Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - johan78

Sivuja: [1] 2
1
Asut ja pukineet / Pitkä slim aluspaita?
« : 20.02.16 - klo:14:09 »
Terve.

Yritin etsiskellä, mutta en löytänyt vastausta.

Eli kuka tekee/mistä saa slimmiä, ihonmyötäista alluspaitaa jossa pituuskin riittää niin, että pysyy housun sisällä? Ja sanotaan lähempänä kympin hintaa kuin kahta kymppiä. Vähän liian lyhyttä muuten ihan ok:ta saa kuitenkin vaikka h&m:ltä femmalla.

Mittaa siis itsellä 188cm ja puku koko 50-52.

2
Olin jotenkin mieltynyt ajatukseen perinteisestä navy-bluesta, mutta muitakin vaihtoehtoja harkitaan. Onko laivaston sininen mahdoton ajatus tummahkon sinisten farkkujen kanssa?

Niin ja joo, täällä lomaillaan aina tyylillä. Tai ainakin kerran pitää kokeilla ;)

3
Joo, täsmennetään sen verran, että tarkoitin nimenomaan siistiä t-paitaa tai pikee paitaa. Lyhythihaiset kauluspaidat pitäisi mielestäni heittää roviolle.

4
Itsekkin kyllä kahden vaiheilla asian kanssa. Jotenkin takin kanssa vain kuuluu olla pitkähihainen paita. Osui vaan tuossa silmään keskustelu pikee-paidasta irtotakin kanssa ja siellä oli vähän kahdenlaista mielipidettä niin jäin pohtimaan.

5
Hei pitkästä aikaa. Laitan nyt tänne osioon, kun tämä on varmaan monelle ihan selvä juttu, mutta itse rupesin yön pimeinä tunteinä tätä pohtimaan. Tiedän perusohjeet puvun takin ja paidan hihojen pituuksille. Tällä opilla tehty Sauman mittapuku ja muutama mittatilauspaita löytyy kaapista. Mutta olisi tarkoitus ostaa irtotakki satunnaisiin "smart-casual" tilaisuuksiin ja varsinkin tulevalle kahden viikon atlantinylitys-risteilylle. Kysymys siis tässä: koska irtotakkia tulee varmaankin käytettyä myös lyhythihaisen paidan kanssa päteekö puvuntakin hihan pituus sääntö tässäkin? Näyttääkö hihan liian lyhyeltä jos ei ole paidan kalvosin esillä?

6
Linkit ja vinkit / Vs: Alennusvinkit
« : 24.03.14 - klo:14:26 »
Hei.

En tiedä onko näitäkin ollut tänne tapana laittaa, mutta modern tailorille tuli tällänen alennuslinkki:

http://go.referralcandy.com/share/MV94FQD

-20% pitäisi olla.

7
Asut ja pukineet / Vs: Modern Tailor
« : 24.11.12 - klo:09:48 »
^Mä olen kirjoittanut viestikenttään "soft cuff, no interlining", jolloin olen saanut kalvosimet ilman koviketta.

Eilen lähti uusi paita tilaukseen korjatuilla mitoilla ja "soft cuff"-pyynnollä. Toivottavasti mitat osuu nyt paremmin, ensimmäisen kokeilupaidan jälkeen. Tuplakalvosimella tosiaan tämäkin, jos tolla pehmeän pyynnöllä ei olisi niin jäykkä. Jäädään odottelemaan.

8
Asut ja pukineet / Vs: Modern Tailor
« : 16.11.12 - klo:10:02 »
^Mä olen kirjoittanut viestikenttään "soft cuff, no interlining", jolloin olen saanut kalvosimet ilman koviketta.

Okei, pitää kokeilla seuraavaan paitaan tota. Varmaan noikin vähän tuosta pehmenevät, mutta melko tönkön oloiset ovat.

9
Asut ja pukineet / Vs: Modern Tailor
« : 15.11.12 - klo:23:36 »
^Minkä kalvosinvaihtoehdon valitsit? (soft, medium, hard) Monilla kalvosin on myös pehmentynyt pesun tai kahden jälkeen.

En valinnut kuin "French Round". Mistä sieltä voi edes valita kalvosimelle kovuuden? Kauluksen kovuuden ymmärrän kohtaan "Collar lining".

