonen hattu päähän, niin lähtee heti homma räpylästä: Näytetään joko salapoliisilarppajalta tai wannabeesutenööriltä.

Siksi en tuota hattua pitänyt kuin harrastemielessä vessassa. Ymmärrän kyllä, että tuo hattu on kasvonpiireilleni juuri oikea, ja olen malliltani sellainen, että hatut sopivat minulle. . .mutta vika ei olekaan siinä, vaan hatussa: pukineessa itsessään.

En vaan voi tuota hattua pitää julkisesti päässäni tässä nykymaailmassa, vaikka kuinka haluaisin. Se, että tuon päähäni laittaisin, vaati muutoksia ympäröivässä maailmassa, ei ajattelutavassani.

24-vuotiaana olet kyllä jo erottautunut ja paljon. Ei mitenkään pahalla, mutta luulin sinua pukeutumisen ja nähtyjen videoiden perusteella 35-40 vuotiaaksi. Itse about saman ikäinen korkeakouluopiskelija, enkä todellakaan pukeudu noin. Asiallista ja muodollisempaa pukeutumista minulle tässä iässä edustavat raakafarkut, desert bootsit ja muut ruskeat bootsit sekä housujen päällä istuvat oxford-kauluspaidat tyyliin Gitman ja Band of Outsiders. Pukua en käytä, mikäli ei ole äärimmäisen pakottava tilanne. Yleensä formaalein setti, minkä välillä käytän on siniset trouserit ja valkoinen kauluspaita housuissa. Jo nykyinen setti on ikäluokasta erottautumista. Esimerkiksi oxford-kauluspaitaa ei käytä juuri kukaan.

Talvisin käytän päähineenä klassisen navya reunuksellista pipoa, jos se on tarpeen. Lisäksi omistan harmaan flat capin, mutta sen käyttäminen on harvinaista. Hattu päässä näyttää helposti larppaajalta, varsinkin nuorempi tyyppi. Syntyy aika helposti sellainen vaikutelma, että haluaa olla vanhempi kuin on.
Maailma on muuttunut nopeasti mielestäni typerään suuntaan, aloitin virkaurani 26-vuotiaana ja painoin menemään kaupungilla berberi niskassa ja borsa vookin päällä kallellaan eikä minua mitenkään pitkään tsiigattu, ei ainakaan pahalla silmällä...Nykysin Elkader tai lippis päässä, ihan fiiliksen ja päällystakin mukaan ja nuoriso näyttää typerältä, niin kuin se aina näyttänyt meidän vanhojen kafrujen mielestä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 16.03.12 - klo:19:59
Okei, ymmärrän. Mikäli olisin sinun ikäisenä samassa asemassa, kävelisin myös avopäin. Puku ja hattu parhaimmillaan tyylikästä ja toimivaa nuorellakin henkilöllä. White Collar tv-sarjan toinen päähenkilö Neal Caffrey on esimerkkitapaus siitä. Erotuksena Taunon tapaukseen tietysti se, että Neal vaikuttaa New Yorkissa ja Tauno Oulussa.

(http://www.essentialstyleformen.com/wp-content/uploads/2010/03/neal_caffrey_style.jpg)

Onko Caffreyn hattu jonkun mielestä esimerkki äärimmäisen onnistuneesta hatun käytöstä? Jos näin on, taitaa televisiossa esiintyminen tuoda tähän asiaan joitain mystisiä lisäpisteitä. Mielestäni tuossa ei ole mitään erikoista ja hatun mittasuhteetkin ovat kapean, ylöspäin kääntyvän lierin takia kummalliset.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Arska - 16.03.12 - klo:20:16
^ Tuo näyttää hölmöltä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: excavator - 16.03.12 - klo:23:36
Tauno osaa laitaa hatun päähänsä oikein Neal Caffrey taas ei. Nealilla lieri silmillä, joskin virhe ei nyt siitä pahimmasta päästä ole. Taas luennoin siitä, että kulmakarvoista hikinauhaan tulisi jättää reilummin tilaa toisin kuin Neal tuossa kuvassa tekee. Unohtakaa ne gangsterielokuvat, ja sitäpaitsi niissäkin vetaistaan lieri silmille vasta silloin kuin epäillään, että virkavalta on juuri tekemässä oikeaa tunnistusta seinällä roikkuvasta etsintäkuulutuksesta. Silloin ja vain silloin on oikea hetki tempaista lieriä hieman silmien peitoksi ja poistua ryhdikkäästi ja määrätietoisesti paikalta kadoten suurkaupungin ihmisvilinään. Nykymaailmassa hatunkäuttäjä erottuu aika helposti jopa toripoliisin puusilmään joten lierin silmilläpitäminen on melkoisen turhaa.

Lisäksi Nealin hatun mittasuhteet ovat tosiaan pielessä ainakin lierin osalta ja kruunukin voisi olla pienempi. Kuvan harmaaseen pukuun yhdistettynä jokin hieman vaaleampi hattu menisi paremmin. Lopputulos: Rotuaari vs Broadwalk 6-2.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: nnmls - 17.03.12 - klo:09:01
Meikäläisen ensimmäinen kunnollinen hattu, ja myös postaus. Tuota on tullut pidettyä silloin kun pipo ei ole tuntunut sopivan muuhun vaatetukseen ja ilma on ollut kylmä, mutta kuitenkin niin lämmin että hatulla on pärjännyt.

Kommentteja, parannusehdotuksia?

[spoiler](https://public.sn2.livefilestore.com/y1pzRE45uYM1w7fOKnpuEPXRE-1v-vgZx-3ipiDpFwXwaglOAq8JRuKIS8ApL-HqZfkbASKmRBcxAmvgoG9OwjRe6Uw/04032012738.jpg?psid=1)[/spoiler]
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: laupias - 17.03.12 - klo:09:59
Kuinka moni hattujen dissaaja on oikeasti painellut menemään hattu päässä kaupungilla ja tehnyt päätelmänsä sen pohjalta ja kuinka moni on vain päättänyt sosiaalisessa paineessa, että hattu näyttää kostyymiltä/papalta/whatever? Ei ainakaan allekirjoittaneelle ole tullut vielä ainuttakaan negatiivista kommenttia, mutta positiivisa saa kuulla nuorilta sälleiltäkin säännöllisesti. Vanhemmiltakin toki kuulee kommenttia, lämmitti viimeksikin kovasti mieltä kun hississä eräs rouva kehui miten minulla on aina niin hyvät tavatkin, kun muistan ottaa hatun pois kun naisia astuu sisään.

Mää en vain millään ymmärrä tätä hattujen dissausta, kun jokaisella joka on uskaltautunut kuvia laittamaan, se näyttää upealta (kunhan muut vaatteet ovat hatun tyylin mukaisia).

Kuuletko usein negatiivisia kommentteja pukeutumisesta? En nimittäin muista, että kukaan olisi koskaan antanut minulle negatiivista palautetta pukeutumiseen liittyen. Tosin sillä ei ole merkitystä, koska useimpien mielipide on arvoton. Sen sijaan positiivinen palaute saattaa usein olla sarkasmia larppaajaa kohtaan. Upealta näyttämiseen ei jaksa ottaa kantaa, se on yksi mielipide monien joukossa.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: danius - 17.03.12 - klo:12:14
Meikäläisen ensimmäinen kunnollinen hattu, ja myös postaus. Tuota on tullut pidettyä silloin kun pipo ei ole tuntunut sopivan muuhun vaatetukseen ja ilma on ollut kylmä, mutta kuitenkin niin lämmin että hatulla on pärjännyt.

Kommentteja, parannusehdotuksia?

[spoiler](https://public.sn2.livefilestore.com/y1pzREuYM1w7fOKnpuEPXRE-1v-vgZx-3ipiDpFwXwaglOAq8JRuKIS8ApL-HqZfkbASKmRBcxAmvgoG9OwjRe6Uw/04032012738.jpg?psid=1)[/spoiler]


No mun mielestä ihan hyvin sopii, ei tule mitään pappaefektiä ja passaa kokonaisuuteen.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Arska - 17.03.12 - klo:13:30
Kommentteja, parannusehdotuksia?

Ihan OK minusta.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: laupias - 17.03.12 - klo:13:34
Meikäläisen ensimmäinen kunnollinen hattu, ja myös postaus. Tuota on tullut pidettyä silloin kun pipo ei ole tuntunut sopivan muuhun vaatetukseen ja ilma on ollut kylmä, mutta kuitenkin niin lämmin että hatulla on pärjännyt.

Kommentteja, parannusehdotuksia?

[spoiler](https://public.sn2.livefilestore.com/y1pzREuYM1w7fOKnpuEPXRE-1v-vgZx-3ipiDpFwXwaglOAq8JRuKIS8ApL-HqZfkbASKmRBcxAmvgoG9OwjRe6Uw/04032012738.jpg?psid=1)[/spoiler]


No mun mielestä ihan hyvin sopii, ei tule mitään pappaefektiä ja passaa kokonaisuuteen.

Parran kanssa näyttäisi vanhemmalta. Mikäli haluaa pelata kovilla, kävelykeppiä suosittelisin.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: laupias - 17.03.12 - klo:13:40
Okei, ymmärrän. Mikäli olisin sinun ikäisenä samassa asemassa, kävelisin myös avopäin. Puku ja hattu parhaimmillaan tyylikästä ja toimivaa nuorellakin henkilöllä. White Collar tv-sarjan toinen päähenkilö Neal Caffrey on esimerkkitapaus siitä. Erotuksena Taunon tapaukseen tietysti se, että Neal vaikuttaa New Yorkissa ja Tauno Oulussa.

(http://www.essentialstyleformen.com/wp-content/uploads/2010/03/neal_caffrey_style.jpg)

Onko Caffreyn hattu jonkun mielestä esimerkki äärimmäisen onnistuneesta hatun käytöstä? Jos näin on, taitaa televisiossa esiintyminen tuoda tähän asiaan joitain mystisiä lisäpisteitä. Mielestäni tuossa ei ole mitään erikoista ja hatun mittasuhteetkin ovat kapean, ylöspäin kääntyvän lierin takia kummalliset.

Caffreyn swag riittää kantamaan hattua. Tottahan se on, että kyseisen miehen on vaikea pilata omaa peliä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: vapa - 17.03.12 - klo:14:12
En tiedä kuka on kuvassa, mutta paskalta se näyttää, eikä edes pelkästään hatun osalta.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 17.03.12 - klo:15:42
Meikäläisen ensimmäinen kunnollinen hattu, ja myös postaus. Tuota on tullut pidettyä silloin kun pipo ei ole tuntunut sopivan muuhun vaatetukseen ja ilma on ollut kylmä, mutta kuitenkin niin lämmin että hatulla on pärjännyt.

Kommentteja, parannusehdotuksia?

Hyvältä näyttää. Mielestäni tasapainoinen kokonaisuus jollaisia soisin näkeväni enemmänkin katukuvassa.

Kumma juttu mutta nykyään hatuitta kulkevat miehet vaikuttavat jotenkin - heh! - tyhjäpäisiltä... (virnistys)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: _ a m _ - 17.03.12 - klo:19:58
Mutta mikä hattu sopii pärstään parhaiten?


Alarivin ylivoima vie mielenkiinnon.Siksi en tuota hattua pitänyt kuin harrastemielessä vessassa.

Vitsi tämä foorumi on mahtava!
Otsikko: Vs: Re: Hatut
Kirjoitti: konda - 17.03.12 - klo:20:25
3 v kummityttöni sano tänään ruskeasta villaisesta Kangolistani "kakkahattu". Olen ilmeisesti aika out of fashion.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Arska - 17.03.12 - klo:20:48
^ Jos ymmärsin oikein, minkälaisesta hatusta on kyse, sehän on kakkahattu.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Erik - 17.03.12 - klo:22:59
^^
Lasten suusta kuulet totuuden.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Alex Entwistle - 17.03.12 - klo:23:14
Olisi hauska kuulla hänen mielipiteensä marjapuurotweedistä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Arska - 18.03.12 - klo:11:45
Olisi hauska kuulla hänen mielipiteensä marjapuurotweedistä.

Luultavasti hillotakki.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: bowtiepasta - 18.03.12 - klo:12:07
Caffreyn swag riittää kantamaan hattua. Tottahan se on, että kyseisen miehen on vaikea pilata omaa peliä.

Ei tuo hattu kyllä tuossa toimi alkuunkaan. Muutenkin mennään metsään, tuo solmio näyttää kauhealta narulta ja nuo kaulukset ovat hirveät, todella oudot mittasuhteet. Selvästikin tavoiteltu Sinatra/Martin-henkistä rat pack-lookkia, mutta se on aika vaikea päivittää nykyaikaan.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: choir - 18.03.12 - klo:23:48
Kas, daniuksen ja Taunon hattukuvat löysin vasta!

Danius: Havainnolliset vertailukuvat. Mielestäni pääsi muotoon sopivat vallan erinomaisesti nuo lierihatut! Ray-ban clubmasterit on komiat!

Tauno: koet siis olevasi liian nuori lierihattuihin. Objektiivisesti ottaen, olet väärässä: olethan vapaasyntyinen, täysi-ikäinen ja luottamusta nauttiva mies, vastuullisessa virassa (oletan), naimisissa / parisuhteessa yms. Mutta kokemustasi ei tietenkään kukaan voi vähätellä. Voin vain vakuuttaa, että tuo kuvien lierihattu sopii erittäin hyvin sinulle ja tuohon takkiin.
Älä välitä, tuo 'ongelma' ratkeaa itsestään ajan myötä. Ratkeaa muuten pirun nopeasti kun sitä jälkeenpäin ajattelee. Kymmenen vuotta on yksi hujaus. Ennen kuin itse ennätät ymmärtää mitä oikein tapahtui olet kasvanut tuohon pukeutumistyyliin kiinni. Charmia ja elämänkokemusta sekä ajan patinaa tulee mukaan. Jos et vielä pidä tuosta hatusta niin laita se hyllylle odottamaan.
Tässä puhuu elämänviisaus, jonka opetusta kuunnelkaa!
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tauno - 19.03.12 - klo:09:18
^  parhaimmat, tunteeseen vetoavimmat, argumentit hattujen käyttämiselle, jotka olen kuullut. Kiitos näistä sanoista.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Juha R - 19.03.12 - klo:18:53
Ei käsitä hattufoobikkoja. Huopainen lierihattu on tuulenpitävä, lämmin ja suojaa hiukan tihkusateeltakin, aivan verraton ainakin Etelä-Suomen syys-talvi-kevätolosuhteissa. Lisäksi ainoa varteenotettava vaihtoehto, jos ulkovaatteet yhtään muodolliseen suuntaan. Ja ilman päähinettä (ja käsineitä) on pitkää päällystakkia käyttävä kovin vajaasti puetun näköinen.

Ei kovin kaukana peruskoulumentaliteetista: pipoa ei voi vaan laittaa päähän, vaikka kuinka kylmä olisi.Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: spit shine - 19.03.12 - klo:19:06


Ei kovin kaukana peruskoulumentaliteetista: pipoa ei voi vaan laittaa päähän, vaikka kuinka kylmä olisi.
Ja itse taas olen saanut sen käsityksen, että sitä ei malteta ottaa pois päästä edes sisällä tahi kesällä...
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Arska - 19.03.12 - klo:19:48
Mutta ennen vanhaan pipoa ei missään nimessä voinut pitää eikä takkia sulkea.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: choir - 19.03.12 - klo:21:39
Muuan eläköitynyt opettaja kertoi vuosikymmenien takaisesta kokemastaan yleisestä halveksunnasta, kun oppilaat havaitsivat, että hän käytti autossaan turvavyötä. Hatusta en kylläkään tiedä...
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: mairaksinen - 19.03.12 - klo:21:46
Tänään oli sen luokan lumisade (lämmin keli kaiken kaikkiaan), jossa hiutaleet isoja ja märkiä. Hatutti, kun ei ollut hattua päässä kun kelasin töihin. Pipo olisi ollut liikaa ja sontsan kanssa ei ole kiva sotkea.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Arska - 19.03.12 - klo:22:48
Muuan eläköitynyt opettaja kertoi vuosikymmenien takaisesta kokemastaan yleisestä halveksunnasta, kun oppilaat havaitsivat, että hän käytti autossaan turvavyötä.

Turvavyötä tai pitkiä alushousuja ei tietenkään saa käyttää eikä hampaita pestä - muuten on hannari.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: mairaksinen - 19.03.12 - klo:22:51
Tässä teille hattua:
(https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/283015_10150254846034518_2803522_n.jpg)

Anteeksi.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: i v y m a n - 19.03.12 - klo:23:06
Caffreyn swag riittää kantamaan hattua. Tottahan se on, että kyseisen miehen on vaikea pilata omaa peliä.

Ei tuo hattu kyllä tuossa toimi alkuunkaan. Muutenkin mennään metsään, tuo solmio näyttää kauhealta narulta ja nuo kaulukset ovat hirveät, todella oudot mittasuhteet. Selvästikin tavoiteltu Sinatra/Martin-henkistä rat pack-lookkia, mutta se on aika vaikea päivittää nykyaikaan.

Auttaisi jo aika paljon jos tuo kuvan jätkä olisi käynyt parturissa. Italofutistukka kuuluu italofutikseen, ei rat pack -henkeen.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: PleaseDeleteMe - 03.04.12 - klo:10:02
Mustan homburgini teki (Muotiliike) Lea Jokinen Tampereelta.

http://www.mol.fi/paikat/Job.do?lang=fi&jobID=7951885&index=499&anchor=7951885 - Yritys näemmä myynnissä, vielä ehtii teettämään hattunsa jos ei jatkajaa löydy!
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 03.04.12 - klo:14:47
^ Todella harmi, vaikka osasihan tätä odottaa. Täytyy käydä kysymässä Lealta tarkemmin, että milloin hän aikoo lopettaa.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Hidas - 17.04.12 - klo:16:50
Mielestäni ei minkään muun kesätakin kanssa. Rain macin kanssa ei käy. Ilman päällystakkia hattu on ok puvun kanssa.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Quijote - 17.04.12 - klo:17:02
Sitten kun olen vanha mies, kuljen kesäisin pellavapuvussa ja panamahatussa.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 17.04.12 - klo:17:11
Millaisten kesätakkien kanssa mielestänne lierihattu soveltuu käytettäväksi? Trenssi nyt tietenkin ensiksi tulee mieleen, mutta onko muita? Olen trenssiä koittanut metsästellä, mutta äärettömän vaikea löytää autenttista kaksirivistä mistään ja lisäksi beigenväriseen (eli mitä kaikki liikkeet käytännössä myyvät) trenssiin en ole oikein löytänyt passelinväristä hattua...

Tarkoitatko päällystakkeja? Trenssin ja macin kanssa sopii hattu mainiosti. Myös safaritakin kanssa voi käyttää hattua, mutta mielestäni se vaatii vielä vähän enemmän uskallusta kuin hatun käyttö jonkin sadetakin kanssa. Toki safaritakki yksinäänkin on aika harvinainen nykyään.

(http://1.bp.blogspot.com/_Wbd-uMYmb_4/RqYbezn9qDI/AAAAAAAABPA/rBOYwpFaEM4/s1600/safarienne.JPG)

Boater on klassinen ja hieno kesähattu. Se sopii vaikka puvun tai irtotakin kaveriksi, mutta vaatii mielestäni kantajaltaan vielä tavallisempiakin hattuja, kuten esimerkiksi panamahattua enemmän.

(http://24.media.tumblr.com/tumblr_m127ko8fkk1r00ztro1_500.jpg)

Mielestäni ei minkään muun kesätakin kanssa. Rain macin kanssa ei käy. Ilman päällystakkia hattu on ok puvun kanssa.

Täh? Kyllä rain macin kanssa käy hattu aivan hyvin.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Riki Sorsan veli - 17.04.12 - klo:17:16
Täh? Kyllä rain macin kanssa käy hattu aivan hyvin.
Aivan. Tämän on myös mairaksinen osoittanut toteen.

lol.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Hidas - 17.04.12 - klo:17:23
Niin. Mielestäni ei käy. Mac on sporttinen, siihen sopii lätsä tai paljas pää. Trenssi on jäykempi, sen kanssa fedora. En ole nähnyt koskaan yhtään hyvää lierihattu mac-yhdistelmää.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 17.04.12 - klo:17:28
^^ Juba, sinulta on tullut tämän päivän aikana jo pari viestiä, jotka eivät sovi enää foorumin sääntöjen (http://www.keikari.com/foorumi/index.php?topic=392.0) piiriin. Olkoon tämä varoitus olla jatkamatta samalla linjalla.

Suosittelen sinua jatkossa miettimään viestin tärkeyttä ennen Lähetä-napin painamista.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: vapa - 17.04.12 - klo:17:32
^^ Juba, sinulta on tullut tämän päivän aikana jo pari viestiä, jotka eivät sovi enää foorumin sääntöjen (http://www.keikari.com/foorumi/index.php?topic=392.0) piiriin. Olkoon tämä varoitus olla jatkamatta samalla linjalla.

Suosittelen sinua jatkossa miettimään viestin tärkeyttä ennen Lähetä-napin painamista.

Onko noilla säännöillä muka mitään relevanssia? Ooppa ny rehellinen. Sitä saa kirjottaa just mitä haluaa, jos vaan on ylläpidon kanssa samaa mieltä. Esim kukaan ei suuttuisi, jos minä sanoisin jubaa idiootiksi.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Riki Sorsan veli - 17.04.12 - klo:18:09
^ Mikäs ylläri tuo nyt on, ettei säännöt ole samat kaikille. Koska olen foorumin suurin antagonisti, niin mun dissaaminen on tietty sallittua ja melkein jopa suotavaa.

Ja mitkä mun viesteistä on ollu sääntöjen vastaisia. Mukamas.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Ville - 17.04.12 - klo:18:36
Tommi, en tiedä olemmeko lukeneet samoja ketjuja, mutta mielestäni Juba on ollut viime viikkoina enimmäkseen asiallinen viesteissään.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: choir - 17.04.12 - klo:18:39
^^ Juba, sinulta on tullut tämän päivän aikana jo pari viestiä, jotka eivät sovi enää foorumin sääntöjen (http://www.keikari.com/foorumi/index.php?topic=392.0) piiriin. Olkoon tämä varoitus olla jatkamatta samalla linjalla.

Suosittelen sinua jatkossa miettimään viestin tärkeyttä ennen Lähetä-napin painamista.

Onko noilla säännöillä muka mitään relevanssia? Ooppa ny rehellinen. Sitä saa kirjottaa just mitä haluaa, jos vaan on ylläpidon kanssa samaa mieltä. Esim kukaan ei suuttuisi, jos minä sanoisin jubaa idiootiksi.

Ottamatta kantaa Jubaan: totta kai säännöillä tulee olla relevanssia! On kaikkien yhteinen etu, ettei täällä vallitse anarkia.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: sproily - 17.04.12 - klo:19:14


(http://1.bp.blogspot.com/_Wbd-uMYmb_4/RqYbezn9qDI/AAAAAAAABPA/rBOYwpFaEM4/s1600/safarienne.JPG)Suomalainen deadstock, Huddersfieldin ruskea flanelli. Samanlainen vyö löytyy myös tästä. Vasenta hihaa en ole vielä ehtinyt pidentämään.

(http://dl.dropbox.com/u/5097448/Photo%2011.4.2012%2014.04.02.jpg)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: choir - 17.04.12 - klo:19:56
^Hianooo! Mutta onko tuollaisella "safaritakilla" jokin erityinen käyttötarkoitus? Vapaa-aika yleensäkin, ja erityisesti vapaa-ajan safarit Afrikassa?
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Arska - 17.04.12 - klo:19:57
Voi olla vähän kankea kiväärin kanssa.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 17.04.12 - klo:22:21
^Näkisitpä vaan kilpa-ampujien nahkahaarniskat niin et puhuisi jäykkyydestä yhtään mitään tuon sproilyn takin yhteydessä. Mutta kun otit asian puheeksi niin tuo kuvan takki olisi omiaan m/91-24:n kanssa tapahtuvaan harrastustoimintaan.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Arska - 17.04.12 - klo:22:26
Mutta onko se hyvä, kun pitää sekunnin murto-osassa nostaa Nitro Express olalle ja osua virtahepoa metrin päästä kolmioon?
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Border - 18.04.12 - klo:01:54
Sitten kun olen vanha mies, kuljen kesäisin pellavapuvussa ja panamahatussa.

Olisi mielenkiintoista tietää, miksi lierihattua pidetään aika yleisesti vain vanhempien miesten juttuna. Lierihattu ei ole vuosikymmeniin kuulunut miesten perusvaatetukseen, ei nuorilla eikä vanhoilla. Silloin kun se kuului, sitä käytettiin iästä riippumatta. Nyt se on monen mielestä lähinnä K-40 –tavaraa.

Johtuuko se siitä, että kun hatut jäivät pois käytöstä, sen hylkäsi ensimmäisenä nuori sukupolvi? Nuoruudessani 80-luvulla hattuja käyttivätkin sitten enää ne vanhat patut, joille tapa oli hirttänyt kiinni. Tämä lapsuudenmuistoko sitten leimaa nykypäivän hattumiehet: lierihattu = vanha patu. Mitään järkisyytä en itse tälle ikärajoitukselle keksi – vaikka sisimmässäni saatan samalla tavalla ajatellakin. Flat cap tunnutaan tällä foorumilla hyväksyttävän myös nuorille, mitä minun on taas vaikea omaksua. Minun silmissäni flat cap, jos mikä, on pappahattu.

