Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - salaryman

Sivuja: [1] 2 3 ... 246
1
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 18.11.23 - klo:18:19 »
Varustelekan oman särmä tuotesarjan pitkän villakangastakin.

Omasta mielestä kelpo versio klassisesta Great Coat teemasta. Yksityiskohdat on toteutettu asiallisesti, napituksen saa kiinni ylös asti ja ylintä nappia tukemassa on oikeaoppinen hakanen. Kauluksen alta löytyy toimiva myrskytamppi.

Lekalla oli aikanaan khakin värinen uustuotantoversio US Armyn upseerimanttelista, joka on suosikkitakkini. Tänään hankittu musta päälystakki on materiaaleiltaan ja toteutukseltaan samaa tasoa. Kangas on jämäkkää villasekoitetta, saumat tehty siististi, eikä hapsottavia langanpäitä ole näkyvissä.

Kannattaa käydä tsekkaamassa. Jos vanhat merkit pitää paikkansa, niin kun nämä on myyty, niin uusia ei tule.

2
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 28.10.23 - klo:18:32 »
Mitäs mieltä raati on tästä: 


https://beaucroftwatches.com/

3
Linkit ja vinkit / Vs: Kirppis- ja UFF-vinkit ym.
« : 13.07.23 - klo:15:08 »
Nihtisillan kierrätyskeskuksessa on kasa erikuntoisia ja -mallisia pukulaukkuja (Garment Bag), kaikissa sama hinta 5€. Seassa on ilmeisen käyttämättömiäkin, ainakin mukaan lähteneessä Samsonitessa ei ole minkäänlaisia käytön jälkiä, sisäpussit, lukot, henkarit ja kantohinat kaikki mukana.

4
Kulttuuri / Vs: Mitä luet nyt?
« : 22.05.23 - klo:16:27 »
Kokeilin laittaa tuon Partasudin Marquis de Sade -sitaatin (pukukuvaus) muokattuna AI:lle ja pyysin maalaamaan muotokuvan 1800 luvun tyyliin. Ällistyttävän hyvin toimitti.6
Kulttuuri / Vs: Mitä kuuntelet nyt?
« : 17.03.23 - klo:19:04 »
Algoritmi ehdotti Moonchildia. Mukavaa chillausmusiikkia.

https://www.youtube.com/@thisismoonchild

7
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 29.01.23 - klo:13:53 »
Heräteostoksena viininpunaiset merinovillasukat scandinavian outdoorista.

Tulin moninaisten vaiheiden jälkeen siihen päätelmään, että pääosin merinovillasta kudotut sukat toimivat jaloissani parhaiten. Siksi semmoiset täytyy aina hankkia kokeiltavaksi, kun jostain löytyy lupaavalta vaikuttava sukkapari järjelliseen hintaan. Vaikka nämä ovat kai vaelluskenkiin tarkoitetut, kuosi ja väri toimivat formaalimpienkin kenkien kanssa.

8
Kulttuuri / Vs: Mitä kuuntelet nyt?
« : 17.12.22 - klo:19:42 »
Kaveri suositteli. Jack White; Fear of the Dawn. Kolahti heti.

https://www.youtube.com/watch?v=q8IbI626k8Y&list=PLsAk6h4n-dS0l0AJ9uJF0HgHcu1Knqxz5


9
Solovaria löytyy myös Keravan kenkäkingistä. Tsekkaamisen arvoinen yhdistelmä vintagekauppaa ja suutarinverstasta.

https://www.kenkakingi.fi/


10
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 18.11.22 - klo:18:05 »
Waxed leather on oikeasti rankkaan käyttöön tarkoitetuissa laadukkaammissa työkengissä, esimerkiksi cowboy bootseissa jotka on tarkoitettu työkäyttöön eikä keekoiluun, suosittu materiaali. Helppohoitoinen, ylläpito hoituu vaikka ajoittainen valjasöljyllä pyyhkiminen, ja materiaali vanhenee hitaasti mutta kauniisti. Samaan tapaan kuin kovassa käytössä oleva paksu denim.

11
Srtetch -heijasin on oma suosikkini. Kulkee huomaamatta päälystakin taskussa valmiina palvelukseen tarpeen tullen.


12
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 22.07.22 - klo:22:34 »
Niinpä niin.

"Väärennetyt rannekellot riivaavat kellomarkkinoita – tästä ilmiössä on kyse.

Ongelma koskettaa erityisesti Rolexin kelloja."


https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/876d7504-a4b5-460a-98e2-2d1bb63c2514

13
Vapaa sana / Vs: TV-sarjat
« : 15.07.22 - klo:12:02 »
Sadepäivien piristykseksi ryhdyin katsomaan minulle suositeltua Peaky Blinders sarjaa. Sarja on nyt mukavasti nähtävissä suoratoistona Yle Areenan kautta.

