Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Antti76

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Kaunis elämä / Vs: Herrasmies ja fyysinen kunto
« : 19.02.11 - klo:16:51 »
Leuanveto (lisäpainoilla), dipit (lisäpainoilla) ja sotilaspenkki. Siinähän ne kovan jätkän lajit onkin. Jalkojen treenaus on turhaa.

"Kovat jätkät" treenaa vain penkkiä ja hauiskääntöä. Tämä tulee väistämättä mieleen kun seuraa salilla nuoria miehen alkuja...

Kovimmat lajit ovat maastaveto ja kyykky. Näissä koko kroppa joutuu koville - ja sen kyllä tuntee viimeisillä toistoilla.

2
Kaunis elämä / Vs: Herrasmies ja fyysinen kunto
« : 16.02.11 - klo:16:18 »
Niin no, vammaherkkyys ja palautumisen hidastuminen tietenkin riippuvat ihan siitä, millaista liikuntaa on tottunut harjoittamaan ja kuinka kireä dieetti on kyseessä. Jos vetää todella tiukilla miinuksilla, ei kannata ihan noin vain tuhahdella palautumisen hidastumiselle ja loukkaantumisriskeille, etenkään jos lajit sisältävät pätkääkään akrobatiaa, kamppailua tai muita vastaavia asioita, jotka tuovat keholle mahdollisesti junttisalia enemmän toivuttavaa. Lisäksi liikunnasta tulee nälkä, mikä on tehodieettaajan pään vihollinen numero yksi - se on jatkuvaa ja sitä pitää sietää muutenkin.

Väitän että "junttisali"-harjoittelu kovaa tehtynä voittaa kehonkuormituksella mitattuna suurimman osan muista urheilulajeista. Itse suosin heavyduty/megaduty tyyppistä metodia, jossa lihasryhmät käydään kerran viikossa läpi intensiivisellä harjoituksella. Palautumisaika lihaksille ennen seuraavaa harjoitusta on 5-6 päivää. Samojen lihasryhmien kuormittamista ei voi täysin välttää edes käyttämällä kolmijakoista vetävät-työntävät-jalat jaksotusta. Normitreenin jälkeen lihakset ovat arkoja/jäykkiä helposti pari kolme päivää, joskus enemmänkin.

Kukin tavallaan. Kerran 40 kiloa suht' ongelmitta suhteellisen sähäkästi poistaneena (ja sen aikana liikunta-liikunnattomuus -kombot kokeilleena) luotan nykyisin sekä luettuun tietoon että kokemukseen. Tuolloin toki pidin tarpeellisena ja tärkeänäkin pudottaa myös kohtalaisen määrän lihasmassaa.

Lihasmassan pudottamista ainakin itse yritän dieetillä välttää kuin ruttoa. Painonpudotus on loppuviimein yksinkertaista: kalorit sisään - kalorit ulos. Anaerobinen harjoittelu nostaa perusaineenvaihduntaa korkeammalle tasolle vuorokaudeksi. Aerobinen harjoittelu auttaa nostamaan kalorikulutusta ja nopeuttamaan rasvan palamista.

Liikkumattomuuden passivointi ja mielialanlasku? Mitä ihmettä? Kai nyt jokainen sen verran kävelee ja punkassa peuhaa, että tätä ei pääse syntymään. Liikunta itsessään on harvemmalle nautinto, ainakin jos vertaa muihin huveihin.

YMMV

3
Kaunis elämä / Vs: Herrasmies ja fyysinen kunto
« : 16.02.11 - klo:00:31 »
Painon pudotuksessa mielestäni liikunnalla on aineenvaihduntaa kiihdyttävän/ylläpitävän vaikutuksensa vuoksi tärkeä rooli. Lisäksi lihasten kuormittaminen miinusdietillä ollessa ylläpitää lihasmassaa, jota yleensä halutaan dieetillä ollessa säilyttää mahdollisimman paljon. Ilman liikuntaakin on toki mahdollista laihduttaa. Dietillä ollessa voimataso laskee ja saliharjoittelu tuntuu raskaammalta. Palautumisessa tai vammautumisherkkyydessä en usko olevan merkityksellistä eroa. Kaikki aika mitä ollaan pois kotoa jääkaapin vaikutuspiiristä on katsottava positiiviseksi asiaksi dieetillä ollessa :-)
 
