Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - AlecLewain

Sivuja: 1 ... 30 31 [32]
466
Kulttuuri / Re: Millaista kirjallisuutta suositte?
« : 30.04.09 - klo:13:08 »
Jos aivan oikein muistan, ensimmäinen lukemani HPL teos oli Call of Chulhu. Se painautui mielen syövereihin pysyvästi. Toisaalta Tuntematon Kadath oli myös varsin viihdyttävä teos.

Lainaus
Kenties tämän vuoksi ei edelleenkään ole ainuttakaan toimivaa HPL-filmatisointia saatu aikaiseksi.
Itse pidin HPL historiallisen seuran tekemästä versiosta juuri tuosta nimenomaisesta teoksesta ja se koristaa omaa elokuvahyllyäni. Minkään suuren budejein leffa ei ole kyseessä, mutta mielestäni siinä on onnistuttu, no, kelvollisesti.

Olen ajatellut petrata vanhaa englantiani ja ostaa ohessa näkyvän teoksen. Hiplailin sitä Suomalaisesssa krijakaupassa ja vaikutti melko messevältä opukselta.

467
Kulttuuri / Re: Millaista kirjallisuutta suositte?
« : 30.04.09 - klo:10:53 »
Lainaus
OIetko lukenut Ursula K. Le Guinia? Tuollaiseen kirjallisuusmakuun voisi toimia erinomaisesti, erityisesti jotkin Le Guinin novellit ovat viiltävän koskettavia ja saavat ajattelemaan koko länsimaista yhteiskuntaamme uudella tavalla. Erityisen mieleenpainuva novelli on "The Ones Who Walk Away from Omelas". Suosittelen.

Olen joskus pidellyt kirjastossa kädessä. Jahka saan Ajan pyörät luettua, on aika tutustua tarkemmin Le Guiniin.

Yhden suosikin tuossa unohdin mainita. H.P Lovecraftin Chulhu-mytologiaan liittyvät novellit  sekä etenkin novelli Charles Dexter Wardin tapaus ovat erinomaisia teoksia.

468
Kulttuuri / Re: Millaista kirjallisuutta suositte?
« : 29.04.09 - klo:12:01 »
Muutaman välivuoden jälkeen olen taas löytänyt kirjallisuuden uudestaan.
Suurin syy on päivittäinen 8 tuntia tietokoneella työn puolesta, joten vapaa-ajalla on mukava saada muutakin tekemistä kuin näytön tuijottaminen. Osaltaan lukemisen lisääntymiseen vaikuttaa se seikka, että luovuin televisiosta kokonaisuudessaan.

Pääsääntoisesti luen kevyttä kertomakirjallisuutta joko seikkailuromaanien muodossa tai fantasia/scifi osastoa laidasta laitaan. Viime aikoina on työn alla ollut Robert Jordanin Ajan pyörä-kokonaisuus ja 18 osa on menossa. Täytyy myöntää, ettei ole kovin kummoista luettaa ollut, mutta ajattelin kahlata sarjan läpi, kun olen päässyt näin pitkälle.

Mitä suosikkiteoksiin tulee, voin listata niistä muutama
J.R.R. Tolkien - Taru Sormusten Herrasta, löysin tämän klassikon yläasteiässä ja sen ääreen on ollut aina mukava palata.
Richard Bach - Lokki Joonatan, ajatus pitkälle viedystä taitojen kehittämisestä on varsin kiehtovaa
Miyamoto Musashi - Maa, vesi, tuli, tuuli ja tyhjyys ajattomia, ajatuksia ajatuksia miekkailusta, monien mielestä sovellettavissa myös nykyiseen yhteiskuntaan ja liike-elämään

469
Etiketti / Re: shaketti
« : 23.04.09 - klo:12:47 »
Vaatturit mahtavat yllättyä asiasryntäyksestä, kun foorumilaiset lähtevät teettämään asusteita miittiä varten. Ei siinä mitään, suomalainen käsityö kunniaan.

470
Kaunis elämä / Re: Fillarit + tyyli
« : 17.04.09 - klo:12:21 »
Omasta kokemuksestani olen erotellut fillaroinnin ja muun pukeutumisen aivan omiksi kategorioikseen. Käytännössä tullessani fillarilla töihin, pukeudun matkan ajaksi urheilutamineisiin ja työpäivän aloitan suihkun kautta. Työvaatteet ovat valmiina työpaikan pukukaapissa (kaapissa seisoo aina väh. yksi puku kaiken varalla. Suunnittelijan tehtävissä casual pukeutuminen riittää hyvin). Erotellun työ- ja pyöräilypukeutumisen toinen hyvä puoli on se seikka, ettei säästä tarvitse välittää, kun nykyaikaiset urheilutekstiilit kestävät joka säässä.

Olen kokenut tämän parhaaksi vaihtoehdoksi. Aamulla ei tarvitse niin huolehtia ulkonäöstä ja työpäivä on mukava aloittaa suihkunraikkaana. Yritin jossain vaiheessa polkea työvaatteissä töihin, mutta tuskastuin siihen nihkeään oloon, joka minulle tulee pyöräilyn jälkeen. Tähän on syynä varsin vilkas aineenvaihdunta, jonka vuoksi suosin myös hyvin ohuesta kankaasta valmistettuja pukuja.

471
Asut ja pukineet / Re: Mittatilauspuvun tilaamisesta
« : 03.04.09 - klo:10:30 »
Jahas.

Tilanne on seuraava. Nykyisten pukujen rinnalle tarvitsisin uutta ja olen tässä kaavaillut hankkivani mittapukun tai kaksi. Haluaisinkin kysyä teiltä tietoa asiansa osaavasta mittamestarista? Tiedän omaavani pitkän urheilutaustani takia "ongelmavartalon". Tietysti toisena vaihtoehtona pyörii räätälipuku.

Liikun työni puolesta aika paljon, joten paikkakunta ei tuota ongelmia. Haluaisin vastaaajilta omakohtaista tietoa siitä, miten prosessi eteni ja ennen kaikkea tyytyväisyydestä lopputulokseen.

Sivuja: 1 ... 30 31 [32]