Kolmen jakson jälkeen tuntuu, että sarja on imaissut mukaansa ja tämä tulee varmaan katsottua läpi, jos käsikirjoitus ja toteutus pysyvät yhtä jäntevinä kuin alussa, monesti pitkissä sarjoissa tulee vastaan jonkinmoinen väsähdys, ikään kuin käsikirjoittajilta loppuisivat perusjuonikuvioon ja keskeisiin hahmoihin kiinnittyvät ideat ja mukaan aletaan työntää irrallisilta ja väkisin keksityiltä tuntuvia elementtejä.

Peaky Blindersissä tuntuu kohtuu vahvasti Boardwalk Empire sarjan vaikutus, Blinders tuntuu olevan näistä jos vain mahdollista vieläkin rujompi ja karheampi.

Puvustuksen autenttisuudesta en sano yhtään mitään, vuoden 1919 brittiläinen työläismilijöö olisi voinut näyttää tuolta. Raskasta tweediä ja paksusta kankaasta ommeltuja paitoja näkyy milteipä kaikissa otoissa. Huomiota kiinnitti ohjaajan tapa kuvata toimintakohtausten alussa marssivia jalkoja, joten jalkineita pääsee katselemaan usein. Kuraisessa ja muraisessa ympäristössä nilkkurityyppiset kengät käyvät järkeen, samoin nykymittapuun mukaan lyhyiksi leikatut tai ylös käärityt lahkeet.   

https://areena.yle.fi/1-2183450

14
Jäin tuossa miettimään, onkohan vegaaninahka sittenkään parempi vaihtoehto aidolle nahalle?

Kuten aadolf tuossa totesi, käyttämämme nahka on useimmiten lihantuotannon sivutuote.

Tietysti voi aina kyseenalaistaa lihantuotannon sinänsä ja tehoeläituotannon erikseen, mutta tosiasia nyt vaan on se, että ihmiset tykkäävät syödä lihaa.

Eräjormatouhuissa olen aina harmitellut, miten paljon hyviä hirvieläinten vuotia päätyy kettujen ruoaksi. Ja hirvieläinkantaa joudutaan harventamaan monestakin relevantista syystä, joihin ei kuulu ensimmäisenä mieleen nouseva saaliinhimo.

Vegaaninahka on ajatuksena kiva, mutta senkin valmistus syö resursseja. Jos vegenahalla korvataan aito nahka, vuodat joudutaan hävittämään muilla tavoin, usein se hävittäminenkin kuluttaa resursseja.

Pahin skenaario mielestäni olisi että vegaaninahasta valmistetut halvat mutta lyhytikäiset tuotteet syrjäyttäisivät kalliimmat aidosta nahasta valmistetut tuotteet. Silloin oltaisiin tilanteessa jossa jättäisimme hyödyntämättä lihatuotannon sivuvirtoina syntyvän materiaalin, ja joutuisimme käyttämään sen prosessointiin resursseja ilman pitkäkestoista hyötyä. Tämän päälle käyttäisimme resursseja tuottaaksemme korvaavaa materiaalia joka on todennäköisesti ehkä hintaa lukuun ottamatta heikompaa ja lyhytikäistä. Eli lisäämme ympäristön kuormitusta saavuttamatta mitään muuta hyötyä kuin ehkä valheellisen hyvän mielen.

IMHO laadukkaasta aidosta nahasta valmistetut high end kengät ovat joka suhteessa ylivertaiset: Niitä ei hankita hetken mielijohteesta, niistä pidetään yleensä huolta ja ne ovat oikein käytettyinä pitkäikäiset - suutarin palveluja hyödyntäen lähestulkoon ikuiset.

Tie helvettiin on edelleen kivetty hyvillä aikomuksilla.

15
Asut ja pukineet / Vs: Vaatteet ja tyyli uutisissa
« : 15.06.22 - klo:12:19 »
Tällainen uutinen:

Legendaarinen bootsintekijä panee pillit pussiin liki 40 vuoden jälkeen – ”Olen tehnyt kenkiä ihan tarpeeksi”

Suutari Pekka Lahti on ollut monen bootsinystävän luottotekijä vuosikymmenten ajan. Hän teki saappaat alusta loppuun asti itse ja yhdisti käsityöhön koneellisen tuotannon.

https://www.yrittajat.fi/uutiset/legendaarinen-bootsintekija-panee-pillit-pussiin-liki-40-vuoden-jalkeen-olen-tehnyt-kenkia-ihan-tarpeeksi/

Sivuja: [1] 2 3 ... 246