For the record: itse puolustelen fedoran käyttöä käytännön syillä. Sateella lieri suojaa silmälaseja vedeltä ja aurinkoisina päivinä tarvitsen olosuhteiden pakosta suojaa säteilyä vastaan muuta kansaa enemmän.

Ja vielä: Mad Menin Christina Hendricks oli äskettäin Conanin vieraana; hän sanoi pitävänsä kovasti lierihattua käyttävistä miehistä (ml. oma mies) ja toivoi tavan yleistyvän. Christina on vilahtanut tuolla ihannenainen-ketjussa useamman kerran, joten tämä ihan vinkkinä miten omia mahkuja hänen suhteensa voi parantaa.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: erno - 18.04.12 - klo:07:20
Eikös nuoriso nimenomaan käytä nykyään hattua? Tosin sellaista "Michael Jackson" -mallista:-) Ainakin niitä on hyllyt pullollaan MenkkaHaukassa ja muissa nuorisomyymälöissä. Vanhemilla "herroilla" ei sen sijaan mielestäni näy lähinnä kuin Karjala-lippiksiä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tumppi$ - 18.04.12 - klo:07:41
No itselleni hattu on sellainen asuste nykypäivänä, että on todella piristävää nähdä sellainen jonkun päässä, mutta itse en käytä muuta kuin pipoa talvisin. Omassa päässäni aika todella on ajanut hatuista ohi. Olen nimim. Quijote:n kanssa samoilla linjoilla mitä flat cap:iin tulee... Ainakin kotiseuduillani ko. lippalakkimalli oli nimenomaan vanhojen miesten lippalakki vuosikymmenien ajan. Ukki-vainaalla oli useita sellaisia kuten muillakin saman ikäluokan miehillä. 2000- luvun alun jälkeen niistä tuli muotia nuorten keskuudessa.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 18.04.12 - klo:07:57
Kapealieristä trilbyä näkee nuorisoidoleilla ja nuoremmalle väelle suunnatuissa mainoksissa, musiikkivideoissa yms. kohtuu usein, muutenkin nuorempi polvi tuntuu olevan paljon "aikuisia" ennakkoluulottomampi hattujen suhteen.

Se hattukammo taitaa olla pahin meidän tämän päivän keski-ikäisten päässä, meidän lapsuudessamme huopahattu oli leimallisesti pappamainen asuste.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Heppikissa64 - 18.04.12 - klo:10:08
Joo, kultaisella 1980-luvulla "keski-ikäinen" ts ei-patu, veti mieluummin osuuspankin oranssin pipon trenssin kanssa kuin lierikon. Itse en juuri löydä järkisyitä päähineen käyttämättä jättämiseen.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Jälkiviisas - 18.04.12 - klo:16:21
Jos hattu sopii mielestäsi päähäsi ja muuhun vaatetukseen, käytä hattua.
Jos hattu ei sovi mielestäsi päähäsi ja muuhun vaatetukseen, älä käytä hattua.

Jos on kuuma päivä ja haluat pistää päähän panamahatun/olkihatun, pistä päähäsi panamahattu/olkihattu (Suomen kesä sallii melkoisesti pertsaa ja spertsaa).

Jos et halua käyttää panamattua/olkihattua, älä käytä.

Kuten salaryman totesi niin kapealieriset hatut ovat tulleet muotiin ja muutenkin tuntuu päähineiden suhteen olevan meno ihan erilaista niistä päivistä kun vain nynnyt käyttivät pipoa kolmenkymmen asteen pakkasella, kesällä sai sentään käyttää NHL-lippistä.

Hatut* ovat paras esimerkki siitä, että suurimmat ongelmat ovat korvien välissä, joko käyttäjän korvien välissä tai hattuihin nuivasti suhtautuvan korvien välissä. Päähinehän on kuitenkin loppujen lopuksi todella tarpeellinen vaatekappale.

*poikkeuksena oikeat kostyymivaatteet kuten silinterit, knallit, cowboy-hatut, tirolilaishatut, Hankkijan lippis tai pickelhaube.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: SloBo - 19.04.12 - klo:00:50
Äsken luetellut kostyymihatut voivat mennä hyvinkin taiteellisemman henkilön päälaella.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 19.04.12 - klo:14:55
Knalleja ei ole vähään aikaan näkynyt mutta silintereitä bongailee katukuvassa aina silloin tällöin. Ei tuo välttämättä kummalliselta näytä goottihenkisesti tjsp. pukeutuneen päässä. (Tai ei eroa kummallisuusfaktorilla muusta pukeutumisesta.)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Quijote - 19.04.12 - klo:15:03
Minä näen varmaan knalleja enemmän kuin silintereitä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tauno - 19.04.12 - klo:15:10
Knalli on kyllä hattujen päällikkö! Jos missään, millään ilveellä olisi mahdollisuutta käyttää... Jonkun kerran knallia päähäni sovittaneena voin sanoa, että harva hattu sopii kasvojenpiirteisiini ja mittoihini kuin knalli.

Harmi, että kyseessä on moinen reliikki.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 19.04.12 - klo:20:42
Bolder on kyllä äärimmäinen statement. Vaatii kumppanikseen järeän sateenvarjon.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Heppikissa64 - 19.04.12 - klo:20:46
Bolder on kyllä äärimmäinen statement. Vaatii kumppanikseen järeän sateenvarjon.


Saa olla kohtalaisen järeä sontsa, että kestää kivenlohkareen..;D
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Quijote - 20.04.12 - klo:09:38
^^Varmaankin siis bowler.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tauno - 20.04.12 - klo:09:52
(http://i8.aijaa.com/b/00086/10039361.jpg) (http://aijaa.com/0008610039361)

Kyllä, tuossa alkaa olla jo statementtia. Vielä kun sen sateenvarjon olisi muistanut.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 20.04.12 - klo:17:23
^^Varmaankin siis bowler.
Aivan oikein. Multitasking parakaa ja kun näpyttelee toisella kädellä interwebbiä ja koitta tosella kädellä pusata milloin mitäkin niin tulee hupaisia ajatusvirheitä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 27.04.12 - klo:15:39
Tässä hattuihmisille inspiraatiota lämpenevien ilmojen kunniaksi.

(http://27.media.tumblr.com/tumblr_m1a1zr3UUz1qad1efo1_1280.jpg)

Joku (BowtiePasta?) väitti, että Ethan Newtonille ei sovi lierihattu. Olen eri mieltä, vaikka hän onkin toisinaan tullut kuvatuksi huonosti yhdistellyn hatun kanssa.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: danius - 27.04.12 - klo:16:01
^ yllättävän hyvin sopii vaalean kesäinen hattu (olkihattu?) tumman puvun kanssa.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: erno - 28.04.12 - klo:08:58
Miten hattunauhaan *) tehdään tälläinen perussolmu t. "rusetti", jollaisia oli ainakin ennen lähes kaikissa hatuissa:

(http://xe5.xanga.com/4f5f44f5c5535248950731/z197474929.jpg)


*) Mikähän tuon nauhan virallinen nimi on a) suomeksi b) lontoonkielellä?
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: danius - 28.04.12 - klo:09:19
^ perussolmusta ei hajuakaan. Ehkä jossain alan liikkeessä osataan?


Tämmösen kuvan löysin:
(http://www.blueridgeheadhuggers.org/wp-content/uploads/2012/01/Hat-Parts.png)

Voisiko se olla band? Vai tarkoitetaanko sillä hatun osaa joa yhtyy lieriin.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: erno - 28.04.12 - klo:09:28
^ Kiitos, kyllä se varmaan on band. Onko se suomeksi hattunauha? Ja sisäpuolella lienee hikinauha?

Alan liikkeestä ostin hatun ja sain pätkän mustaa nauhaa mukaan, kun pyysin. Miia näytti, että sen voisi laittaa ihan perinteisellä "pakettirusetilla", mutta haluaisin kuitenkin sittenkin kokeilla tuollaista hattunauhasolmua.

(Kyselen foorumilta juuri sen vuoksi, että välttäisin alan liikkeeseen matkaamisen vaivan.)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 28.04.12 - klo:09:33
Miten hattunauhaan *) tehdään tälläinen perussolmu t. "rusetti", jollaisia oli ainakin ennen lähes kaikissa hatuissa:

[spoiler](http://xe5.xanga.com/4f5f44f5c5535248950731/z197474929.jpg)[/spoiler]

Vie hattusi jollekin hatuntekijälle/modistille, joka vaihtaa hattuun nauhan ja tekee rusetin. Kannattaa varmistaa sitten, että rusetti tulee hatun vasemmalle puolelle. Naisten hatuissa rusetti tulee hatun oikealle puolelle. Näin ainakin hatuntekijä Lea Jokisen mukaan.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: erno - 28.04.12 - klo:09:38
^Yritän kovasti viestiä, että haluaisin tehdä sen itse. Edelleen siis kaipaan vinkkejä ohjeiksi.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Quijote - 28.04.12 - klo:10:15
http://dalexs.whitvani.net/hat/hatpage.html
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: erno - 28.04.12 - klo:10:42
^ Tämä foorumi on todella parasta A-luokkaa, kaikkeen löytyy vastaus hetkessä. Kiitos jälleen!
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tauno - 04.05.12 - klo:14:37
Keskustelua herättämään:

(http://www.details.com/images/slideshows/mens/standalone/details/feature/0209/cool-or-tool/00003f.jpg)

(http://www.details.com/images/slideshows/mens/standalone/details/feature/0209/cool-or-tool/00004f.jpg)

(http://www.details.com/images/slideshows/mens/standalone/details/feature/0209/cool-or-tool/00007f.jpg)

(http://www.details.com/images/slideshows/mens/standalone/details/feature/0209/cool-or-tool/00008f.jpg)

(http://www.details.com/images/slideshows/mens/standalone/details/feature/0209/cool-or-tool/00009f.jpg)

(http://www.details.com/images/slideshows/mens/standalone/details/feature/0209/cool-or-tool/00019f.jpg)

Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: danius - 04.05.12 - klo:15:02
Ekan kuvan ruskea hattu näyttää melko hyvältä! Viimeisessä kuvassa Matisyahu saa pisteet jo ihan musiikin vuoksi, mutta on aika vaikea kuvitella miestä ilman hattua tuossa parrassa. Toisaalta on vaikea nähdä mielessään ketään Hasidic-juutalaista ilman hattua. Tuo on herralle vielä melko pieni hattu. Mitenkähän nyt kun Matisyahu leikkasi partansa pois ja sai aikaan melkoisen metelin. Vieläköhän mies käyttää hattua?
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Jälkiviisas - 04.05.12 - klo:17:37
Kahdessa ylimmässä on asiat kohdallaan.
Viimeinen tosiaan oma lukunsa ja muissa on sitten kaivettu jostain trendihattu, koska trendihattu on trendikäs ja siksi pitää olla trendihattu.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 04.05.12 - klo:17:59
Harmaata...
[spoiler](http://www2.pictures.gi.zimbio.com/Glastonbury+Festival+2008+Day+3+qCzq5FYboM_l.jpg)
(http://www2.pictures.zimbio.com/gi/FILE+Leonard+Cohen+Releases+New+Album+Look+LTERhtcazaTl.jpg)
(http://www.inquisitr.com/wp-content/2012/01/8565_leonard-cohen.jpg)
(http://www4.pictures.zimbio.com/fp/Leonard+Cohen+Arriving+Hotel+de+Rome+Berlin+peiaY87nWEEl.jpg)[/spoiler]
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Jälkiviisas - 05.05.12 - klo:10:38
Leonard Cohen luo oman universuminsa olemalla Leonard Cohen.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: danius - 05.05.12 - klo:11:06
Nyt kun uudestaan katsoin niin onko tuo Colin Farrelin päässä oleva hattu oikeastaan kovin paha?
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Quijote - 05.05.12 - klo:11:11
Lieriin nähden aika korkea kupu. Ei hyvä. Toinen kuvakulma:

(http://www.jaunted.com/files/5957/farrell_hat.jpg)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: danius - 05.05.12 - klo:11:24
^ei tosiaan ole.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 05.05.12 - klo:11:38
Hyvän näköinen hattuhan tuo Colinin päässä oleva kapealierinen fedora/trilby on. Mittasuhteista on hankala mennä sanomaan miään kun kuvat on kaikesta päätellen otettu melkein iholta lyhytpolttovälisellä linssillä ja mahdollisesti kuvaa on ennen julkaisua muokattu häiritsevän tynnyrivääristymän pienentämiseksi.

Neutraali harmaa on kyllä hatussa ylivoimaisen hieno väri, helppo yhdistää oikeastaan ihan kaiken kanssa. Vähän niin kuin harmaat flanellihousut.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: danius - 05.05.12 - klo:11:39
^väri on kyllä hyvä, menisi monenkin yhdistelmän kanssa.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Quijote - 05.05.12 - klo:13:15
Mittasuhteista.

[spoiler](http://desmond.imageshack.us/Himg141/scaled.php?server=141&filename=img0278ct4.jpg&res=landing)[/spoiler]

Väärin. Pieneen, kapeaan päähän suuri kupu ja leveä lieri eivät sovi, vaan ne korostavat kasvojen pienuutta ja olematonta leukaa.

[spoiler](http://i918.photobucket.com/albums/ad24/BJMinnesota/brown3.jpg)[/spoiler]

Väärin. Kupu on leveä ja laatikkomainen, ja linja pään sivulta hatun sivulle katkeaa.

[spoiler](http://www.details.com/images/slideshows/mens/standalone/details/feature/0209/cool-or-tool/00004f.jpg)[/spoiler]

Väärin. Hattu on niin pieni, että näyttäää väkisin päähän kiskotulta, varsinkin kun kasvonpiirteet ovat vahvat.

[spoiler](http://farm5.static.flickr.com/4110/4970925467_d5800cb9ef.jpg)[/spoiler]

Oikein. Lieri on leveä ja hatussa on substanssia, mutta se on tasapainossa kasvojen koon ja muodon kanssa.

[spoiler](http://img826.imageshack.us/img826/6011/dscf2318b.jpg)[/spoiler]

Oikein. Kulmikas hattu sopii kulmikkaisiin kasvoihin. Kapeampi lieri näyttäisi suhteettomalta, suurempi kupu pienentäisi kasvoja.

[spoiler](http://i1.aijaa.com/b/00577/9787201.jpg)[/spoiler]

Oikein. Hatun linjat käyvät yksiin kasvojen kanssa, ja hattu on oikeaoppisesti ja persoonallisesti kallellaan.

Huomaan, että hattu sopii päähän parhaiten kun sen ääriviivat tavallaan peilaavat leuan ääriviivaa, ja lierin leveys on harmoniassa sen ylä- ja alapuolilla olevien "kappaleiden" mittojen kanssa. Myöskin kuvun edessä olevan taitoksen terävyys ja kapeus sekä "lommojen" syvyys riippuvat kasvonpiirteistä, tiukempi taitos näyttää hassulta pehmeämpien muotojen kanssa ja niin edelleen.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Arska - 05.05.12 - klo:13:16
Keskustelua herättämään:

Jaahas, taisit tehdä minustakin hattujen vieroksujan.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Schnitzel - 05.05.12 - klo:14:15
Olisiko kenelläkään heittää suosituksia lätsäntekijästä pk-seudulla? Hämeentiellä oli yksi naisten hattujen tekijä, joka ei tuntunut olevan syystä tai toisesta kovin innoissaan miesten lätsän tekemisestä. Kaavat kyllä löytyi.

Ajattelin täyttää laatutorilla heittämäni ultimaattumin ja tehdä tuosta puvusta (ensin housuista) hatun, kun tuo kangas on aikas kivan oloista.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: danius - 05.05.12 - klo:14:28
Quijoten hattujampoista viimeinen näytti jotenkin tutulta :) 
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: choir - 05.05.12 - klo:16:12
Quijoten hattujampoista viimeinen näytti jotenkin tutulta :) 

Joo-o...mut kuka dorka kuvaa itseään vessassa!?

Asiaan: Quijote antoi paljon uusia ajatuksia, kiitos!! Uskoni pääkappaleeseen vain vahvistui. Se tuntuu oman ikäiselleni niin sopivalta.
Olen myös huomannut, että hameväki on imarreltu, kun heitä tervehtää hattua sirosti nostamalla.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Lh - 05.05.12 - klo:16:17
Tauno on noista hattuhemmoista kevyesti paras.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Quijote - 05.05.12 - klo:16:36
^Tauno on ainoa jolla muu vaateparsi on päähineen tasalla. Fedoraloungen veijarien maku rajoittuu vain päähineisiin, muuten päällä voi olla mitä vaan, fleeceä, teepaitaa, hupparia...

Toisaalta sillä foorumilla voi hattukin näyttää miltä tahansa, palaute on poikkeuksetta aina positiivista kunhan hattu on tietyn merkkinen tai vintagea. Turha hakea rakentavaa palautetta sieltä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: werther - 05.05.12 - klo:16:51
Kevätsiivous paljastaa kaikkea. Mikähän mahtaa olla kuvassa olevan hatun nimitys? Lieri on kauttaaltaan tasaisen leveä ja nousee ylöspäin joka puolelta, takaa hieman enemmän. Toiseksi, minkä kanssa tätä hattua sopii käyttää ilman että näyttää erityisen dorkalta?

(https://lh3.googleusercontent.com/-xDfVMD869H4/T6UthBkFpII/AAAAAAAAAYk/oyxptNOcIhQ/w751-h563-k/IMAG0176.jpg)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Ville - 05.05.12 - klo:17:02
Olisiko kenelläkään heittää suosituksia lätsäntekijästä pk-seudulla? Hämeentiellä oli yksi naisten hattujen tekijä, joka ei tuntunut olevan syystä tai toisesta kovin innoissaan miesten lätsän tekemisestä. Kaavat kyllä löytyi.

Ajattelin täyttää laatutorilla heittämäni ultimaattumin ja tehdä tuosta puvusta (ensin housuista) hatun, kun tuo kangas on aikas kivan oloista.

Memmu Lankila. Hän tekee kaiken. Työtilat ovat kansallisteatterin kupeessa, ellei mitään suurta muutosta ole tapahtunut.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Ville - 05.05.12 - klo:17:03
werther, kyllä tuo homburgilta näyttää. Virallisin mahdollinen hattumalli, jos silinteriä ei lasketa. Käyttö mieluiten ainoastaan puvun kanssa.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: werther - 05.05.12 - klo:17:18
^ Kiitos, homburgihan se tosiaan oli. Wikipediassa on hatusta artikkelikin kuuluisimman käyttäjänsä mukaan; http://en.wikipedia.org/wiki/Anthony_Eden_hat
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: sproily - 05.05.12 - klo:18:20
Ei tuo kyllä homburgi ole. Ihan normaali fedora/trilby.

Homburgi tuo olisi jos kruunu olisi korkeampi, laatikkomaisempi ja lieri olisi kova, ripsinauhoitettu ja sisäänpäin kääntyvä.

(http://ediehats.com/wordpress/wp-content/uploads/2011/03/black_homburg.jpg)

Welt-reunaa ei liene homburgeissa pahemmin tullut käytettyä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Quijote - 05.05.12 - klo:20:00
^Näin. Lierin etuosa on taipunut ylös varmaan varastoinnin seurauksena, helppo taittaa alas vedellä tai höyryllä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Ville - 05.05.12 - klo:20:15
Näin, eipä ollutkaan homburg. Harvinaisiksi ovatkin käyneet, fedoraa kyllä näkee ajoittain.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: barcelona - 05.05.12 - klo:20:30
Katsotaanhan miten käy kun bensan hinta jatkaa nousuaan...

Muut energianlähteet yleistyvät.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tauno - 05.05.12 - klo:22:41
Keskustelua herättämään:

Jaahas, taisit tehdä minustakin hattujen vieroksujan.

Ole hyvä!
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tauno - 05.05.12 - klo:22:48
On kyllä tutun näköinen kaveri :DD

Tää ei nyt mee ihan oikein. . .meikä hattufobikkona nostettu jalustalle?!

(Eikä auttanu sekään, kun rouvani viime viikolla kaupassa toi mulle panamahatun päähän, ja sanoi, että sun täytyy ostaa toi... En ostanu, jäin miettimään, mikä on menny vikaan - menin kotiin, laitoin päälleni vanhan o-aukkoisen kalastusneuleen ja sammarit, luvaten, etten loppuviikolla pukisi arkena päälleni edes kauluspaitaa. Petin lupaukseni.)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Uunottaja - 06.05.12 - klo:04:37
Taunon hattukuva sai minut ajattelemaan ensimmäistä kertaa elämässäni hatun hankintaa. Toimii äijän päässä hienosti.

Olen kuitenkin silti pitkälle sitä mieltä, että hatut toimivat parhaiten kantajan näyttäessä Jon Hammilta tai Hugh Jackmanilta. Ne tarvitsevat sen tietyn karisman toimiakseen.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: danius - 06.05.12 - klo:09:12
^no onhan sulla Uuno naamaa hattua varten, kunhan et hommaa mitään vanhan sedän hattua.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Quijote - 06.05.12 - klo:09:52
^^Eikä Hugh Jackmankaan välttämättä osaa, kuten kuvista näkee. Teoriani on että jokaisille kasvoille on olemassa oikean mallinen hattu.

Ja Tauno, nostin sinut jalustalle koska tuo hattu on niin sopiva, ettet edes erottuisi katukuvassa. Sopii saumattomasti. Mieti.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: choir - 06.05.12 - klo:10:42
Uunottaja nostaa riman ihan liian korkealle. Onhan hattu asuste siinä missä takkikin. Kumpaakin voi pitää ruumiinrakenteesta tai pärstän muodosta riippumatta. Olen samaa mieltä Quijoten kanssa. Taunon kuvasta näkee, kuinka hattu sopii erinomaisesti myös nuoremmalle miehelle.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tauno - 06.05.12 - klo:11:33
Taunon hattukuva sai minut ajattelemaan ensimmäistä kertaa elämässäni hatun hankintaa.

Mieti uudestaan...

[spoiler](http://i1.aijaa.com/b/00577/9787201.jpg) (http://aijaa.com/005779787201)
(http://i4.aijaa.com/b/00834/9787202.jpg) (http://aijaa.com/008349787202)
(http://i10.aijaa.com/b/00755/9787203.jpg) (http://aijaa.com/007559787203)
(http://i2.aijaa.com/b/00633/9787204.jpg) (http://aijaa.com/006339787204)
(http://i6.aijaa.com/b/00093/9787205.jpg) (http://aijaa.com/000939787205)

[/spoiler]
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 06.05.12 - klo:12:06
^ Hyvältähän tuo hattu näyttää.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: sproily - 06.05.12 - klo:15:46
Jepulis.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Gamla - 06.05.12 - klo:15:53
Hattu on minusta vähän sellainen, että se näyttää aina alkuun omassa päässä pöljältä ennen kuin siihen tottuu. Muut eivät huomaa mitään ihmeellistä. Itse käytän jonkinlaista hattua joka päivä, mm. knallia
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: danius - 06.05.12 - klo:16:19
^heti heräsi tietenkin mielenkiinto siihen millaisen setin kanssa knallia käytät. Olisi hauska nähdä kuva! Mutta ihan totta, hattu tuntuu joskus omassa päässä kauhean erikoiselta, mutta muut ihmiset eivät sitä mitenkään oudon näköisenä pidä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 06.05.12 - klo:16:47
Ihmiset ovat sokeita asioille joilla ei ole heille merkitystä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Gamla - 06.05.12 - klo:16:54
^heti heräsi tietenkin mielenkiinto siihen millaisen setin kanssa knallia käytät. Olisi hauska nähdä kuva! Mutta ihan totta, hattu tuntuu joskus omassa päässä kauhean erikoiselta, mutta muut ihmiset eivät sitä mitenkään oudon näköisenä pidä.

Mulla on sellanen harmaa knalli, mitä sotken vähän mihin milloinkin.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Uunottaja - 06.05.12 - klo:19:42
Mielestäni tämä hattuhomma menee aika pitkälle sinne "tiedä, mikä sopii sinulle" -alueelle. Itselleni hattu kuuluu näihin.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Schnitzel - 06.05.12 - klo:21:52
Olisiko kenelläkään heittää suosituksia lätsäntekijästä pk-seudulla? Hämeentiellä oli yksi naisten hattujen tekijä, joka ei tuntunut olevan syystä tai toisesta kovin innoissaan miesten lätsän tekemisestä. Kaavat kyllä löytyi.

Ajattelin täyttää laatutorilla heittämäni ultimaattumin ja tehdä tuosta puvusta (ensin housuista) hatun, kun tuo kangas on aikas kivan oloista.

Memmu Lankila. Hän tekee kaiken. Työtilat ovat kansallisteatterin kupeessa, ellei mitään suurta muutosta ole tapahtunut.

