Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - 119

Sivuja: [1] 2
1
Kaunis elämä / Vs: Keikarilaisten autot
« : 09.03.18 - klo:09:18 »
^ no mitäs luulet, kuka ne ilmajäähdytteiset osti? Se jengi, joka kuolasi niitä nuorena ja rahattomana. Jos 993:sten hinnat lähtivät nousuun viitisen vuotta 964:sten jälkeen, niin tuo todistaa kysynnän muodostumisen.

Sukupolvet vaihtuvat. Ilmajäähdytteinen jengi jää eläkkeelle ja vaihtavat korkeampiin autoihin. Sillä hetkellä varoissaan olevat 50 vuotiaille ilmäjäähdytteiset eivät olekaan olleet mitään heidän ollessaan nuoria. Heille se halutumpi malli onkin 997. Ja noissa 50 vuotiaissa tulee olemaan riittävästi kiinalaisia, jotta sillä ei ole mitään väliä, että 997:ia on tarjolla paljon.

No toki varmasti juuri ne tyypit jotka niitä kuolasivat? Kovin harvoin sellaisia autoja ostetaan joista ei pidetä tai josta ei olla nuorempana haaveiltu? Tämä nyt on melko itsestään selvää ymmärtääkseni ja tästä ollaan täysin samaa mieltä.

Väittäisin kyllä tuosta ylläolevasta huolimatta etteivät esim. ilmajäähdytteisteisten 911-autojen hinta tule kovinkaan paljoa notkahtamaan. Kiina ei ymmärtääkseni kuitenkaan kovinkaan paljoa määrittele ilmajäähdytteisten 911-autojen hintaa - juurikin tuosta syystä jonka mainitsit ylempänä. Muu maailma sen sijaan onkin näiden autojen markkina.

2
Kaunis elämä / Vs: Keikarilaisten autot
« : 08.03.18 - klo:18:32 »
^^

Tarjonta vaihtelee kyllä jonkin verran(kin) mikäli tietyn auton arvostus(=hinta) on nousukiidossa. Tästä hyvänä esimerkkinä on ilmajäähdytteiset Porschet joiden hinnat ovat nousseet viime vuosina hurjasti - ja nyt taasen hinnat ovat hieman tasaantuneet viime kvartaaleina.

Markkinoille tulee useampia autoja kohonneiden hintojen toivossa ja näin tarjonta nousee ja hinnat laskevat. Sama pätee ilmajäähdytteisiin volkkareihinkin - tosin vielä vanhempiin eli isojan tuotantomäärien autojenkin saattavat nousta. Kunhan taustalla on tarpeeksi "kulttistatusta." Ilmavolkkareiden hintojen nousu ei kuitenkaan ole mitään hetkittäistä luonteeltaan.

Pieninä sarjoina valmistetut autot ovat usein lähtökohtaisestikin arvokkaita. Mielenkiintoista onkin löytää ne helmet semitavallisten autojen seasta joiden hinnat eivät ole vielä nousseet taivaisiin :) Tämä onkin sitten hieman haastavampaa toimintaa. Mutta hyvä lähtökohta voisi olla takavetoiset pikkusportit tai vaikkapa GTI-tyyppiset autot.

Tässähän jokainen voi laittaa interwebin muistiin omat arvauksensa? Palataan sitten asiaan viiden vuoden kuluttua katsomaan kenen autoportfolio olisi noussut eniten :) Sitten voidaan potkia itseämme päähän miksei ostettu ennustuksen mukaisia autoja - tai taputella itseämme selkään kun Nostradamus-kyvyt olivatkin olemattomat.


3
Kaunis elämä / Vs: Keikarilaisten autot
« : 06.03.18 - klo:18:57 »
Kummankin ulostulo olisi saanut olla ulostumatta. Olihan niissä molemmilla hymiöt perässä.

Nyt joku tosikeikari voisi laittaa kuvan omasta autostaan niin lanka palaisi aiheeseen.

Kiitos ja jonkin verran anteeksi.

4
Kaunis elämä / Vs: Keikarilaisten autot
« : 06.03.18 - klo:16:19 »
Tavoilleni uskollisena aijon jälleen vierailla American Car Show, Tuning Car Show, MC Heaven & Motorsport 2018 -tapahtumassa NASCAR rotsiini pukeutuneena, PCF -badge kaulassa roikkuen. Paljon tuttuja tulee varmasti vastaan, kuten aina.

