Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - vada

Sivuja: [1]
1
Asut ja pukineet / Vs: Räätälinvaateketju
« : 21.08.20 - klo:18:40 »
Ei tämä nyt gramman päälle ole, mutta haluaisin vielä reilut 5 kiloa kevyemmän pukutelineen. Tämäkin oli yksi syy miksi lähden liikkelle mittatilauspuvusta.

Kiitokset lukuvinkistä Tuukalle.

2
Tarkoitin uuden teettämistä. Onko se ihan normi juttu vaatturille vai joutuuko etsimään erikseen sellaista joka tekee?

3
Onko villakangastakin räätälöinti mikään juttu?

4
Asut ja pukineet / Vs: Räätälinvaateketju
« : 08.08.20 - klo:00:40 »
Näin vähän ajattelinkin että aloittelijan virheen tekeminen räätälinpuvussa olisi tarpeettoman kallis oppitunti.

Kuinka paljon saumavaraa on mtm tai räätälinpuvussa? Käsittääkseni +/- 5kg menee helposti alkuperäisillä saumoilla, mutta kuinka monta kiloa kumpaakaan suuntaan näitä pukuja voi korjailla?

5
Asut ja pukineet / Vs: Räätälinvaateketju
« : 04.08.20 - klo:18:20 »
Minulla on haaveena räätälinpuku. Tietoisuuteni kaikista yksityiskohdista on niin vajavaista että haluan ensin "harjoitella perus tumman sinisellä mittatilauspuvulla", mikä tottakai tulee käyttöön "loppuelämäksi". Googlailujeni perusteella Helsingissä on neljä vaatturia jotka räätälinpukuja tekevät: kaksi Saumassa, Hampaala ja Aalto (liikkeessä A. V. Aalto). Olenko jonkun missannut?

Käsittääkseni Saumassa kaverit ovat erikoistuneet italialaiseen tyyliin ja Aalto englantilaiseen tyyliin. Onko tämä totta? Onko Hampaalalla jokin erikoistuminen?

Noin kymmemen vuoden takaisten blogipostausten/blogipostauksen vastausten/foorumiviestien perusteella toinen Sauman kavereista "vaatii" asiakkaalta vähän enemmän "skarppiutta", mikä rivien välistä tulkittuna tarkoittaisi, että asiakkaan täytyisi osata avata suu ja vaatia häneltä. Toki viestit ovat yksittäisiä ja aikaa kulunut, mutta onko päivittyneitä tietoja?


Minun master plan, step-by-step:
1. Hankin mittatilauspuvun vaatturilta A tiettyyn tarkoitukseen (tietty tapahtuma tulossa muutaman kuukauden päästä)
2. Tutustun prosessiin ja vaatturiin.
3. Saan helvetin hyvän puvun.
4. Osaan mittatilauspuku päällä inspiroitua muitten puvuista ja kehittää omaa silmääni ja makuani.
5. Hankin räätälinpuvun vaatturilta A tiettyyn toiseen mutta sillä hetkellä ajankohtaiseen tarkoitukseen.


Kuulostaako suunnitelmani ihan viisaalta? Mikä on vuoden 2020 tilanne skenessä? Miten kannattaa valmistautua ensimmäiseen käyntiin? Kannattaako opiskella puvun leikkauksia tai kankaita?

Sivuja: [1]