Kiitos, pitääpä ottaa häneen yhteyttä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Jälkiviisas - 07.05.12 - klo:13:52
Olisiko kenelläkään heittää suosituksia lätsäntekijästä pk-seudulla? Hämeentiellä oli yksi naisten hattujen tekijä, joka ei tuntunut olevan syystä tai toisesta kovin innoissaan miesten lätsän tekemisestä. Kaavat kyllä löytyi.

Kyllä Hattuateljee Miia on tähän saakka mielellään tehnyt miestenkin lätsiä (vai onko Hämeentiellä muita?).
Takavuosina tehnyt myös hiushuovasta lierihattuja.

Jos on kuitenkin linja muuttunut niin Memmu Lankila on tosiaan hyvä suositus.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Schnitzel - 07.05.12 - klo:16:13
Olisiko kenelläkään heittää suosituksia lätsäntekijästä pk-seudulla? Hämeentiellä oli yksi naisten hattujen tekijä, joka ei tuntunut olevan syystä tai toisesta kovin innoissaan miesten lätsän tekemisestä. Kaavat kyllä löytyi.

Kyllä Hattuateljee Miia on tähän saakka mielellään tehnyt miestenkin lätsiä (vai onko Hämeentiellä muita?).
Takavuosina tehnyt myös hiushuovasta lierihattuja.

Jos on kuitenkin linja muuttunut niin Memmu Lankila on tosiaan hyvä suositus.

Kävin joskus viime syksynä Torkkelinkadun kulmassa olevassa hattukaupassa, lienee sama paikka? Kyselin teetettävää lätsää ja hieman vastahakoisesti paikan pitäjä haki lätsän näytille. Malli oli ainoa, johon hänellä oli kaavat eikä muutoksia oikein suvaittu. Totesi olevansa enemmän naisten hatuttaja. Siltä istumalta en hattua siis tilannut ja asia jäi. Ihan ok-malli se kyllä muistikuvieni mukaan oli.

Mutta katsotaan nyt mihin päädyn.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: erno - 07.05.12 - klo:19:09
No kyllä ainakin minulle pari viikkoa sitten luvattiin hattu Hämeentien liikkeessä tehdä. Tosin vasta sitten, kun liike taas  pitkän tauon jälkeen aukeaa. Liike oli käsittääkseni viime perjantaina viimeistä päivää auki ennen pitkää, vuoden- puolentoista lomaa.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Schnitzel - 07.05.12 - klo:22:07
No jep, taitaapi siis suunta olla kohti Memmu Lankilaa. Eikä minulla mitään kys. puljua vastaan ole. Tuolloin minulle ei varsinaisesti ainakaan tyrkytetty lakintekoa. Kerro erno ihmeessa kokemuksistasi itse lopputuotteesta jahka sen saat. Myös lähtöspeksit kiinnostavat.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tauno - 07.05.12 - klo:22:09
Kuvia "mitä ostit tänään" -ketjussa vouhkaamastani hatusta (paita kuvausrekvisiittaa):

[img ]http://KUVAT[/img]

Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: grego - 07.05.12 - klo:22:34
^ sopii kuin hattu päähän.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 07.05.12 - klo:23:10
^^ Näyttää ihan hyvältä. Koristenauhan vaihtaisin kuitenkin johonkin muuhun kuin mustaan.

Mitähän mahtoi maksaa?
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tauno - 07.05.12 - klo:23:18
alta neljänkympin oli ollut...
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tauno - 07.05.12 - klo:23:22
^^kerroppa minkä väristä nauhaa tuossa voisi käyttää..?
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Juha R - 07.05.12 - klo:23:43
Musta nauha on panamassa traditionaalinen (fwiw), mutta ei minusta vaaleanruskea ole paha:
http://www.drakes-london.com/accessories/hats/model-car

Panama on kyllä jo oikeasti sitä larppausta mullekin hattupositiiviselle, käyttöä kerran kesässä kun on tosissaan helle.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tauno - 07.05.12 - klo:23:46
Miehän olen erittäin hattunegatiivinen, joten tiedän tuon jäävän kaikista ponnisteluista huolimatta hattuhyllylle (onneksi on hattuhylly).
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 08.05.12 - klo:00:02
^^kerroppa minkä väristä nauhaa tuossa voisi käyttää..?

Ruskea ja laivastonsininen toimii aina.

Minkä kokoinen tuo hattusi on? Olen heti haaskallla.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 08.05.12 - klo:07:37
Panama on kyllä jo oikeasti sitä larppausta mullekin hattupositiiviselle, käyttöä kerran kesässä kun on tosissaan helle.

Lauantaipäivä heinäkuussa. Ilma täysin tyyni, aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta, mittari nousee yli kolmenymmmenen. Sandaalit, pellavahousut, aloha -paita ja panama. Larppausta vai tilanteenmukaista pukeutumista?
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Jälkiviisas - 08.05.12 - klo:08:01
No jep, taitaapi siis suunta olla kohti Memmu Lankilaa. Eikä minulla mitään kys. puljua vastaan ole. Tuolloin minulle ei varsinaisesti ainakaan tyrkytetty lakintekoa. Kerro erno ihmeessa kokemuksistasi itse lopputuotteesta jahka sen saat. Myös lähtöspeksit kiinnostavat.

Minulla on Miialta pari lätsää.
Toinen viileälle ilmalle oleva donegal tweed-lätsä ja toinen kesäinen pellavalätsä. Molemmissa on aika klassinen kaava ja kun tweedlätsään halusin lyhyemmän lipan niin se onnistui. Taitaa molempien hankinnasta olla pari vuotta jo, mutta toistaiseksi ei kummassakaan mitään ongelmaa eikä edes irronnutta langanpätkää.

Taunon panamahattu toimii.
Tokihan panamahattu on pikkaisen larppausta, mutta Suomen kesässä ei moisen pitäisi estää (nostakaa joskus katse kengistä ihmisiin, kesä on ainoa aika kun voi kirjaimellisesti pukeutua ihan miten vain). Muutenkin hattu on ihan funktionaalinen käyttöesine ja panamahattu on lätsää mukavampi helteellä. Onhan se larppausta jos pukeutuu muuten kuin Del Monte-mies, mutta jos yhdistää normaaleihin kokonaisuuksiin niin silloin vika on taas joko pukeutujan (muukin kokonaisuus on larppaamista tai ylivedettyä iGentiä) tai katsojan korvien välissä.

kerran kesässä kun on tosissaan helle.

Joko sinulla on omat hellekriteerit tai sitten et ole pariin kesään ollut eteläisemmässä Suomessa...
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tauno - 08.05.12 - klo:08:05
^^kerroppa minkä väristä nauhaa tuossa voisi käyttää..?

Ruskea ja laivastonsininen toimii aina.

Minkä kokoinen tuo hattusi on? Olen heti haaskallla.

Hyvät värivinkit.

59 on koko, kunnon jättipää..
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: erno - 08.05.12 - klo:08:33
Tässä meikäläisen Panamahattu. Jos Panamahattu on foorumiittien mielestä larppausta, niin taidan olla väärällä foorumilla, tai ainakin väärässä ketjussa (klassinen tyyli, hatut). Ehkä täällä tavoitteet ovatkin sitten jotain muuta, kuin klassinen tyyli?

(http://i1.aijaa.com/b/00392/10153421.jpg)

P.S. Aikaisempaan kysymykseen:
Kerro erno ihmeessa kokemuksistasi itse lopputuotteesta jahka sen saat. Myös lähtöspeksit kiinnostavat.

En siis toki vielä tilannut hattua Miialta, vaan sovittiin, että palataan asiaan, kun hän palaa lomalta ja avaa liikkeen jälleen vuoden- puolentoista kuluttua. Siihen asti pitää hommata hatut muualta:-)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 08.05.12 - klo:08:41
Panama ei ole missään tapauksessa larppausta vaan ihan oikeasti hemmetin hyvä ja tarpeellinen kampe kun aurinko oikein porottaa, suojaa ja pitää viileänä. Suomessakin. Saati sitten kun mennään oikeasti lämpimille leveysasteille.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Juha R - 08.05.12 - klo:09:16
Lauantaipäivä heinäkuussa. Ilma täysin tyyni, aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta, mittari nousee yli kolmenymmmenen. Sandaalit, pellavahousut, aloha -paita ja panama. Larppausta vai tilanteenmukaista pukeutumista?


No siinä se kunnon hellekelin määritelmä tuli, lisätään vielä varustukseen GT / kannu sangriaa tai Pimmsiä eikä kiire minnekään.

Tuolloin nimenomaan tilanteenmukaista, mutta kuitenkin Suomen oloissa aavistuksen harvinaisempaa kuin tuolla panaman syntysijoilla?
Vrt. lähinnä lämmin ja tuulta/sadetta pitävä huopahattu, jolle on käyttöä syys - huhtikuu noin joka päivä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 08.05.12 - klo:09:19
Panama on kyllä jo oikeasti sitä larppausta mullekin hattupositiiviselle, käyttöä kerran kesässä kun on tosissaan helle.

Kuten jo muutkin ovat todenneet, panamahattu jos mikä on tilanteen mukaan pukeutumista. Minkä muun hatun voisi yhdistää vaaleasävyiseen kesäpukuun, jos haluaa olla polttamatta kasvojaan?

59 on koko, kunnon jättipää..

Kappas. Tuohan sopisi minulle...
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Uunottaja - 08.05.12 - klo:09:29
Suomessa hellevetimet on aina larppausta. Larppaus ei kuitenkaan ole pahasta.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: opiskelija - 08.05.12 - klo:09:32
Panama ja olkihatut eivät ole larppausta, vaan trendikäs valinta kesäksi. Miltei jokainen ajanmukainen pukeutumis- ja muotikauppa myy ja on pitänyt valikoimissa vastaavia useamman kevään ja kesän ajan. Larppaushatuiksi käsitän sellaiset vanhahtavat hattutyylit, joita ei juurikaan nykyisin näe katukuvassa. Pääasiassa sellaisia hattuja, joiden käyttäjä näyttää entisaikaiselta.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Juha R - 08.05.12 - klo:09:36
Kuten jo muutkin ovat todenneet, panamahattu jos mikä on tilanteen mukaan pukeutumista. Minkä muun hatun voisi yhdistää vaaleasävyiseen kesäpukuun, jos haluaa olla polttamatta kasvojaan?

Kts. yst. yllä. Olen ihan samaa mieltä mutta en voisi itse pitää kesällä jokapäiväisesti vaan on musta edelleen niiden kaikkein kuumimpien päivien juttu.

Lisään kierroksia vielä ja väitän, että ei visuaalisesti sovi niin hyvin kalpeille suomalaisille kuin paremmin päivettyneille etelän asukeille. Kontrasti jne.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: opiskelija - 08.05.12 - klo:09:42
Suomessa hellevetimet on aina larppausta. Larppaus ei kuitenkaan ole pahasta.

Tähän on todettava, että olet osin oikeassa ja tiedän monta tapausta, jotka pukeutuvat shortseihin lämpötilan noustessa +10 asteeseen. Samat tyypit myös ihmettelevät nahkakenkien ja puuvilla- tai pellavahousujen käyttämistä kesäisin.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: erno - 08.05.12 - klo:09:50
Onneksi minä en edes tiedä, mitä "larppaus" on, enkä halua tietääkään.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: danius - 08.05.12 - klo:09:51
Ernon panama on loistava. Itse olen harkinnut panamaa jo monena kesänä, mutta aina sovittaessa olen miettinyt että minkä kanssa tätä pitäisi. Tarvisi olla kesäpuku tai ainakin kevyt irtotakki ym. kokonaisuus. Tein sitten erikoisemman ratkaisun ja ostin panama-capin josta laitan kuvan kunhan kaivan sen talvivarastosta.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tauno - 08.05.12 - klo:10:39
(http://29.media.tumblr.com/tumblr_m35dlmtFTy1ruj8q1o1_1280.jpg)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: danius - 08.05.12 - klo:10:55
^ toimii.

Eihän sen tarvi mikään kauhea helle olla että kesällä voi panaman tai muun kesähatun päähänsä laittaa. Siinä missä jokapoika käyttää lippistä, voi laittaa päähänsä panaman tai muun kesähatun jos haluaa. Estäähän lieri häikäisyä ja hattu suojaa (vaaleaa) hipiää.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: erno - 08.05.12 - klo:10:58
^^ Pojalla hihansuu revennyt tms.?

Ernon panama on loistava. Itse olen harkinnut panamaa jo monena kesänä, mutta aina sovittaessa olen miettinyt että minkä kanssa tätä pitäisi. Tarvisi olla kesäpuku tai ainakin kevyt irtotakki ym. kokonaisuus. Tein sitten erikoisemman ratkaisun ja ostin panama-capin josta laitan kuvan kunhan kaivan sen talvivarastosta.

Kiitos!

Kun mainitsit erikoisen ratkaisun ja panama capin, niin piti tietysti käyttää googlen kuvahakua. Erikoisimmat lienevät tässä:
[spoiler](http://www.selectism.com/news/wp-content/uploads/2012/05/sasquatchfabrix-japonism-panama-cap-1.jpg)
(http://i00.i.aliimg.com/photo/v0/11878280/Cap_Panama_Hat.jpg)[/spoiler]

Joudumme elämään sietämättömässä jännityksessä, kunnes saat kuvia tänne. :-)

EDIT: Lisätty hymiö, varmuuden vuoksi.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 08.05.12 - klo:12:03
Lisään kierroksia vielä ja väitän, että ei visuaalisesti sovi niin hyvin kalpeille suomalaisille kuin paremmin päivettyneille etelän asukeille. Kontrasti jne.

 [irony=on]Kalpeille suomalaisille sopiikin perinteitä kunnioittaen ravunpunaiseksi palanut ja suurina paloina irtoileva iho huomattavasti paremmin. [/irony=off]
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: danius - 08.05.12 - klo:13:03
HAHA! Voin kertoa Erno jo sen verran ettei se hattu ihan tollainen ole!
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Jussi - 08.05.12 - klo:13:08
Suomessa hellevetimet on aina larppausta. Larppaus ei kuitenkaan ole pahasta.

Ei, etenkin jos meinaa kuolla lämpöhalvaukseen silloin, kun elohopea nousee yli 25 asteen.

No, vapaasti Take Ivyä - jossa kirjoittaja bongaa kuumana kesäpäivänä hiihtoasuihin pukeutuneen sakin ja ihmettelee tätä heidän kanssaopiskelijalleen - lainaten: mistäs muut voivat tietää, milloin sinulla on kylmä tai kuuma.

Ylipäätään koko teoksen sanoma on mukavasti "larppausvastainen" ja tuo esiin tyylin, jossa jokainen toimii tietyissä karkeissa puitteissa oman fiiliksensä mukaan ja oman mukavuusalueensa sisällä pysyen. Asenne on eräänlainen antiteesi kaikelle "dressed by the internetsille" tai "wannabepittaukselle" - joissa ei, silti, ole minusta mitään vikaa.


Tänään poikkeuksellisesti ilman hattua. Setissä, jossa Keikari-solmio toimii. (Otin haasteeksi laittaa k.o. kaulakoristeen funkkaamaan. Onnistuin. Kuvia myöhemmin. Stiff upper lip city-wear...mustilla kengillä. Kääk!)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: choir - 08.05.12 - klo:13:23
Keväthattu kaivettu komerosta:
(http://i6.aijaa.com/t/00732/10154618.t.jpg) (http://aijaa.com/0073210154618)
(http://i8.aijaa.com/t/00084/10154619.t.jpg) (http://aijaa.com/0008410154619)

Ja kesähattu:
(http://i4.aijaa.com/t/00403/10154630.t.jpg) (http://aijaa.com/0040310154630)
(http://i1.aijaa.com/t/00684/10154634.t.jpg) (http://aijaa.com/0068410154634)
(http://i8.aijaa.com/t/00953/10154638.t.jpg) (http://aijaa.com/0095310154638)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: erno - 08.05.12 - klo:15:34
^Aivan mahtavaa, choir! Olen kertakaikkiaan kateellinen, sekä hatuista että niiden sopivuudesta.

Hieman jopa ihmetyttää: Meillä näyttävät olevan kasvonpiirteet melkein kuin kaksi marjaa. Jostain syystä hatut sopivat kuitenkin mielestäni sinulle huomattavasti paremmin kuin itselleni. Ilmeisesti kysymys on siitä, että osaat valita hattusi oikein. Tai sitten hatut sopivat myönteisen ja iloisen ihmisen päähän paremmin kuin meikäläisen jurottajan päähän.

Yritänpä siis opiskella lisää tyylistä ja myönteisyydestä!
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: choir - 08.05.12 - klo:15:46
Et kai tarkoita, että minä muistutan tuota avatartasi!? :-)

Mutta aikuisen oikeasti: kiitos kannustuksesta! Se aikaansai hyvän mielen ja hymyn voima on suuri. Valokuvassakin.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: erno - 08.05.12 - klo:16:35
^ Olen toki totuttelemassa hattupääksi, kuten tämän ketjun sivun 28 vapun panamahattukuvasta voi nähdä. Lisäksi olen tilaisuuden tullen pitänyt jo kipparilakkia sekä hommannut halpistrilbyn harjoitteluvälineeksi. Mielestäni kuitenkin choirille hatut istuvat vielä paremmin: kuin...no, kuin hattu päähän. Toivoisin pääseväni samaan luontevuuteen ja istuvuuteen.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Juha R - 08.05.12 - klo:16:38
Choir, näyttää mahtavalta. Tuolla aiemmin esitelty hyvä analyysi kasvonpiirteiden ja hatunmuodon yhteispelistä saa kyllä miettimään minkämuotoiseen päähän olkihattu olisi optimaalisin...?
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 08.05.12 - klo:17:05
Choir, ylempien kuvien hattu näyttää oikein hyvältä. Alempi hattu eli boater näyttää mielestäni vähän pieneltä. Ehkä leveämpi lieri auttaisi asiaa?

Kävin Tampereen Stockalla tarkistamassa panamahattutilanteen ja kyllä niitä sieltäkin löytyi. Olivat tosiaan Stockmannin omaa mallistoa ja hintaa oli 49,90 euroa. Vaikuttivat ihan hyvälaatuisilta ja yleisvaikutelma oli jämäkkä. Eivät taida siis soveltua rullattaviksi, mutta ei se välttämättä haittaa.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tauno - 08.05.12 - klo:17:37
^Rullata noita ei tosiaankaan voi. Vaan eivätkö olletkin kelpo hattuja?
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 08.05.12 - klo:17:46
^ Kyllä, hyvältä tuntuivat. Harkitsen itsekin sellaisen ostamista, koska vaihtoehtona on hatun arpominen eBaysta vain joitain euroja halvemmalla.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: erno - 08.05.12 - klo:17:59
Tunnen hienoista ylpeyttä siitä, että ostin oman Panamani juuri ennen kuin Jaakko Selin muutamia päiviä sitten teki Maailmanvalloittajat-ohjelmassaan Panamahatun tutuksi kaikelle kansalle:-) Valitettavasti Selin teki, varsinkin "muotitoimittajalle", anteeksiantamattoman virheen esittämällä väitteen, että aito Panamahattu olisi panamalainen. Lapsikin tietää, että aidot Panamahatut tulevat Equadorista.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 08.05.12 - klo:18:10
^ Ostin ensimmäisen - joskin vähän liian leveän - panamahattuni viime kesänä. Olenko edelläkävijä myös? :)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: erno - 08.05.12 - klo:18:51
^Ehdottomasti, avant garden kärjessä!
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Quijote - 08.05.12 - klo:18:56
Täytyypä sanoa että olette päihitettyjä - minulla on ollut panamahattu niin kauan että pääni on ehtinyt kasvaa siitä ulos. Uuden voisi täksi kesäksi hankkia.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: erno - 08.05.12 - klo:19:00
^ Olet ilmeisesti melko nuori, jos pää edelleen kasvaa? Yleensä pää nimittäin pienenee aikuisuuden saavuttamisen jälkeen.

Mutta siis päihimme saimme:-)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Quijote - 08.05.12 - klo:19:08
^Tänä vuonna 20. On päähine myös jonkin verran kutistunut käytössä. Joka tapauksessa pipo puristaa.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: choir - 08.05.12 - klo:20:13
Pää pienenee aikusuudessa? Never heard. Hiukset tietty vähenevät. - Mutta equadorilaisen panamahatun hankin vielä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: barcelona - 08.05.12 - klo:20:21
Pää pienenee aikusuudessa?

Toivotaan, itselläni 60,5 cm päänympärys ja kaapissa odottaa pari 59 kokoista hattua. Kauankohan tähän kutistumiseen menee aikaa ja paljonko kutistuu?
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: erno - 08.05.12 - klo:20:37
Enpä tuosta pienenemisestä mene vannomaan, muistan kuulleeni väitteen joskus. Itselle tuntuisi nykyään sopivan melko tarkkaan sentin pienempi hattu kuin hieman alle kaksikymppisenä, muutama vuosikymmen sitten.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Juha R - 08.05.12 - klo:20:43
Aivot kutistuu kyllä iän mukana - tätä voi jouduttaa sisäisellä etanolikäsittelyllä.
Kallo ei vaan seuraa perässä, harmi.
Voi tietty koittaa pehmittää sitä CLF:llä, ja naputella kevyesti vasaralla kauttaaltaan. Takuu kyllä raukeaa...
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: mairaksinen - 08.05.12 - klo:20:51
Aivot kutistuu kyllä iän mukana - tätä voi jouduttaa sisäisellä etanolikäsittelyllä.
Kallo ei vaan seuraa perässä, harmi.
Voi tietty koittaa pehmittää sitä CLF:llä, ja naputella kevyesti vasaralla kauttaaltaan. Takuu kyllä raukeaa...

REPESIN! :-D
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: barcelona - 08.05.12 - klo:21:17
Aivot kutistuu kyllä iän mukana - tätä voi jouduttaa sisäisellä etanolikäsittelyllä.
Kallo ei vaan seuraa perässä, harmi.
Voi tietty koittaa pehmittää sitä CLF:llä, ja naputella kevyesti vasaralla kauttaaltaan. Takuu kyllä raukeaa...

Tämänkö takia hiustenkuivaajaa käytetään joka aamu, saadaan CLF imeytymään ja hatut mahtumaan.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Arska - 10.05.12 - klo:12:52
Enpä vain osaa tuota knalliakaan pitää reliikkinä tai larppaamisena. Niin knallin kuin T-paidankin kanssa ratkaisee se, miltä se päällä näyttää, eikä se, mikä se on.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: sproily - 10.05.12 - klo:12:56
Asiallista. Mihi placet.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: erno - 10.05.12 - klo:14:06
Kyllä tuo knalli oli sen verran kova veto, että kuvien postaamisen kynnys hattuketjuun nousi jatkossa sen verran korkeaksi, että jää ainakin minulta tekemättä.

Sanoisin, että tuolla habituksella on toimivuuden kannalta aivan sama, onko teollisuuspatruuna vai kylähullu.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: danius - 10.05.12 - klo:14:11
Loistavaa, siis yksinkertaisesti loistavaa. Puolittain odotin jotain ihmeellistä knallihullua, mutta tämä on jotain aivan muuta.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Jälkiviisas - 10.05.12 - klo:14:18
Sanoisin, että tuolla habituksella on toimivuuden kannalta aivan sama, onko teollisuuspatruuna vai kylähullu.

Eivätkä ne sulje toisiaan pois.

Esimerkillinen kuva siitä, että kun osaa yhdistellä ja habitus vastaa pukeutumista niin knallikin näyttää persoonalliselta eikä larppivarusteelta. Aina välillä löytyy se 1%, jonka maineen 99% pilaa.

Seuraavaksi kai joku postaa johonkin onnistuneen setin mustavalkoisista spectatoreista tai pickelhaubesta.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: mairaksinen - 10.05.12 - klo:14:21
Tuolla knallilla kehtaa mennä vaikka Ascotiin morjestamaan kuninkaallisia.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 10.05.12 - klo:14:28
hvi63, en voisi kuvitella paremmin käytettyä knallia. Olin hieman skeptinen tämän suhteen, koska knalli on aika haastava hattu - ainakin mielikuvissani. Mahtavaa!
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: choir - 10.05.12 - klo:20:03
Hianooo, hvi63! Mä postaan kans ... joskus.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Osman - 11.05.12 - klo:08:10
Tuolla knallilla kehtaa mennä vaikka Ascotiin morjestamaan kuninkaallisia.

Ei taitais olla kauheasti asiaa knalli päässä Ascotiin. Jos Royal Enclosurea tarkoitat.
Silinteri ja saketti nääs.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tauno - 11.05.12 - klo:23:27
(http://content7.flixster.com/rtmovie/73/97/73977_gal.jpg)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: erno - 12.05.12 - klo:10:32
^ Tuollainen olisi harmaana minun hattuni. Ei tunnu vain mistään löytyvän: kaikissa on joko selvä'sti leveämpi lieri tai sitten sellainen  voimakkaasti takaa nostettu ja edestä laskettu kapea nuorisolieri.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: opiskelija - 12.05.12 - klo:14:55
Knallit, fedorat ja muut vastaavat ei sopisi elämäntyyliin, olemukseen tai muuhun vaatetukseen. Hattularpatessa ruskea tai tummanharmaan herringbone flat cap epäsiistien hiuksien peittämiseksi.

