Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Siska

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Asut ja pukineet / Vs: homburg-hattu
« : 01.11.23 - klo:20:04 »
Ostin tänään Wahlmanilta Wegenerin Homburgin. Ajattelin käyttää sitä lähinnä mustan puvun kanssa hautajaisissa ja iltajuhlissa sekä mahdollisesti (melko liberaalilla tavalla) frakin kanssa silloin, kun tohtorinhattua ei ole sallittu kutsussa ja normaali eläimenkarvaa oleva silinteri on liian huomiotaherättävä. Tämä oli kyllä rehellisesti sanoen heräteostos, vaikka en sellaisia yleensä harrasta. Arkipuvun kanssa tuo ei minusta oikein sovi.

2
Etiketti / Vs: Frakki
« : 06.02.23 - klo:23:32 »
Olisiko jolla kulla kuvaa noista särmiskäisistä hanskoista? Itselläni on valkoiset, vuoraamattomat nahkakäsineet, joita olen pitänyt frakin ja viitan kanssa ulkotiloissa ja sisällä sitten puuvillaisia.

Oma kokemus on tosin, että noiden käsineiden edestakaisin poisottaminen on hieman liian huomiota herättävää, joten olen jättänyt heti ensimmäisen poisottamistilanteen myötä taskuun.

3
Muutamia havaintoja syksyltä:
  • kaikki ihmiset eivät arvosta vuosijuhlilla(kaan) old school frakki-pukeutumista päällysvaatteineen. Joku ilmeisesti hieman hiprakassa ollut opiskelijanainen nauroi ystävättärensä kanssa päin naamaa ja kysyi, onko minulla Halloween-asu.
  • isoisäni hautajaisista palatessani joku ilmeisesti vankilataustainen Jeesuksen sanansaattaja seurasi pitkän matkaa, koska olin hänen mielestään epäilyttävästi pukeutunut. Erityisesti häntä hämmensi valkoinen kaulaliina ja lierihattu. Hän ei kuitenkaan uskonut selitystäni hautajaisista, vaan alkoi tentata kuulunko jo entuudestaan johonkin herätysliikkeeseen. Vasta noin puolen kilometrin päästä hän uskoi, että olin tosiaan tulossa isoisäni hautajaisista ja jätti rauhaan.

4
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 04.08.22 - klo:20:22 »
Löytyykö foorumilta muita taskukellomiehiä? Taskukelloa käytän luonnollisesti aina frakin kanssa, koska muut kellot olisivat tyylivirhe. Taskunauris näkee käyttöä myös kolmiosaisen puvun liivin taskussa vähän tavanomaista hienoimmissa (ilta)tilaisuuksissa.

Frakin kanssa tulee käytettyä säännöllisesti isäni vedettävää taskukelloa (kello vasemmassa housuntaskussa, vitja olkaimiin kiinnitettynä). Pukujen kanssa käytän mieluummin (automaattisia) rannekelloja.

5
Kevään promootiossa joku kehaisi viitasta

6
Etiketti / Vs: Tumma puku
« : 06.02.22 - klo:08:43 »
Kiitos Alhazenille hyvistä selityksistä. Aika mutkikasta on. Onneksi valtaosa suomalaisista (allekirjoittanut mukaan lukien) voi lohduttautua sillä, että tuskin tulee kutsutuksi sellaisiin juhliin, joissa pukeutumisetiketillä on lopulta kovinkaan suurta merkitystä.

Todennäköisin yhteys, jossa noilla määritelmäeroilla on väliä, ovat muodolliset akateemiset juhlat. Vuosijuhlilla, väitöstilaisuudessa (huom. ei vieraat) ja väitöskaronkassa pitäisin kiinni tuosta tiukimmasta tumman puvun määritelmästä, koska tummalla puvulla korvataan frakkia.

7
Tässäpä kuva teettämästäni viitasta. Materiaalina musta villakangas. Viitassa on mustat samettiset kaulukset, valkoista satiinia oleva sisävuori ja kädentiet. Omistajan nimikirjaimet on kirjailtu kädentien alapuolelle sisävuoreen (eivät näy kuvassa). Kiinnitys ylhäältä kolmella soljella.


8
Farkut mustan puvun takin kanssa taitaa olla yleisimpiä asuja Suomemme miehillä. Molempia vaatteita jo löytyy kaapista, joten eipä tarvitse vaivata itseään asialla.

Voi osaltaan johtua siitä, että puhekielessä ihmisillä menevät iloisesti sekaisin pikkutakki ja puvuntakki ikäänkuin synonyymeinä. En muista ulkomailla törmänneeni tähän farkut + puvuntakki -tyyliin, muihin kammotuksiin kylläkin.

9
Asut ja pukineet / Vs: Vaatteet ja tyyli uutisissa
« : 21.02.21 - klo:10:31 »
Jean Passepartout: samaa mietin minäkin, kun jutun lukaisin. Vaatekaappi kaverilla on hillitty verrattuna meikäläisiin ja palaute osoittaa taas kerran, että suomalainen mies ei saa käyttää paljon rahaa vaatteisiin. Jos näin tekee, on pinnallinen ja elosteleva ja muutoinkin kehno ihminen. Vaan jos käyttää paljon rahaa autoon, mökkiin, elektroniikkaan tai matkailuun, sitten palaute on vähemmän tuomitsevaa.

Minusta tuo kirjoittajan vaatteisiin käyttämä summa oli melko suuri. Iän puolesta nimittäin voisi luulla, että kirjoittaja tarvitsee enää vain "kaapin täydennystä" vanhan kuluessa pois. Ainakin itsellä vaatteisiin menevä raha on vähentynyt viime vuosina reippaasti, kun peruspalaset alkavat olla jo kunnossa.

