Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - RexMundi

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 21
31
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 05.09.18 - klo:10:20 »
Kiitos. Ompelijalla muokkauttaminen menee ehkä turhaksi säätämiseksi ja vesittää myös edullista hintaa.
Taidan siis  pitäytyä CT:n osalta flat front slim fiteissä, ja keskustella single pleat-vaihtoehdosta jossain vaiheessa 'pukimon kanssa.

32
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 05.09.18 - klo:09:33 »
Tyrwhittin chinot: miten iso ero slim fitin ja classic fitin välillä? Aiemmin käyttänyt slim fittiä, joka toimii varsin hyvin, mutta classic fit -mitoituksella olisi myös single pleat -vaihtoehto mikä houkuttelisi. Vai meneekö liian purjeiksi tuo mitoituksen vaihto?
Kokeilemallahan tuo tietysti selviäisi, mutta jos jollain olisi jo käytännön kokemuksia niin helpottaisi..

33
Vapaa sana / Vs: Klassinen pukeutuminen vs. "Larppaus"
« : 23.08.18 - klo:09:39 »

Ovatko nämä tuttavapiirisi ihmiset ammateissa ja asemissa, joissa edellytetään formaalia pukeutumista? Onko heidän klassinen pukeutumisensa (puvut, irtotakit jne) muodinmukaista?.......... Ruskeat kengät puvun kanssa? Mikäli vastaus yhteenkin on kyllä, he eivät pukeudu konservatiivin tapaan klassisesti, vaan trendikkään  (=kulttuurimarxistisen) "klassisesti".

No eipä kyllä täsmää oikein yksikään noista. Toki työelämä asettaa omia odotuksia soveliaalle ja tilanteenmukaiselle pukeutumiselle, ja ruskeisiin kenkiin puvun kanssa olen itsekin syyllinen.

Terminä "kulttuurimarxismi" kaipaa ensin jonkinalaisen selkeän määritelmän, jotta siihen voi ottaa kantaa. Poliittiseen vasemmistoon viittavana se ei kelpaa selityksenä, koska muotitrendejä luo ja levittää nimenomaan kapitalistinen jatkuvaan uuden myyntiin pyrkivä yritysmaailma.

34
Asut ja pukineet / Vs: Alusvaatteet
« : 09.08.18 - klo:10:45 »
Täytyypä kyllä sanoa, että the Other Danish Guyn tuote on ainakin ensivaikutelmaltaan erittäin hyvä, todella hyvät ja huomaamattoman tuntuiset jalassa. Plussaa ekologisuuskulmasta, asenteesta ja personoiduista pakkauslistoista - pieni ele, mutta tuntuu hyvältä kun huomioidaan henkilökohtaisesti (vähän sama kuin PVR:n rannekkeiden kanssa).

35
Asut ja pukineet / Vs: Alusvaatteet
« : 02.08.18 - klo:13:01 »
^Hyvä täsmennys. Eikös modaali ole samaa sukua myös?

36
Asut ja pukineet / Vs: Alusvaatteet
« : 02.08.18 - klo:09:32 »
No sehän näissä onkin, että mitoitus on aina ihan arvoitus uusissa merkeissä, ja joskus saman merkin sisälläkin vaihtelee, eikä kovin montaa hukkaostosta viitsisi tehdä ennen kuin sopiva koko/valmistaja/materiaalikombo löytyy.

Materiaaleista bambu on ollut hyvin miellyttävä tuttavuus, mutta näitä on turkasen vaikea löytää.

Oma kalsarivarasto kaipaa pikaista uusimista (kokoelma hullut päivät calvin kleineja on hiljalleen tiensä päässä), joten uusi luottovalmistaja on hakusessa. Keinomateriaaleista testissä on nyt Uniqlon Airismit ja the Other Danish Guy -paketti on myös matkalla. Seuraavaksi täytynee vielä kiertää kivijalkakauppoja.

37
En ole omissa nahkapohjakengissäni huomannut mitään erityistä liukkausongelmaa sen jälkeen kun ovat käytössä alusta vähän karhentuneet. Ihan alkuun olen tehnyt muutaman ristiviillon pohjiin paperiveitsellä, ja jo se riittää parantamaan pitoa sisätiloissa.

Osa kengistä on pääosin vain sisäkäytössä, osa taas ihan arkikäytössä ulkonakin keväästä myöhäiseen syksyyn (mm. loaferit, tuplamunkit, chelsea bootsit yms), eikä pohjien kestossa ole ollut mitään valittamista, samaan tapaan on esim. dainite -pohjatkin käytössä kuluneet ajan kanssa.
Lumi- ja loska-aikaan nahkapohjat on kyllä viheliäiset, mutta satunnaisiin tarpeisiin kalossit toimii hyvin, ja muuten talviulkokengät onkin sitten erikseen.


39
Kaunis elämä / Vs: Ginit ja muu siihen liittyvä
« : 20.03.18 - klo:09:06 »
Tekee järkeä, tuota täytyy kokeilla.
Note to self: Viikonlopun gt-varustukseen kaulin tai puinen survin mukaan siis.

40
Vapaa sana / Vs: Klassinen pukeutuminen vs. "Larppaus"
« : 20.03.18 - klo:09:00 »
Kulttuurimarxismi argumenttina on jotenkin kyseenalainen; ajatus jostain vasemmistoliberaalien ylivallasta ja mielipiteenohjauksesta niin politiikassa, kulttuurissa, maallistumisessa kuin pukeutumisessakin kaipaisi tuekseen jotain faktaakin.

