Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Laatutori / Vs: M: Baracuta, Carrier Company: takkeja
« Uusin viesti kirjoittanut Pasirakas 23.03.23 - klo:10:05 »
Indigoferan takki myyty.
2
Laatutori / Miesten trenssi Burberry
« Uusin viesti kirjoittanut Artman 22.03.23 - klo:20:14 »
Myydään erittäin hyväkuntoinen, kerran käytetty, klassinen miesten trench-takki Burberry. Väri beige. Vyössä nahkasoljet. Mitat: pituus 120 cm, hiha olkavarteen 70 cm, vyötärö n. 100 cm. Takki on niin priimassa kunnossa, että pyydän tästä 400€. Asua voi tulla sovittamaan Etu-Töölööseen huomisesta alkaen.

PS. Kuvat eivät lataudu liitekansioon, pahoittelut


Yt Artman


3
Asut ja pukineet / Vs: Suuri kangaskeskustelu
« Uusin viesti kirjoittanut Tumppi$ 22.03.23 - klo:15:06 »
Tuo nimimerkki Alhazenin vinkki on sellainen, joka kannattaa jokaisen niin sanotusti ottaa onkeensa. Aivan erityisesti uusien lukijoiden. Itse suosittelen nykyään jokaiselle tutulle ottamaan puvun kuin puvun materiaalista riippumatta kaksilla housuilla, jos mittatilaukseen alkavat. Kyllähän se muutaman satalappusen lisäpanostus yhteen ja samaan pukuun aiheuttaa nieleskelemistä, (niin tekee itselläkin) mutta maksaa itsensä taatusti takaisin vuosien saatossa, jos pukua on tarkoitus käyttää enemmän kuin muutaman kerran vuoteen. Ottaa vaikka toiset housut erilaisilla yksityiskohdilla, niin tällöin samaan pukuun lisäinvestointi ei tunnu ostovaiheessa ihan niin turhauttavalta.
4
Asut ja pukineet / Vs: Suuri kangaskeskustelu
« Uusin viesti kirjoittanut Kuumies 22.03.23 - klo:10:06 »
VBC:n 340gr flanellista tehty puku ollut nyt neljättä syys-talvikautta käytössä, erittäin miellyttävän tuntuinen kangas ja siksi usein käytössä, päällä muutaman kerran viikossa työpäivän ajan. Istuminen on kuluttanut jonkin verran housuja, mutta muuten siistissä käyttökunnossa edelleen, prässäilty ja höyrytelty epäsäännöllisesti. Toki kampavilla pysyy uuden näköisenä käytössä paremmin, mutta flanellipuku on kylmillä ilmoilla paljon mukavampi käyttää. Paksu, yli 400gr, kampavilla on kyllä erittäin monikäyttöinen kangas, rypyt oikenevat itsestään ja käyttää voi Suomessa lähes ympärivuotisesti, poikkeuksena lämpimimmät kesäkuukaudet.
5
Asut ja pukineet / Vs: Suuri kangaskeskustelu
« Uusin viesti kirjoittanut Jussi 22.03.23 - klo:02:19 »
Ne Vitale Barberis Canonicon flanellikankaat, joista suurin osa nykyajan flanellisista valmishousuista ja -puvuista tehdään...

Tähän on hyvä syy! VBC:n kutomat kankaat maksavat halvimmillaan noin 15 euroa per neliömetri. Tämä on kovin vähän Euroopassa valmistetusta kamasta, jolla on niin sanottu brändi takanaan. Tämä VBC on käynyt niin yleiseksi, että olen ruvennut miettimään, onko se sittenkään yhtään laadukasta.

VBC on erittäin laadukas valmistaja, joka toki tuottaa paljon kankaita - kaikki melkoisen tasalaatuisia. Flanelli, etenkin kevyempi flanelli, on nopeahkoa kulumaan, joten jos haluaa pidempään kestäviä, voi napata käteensä raskaampia kankaita sisältävän housupakan ja etsiä sieltä tiiviskudontaisen flanellin. Flanellipöksyt eivät kuitenkaan ole ikinä mitään vaatekaapin ikuisia vieraita ja mikäli kierrossa ei ole todella laajaa housuvalikoimaa, parin vuoden kesto on jo erittäin hyvä säännöllisellä käytöllä. "Refork" eli kuluneen haaruksen uusiminen skarvilla on suhteellisen yleistä flanellihousuissa, joskaan en kertaa enemmän sitäkään teettäisi. Tiukaksi ei flanellia, kuten pellavaakaan, koskaan kannata teettää.

Toisaalta, liika kangasgrammoihinkin tuijottelu saa sokeaksi itse kankaalle.