(http://images.asos.com/inv/x/24/120/1024035/grey/image1xl.jpg)

(http://www.mrporter.com/images/products/173177/173177_mrp_in_l.jpg)
 
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: danius - 12.05.12 - klo:15:07
Oli puhetta pari sivua sitten panama-capista. Tässäpä tämä. En muita vaatteita lähtenyt mätsäämään nyt tähän...

(http://i8.aijaa.com/b/00653/10176795.jpg)

Spolerin takana kuvia hatusta myös päässä

[spoiler](http://i5.aijaa.com/b/00275/10176792.jpg)  (http://i7.aijaa.com/b/00424/10176794.jpg)
(http://i10.aijaa.com/b/00154/10176797.jpg)  (http://i6.aijaa.com/b/00758/10176798.jpg)
(http://i8.aijaa.com/b/00926/10176800.jpg)  (http://i11.aijaa.com/b/00125/10176801.jpg)[/spoiler]
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: PleaseDeleteMe - 12.05.12 - klo:16:01
No siinäpä erilainen versio flatcapista, mihin muualle golf-kentän lisäksi sopisi? :)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: sproily - 12.05.12 - klo:16:21
Playalle.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tauno - 28.05.12 - klo:14:17
(http://www.cbc.ca/gfx/images/news/photos/2010/07/09/philip-panama-hat-392-rtr2g.jpg)

mittasuhteet kohdillaan.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: sproily - 28.05.12 - klo:14:48
Pelottavaa...
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Quijote - 28.05.12 - klo:19:47
Epäkuolleella prinssi Philipillä on kyllä päähänsä ihanteellisen kokoinen ja muotoinen hattu.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Arska - 28.05.12 - klo:22:21
Voisin kuvitella kuningattaren sanovan: "Napatkaa tuo."
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Jussi - 28.05.12 - klo:23:26
Voisin kuvitella kuningattaren sanovan: "Napatkaa tuo."

Näh. Sehän kuristaa jotakuta Voimalla.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Satsujin - 28.05.12 - klo:23:34
Voisin kuvitella kuningattaren sanovan: "Napatkaa tuo."

Näh. Sehän kuristaa jotakuta Voimalla.

Kuristaa enemmän tai vähemmän huomaamattaan prinssiä Voimalla. Tai ainakin näin prinssi Philiphin ilme kertoo.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 29.05.12 - klo:06:32
mittasuhteet kohdillaan.

Jotenkin tuosta kuvasta tuli mieleen eräs toinen pariskunta.

(http://s2.hbvl.be/ahimgpath/assets_img_gvl/2012/05/24/2255229/hyacinth-bucket-komt-naar-aalst-id2987062-620x400.jpg)

Olinkin juuri hakemassa takkiani...
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Jälkiviisas - 29.05.12 - klo:09:55
Madame Búkee arvostaisi rinnastusta.

Saat varmasti kutsun kynttiläillallisille.

Onhan sarjassa muutenkin olleet päähineet hyvin esillä:
(http://news.bbcimg.co.uk/media/images/48605000/jpg/_48605201_hughes.jpg)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: danius - 29.05.12 - klo:10:11
Siinä mies jota en ole tv-roolissaan nähnyt kertaakaan ilman päähinettään


(http://www.tvchoicemagazine.co.uk/sites/default/files/imagecache/interview_image/intex/steve_halliwell.png)

Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: vapa - 29.05.12 - klo:14:00
Madame Búkee arvostaisi rinnastusta.

Saat varmasti kutsun kynttiläillallisille.

Onhan sarjassa muutenkin olleet päähineet hyvin esillä:
[spoiler](http://news.bbcimg.co.uk/media/images/48605000/jpg/_48605201_hughes.jpg)[/spoiler]

Lainaus
Fair Isle -neule on melko räikeästä ilmeestään huolimatta vakiintunut osaksi klassisen miesten tyylin kaanonia.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: AT - 30.05.12 - klo:14:46
Hattu on minusta vähän sellainen, että se näyttää aina alkuun omassa päässä pöljältä ennen kuin siihen tottuu. Muut eivät huomaa mitään ihmeellistä. Itse käytän jonkinlaista hattua joka päivä, mm. knallia

Kappas, joku muukin käyttää arkihattuna knallia. Itse en osaa/voi ulkona liikkua ilman päähinettä ja lippalakit ynnä muut vastaavat eivät oikein innosta joten knalli-homburg-boater-panama -linjalla mennään vuodenajasta riippuen. Koskaan en ole kokenut hattuvalintojani kummajaisiksi ja palautekin - silloin harvoin kun kukaan on asiasta edes maininnut - on ollut aina pelkästään positiivista.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Ville - 30.05.12 - klo:19:41
Onhan sarjassa muutenkin olleet päähineet hyvin esillä:
(http://news.bbcimg.co.uk/media/images/48605000/jpg/_48605201_hughes.jpg)

Nuorempana kun ei vaatteita tuntenut, Onslow vaikutti emäjuntilta. Nyt huomaan vaatekaapista löytyvän komean Fair Isle -neuleen, joka toimii yksin niin hienosti ettei kauluspaitaa edes tarvita. "Swag!"
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Schnitzel - 04.06.12 - klo:19:59
Ajattelin täyttää laatutorilla heittämäni ultimaattumin ja tehdä tuosta puvusta (ensin housuista) hatun, kun tuo kangas on aikas kivan oloista.
Memmu Lankila.

Ei tullut pukua, mutta toivottavasti tulee hattu. Nyt siis housut kannibalisoitu ja kangas viety Memmulle. Pari-kolme viikkoa Memmu lupasi toimitusajaksi, josta nyt viikko jo vierähtänyt.

Hattu tehdään siis tästä kankaasta:
[spoiler]
(http://dl.dropbox.com/u/9127216/Keikari/Myynti/P3251838.JPG)
[/spoiler]
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: premier - 20.06.12 - klo:21:04
Panama-hatut.

Minkä kanssa pukisitte panama-hatun päähän niin että kokonaisuus on kiinni tässä päivässä ja pahimmilta Kolumbialainen huumeloordi -assosiaatioilta vältytään?
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: AT - 21.06.12 - klo:00:07
Panama-hatut.

Minkä kanssa pukisitte panama-hatun päähän niin että kokonaisuus on kiinni tässä päivässä ja pahimmilta Kolumbialainen huumeloordi -assosiaatioilta vältytään?

Olen käyttänyt useimmiten maitokahvin väristä takkia jossa liki valkoisia raitoja sekä tummahkonharmaita housuja oman panamani kanssa. Mene ja tiedä onko kokonaisuus kuinka ajan hermolla mutta kukaan ei ole toistaiseksi tullut tiedustelemaan olisiko minulla mitään kyseenalaisia tuotteita myytäväksi.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: sproily - 21.06.12 - klo:00:12
Panamahan käy kaiken kevyen kanssa, kuten olkihattukin.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 21.06.12 - klo:13:22
Minkä kanssa pukisitte panama-hatun päähän niin että kokonaisuus on kiinni tässä päivässä ja pahimmilta Kolumbialainen huumeloordi -assosiaatioilta vältytään?

Lyhythihainen kauluspaita, rennot housut, aurinkolasit ja sandaalit. Paidanhelma luonnollisesti housunkauksen päällä, housuina vaaleasävyiset chinot tai cargot ja kenkinä sandaalit, loaferit tai muut vastaavat ilman sukkia.

Yllekirjoittanut nähdään tulevanakin kesänä julkisilla paikoilla herättämässä pahennusta panama-hattu päässä ja paitana on P.I. Magnumin hengessä s*tanan räikeä ja törkeän kasari aloha-paita.

Viiksiä en ennätä enää tälle sesongille kasvattaa. Sääli.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tauno - 21.06.12 - klo:15:04
Panamahan käy kaiken kevyen kanssa, kuten olkihattukin.

(https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/76503_166926920014508_4550235_n.jpg)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Quijote - 21.06.12 - klo:15:29
^Plus-üksi
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: sproily - 22.06.12 - klo:00:21
^^Kiitos, jaettu.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: erno - 22.06.12 - klo:09:48
Panama-hatut.

Minkä kanssa pukisitte panama-hatun päähän niin että kokonaisuus on kiinni tässä päivässä ja pahimmilta Kolumbialainen huumeloordi -assosiaatioilta vältytään?

Hatut tuntuvat tuottavan poikkeuksellisen paljon yhteensovittamisongelmia itselleni. Toisaalta pitäisi saada yhdistelmä toimimaan edes joten kuten klassisen pukeutumisen mukaan. Hatut ovat kuitenkin sen verran harvinaisia edelleen, että kostyymiefekti uhkaa silloin koko ajan. Kostyymiefekti tuntuu uhkaavan panamahatun kanssa erityisesti, jos ei satu olemaan plantaasinomistajan tai Sean Conneryn habitusta.

Olen itse luopunut klassisen yhdistelmän tavoitteesta panamahatun kanssa. En väkisin laita pellavapukua päälle panamahatun kanssa, kun on panamahattusää (Joita Suomessa tuskin tosin lienee oikeastaan lainkaan; jossain esitettiinkin "30 leveysasteen sääntö": panamahattua pitäisi käyttää vain alle 30 leveysasteella, olosuhteissa, joissa se on syntynyt.)

Niinpä olen päätynyt siihen, että panen panamahatun päähän, kun olosuhteet sallivat, tai "vaativat", muusta vaatetuksesta riippumatta. Itse pidinkin viimeksi panamahattua torireissulla pikeepaidan, chinojen ja purkkareiden kanssa. Samalla torilla näkyi ainakin kaksi muuta vastaava yhdistelmää, mitä ilmeisimmin viereisistä risteilyaluksesta karanneita eläkeläisiä. Liekö se hyvä vai huono merkki, en halua ajatella.

(http://i10.aijaa.com/b/00810/10409342.jpg)

(Piti rajata kuva näin, kun pikee oli jotenkin ihmeellisesti ryppyyntynyt muhkeiden rintalihasteni ympärille. Se voisi johtaa väärinkäsityksiin ja saattaisi erehdyksessä tulla samantapaisia kommenteja kuin Mairalle taannoin neulepuserokuvasta.)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: danius - 22.06.12 - klo:11:51
^ kyllä se noin menee ihan hyvin. Panamaa voi mun mielestä käyttää kun on lämmin päivä ja aurinko paistaa, ei tarvitse olla hellesää.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 22.06.12 - klo:13:27
Connery näyttää mallia:

(http://www.fr2day.com/images/page_image/louis_vuitton_sean_connery_PANAMA_HAT.jpg)

Mauton veska pilaa muuten tyylikkään kokonaisuuden.

BTW, ulkona on juuri nyt mitä mainioin panama-keli.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Quijote - 01.08.12 - klo:14:00
Akubran kupu suippenee ehkä aavistuksen verran liikaa. Mututuntumalta sanon että jos kyljet olisivat pari astetta suoremmat voisi lierikin näyttää tuollaisena täydelliseltä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: choir - 01.08.12 - klo:14:35
Hyvältä näyttää minusta. Ei ole vielä cowboy-leveys.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Schnitzel - 03.08.12 - klo:08:32
^Ei nyt ihan ehkä niin edullinen, mutta taatusti hyvä on edellisillä sivuilla mainittu Memmu Lankila. Teetin siellä juurikin tuollaisen newsboy-lätsän kesän alussa ja tyytyväinen olen! Pitääpä ottaa siitä kuvia, jahka lakin äärelle taas pääsen. Valmiit kaavat löytyvät Memmulta nyt siis ainakin kokoon 58, jolloin tekeminen luulisi olevan himpun edullisempaa.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: erno - 03.08.12 - klo:13:44
Laitellaas hieman surkean kuvanlaadun omaavia kuvia hattuvihaajien (ja miksei muidenkin) järkytykseksi.

Voi olla, että mut lasketaan tähän kategoriaan.. mutta ei noi mun mielestä oikein kyllä toimi. :/

Yleisesti: Nuori (usein vielä hintelä ja kalpea) kaveri näyttää omaan silmään auttamattoman eksyksissä olevalta fedora päässä. Harmaa on hyvä väri, mutta kalpeaa ihoa vasten ei välttämättä se paras vaihtoehto. Mulla on oma iho vähän kellertävä/kalpea, jos ei saa aurinkoa ja tämän takia pyrin yleensä itse välttämään harmaata suoraan ihoa vasten (housut, takit, puvut, neuleet ym. menevät toki).

Hatut on mun mielestä nuoren miehen pukeutumisessa kaikista haastavin osa ja lähes kaikissa tapauksissa paremmalta näyttää, kun suosiolla jättää fedorat, stetsonit, taikurinhatut ja muut odottamaan sitä, että ikä tuo vähän lisää karismaa, jolloin ehkä vaikutelma ei enää olisi yhtä koominen.


Sopiva asennetta käyttöön, niin kyllä lierihattu sopii nuoremmankin miehen päähän:

(http://cache1.asset-cache.net/xc/139388525-handome-young-man-photos-com.jpg?v=1&c=IWSAsset&k=2&d=B53F616F4B95E5536BF4ECFC1F140E486BE53840C0B49314F3E9EDABA3DF39017F3253EB5DA4A499)

Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: ChuckBass - 03.08.12 - klo:13:48
Loistava esimerkkikuva sarjassa "Ei näin".

Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Gaffer - 03.08.12 - klo:14:00
^^^Joo laitetaan mustavalkoinen kuva, suuren rakkautensa perään haikaileva entisaikojen filmitähti-ilme naamalle jossa ei karvaakaan vielä kasva. Vähän vielä solmiota löysälle... asennetta!

Olishan toi nyt aika koominen näky kun tulisi vastaan jossain lähikaupassa tai bussissa - tosielämässä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Wolf - 03.08.12 - klo:14:07
Entäs tämä ?-)

(http://static.iltalehti.fi/ulkomaat/kimjongunjuttu53812kt_ul.jpg)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: SloBo - 03.08.12 - klo:23:26
Kaikenlaisia hattuja voi pitää, kunhan vaan hattu sopii päähän ja muu pukeutuminen on kohdallaan. Väittäisin, että hatun kanssa homma menee kuitenkin usein vähän yliyrittämisen puolelle ja muu vaatetus ampuu yli tai sitten ei osu aivan nappiin, jolloin tuloksena on jotain mustalaisen ja taikurin välimaastosta. Hatun pitäminen vaatii myös asennetta.

Nuorille voi toimia myös se, että muu vaatetus on erittäin epäformaali verrattuna päähineeseen. Eiköhän tuollainen fedoran räyhkäkin ollut perushattu maajusseillekin aikanaan, joten ei se mitään sen hienompaa vaadi. Kauluspaidasta jos käärii hihoja tai vaihtaa vaikka pikeeseen niin saattaa jo helpottaa. Liivien kanssa pitää olla todella tarkkana. Flanellipaita ja farkutkin käy - erityisesti henkseleiden kanssa. Parransänkikin auttaa.

Silkkipytyt ja knallit jättäisin epäformaalissa pukeutumisessa gooteille tai muuten häiriintyneille kostyymipelleille, mutta Homburg taas jo vähän riippuu mistä roikkuu.

Yksi sana vielä: trenssi.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: i v y m a n - 03.08.12 - klo:23:30
What would ivyman think about me? On sopiva ohjenuora.

:D isosti

ei todellakaan — minähän olen keski-ikäistynyt katkeroitunut (Campari oh minkä teit) kaljanjuojamies.

Olen muuten uinut Carilloa täynnä olevassa kylpyammeessa.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Franck Gaultier - 09.08.12 - klo:12:48
(http://daniel.cafe.se/files/2012/08/acne10.jpg)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Barbarossa - 09.08.12 - klo:13:24
Olen muuten uinut Carilloa täynnä olevassa kylpyammeessa.
LOL. Nyt ollaan asioiden ytimessä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tauno - 09.08.12 - klo:19:59
Mutta asiaan. . .

Kokeilin syksyisen vaateparren kanssa kapeampilieristä hattua, ja haluankin nyt mielipiteitä sen toimivuudesta & parannusehdotuksia. Onhan jo moneen kertaan sanottu, ettei hattu nuoren miehen päähän istu, mutta noiden totisten työpukujen kanssa en talveksi muutakaan keksi.

(http://i3.aijaa.com/b/00879/10681660.jpg) (http://aijaa.com/0087910681660)
(http://i9.aijaa.com/b/00348/10681656.jpg) (http://aijaa.com/0034810681656)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: mairaksinen - 09.08.12 - klo:20:02
Toimii.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 09.08.12 - klo:20:10
Hattu voisi olla mielestäni pikkaisen isompi. Ainakin lieri saisi olla vähän leveämpi.

Ulkomuistista sanon, että se ensimmäinen hattukokeilusi näytti paremmalta.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: danius - 09.08.12 - klo:20:28
Kyllä tuo mun mielestä toimii. Kun eikö sulla ollut just se isompilierisen kanssa ongelma että ei tuntunut kotoisalta. Tuo ei ole kuitenkaan mikää Justin Timberlake-kapea hattu. Mikä hattu muuten on kyseessä, mistä ostit?
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Ron Burgundy - 09.08.12 - klo:20:55
Hattu voisi olla mielestäni pikkaisen isompi. Ainakin lieri saisi olla vähän leveämpi.

En voisi olla enempää eri mieltä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 09.08.12 - klo:20:57
Taunon hattu toimii hienosti, kuvassa näkyvä malli ei kiinnitä edes kenenkään huomiota, sen verran paljon noita nykyään näkee.

Hassu juttu muuten miten ihminen havainnoi valikoiden ympäristöään. Silloin kun odotimme esikoistamme tuntui että kaupungilla joka toinen vastaantuleva nainen kulki maha pystyssä. Ja sama juttu kun itse rupesi kulkemaan lierihattu päässä niin kummasti niitä muita hattumiehiä alkoi ilmaantua maisemaan. Kai se ihminen on niin rakennettu että mieli virittyy huomaamaan itselle merkityksellisiä asioita.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: danius - 09.08.12 - klo:21:52
Näinhän se menee. Kun laitoin ekat rillit, silmälaseja tuntui olevan kaikilla. Ostin tietynmerkkisen auton, koko kylä oli niitä täynnä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: erno - 09.08.12 - klo:22:23
Tauno, olen päässäsi olevan hatun kaltaista etsinyt pitkään. Mistä tuon olet hankkinut?
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Gaffer - 10.08.12 - klo:10:15
Hattu voisi olla mielestäni pikkaisen isompi. Ainakin lieri saisi olla vähän leveämpi.

En voisi olla enempää eri mieltä.

En minäkään.

mutta noiden totisten työpukujen kanssa en talveksi muutakaan keksi.

Miten olisi vähemmän totinen työpukusetti laatupipolla?
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Gamla - 10.08.12 - klo:11:12
Pipoa nyt ei ainakaan voi käyttää kuin hiihtäessä. Jos silloinkaan.

Hattu päässä, oikein kylmällä karvalakki.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Muey - 10.08.12 - klo:22:59
Mutta asiaan. . .

Kokeilin syksyisen vaateparren kanssa kapeampilieristä hattua, ja haluankin nyt mielipiteitä sen toimivuudesta & parannusehdotuksia. Onhan jo moneen kertaan sanottu, ettei hattu nuoren miehen päähän istu, mutta noiden totisten työpukujen kanssa en talveksi muutakaan keksi.

 (http://aijaa.com/0087910681660)
 (http://aijaa.com/0034810681656)
Lieri voisi olla kenties isompikin trenssin antaessa lisää leveyttä kokonaisilmeseen, mutta toimii hyvin tuollaisenaankin.

Jos jotain muuttaisin, kiinnittäisin huomiota hatun korkeuteen ja kartiomaisuuteen. Omasta mielestä kokonaislookki toimisi paremmin jos hatussa olisi joko himpun verran lisää korkeutta, tai vaihtoehtoisesti paljon lievempi kartiomuoto "muotoilussa" (mikä ihme on "crease" suomeksi?).

Suoraan edestä päin katsottaessa jokin hieman häiritsee tuossa lookissa - on kuin hattu keikkuisi siinä-ja-siinä onko "liian pienen" rajamailla kun sen suhteuttaa noin jykevän muotoisiin kasvoihin (parran aiheuttama harha mahdollisesti?).
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: danius - 12.08.12 - klo:16:37
Itselläni on Stetsonin elkader mustana. Kelpo hattu mutta olen alkanut vierastamaan mustaa niin paljon että ei ole hattu päässä viihtynyt viime talvena kuin kerran kirkossa. Samaa hattua näyttäisi välillä olevan harmaana. Mikähän estäisi hankkimasta, kun kerran malli on mukava ja hatusta pidän. Harmaata ei sitten ihan joka hattukaupassa tullutkaan vastaan. Kellään kokemusta amazon.co.uk kaupasta, toimiiko? Tässä olisi linkki kyseiseen hattuun http://www.amazon.co.uk/Stetson-Elkader-Grey-trilby-Large/dp/B00623SL5U/ref=sr_1_3?ie=UTF8&m=A1HEUET0SNSNG0&qid=1344777960&s=generic&sr=1-3 (http://www.amazon.co.uk/Stetson-Elkader-Grey-trilby-Large/dp/B00623SL5U/ref=sr_1_3?ie=UTF8&m=A1HEUET0SNSNG0&qid=1344777960&s=generic&sr=1-3) 

Mikä tää amazon on, onko kellään ostokokemuksia? Mulle ihan uusi juttu, olen luulluut että amazon on joku jenkkilän (kirja)verkkokauppa.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: MrMan - 12.08.12 - klo:16:43
^Sama putiikki, jolla sivukirjastot Englannissa, Ranskassa, Saksassa jne. Ovat kirjojen lisäksi ottaneet kasvavan määrän muuta tavaraa myytäväkseen.

Vai oliko trolli?
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: danius - 13.08.12 - klo:20:04
Mun läpät ei oo röllejä, vai tarkoititko tuota linkkiä?
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: danius - 13.08.12 - klo:20:06
Kerro Tauno muuten mikä tuo sun harmaa hattu edellisellä sivulla on ja mistä hommasit.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: MrMan - 13.08.12 - klo:22:48
^^ Sorry, en vain voinut kuvitella, että amazon olisi kenellekään tuntematon.

Itse olen sieltä tilannut satoja kertoja ja aina kaikki on mennyt kuten pitikin. En voi kuin suositella.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: danius - 14.08.12 - klo:10:32
Juu tänks Herra Mies. Näitä löytyy aina välillä! (tyyppejä jotka ei tiedä päivänselvää aisiaa)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: danius - 14.08.12 - klo:12:36
HUH Tauno! Yllättävän hyvä sillti. Löytyikö Stockalta vai wimasta?
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: mrvelo - 14.08.12 - klo:15:12
Mistä kannattaa hankkia musta knalli koko59-60 riippuen hatun mallista. Vaasasta tuskin löytyy. Hyvä hinta-laatusuhde olis plussaa.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: erno - 20.08.12 - klo:11:34
Mikä on Pinch Crownin ja C-Crownin ero tarkkaan ottaen? Onko se vain se, miten kruunun laki on muotoiltu: Pinc "yksi vako" ja C-Crown "laakea alue"? Jos hattu on Crushable, pystyykö Pinch Crownin muotoilemaan C-Crowniksi? Entä päinvastoin?

Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Quijote - 20.08.12 - klo:12:00
Pinch crown viittaa yleisesti kaikkiin hattuihin, joiden etuosa on nipistetty kahdelle syvänteelle. C-crown on yksi tämän alalajeista, ja on lähes sama kuin teardrop, eli laella on pisaranmuotoinen laakea alue. Kapea vako hatun keskellä on center dent, joka voi olla joko nipistetty tai ilman (ks. homburg).

Jos hattu on villahuopaa, sitä tuskin pystyy muotoilemaan siististi, hiushuovan (fur felt) sen sijaan pitäisi muovautua kuuman veden tai höyryn avulla uudestaan.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: erno - 20.08.12 - klo:15:18
^ Kiitos opastuksesta.

Nyt pitäisi tilata hattu syksyn varalle, alkaa olla jo kiire. Mistähän saisin tämän kuvan kaltaisen hatun itselleni. Omasta mielestäni kovin monissa, ainakin netissä myynnissä olevissa, trillbyissä on korkeammalta vaikuttava kruunu. Useimmissa lierikin vaikuttaa hieman leveämmältä.

(http://www.visualphotos.com/photo/2x1854529/man_wearing_a_grey_trilby_and_dark_overcoat_1776363.jpg)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 22.08.12 - klo:21:02
http://optimohats.com/

Kiehtovat kotisivut.

Pelottavan kiehtovat. Niin pelottavat että harkitsen luottokorttien luovuttamista vaimon haltuun.

Enpäs kuitenkaan.

Polttelee kovasti.

Millähän viekkaudella ja vääryydellä saisi työnantajan maksamaan reissun Chicagoon? Pitääpä kytätä joku messu...
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: danius - 22.08.12 - klo:21:16
Hienot sivut, mahtavia hattuja.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Ville - 22.08.12 - klo:21:21
salaryman: foorumin jäsen Tuukka on käynyt tuolla Optimon tehtaalla, suositteli kovasti. Hän kävi viime vuoden puolella, jolloin tilaushatut olivat samanhintaisia kuin valmishatut. Laatu on kaiketi samaa kuin Lockilla.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Ukki - 23.08.12 - klo:09:44
http://optimohats.com/

Kiehtovat kotisivut.

