Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Andi

Sivuja: 1 ... 4 5 [6]
76
Asut ja pukineet / Vs: Swims-kalossien käyttökokemuksia
« : 07.03.11 - klo:00:10 »
Jos swimsit on vähänkään liian isot on käyttäminen karmeata ja kalossit tuppaavat lähtemään irti jalasta. Lisäksi ne näyttävät tällöin hölmöiltä. Näitä on helppo unohtaa, toiset jouduin ostamaan kun yhdet unohtuivat laivaan. Kannattaa ostaa sellaiset yksilöt, joissa on kumisen ja öljyisen kiiltävä pinta, eikä sellaiset jotka on valmiiksi haurastunut paikoin valkoisiksi.

Sisävuori kuluu nopeasti paikoin puhki, jolloin käyttäminen muiden kuin hyvin tummien kenkien kanssa likaa kengän nahkaa. Vuori vaikuttaa siis huonosti suunnitellulta. Hölmöt kantapäässä olevat kirkkaan punaiset liimatut mainokset saa revittyä varovaisesti irti, jolloin kalossin kantapäästä saa myös paremman otteen siihen muodostuvan syvänteen ansiosta. Tämä siis uudemmassa mallissa. Ilmeisesti vanhassa mallissa kengänreikä oli vahvistettu kankaalla, tässä uudessa ainakin sen etuosaan muodostuu nopeasti kulumia riippuen käytetyistä kengistä.

Kalossi on aika korkea ja hiostaa jalkaa huomattavasti sisätiloissa. Ulkona pohjan pito on hyvä jäällä pehmeän muotoillun kumin ansiosta. Kalossi vaikuttaa myös eristävän jalkaa kylmältä ulkona pakkasella.

Kokonaisuutena käytännöllinen kengänpäällinen, mutta hyvin kallis. Katteet ovat valmistajilla erittäin kovat ja uudessa mallissa on todennäköisesti karsittu pois laatua tuotantokustannuksien alentamiseksi. Jos itse tarvitsi ostaa uudet kalossit kiertelisin varmaan suutariliikkeitä ensin kyselemässä muuta tarjontaa, mutta jos sitä ei löytyisi olisi varmaan ostettava nämä.

77
Asut ja pukineet / Vs: Mittatilauspuvun tilaamisesta
« : 05.02.11 - klo:13:47 »
Jos liimataan, onko se jokin teippimäinen liimakangas, vai mahdollisesti sama tukimateriaali kuin ommellessa, mutta erikeepperillä laitetaan kiinni?

Käsittääkseni, koska päälliskangas on liimattu tukikankaaseen, niin siinä käytetään huonommin muotoansa pitävää, pehmeämpää, tukikangasta. Jos puvun päällyskangas olisi liimattu kiinni johonkin erittäin jämäkkään tukikankaaseen, niin lopputulos olisi varmaan aika jäykän oloinen etenkin liikkuessa puvussa.

78
Asut ja pukineet / Vs: Hyvä räätäli Helsingissä?
« : 04.02.11 - klo:00:55 »
Menee vähän ohi aiheen, mutta ompelijoille kannattaa suunnata kun tietää mitä tekee tai voi luottaa ompelijan tietävän. Tai jos haluaa kokeilla onneaan. Muutoin sitten räätäleille. Eli esimerkiksi hihojen ja lahkeiden pituuden muutokset teetän itse ompelijalla, mutta takkien selkäosan kavennukset räätälillä. Syy on karkeasti kolme kertaa alemmat kustannukset ja jotkut ompelijat myös tekevät töitä pienemmällä odotusajalla.

Itse tiedän ompelimon, joka tekee saman homman kympillä parin päivän odotusajalla ja lisää vielä kysymättä sisälahkeisiin kankaaseen sointuvat kulumissuojat.

79
Tukholmassa liikkuessa suosittelen vilkaisemaan Herr Judit- käytettyjen vaatteiden liikkeitä. Kyseinen kahden liikkeen ketju myy Italiasta tuotuja käytettyjä laatuvaatteita ja komissiolla muiden vaatteita. Toisesta liikkeestä löytyi hieno 100% kashmir irtotakki ja toisesta erittäin hieno italialainen irtotakki luonnollisilla hartiolla, korkeilla hihansuilla ja makealla kankaalla. Liikkeessä luonnollisesti tiedetään mitä myydään ja hinnat ovat sen mukaiset. Molemmista joutui maksamaan noin 200 euroa kappaleelta ja lähtöhinta kashmir-takille oli ollut noin kolme kertaa enemmän. Toinen liike sijaitsee keskustan itä-osassa ja toinen eteläpuolella.