Kangashinta on muuten kangasmetreissä, ei neliöissä, kankaan yleensä ollen leveydeltään 140...160cm (usein 150cm). 15€/m kuulostaa kuitenkin joko poistomyyntitarjoukselta tai suuren valmistajan sisäänostohinnalta täysiä pakkoja ostettaessa, erittäin harvoin kuluttajakaupan standardimetrihinnalta VBC:n villakankaasta.
6
Asut ja pukineet / Vs: Suuri kangaskeskustelu
« Uusin viesti kirjoittanut Alhazen 21.03.23 - klo:21:51 »
VBC:n flanelli ei ole vaikuttanut hirveän kulutuskestävältä tavaralta ainakaan verrattuna joihinkin vintage-flannelleihin (brittiläisestä raskaammasta uudistuotannosta ei ole omakohtaista kokemusta) ja haarojen ym. kulutukselle alttiiden paikkojen voi olettaa hiestyvän ahkerassa käytössä puhki muutaman vuoden sisään. Osasyy on varmaan, että itsellänikin kierrossa olleissa valmishousuissa on ollut aika kapea leikkaus, mutta flanellin pehmeydellä taitaa olla ylipäätään hintansa. Jos ostaisin flanellipuvun nyt, se tulisi ehdottomasti kaksilla housuilla ja raakamittaisten lahkeiden lyhennyksestä tai kangaspakasta kannattaa jättää materiaalia sivuun korjauksia varten.
7
Asut ja pukineet / Vs: Suuri kangaskeskustelu
« Uusin viesti kirjoittanut Ville 21.03.23 - klo:21:42 »
Ne Vitale Barberis Canonicon flanellikankaat, joista suurin osa nykyajan flanellisista valmishousuista ja -puvuista tehdään...

Tähän on hyvä syy! VBC:n kutomat kankaat maksavat halvimmillaan noin 15 euroa per neliömetri. Tämä on kovin vähän Euroopassa valmistetusta kamasta, jolla on niin sanottu brändi takanaan. Tämä VBC on käynyt niin yleiseksi, että olen ruvennut miettimään, onko se sittenkään yhtään laadukasta.
8
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« Uusin viesti kirjoittanut jpp 21.03.23 - klo:11:43 »
^voisiko olla toimittajan väärintulkinta ja referointi? Toki uudemmissa kelloissa osien saatavuuden pitäisi olla hyvä, ja etenkin jos on ko. merkin valtuuttama huoltoseppä. Tuo ranneke-esimerkki on varmasti ymmärretty väärin, on aivan tavallista että ihmiset vaihtelee kelloihin muita rannekkeita kuin alkuperäisiä, eikä sen pitäisi millään tavalla koskettaa kelloseppää.

Jos aito Rolexin ranneke maksaa vaikkapa 2000€, niin siihen kun vaihtaa parinkympin feikkirannekkeen ja myy sitä aitona, niin kyllähän se väärennöksen piiriin menee. Tai ainakin paketin myyntihinnan pitäisi olla silloin halvempi.

Jos taas kellossa on selkeästi tarvikeranneke, niin se ei kellosta väärennettyä tee. Vintagepuolella on etenkin nahkarannekkeissa aika normi, että vanha ranneke on hapertunut aikojen myötä pois, ja vanha solki on siirretty uuteen nahkaan. Tämäkin on ihan ok. Kaikkien hyvienkään kellomerkkien rannekkeet eivät aina ole niin kovin laadukkaita. Joskus tarvikeranneke on huomattava parannus originaaliin nähden.
9
Asut ja pukineet / Vs: Suuri kangaskeskustelu
« Uusin viesti kirjoittanut Tumppi$ 20.03.23 - klo:21:40 »
No tottapa kyllä. Tuli ehkä rajattua hieman turhan tiukasti tuo. Onhan esim. Holland & Sherryn South Pacific- pellavakin jo suht' tuhtia tavaraa 340- grammaisena. Näin siis yhtenä esimerkkinä omasta kaapista.

Ja tulipa hiljattain tilattua varsin ohkaista tavaraa vartavasten kesää varten H&S:n Oceania mallistosta irtotakiksi. Sehän ei ole kuin 250- grammaista puuvilla-pellava-villa-silkki yms. sekoitetta. Kaveriksi vaaleanharmaata Minnisin 310- grammaista Fresco III:sta pöksyiksi.

Itsellä paksuimmat ovat Schott NYC:n kipparitakki joka taitaa olla noin 900- grammaista, H&S:n Pardessus pakasta ruskeaa -olikohan noin 800- grammaista tavaraa se. Luonnollisesti nuo ovat päällystakkeja. Tuhdeimmat -ei päällystakit- ovat SA-Int sarkahousut (veikkaisin ehkä jotain 600-700- grammaista) sekä pari tweed- irtotakkia 500- grammaisina. Hardy Minnisin flanellipökät 450-470 grammaisia.
Täytyy myöntää, että tuo Schottin kipparitakki ja H&S:n Pardessus alkavat olla liikaa tällä hetkellä vallitsevalla suojakelillä. Mutta ovat kyllä omiaan oikealla talvisäällä.   

10
Asut ja pukineet / Vs: Suuri kangaskeskustelu
« Uusin viesti kirjoittanut Alhazen 20.03.23 - klo:19:06 »
Näissä pitäisi olla jonkinmoinen sormituntuma kuinka paksua on 350-grammainen. Valmiiseen pukuun sitä ei ole merkitty.

Ne Vitale Barberis Canonicon flanellikankaat, joista suurin osa nykyajan flanellisista valmishousuista ja -puvuista tehdään, ovat 340-grammaisia, jos haluaa maamerkin flanellien puolelta. 350 gramman ylitys tuppaa olemaan valmisvaatteissa ylipäätään harvinaista, joten mittatilaukseksi menee jos haluaa suosia tukevia kankaita. ”Kesävilloista” esim. Minnisin Frescon ja H&S Crispairen perusmallikin taitavat olla nykyään 310-grammaisia.

Oman kaappini ennätykset taitavat olla päällystakeissa 760 gramman donegal tweed (jos hyvin käy, tämä jää aikanaan pojalle) ja 410 gramman covert cloth -housut ja noissa kankaan raskauden kyllä todellakin huomaa, hyvällä tavalla, pukiessa ja helman ja lahkeiden liikkeissä.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10