Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pchan

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 139
61
Kaunis elämä / Vs: Automuotoilu
« : 16.01.15 - klo:16:35 »
^ Top Gear

62
Asut ja pukineet / Vs: Canada Goose
« : 11.01.15 - klo:19:15 »
^ kyllä se lämmittää. Pitkälle kasvojen eteen ulottuva Huppu itsessään on erittäin tehokas eriste luomalla ilmapatjan kasvojen eteen. Turkisreunus sitten parantaa tuon ilmapatjan pysyvyyttä vaimentamalla virtauksia. Tosin harvoin ketään näkee cg päällä huppu yhlhäällä, joten yllensä se turkis on vain sopmiste.

63
Asut ja pukineet / Vs: Canada Goose
« : 08.01.15 - klo:19:29 »
^ untsikka on kevyempi kuin vanutakki. Se on sitten ostajan päätettävä, paljonko keveydesta kannattaa maksaa. Keveys on kuitenkin kiistämätön objektiivisesti mitattava etu, toisin kuin vaikka brändi tms.

Untuvan edut:
- eristävyyteen nähden kevein eriste
- pakkautuu hyvin, mikäli päälliskangas on kevyt

Untuvan haitat keinokuituun nähden:
- kallis
- menettää eristävyyden kastuessaan

64
Asut ja pukineet / Vs: Canada Goose
« : 08.01.15 - klo:14:02 »
^^ eihän tuo carhartt edes ole untsikka?

Ei CG ydinalueellaan ole kalliimpi kuin muiden merkkien vastaavat takit kylmiin keleihin. Kanadalainen Nobis on esim kalliimpi. Jos laadukasta untuvaa on paljon, niin takki maksaa. Siihen sitten turkikset sun muut päälle.
http://www.altitude-sports.com/en/nobis/all

Toi carhartt on siis painavampi täytteensä takia kuin vastaava untsikka. Toisaalta gramman viilaus ei varmaan noissa malleissa ole oleellista, koska päälliskankaat ovat niin painavia. Untuva on parhaimmillaan kylmän kelin pakkautuvissa takeissa.

65
Kaunis elämä / Vs: Automuotoilu
« : 29.12.14 - klo:18:29 »
Hytin visuaalisen sijainnin merkitys painopisteeseen lienee melko marginaalinen.

Jos auto on 'front mid engine' nimenomaan painopisteen siirtämiseksi taaksepäin, niin kabiini siirtyy aika taakse. Kun moottori on edessä, niin takapainoisen näköiset autot tuppaavat olemaan painopisteeltään tasaisempia kuin sopusuhtaisemmat autot.

Audi S5 näyttää sopusuhtaiselta, mutta on etupainoinen 56:44:


Toyota 2000 GT näyttää takapainoiselta, mutta painojakauma on 50:50:

66
Linkit ja vinkit / Vs: Alennusvinkit
« : 29.12.14 - klo:12:20 »
Mä sain exclusive-kortin, kun ostin Veholta käytetyn auton. Ei siitä kortista tosin mitään hyötyä ollut.

Tunnin ilmainen parkki on ihan kiva, jos tarvitsee keskustan herkussa piipahtaa. Aiemmin parkin sai ilman maksukorttia, mutta nyt pitää näköjään hakea stokkan master, koska lukijat menivät uusiksi.

67
Kaunis elämä / Vs: Automuotoilu
« : 29.12.14 - klo:12:12 »
^alempi ei iske yhtään. Takapainoisen näköinen.

Noi takapainoiset on vähän makuasia. Moni kuitenkin tykkää e-typestä tai daytonasta:

68
Kaunis elämä / Vs: Automuotoilu
« : 28.12.14 - klo:22:35 »
^^ Oliskos suunnittelijalle voinut antaa muitakin työkaluja kuin viivottimen?

Autot ovat aikakautensa lapsia. Alussa autot olivat kurvikkaita, koska valmistustekniikka salli sen ja tyyli oli muutenkin koristeellista. Sitten autoista tuli kulmikkaita, koska valmistustekniikka vaati sitä. Nyt ollaan taas tilanteessa, jossa valmistustekniikka mahdollistaa kurvit, mutta yleinen muotokieli ei kuitenkaan suosi sadan vuoden takaisia linjoja ja toisaalta muotoilua rajoittaa käytännöllisyys, aerodynamiikka ja toiminnallisuus.

