Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - AT

Sivuja: [1] 2 3 ... 7
1
Kaunis elämä / Vs: Keikarilaisten autot
« : 30.09.19 - klo:20:10 »
Tuliko Paimiosta?

Lähistöltä peräisin eli Kaakosta.

2
Kaunis elämä / Vs: Keikarilaisten autot
« : 25.09.19 - klo:17:25 »
Viimein toteutui eräs 70-80-lukujen taitteen nuoren unelma kun autotalliin saapui mallikkaassa kunnossa oleva W123. Sääli että sittemmin markkinamiehet ovat ottaneet insinööreiltä vastuun autojen suunnittelusta.

3
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 25.04.18 - klo:07:24 »
Tummanruskea Christys' Adventurer/Poet vähemmän muodollisia päiviä silmällä pitäen.

4
Asut ja pukineet / Vs: lounaspuku
« : 14.12.17 - klo:07:44 »
Mutta saisihan tuosta MTOPissa esitetystä asusta hieman ajanmukaisemman hieman toisella takin leikkauksella, vaihtamalla solmion kaulaan ja luopumalla vaikka siitä hatusta. Se nyt ei sitten kyllä välttämättä enää olisi lounaspuku.

Niin, kuvan kokonaisuuden ajanmukaisuudelle ei kannata laittaa liian suurta painoarvoa; myös normaalit kolmen palan pukuni olen teetättänyt yhtälailla ajastaan jälkeen jääneiksi. Jos puolestaan ei ole sitä mieltä että puku on mennyt jyrkkää alamäkeä toisesta maailmansodasta lähtien - tiedän olevani tässä asiassa mikroskoo vähemmistössä - niin kokonaisuuden voi ja pitääkin koostaa modernilla otteella.

Standardilounaspukuun kuuluu solmio, rusetti on todella eksentrinen valinta jonka olen nähnyt esiintyvän vain Keikarin aihetta käsittelevässä blogissa olevassa 30-luvun piirroksessa.

Lähin esimerkki taitaa löytyä tuosta hieman aiempaa sir Winstonin kaulasta?

5
Asut ja pukineet / Vs: lounaspuku
« : 13.12.17 - klo:22:51 »
Niin, missä lounaspukua voi siis työelämän ulkopuolella käyttää? Itse käytän sitä käytännössä aina päiväsaikaan teatterissa, konsertissa, oopperassa ynnä muissa samankaltaisissa tilaisuuksissa. Vastaavissa iltamenoissa käytän saman aikakauden aatteiden mukaista smokkia. Henkilökohtaisesti miellän normaalin puvun hieman arkipäiväiseksi noissa tilaisuuksissa - moni on tästä kanssani varmasti eri mieltä.

Balmacaan käy varmasti sopivan hillitynvärisenä lounaspuvun päällystakiksi. Itse olen kesällä käyttänyt huonolla säällä jopa - herra varjele - mustaa trenssiä. Pitkän ajan suunnitelmissa on teetättää kesäkäyttöön suurin piirtein puvuntakin vahvuinen pitkä päällystakki jonka ei tarvitse lämmittää mutta suojaa reaalimaailman vaaroilta.

Politiikan käytännöistä en tiedä juuri mitään mutta olettaisin ulkoiseen habitukseen voitavan soveltaa samaa kuin vaalilupauksiinkin; valituksi tulemisen jälkeen on syytä jatkaa samaa linjaa kuin kampanjoidessakin. Poliitikon etuoikeutena ja taakkana kuitenkin on edustaa valitsijoidensa asiaa. Jos kuitenkin kampanjoit ja tulet valituksi lounaspuvussa ja homburgilaishatussa niin miksi ei voisi jatkaa samalla linjalla myös istuntosalissa...

Omalla kohdallani olen näin introverttinä ihmisvihaajana ainoastaan tyytyväinen jos voin ulkoisella olemuksellani viestittää olevani hankala ja vaikeasti lähestyttävä persoona joten kirjaan edellä olevan Jussin huomion alleviivattuna muistikirjaani.

6
Vapaa sana / Vs: Klassinen pukeutuminen vs. "Larppaus"
« : 13.12.17 - klo:20:17 »
On vapauttavaa oivaltaa että kaikilla muilla on ajatukset niin tiukasti kiinni siinä mitä muut heistä ajattelet etteivät he ennätä ajatella sinua. Eli turha kantaa murhetta siitä mitä muut sinusta ajattelevat.

Touché. Jos kaikki pohtisivat mitä muut heistä ajattelevat ja toimisivat noiden olettamiensa odotusten mukaisesti, kaikki vastaantulijat näyttäisivät samalta - mikäli heihin ehtisimme huomiomme kiinnittää. Onneksi näin ei kuitenkaan ole, eihän?

Jo maallisen vaellukseni tilastollisen puolivälin ylittäneenä voin todeta että elämä on kovin lyhyt käytettäväksi muiden miellyttämiseen.

Aiemmissa viesteissä esitetyn tilastoinnin mukaan yli nelikymppisten on siis suorastaan pakko käyttää lierillistä hattua ollakseen uskottava? Mainiota.