Ehkäpä tulen PCF ratapäiville Dale Earnharditksi pukeutuneena katselemaan ilmeitä. Millä pokella muuten rullaat? Menisi se keskustelu niihin omiin autoihinkin välillä.

Itselläni siis widowmaker harrasteautona.

5
Kaunis elämä / Vs: Keikarilaisten autot
« : 06.03.18 - klo:10:18 »
^Montako NASCAR-replicalla ajavaa olet nähnyt?

Siistikuntoinenkin jonne-bemari on jonne-bemari, sillä auton imago on yksinkertaisesti pohjamudissa. Tuoreimpien tieteellisten tutkimusten mukaan 98,33% ihmisistä liittää sen automaattisesti negatiivisiin mielleyhtymiin.

Sikana olemisessa on puolensa. Kuten G.B. Shaw on todennut: "Never wrestle with a pig. You get dirty, and besides, the pig likes it".

En ainoatakaan Suomessa. Tosin sinähän tuollaisesta fantasioit aiemmin, eli ehkäpä näen moisen ihmeen vielä joskus Suomessakin :) Sanoista miestä vai miten se menikään? Toki tuo kommenttisi oli mahdollisesti hieman sarkastinen joten otettakoon se sellaisena.

Itse en juurikaan välitä mitä muut ajattelevat millä auto(i)lla ajan - muiden mielipiteisiin en näet juurikaan voi vaikuttaa.  Ajan niillä autoilla joista itse pidän ja viis veisaan mitä 98.33% pseudotieteellisistä sekä fiktiivisistä mielensäpahoitustutkimuksista olevinaan sanoo.

Mikäli ihminen määrittelee toisen ihmisen auton perusteella en noin lähtökohtaisestikaan halua olla ko. henkilön kanssa tekemisissäkään - tämä tunne on varmasti molemminpuoleinen. Tämä siis yleisenä kommenttina joka ei ole osoitettu kenellekään.

Minusta jokainen ajakoon autoilla joista itse pitää - ja antakoon muidenkin ajaa millä haluavat. Mielipiteitä autoista voi mielestäni toki esittää - kannattaa kuitenkin huomioida, että nämä mielipiteet ovat eri asioita kuin mielipiteet ihmisestä joka ko. autoa ajaa. Kovin usein nämä tuntuvat menevän sekaisin.

"Suomessahan kaikkien pitäisi olla samaa harmaata massaa eikä varsinkaan Bemarilla voi ajaa. Bemarikuskinhan on pakko olla mulkku? Mahdollisesti vielä jonnekin? Urheiluautolla ajava on myöskin jollain tavalla luotaantyöntävä tyyppi. En tiedä miten, mutta jotenkin." Noinhan se ajattelumalli yleensä menee.

Tietyt autot & automerkit jakavat mielipiteitä hyvin samankaltaisesti kuin kalliit kellotkin. Joidenkin mielestä 500hp+ auto on täysin turha - paikasta A paikkaan B pääsee hyvin Yariksellakin. Joidenkin mielestä klassinen BMW on jonnepenari etc. Joidenkin mielestä sveitsiläinen mekaaninen kello on täysin turha - ajan näyttää puhelinkin.

Tuossa kovin usein unohtuu vaan se, että ei sitä tehokasta / vanhaa / harrasteautoa tai sitä mekaanista kelloa ei ole ostettu kenenkään muun kuin sen omistajan iloksi. Moisia ostoksia sen sijaan saa arvostella vapaasti :)

Herrasmies voi ajaa vaikka ladalla - tosin mulkusta ei mersukaan tee herrasmiestä. Vaikka joku pukeutuisi kuinka hienosti ja hyvin mutta ei ole käytöstapoja, niin eihän hän ole herrasmies. Herrasmiehen ymmärtääkseni tekee pitkälti käytöstavat sekä tahdikkuus ja vasta toissijaisesti pukeutuminen. Usein nämä tosin ovat samassa paketissa.

Sikahan on ihan viisas eläin, eli sinänsä ihan hyvin valittu nimimerkki. Toki konnotaatio sanasta sika ei välttämättä ihan ensimmäisenä ole viisaus - mikäli ns. suurelta yleisöltä kysyttäisiin. Riippuen toki kontekstista.

No eiköhän tämä ollut osaltani tässä. Pointtini varmasti tuli selväksi.