Shamalin aikakauden ferraritkaan eivät olleet mitään kurvikuningattaria:


Tämän päivän 4-paikkainen Ferrari on taas kurvikkaampi:

69
Vapaa sana / Vs: Linnan setit vuonna 2014
« : 07.12.14 - klo:16:44 »
^ Justiinhan se oli jossain uutisessa, että hipsterit päätyvät muistuttamaan toisiaan yrittämällä olla erilaisia kuin valtavirta. Nää linnan julkimot muistuttavat toisiaan, koska frakki ei kelpaa.

70
Asut ja pukineet / Vs: Paljakka Handmade
« : 12.11.14 - klo:21:04 »
Mitenkä saataisiin tämä Paljakan Jussi kehittämään myös osittain koneellista valmistusta ja kouluttamaan ihmisiä niitä käyttämään, jotta kotimainen laatukenkä päätyisi hinnaltaan myös tavallisten kuluttajien ulottuville?

Kotimaisen laatukengän hinta olisi vähintäänkin 300€ isonakin sarjana. Onko tuo sitten 'tavallisen kuluttajan' kenkä? Epäilen.

71
Kaunis elämä / Vs: Tabletti
« : 29.10.14 - klo:23:21 »
Missä mielessä kannettava ei mielestäsi pärjää pöytäkoneelle?

Iso näyttö on tutkitusti merkittävä työtehon lisääjä. Kunnon rotta on myös monissa hommissa hyvä. Nuo tosin hoituu telakalla tai porttitoistimella. Varsinaisen pöntön tarve alkaa olla vähäistä joka hommassa.

Aiheeseen: tabletti on pirun jees. En suosittele pihistelyä, vaan ipadin tai vastaavan androidin hankkimista. Tuumakoko kannattaa miettiä. Muistin tarve on toinen. 3G on jo luksusta, koska muurin kautta netti hoituu reissussa niin helposti,

72
Kaunis elämä / Vs: Analoginen kirjoittaminen
« : 23.09.14 - klo:00:59 »
Kynänä hyvä ja halpa Uni-ball Jetstream. Pitäisi ostaa noita isompi nippu.
http://thewirecutter.com/reviews/the-best-pen/

Lehtiön määrittelee koko ja sivumäärä. Sivujen pitää riittää muutamaksi kuukaudeksi ja koko jotain A5. Painoa ja bulkkia ei voi olla tolkuttomasti, joten sivut eivät voi olla mitään paksuja. Tykästyin hiljan Miguelriusin muistikirjoihin. Hyvä opasiteetti, vaikka sivut ovat ohuita.
http://www.amazon.com/Miquelrius-Wirebound-Notebook-6-Subject-College/dp/B009E6WFN6





73
Asut ja pukineet / Vs: Barbour
« : 20.09.14 - klo:19:09 »
^ onhan stokkalta saanut barbouria useamman vuoden?

74
Yhteiskunta / Vs: "Tyylitajua ei voi ostaa kaupasta"
« : 25.08.14 - klo:22:35 »
Oikastaan asia on vieläpä niin, että emme Benjaminin mukaan ylipäätään pysty kokemaan taidetta samalla tavalla, kuin sitä on koettu ennen teknisen uusinnettavuuden aikakautta.

Miksi uusinnettavuus eroaisi aivan oleellisesti muusta muutoksesta? Väittäisin esim. kulttuurin muutosten merkitsevän paljon enemmän kuin kopioimisen helpottumisen.


Lainaus
Meikäläisen pointti oli irrottaa sen teoksen sisällön osuus kaikesta muusta.

Pidätkö tätä mahdollisena?

Jos nyt ei oteta tuota 'kaikesta' ihan kirjaimellisesti, niin mielestäni sisällön voi aika hyvin erottaa muusta. Harva esim. katsoo odottamaansa elokuvaa iPadilla lentokoneessa, koska ymmärtää tilanteen merkityksen kokonaisuudessa. En kuitenkaan usko, että samaa henkilöä kovin paljoa kiinnostaa se, paljonko leffaa on blurayna myyty tai montako kertaa se on netflixista katsottu muiden toimesta.