Mitään muuta hyvää Tukholman käytettyjen vaatteiden rintamalta en sitten voikaan sanoa. Myrorna-niminen ketju muistuttaa hieman UFF:ää vaatemyynnin osalta ja omistaa toista tusinaa putiikkia keskustan länsi- ja eteläosassa. Kävin niistä suurimmassa osassa enkä löytänyt yhtään mitään. Luulen, että hienot puvut päätyvät lajittelussa jonnekin muualle myyntiin, sillä UFF:stäkin tekee paljon paremmin löytöjä. Emmaukselta ja muutamalta muulta kristityltä ketjulta ei myöskään löytynyt yhtään mitään.

Kaupungissa on myös muita käytettyjä vaatteita myyviä putiikkeja, mutta lähes kautta linjan ne myyvät vain naisten vaatteita.

80
Asut ja pukineet / Vs: Hyvä räätäli Helsingissä?
« : 14.01.11 - klo:22:35 »
Itse huomasin käydessäni räätäleillä Keikarin arvostelujen perusteella, että jotkut olivat ilmoittaneet lähtöhinnat jopa hyllyltä löytyvällä kankaalla, ja toiset kokonaiskustannukset. A.V. Aallon hinnat tasoittuivat reippaasti muiden kanssa ottaessa tämän huomioon.

Itselläni on aika selkeät mielipiteet eri räätäleistä, Armania lukuunottamatta, jossa en ole käynyt. Räätäleitä täällä on sen verran vähän, että kannattaa käydä kaikkialla ja luottaa omaan arvostelukykyynsä. Hyvä idea on myös teettää tai tilaja jotain pientä, ennen kuin lähtee kokonaista pukua ostamaan.

81
Asut ja pukineet / Vs: Mittatilauspuvun tilaamisesta
« : 11.01.11 - klo:22:29 »
Itselleni sanasta "kaapu" tulee mieleen lähinnä hartioilta roikkuva pitkä hihallinen vaate.

Teillä, joilla on kokemusta, onkohan Lermanin puvuissa mitä tukimateriaalia ja onko sitä liimattu kiinni päälliskankaaseen? Mistä luulette, että miehen äärimmäisen alhaiset hinnat johtuvat ilmeisesti kokonaan käsityönä valmistetulle bespoke-puvulle?

82
Asut ja pukineet / Vs: Mittatilauspuvun tilaamisesta
« : 11.01.11 - klo:18:34 »
Minulle ainakin nimenomaan SR:n Bulevardin liikkeessä selitettiin normaalin noin kahden viikon toimitusajan venyminen noin kuukauteen Italiassa olevan tehtaan joululomalla.

SR:n Bulevardin liikkeen nettisivuthan eivät oikeastaan suoranaisesti väitäkään, että puvut valmistettaisiin Italiassa sijaitsevassa tehtaassa. Ainoastaan, että hovihankkijana on Sartoria Rossin vaatetehtaan brändi Italiassa. Tällöin tilaukset toki voisivat lähteä Italiaan. Enemmänkin itseäni ihmetyttää Sauman "Turun tehdas", jossa Odermarkin ja SR:n puvut väitetään valmistettavan. Kuulostaa suorastaan naurettavalta, että suomalaisella vaatturiliikkeellä olisi pukutehdas Turussa, joka valmistaa muiden brändien pukuja. Mitä järkeä investoida tällaisen tehtaan laitteisiin ja infrastruktuuriin valtavan pienen volyymin markkinoille? Palkkatasoista nyt puhumattakaan. Tuskin pukuja siellä myöskään käsityönä tehdään SR:n ja Odermarkin kaavojen perusteella.

Itse olen äärimmäisen kyyninen kauppiaiden puheisiin ja totuus yleensä on se mikä vaikuttaa järkevimmältä, eikä se mikä kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta.

83
Asut ja pukineet / Vs: Mittatilauspuvun tilaamisesta
« : 11.01.11 - klo:17:24 »
Päivittelisin omia juttuani Hampaalan tarjoamista halvemmista mittapuvuista tehtaan sijaintimaahan liittyen. Varsinainen valmistuspaikka onkin siellä, missä vaatteita tänäpäivänä halpatehdään eli Aasiassa. Brändi vain on saksalainen. Tai vähintäänkin puvun pesulaput on saksaksi ja sitten englanniksi, mene ja tiedä.

Asiaan liittyen, olenkohan ainoa jota ihmetyttää, että Sartoria Rossin nimikkoliikkeessä Bulevardilla mainitaan hovihankkijan olevan "italialainen vaatetehdas Sartoria Rossi, Marciano Della Chianan pikkukaupungissa Toscanassa". Tämä samalla, kun vaatturiliike Sauma antaa suoraan ymmärtää valmistavansa kyseiset puvut tehtaalla Turussa. Eihän tuossa ole minkäänlaista tuotannollista järkeä. Itse epäilisin, että valmistuspaikka molemmissa tapauksissa lienee jossain ihan muualla kuin Turussa tai Marciano Della Chianassa.