10
Asut ja pukineet / Vs: Modern Tailor
« : 15.11.12 - klo:07:01 »
Eilen hain FedExiltä tilaamani koepaidan. Pari ajatusta heräsi... Ensinnäkin tuo alennuskangas yllätti positiivisesti täältä lukemani kritiikin jälkeen. Ehkä en ole vielä tarpeeksi vaativa näiden suhteen :) Mitoituksessa olin ilmeisesti itse vähän töpännyt. Olin mitannut selän leveyden vanhasta paidasta selän saumaa pitkin, kun se olisi kai pitänyt mitata siitä ylempää hartioiden kohdalta. Juuri oleelliset muutama senttiä lisää leveyttä. Nyt on vähän kapea paita. Muuten mitat mielestäni kohdallaan. Tilasin paidan tuplakalvosimilla ja kontrastikankaalla taitteen sisään. Kalvosin on jotenkin kova, jos ei jopa pahvisen tuntuinen. Minulla yksi aikaisempi paita on tuplilla ja siinä on paljon pehmeäpi hihansuu. Onko tämä jotenkin nyt oikeampi malli kun on jämäkkä vai johtuuko osittain kontrastikankaasta/tuleeko hihansuusta paksumpi tällä mallilla?

11
Asut ja pukineet / Vs: Modern Tailor
« : 29.10.12 - klo:11:01 »
Eilen lähti koehintanen kokeilupaita tilaukseen. Ei ainakaan hinnalla pilattu kun postikuluineen 36 euroa maksaa. Kauankos on porukalla toimitus kestänyt viime aikoina? Ja oletteko enimmäkseen tilannut ensimmäisen paidan ottamalla mitat vanhasta paidasta vai lähettämällä vartalon mitat? Itse otin hyvästä paidasta mitat ja vielä vähän hienosäädin.

12
Koitin tuota tuplakalvosimen historiaa googlettaa, mutta ei onnannut. ihan mielenkiintoisia nämä historiat yleensä. Moni klassisen pukeutumisen elementti taitaa juontaa sotilasvaatetuksesta. Jos en väärin muista, niin eikö esim. puvun takin hihansuun napit ole vanhoista uniformuista periytyneet? Uniformuihin tulivat kun sotilaat aina pyyhkivät räkää ja muuta likaa naamalta hihanpieleen. Napit estivät äpyyhkimisen ja uniformu pysyi siistimpänä. Jostain muistelen näin lukeneeni ainakin.

13
Kaunis elämä / Vs: Keikarilaisten autot
« : 22.10.12 - klo:18:16 »
Itsellä ei olekkaan tällä hetkellä autoa lainkaan. Tai on meillä taloudessa A3 Sportback, mutta se on emännän. Edellinen auto oli EP3 korinen Civic Type-R. Säädettävällä moottorinohjauksella ja hienosäädetyllä alustalla. Myin tämän kesän jälkeen pois, kun en radalle kerennyt lainkaan. Hukkaan menee sellainen auto nurkka-ajossa. Nyt sitten katsellaan tässä paria muuttuvaa tekijää toteutuvaksi joiden selvittyä pitäisi joku rassi hankkia taas. Kahden vaiheilla meneekö sitten järkevään käyttöautoon, vai vähän harrasteautompaan suuntaan. Toisaalta käyttis taloudessa jo on...

14
Kaunis elämä / Vs: Viskit
« : 22.10.12 - klo:18:07 »
Aah, viskikeskustelu... Viimeinen todiste siitä, että olen löytänyt oikean foorumin :)

Omasta hyllystä löytyy tällä hetkellä single malteja: Bowmore Cask Strength, Bowmore Surf(n.10v jonkun lähteen mukaan), Jura 16v, Glenlivet Master Distiller's Reserve, Caol Ila Distillers Edition ja Yamazaki 12v. Black Grouse blended sitten hätäpullona.

Noista Caol Ila ja Yamazaki vielä avaamatta. Pidetään kaverin kanssa maistelu-ilta taas jossain välissä, niin avataan siellä.

Bowmoret noista lemppareita. Huomannut selvästi, että Islayt osuu ainakin tällä hetkellä parhaiten omaan mieltymykseen. Jälkimakua pitää olla! Toi Cask Strength on aika namia 53 volttisena :)

Edellisellä maistelukerralla kaverin Laphroaig Quarter Cask ja Lagavulin 12v oli voittajat kun mukana oli noista omista kaikki avatut singlet.

Seuraavina ostoksina todennäköisesti itsellä joku Lagavulin ja Laphroaig PX Cask.

Lontoon Heathrow:n kenttä on mainio paikka viettää aikaa. Sieltä kun löytyy Whiskies of the world-liike, jossa pääsee aina maistelemaan jotain uutta ja houkuttelevaa.

15
Herrainpukimon paitojen hinnat ainakin yllättävät positiivisesti. Saman verran joutuu itselle sopivasta paidasta maksamaan jo hyllystäkin... Kiitos neuvoista.

Sivuja: [1] 2