Ehkä pukeutumisessakin pitää vain hyväksyä se, että "ajan henki" ja yhteiskunnan arvot ovat nykyisin monimuotoisemmat kuin joskus aiemmin. Siihen miksi klassinen pukeutuminen ei ole enää vallitseva standardi on varmasti paljon syitä, joita voi eritellä ja analysoida, mutta epämääräinen kulttuurimarxismin mörkö ei sellaisenaan selitä vielä yhtään mitään.

Hattujen käyttö niin miehillä kuin naisillakin on todellakin huomattavasti vähentynyt kulta-ajoistaan (tämänkin käänteen syitä voi pohtia). Nyt hatun käyttö etenkin arkiympyröissä on poikkeus normaalista ja siten kiinnittää jossain määrin huomiota. Jos hattua pystyy luontevasti kantamaan, ja se on sopusoinnussa muun pukeutumisen kanssa niin siitä vaan. Itsekin toivottaisin hattujen uuden tulemisen tervetulleeksi. Mutta hatun käyttö vain ja ainoastaan itsearvoisena tehosteena kuin ylimääräisenä huutomerkkinä ei mielestäni ole yhtään sen arvokkaampaa kuin hipsterien läpällä ja ironisesti käyttämät tehosteet. Mutta kuten sanottua, jos hattu on luonteva ja sopusointunen osa muuta pukeutumista niin enemmän kuin hienoa -  ja toivottavasti moni seuraa esimerkkiä ja hattujen uusi esiinmarssi osana normaalia pukeutumista alkaa.

41
Kaunis elämä / Vs: Ginit ja muu siihen liittyvä
« : 19.03.18 - klo:15:00 »
Itse käytän samantyylistä metodia: pakastimeen hyvin huuhdeltuun korkilliseen mehupurkkiin vettä jäätymään. Kartonkipurkin voi kuorioa lopuksi jäämöhkäleen ympäriltä pois ja möykky paloiksi ruuvimeisselillä tai vanhalla jykeävällä leipäveitsellä. Hifistellessä sameat palat pois ja vain kirkkaat käyttöön

42
Vapaa sana / Vs: Klassinen pukeutuminen vs. "Larppaus"
« : 19.03.18 - klo:09:33 »
Vaikea oman pikku kuplan perusteella ainakaan nähdä suoraa yhtäläisyyttä klassisen pukeutumisen ja perinteisen konservatiivisuuden välillä. Omaan tuttavapiiriin kuuluu paljonkin laadusta ja/tai klassista pukeutumista arvostavia ihmisiä, ja suurin osa on silti polittisesti ja uskonnollisesti varsin liberaaleja. En tosin väitä tietäväni tämän rajallisen ja vinoutuneen otannan pohjalta laajemmin yhteiskunnan liberaaliuden/konservatiivisuuden ilmentymisestä pukeutumisessa yhtään mitään.
Enemmänkin näen, että puketumiskulttuurin hajoaminen poispäin klassisesta on seurausta kapitalisesta markkinataloudesta (jota eräät konservatiivipuolueetkin erityisesti edustavat), ja sen tarpeesta luoda kuluttajille jatkuvasti uusia todellisia tai kuviteltuja tarpeita ja trendeja joiden avulla edistää omaa myyntiä. Toisaalta vapaampi ja vapaamielisempi yhteyskunta myös mahdollistaa erilaisten tyyylisuuntien esiinnousun, ja hyvä niin. Edes viihdeteollisuutta ei kuitenkaan voi pitää yksin syyllisenä; eivät puvut ole miehiltä minnekään kadonneet elokuvissa ja tv-sarjoissa, päinvastoin.

Tunkkaiseen yhtenäiskulttuuriin ei ole (toivottavasti) paluuta, mutta klassisella pukeutumisella on ajattomuuden ja kestävyyden arvostuksenkin kautta ihan uusi nousun paikka.


43
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 16.02.18 - klo:08:51 »
Talvikäyössä oleviin kenkiini (esim. Barker Lambourn työmatkoilla ja Tricker's Stowe enemmän vapaalla) olen surutta vetänyt tukevasti myös mehiläisvahaa pintaan. Kiiltoa ei tule, mutta vesi ja loska pysyy paremmin poissa nahasta.

44
Yhteiskunta / Vs: Linnan juhlat 2017
« : 08.12.17 - klo:09:50 »
Sampo Terho oli ainoa silmääni osunut, jolla eivät liivit tursuilleet takin alta.
Oli siellä pari muutakin, mutta ei todellakaaan montaa. Mikähän siinäkin on, eikö pukuvuokraamoissakaan osata tai välitetä tuosta liivien oikeasta mitoituksesta että menisi edes sinnepäin?

45
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 30.10.17 - klo:13:08 »
Mistä asiallisen näköisiä juhlakenkiä alakouluikäiselle? Mielellään jokin kivijalkakauppa pk-seudulla, jotta voisi käydä kokeilemassa. Frakenstein-sämpylöiden näköisiä möhköjä löytyy kyllä, mutta jotain linjakkaamman näköistä on vaikea löytää. GW:stä ja nahkapohjista voidaan tässä tapauksessa joustaa...

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 21