10
Haluaisin liittää tähän kuvan viitasta, mutta en millään keksi miten saan liitettyä tähän kuvan. Olisiko kenelläkään vinkkejä, miten tapahtuu?

11
Flatcapeistä on tullut vaimolta palautetta. Kuulemma tulee liikaa hipsterit mieleen. Ei ole silti estänyt minua pitämästä.

12
Vapaa sana / Vs: Sartoriaalinen itsensäruoskimisketju
« : 23.01.21 - klo:15:05 »
Tuossa kävi hyvin ilmi, että mieluista tuotetta tulee käytettyä usein, jolloin sen kustannus per käyttökerta tippuu ja jos kyseinen tuote on myös käyttöä kestävä niin kokonaistaloudellisuuskin on kohdallaan. Jos verrokiksi ottaa halvan ja heikon sijaan halvan ja kestävän niin päätyy nopeasti lopputulemaan, että mukavuudesta, ulkonäöstä tai statuksesta joutuu maksamaan tietyn preemion.

Jos miettisin omalle kohdallani niin olisin valmis maksamaan erinomaisten kenkien käytöstä ainakin kaksinkertaisesti keskikertaisiin nähden. Tällöin esim. 350 euron Goodyear Weltit Herring Shoesilta ovat yhtä "järkevä" ostos kuin 175 euron brändipopot Sokokselta, vaikka kesto olisi sama. Käytännössä kesto on helposti ainakin kaksinkertainen, joten GW:t ovat tosiallisesti brändipopoja taloudellisempi valinta. Jos verrokiksi otetaan 35 euron kengät Kärkkäiseltä niin on aika epätodennäköistä, että 10 paria sellaisia kenkiä ei kestäisi pidempään kuin GW:t ennen kuin tarvitaan uudelleenpohjaus tai korjaustoimia. Tosin uudelleenpohjauksen myötä kustannus per käyttökerta on alle puolet uuden kengän kustannuksista olettaen, että arvo juuri ennen uudelleenpohjausta on nolla ja uusi pohja kestää yhtä kauan kuin vanhakin.

13
Vapaa sana / Sartoriaalinen itsensäruoskimisketju
« : 19.01.21 - klo:20:43 »
Nyt kun meillä on jo omat ketjut sartoriaalisille tyrmäyksille ja piristyksille niin otetaanpa tähän oman kehittymisen näkökulma.

Itselläni ainakin tekee tuskaa katsoa jotakin vanhempia kuvia kouluajoilta, kun on tullut noudatettua etikettiä niin löperösti (esim. värilliset paidat iltajuhlissa). Niin ikään surullisia ovat lukuisat huonosti istuvat vaatteet ja eritoten vääränmittaiset tai liian kirraavat housunlahkeet. Miten niitä housuja onkin niin vaikea löytää. Säälittää myös henkisellä tasolla välillä millaista nysväämistä esim. hyvien kenkien löytäminen on täällä pohjoisessa.

Vaikka kuinka laatu kestää niin väkisillä sitä miettii välillä, että joku riparipukua pitävä perusjamppa pääsee kyllä helkkarin paljon halvemmalla ihan vaan siksi, että vaatekaappi on niin pieni. Yksistään juhlatamineisiin saa uppoamaan helposti useamman tonnin, jos haluaa Keikari-approved vermeed erilaisiin iltajuhliin. Eipä ne sämpylä-eccot kulu juhlapukukäytössä juuri sen nopeampaa kuin goodyear weltit, jos käyttöä on alle kerta kuussa.

14
Joitakin satunnaisia juttuja, joista on tullut hyvää palautetta:

  • taskukello frakin kanssa
  • karvalakki talvella
  • Loaken Anglesey-bootsit. Tosin kyseessä oli joku keikari, joka luuli niitä Crockett & Jonesin bootseiksi
  • silinteri saketin kanssa
  • fedora puvun kanssa

Eli aikalailla asusteisiin painottuu...

15
Kiitoksia mielenkiintoisen ketjun aloittamisesta! Mukava lukea vaihteeksi ilahduttaviakin sattumuksia. Erityisenä kohteliaisuutena näen tuon saamasi karonkkakommentin. Olettaen, että seurasi on ollut pukeutumisen tasalla (viimeaikojen kehityksessä on ollut kaikuja 60- ja 70-lukujen yliopistomaailmasta, joka ei tiedä hyvää pukeutumisrintamallakaan) niin tuo on jo kohtalaisen kova kunnianosoitus. Frakin ja sen asusteiden yksityiskohdat kun tuppaavat olemaan niin hienovaraisia, että kokonaisuuden pitää olla tosi tip top, että asiaan perehtynyt edes huomaa eroa pukuvuokraamon perussettiin.

Noita ilahduttavia sattumuksia ei tapahdu kovin usein, mutta uutena vuotena oli yksi sattumus. Uuden vuoden vaihteessa huomasin kavereiden kanssa kaljotellessa, että piru tässähän vaihtuu vuosikymmen. Otin pikkuhiprakassa videoklipin rannekellon sekuntiviisarista ohittamassa keskiyön ja laitoin instagramin tarinoihin uudenvuodentoivotusten kera. Vaimo huikkasi kotiin tullessa, että "taisit olla huppelissa". Kysyin "kuinka niin?". "No kun ethän sää ees suostu koskaan kertomaan mitä mikäkin maksaa saati ikinä näyttäisi minkä merkkinen kello sinulla on!". Otin tuon enemmän kehuna kuin haukkuna ja poistin videon, vaikka kelloni onkin suurelle yleisölle täysin tuntematonta merkkiä.

Sivuja: [1] 2 3 ... 5