Pelottavan kiehtovat. Niin pelottavat että harkitsen luottokorttien luovuttamista vaimon haltuun.

Enpäs kuitenkaan.

Polttelee kovasti.

Millähän viekkaudella ja vääryydellä saisi työnantajan maksamaan reissun Chicagoon? Pitääpä kytätä joku messu...

AAAAARGHHHH..... pakko oli sulkea sivut välittömästi. Liian upeita hattuja. Käytän kyllä hattuja ja puolisen tusinaa "tarpeellista" vielä uupuu... vielä... vielä...

Kerrankin olisi trilbyjä ja porkpie -malleja saanut paremmissa väreissä...
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Muey - 23.08.12 - klo:10:55
En ole Optimolta itse hattuja tilaillut (liian kalliita nykyhinnoin), mutta olen käyttänyt puljua muutaman vintage-hatun kunnostamiseen & koon muuntamiseen (pieni->iso).

Työn jälki on kyllä ensiluokkaista - vanhat, hieman pölyiset & kulahtaneet pöntöt tulivat päällisin puolin katsottuna uudenveroisina takaisin, ainoastaan vuoresta olisi pystynyt tunnistamaan ettei kyseessä ollutkaan NOS -kappale. Jälkikäteen harmitti ettei tullut otettua "ennen" -kuvia vertailun vuoksi.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tuukka - 23.08.12 - klo:14:13
Juu, siella kavin. Tyonantajan maksamalla reissulla tietenkin, matkalla lentokentalle tein 2.5 tunnin kierroksen. Kyseinen paikka on aika erikoisella alueella, kaukan keskustasta ja O'harelta, joten oma kuljetus sinne ja ulos on valkonaamalle hyva ratkaisu. Hattuja tuolta on kaksi, mutta ne ovat 15 000 kilometrin paassa minusta.

Laitoin johonkin hattuketjuun pienen sepustuksenkin asiasta maaliskuussa 2011, en nahtavasti tahan.

Hattuja voi muistaakseni tilata milla kombinaatiolla haluaa, eli materiaali, vari, lierin leveys, nauhan malli jne. Hyllyssa heilla ei muutenkaan ole kaikkia. Ja itse kaveri, olikohan sen nimi Graham, oli erittain mukava. Ja sanoi etta netti / puhelinkauppa on heille erittain tuttua, joten osaavat kylla tukea prosessissa.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Jälkiviisas - 27.08.12 - klo:21:14
salaryman: foorumin jäsen Tuukka on käynyt tuolla Optimon tehtaalla, suositteli kovasti. Hän kävi viime vuoden puolella, jolloin tilaushatut olivat samanhintaisia kuin valmishatut. Laatu on kaiketi samaa kuin Lockilla.

Ei, laatu on parempaa.
Nyky-Lock ei ole edes sutta vaan pelkästään sekundaa isolla hintalapulla.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: ChuckBass - 27.08.12 - klo:21:21
Tätä onkin odotettu.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: mrvelo - 13.09.12 - klo:13:08
Christy's, wool felt, hankintapaikkana esim. amazon.com. . . suunnilleen 40 eurolla saat todella komean pankkiirikypärän.

Kiitos vinkistä. Tuollainen avatarin päähine tuli postissa.

edit: Optiman sivut on kyllä mainiosti toteutettu.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Ville - 13.09.12 - klo:13:39
Jälkiviisas, laitatko linkin joka tukisi käsitystäsi Lockin nykytasosta? Jos se on kurjaa, täytyy Keikarin tekstiä päivitellä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: mrvelo - 13.09.12 - klo:14:06
^^ nyt vaan toivotaan kaunista ilmaa 29. päivä Tampereelle, jotta pääsee herrapyöräilemään mukavassa säässä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Jälkiviisas - 13.09.12 - klo:15:32
Jälkiviisas, laitatko linkin joka tukisi käsitystäsi Lockin nykytasosta? Jos se on kurjaa, täytyy Keikarin tekstiä päivitellä.

Ask Andyssä ja Fedora Loungessa on ollut aiheesta aika usein keskustelua.
Samaten muistan spoilyn kirjoittaneen pitkän tarinan Christy'sin, Lock & Co:n ja Borsalinon alamäestä siihen hattuketjuun, jota täältä ei tunnu enää löytyvän.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Muey - 13.09.12 - klo:23:39
Juu, eihän mikään noista vanhoista hattuvalmistajista nykypäivänä vedä vertoja itselleen menneilta vuosikymmeniltä - Tänä päivänä ratsastavat lähinnä vanhan ja tunnetun brändinsä voimalla.

Mitä nyt on tullut muualta luettua, niin ylensä nuo suuremmat laatutason notkahdukset ovat sattuneet tehdas/tuotantolinjojen/omistajavaihdosten yhteydessä, esim. Stetsonin Philadelphian tehtaan sulkeminen 70-luvun alussa. Borsalino oli itse asiassa se viimeinen mohikaani näistä suurista tunnetuista hattutehtailijoista, joka sulki alkuperäisen putiikkinsa viimeisenä vasta joskus 80-luvun puolivälissä.


Mitä firman nykytuotantoon tulee, niin  eivät nuo nyky-Borsot mitenkään kamalia ole, jos siis pystyy sulattamaan korkeahkon hinnan ja sen tosiasian että valmistajan logo parmielee ällön näkyvästi esillä hattunauhan rusetissa. Jos ei Ebay-kyttäilyyn ja vintage-mallien metsästykseen tahdo ryhtyä niin yhdessä Stetsonin kanssa taitavat edelleen olla ne helpoimmat ja varmimmat valinnat "muotimerkeistä" - Stetsonilla toisin kannattaa varmistaa jollain tavalla keneltä se varsinainen tavaraa oikeasti tulee, kun ilmeisesti lisenssoivat tuota nimeään myös muiden valmistajien käyttöön (näin ainakin flat cappien osalta).
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Jälkiviisas - 14.09.12 - klo:12:35
Täsmennetään siis, että lähtökohtaisesti (majavaan liittyvän luonnonsuojelun johdosta) nykyhatut eivät kestä vertailu vanhojen hattujen kanssa (vastapainoksi toki kanin osalta ovat eettisempää kamaa eli, Ranskaa lukuunottamatta, angorakania tai Australiassa vitsauksen asteelle päässeitä villikaneja).

Tämä lähtökohta huomioiden ja juurikin noiden vaihdosten sekä tehtaan sulkemisten seurauksena Lock & co, Christy's, Borsalino, Stetson ja vastaavat eivät ole samaa tasoa kuin ennen niin ennen kaikkea hintalaatusuhde on todella surkea. Huonojahan noistakaan ei saa, mutta voidaan taas palata kysymykseen, että kannattaako arvokkuutensa hukatusta brändistä maksaa, jos vähemmällä saa enemmän.

Hintalaatusuhteeltaan ja myös ihan absoluuttiselta laadultaan (jos sellaista voi mitata) Optimo, Akubra ja Bates lienevät se kolmen kovan kärki.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Ville - 14.09.12 - klo:13:24
No niin, minäpä kaivelen vähän ketjuja ja katselen mitä näistä sanotaan. Surkeaa kyllä, jos ratsastavat pelkällä maineella nykyisin.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: puu - 14.09.12 - klo:20:35
Tietokoneeni taustakuvana oli pitkään Borsalinon Rooman toisen liikkeen näyteikkuna.
On äärimmäisen epämukavaa, että siitä puhutaan pahaa.
Vaikka voihan se olla aiheellistakin.
Mutta silti se liike.
Kun sellaiseen kerran pääsee niin onhan se yksi merkkipaalu elämässä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Muey - 14.09.12 - klo:22:06
Borsalinon Hattumuseo Alessandrian vanhassa tehtaassa/toimistossa olisi varmasti käymisen arvoinen paikka:

(http://i.imgur.com/qFaMr.jpg)

Ehkä sitten joskus.


Fedora Longuessa on kyllä paljon hattuhihin liittyvää tietoa, mutta sen esiinkaivaminen kaiken tauhkan ja fanituksen seasta on jokseenkin tuskaista. Hyvät viestit ja ketjut hukkuvat helposti sekamelskan suohon ellei foorumia tule luettua vakituisesti, ja hakutoiminto on valitettavan kehno.

 Muutenkin sitä selaillessa on hyvä muistaa että hattuja tehtiin ennenkin kaiken näköisellä laatu- & hintatasolla, ja että niitä Ebay-löytöjä ihaillessaan ihmiset tuuppaavat helposti unohtamaan että se 20$ halpis vuodelta -40 olisi inflaatiokorjattuna yli kymmenkertainen hinnaltaan, eikä siis mikään joka naapuripojan beateri-stetson.


Tästä huolimatta on varsin kiistaton tosiseikka että ennen sai samalla rahalla huomattavsti enemmän (parempaa) hattua. Mikä sitten on tarpeeksi hyvää tai huonoa on subjektiivinen valinta jonka jokainen joutuu itse tekemään. Itselläni on noin tusinan verran noita huopamyssyjä kaapissa, ja käsien läpi lienee kulkenut tässä muutaman vuoden aikana toinen jos kolmaskin mokoma - Kahta mittatilaushattua lukuunottamatta kaikki jotka ovat "keepereiksi" päätyneet ovat 70-lukua tai vanhempaa tuotantoa, suurin osa luultavasti jostain 50-60 luvun paikkeilta.


Hattuaffikandoa nykypäivänä eniten ehkä kismittää tuo tarjonnan puute. Käyttäjiä olisi varmasti enemmänkin mikäli ihmisillä olisi jotain mitä ostaa - Nytkin syysäiden iskiessä kaupungilla näkee kuusikymppisiä äijiä trenssissä sellaisilla nuorison kangaspotta-lätsillä tai Crocodile Dundee - tyylisten hattujen kanssa, mikä nyt, noh, näyttää juurikin siltä miltä kuulostaa. ER Whalmania lukuunottamatta täältä ei taida löytyä mitään varsinaista hattuliikettä joka myisi ihan tällaista konstailematonta perus-Stetsonia ilman mitään kikkailuja, jostain perusmarketeista nyt puhumattakaan.

Jopa suomen ainoan tavaratalon, Stockmanin, "hattuosasto" on sanainkuvaamattoman surkea, täynnä samantyylisiä halpoja kangas- ja villavirityksiä joita löytyy bulkkirahvaan HM:stä ja Halosistakin.  Luulisi, että tilausta ja tilaa olisi myös ihan perus "klassiselle" miesten fedoralle kun noita hirvityksiä mitä ilmeisemmin kuitenkin menee sen verran kaupaksi että niitä lisää pitää hankkia - Nyky-stetsonilta kuitenkin saa (http://www.stetsonhat.com/collections.php?prod_id=73) edelleen ihan klassisen tyylin hattujakin, mutta hyllyyn asti pääsee syystä tai toisesta vain joku paksuhuopainen villahökötys jossa hattunauhan korviketta ajaa jokin ohut nahkanauha tjsp.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: puu - 14.09.12 - klo:22:14
Juuri näin.
Itselläni oli 70-luvun lopulla flädäri (lättähattu) jostain viisikymmentäluvulta.
Suomessa tehty mutta hyvä.
Sellaisen jos saisi niin ei tarvitsisi muita hakea.
Tai sellaisia, saisi olla muutama.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Ville - 15.09.12 - klo:13:02
Muey, ongelma lierihattujen - tai pukujen, villakangastakkien, nahkapohjakenkien ja näin edelleen - kanssa on siinä, kun ne eivät ole helppoja. Eivät myöskään käteviä, rentoja tai halpoja. Nykyeetoksen mukaan kaiken tulee olla mahdollisimman nopeaa, helppoa ja halpaa - erityisesti pukeutumisen. Tämä vaatimus läpäisee melkein kaiken ja siitä todisteena ovat einekset, pikaruokalat, löysät housut, t-paidat, tennarit. Halpaa, helppoa, rentoa. Saisin aiheesta pitkän esseen aikaan, mutta en jaksa ruikuttaa niin pitkällisesti.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Muey - 16.09.12 - klo:13:35
Ymmärrän kyllä. Pointti lähinnä oli että jos keskivertoihmisellä olisi enemmän valinnanvaraa (ts. "hyvin" pukeutuminen olisi helpompaa), he varmasti myös tekisivät näitä hyviä valintoja enemmän, esimerkkinä nuo vanhemmat herrat tuossa edellisessä viestissä. On ihan ymmärrettävää kuitenkin että kaikkia ei vain yksinkertaisesti kiinnosta tehdä tuntikaupalla työtä jotta jokin yksittäinen vaatevalinta osuisi nappiin - varsinkin silloin kun joutuisi lähtemään "merta edemmäs kalaan" nettishoppailemaan, jolloin lopputulos varsinkin kokemattomalle käyttäjälle on lähes arpapeliä.


Mitä tässäkin ketjussa parjattuun ongelmaan hattujen "rentoudesta" (tai pikemmin niiden puutteesta) ja epäsolvetuvuudesta nuorehkoille henkilöille tulee, olen sitä mieltä että aivan kuten reunoskengät tai siistin villatakkin kanssa, kokonaisuus vaikuttaa yleisilmeen rentouteen & soveltuvuuteen enemmän kuin mikään yksittäinen vaatekappale.

Kun katsoo nuorta henkilöä hatussa & puvussa ongelmaksi muodostuu että tämä kombo on ihmisten mielssä on aika vahvasti assosioitunut vanhempien herrasmiesten asusteeksi. Tällöin syntyy helposti vaikutelma siitä että nuori jamppa yrittää jollain tavalla päteä vaikuttamalla vanhemmalta kuin mitä on jne. Toimivan kokonaisuuden luominen muuttuu monin verroin haastseellisemmaksi sillä sinun pitäisi pukeutumalla juuri tämän assosiaation mukaisesti jollain tavalla estää assosiaation muodostumista ihmisten päässä, jolloin tilanne on aikamoinen catch-22.

Jos sen sijaan otetaan tällainen normaaliin katumuotiin pukeutuva nuorukainen joka kävelee kapungilla tuollainen tyypillinen kangaspaloista ommeltu potta päässä, ja korvataan tämä vaikka kapealierisellä trilbyllä, niin tyylipisteet ja asun kokonaisvaikutelma nousee varmasti kohisten, ilman että yleinen rentous tai "katu-uskottavuus" muiden silmissä kärsisi pätkän vertaa.

Pointti kai lähinnä on että "dress your age" on aika hyvä ohjenuora josta kannattaa pitää pääsäntöisesti kiinni ellei itsellään ole harvinaisen kovan luokan tyylisilmää. Jos siis olet nuori ja tykkäät pikkutakeista & hatuista, älä lähde hakemaan mallia jostain Humphrey Bogarteista tai Cary Granteistä, vaan suuntaa katseesi mielummin vaikka 60-luvun mod-kulttuuriin tjsp(vaikka hatut eivät oikein tainneet siihen oikein kuulua).Itselläni oman tyylin löytäminen on kypsynyt suhteellisen hitaasti vasta tässä viime vuosien aikana, ja matka on ulkopuolisten silmissä varmasti ollut "mielenkiintoinen". Hattupuolella olin alussa paljon kuin keskiverto TFL:n jäsen, siinä että hattu oli päällä aina, oli keli, tilanne tai vuodenaika mikä tahansa.

Nykään lätsät on relegoitu enimmäkseen 1/2- 3/4 vuoden säänmukaiseen käyttöön, ja vaikka kaapissa on jos jonkinlaista lakkia, standardikäytössä pyörii vain 2-3 kappaletta (hiilenharmaata ja ruskean eri sävyjä). Muut ovat sen verran ekstravagantteja että vaativat mielellään jotain erityisempää myös muulta asukokonaisuudelta, tai sitten eivät tule päälle siitä yksinkertaisesta syystä että olen todennut etteivät yksinkertaisesti sovi omille kasvopiirteille kovin hyvin. Myydäkään ei toisin kuitenkaan raaskisi kun ovat kuitenkin sen verta hienoja, ja osasta saisi varmaan ihan itsellekin käyttökelpoisia jos olisi budjetissa varaa lähettää ne Optimolle asti muokattavaksi.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Ville - 21.12.12 - klo:12:10
Jos tämä info pitää paikkansa, Batesin ja Lockin taso laskee lehmän hännän lailla. Mukavia hattuja, mutta eivät missään nimessä täyden hinnan arvoisia.

"Christys is one of a handful of hat makers left in the UK. It supplies Lock & Co and Bates (neither of whom make their own hats) as well as having its own label."

http://www.permanentstyle.co.uk/2012/12/christys-hats-witney.html
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Mortten - 03.01.13 - klo:16:35
Mikä mahtaa olla kuvassa esiintyvä hattu?

(http://25.media.tumblr.com/600ae97650618e47b81b262926ac8c7f/tumblr_mf6pboZY571rwkl4ho1_500.jpg)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: U-Haul - 03.01.13 - klo:16:48
^ Taitaa olla ns. Pork pie -hattu.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 03.01.13 - klo:18:12
Jep, pork pie tuo on.

(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/ce/Porkpie.jpg)

Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: plööp - 24.01.13 - klo:07:48
Haluisin allaolevissa kuvissa olevan kaltaisen hatun. Mikä hattu toi on ja mistä tommosia saa?

(http://www.closermag.fr/sites/default/files/imagecache/article-main/blake-fielder-civil_0.jpg)

(http://topnews.net.nz/data/Blake-Fielder-Civil.jpg)

(http://images1.mtv.com/uri/mgid:uma:content:mtv.com:1591236?width=281&height=211)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommi - 24.01.13 - klo:08:26
^ Katsopa mitä Akubra tarjoaa: http://hatsdirect.com/cgi-bin/products.cgi?group=Akubra+Hats

Nyt kun tämä ketju nostettiin ylös, mainostan härskisti fedoraani, joka on myynnissä Laatutorilla: http://www.keikari.com/foorumi/index.php?topic=2890.0
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: plööp - 24.01.13 - klo:12:20
Nettisurffailulla päädyin about samaan tulokseen, mut ajattelin kysyä kuitenkin kun en ole asiantuntija.

Onkohan miten hyvä todennäköisyys löytää sopiva malli sovittamatta tilaamalla netistä?
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Muey - 25.01.13 - klo:07:19
Mittanauhalla mittaat pään ympärysmitän noin sormenmitan verran korvien yläpuolelta, sitten vain ostoksille.

Huomioi että nykyään noita lätsiä ei juuri saa kuin yhden (ns "standardi") muotoisina, joten jos sinulla on erityisen soikea pää suuntaan tai toiseen voi täydellisen fitin löytäminen olla vaikeaa, jolloin alussa on odotettavissa mahdollisesti lievää epämukavuutta hatun kovuudesta riippuen.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: vapa - 26.01.13 - klo:01:11
Ei haittaa jos se o vähä pieni. Voi laittaa sillee khäsyälisti vähä pään pääl niinku tää herrasmies.

(http://25.media.tumblr.com/tumblr_lkkpzheYuN1qjxjvjo1_500.jpg)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: danius - 05.02.13 - klo:23:29
Ota se harmaa, on monikäyttöisempi.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 06.02.13 - klo:00:13
Eli miten saavuttaa tyylikäs pukeutuminen kesällä (klassista) hattua käyttäen?

Oikea vastaus on: Panama.

Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Ville - 06.02.13 - klo:13:05
Panamaa vain päähän tai sitten jokin toinen kudottu päähine, kuten olkihattu.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Arion - 17.02.13 - klo:20:02
-
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Mangrove - 15.04.13 - klo:20:27
Sopusuhtaisen lierihatun valinnassa kannattaa muistaa kultainen leikkaus: 1.618. Sen avulla saa muutaman yksinkertaisen laskutoimituksen avulla selville omaan kasvoihin sopivan hatun mittasuhteet. Otetaan esimerkiksi Humphrey Bogart:

b : a = 1.63
a : c = 1.55

(http://s2.postimg.org/gp47al7kp/HBmitat.png)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 15.04.13 - klo:21:09
Insinöörimäisin tulokulma pukeutumisestetiikkaan ikinä!
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Salama - 15.04.13 - klo:21:23
Lisää tämmöisiä, kerrankin konkreettinen neuvo! Kävin jo vähän mittailemassa peilin edessä erästä panamahattua, jonka kokoa olen epäillyt. Ja syytä olikin, nyt se on matemaattisesti todistettu.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Mangrove - 16.04.13 - klo:14:56
Insinöörimäisin tulokulma pukeutumisestetiikkaan ikinä!

Kultaisen leikkauksen pitäisi olla laajemminkin tuttu, sillä se löytyy kaikkialta luonnosta ja sitä voi käyttää ohjenuorana jos mikään muu neuvo ei auta.

P.S. En ole insinööri!
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: van_ - 16.04.13 - klo:15:55
-
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: starsailor - 16.04.13 - klo:16:11
Kultaisen leikkauksen pitäisi olla laajemminkin tuttu, sillä se löytyy kaikkialta luonnosta ja sitä voi käyttää ohjenuorana jos mikään muu neuvo ei auta.

Hah. Kirjoitan tästä samasta ilmiöstä aikaisemmin ketjussa, jossa puhun siitä, että kasvojen muoto/koko vaikuttaa siihen sopiiko esim. lierihattu päähän. Kyse on juuri luontaisesta toimii/ei toimi, joka tulee klassisen leikkauksen kautta evoluutiosta. Suomalaisilla on aika usein leveä ja iso pää, johon lierihattu ei sovi kovin hyvin, kun taas nämä elokuvien näyttelijät ovat pieni ukkoja, joilla on pieni ja kapea pää. Tietenkin isopäinen ja kasvoinen voisi kasvattaa lieriä ja hattuosan kokoa, mutta tällöinkin mittasuhde vartaloon muuttuisi vähän koomiseksi.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Mangrove - 16.04.13 - klo:16:57
Tietenkin isopäinen ja kasvoinen voisi kasvattaa lieriä ja hattuosan kokoa, mutta tällöinkin mittasuhde vartaloon muuttuisi vähän koomiseksi.

Punaniskatyylikään ei ole suotava pukumiehelle.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: bowtiepasta - 16.04.13 - klo:17:16
elokuvien näyttelijät ovat pieni ukkoja, joilla on pieni ja kapea pää.

Olet vieläkin väärässä asian suhteen.

http://youtu.be/qnu_bkvumxU
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 16.04.13 - klo:19:59
Insinöörimäisin tulokulma pukeutumisestetiikkaan ikinä!

Kultaisen leikkauksen pitäisi olla laajemminkin tuttu, sillä se löytyy kaikkialta luonnosta ja sitä voi käyttää ohjenuorana jos mikään muu neuvo ei auta.

P.S. En ole insinööri!

Jos estetiikan piiriin kuuluvia asioita ilmaistaan useamman desimaalin tarkkuudella niin ollaan siirrytty insinööritieteiden piiriin. Ja syvälle. Insinöörinä tiedän. (tunkevat mun tontille...jupinaa...)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 25.04.13 - klo:20:18
Tätä hattukauppaa en olekaan vielä bongannut: http://www.hatsandcaps.co.uk/
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: puu - 25.04.13 - klo:23:28
^ varmasti aika hyvä firma.
Tilasin juuri sieltä kaksi olkihattua joten joskus myähemmin
saatan kertoa kuinka hyvä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: puu - 26.04.13 - klo:22:18
^ tuli tänään ilmoitus että ovat lähettäneet pakettini.
Seurataan suurella jännityksellä.

Erikseen mainittakoon, että cottonworkin paita on nyt neljättä viikkoa
under production.

Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: PleaseDeleteMe - 01.05.13 - klo:19:55
^^^ Muutaman lätsän tilasin tuolta muutama vuosi sitten, homma toimi ok :)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: puu - 03.05.13 - klo:20:45
^ varmasti aika hyvä firma.
Tilasin juuri sieltä kaksi olkihattua joten joskus myähemmin
saatan kertoa kuinka hyvä.


