Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ChuckBass

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 252
16
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 28.08.17 - klo:21:14 »
Viime viikolla vielä lomalla, mutta yhdelle illalle "joutui" puvun laittamaan päälle.







Ja tänään sitten takaisin töihin.









17
Asut ja pukineet / Vs: Harmaata
« : 09.08.17 - klo:16:22 »
Nopeasti tuosta esim Suitsupplyn syksyn tulevasta valikoimasta näyttäisi löytyvän mm. alla olevat vaihtoehdot. Itselläni oli aikanaan noista ylemmän kaltainen (taisi olla itse asiassa ihan sama kangas / ihan hivenen tummempi), mutta möin sen sitten pois.










18
Asut ja pukineet / Vs: Louferit
« : 09.08.17 - klo:16:09 »
^ Mr. Vapaa Tyyli aka Niipolalla ainakin - nähtynä mm. pari viikkoa sitten - omissa G.H. Basseissaan.

19
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 08.08.17 - klo:23:54 »
Muutamia kuvia kesältä.






















































20
Tuossa Sagaarin tilanteessa hankkisin varmaan uudelleen ne mokkaiset chukkat. Jos edelliset eivät istuvuuden takia toimi, niin sitten ne kiertoon ja tilalle toinen malli. Chelseat on hieno kenkämalli, mutta omasta mielestäni jodhpurien yksi vaikeimmista "toimittaa" ja saada toimimaan erilaisten housujen / yhdistelmien kanssa. Tosin tuo C&J:n 8-malli on varsin nätti ja suhteellisen hyvin muotoiltu chelsea-saapas, että hyvä valinta jos kyseiseen malliin päätyy. Silti itse samassa tilanteessa katselisin esim jotain C&J:n chukkaa, esimerkiksi tuo Brecon on nätti ja varsin monikäyttöinen kenkä.

Materiaalien osalta itse en ole koskaan syttynyt tuolle Cordovanille - paitsi tietyissä ikonisissa malleissa, jotka vaan nyt pitää sitten siinä materiaalissa hankkia (kuten Aldenin PTB:t tai jotkut penny loaferit). Kenkien hinta nousee ja kuten tässäkin keskustelussa on jo tullut ilmi, tietyt materiaalin tuomat hyödyt ovat nekin osittain kiistanalaiset. Mutta jotkut diggaa ja tiettyihin kenkiin tosiaan hieno materiaali sinänsä.

Lisäksi, itse olen luopunut oikeastaan kokonaan saappaiden käytöstä, poislukien jotkut pukusaappaat. Kaapista löytyy kyllä kahdetkin chukkat sekä mm. nuo Bexleyn Enfieldit, mutta viime talvena taisi Tampereella pelattu talviklassikko Ilves-HIFK olla ainoa, johon ne tuli jalkaan laitettua. Riippuu tietysti hieman, että missä päin Suomea asustelee, mutta ainakin Helsingin suunnalla olen kokenut pärjääväni läpi vuoden ihan "tavallisilla kengillä", joskus kalosseilla varustettuna. Kunnon saappaat tai varsikengät taas ovat kuitenkin käytännössä kaapissa kesän ajan, joten varsinkaan esimerkiksi ensimmäiseen kolmeen pariin en itse hankkisi, vaan tyydyttäisin tuon pienen varren tarpeen chukka-saappailla.

Eli jos pitäisi joku suositus näin monikäyttöisyyden ja rotaation rakentamisen kannalta antaa, niin itse lähtisin liikkeelle seuraavilla spekseillä:
- Chukkasaapas (ruskea mokka lienee kaikkein monikäyttöisin tai vaihtoehtoisesti ruskea grain calf) - vaihtoehtoina tuo C&J:n brecon tai käydä Eliel'sillä vikaisemassa hyllyssä oleva Carlos Santoksen hieman vaaleampi mokkainen malli
- Short wing broguet, esimerkkinä C&J:n Pembroke tai vaihtoehtoisesti esim Skoeaktibolagetilta löytyvä Carlos Santoksen malli mokkaisena, jos nuo chukkat ottaa vasikannahassa.
- Vaihtoehtona voisi olla esim tuplamunkit, jos broguet ei sytytä. Esim Carmina Inca-lesti on varsin monikäyttöinen ja tummanruskeassa nahassa toimisi niin farkkujen, chinojen kuin flanellien kanssa.

