Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ville

Sivuja: [1] 2 3 ... 566
1
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 09.10.23 - klo:10:12 »
Olen käynyt SS-joukkojen myymälässä Hki usean kerran. Joka kerralla myyjät suositelleet jotain kireää ja lyhyttä väkevästi. Erityisesti housuissa SS:n mitoitus on liian kireä joka koossa, joten omani olen ottanut koon tai kaksi suurempana, sitten muokannut.

2
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 05.10.23 - klo:13:52 »
Muutama vuosi sitten vein lierihatun Wahlmanille, joka vaihtoi siihen nauhan. Kun yritin samaa tänä vuonna, ei kuulemma enää onnistu. En muista syytä.

Varmaan jokin modisti tai tohtorinhattuja valmistava käsityöläinen pystyisi nauhan vaihtamaan. Se on kuitenkin pieni työ.

3
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 15.09.23 - klo:10:53 »
Yearn ei ole tuttu, mutta useita käsin reunostettuja pareja olen omistanut. Ne eivät käytössä tunnu erilaiselta tai näytä paremmilta. Ainoa täky on käyttäjän tieto siitä, että niissä on enemmän käsityötä kuin tehdaspareissa, ja reunos ehkä pysyy kauemmin kiinni käytössä. Toki vanhin kenkäparini on tällä hetkellä 11 vuotta vanha ja koneilla tehty, eikä sitä ole tarvinnut edes puolipohjata vielä. Mitä useammin käyttää ja hankalammin astuu, sitä nopeammin kuluu puhki.

4
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 06.09.23 - klo:20:24 »
Upslaakit tulivat muistaakseni niin sanotusti muodikkaiksi, kun kuningas Edvard VII kerran kääri lahkeensa laukkukisoissa, koska maa oli märkä ja mutainen. Se oli vain keino suojata kangas. Kun villitys oli syntynyt, housuja ei enää kääritty vaan niihin leikattiin ylimääräistä materiaalia, joka ommeltiin ylös taitetuksi jo verstaassa.

5
Ppes, noiden kanssa en kauluspaitaa laittaisi. Tuo toisen neuleen pystykaulus ei jätä kyllin tilaa paidankaulukselle ja Tiikerin kaulus taas on kuin paidankaulus.

Shaalikaulusneule olisi paljon paree tuohon yhdistelmään, jonka mainitsit.

6
Luovuin kalosseista vuosia sitten, koska hiostivat sisällä, ja tekivät kävelystä epämukavaa ulkona. Reilu lankkikerros suojaa riittävästi ja kurjimmille keleille voi ottaa kurjemmat varsikengät käyttöön. Sitten on vielä tuo shell cordovan, joka hylkii vettä paremmin kuin muut.

7
Onkohan takin lämpöisyydella paljonkin eroa esimerkiksi Moonin 370 g:n ja Sherryn 340 g:n välillä? Tietenkin myös muutkin kankaan ominaisuudet voivat vaikuttaa kuin kankaan paino.

Noista kankaista en osaa kertoa, mutta yleisellä tasolla lämmittävyyteen vaikuttaa kankaan paksuus (ie. miten paljon lankoja kutomiseen on käytetty) sekä tapa, jolla langas on liitetty toisiinsa. Kesäkankaat ovat verkkomaisia eli tuuli pääsee kankaan pinnan läpi viilentämään, kun taas kunnon talvikangas on tiivistä eli tuuli ei pääse helposti läpi. Lisäksi pinnalla voi olla harjaus, kuten flanellissa, jolloin kangas on vielä lämpimämpi.

8
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 28.08.23 - klo:14:44 »
Mitä nämä viimeistelyn tasot ovat käytännössä? Toimivat napit hihoissa ja käsinommellut napinlävet?

Tarkoitin sanoa, että asiakas saa valita, miten paljon tuota käsityötä on. Luonnollisesti hinta nousee, mitä enemmän sitä löytyy. Kaikki käsin tehty on Sauman käyttämällä tehtaalla oikein huolellisesti hoidettua.