Eipä tässä threadissa juurikaan ole omista autoista puhuttukaan, eli hyvin tämäkin OT mahtuu sekaan :)
6
Kaunis elämä / Vs: Keikarilaisten autot
« : 06.03.18 - klo:07:30 »
...
Pakollinen accessory olisi myös kuskin sokaisevan punaisena hohtava niska :)
...
Itse laittaisin arvonnousumielessä rahaa hyvään ja räpeltämättömään E30 Bemariin 6-koneella, kovalla laatikolla ja 2D tai Cab. Näitä on näet raiskattu aivan järjettömiä määriä ja hyviä ei ole liikaa jäljellä. Hinnat tosin ovat olleet nousussa jo jonkin aikaa. Pari vuotta sitten tuttavani osti mint-kuntoisen E30 325i cabin kovalla laatikolla ja hintaa oli muistaakseni noin 8k. Enää niitä ei tuohon hintaan saa.

NASCAR-kuskeilla on kyllä tyyli hallussa, jos heitä verrataan E30 Bemarilla ajaviin amis-jonneihin. :)

Sikamaisesti jätit huomioimatta avainsanat "räpeltämättömään", "hyvään" ja "arvonnousumielessä" :) Amisjonnet ovat tuhonneet näitä bemareita hyvällä menestyksellä joten hyviä ja räpeltämättömiä ei juurikaan ole jäljellä.

NASCAR-kuski <> NASCAR-katsoja -> potentiaalinen T-Bird NASCAR replica kuski johon tuolla punaisella niskalla viittasin.

Itse valitsisin alkuperäisen E30 Cabin any given day 87-88 T-Birdin sijaan -  ja sinä saat toki valita sen T-Birdin mikäli niin haluat. Makuasioista voi toki kiistellä vaikkei se kovin jalostavaa yleensä olekaan :)

Tuossa alla olevassa autossa ei ole mielestäni kovin paljoa amisjonnea?

7
Kaunis elämä / Vs: Keikarilaisten autot
« : 04.03.18 - klo:18:12 »
Jos lähtökohdaksi otetaan Ford FOX-body, etsisin 87-88 Thunderbirdin, jonka rakentaisin niin pitkälle "NASCAR-henkiseksi" kuin lainsäädäntö antaa myöten. Lopputulos ei toki olisi hillittyä klassisen herrasmiehen tyyliä. Kuskin pakollisena varustuksena olisi Levi's 501:t, musta Hanes T-paita ja Ray-Ban Aviatorit.

Pakollinen accessory olisi myös kuskin sokaisevan punaisena hohtava niska :)

Muita tuikitavallisia kansanautoja jotka tulevat vielä nousemaan klassikon asemaan ovat ainakin ensimmäinen kolmeovinen Ford Focus, josta kannattaa ottaa talteen isoimmalla moottorilla varustettu versio.

Fiat Bravo viisisylinterisellä turbolla on jo melko harvinainen, mutta sekin on varma klassikko. Näin sellaisen mustana juuri eilen kaupan parkkiksella, enkä voinut kuin huokailla sen upeita linjoja.

Rohkenen väittää että mistään perinteisestä ns. isokoneisesta Ford Focuksesta ei tule klassikkoautoa (pl. RS). Järjettömät tuotantomäärät pitävät siitä huolen - myös "isokoneisille" malleille eli käytännössä ST170.

RS on sitten aivan eri asia sillä näitä on valmistettukin vain 4501 kpl ja näitä on chattiautossa tällä hetkellä yksi myytävänä. Gen 1 Focus RS on siis jo klassikko eikä ole koskaan ollut tuikitavallinen kansanauto.

Fiat Bravo vitosturbolla on kyllä 100% varmasti klassikko. Ongelmana on vaan se, että kyseistä auto ei ole koskaan tehty vitoskoneisena turbolla. Vitonen on ollut vapari. Eikä tuostakaan mitään klassikkoautoa koskaan tule :)

Itse laittaisin arvonnousumielessä rahaa hyvään ja räpeltämättömään E30 Bemariin 6-koneella, kovalla laatikolla ja 2D tai Cab. Näitä on näet raiskattu aivan järjettömiä määriä ja hyviä ei ole liikaa jäljellä. Hinnat tosin ovat olleet nousussa jo jonkin aikaa. Pari vuotta sitten tuttavani osti mint-kuntoisen E30 325i cabin kovalla laatikolla ja hintaa oli muistaakseni noin 8k. Enää niitä ei tuohon hintaan saa.

