Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - RexMundi

Sivuja: 1 ... 19 20 [21]
301
Kulttuuri / Vs: Mitä luet nyt?
« : 27.03.13 - klo:10:04 »

^ En ole lukenut, mutta tv-sarjaa ilolla seurannut. Onko suositeltavaa lukemista? TV-sarjan perusteella ei pysty kirjoja arvioimaan, kun huikea näyttelijäntyö on niin merkittävässä osassa filmatisoinneissa.
Kuivan (ja välillä ei niin rutikuivankaan) brittihuumorin ystäville ainakin voi suositella. Tv-sarjassakin kirjojen henki oli varsin hyvin tavoitettu, ja kieltämättä mielukuva tv-sarjan näyttelijöistä värittää edelleen lukukokemustakin. Suomennoksia en ole lukenut, joten niiden tasosta ja tyylistä en tiedä, mutta alkukielellä loistavaa luettavaa.
Ja sopiihan nuo kirjat keikari-henkeen myös klassisen miesten pukeutumisen osalta, sen verran merkittävässä sivuosassa vaatevalinnat välillä ovat :)

Jos Jeeves-kirjojen tielle lähtee, kannattaa kirjojen ja novellikokoelmien julkaisujäjrestystä suunnilleen noudattaa. Sinänsä tarinat toimivat itsenäisinäkin oikein hyvin, mutta joitan pidempiä juoni- ja henkilösuhdekuvioita kautta kirjojen kulkee, että osa hauskuudesta menee ohi, jos järjestyksestä pomppii kovin paljon.

Pitäisikin muuten hankkia tuo tv-sarja omiinkin kokoelmiin, sen verran nautittavaa katseltavaa se oli ja on.


302
Kulttuuri / Vs: Mitä luet nyt?
« : 27.03.13 - klo:09:41 »
Pääsiäisvapaiden iloksi Kindleen nippu Jeeves-kirjoja.

303
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 26.03.13 - klo:11:50 »
^Onhan näitä ehdotuksia korvaaville kappaleille tullut esiin, ja selityksiä sille mikä nykyisissä on vikana, mutta jotenkin ne on tallottu samaan mutaan roviomielipiteiden kanssa.

Tarkoitukseni ei ollut sanoa, etteikö noita ehdotuksia ja selityksiäkin tulisi (pahoittelut jos tälläisen vaikutelman tulin antaneeksi). Yritin vain sanoa, että huomattavan ja valitettavan usein kuitenkin argumentointi tuntuu jäävän tuolle pois, paha -tasolle, mutta ei tietenkään onneksi aina. Ehkä kyseessä on joidenkin ansioituneiden jäsenten turhautuminen samoihin ongelmiin tms, jolloin asiaa ei viitsi enää edes perustellakaan sen syvällisemmin.

Tuskin tilanne kuitenkaan niin huono on, etteikö kukaan olisi kommenteista ja palautteista ottanut opikseen ja onnistunut kehittymään?

Nostan hattua kaikille jotka settejään tänne postailevat keskustelua herättämään, sekä etenkin niille jotka näitä rakentavassa hengessä kommentoivat (ja vielä toki niillekin, jotka näistä ottavat onkeensa)
 

304
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 26.03.13 - klo:11:20 »
Näin uutena foorumilaisena (klassinen ym. pukeutuminen sen sijaan ei ole uusi juttu, mutta se on toinen tarina), näitä ketjuja lukiessani olen huomanntut että varsin monesti palaute ja kritiikki jää tasolle "ei toimi", "roviolle" tms, mutta sen jälkeen tarkemmat perustelut jäävätkin puuttumaan samoin kuin ehdotukset siitä, mikä voisi toimia paremmin. Jopa sekin, että sanottaisiin "etten itse käyttäisi, koska..." olisi parempaa kuin absoluuttisena totuutena heitetyt "ei toimi" -kommentit. Vaikeahan tuosta on kehittää tyyliä, näkemystä, keskustelua tai mitään muutakaan, jos ei ole mitään mihin oikeasti tarttua. Onneksi on myös monia kommentoijia, jotka ansiokkaasti esittävät vaihtoehtoja, parannuksia ja perustelevat mielipiteitään.

Ihan satunnaisena esimerkkinä tuli mieleeni täällä paljon parjatut kontrastinapit. Jos on foorumia uskominen, ne ovat paha, mutta miksi näin on, ei ole selvinnyt tätä lukiessa.

305
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 25.03.13 - klo:21:22 »
.... Mutta onko se FJ:n body tuollainen, kuvakulma vai onko ne takit joista tänne postaat vaan niin lyhyitä? Jotenkin kuvissasi ylä ja alaosat eivät ole sopusuhtaiset.
Ei välttämättä juuri tässä käsiteltyyn kuvan, vaan yleisemminkin:
Usein itse käsivaralla peilin kautta (melko lyhyen matkan päästä vieläpä) kuvatessa kulma vääristää mittasuhteita ylävartalo korostuu ja alavartalo kapenee ja kutistuu suhteettomasti. Poseerausasennostakin tulee ongelmallinen - suoraan edestäpäin otetut kuvat eivät näytä kovin hyviltä. Tosin tarkoitushan täällä ei olekaan keskittyä muotokuvaukseen, vaan vaatteisiin, mutta uskoisin että vaatteidenkin istuvuus ja toimivuus tulevat paremmin esiin jos kuvakulma on paremmin harkittu.
Kuvaus viivelaukaisimella ja kamera tai kännykkä jalustalla, tai muulle oikealla korkeudella olevalle korokkeella jolloin vartalon mittasuhteet pysyvät paremmin hallinnassa. Tällöin poseerausasentoakin pääsee helpommin säätämään. Aikaa jalustan tai muun pidikkeen kanssa kuvaamiseen ei mene paljoa pidempään kuin käsivaraltakaan, jos kuvauspaikka on aina suunnilleen sama jolloin valmisteluja ei tarvitse joka kerta säätää alusta alkaen.

Yksinkertaisia ja toimivia poseerauksia, jotka toimivat myös itsestä otettuihin kuviin voi treenailla vaikka näistä malleista:
http://digital-photography-school.com/21-sample-poses-to-get-you-started-with-photographing-men

Yksityiskohtia voi toki kuvata käsivaralta suoraan tai peilin kautta, mutta tällöin mittasuhteiden vääristyminen ei yleensä olekaan ongelma.

Sivuja: 1 ... 19 20 [21]