Pitkään jatkunut liikkumattomuus passivoi ja laskee mielialaa. Tästä syystä allekirjoittanut aloitti nyt vuoden vaihteessa yli 7 vuoden tauon jälkeen säännöllisen harjoittelun punttisalilla. Joskus 2000-luvun alussa innostuin kokeilemaan tosissani miten paljon minunlaiseni pitkä ja laiha ektomorfi-tyyppi saa hankittua lihasta natuna, kun kolmiyhteys harjoittelu-ravinto-lepo on kunnossa. Kolme vuotta treenattuani lihasta oli kertynyt arviolta +10kg ja voimataso joka liikkeessä oli tuplaantunut. Vireystaso oli hyvä ja mieli virkeä. Flunssaa en tuona aikana sairastanut kuin kerran. Ainoa negatiivinen asia oli, että loukkasin selkäni kyykyssä ja sain siitä ilmeisesti loppuelämäkseni vaivan. Välilevyn pullistuma tuli huonon tekniikan aiheuttamana. Vamma ei estänyt treeniä kokonaan,mutta haittaa siitä oli (ja on vieläkin).

Nyt tavoite on maltillinen: parempi lihaskunto - keskivartalon lihaskunto erityisesti, rasvaprosentin reilu tiputtaminen kesään mennessä ja vireämpi yleinen olotila. Syksyllä vyötärölle pääsi kertymään muutama ylimääräinen kilo, jotka pitää tiputtaa parin kk miinusdietillä kesään mennessä pois. Olen tiputtanut aiemmin treenivuosinani kahteen otteeseen 10 kg painoani kun rasvan kertymiseltä plusdietillä ei oikein voi välttyäkään. Jos vyötäröä ei saa kavennettua, niin useat viime vuosina hankkimani housut uhkaavat jäädä pieneksi. Toisaalta pelkona on, että jos paikat kasvaa takaisin 7 vuoden takaisiin mittoihin niin vaatekaapissa pitää tehdä tyhjennys. No onneksi aika moni irtotakeistani on aavistuksen isoja, joten "kasvunvaraa" niistä vähän löytyy. Paidatkin ovat pääsääntöisesti classic-fit mitoituksella ...

4
Etiketti / Vs: Hatut ja hattuetiketti
« : 16.01.11 - klo:01:56 »
Eikös hattu tule ottaa päästä sellaisissa tiloissa, joissa joku asuu ts tila on jonkun koti? Kauppa tai tavaratalo ei ole em kaltainen paikka. Toki on muitakin sellaisia tiloja/tilanteita joissa hattu tulee etiketin mukaan ottaa pois.

5
Asut ja pukineet / Vs: Äänestys: Talvipäähineesi?
« : 13.12.10 - klo:22:10 »
Itselläni on muutama halpa Ebaysta hankittu flat-cap, joista tuuli menee ikävästi läpi. Barbourin tikkivuorisen capin kanssa ei ilmene samaa ongelmaa. Tilauksessa on nyt korvaläpällinen malli fleece-vuorella. Toivon sen olevan riittävän lämmin yli 15 asteen pakkasille.

6
Kulttuuri / Vs: Mitä luet nyt?
« : 09.12.10 - klo:22:36 »
J. Michael Cleverley - Lauri Törni: Syntynyt sotilaaksi

Valitettavan vähän olen jaksanut viime vuosina lukea. Jouluksi voisi kyllä hankkia jotain luettavaa...

7
Yhteiskunta / Vs: Miksi Suomessa pukeudutaan huonosti?
« : 05.12.10 - klo:12:29 »
Asun pienessä kyläkeskuksessa maaseudulla. Olen muuttanut tänne joitain vuosia sitten. Kuulin tässä taannoin, että jotkut paikailliset luulevat minua englantilaiseksi.

Tämä johtuneet siitä, että olen hurahtanut englantilaiseen maaseututyyliin vaatetukseni osalta. En tosin kulje tweedtakissa tai polvihousuissa kylänraitilla - ainakaan vielä toistaiseksi.

8
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 16.11.10 - klo:21:45 »
Oletko hoitanut/kyllästänyt nahkaa jotenkin erityisesti, vai pärjääkö tavanomaisilla hoitoaineilla ja lankeilla?

Chelsea Leather Food:ia olen etupäässä käyttänyt.