9
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 06.08.23 - klo:21:24 »
Olen myynyt useita Sauman valmistamia mittapukuja viime vuosien aikana, omassa kaapissa on HP:lta useita myös. Saumalla tuntuu olevan useita viimeistelyn tasoja, joista asiakas voi valita, kun HP:lla on yksi. Jos ottaa käsityön herkkuja, jälki on erittäin siistiä Saumalla, ja rakenteet italialaisen kevyitä. En tiedä heidän hintatasoaan, mutta uskon sen olevan selvästi Herrainpukimon yllä. Molemmilla yrityksillä on valtava määrä kankaita, joista valita. Uskon, että päätöksen ratkaisee hinta, helppous sekä palvelu.

10
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 03.08.23 - klo:13:19 »
Sain aikoinaan lainaksi vegaaniset reunoskengät. Kaukaa muoto ja "nahkan" näkö passeli, mutta käytön myötä rypistyvät erittäin rumiksi. Surkein ominaisuus kuitenkin hikisyys. Taitavat olla jonkinlaisia muovin johdannaisia vegepopot, joten niistä ei pääse kosteus tai lämpö lävitse. Jalka hikoaa kuin syntinen.

11
Linkit ja vinkit / Vs: Kirppis- ja UFF-vinkit ym.
« : 14.07.23 - klo:21:29 »
Jos joku jäsenistä asioi Nihtisillassa ja ostaa pukupussin, minäkin voisin ottaa yhden. Maksaisin toki vaivasta. Nykyisin asun Turussa, joten matka on hankala tuonne.

12
Klassista, käytettyä, laadukasta, kestävää miesten vaatetta on aina tarjolla myös osoitteessa www.pukimoraivio.fi13
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 12.06.23 - klo:16:58 »
Supera: pian sinua palvelee pukimoraivio.fi - siihen saakka ainakin Styleforumin myyntipalsta on ollut minulle luotettava. Siellä on sitten tullien ja alvien vaivaa, jos tilaa EU:n ulkopuolelta, mutta turvaa tuo maksu PayPalin avulla.

14
Yhteiskunta / Vs: Miksi Suomessa pukeudutaan huonosti?
« : 24.05.23 - klo:12:01 »
Tarkoittaako tämä veikko, ettei mustia nahkakenkiä muka saisi tummansinisen puvun kanssa parittaa? Vai puhuuko hän vain vaatteista? Ilmeisesti hän ei sitten tykkäile, jos sinisen puvun kanssa on sininen villakangastakki. Ehkä hänen olisi hyvä käydä Savile Row'lla keskustelemassa muutaman räätälin kanssa, kysymässä perusasioista.

Vieläkö joku muistaa takavuosilta Stockmannin pukeutumisneuvoja Kimi Nurmen tyylineuvot kesämiehelle (löytyvät edelleen YouTubesta). Nyt mies jakaa taas vinkkejään, tällä kertaa Hesarissa.

”Yhtä väriyhdistelmää Nurmi ei kuitenkaan arvosta. Se on tummansinisen ja mustan sekoittaminen toisiinsa.

’Ne yksinkertaisesti luovat kuvan, ettei ihminen ole huomannut, että ne ovat eri sävyä.’”

15
Kyllä ne henkarilla venyvät, kun vuodet laukkaavat eteenpäin. Painovoima sekä neuleen paino pitävät huolen tästä. Siispä suoralle tasolle, samoin kuin pesun jälkeinen kuivatus.

Neuleiden säilytyksestä kysyn. Henkarissa vai viikattuna kaappiin? Tästä on liikkeellä monia näkemyksiä. Useampi tuntuu moittivan sitä, että henkarissa laadukkaat neuleet venyvät tai ainakin olkapäiden seudulle tulee epämuodostumat neuleeseen (etenkin ohut henkari).

Sivuja: [1] 2 3 ... 566