Lermanin tonnin puvut hyvästä kankaasta vaikuttaa kohtuulliselta kaupalta. Minusta tuo Tuukan kuvaus kuulostaa tosin enemmänkin räätälin mittapuvulta, kuin räätälin käsityöltä alusta loppuun, jossa puvun kaavat piirretään tyhjästä asiakkaan mittoihin. Ei sellaisessa mitään kaapuja sovitella. Lisäksi hintaluokka sopisi paremmin tällaiseen. Suomessa samasta saa maksaa aika monta sataa euroa enemmän, mutta toisaalta eipä tarvitse reissailla Viroon.

84
Asut ja pukineet / Vs: Mittatilauspuvun tilaamisesta
« : 04.01.11 - klo:15:09 »
SR:n Bulevardin liikkeessä noin kuukausi sitten myyjä sanoi, että irtoliinoitusmahdollisuutta ei enää ole tarjolla. Hänen mielestään mahdollisuus tähän olisi pitänyt säästää lisähintaa vastaan. Siitä olen samaa mieltä.

85
Asut ja pukineet / Vs: Mittatilauspuvun tilaamisesta
« : 03.01.11 - klo:18:07 »
Itse vertailin erilaisia vaihtoehtoja mittapuvulle pääkaupunkiseudulla. Kaikki tiedossani olevat mittapuvut tehdään täällä liimakangastuennalla, paitsi mahdollisesti jotkin Stockmannin hintavat merkit. Tehtaalle lähetettävien muutosmahdollisuuksien määrä ei myöskään vaikuttanut kovin huimalta myyjien näyttämissä kaavakkeissa. Mittapuku näyttää enemmänkin rekkipuvulta, johon voi valita kankaan ja tehdä pikku muutoksia. Tämän takia päädyin siihen tulokseen, että kaikkein tärkeintä on kuka puvun mitat ottaa, kuka suunnittelee sen tyylin ja kuka tekee siihen lopulliset muutokset. Näin voisi jopa saada oikeasti hieman omaan muotoon tehdyn puvun. Kankaan ja materiaalien laatu tulee sitten heti sen jälkeen.

Yhdessä tässäkin ketjussa mainitussa liikkeessä ehdin jo maksaa tilausmaksun. Tarpeeksi ajoissa kuitenkin tajusin, että pelkkä hihojen ja lahkeiden lyhennys protopuvusta, ja jonkun pienen puhtaasti ulkoisen seikan hiominen ei tee vielä mittapuvusta järkevää ostosta. Minusta myyjän ei pitäisi kysyä asiakkaalta tuleeko etukäänteet olla vähän leveämpiä vai kapeampia, ellei asiakas itse ota asiaa esille. Tuollaiset yksityiskohdat ovat suunnittelijan tehtäviä.

Päädyin itse lopulta Matti Hampaalan liikkeeseen. Kyselin, ja hänen tarjoamansa 850 euron mittapuvut valmistetaan Saksalaisessa brändittömässä tehtaassa. Kuulemma oli tulossa myös olisiko ollut Dormeuilin kalliimpi vaihtoehto. Protopukuja ei ollut. Sen sijaan tilaus perustui erilaisten mittojen ottoon. Tämä vaikutti minusta kokonaisvaltaisemmalta lähestymistavalta kuin protopuvun viilaus myyjän kanssa, joten päätin kokeilla.

Kangasvalikoimaa oli kaksi vihkosta ja kaikki kuuluivat puvun perushintaan. Mitat määriteltiin itsestäänselvien asioiden lisäksi muun muassa hihan ja lahkeiden sopivalle leveydelle. Sanoin haluavani mahdollisimman istuvan puvun joka paikasta. Ainakin taskujen määrän, tyylin ja asennon, nappien määrän ja halkioiden tyypin sai valita. Hartiatoppauksiin ja niiden leikkaustyyliin ei voinut harmikseni vaikuttaa.

Puvun tullessa tehtaalta sai olla itse myös tarkkana, että kaikki tuli lopullisesti mahdollisimman hyvälle mallille. Omassa tapauksessani kyse oli hihojen alle sentin viilauksesta, niskan kuhmun lopullisesta poistosta ja povitaskujen käytettävyydestä lompakon kanssa.

Tältä näyttää lopputulos:




Sekä takki, että housut istuvat mielestäni hienosti. Sivulta katsottuna puku seuraa koko matkalta selkälinjaa. Etukäänteet ovat rullaavampia kuin yhdessäkään Stockmannilla näkemässäni valmispuvussa. Muotoilu alkaa rintataskun yläpuolella olevan napinreiän päältä ja jatkuu puvun alalaitaan. Suurin kompromissi, mitä tässä mielestäni joutui tekemään, on kankaan ja sisävuorenkin laatu. Kaikenkaikkiaan kuitenkin vaihtoehto Odermarkin, Sartoria Rossin ja Stockmannin mittapuvuille.

Sivuja: 1 ... 4 5 [6]