Hatut tulivat tänään.
Kummatkin ovat mittanauhalla mitattuna 56 cm.
Mutta
Scala hats Toyo straw small/medium on selkeästi liian iso

Jaxon hats Eight ball Trillby, medium on taas juuri oikean kokoinen ja hieno
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 04.05.13 - klo:09:38
Fylliä hikinauhan alle niin kyllä se siitä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: puu - 04.05.13 - klo:17:23
Jep
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: puu - 04.05.13 - klo:17:43
Joo, mutta jotenkin tuo hyvä olkihattu on mieleen vaikkapa sellaisissa
kesätapahtumissa. Kukaan ei yleensä kehtaa sellaista pitää ja jos
joskus näkeekin niin ovat niitä 4,95 hattuja lähikesämarketista.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: ChuckBass - 16.05.13 - klo:10:54
(https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/945308_525318997513980_1894845432_n.jpg)

#swag
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: puu - 11.04.15 - klo:20:03

Se on kundi joka hukannut ei koskaan tyyliään.

https://www.youtube.com/watch?v=-BEg_g5m37I

Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: MrDapper - 23.11.17 - klo:19:06
Itselläni on E.R. Wahlmanilta viime joulukuussa ostettu musta Wegenerin homburg, jolla hintaa 150€ ja koko 56. Olen sitä tumman puvun ja lounaspuvun kanssa käyttänyt, vuodenajasta riippuen ulsteri tai poplari päällystakkina. Pidän siitä kovasti, se saa minut näyttämään vanhanajan herrasmieheltä. Kunnallisvaaleissa erään ehdokkaan vaalipäällikkönä pidin sitä vaalikontin avajaisissa sekä vaalivalvojaisiin tulo- ja paluumatkoilla. Itseni lisäksi eräs Koiviston hautajaisvieras ja kaksi muuta olen nähnyt Helsingissä homburg yllä tänä vuonna.
Ikää minulla on 23 vuotta ja luullaan usein viisikin vuotta nuoremmaksi, mutta kehuja olen siitä saanut ja itse pidän siitä, miltä hattu näyttää ylläni, vaikka homburgia vanhempien miesten hattuna jotkut pitävätkin. Täytyy muistaa John F. Kennedynkin käyttäneen kyseisenlaista hattua 22-vuotiaana. Niin teki isoisänkin 1950-luvun lopulla.
Hatunkäyttäjän urani aloitin toissavuonna mustalla fedoralla, josta en perusta sen enempää esteettisesti kuin käytännöllisestikään homburgiin verrattuna. Kallellaan pitäminen tuntuu häiritsevältä ja lierin taittelu hankalalta. Homburgia kuuluu pitää normaalisti eikä lieriä tarvitse taitella, ja se myös istuu päähäni paremmin.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Laurenz K - 25.11.17 - klo:12:21
Seuraavalla en mitenkään kommentoi edellisiä kirjoittajia vaan yleisesti hatuista ja ns. larppauksesta käytävää keskustelua.

Olen valitettavasti tehnyt sellaisen havainnon, että hatuissa ja muutenkin tyylissä, harrastuksissa ym. oikeastaan mikä tahansa tuntuu menettelevän, jos on muilta osin habitus kunnossa. Eikä varsinaisesti kompensaation kautta vaan yleisesti karismaattisen, jäntevän ja komean herran päässä voi olla oikeastaan mikä tahansa lakki tai hattu tai päällä jokin vaatekappale ja hän voi tehdä siitä "tyylikkään" ja "persoonallisen", kun taas ulkonäöltään vähemmän yleisiä ihanteita vastaavalla henkilöllä suurempi osa vastaavista "erottuvista" vaihtoehdoista näyttää enemmän tai vähemmän koomiselta ja myötähäpeää herättävältä. Jos siis sattuu näyttämään kohtuullisen skarpilta voi ihan rauhassa käyttää fedoraa ja armeijan ylijäämä-paraatimanttelia, toisin kuin jos on  ylipainoinen, lapsenkasvoinen, huono-ihoinen, hiukan kaljuuntuva ja käyttää ns. insinöörilaseja :/ Empiriisiin havaintoihini perustuva kärjistetty ja karkeahko arvio on siis, että se lähtötilanne fyysisten piirteiden osalta mistä henkilöä lähdetään pukemaan määrittää pitkälti sen, että toisille toimii suurempi määrä erilaisia (erottuvia/persoonallisia) vaihtoehtoja kuin toisille. Ja kukaan ei tietenkään halua herättää mielikuvaa, että kompensoisi jotain pukeutumisella, eihän?
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: SloBo - 26.11.17 - klo:03:19
Kautta aikain on ollut kaiken näköisiä ihmisiä, ja kautta aikain nämä kaiken näköiset ihmiset ovat sulloutuneet aikansa muotivirtausten (antakaa anteeksi ilmaus) mukaisiin vaatteisiin, mukaanlukien hattuihin. Siksipä, historiasta johtuen, jokaiselle päälle ja jokaiselle naamalle löytyy oikea päähine. Toisille naamoille se on helpompaa kuin toisille, mutta kaikki hatut eivät kyllä tasan tarkkaan käy kaikkiin päihin.

Karismaa, naaman patinaa, saa lisää iän myötä, mutta nuoretkin miehet joutuivat vielä vajaa sata vuotta sitten etsimään itselleen hattuja, ja kyllä varmasti sellainen myös löydettiin. Toiset toki ehkä välittivät ulkoasusta enemmän kuin toiset. Eli jos ei hattua muuten meinaa löytyä, voi viettää vaikka parin viikon ryyppyputken mökillä, ja mennä sitten hattukaupan kautta kotiin ennen parturin kautta kulkemista.

Ryyppyputkea en tosin suosittele, vaan hattukauppaan marssimista ja päähineiden sovittelua. Hattuja voi myös tilata, ja jos se ei näytä hyvältä, niitä voi myös palauttaa takaisin. Esim. http://www.hatsandcaps.co.uk/ (http://www.hatsandcaps.co.uk/) myy edullisesti päähineitä ja ne tulevat nopeasti kotiin asti.

Nykyaikana etenkin lierihattu on valtavirrasta poikkeava päähine, joten sen kanssa pitää olla poikkeuksellisen tarkkana. Skarppi tyyli puvun kanssa vaatii sen täydellisesti sopivan lierihatun, mutta jos vedät katutyyliä, sen voi sovittaa kokonaisuuteen helpommin vähän kuin vitsinä.

Lisään tähän vielä tämän klassikon: http://twistedsifter.com/2011/05/vintage-mugshots-from-1920s-black-white/ (http://twistedsifter.com/2011/05/vintage-mugshots-from-1920s-black-white/).
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: MrDapper - 09.12.17 - klo:11:27
Myönteisiä uutisia hatturintamalta. Huopahattujen käyttö formaalissa pukeutumisessa on yleistynyt selvästi niiden kahden vuoden aikana, joina olen asiaa seurannut, täällä pääkaupungissa. Katukuvan lisäksi yksi indikaattori on itsenäisyyspäivän kansalaisjuhla yliopistolla, johon osallistuin nyt kolmatta kertaa. Toissa vuonna näin naulakoissa oman mustan fedorani lisäksi yhden muun. Viime vuodelta ei ole muistikuvia. Tänä vuonna laskin pelkästään yhdessä naulakossa neljä mustaa fedoraa ja yhden samanvärisen homburgin. Oman naulakkoni tilannetta en tullut laskeneeksi, siellä saattoi olla vain oma homburgini. Selkeä positiivinen kehityssuunta kuitenkin. Hattuja näkee ainoastaan 30-35+ vuotiaiden yllä formaaliin asuun yhdistettynä, eniten yli 50-vuotiaiden yllä, lukuunottamatta tietysti itseäni.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Real Estate Wagon - 28.01.18 - klo:17:17
Eräs huomio hatun käytöstä, minkä havaitsin tänään, on hatun riisuminen päästä sisätiloissa. Hieman hankalaa on kun kädet kuitenkin jättäisi mielellään vapaaksi. Hattu, jollei crushable trillbyä halua tunkea hihaan, vie toisen käden.

Kun esim poikkeaa äänestämään ja samalla reissulla lähikauppaan hakemaan jotain pientä, tuntuu turhalta riisua hattua, kun koko toimitus kestää kokonaisuudessaankin korkeintaan muutaman minuutin. Vaikea tuollaista lyhyttä poikkeamista hattu päässä sisällä on tyylirikkonakaan pitää, niin paljon esteettistä haittaa on muutenkin koettava aina kun ulos astuu.

Naulakoita ei ole eikä kallista hattua ihan joka paikkaan halua jättääkään. Minulta kerran varastettiin yöelämässä hattu pitseriassa sinä aikana kun kävin tiskiltä hakemassa tilaukseni. Hatun jätin pöytään paikalleni merkkaamaan varattua istumapaikkaa. Takaisin tullessa se oli hävinnyt.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: uuno - 28.01.18 - klo:19:55

Olen vanhanaikainen.  On se tyylirikko.  Kauppa ehkä menee, muttei äänestäminen.  Ja syödessä ei pidetä hattua.  Ei edes ulkona pakkasella.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 28.01.18 - klo:20:04
^ Jep. Miehet eivät pidä sisätiloissa hattua päässä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Jaydee - 29.01.18 - klo:01:06
^ Jep. Miehet eivät pidä sisätiloissa hattua päässä.

Mikä häpeä, että näköjään korkeintaan kaksi Stockan miesasiakasta oli lukenut Keikarin foorumilta etiketin vuonna 1960:
(https://im.mtv.fi/image/4994350/portrait/368/614/b584af35b5b722d3addcc77a5f33f23b/qU/8974660.jpg)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: uuno - 29.01.18 - klo:19:21
Kertookohan tuo enemmän Stockmannin asiakaskunnasta vai keikarin foorumista ;)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommiedvard - 29.01.18 - klo:19:56
Kertookohan tuo enemmän Stockmannin asiakaskunnasta vai keikarin foorumista ;)

Veikkaan että lähinnä foorumista. Tavarataloissa ja vastaavissa yleisissä tiloissa ei ole kai muutenkaan tapana säätää vaatetustaan sisätila-moodiin.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Schwemppa - 30.01.18 - klo:11:29
Ei niin. Minä olen jostain oppinut että hattua ei tarvitse ottaa pois sellaisissa julkisissa tiloissa kuin esim. julkisen liikenteen asemilla, erinnäisissä auloissa, odotushuoneissa ja tavarataloissa. Siellä missä ei muutenkaan tulisi mieleen riisua päällysvaatteet, esim.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommiedvard - 30.01.18 - klo:12:12
Ratkaisin tämän Stockmann-ongelman tänään ottamalla lakin päästä portaisiin siityessäni.

Sivuhuomiona eli offtopicina, Stockalta ei tähän hätään löydy pitkävartista herrain sateenvarjoa jossa ei olisi merkkiä präntätty isolla kahvaan, en tarkistanut olisiko kankaassakin ollut. Henkilöstö oli kyllä vanhaan malliin erinomaisen avuliasta.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Jaydee - 30.01.18 - klo:12:26
Samoilla linjoilla Schwempan kanssa. Itsekin liittänyt sen päällysvaatekokonaisuuteen. Taivasalla päässä, pöydässä, parturissa ja kirkossa pois ja muuten ihan oman harkinnan varassa. Orjallinen hatun kanniskelu käy turhan rasittavaksi.

Offtopic: Ferellä on ainakin ollut Turnbull & Asserin asiallisia varjoja.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: uuno - 30.01.18 - klo:17:59
edelleen off-topic.  Jos ei hinta hirvitä, niin täällä on varjoja: https://www.james-smith.co.uk/product-category/umbrellas/ (https://www.james-smith.co.uk/product-category/umbrellas/)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Ville - 30.01.18 - klo:18:42
Tykkäilen Foxin varjoista, sillä Hra For kehitti aikanaan nykyisen taittomekanismin ja näiden hinta on puolet Smithin malleista. Foxeja saa nykyisin Eliel’siltä Hkistä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Leba - 30.01.18 - klo:20:31
Viimeinen lisäys sateenvarjoihin: Saumasta saa myös London Undercoveria, en ole varma onko pitkävartisia vai vain kokoonmeneviä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommiedvard - 31.01.18 - klo:09:24
Foxin varjot miellyttävät silmää, ainakin verkon yli vakoiltuna. Arvostan kovasti myös sitä että suunnittelussa on huomioitu sellaisetkin seikat että tarvittaessa voi hommata myös kävelykeppinä toimivan, vaikka omat tarpeeni pitkävartisen suhteen eivät vielä sillä tasolla olekaan. Hinnatkin kuluttajaystävällisiä. Pitääpä tutustua lähemmin.

Edt: Sateenvarjoille ei taida olla omaa ketjua?
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Jussi - 31.01.18 - klo:09:40
Foxin varjot miellyttävät silmää, ainakin verkon yli vakoiltuna. Arvostan kovasti myös sitä että suunnittelussa on huomioitu sellaisetkin seikat että tarvittaessa voi hommata myös kävelykeppinä toimivan, vaikka omat tarpeeni pitkävartisen suhteen eivät vielä sillä tasolla olekaan. Hinnatkin kuluttajaystävällisiä. Pitääpä tutustua lähemmin.

Edt: Sateenvarjoille ei taida olla omaa ketjua?

Foxin varjot ovat erinomaisia myös käytössä. Tällä hetkellä ne ovat omalla listallani kakkosena laadun suhteen - ykkösenä on Mr. Jenks (https://mrjenks.com/collections/umbrellas), jonka italiassa tehdyt varjot ovat paitsi jämäköitä avattuna myös sopivat satunnaisen riffraffin häätämiseen. Käsittämätön laatu ja etenkin suhteellisen edulliseen hintaan nähden todella vaikuttava tuote.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Arska - 31.01.18 - klo:10:31
Foxin varjot ovat erinomaisia myös käytössä. Tällä hetkellä ne ovat omalla listallani kakkosena laadun suhteen - ykkösenä on Mr. Jenks (https://mrjenks.com/collections/umbrellas), jonka italiassa tehdyt varjot ovat paitsi jämäköitä avattuna myös sopivat satunnaisen riffraffin häätämiseen. Käsittämätön laatu ja etenkin suhteellisen edulliseen hintaan nähden todella vaikuttava tuote.

Tuossahan on puuvarsi. Minulla on tällainen (http://www.tacticalthings.com/Unbreakable-Umbrellas.htm), tuo premium-versio.  Se tuntuu olevan niin tukevaa tekoa, että kestää oikeasti roskaväen häätämisen. Toki kangas voi mennä rikki varjosta kuin varjosta.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Jussi - 31.01.18 - klo:10:57
Tuossahan on puuvarsi. Minulla on tällainen (http://www.tacticalthings.com/Unbreakable-Umbrellas.htm), tuo premium-versio.  Se tuntuu olevan niin tukevaa tekoa, että kestää oikeasti roskaväen häätämisen. Toki kangas voi mennä rikki varjosta kuin varjosta.

Hyvältä näyttää tuokin. Puuvarsia olen suosinut, mutta niiden suhteen on oikeasti oltava jämäkkyyden osalta tarkka. Rimpuloita on paljon.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: MrDapper - 06.02.18 - klo:12:04
Hattujen käyttö muodollisissa tilaisuuksissa formalwearin kanssa on selkeästi jonkin verran yleistynyt niiden viimeisen parin vuoden aikana, jolloin olen hattujen esiintyvyyteen huomiota kiinnittänyt. Koiviston hautajaisissa fedoroita mustina näkyi useammalla kutsuvieraalla, ja yleisössä yksi homburgkin. Viime itsenäisyyspäivänä taas niin valtioneuvoston juhlajumalanpalveluksessa Helsingin tuomiokirkossa, sankarihaudoilla eri puolilla maata järjestetyissä kunniavartioissa kuin Lahdesta sankarihaudoilta otetuissa kuvissa Ylen sivuilla näkyi useampia hattupäitä asianmukaiseen asuun yhdistettyinä, unohtamatta Helsingin yliopistolla järjestettyä perinteistä kansalaisjuhlaa, jossa hattujen mäörä kasvoi kahdessa vuodessa yhdestä (minun lisäkseni) ainakin viiteen (pl omani, ja omani lisäksi myös toinen homburg). Tämän vuoden puolella hattuja on nähty tasavallan presidentin virkaanastujaisissa (1 homburg) ja Vihdin joukkosurman 1918 muistotilaisuudessa (1 fedora ja 1 homburg).
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: MrDapper - 29.08.18 - klo:14:08
Taunon hattukuva sai minut ajattelemaan ensimmäistä kertaa elämässäni hatun hankintaa. Toimii äijän päässä hienosti.

Olen kuitenkin silti pitkälle sitä mieltä, että hatut toimivat parhaiten kantajan näyttäessä Jon Hammilta tai Hugh Jackmanilta. Ne tarvitsevat sen tietyn karisman toimiakseen.

Olen eri mieltä. En halua mystifioida enkä toiseuttaa lierihattuja tarpeettomasti sen enempää kuin muitakaan asusteita. Hattujen valta-aika niitä käyttivät kaikennäköiset miehet, aivan tavallisen näköisetkin, joita enemmistö miehistä oli ja on. Kaikilla ne toimivat hyvin ja olivat loppusilaus siistiin asukokonaisuuteen. Se, että ne ovat noin puolessa vuosisadassa huomattavasti harvinaistuneet (tosin nyt on selkeä resurgenssi menossa) ei muuta mitenkään tätä. Nyrkkisäännöksi sanoisin, että kuka tahansa, joka niin haluaa, voi pitää pukuhattua puvun kanssa. Puvun tyylistä ja muodollisuusaateesta riippuen sitten valitsee hatun siihen. Rennompaan arkipukuun fedora tai trilby, muodollisempaan (kuten pystykauluksinen, kaksirivinen, kolmiosainen) homburg taikka knalli. Haluan olla omalta osaltani edistämässä pukuhattujen paluuta luonnolliseksi osaksi siistimpää ja muodollisempaa pukeutumista, joiden käyttö ei ole rakettitiedettä vaan sujuu luontevasti kuten muidenkin asusteiden valinta ja käyttö.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: MrDapper - 29.08.18 - klo:15:52
Madame Búkee arvostaisi rinnastusta.

Saat varmasti kutsun kynttiläillallisille.

Onhan sarjassa muutenkin olleet päähineet hyvin esillä:
(http://news.bbcimg.co.uk/media/images/48605000/jpg/_48605201_hughes.jpg)

Myös Hyacinthin aviomiehellä Richardilla on elegantteja fedora -hattuja tyylikkäiden pukujen ja päällystakkien kanssa:
https://www.google.com/search?q=richard+bucket+keeping+up+appearances&client=firefox-b&prmd=ivmn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwib36O9ppLdAhXJWSwKHRMgA6UQ_AUIESgB&biw=320&bih=446&dpr=2
Täytyy sanoa, että ihailen Richardin pukeutumista ja hän on tyylillisten esikuvieni joukossa.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Ristimollo - 06.09.18 - klo:19:44
Ensimmäinen kuva foorumille. Hattu noviisina kysyisin mitä mieltä hatun istuvuudesta suhteessa kasvoihini.
 https://photos.app.goo.gl/VM9LtY3U3cZq6C55A

Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 07.09.18 - klo:16:56
Korkeus näyttää mielestäni hyvältä: Jos tuohon kuvan päälle piirtää soikion jonka korkeus on leukasi kärjestä hatun kupuun, silmien linja on soikion puolessa välissä. Mielestäni mittasuhteiltaan oikein tasapainoinen hattuvalinta.

Joku aiheeseen paremmin perehtynyt voi varmaan tarjota tarkemman analyysin.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: SloBo - 18.09.18 - klo:00:40
Kuva pitäisi ottaa ainakin parin metrin päästä (malliin muoto-/passikuva), jotta kasvot eivät pullistelisi liikaa.

Sen jälkeen voi etsiä kuvasta haluamansa määrän mittasuhteita ja verrata niitä kultaiseen leikkaukseen, n. 1.61803399 tai 0.618033988 riippuen siitä, onko isompi luku päällä vai alla.

Myös muut mittasuhteet, kuten 1:1 jne. toimivat eri tarkoituksiin.

Tosiasiassa näillä numeroilla ei ole väliä. Kyllä sen näkee, onko fitti hyvä. Niin toimii ihmissilmä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Mangrove - 08.10.18 - klo:20:36
Hattukirjallisuutta vuodelta 1946: HAT LIFE Year Book (https://www.thefedoralounge.com/threads/hat-life-yearbook-1946.86490/).
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: MrDapper - 10.12.18 - klo:12:23
Saksalainen ajattelija ja tiedemies Rolf Peter Sieferle (1949-2016) on kirjoittanut kulttuurimarxismin ja uusliberalismin aiheuttamasta tyylinmuutoksesta, kuten hän sitä nimittää, erittäin osuvasti, ja on myös ensimmäinen henkilö (minun lisäkseni, siis julkinen ajattelija) joka näkee erityisesti lierihatun katoamisen kulttuurisen rappion merkkinä. Tulen analysoimaan hänen tekstiään laajemmin blogissani Konservatiivinen tyyli-Conservative Style.
Tässä katkelma hänen kirjastaan Epochenwechsel vuodelta 1994 (liekö enteellistä, että hän kirjoitti tuosta teemasta juuri syntymävuotenani):
”Liberalismi” on tunnetusti häilyvä ja epäselvä sana. Sieferle ei juurikaan käytä sitä ylistyksenä tai kritiikkinä. Hän kuitenkin tähdentää, ettei 1700 ja 1800-luvun liberalismia enää ole, koska silloinen liberalismi oli olennainen osa jäsentynyttä yhteiskuntaa, josta on jäljellä vain rippeet. Nykyinen 2000-luvun hedonistinen liberalismi on jyrkkä vastakohta vanhalle liberaalille järjestykselle, jossa pyrittiin säilyttämään tiettyjä yhteiskunnan rakenteita ja järjestyksiä, kuten esimerkiksi omistavien oikeudet yli omistamattomien. Porvarillisella liberalismilla oli myös ainutlaatuinen tyylinsä. Sieferle korostaa muutosta tyylissä (Stilumbruch):