190E W201 Mersu olisi toinen valintani. Vielä saattaa löytää puolijärkevään hintaan 190E 2.3-16 doglegillä - mikäli käy hyvä tuuri. Näidenkin hinnat ovat nousseet jo hyvän tovin. Kutoskoneinen 2.6E olisi seuraava valinta mutta tässä ei ole mitään kovin suurta upsidea tulossa.

Viimeisenä Porsche 944 Turbo. Näitäkin saa järkihintaan kun jaksaa etsiä vaikka hinnat ovat näissäkin nousseet. On muuten oikeasti todella hyvä auto ajaa. Jos on joskus mahdollisuus testata niin käykääpä koeajolla. Aliarvostettu possu.

Onhan toki muitakin joissa on varmasti vielä upsidea odotettavissa. Suomessa noin yleisesti ottaen esim. yllämainittujen autojen hinnat ovat nousseet & nousevat suhteessa myöhemmin & hitaammin kuin muualla Euroopassa. Tämän vuoksi esim. hyviä 944 Porscheja on viety Eurooppaan kun eivät ole Suomeen kelvanneet. Saksaan kelpaavat kyllä takaisin :)

8
Kaunis elämä / Vs: Keikarilaisten autot
« : 26.02.18 - klo:17:07 »
Haluaisin erittäin kovin omistaa myös Citroën DS:n. Se *on* kaunis auto. Vaikka varmasti muutenkin aivan täysin järjetön hankinta.

DS5 on mielestäni tyylikkäin tällä hetkellä tuotannossa oleva auto, johon tavallisellakin palkansaajalla voi olla varaa. Nyt pari vuotta takana kyseisellä pelillä, vallan toimiva kulkine.

Itse tarkoitin siis sitä the-one-and-only DS Sitruunaa eli: https://en.wikipedia.org/wiki/Citro%C3%ABn_DS

Normi tai farmari kelpaisi. Cabrioon ei sitten ihan helposti olekaan varaa.

Näissä(kin) on muuten hinnat nousseet melko rajusti. Olisi pitänyt silloin muutama vuosi sitten...


9
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 20.02.18 - klo:19:37 »
Hirsch tosiaan huomattavasti raikkaamman näköinen eli IMHO hyvä muutos.

Saahan sen aina takaisin vaihdettua :)

Onko kukaan muuten testaillut finstrapwatchin rannekkeita? Kokemuksia kenelläkään?

10
Kaunis elämä / Vs: Automuotoilu
« : 18.02.18 - klo:21:17 »
Upea on...

Onkohan tuossa saavutettu ultimatum siitä, miten paljon rengas pystyy olemaan vannetta leveämpi? Takarenkaasta on vaikea kuvitella äärimmäisempää versiota...

Kyllähän nuo renkaat melko pallot ovat. Mutta auto on 60-luvun lopulta joten renkaat olivat mitä olivat.

Auto on kyllä aivan järjettömän kaunis.

Ok - olin kiva ja autoin teitä kaikkia: https://www.youtube.com/watch?v=U9UtQMISwfw

Toinen kilpailija on aivan megahieno Alfa sekin. Olen tuollaisen uudemman aikoinaan nähnyt ihan livenäkin. Voin sanoa että se uudempikin ON kaunis auto!

11
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 18.02.18 - klo:17:14 »
Toi DON-speedy... Jos vain itse saisin jostain tuollaisen Speedmasterin ajalta ennen Armstrongin kuussakäyntiä, olisin ikionnellinen.

Pre-Moon Speedy ei ole koskaan huono vaihtoehto. Kiva kello kaikin puolin. Faijalta saatu lahjaksi aikoinaan ja menee omille pojille eteenpäin kun itse pukataan horsmaa :)

12
Kaunis elämä / Vs: Automuotoilu
« : 18.02.18 - klo:10:04 »
Hienoin auto maailmassa. Jopa Lambo Miura ja Fiat (okei Ferrari) Dino jäävät kakkoseksi Alfa 33 Stradalelle.