21
Asut ja pukineet / Vs: Harmaa irtotakki
« : 04.08.17 - klo:10:21 »
Harmaat puvut ja irtotakit melko vaaleissa sävyissä vaikuttavat olleen melko tavanomaisia 50-luvulla, myös flanellisina, kaksirivisinä (4 nappia) ja kalanruotokudonnalla. Mitä niille tapahtui? Miksei niitä enää näy, vaan pukeutumisessa nykyään suositaan joko tummaa ja formaalia tai sitten selkeästi rennon kasuaalia? Minusta vaaleahko harmaa puku tai takki mattapintaisesta, tekstuuria omaavasta kankaasta loisi hienosti siistin ja suht rennon asun, huoliteltu muttei kuitenkaan liian virallinen vaihtoehto? Hiukan haaveilen tuollaisen hankkimista, ellei se vaatisi mittatilausta minulla olisi sellainen jo.

Olisiko sulla referenssiksi kuvaa siitä, millaista kaipaisit? Kysyn lähinnä tuon viimeisen virkkeen vuoksi, koska omasta mielestäni vaaleamman harmaita (sekä kuvioituja, että ihan yksivärisiä) pukuja ja irtotakkeja niin ohuemmasta villasta kuin myös flanellista (tästä ehkä hieman vähemmän) on useilla valmistajilla tarjolla joka sesongille.

Vai tarkoititko, että itsellesi ei vain löydy rtw-mallistoista istuvuudeltaan sopivia vaihtoehtoja?

Alla vielä kuva yhdestä omista suosikeistani - toimii duuniin ja kesäjuhliin - tuo toki yksirivinen.



22
Apropoo, vähän aiheen vierestä, tuosta tulikin mieleeni etten ole tainnut nähdä sinusta juurikaan kuvia tweedissä..

Eipä sellaista oikein kaapista löydykään. Yksi paksumpivillainen harmaa(/musta) herringbone-kuvioitu puku, joka lienee lähimpänä "klassista tweediä" ja sitten yksi sininen Vitalen villa-silkki-pellava-sekoitteesta valmistettu "kesätweed"-puku Herrainpukimolta.

Noin muuten on muut hankinnat olleet listalla päällimmäisenä.

23
Lyhyen -uhka vai mahdollisuus- pohdiskelun ja ammattimiesten kanssa käydyn keskustelun jälkeen tällainen tuli sitten tilata nasautettua.. About kivihiilen harmaana, hillityllä mutta rennohkolla ja hieman häivytetyllä windowpane- kuvioinnilla. 6x2 napituksella, paikkataskuilla, (pl. rintatasku joka tulee olemaan "perinteinen", olikohan termi venetasku?) 9,5cm kauluskäänteillä, (pystykaulus tietenkin) kevyellä neljäsosa (rinta) vuorauksella, napolilaisella hartialla jne...

Tämä kuulostaa oikein hyvältä valinnalta. Paikkatasku rintataskuna on yleisesti ottaen hankala, vaikka joistakin omista rotseista sellainen löytyy, en sitä juurikaan suosittele. Ja mieluummin yksi- kuin kaksiriviseen, rennompaan rotsiin - jos jonnekin.

Ja selvyyden vuoksi todettakoon (kun tämä selkeän yleisellä tasolla käyty keskustelu lähti liikkeelle omasta kuvastani), että henkilökohtaisesti en estetisoi tai glorifioi köyhyyttä / vähäosaisuutta, eikä pukeutumisvalinnoillani ole tällaisen ajattelutavan kanssa mitään tekemistä.

24
Asut ja pukineet / Vs: Ab Suomen Herrainpukimo Oy
« : 12.07.17 - klo:15:09 »
^ Komea kaveri... Ja hyvä puku.

Ihan tällaisiin päiviin kuin tänään (ainakin Porissa paistoi aurinko lämpimästi) tuo ei ihan sovellu, mutta alkusyksystä loppukevääseen menee Suomen oloissa mainiosti, näin väittäisin.

Alla olevasta linkistä löytää halutessaan myös muita kuvia + ajatuksia.

https://dresslikea.com/suit-for-all-seasons/

25
Onhan se aivan selvää, ettei tuollainen kuvan kombo välttämättä herätä tällä foorumilla - kuten ei herättäisi esimerkiksi styleforumin classic menswear osiossa - lähtökohtaisesti suuria hurraa-huutoja, konteksti ja yleiset premissit huomioon ottaen.

Toisaalta salaryman kuten allekirjoittanut on kirjoitellut tänne sen verran kauan, että kommentit voivat olla kärjistettyjä ja jokaisella meistä on oma tapansa ilmaista asioita. Itsehän osasin lukea salarymanin kommenttien kuvaavan vain miehen omaa olemusta...