Kulttuurivallankumouksen todellinen vaikutus on arkielämän tyylimuutos, joka omaksuttiin vaivattomasti nykyajan systemaattiseen kulttuuriin. Kaikesta amerikkalaisuudestaan huolimatta 50-luvun kulttuuri takasi [Saksassa], ellei 20-luvun kulttuurin, niin kansallissosialismin populaarikulttuurin jatkuvuuden. Ehkei ole liioittelua väittää, että 1900-luvun alusta 1970-luvulle asti vallitsi tyylillinen yhtenäisyys (…) Varsinkin miesten muoti oli samankaltaista: puku ja solmio ilmestyvät 1800-luvun loppupuolella ja alkavat kadota 1970-luvun alusta lähtien. (…) Vielä merkittävämpää oli päähineiden katoaminen. Hatun katoaminen vahvistaa vanhan kulttuurikriittisen diagnoosin, jonka mukaan porvarillisen kulttuurin murentuessa rikas ja syvään juurtunut traditio romahti (…) Lisäesimerkkejä tyylinmuutoksesta löytyy paljon: ”moderni” kulttuuri ja arkkitehtuuri … innostus teknologiaan, avaruustutkimus, edistysusko … hillitön rytminen rock-musiikki syrjäyttää romanttisen populaarimusiikin … vähentyvien sovinnaistapojen korvautuminen lisääntyvällä epämuodollisuudella, vilpittömyyden ja ahkeruuden ”kulttuurin” katoaminen … teknisen sivilisaation itsevarmuus, joka alkoi 60-luvulla rakentaa hirvittävimpiä monumenttejaan … (s. 149, 150)
Lähde: https://sarastuslehti.com/tag/rolf-peter-sieferle/
Hatun käytön leimaaminen larppaukseksi, sekä sen käyttäjäin demonisointi erilaisilla kielteisillä määreillä on juurikin kulttuurimarxistien strategia porvallisen kulttuurin perinteiden murtamiseksi sekä pyrkiä nujertamaan tyylinmuutosta ja epämuodollistumista vastustavat henkilöt käyttämään 'demokraattista' ja 'liberaaliin' 'post-moderniin' (kyseessä kulttuurimarxilainen termi) yhteiskuntaan heidän mielestään paremmin soveltuvaa flat capia: https://www.google.com/amp/s/www.nytimes.com/2015/11/29/magazine/the-winter-hat-trick.amp.html
tai baseball capia: https://www.nytimes.com/2015/04/05/magazine/the-common-mans-crown.html, joka tarjoaa "miellyttävän kuvan (yhteiskunta)luokattomuudesta." Kyse on kulttuurisesta totalitarismista ja konservatiivien vainoamisesta kun kaikki hatun käyttö muilla kuin vanhemmilla miehillä leimataan larppaukseksi tai Redditissä ja vastaavilla forumeilla viljellään 'gentlesir', 'edgy fedora' jne kommentteja myös tavallisen näköisille, pukuhattunsa pukuun yhdistäville nuorikaisille degeneroituneiden videopelejä pelaavien hupparifarkkujen taholta.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Alhazen - 10.12.18 - klo:12:52
Ratkaisu on olla lukematta Redditiä ja vastaavia foorumeita, tämä lisää elämänlaatua muutenkin. Ainakin täällä hattuja on vieroksuttu ja niihin liittyvillä huumorikuvilla irvailtu lähinnä niissä tapauksissa kun (puoli)muodollisia hattuja on yritetty yhdistellä katutyyleihin (mistä netin "yrität näyttää Bogartilta, näytät tältä"-fedora-nörtti-jutut ovat kai syntyneet) tai jos on yliyritetty toistaa yliampuvia "klassisen tyylin" marginaaliin sijoittuvia 20-30-luvun räikeitä gangsterityylejä sellaisenaan, usein vielä huonon istuvuuden ja yhteensopimattomien osien höystämänä. Flat capin lisääntynyttä suosiota selittänee osaltaan, että se istuu muodollisuudeltaan esim. brittiläisestä vapaa-ajan pukeutumisesta aika paljon ammentavan nykyisen "puolivirallisen" tyylin seuraan hyvin.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: vapa - 10.12.18 - klo:21:46
Mä kun luulin et vaan sinitukkaset meemihahmot uhriutuu puhumalla marginalisoinnista ja normalisoinnista. Näköjään termit vaihtuu, mut sisältö pysyy samana siellä toisessakin päässä spektriä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Ville - 10.12.18 - klo:23:38
En osaa valita oikeaa reaktiota. Sarastus ei ole laiton julkaisu, mutta en tykkäile myöskään sen takana vellovasta aatteesta. Linkin poistaminen ei kuitenkaan tuntuisi sananvapauden nimessä hyvältä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: MrDapper - 11.12.18 - klo:13:07
Sarastus edustaa kulttuurikonservatismia ja traditionalismia, johon kuuluu olennaisena osana myös konservatiivis-traditionaalinen pukeutumistyyli. Sen toimittajakunnasta ainakin Jarkko Pesosesta löytyy googletuksella kuva fedorassa ja villakangastakissa, ja Timo Hännikäinen suosii liivipukuja sekä on ilmeisesti käyttänyt fedoraa. Lisäksi tuo sen sivulta löytämäni lainaus Rolf Peter Sieferleltä pukuihin ja hattuihin liittyen oli kultajyvä, jota tulen hyödyntämään kirjoituksissani. On hienoa nähdä, että muutkin kuin minä, jopa tuollainen eminentti henkilö, osaa nähdä oikeat poliittiset syyt kehityksen taustalla eikä ilmaise asiaa myönteisin adjektiivein puolueellisesti kuten muut sivustot ja kirjat, joita olen lukenut, vaan tunnustaa sen degeneraation merkiksi.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: MrDapper - 11.12.18 - klo:14:14
Mä kun luulin et vaan sinitukkaset meemihahmot uhriutuu puhumalla marginalisoinnista ja normalisoinnista. Näköjään termit vaihtuu, mut sisältö pysyy samana siellä toisessakin päässä spektriä.
Kuvailemani ilmiö on todellinen, ja minulla on oikeus nostaa se esiin ja ilmaista, ett'en sitä saata hyväksyä. Onhan kyse itseään suvaitsevaisena pitävien tahojen harjoittamasta toiminnasta erilaisten nettitrollien ohella. Esim. Helsingin Sanomat mittatilauspukujen suosion noususta uutisoidessaan viime viikolla sanoi että "muodollisempi pukeutuminen voi herättää jopa ihmetystä." Samoin traditionaalisesti pukeutuvien pitää aina heitä käsittelevissä jutuissa, niin Suomessa kuin kansainvälisissä medioissa, selitellä ja perustella tyyliänsä, toimittajat eivät ilmeisesti näe sitä itsestäänselvästi osaksi henkilön identiteettiä, jota ei tarvitse oikeuttaa erityisillä syillä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: RexMundi - 11.12.18 - klo:14:32
Minusta HS tuolla lainaamallasi kommentilla esitti vain tosiasian - tai ainakin havainnon - arvottamatta asiaa suuntaan tai toiseen.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: paddington - 11.12.18 - klo:17:44
Pukeutuminen on kivaa.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: MrDapper - 11.12.18 - klo:20:53
Ratkaisu on olla lukematta Redditiä ja vastaavia foorumeita, tämä lisää elämänlaatua muutenkin. Ainakin täällä hattuja on vieroksuttu ja niihin liittyvillä huumorikuvilla irvailtu lähinnä niissä tapauksissa kun (puoli)muodollisia hattuja on yritetty yhdistellä katutyyleihin (mistä netin "yrität näyttää Bogartilta, näytät tältä"-fedora-nörtti-jutut ovat kai syntyneet) tai jos on yliyritetty toistaa yliampuvia "klassisen tyylin" marginaaliin sijoittuvia 20-30-luvun räikeitä gangsterityylejä sellaisenaan, usein vielä huonon istuvuuden ja yhteensopimattomien osien höystämänä. Flat capin lisääntynyttä suosiota selittänee osaltaan, että se istuu muodollisuudeltaan esim. brittiläisestä vapaa-ajan pukeutumisesta aika paljon ammentavan nykyisen "puolivirallisen" tyylin seuraan hyvin.
Olen kahlannut läpi tämän koko 39-sivuisen ketjun ja sen ollessa tuore ja vireimmillään 2011-2012 tietty porukka (selkeästi liberaalin oloinen) lyttäsi lierihatut larppaukseksi ja muuten epäsoveliaiksi kaikin mahdollisin ja mahdottomin argumentein, kuten että eivät muka sopisi alle kuusikymppisille, tai että hattua onnistuneesti käyttäkseen pitää omata elokuvatähden ulkonäkö ja "karisma". Kaikenlaisia vihjailuja anakronistisuudesta ja nykymaailmaan sopimattomuudesta esiintyi, kenenkään perustelematta kunnolla miksi ei sovi niitä pitää nykyään (korkeintaan kai implikointiin että koska ovat harvinaisia) ja että mitä väärää siinä on. Naurettavimpia olivat kommentit, että kunnon nykymies viimeistelee puku-päällystakki-yhdistelmänsä "laatupipolla". Esiintyi naureskelua ja irvailua hatunkäyttäjiä kohtaan, jota nämä samaiset henkilöt eivät koskaan kohdistaisi eräisiin muihin "erikoisiin" pukeutumistapoihin ja niiden edustajiin poliittisen korrektiuden vuoksi. Yksi, aikanaan tavattoman yleinen ja harmiton päähinetyyppi mystifioitiin ja leimattiin ja julistettiin pannaan epämääräisin syin. Kun hatunkäytölle esitettiin päteviä perusteita ja kyseenalaistettiin kritisoijat, heiltä löytyi aina uusi kulttuurimarxistinen vastaväite.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: MrDapper - 11.12.18 - klo:21:03
.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: vapa - 12.12.18 - klo:10:02
Mä kun luulin et vaan sinitukkaset meemihahmot uhriutuu puhumalla marginalisoinnista ja normalisoinnista. Näköjään termit vaihtuu, mut sisältö pysyy samana siellä toisessakin päässä spektriä.
Kuvailemani ilmiö on todellinen, ja minulla on oikeus nostaa se esiin ja ilmaista, ett'en sitä saata hyväksyä. Onhan kyse itseään suvaitsevaisena pitävien tahojen harjoittamasta toiminnasta erilaisten nettitrollien ohella. Esim. Helsingin Sanomat mittatilauspukujen suosion noususta uutisoidessaan viime viikolla sanoi että "muodollisempi pukeutuminen voi herättää jopa ihmetystä." Samoin traditionaalisesti pukeutuvien pitää aina heitä käsittelevissä jutuissa, niin Suomessa kuin kansainvälisissä medioissa, selitellä ja perustella tyyliänsä, toimittajat eivät ilmeisesti näe sitä itsestäänselvästi osaksi henkilön identiteettiä, jota ei tarvitse oikeuttaa erityisillä syillä.
Ihan kivaa, lue keskinkertaista, proosaa. Ei kuitenkaan osu lainkaan vastaukseksi. Eikä sun pidä perustella mitään osaa elämästäsi. Valitset tän uhrin viitan ihan itse.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Ketunpoikanen - 12.12.18 - klo:10:15
Olisi myös kiinnostavaa tietää, miksi sivuston perustajan mielipide huopahatusta muuttui sen jonkinasteisesta suosittelusta (https://www.is.fi/taloussanomat/oma-raha/art-2000001851191.html)
nuivahkoon suhtautumiseen (https://www.kauppalehti.fi/uutiset/julkinen-herrasmies-luottaa-lippalakkiin/984628a6-a54c-3388-a0a0-4ce848fe7d33) vain vajaassa puolessatoista vuodessa.
Tuossahan kaksi henkilöä kirjoittaa kahdesta eri (ja erilaisesta) päähinetyylistä ilman, että toinen asestetaan toisen yläpuolelle. Eli kaksi varsin hyvää artikkelia pipokansan luettavaksi,
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Schwemppa - 13.12.18 - klo:17:14
"Kulttuurimarxismi"-sanan viljeleminen teksteissä, varsinkin sellaisissa joissa ei löydy minkäänlaisia jälkiä ironiasta, on harkittava tarkasti.

Se nimittäin voi karkottaa herkimmät lukijat, aiheuttaa vasta-reaktioita toisissa, ja mitä vielä; se leimaa käyttäjänsä ikävänpuoleisesti.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: uuno - 13.12.18 - klo:19:43
^ Nykyään minkä tahansa sanan käyttäminen leimaa ihmisen.  Sille ei voi mitään, se on ajan henki.  On paljon tärkeämpää olla käyttämättä jotain tiettyä sanaa kuin sanoa jotain, joka oikeasti tarkoittaa jotain.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Alhazen - 13.12.18 - klo:20:23
Välikevennyksenä alkuperäiset kulttuurimarxistit (jotka eivät varmaan olisi pahastuneet nimityksestä) Max Horkheimer ja Theodor Adorno hattu päässä:

(https://www.ub.uni-frankfurt.de/archive/images/horkheimer_portraet.jpg)(https://pbs.twimg.com/profile_images/929458778986164224/wAnFRKev_400x400.jpg)
(http://www.radan-wagner.cz/wp-content/uploads/2015/07/mensagens-de-theodor-adorno-2-600x600.jpg)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: SloBo - 12.01.19 - klo:21:35
Ihmisillä tuntuu menevän toisten mielipiteet voimakkaasti tunteisiin. Itsehän omistan toistakymmentä lierihattua (muutama alennusostos ja käytetty seassa), haluan vielä noin viisi lisää. Silti minusta niiden pitäminen on myös larppausta, mutta larppaan ihan mielelläni.

Larppaus terminä on tässä yhteydessä huomiota herättävää vaatetusnörttimäistä toimintaa, ja kyllä, lierihattu herättää huomiota ja saattaa usein keskusteluun tuntemattomien kanssa. Se, kokeeko sanan negatiiviseksi, asuu ihmisen sisällä.

On myös selviö, että jotkut tyylit sopivat toisille paremmin kuin toisille. Sama koskee lierihattua. Eri malleja sovittelemalla voi yrittää etsiä sopivamman, mutta joillekin se voi olla hankalaa. Ikä ja karisma auttavat kummasti, mutta eivät ole ainoa edellytys.

Rappiosta saa myös olla montaa eri mieltä, itse ajattelen asian mieluummin luonnollisena ja järkevänä kehityksenä. Ensimmäinen klassinen lierihattukin oli varmasti aikanaan muotituote, konservatiivien silmissä modernia rappiota.

Jokainen tyylillään. Tänään en larppaa, minulla on pipo ja barska.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 13.01.19 - klo:11:08
^ Juurikin näin. Näppituntumani tämän palstan kuluttajien ikärakenteesta on, että enemmistö liikkuu ikähaarukassa 20-30 vuotiaat, ja tuossa ikävaiheessa ollaan vielä (omaa historiaani muistellen) osittain kiinni oman viiteryhmän ryhmäajattelussa ulkonäön ja tyylin suhteen. Keski-ikäisillä on jo sen verran itsevarmuutta otteissa että näissäkin asioissa on kanttia kulkea omia polkujaan, mikä taas tekee mahdolliseksi tehdä tyylillisen valtavirran reunoilla olevia valintoja ilman että lopputulos näyttää roolipuvulta.

Kieltämättä lierihattu olemukseltaan nuoren vaikutelman antavan henkilön päässä herättää huomiota, varsinkin jos se on tyylillisesti etäiseltä aikakaudelta, kuten fedorat ja homburgit helposti ovat. Toisaalta, eipä silinteri gootin tai setampunk-henkisen pukeutujan päässä tökkää silmään, oli tämä minkä ikäinen hyvänsä, kun kokonaisuus on vedetty täysillä päätyyn saakka.

IMHO kapealieriset lierihatut ovat helpoiten sovitettavissa tämänhetkiseen katukuvaan ilman larppausfiiliksiä. Leveistä lieristä tulee ainakin itselle mennyt maailma ja cowboy skene mieleen. Mutta, kuten sanottua, tämä on vain mielipide.

(http://3.bp.blogspot.com/-lsDkjpSAY9M/UPL9oGbZ8xI/AAAAAAAAGWg/cUCqqHHOZEo/s1600/OverCoats+and+Hats+as+seen+from+Pitti.jpg)

https://manofmany.com/fashion/mens-fashion-advice/guide-wearing-mens-hats-suits
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Szanne - 08.02.19 - klo:20:44
Kävin tuossa yksi päivä tässäkin ketjussa mainitussa Hattu & Hansikas -liikkeessä Turussa. Tarkoituksenani oli vähän tehdä tutkimusmatkaa hattujen pariin näin vajaa kolmekymppisenä. Vastassa oli mukava herrasmies, jolle esitin kysymyksen, mikä itselleni sopisi. Sain vinkiksi, että lätsöistä todennäköisesti löytäisen sen oman juttuni. Kokeiltiin useampia lätsiä ja kyllähän siellä meheviä näkyjä sai aikaan. Jätin vielä ostoksen hautumaan, koska pitää vielä haudutella mallia sekä väriä, mutta aika varmasti tulen lätsän kevätkelejä varten hankkimaan.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Theman - 12.02.19 - klo:14:59
Ostin taannoin huligaanilätsän aka. pappakotsan. Kokeilin sitä eilen pikaisesti kun en jaksanut suihkun jälkeen alkaa tupeeta asettelemaan. Yllätyin kuinka ennenkuulumattoman hyvää palvelua sain sekä kaupan että postin leideiltä. En voi tehdä muuta johtopäätöstä kuin, että lakin käyttö kannattaa.
Herrasmiehen olisi tietysti pitänyt ottaa hattu pois sisätilassa mutta eilen olinkin huligaanin, pelikaanin ja tsingiskaanin yhdistelmä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Ville - 16.02.19 - klo:11:31
Millainen on huligaanilätsä? En ole kuullut nimitystä koskaan.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Tommiedvard - 16.02.19 - klo:18:03
Minusta se on flat cap. Raikkaalla lapsella on monta nimeä, sanotaan. Myös sakilaishattu on nimityksenä tuttu.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Theman - 22.02.19 - klo:13:05
^yleisnimitys lienee "flat cap" ja samaa tavaraa näyttää tulevan hakusanoilla "hooligan snap cap", "hooligan cap", "hooligan flat cap"...

Itselle tuo hulikaanimielleyhtymä tulee vahvasti Peaky Blinders-sarjan kautta.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Ukki - 22.02.19 - klo:14:12
Itselle taasen Sörkan ja Kallion/Harjun lättähattu-jengeistä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Ville - 22.02.19 - klo:18:27
Johan nyt! Minulla tulee lätsästä aina eniten mieleen brittimies maaseudulla.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: harkala - 22.02.19 - klo:19:20
Lättähattu oli nimenomaan hattu, ei lakki...
Wikipedia:
"Asun lähtökohta oli tavallinen tumma puku; housuja kavennettiin lahkeista niin paljon kuin mahdollista. Vastaavasti takin harteita paisutettiin toppauksilla mahdollisimman paljon. Leveä solmio oli osa tyyliä ja kokonaisuuden kruunasi tälle kulttuurille nimensä antanut, litteäksi lyöty tai litistetty hattu, yleensä Borsalino tai Roston. Aitoa lättähattua ei saanut valmiina kaupasta, vaan se piti tehdä höyryttämällä kupua niin kauan että se saatiin litistettyä noin kolmannekseen alkuperäisestä."
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 22.02.19 - klo:22:03
^ Jotenkin tutunomaista: https://fi.wikipedia.org/wiki/Mod_(nuorisokulttuuri)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: paddington - 23.02.19 - klo:09:57
Lättähattu oli nimenomaan hattu, ei lakki...
Wikipedia:
"Asun lähtökohta oli tavallinen tumma puku; housuja kavennettiin lahkeista niin paljon kuin mahdollista. Vastaavasti takin harteita paisutettiin toppauksilla mahdollisimman paljon. Leveä solmio oli osa tyyliä ja kokonaisuuden kruunasi tälle kulttuurille nimensä antanut, litteäksi lyöty tai litistetty hattu, yleensä Borsalino tai Roston. Aitoa lättähattua ei saanut valmiina kaupasta, vaan se piti tehdä höyryttämällä kupua niin kauan että se saatiin litistettyä noin kolmannekseen alkuperäisestä."

(http://oulu.ouka.fi/ppm/1950/kuvat/k16.GIF)

Jotain tällaistako?

Lättähatuista tulee aina mieleen ”Katsastus” -elokuvan taksimieskohtaus: ”Aikuinen äijä lättähattujen hommissa!”
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Laurenz K - 05.03.19 - klo:23:10
Olen etsinyt sopivaa lakkia jo jonkin aikaa. Bakerboy-tyyppi harkinnassa, mutta alan puodissa kiinnostuin baskereista/bareteista. Tarjolla ollut kappale oli kohtuuttoman hintainen omalle budjetilleni (n. 200 e) mutta harkitsen "nuuskanruskean" mokkanahkaisen baretin hankintaa jos saan sellaisen jostain muualta sopuhintaan... Uhkako vaiko mahdollisuusko? Baskeri (musta ja villainen) oli vaarivainaankin tavaramerkki nuorukaisesta hoitokotiin saakka.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: paddington - 06.03.19 - klo:08:54
Jossakin kontekstissa voi olla ihan ok juttu. ”Riippuu tiedekunnasta.”

Itsellä ei ole kiinnostusta pitää barettia tai baskeria, mutta se ei kerro sinusta vielä mitään. Tulee vaan itsellä aika kovat Kristian Arje -vibat.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Ville - 06.03.19 - klo:17:39
Baskereista minulla tulee mieleen aina filosofian opiskelijat tai ranskalaiset filosofit. Riippuu arvomaailmasta, onko päähine hyvä homma. Mokkaisena en muista sellaista koskaan nähneeni.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Kolibri - 06.03.19 - klo:20:05
Veijo Hietala on myös baretti-ihmisiä ja paljon kivempi esikuva.

Mokkainen baretti kuulostaa harvinaiselta, mutta itse annan vihreätä valoa mille tahansa sotilasmerkittömälle baskerille tai baretille, koska itsekin käytän barettia arjen harmauksissa ja harkitsen kevyen baskerin hankkimista. Kylmälle kelille kannattaa sitten muistaa sisävuori.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Laurenz K - 07.03.19 - klo:06:04
(https://www.dropbox.com/s/23m434e2xkv6r1b/IMG_20190123_152819__01__01.jpg?raw=1)

Tällaisesta kyse, tweedin kanssa käyttäisin :)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: eikari - 22.04.19 - klo:21:08
Terve

Passiivi käyttäjän ensimmäinen viesti.
Pakko kysyä, että onko kenelläkään kokemusta Tampereen Hallituskadun hattukaupasta?
Uskaltaako/kannattaako astua sisään?
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Ville - 08.05.19 - klo:22:13
Syvä hiljaisuus vallitsee.

Hattukaupasta on parempi kysyä jossain Facebookin Tampere-ryhmässä, kun täällä ei vastausta ilmesty.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: uuno - 09.05.19 - klo:19:56

Minulla on kokemusta Tampereen hattukaupoista vain Ainamuodista, joka ei ole hallituskadulla.  Ja siitäkin vain nettikaupan osalta, joka toimi.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: eikari - 12.05.19 - klo:22:52
Itse en uskalla ostaa hattua verkosta. Pakko päästä kokeilemaan materiaalin laatua ja sen paksuutta. Olen huomannut, että eri valmistajien koot hieman poikkeavat toisistaan. Johtuuko päänmuodosta vai mistä, en tiedä, siksi pakko päästä kokeilemaan.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Ville - 12.05.19 - klo:23:04
Huopahattu on jotain, mitä en enää yritä täydellä hinnalla ulkomailta hankkia. Parista virheestä viisastuneena. Lätsässä on helpommin muovautuva rakenne, se on sitten toinen asia.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 14.05.19 - klo:17:41
Huopahattua voi muovata. Joskus aikaa sitten sain huopaisen aussie-hatun joka oli valitettavasti liian pieni. Espalla toimi silloin hattuliike jossa oli välineet huopahatun muokkaamiseen. Höyryä ja venytystä ja hattu oli kuin mittatyönä tehty.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Kolibri - 14.05.19 - klo:18:35
^Komppaan muotoutuvuutta. Villahuovassa muoto elää vahvasti, mutta osaa mukautua pääkoppaan sopivaan muottiin. Toki liialliseen pienuuden selättämiseen laitemetodi kaikin puolin kivempi kuin päänsäryt.

Olkihatuissa (lue: panamahatuissa) pienenemisen potentiaali on yllättävän suuri, mutta se ilmenee lähinnä positiivisesti, kun leveälierinen ei lennä tuulisilla keleillä päästä enää yhtä helposti. Karvahuopa on sen sijaan yllättävän muuttumatonta normaalikäytössä, jolloin kruunun ja sylinterin muotoutuminen on avainasemassa päähän sopivuuteen.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Colt - 07.04.20 - klo:22:55
Näin kesän lähestyessä olen alkanut pohtia sopiiko ns. fedora tyylinen panamahattu rennompiin asukokonaisuuksiin pikeepaitojen ja pellavahousujen kanssa vai olisko jokin toinen malli parempi?

Nimimerkillä elämäni ensimmäistä panama-hattua ostamassa.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Kolibri - 08.04.20 - klo:10:45
Näin kesän lähestyessä olen alkanut pohtia sopiiko ns. fedora tyylinen panamahattu rennompiin asukokonaisuuksiin pikeepaitojen ja pellavahousujen kanssa vai olisko jokin toinen malli parempi?

Nimimerkillä elämäni ensimmäistä panama-hattua ostamassa.
Lähtökohtaisesti sopii (jos joku ei usko, niin katsokaa Patrick Melrose -televisiodramatisoinnin neljäs jakso Mother's Milk). Huomionarvoisia seikkoja valintoja tehdessä ovat nauhan materiaali ja hatun valkoisuusaste. Ne vaikuttavat siihen särähtääkö hattu liikkuessa asuyhdistelmäkirjojen ääripäistä toiseen. Esim. mustalla kangasnauhalla sidottu valkoinen panama sopii paljon paremmin formaalimpaankin pukeutumiseen kuin keskiruskealla nahkanauhalla sidottu luonnonvalkea hattu ja päinvastoin, kun liikutaan rennompaan päähän. Toki pätevä modisti/hatuntekijä voi tarvittaessa vaihtaa nauhan toiseen (myös sisäpuolen hikinauhan jos dunkkis käy sietämättömäksi), joista helsinkiläinen Kimmo Halme tulee ensimmäisenä mieleen, mutta kai kourallinen muitakin osaajia on Suomessa vielä jäljellä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Lahtinen - 10.04.20 - klo:13:58
Mielestäni ns. klassinen fedora sopii oikein hyvin. Ja myös esim. pikkutakin (esim. tummansininen) ja vaaleiden housujen kanssa.
Hatussa kannattaa satsata laatuun: ns. Panama straw on parempi kuin tavallinen straw. Aidon panamahatun materiaali on pehmeä ja taipuisa (pysyy päässä hyvin eikä tuuli vie). Laatu tarkoittaa myös, että hintavammat hatut ova parempia, kannattaa uhrata muutama satanen. Tällaiset hatut kestävät sitten useita vuosia (tai kesiä). Ja vielä: hanki aina oman pään mukainen hattu, ts. kannattaa mitata päänympärys tarkkaan, jotta ei tule liian suuri tai pieni.

Tässä yksi esimerkki hyvästä panamasta: https://www.hatshopping.com/Big-Brim-Bogart-Panama-Hat-by-Borsalino.html
Voit myös harkita ihan oman hatun tilaamista panamahatun kotimaasta Ecuadorista: https://www.panamahatsdirect.com/
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: paddington - 11.04.20 - klo:23:45
(https://cdn.images.express.co.uk/img/dynamic/78/590x/secondary/Mark-Lehner-1873613.jpg)

(https://cdn.images.express.co.uk/img/dynamic/78/590x/secondary/Mark-Lehner-1873610.jpg)

Egyptologi Mark Lehner on kuin tosielämän Indiana Jones. Kenttäpaita, farkut, vaelluskengät, olkalaukku ja varsin hyvännäköinen hattu. Hänen päässään tuo näyttää jotenkin luonnolliselta ja rennolta.

Kunhan tämä mannertenvälinen matkustaminen tästä taas helpottuu, aion matkustaa punaniskojen luonnolliseen elinympäristöön ja ostaa länkkärihatun. Tosin se oli viimeksi niillä seuduilla vieraillessani harvinainen näky. Enemmän miehet pitivät lenkkareita, kalastuspaitoja ja verkkotaustalippiksiä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 16.04.20 - klo:19:43
Yle areenalla katsottavissa olevassa sarjassa Kiehtova Maailma: Junamatka Amerikkaan mediapresoona Michael Portillo poikkeaa kakkosjakson lopssa (48:00) Stetsonin oulettiin valitsemaan itselleen hattua.

Asiakaspalvelu oli sitä luokkaa, että himottaisi tilaisuuden tullen poiketa itse tuolla samalla asialla.

https://areena.yle.fi/1-50211993
 
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: vemuli - 18.04.20 - klo:18:35
Hankin muutama vuosi takaperin Ecua-Andino Classic Panamahatun. Hintaa oli postikuluineen/tulleineen 100€ luokkaa.
Paska hattu. Ei kestänyt matkalaukkuun pakkaamista, ja niin vain murtui Panaman palmun punokset ”naps”...