7
Niin tietysti, unohdin teettämisoption. Millaisia solmioita suosit lounaspuvun kanssa, entä taskuliinoja jos niitä käytät? Onko takissasi pystykäänteet ja onko se yksinappinen? Käytätkö homburgiasi lounaspuvun kanssa, entä millaisia päällystakkeja? Käytätkö asuasi työn ulkopuolella ja onko kukaan kommentoinut sitä mitenkään?

Solmiota käytän erittäin harvoin. Tuolloin värivälinta on todennäköisimmin sininen. Pääsääntöisesti käytän solmuketta väreinä mm. sininen, punainen, keltainen ja vihreä. Takissa on pystykäänteet, kaksi nappia, läpättömät taskut eikä siinä ole halkiota. Liivissä on takin kääneitä mukailevat pystykäänteet. Homburgeista käytän lounaspuvun kanssa vaaleanharmaata yksilöä jossa on musta nauha, talvisaikaan tosin useimmin mustaa knallia. Kesällä vaihtoehtona on myös boater. Päällystakkina musta chesterfield. Sekä takin että päällystakin taskussa pellavainen taskuliina, väri aina valkoinen. Lisäsin "Mitä tänään on päälläsi" -keskusteluun pikaisesti otetun kuvan aiheesta jos sen on joku kiinnostunut näkemään.

Muiden kommenteista ei ole juurikaan mitään erityistä jäänyt mieleen. Mihinkään negatiiviseen en muista törmänneeni. En tosin muiden mielipiteistä ole kiinnostunut - jos olisin, todennäköisesti pukeutuisin jotenkin toisin.

Mahtaisiko olla syytä harkita lounaspukukeskustelun irroittamista omaksi aiheekseen?

8
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 11.12.17 - klo:09:40 »
Toisaalla käydyn lounaspukukeskustelun tueksi peilikuva joulukoristeiden keskellä. Olen muistaakseni jokunen vuosi sitten esittänyt jo kuvan aiheesta joten pahoittelut toistosta.9
Sinuun juuri viittasin. Luin viestisi aiheesta vasta hiljattain. Onko lounaspukusi muuten vintagea, vai oletko hankkinut hääliikkeestä miljoonahousut ja šakettiliivin?

Itse asiassa ei kumpaakaan. Olen teetättänyt sekä takin että liivin - molemmat mustaa baratheaa - vaatturilla sotienvälisen ajan makumieltymyksiä mukaillen. Mieluisimmat valmiina ostamani housut ovat brittiläisen Clermont Direct -kioskin valikoiman 100% villaa oleva versio. Arkikäytössä lounaspuvun kanssa omaa silmää miellyttää tosin enemmän vaaleanharmaat housuni joissa on pareittain ohuita mustia raitoja.

10
Tällä forumilla on ollut mm lounaspukua työssään käyttävä insinööri.
Jaa, onkos täällä ollut joku toinenkin kuvaukseen sopiva pitkän poissaoloni aikana vai vieläkö allekirjoittaneen makutottumukset muistetaan näin hyvin...?

11
Asut ja pukineet / Vs: Bexley
« : 27.10.16 - klo:10:25 »
Tuossa on Enfieldit allekirjoittaneen jalassa. Hyvin menee tweed-puvun kanssa.

Kiitoksia, näyttää huomattavasti paremmalta kuin kaupan omissa kuvissa joten tilaus lienee väistämätön.

12
Asut ja pukineet / Vs: Bexley
« : 26.10.16 - klo:11:17 »
Haeskelen pukusaappaita joita ei harmita uittaa rännässä ja vedessä (=halvat) ja Bexleyn tarjonnasta huomiota herättää Irving ja Enfield. Kuvien perusteella on hankala sanoa miltä kumpikaan malli - etenkään Enfield - oikeastaan näyttää, vaikutelma on kuitenkin se että Enfield ei ole tarpeeksi formaali esim tweed-puvun seuraksi joten valinta ohjautunee Irvingiin. Mitään äärimmäisen muodollista en ole hakemassa, formaalit pukusaappaat ovat sitten erikseen. Liekö kenelläkään omakohtaista kokemusta molempien kyseisten mallien olemuksesta?

13
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 15.02.16 - klo:17:17 »
Josko koettaisi osallistua ketjuun tänäkin vuonna.


14
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 14.02.16 - klo:19:34 »
Kivijärven tekstin tyyli on saarnaava ja ehdoton, mutta kirjasta löytyy monia kiinnostavia havaintoja siitä, miten ennen muinoin Suomessakin välitettiin asuista.

Paasaava ja paatoksellinen sävy tuskin haittaa kun puhutaan asiaa. Mielenkiintoista päästä lukemaan aikalaisnäkemyksiä ajalta jolloin pukeutumisessakin oli tallella vielä joku roti. Olen aiemmin yrittänyt motivoitua etsimään vastaavia vieraskielisiä teoksia - siinä tosin onnistumatta, kotimainen löytö olikin siis miellyttävä yllätys.

15
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 13.02.16 - klo:10:10 »
Villen blogikirjoituksen innoittamana "Luomakunnan herra" -teoksen.

Sivuja: [1] 2 3 ... 7