9
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 16.11.10 - klo:17:52 »
^ Alfred Sargentin vastaavilla kengillä tuli viikonloppuna talsittua lumen ja loskan peittämällä savipellolla. Tulipa pieni lenkki käveltyä 10 cm syvässä vedessäkin. Jalat pysyivät kuivina kiitos kenkien ja commando-pohja pääsi kerrankin näyttämään parhaat puolensa.

10
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 14.11.10 - klo:12:46 »
Rohkaisuna voin kertoa Country Attiresta, että äidilleni tilaama Barbour Newmarket takki tuli viidessä arkipäivässä samoihin aikoihin kuin sinäkin olit tilannut, eli toivoa on.

11
Asut ja pukineet / Vs: Lepolestien käytöstä
« : 02.11.10 - klo:16:21 »
Omat kenkäni tuoksuvat kaikki enemmän tai vähemmän miellyttäviltä, vaikka lepolesteissä on ollut eri puulajeja.  En kuollaksenikaan löydä niistä puun tuoksua, vaan nahan miellyttävän tuoksun.

Minulla tuoksuu tuulikaapissa setripuulle kun tulee ovesta sisälle. Bexleyn lepolestejä pidän jokseenkin kaikissa kengissä eli 8 parissa, jotka kerralla mahtuvat ko tilaan. YMMV.

12
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 29.10.10 - klo:13:35 »
Itse olen onnistuneesti poistanut liikoja plankkeja käyttämällä esimerkiksi vaaleampia vähän törmäkämpiä kilpailijan tuotteita. Dascolla mm. on sellainen "tan" -värinen kemikaali (en viitsi puhua lankista), että lähtee pohjia myöten kävelemään mehiläisvahahoidot, kun pari kertaa pyyhkäisee.

Dascon tania muuten suosittelivat Tricker'sillä ja siksi ostin, mutta hitusen suorastaan pelottaa sitä käytellä.

Onko kyseessä tämä?
http://cgi.ebay.co.uk/DASCO-TAN-WAX-SHOE-POLISH-/370229734109?pt=UK_Clothing_ShoeCare_Shoe_Care_LE&hash=item5633696add#ht_1157wt_825

Pitäisi jollain saada tummentumat poistettua Barker Nairn kengistäni. En tiedä mitä ainetta kokeilisin.

Kuva Herringin sivulta.

13
Asut ja pukineet / Vs: Red Wing shoes
« : 29.10.10 - klo:12:59 »
Näyttävät olevan vähän samaa tyyliä kuin amerikkalaisen ikonin Filsonin kengät:
http://www.filson.com/mens/footwear/-1011/

Meinasin jo ostaa Filsonin Uplander Bootsit kun sellaisiin satuin törmäämään Booksterin Ebay kaupassa.

14
Asut ja pukineet / Vs: Lepolestien käytöstä
« : 29.10.10 - klo:12:52 »
Minä olen käyttänyt Bexleyn lepolestejä Gore-metsästyskengissäni. Tyypillisesti kengät ovat metsästyspäivänä jalassa 10 tuntia. Testasin laittaa yöksi niihin lepolestit. Aamulla kengät olivat aivan kuivan tuntuiset. Tuon kokemuksen pohjalta sanoisin, että ei se kuivattamisefekti aivan tuulesta temmattua ole. Tietenkin jos kengät ovat läpeensä kastuneet niin kuivaamiseen tarvitaan järeämpää konstia. Ja kyllä omiin arki-/työkenkiini on jäänyt aivan selvä setripuun tuoksu lepolestien käytöstä. Toki on niinkin, että nahkavuoriseen kenkään ei pahat hajut tartu samalla tavalla kuin kangasvuoreen (puhumattakaan talvipopojen fleece-, tai muihin vastaaviin vuorimateriaaleihin).

15
Asut ja pukineet / Vs: Tattersall
« : 21.10.10 - klo:01:55 »
Kokemuksen syvällä rintaäänellä voin todeta, että kuten niin usein ennenkin: halvalla ei saa hyvää. Olen sortunut ostamaan eri merkkisiä halvemman hintaluokan tattersall kuvioisia "country" paitoja. Parhaimmat kokemukset ovat CT:n country-malleista sekä heidän washed oxford(?) bd paidasta. Muissa kangasmateriaali on ollut laadultaan välttävän ja ala-arvoisen välimaastossa. Näitä muita ovat olleet mm Brocklehurst ja Hoggs of Five.

Sivuja: [1] 2 3 4