Jos hankkii panamahatun, kannattaa hankkia kunnollinen. Ecua-Andino valmistaa myös kunnollisia hattuja. Tämä ei ollut sellainen, minkä näkee myös hatun hinnasta. 60-80€ hinnalla ei vain hyvälaatuista hattua saa.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Laurentius - 18.04.20 - klo:19:48
Yle areenalla katsottavissa olevassa sarjassa Kiehtova Maailma: Junamatka Amerikkaan mediapresoona Michael Portillo poikkeaa kakkosjakson lopssa (48:00) Stetsonin oulettiin valitsemaan itselleen hattua.

Asiakaspalvelu oli sitä luokkaa, että himottaisi tilaisuuden tullen poiketa itse tuolla samalla asialla.

https://areena.yle.fi/1-50211993

Hupaisaa.

Tulipas mieleen viime syksyn Stockan Hullut Päivät. Olin Tapiolan Stockalla tutkimassa erilaisia mahdollisia hankintoja. Vanhan koulukunnan myyjärouva palveli minua. Sovittelin erilaisia takkeja, eikä rouva epäröinyt mielipiteissään. Hyvä niin, tekemäni valinta on osoittautunut oikeaksi kaikin puolin, vaikka alunperin olin tekemässä toisen valinnan. Tämä maailma ei kaipaa enempiä nettikauppoja, vaan useampia kivijalkaliikkeitä ammattitaitoisine myyjineen.

Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Ville - 19.04.20 - klo:12:30
Asiakaspalvelu oli sitä luokkaa, että himottaisi tilaisuuden tullen poiketa itse tuolla samalla asialla.

Eiköhän Portillon mukanaan tuomalla kuvausryhmällä ollut jonkinlaista osuutta asiassa...
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 20.04.20 - klo:14:32
Epäilemättä.

Silti sellainen kutina, että tuolta kyllä viimeistään kysyttäessä löytyy myyjiä, joiden ammattitaitoon kannattaa tukeutua.

Mielessä tapaus kolmenkymmenen vuoden takaa, kun kaveriporukalla poikettiin päähänpistosta Floridalaisessa mall:issa erään ison farkkuliikkeen putiikkiin. Myyjä haki nopean silmäyksen perusteella joka jampalle istuvat farkut.

Ammattinsa osaavan ja ammatistaan terveellä tavalla ylpeän myyjän kanssa on mukava tehdä kauppaa.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: MrDapper - 24.04.20 - klo:10:19
Ihmisillä tuntuu menevän toisten mielipiteet voimakkaasti tunteisiin. Itsehän omistan toistakymmentä lierihattua (muutama alennusostos ja käytetty seassa), haluan vielä noin viisi lisää. Silti minusta niiden pitäminen on myös larppausta, mutta larppaan ihan mielelläni.

Larppaus terminä on tässä yhteydessä huomiota herättävää vaatetusnörttimäistä toimintaa, ja kyllä, lierihattu herättää huomiota ja saattaa usein keskusteluun tuntemattomien kanssa. Se, kokeeko sanan negatiiviseksi, asuu ihmisen sisällä.

On myös selviö, että jotkut tyylit sopivat toisille paremmin kuin toisille. Sama koskee lierihattua. Eri malleja sovittelemalla voi yrittää etsiä sopivamman, mutta joillekin se voi olla hankalaa. Ikä ja karisma auttavat kummasti, mutta eivät ole ainoa edellytys.

Rappiosta saa myös olla montaa eri mieltä, itse ajattelen asian mieluummin luonnollisena ja järkevänä kehityksenä. Ensimmäinen klassinen lierihattukin oli varmasti aikanaan muotituote, konservatiivien silmissä modernia rappiota.

Jokainen tyylillään. Tänään en larppaa, minulla on pipo ja barska.

Tässä ei ole kyse siitä, "meneekö tunteisiin", vaan "toleranttien liberaalien" kaksoisstandardien osoittamisesta suhteessa eri ryhmien edustamiin 'erikoisempiin' pukeutumistyyleihin. Ollaan olevinaan niin avarakatseisia mutta kovin konformistisia kuitenkin ollaan suhteessa konservatiiviseen pukeutumiseen, ja siinä kohtaa nykyajan valtavirrasta ei pitäisikään poiketa rohkeasti ja olla ylpeästi erilainen. Sen sijaan ivalla, pilkalla ja harhakäsityksillä yritetään ehkäistä erilaisuutta, mikäli se on konservatiivista luonteeltaan.

En saata uskoa Suomessa joutuvan kovin helposti keskusteluun tuntemattoman kanssa lierihatunkaan vuoksi. Ainakaan täällä Helsingissä minulle ei ole koskaan käynyt niin, ja ihan liberaalia Hesaria myöten todettu tuntemattomien kanssa keskustelua maassamme kavahdettavan, ja että näin tekevää epäillään hulluksi tmv.

En yritä väittää lierihatun sopivan kaikille, vaan toin esiin sen väitteen järjettömyyden, että ne olisivat joku vanhempien miesten vaate ja vain heille sovelias.

Klassillinen pukeutuja ei voi loogillisesti pitää lierihatun marginalisoitumista hyvänä, sillä se oli esimakua myös muun muodollisen pukeutumisen ja kaiken klassillisen pukeutumisen rappiolle.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: MrDapper - 24.04.20 - klo:10:24
Mitä tulee eri hattujen vanhanaikaisuuteen, niin joku huomautti myös, että mikäli hattua haluaa pitää niin kapealierinen trilby on nykyisin luontevimmin katukuvaan sovitettavissa.

Niitä ja fedoroita onkin toki valtaosa katukuvassa nykyisin näkyvistä lierihatuista. Tämä näkemys on kuitenkin monin tavoin ongelmallinen.

Ensinnä, jälleen palataan postmodernistiseen totalitarismiin ja sen konformistisuuden vaatimukseen:
Kun puhutaan klassillisesta pukeutumisesta, sulautuminen joukkoon onkin yht'äkkiä tärkeintä. Nyt ei ole väliksi yksillöllisyydestä, ei saakaan olla uniikki lumihiutale, varsinkin jos on nuori. Yhtenäiskulttuuri onkin hyvästä mikäli se on liberaalin "rentoa" ja "värikästä", eikä konservatiivisen tunkkaista.

Toiseksi, trilby oli viimeinen muotihattu ennen lierihattujen marginalisoitumista. Sitä suosi moderni, 'svengaava' nuorisokulttuuri, se oli 'edistyksellisten' ja 'coolien' ihmisten hattu. Sellaisten ihmisten, jotka edustavat nykyisin vallitsevia kulttuurisia arvoja.

Jos joku uskaltaa käyttää pukuhattua nykyaikana, niin käyttäköön trilbyä kun se edustaa Moderneja ja Edistyksellisiä arvoja, sanovat liberaalit.

Entäs fedora sitten? Senhän loi puvustaja feministiselle, vapautuneelle näyttelijättärelle, modernin emansipoituneen naiseuden esitaistelijalle Sarah Bernhardtille, joka ol tunnettu ristiinpukeutuja.
Fedorasta tuli naisten muotihattu, jonka naisasialiike omaksui symbolikseen.

Kun edistyksellinen ja moderni Walesin prinssi Edward, joka jo 1919 kirjoitti olevansa bolševikkien kanssa samaa mieltä monarkian vanhanaikaisuudesta, käyttäen samassa kirjeessä nykyisten intersektionaalisten kulttuurimarxististen amerikkalaisten suosikki-ilmausta 'fuck', alkoi käyttää kyseistä hattua vuonna 1924, seurasivat modernishenkiset miehet perässä. Fedora oli rento vaihtoehto ikävän jäykille ja muodollisille knalleille ja homburgeille.

Fedoran pitäisi siis olla täysin kosher päähine edistykselliselle Hyvälle Ihmiselle meidänkin päivinämme.

Liberaalin progressivismin globaali soihdunkantaja The New York Times kuitenkin 2015 toi vähintäänkin rivien välistä esiin, että lierihatut ovat epädemokraattisia eivätkä sovi nykyiseen kasuaaliin, pluralismia ja luokattomuutta ihannoivaan aikaamme. Sitävastoin Lenin-lakki ja työväenluokkaisten, varsinkin huligaanien aikoinaan suosima flat cap ovat poliittisesti korrekteja, nykyaikaan sopivia hattuja.

Mikäli tuon "laatulehden" korkeasti sivistynyt toimittaja olisi vaivautunut googlaamaan esim.fedoran historian, olisi hän varmasti muuttanut mielensä sen osalta ja julistanut, että jokaisen niin muija- kuin äijäfeministinkin on viipymättä hankittava sellainen, jotta heidät ulkoisestikin tunnistaisi oikeamielisten joukkon kuuluviksi.

Mutta mitä homburgista? Miksi sen käyttö ei ole poliittisesti korrektia eikä siksi suotavaa, etenkään nuorelle?

No, homburg oli vanha saksalainen perinnehattu, josta elegantin herrasmiesten yleismaailmallisen päähineen teki tuolloinen Walesin prinssi, sittemmin kuningas Edward VII:nä tunnettu, fedoran miehillä popularisoineen "Natsikäsi-Edwardin" isä. Tämä tapahtui samoihin aikoihin kuin fedoran keksiminen, 1880-luvun alussa.

Siitä tuli pian yläluokan miesten ja heidän jäljittelijäinsä suosima statussymboli. Lordi Balfour oli ensimmäinen pääministerinä homburg-hattua Englannin parlamentissa pitänyt 1902. Toisaalta myös maan työväenpuolueen perustajiin kuulunut Keir Hardie suosi sitä.

Homburg saavutti 1900-luvun alkupuoliskolla aseman ns. 'pankkiirien hattuna', ja joidenkin hattusivustojen mukaan se on edelleen vaikutusvaltaisten, arvovaltaista lookia tavoittelevien liikemiesten ja poliitikkojen go to-hattu.

Leninkin käytti sellaista, ennen kuin hiukan vallankaappauksensa edellä vaihtoi imagosyistä sen veturinlämmittäjän lakkiin.

Establishmentin edustajat Eden, jonka mukaan mustaa homburgia kutsutaan Eden-hatuksi, sekä Churchill, Eisenhower, Etelä-Afrikan buurijohtajat jne suosivat sitä. Toisaalta myös kommunistisen supervallan Neuvostoliiton johtajat suosivat niitä Hrustšovista lähtien, hankkien ne ulkomailta.
Neuvostojohtajat jäivätkin yhdessä Etelä-Afrikan johtajien kanssa viimeiseksi homburg-hatun suosijoiksi 1980-luvulla.

Homburg-hattu tunnetaan populaarikulttuurissa lähinnä Kummisetä -elokuvasta, jonka mukaan sitä toisinaan kutsutaankin kummisetä -hatuksi. Se on nykyisin harvoin nähty päähine, eikä sitä tunneta yleisesti ja sitä ei myöskään ole missään yleisesti saatavana.
Toisaalta tämä on hyvä, sillä kyseinen hattu ei siten ole joutunut myöskään internet -kulttuurin pilkan kohteeksi ja meemien tahraamaksi, kuten fedora, joka liitetään nuorten poikien ja miesten meemeissä ns. "nice guy" "fedora neckbeardeihin".

Homburg ei herätä nykyihmisissä juurikaan tunteita saati mielikuvia, mutta klassillisessa tyylissä sisällä olevien ja hattuharrastajain keskuudessa jotkut pitävät sitä liian formaalina sekä vanhanaikaisena.

Sen suosio Suomessakin on joka tapauksessa kasvamaan päin viimeisten parin-kolmen vuoden aikana.

Homburg-hattu kiistatta edustaa elitismiä, arvokkuutta ja muodollisuutta, se on olemukseltaan hyvin konservatiivinen.

Kaikki nämä konnotaatiot ovat sellaisia, joita postmodernistinen hegemonia karsastaa, jopa suorastaan vastustaakin.

Homburgin käyttäjä on oikeasti yksilöllinen sekä asiantunteva pukeutuja sillä hän voi tutustua kyseiseen hattumalliin vain vanhoista valo- tai elokuvista taikka television periodidraamoista. Kun hän etsii tietoa k.o. hatusta, havaitsee hän, että se on hyvin obsoleetti, ja vanhanaikainen.

Hänen on selvitettävä, mistä sellaisen saa hankittua, ja laadukkaasta saa maksaa paljon. Hän ei hanki trendien vuoksi sellaista, koska kyseinen päähine on niin epätrendikäs ja 'anakronistinen.'

Hän tiedostaa, että homburgia tulee käyttää muodollisen asukokonaisuuden, vähintäin puvun, kanssa.

Hän tietää, että homburg tekee kantajansa olemuksesta arvokkaan ja muodollisen, vanhentaa tätä. Homburgin ja puvun yhdistelmä huokuu konservatiivista eleganssia sekä digniteettiä.

Hän tietää, ett'ei homburg päässään näytä helposti lähestyttävältä, vaan vanhanajan herrasmieheltä.

Edellä esitettyjen seikkojen johdosta on luultavaa, että vain arvoiltansa sekä esteettiseltä maultansa konservatiivinen mies hankkii homburgin.

Ja Joonas Konstigin sekä muiden sanoin, nykyään aidointa kapinallisuutta on olla konservatiivi sekä pyrkiä aikuismaiseen arvokkuuteen infantillisuuden sijasta.

Homburgia käyttävä ei ole konformisti eikä allekirjoita nykyisin vallitsevaa postmodernistista arvomaailmaa.

Siksi postmodernistit eivät pidä homburgista ja suosittavat erityisesti nuoria miehiä olemaan käyttämästä sellaista.

Jos haluat osoittaa arvomaailmasi ilmiasussasi, kuten tunnettu Facebookin, Fedora Loungen ym sosiaalisen median miesten tyyliryhmien fedora-entusiasti Nicholas Tibor Engel sanoo, käytä lierihattua puvun kanssa.

Minä lisään: erityisesti homburgia. Demari ajaa bemarilla, sanoi jo Osku Pajamäki. Mutta todellinen konservatiivi käyttää homburg -hattua.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: paddington - 24.04.20 - klo:10:36
Jukka Hildénillä on hienoja hattuja, vaikka onkin vaikeaa kuvitella moista puvun kanssa. Taitaa olla enemmänkin western reenactment-kamaa.

(https://assets.apu.fi/vqd9tl2q3uk2/54lB8OvaDCDLC6asv0LtrH/79de8db3d389f37579e6a152beff16a9/Jukka_Hilden_01__1__U8tBs.jpg)

(https://pbs.twimg.com/media/CTvRaLwWwAAKASu.jpg)

Ns. ”Mountain hat”, jollaisia löytyy useiltakin hatuntekijöiltä, mutta Jukan hattu on Vivienne Westwoodin.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: eikari - 26.04.20 - klo:22:39
Joku on huollattanut Homburginsa.
Onko foorumilaisista kukaan? (Huollon hinta lähinnä kiinnostaa)

(http://www.hattuhuone.fi/data/files/homburg.jpg)
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Colt - 25.07.20 - klo:21:02
Katukuvassa on alkanut näkyä ruskeita fedora-tyylisiä hattuja nuorison päässä. Sinänsä piristävää kun hattuja pitkästä aikaa näkyy laajemmin katukuvassa.

Tutkin hieman enemmän asiaa ja vähemmän yllättäen muodin syyksi paljastuivat Halvan & Mauttoman massoittain maahantuomat keinokuituhatut.

Suunta on oikea, mutta muoto väärä. Pääkaupunkiseudun ulkopuolella hattuja näkyy muutenkin valitettavan vähän.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 26.07.20 - klo:15:33
Tutkin hieman enemmän asiaa ja vähemmän yllättäen muodin syyksi paljastuivat Halvan & Mauttoman massoittain maahantuomat keinokuituhatut.

Kynnys uusien ja omasta näkökulmasta radikaalien juttujen kokeiluun voi olla korkea ja jos siihen kokeiluun liittyy vielä poikkeuksellista taloudellista panostusta, moni muuten kiinnostava asia jää kokeilematta.

En katso yhtään pahalla parin euron keinokuituhattuja, jos tuommoisen kautta löytää hatut osaksi omaa tyyliä. Kerran herännyt kiinnostus tuppaa johtamaan kovempaan kamaan ja eiköhän hattuherätyksen saaneet nuoret herrat löydä vääjäämättä laadukkaampien päähineiden lähteille.

Nuorisotyylit leviävät pääkaupungin kautta, eli jos samoja fedoroja alkaa näkyä Tampereella, Turussa ja Jyväskylässä niin kehityssuunta on selvä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Ville - 08.08.20 - klo:19:20
Joku on huollattanut Homburginsa.
Onko foorumilaisista kukaan? (Huollon hinta lähinnä kiinnostaa)

Vein viime vuonna lierihatun Wahlmanille ehostukseen ja venytykseen, homma maksoi muistaakseni 15 tai 20 euroa.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: eikari - 18.08.20 - klo:20:36
Edullinen hinta suomalaisesta käsityöstä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Colt - 07.02.21 - klo:18:03
Pitääpä ehostuttaa oma kirppislöytö fedora ja homburg. Mitään tekosyitä ei ole kun palvelu on noin halpaa
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Kuumies - 08.02.21 - klo:09:13
Suosittelen Wahlmania, miellyttävä palvelu ja kohtuulliset hinnat. Muodottomaksi kutistuneen, rullattavan (crushable) fedoran venytin ja muotoilin uudelleen viikonloppuna, lähinnä harrastelun ilosta, ei siinä tuntipalkoille päässyt.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 22.08.21 - klo:20:40
Tossapa ihan asiallinen tietopläjäys: https://www.youtube.com/watch?v=awU2CK9LhI8
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: salaryman - 22.08.21 - klo:21:05
Toikin kannattaa katsoa: https://www.youtube.com/watch?v=t9u31wg42vA
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: JAM0 - 23.08.21 - klo:14:06
Kysytään nyt täältä vinkkejä, vaikka kesä vaikuttaa olevan ohi. Huomasin kesällä että pälvi rupeaa kaljuuntumaan. Millaisella päähineellä voisi suojata päätä auringolta, joka sopisi hyvin rentoon asuun (shortsit ja pikeepaita, jalassa purkkarit/loaferit). Nyt olen käyttänyt lippalakkia, mutta eihän tuo tyylikkäältä näytä. Onko vaihtoehtoja kesätekstiilistä ommellulle flat capille, hattuja ei ole vielä tullut käytettyä joten kynnys sellaiseen siirtymiseen on henkisesti iso.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Kolibri - 23.08.21 - klo:17:07
Millaisella päähineellä voisi suojata päätä auringolta, joka sopisi hyvin rentoon asuun (shortsit ja pikeepaita, jalassa purkkarit/loaferit). Nyt olen käyttänyt lippalakkia, mutta eihän tuo tyylikkäältä näytä. Onko vaihtoehtoja kesätekstiilistä ommellulle flat capille, hattuja ei ole vielä tullut käytettyä joten kynnys sellaiseen siirtymiseen on henkisesti iso.
Kesäisässä ympäristössä olkihatulle lämmin (sanaleikki ei-tarkoituksenmukainen) suositus. Mitä tarkkailla hatun esteettisissä valinnoissa:

1) Muoto. Jos olet täysin uusi, niin ota oma aikasi pohtia minkä muotoisista hatuista tykkäät ja luota rohkeasti ns. vatsanpohjan tuntemuksiin. Klassisia olkihatuissa käytettyjä muotoja ovat fedora, trilby ja pork pie. Niistä on turvallista lähteä liikkeelle. Käsitteistä taas on hyvä tuntea lieri, kruunu (se, mihin päälaki ottaa kiinni hatun huipussa), "pinch" ja sylinteri siltä varalta, jos kiikariin päätyy jonkin verran klassisen parametrien ulkopuolelle valuvaa yksilöä, niin osaa käsitteistää eroavaisuuksia.

Lisäys: lierin leveys vaikuttaa myös aurinkosuojan tehoon. Maskiaikakautena se on hyvä pitää mielessä siltä varalta, koska leveämpilierisellä voi kompensoida hengityshuurujen vuoksi etäämmällä kasvoista olevia aurinkolaseja ja silti säilyttää silmien aurinkosuojan.

2) Materiaali ja väri. Klassinen lähtökohta on toquillaoljista tehty eli ns. panamahattu. Usein sillä kuitenkin viitataan luonnon- tai vitivalkoisiin yksilöihin, joka ei aina välttämättä ole haluttuun nähden tarpeeksi rentoa. Panamahatun olki on usein myös sileää ja suht hienopunoista päätä. Rustiikimmassa päässä on sitten pelto-olkien värinen vehnä- ja bao-olki, joihin useammin törmää karkeammin punottuina.
 
Aiemmin kuvatuista löytyy toki vastaesimerkkejä formaalisuussuunnissa, minkä takia kannattaa lähtökohtaisesti luottaa silmiin eikä tuudittautua liikaa kuvausten perusteella tehtävään valikointiin. Kaksi- tai useampivärisien tapauksessa käytettävä yksilöllistä harkintaa. Yksivärisistä helppo lähteä liikkeelle.

3) Yksityiskohdat eli usein vain koristenauha. Tumma ja yksivärinen kiiltävä rusettinauha on eittämättä formaalia ja ikonista päätä. Mattaisampi (esim. nahka ja puuvilla) ja/tai kuvioitu (esim. raidat) valinta lisää rentouspisteitä. Näissä on paljon valinnanvaraa ja pätevä hattukäsityöläinen voi tarvittaessa vaihtaa vanhan uuteen, joten jos muilta spekseiltä kiva valmisyksilö löytyy, niin osta surutta ja vaihda myöhemmin nauha mieleiseesi. Ei ole yleensä iso operaatio.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: uuno - 23.08.21 - klo:21:31

Ehdoton suositus Panamahatulle tulee täältä.  Tuulee läpi, mutta suojaa auringolta, eli loistava kesähattu.  Jos on ongelmia formaaliuden kanssa, niin käytä vähemmän risaisia shortseja ja lyhythihaista kauluspaitaa (kyllä sitä saa minusta käyttää).
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Ville - 24.08.21 - klo:14:43
Klassisen porttiteorian hengessä ehdotan lätsää (flat cap), jonka materiaali on pellavaa. Sellaista olen usean kesän käyttänyt ja se on erittäin ilmava, mahtuu taskuun, lippa suojaa kyllä paisteelta ainakin silmiä. Hyvä huomioida, että vuorin myös tulisi olla luonnonkuitua - muuten hiostaa vaan. Lätsästä voi sitten edetä kovempiin aineisiin myöhemmin.

Lippalakki on hitusen surullinen näky aikuisella miehellä, totta kirjoitat.

Kysytään nyt täältä vinkkejä, vaikka kesä vaikuttaa olevan ohi. Huomasin kesällä että pälvi rupeaa kaljuuntumaan. Millaisella päähineellä voisi suojata päätä auringolta, joka sopisi hyvin rentoon asuun (shortsit ja pikeepaita, jalassa purkkarit/loaferit). Nyt olen käyttänyt lippalakkia, mutta eihän tuo tyylikkäältä näytä. Onko vaihtoehtoja kesätekstiilistä ommellulle flat capille, hattuja ei ole vielä tullut käytettyä joten kynnys sellaiseen siirtymiseen on henkisesti iso.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Jean Passepartout - 24.08.21 - klo:18:29
Lisäisin edellä mainittujen vaihtoehtojen jatkoksi kalastajanlakin (engl. bucket hat). Se on halpa, vaivaton ja mielestäni parhaimmillaan juuri hyvin rennoissa yhdistelmissä ja ns. lomatunnelmissa. Silloin kun paljastaa säärensä ja käsivartensa, voi käyttää ämpärihattua (viidakon vanha sanonta). 
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Jacomus - 14.09.21 - klo:22:50
Täältäkin ääni lätsälle. Itsellä käytössä kesällä pellavainen, syksyllä sitten paksumpi villainen. Tykästyin kovasti, näiden hankkimisen jälkeen olen ollut ulkona paljain päin lähinnä lenkkeillessä.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: RexMundi - 13.10.21 - klo:11:28
Villalätsä syksyisin ja talvisin. Panamahattu kesäisin. Nyt vähän polttelisi siirtyä säiden viilentyessä lätsästä seuraavalle tasolle
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Kolibri - 14.10.21 - klo:15:35
Villalätsä syksyisin ja talvisin. Panamahattu kesäisin. Nyt vähän polttelisi siirtyä säiden viilentyessä lätsästä seuraavalle tasolle
Selventävä kysymys: onko tämä toteamus/vastaus edelliseen kysymykseen ja/tai neuvojen pyyntö liittyen tulevaan hankintaan?
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: RexMundi - 14.10.21 - klo:16:48
Oli kommentti aiempaan kysymykseen, ja perässä omakohtaista pohdiskelua joka jäi täysin taustoittamatta ja näyttää vain hämmentävän kummalliselta tuossa. Menen nurkkaan häpeämään huonoa ilmaisuani.
Otsikko: Vs: Hatut
Kirjoitti: Ristimollo - 16.10.21 - klo:23:56
Hatuista puhuttaessa itselläni kesällä traveller/panama tai puuvillainen flatcap kylmempinä vuodenaikoina villainen flatcap.