Itse lähden siitä, että yleisesti aina asun osien on oltava balanssissa keskenään. Kyseinen takki on pestyä puuvillaa ja tennarit tuohon aikaan jo useamman vuoden kulutetut. Neuleen tilalla voisi kesällä olla t-paita, mutta kasuaalisuusaste olisi sama. Kuten todettua, kaikki eivät rikkinäisistä farkuista piittaa ja ymmärrän sen oikein hyvin, mutta itse niistä (&niitä) kyllä pidän. Luonnonvalkoiset puuvillahousut voisi olla toinen hyvä vaihtoehto farkkujen tilalle, mutta tässä tapauksessa kun kysyttiin esimerkkejä farkkujen käytöstä kaksirivisen kanssa, tuo oli nopealla haulla omista arkisoista se mitä löytyi.

Sitten vielä muutama kuva muualta samasta teemasta. Kaksirivinen takki on kuitenkin lähtökohtaisesti formaalimpi vaatekappale kuin farkut. Jos ne haluaa yhdistää, on kokonaisuuden oltava enemmän kasuaalin suuntaan kuin formaaliin. Jos ei halua mennä sinne suuntaan, en itse suosittelisi kyseisten palasten yhdistämistä. Ja jokainen päättäköön voisiko näitä käyttää / toimiiko vaiko ei...












26
Mitenkäs näkisitte kaksirivisen irtotakin esim. farkkujen kaverina? Millä edellytyksillä saisi pelittämään täällä kylmässä pohjolassa? kevyt ja toppaamaton rakenne, rouhea kangas jne.? Vai onko kaksirivinen kuitenkin hieman turhan muodollinen farkkujen kanssa?

Toimii. Tottakai vaatii oikeanlaisen yhdistelmän ja hyvän istuvuuden, mutta noin yleisellä tasolla toimii. Hyviä vaihtoehtoja on esim:
- Tummansininen (tai vaaleammankin) sininen puuvilla vaaleamman denimin kanssa
- Tummanruskea / kamelinvärinen puuvilla keskisinisen denimin kanssa
- Windowpane-kuvioitu harmaa villa hieman tummempien farkkujen kanssa
- Joku "rohkeampi" ruutukuosi (kts. alin kuva alempana)

Ja lisätään nyt vielä muutamia kuvia...



















Ja vaikka revityt farkut ei kaikkien mieleen olekaan, niin tuohon alle voi tilalle kuvitella sitten vaikka ihan kulumattomat versiot.


27
Kuinka paljon nappi saa kirrata? Jotenkin tuntuu että tämän päivän leikkauksessa takki on niin pinkeä että etumukseen syntyy enemmän tai vähemmän selvä X-kuvio. Yksirivisissä näkee usein kuinka paita/solmio näkyy napin tason alapuolella, eikä tämä ole edes mitenkään harvinaista.

Periaatteessa nappi ei saa vetää lainkaan.

Kuitenkin, X voi muodostua muistakin syistä kuin kiristämisestä - esim. minulla se näkyy taatusti minkä tahansa kokoisen valmistakin etumuksessa. Syynä tähän on se, että takin etu-taka -tasapaino (major vertical balance) on pielessä ilman ryhtikorjausta (ryhtini on erittäin suora l. "yliryhti"). Vastaavaa tapahtuu myös lysyryhdin kanssa. Efekti syntyy siten, että minulla on takana pituussuunnassa liikaa kangasta (ja edessä taas tähän suhteessa liian vähän), jolloin ylimääräinen kangas rypyttyy selän kaareen - ja rypyt yltävät usein aina sivukautta eteen asti. Toisin päin mennessä ylim. tavara makkaroituu nappien kohdalle ja saa taas aikaan häröilyä edessä.

Vastaus kysymykseesi siis on: Kiinnitys ei saa kiristää ja valmisvaatetta ostettaessa on kiinnitettävä huomiota siihen, onko oma ryhti vastaava kuin takin suunnittelijan näkemys miehen ryhdistä, jottei oikeankokoinen takki näyttäisi kiristävältä.

Jussilla hyviä pointteja. Lisäksi sanoisin, että asiaan vaikuttaa helposti myös takin materiaali, esim puuvillaiset rotsit saattavat helpommin ryppyyntyä ja toisaalta kevyempi villa voi antaa helpommin joustoa, jolloin nuo x:t ei niin helposti näy.