En ihan ymmärrä, mitä tarkoitat rituaaliosuudella tai sen vakioimisella, mutta jos esillä olisi Mona Lisa ja kopio Mona Lisasta, olisi katsojan kokemus teosten kohdalla varmasti tyystin erilainen (olettaen, että katsoja ylipäätään tietää, mikä Mona Lisa on).

Esim. oopperassa käymiseen liittyy pukeutumista, väliaika, ehkä syömään Careliaan esityksen jälkeen jne. Rituaalimielessä touhu on ihan eri juttu kuin mennä katsomaan oopperaa live-lähetyksenä leffateatteriin ( http://www.finnkino.fi/news/met_opera/ ). Jos Kiasmassa on siis vierekkäin kaksi teosta, niin väittäisin niiden kokemiseen liittyvien rituaalien olevan hyvin samanlaiset.

Vaihdetaan tuon Mona Lisan tilalle saman taiteilijan grafiikkaa, joista toisesta on vain 10 vedosta ja toisesta 1000. Epäilen, että muuten keskusteluun sotkeutuu jokin aitous-kuvio.

Jokatapauksessa jokaiselle vähääkään bibliofiilisiä taipumuksia omaavalle harvinaisen alkuperäisen ensipainoksen lukeminen on varmasti erilainen kokemus, kuin jonkun kioskipokkariversion, vaikka tarina on sanasta sanaan sama.

Nimenomaan. Ja annas olla, jos kyse on ainoasta tunnetusta ensipainoksen kappaleesta. Rinta ihan röyhistyy omasta erityislaatuisuuden takia kun saa tuollaisen lukea. Mutta tarkoittiko taiteilija alun perin, että hänen teoksensa ensipainoksesta on jäätävä jäljelle vain yksi kirja, jotta kokemus on jotenkin 'oikea'? Jos tässä ei nyt ole kyse kokemuksen oikeellisuudesta, vaan erilaisuudesta, niin sitten en ihan ymmärrä mistä keskustelemme. Jokainen kirjanlukukokemus on uniikki, eikä kokemusta voi täydellisesti toistaa. Jos monistaminen tekee uniikista kokemuksesta uniikin, niin missä on pihvi?

75
Yhteiskunta / Vs: "Tyylitajua ei voi ostaa kaupasta"
« : 25.08.14 - klo:19:05 »
Mutta miten tuo määritelmä liittyy mitenkään kopioitavuuteen?

Walter Benjaminin mukaan taidekokemuksemme on oleellisesti muuttunut teknisen uusinnettavuuden aikakaudella.

Jos taidekokemus ajatellaan kovin kokonaisvaltaiseksi, niin noin asia varmasti onkin. Meikäläisen pointti oli irrottaa sen teoksen sisällön osuus kaikesta muusta. Harvinaisuus ja rituaalinomaisuus tuovat lisämausteensa kaikkiin kokemuksiin, joten nuo eivät ole mielestäni ole taiteessa se ydinjuttu. Uniikki auto museossa on harvinaisuuden ja rituaalin osalta hyvin samanlainen mona lisan kanssa. Jos Kiasmassa on rinnakkain uniikki teos ja toisesta teoksesta tuhannes kopio, niin rituaaliosuudesta iso osa on vakioitu. Tuolloin voidaan miettiä miten sen teoksen monistettavuus, eli harvinaisuus, vaikuttaa siihen taidekokemukseen juuri kyseisellä hetkellä.

En muista nähneeni mitään suosituksia sille, millaisin rituaalein ja painosmäärin vaikka kirjat pitäisi lukea, tai voiko niitä edes käännöksinä lukea. Äänitteiden kanssa on vähän sama juttu, vaikka hifistit jonkinlaisia ohjenuoria yrittävät rakentaa. En tunne klassista musiikkia niin hyvin, että osaisin sanoa, onko säveltäjillä jotain ohjeita salin tai suositeltujen toistomäärien suhteen. Jos puhuttaisiin todella merkityksellisistä jutuista suhteessa itse sisältöön, niin luulisi näistä olevan ihan käytännön ohjeita teosten tekijöiden taholta.

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 139