13
Kaunis elämä / Vs: Automuotoilu
« : 18.02.18 - klo:10:03 »
Nyt kinnostelee muotoilun lisäksi hankinta. Myyjän mukaan helposti Euroopan viiden hienoimman Lancia Beta Coupen joukossa... https://www.autoscout24.com/offers/lancia-beta-coupe-1-6-gasoline-white-b5ccdd5a-641b-1046-e053-e350040afaee?cldtidx=11

Tuosta kun nousisi Persolit päässä kermanvärisessä pikeepaidassa, petrolinvärisissä chinoissa, nuuskanruskeat Hi-Topit jalassa ja Nortti huulessa. Naururypyt sekoittuvat ahavoituneiden kasvojen ryppyihin, jotka ovat tulleet liiallisista paheista.

Ihan hieno Beta, mutta hinta on kyllä jäätävä. Tuo ei varmasti ole ruosteinen mutta Betathan ovat lähinnä surullisen kuuluisia siitä kuinka rajusti ne ruostuvat.

15k hintaan saa IMHO hienompiakin autoja :) Mutta makuasioista ei kannata kiistellä.

14
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 18.02.18 - klo:10:01 »
tuplat pois

15
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 18.02.18 - klo:09:53 »
Tuossa kaksi omaa kelloa. Omega Speedmaster 145.012-67 ja Zenith El Primero 03.2040.400 - joo just se malli missä chrono väärinpäin - eli selkeästi tuleva klassikko :) (eiköhän isot tuotantomäärät pidä huolen ettei noin tule käymään)

Hieno kaksikko! Useimmat tuon ikäiset SpeedyPro:t ovat jo aika karussa kunnossa.

Zenithin tuotantomääristä sen verran, että brändi on aina ollut jostain syystä Suomessa suhteellisesti ottaen yleisempi kuin muualla maailmalla. Zenithin tuotantovolyymi on viime vuosina käsittääkseni ollut alle 50 000 kelloa per vuosi, mikä on reilusti alle 10% Rolexin, tai Omegan tuotantoluvuista. Kun tähän lisätään se, että Zenithin mallivalikoima on suhteellisen laaja kokonaistuotantoon nähden, on yksittäisen mallin tuotantomäärä suhteellisen pieni. Eli odotahan vaan, kun ElPrimerosi on saman ikäinen kuin Omegasi tällä hetkellä. Kyllä se siitä vielä... :)

Tuo Speedy on kyllä ikäisekseen oikeasti varsin hyvässä kunnossa ja on ihan oikealla bezelillä (DON / dot over 90) sekä hanskoillakin. Eikä ainakaan vaikuta siltä, että on kiilloteltu piloille -> terävät kulmat tallessa. En tosin ole omistanut kelloa uudesta asti, eli en voi sanoa 100% varmuudella onko kiillotettu vai ei ;) Sääli vaan kun ei ole 1039 ranneketta tallella. Sales boksin ostin ebaysta ja tilasin Omegalta 'extract of the archives' ko. kellolle.

Kello on myös lähes päivittäisessä käytössä ja olen aikoinaan jopa korjannut tyhmänä autoa ko. kello kädessä :) Suurempaa osumaa ei onneksi ole tullut. Nykyään pitää ehkä kuitenkin hieman miettiä mikä kello on ranteessa kun ruuvaa romuja.

Aikoinaan käytin lähes kaksi vuotta aikaa tutkimiseen minkä kellon ostaisin ennen kuin päädyin El Primeroon. Kaverit ostivat Breitling, Tag Heuer tjsp. ja itse en oikein kokenut näitä omakseni. Tuolloin en kuitenkaan en törmännyt tuohon chrono-ongelmaan. Ehkä en vaan osannut lukea:)

Noh ehkäpä  tuo kello on joskus sadan vuoden kuluttua hauska nyanssi. Virheelliset kolikot ja postimerkitkin ovat arvokkaita juuri niiden virheidensä vuoksi. Toki tämä ei nyt ole aivan sama asia.

Hankkiko @Alex70 (self proclaimed resident Speedy Expert @msg195356) muuten 145.022 kun tästä oli aiemmin näemmä forumilla kirjoittanut? Mikäli hankki niin laita vaikka PM mihin hintaan tuollainen löytyi. Tuollaista olen myös mahdollisesti etsimässä. Toteutunut mahdollinen kauppahinta kiinnostaa ei pyyntihinta. Tuota vanhempiin alkaa kassa huutamaan liikaa.

edit: tuli tuplat kun editoin viestiä. Pahoittelut.


Sivuja: [1] 2