Mitä sitten tuohon napin siirtämiseen tulee, niin itse en sitä pidä kovin hyvänä vaihtoehtona. Yksirivisessä napin siirrolla saatava hyöty on käytännössä hyvin minimaalinen (joskus tätä toki itsekin testannut) ja riippuen vähän jälleen takin materiaalistakin, saman asian voi todennäköisesti paremmin hoitaa viemällä takin vaatturille ja katsomalla, jos takkiin on mahdollista prässäämällä saada hieman lisää tilaa. Kaksirivisessä tuo napinsiirto pitäisi sitten luonnollisesti tehdä vähintään sekä ulkopuolella että sisäpuolella oleviin kiinnitettäviin nappeihin ja sanoisin, että helpommin saa takin tasapainon enemmän pieleen kuin tuon mahdollisen vedon korjattua.

Lainaus
Chuck, harmaa (kalanruoto?)rotsisi taitaa olla valmisvaate? Rinta ehkä kaipaisi hieman lisätilaa lihaksikkuuden vuoksi (mikä näkyy muissa takeissasi olleen huomioitu).

Itse asiassa kaikki omat kaksiriviset on valmisvaatteita. Seuraavana mahdollisesti voisi ehkä mtm-puolelta myös kaksirivisiä testata. Tai jotkut toki Sauman mtm-puolen sampleja, mutta sinänsä siis nekin tottakai minulle valmisvaatteita.

Ja nyt taas tänään juuri testattuna tuo harmaa on rinnan kohdalta aikalailla ok, joskin se ihan snadisti voisi tilaa kaivata. Tuossa kuvassa ja tuohon aikaan olisi kyllä selvästi hieman kaivannut. Itse suosin kaksirivisiä osittain myös siitä syystä, että niissä myös rtw-takeissa yleensä napituspiste on helpommin itselleni kohdallaan ja itse olen kokenut, että on helpompi löytää kaksirivisistä valmistakeista helpommin istuvia kuin yksirivisistä. Tuo rinnanympärys yleensä omalla kohdalla on se kriittisin paikka.

28
Tyhmä kysymys: mitä nämä "napituskaavio" luvut tarkoittavat?

  • 6x2 = 12 (en noissa esimerkeissä näe yhtään noin valtavan nappimäärän takkia)
  • Onko tämä merkintätapa transitiivinen, eli 2x6 = 6x2 vai ovatko ne kaksi eri asiaa, eli puhuvatko ChuckBass ja Alhazen samasta asiasta?
  • Miten ihmeessä 1x4 voi olla kaksirivinen?

6x2 - isompi luku tarkoittaa nappien kokonaismäärää ja pienempi luku sitä, montako niistä on mahdollista kiinnittää.

Ja kyllä, Alhazenin kanssa puhuimme samasta asiasta, yleensä toki taitaa olla niin, että tuo isompi luku kirjoitetaan ensiksi. Joku voisi ehkä sanoa, että olisi fiksumpaa käyttää /-merkkiä kuin x-kirjainta, mutta lienee vakiintunut tapa ilmaista asiaa noin.

4x1 on tosiaan siis kakrivinen, yhteensä neljä nappia, joista käytännössä oikea alakulma olisi ainoa, joka on mahdollista kiinnittää.

Esimerkkeinä.

6x1



6x2



4x1



4x2




29
Ja sitten kuvia inspiraatioksi noin muuten vaan..


























30
Itsehän olen kaksirivisten suuri ystävä, olen hyvin pitkälle aina ollut.. Ja itse asiassa tällaisena lyhyenä patukkana olen vahvasti sitä mieltä, että ne myös omalle ruumiinrakenteelleni sopii. Suurin osa päällystakeista on kaksirivisiä ja samoin puvuissa ja irtotakeissa niitä on kaapissa useampia.

Olen Alhazenin kanssa samaa mieltä (sen lisäksi, että tuo on yksi hienoimpia kaksirivisen käytöstä napattuja streetstyle-kuvia ja tyylejä) siitä, että 2x4 tai 2x6-nappiset ("keskiriviin" tai "yläriviin" napittuvat)ovat huomattavan paljon "helpompia toimittaa" ja sopivat suuremmalle joukolle, vaikkakin esim aasialaisten uusien toimijoiden toimesta on näkynyt viime aikoina enemmän myös tuota pappa-mallia henkivää alimpaan nappiin napittuvaa 1x4 tai 1x6 napitusta.

Alla vielä muutamia kuvia omasta valikoimasta ja kuvista linkit niitä koskeviin blogiteksteihin, jos joku lukea haluaa.





















Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 252