Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - erakettu

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Jokasään arkitakki ollut jo pidemmän aikaa hakusessa. Sattui silmään aamutelkkarissa "miten kaikki valmistetaan" -ohjelma, jossa tehtiin Driza Bone -vahakangastakkeja ja takkien etsintä aktivoitui jälleen.

Aiemmin olen vahatakit sivuuttanut, kun olen ajatellut niiden vaativan paljon ylläpitovahauksia ja siten olisivat kovin alttiita tahrimaan esim vaatekaapin muita takkeja. Tämä lienee kuitenkin harhaluulo.

Olisiko ehdottaa takkeja? Ensisijaisesti varmaankin joku field-coat tyyppinen hakusessa.

2
Tavaraa lisätty

3
Asut ja pukineet / Vs: Church's: käyttökokemuksia
« : 24.06.20 - klo:13:21 »
Mitä lienee Churchin "superbuck", jota useimmissa mokkakengissä näyttää olevan? Asettuu hinnaltaankin polished binderin ja nevada leatherin alle.

4
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 06.12.19 - klo:09:10 »
Itse ainakin omistan kenkiä skaalalla 6.5-7.5. Toki tässäkin vaikuttaa lesti melko paljon, mutta kyllä sen huomaa että toinen näyttää selkeästi toista suuremmalta. Osaksi myös illuusiota, sillä ainakin Sandersin 7.5 kengässä myös mantelimainen suipohko kärki, kun taas 6.5 barker saappaassa pyöreä.

Barkerin jalkine tuntui ostohetkellä mahtavalta jalkaan ja liikkeessäkin kävelin edestakaisin, nyt käytön myötä olen huomannut sen olevan ahdas. Tuo sanders oli taas päinvastainen kokemus. Koitin liikkeessä ja arvelin liian väljäksi, mutta päätin ostaa talvikengäksi, paksumman sukan kanssa käytettäväksi. Nauhoituksessa oli kuitenkin kiristysvaraa ja nahkan pehmettyä kenkä on alkanut sopia myös ohuen sukan kanssa käytettäväksi.

En siis osaa antaa ongelmaan yhtä oikeaa vastausta. Kokemuksen mukaan kannattaa miettiä mihin tarkoitukseen kenkä tulee ja mahdollisuuksien mukaan sitä kokeilla myös. Isompaa kenkää voi aina pienentää pohjallisin ja ilttipehmustein, mutta pientä kenkää ei juurikaan saa suuremmaksi. Toki eivät pehmusteetkaan väärän mallista kenkää tule korjaamaan.

5
Asut ja pukineet / Vs: Salkut ja laukut
« : 24.11.19 - klo:23:23 »
Weekenderlaukku edelleen hakusessa. En ole vieläkään saanut oikein infoa noista Meerminin viikonloppulaukuista, kovin vähän mitään arvostelua niistä.

Saman tyylisen laukun olen bongannut myös Suitsupplylta ja ehdottomin märkä uni Frank Cleggin Signature duffle. Näissä kaikissa laukuissa toki selvä hintaero, myös koot poikkeavat jonkin verran toisistaan, kuitenkin ollaan jossain 25-30 litran seutuvilla, mikä lienee sopiva parin päivän reissua ajatellen? Olisiko em. laukuista kommentoitavaa/kokemuksia, tai ehdotuksia vastaavanlaisista ja varmoiksi koetuista kapsäkeistä?

Tilasin aiemmin Tuscany Leatherilta Berlin -laukkusetin, mutta ompeleet osoittautuivat kehnoiksi, enkä uskaltanut ottaa käyttöön, vaan palautin. Näistä kuva myöhemmin. Kyseessä ei kuitenkaan liene yksittäinen valmistusvirhe, vaan tutkimalla saman puljun toilettilaukkua voidaan havaita myös kyseinen ongelma. Epäilen siis, että nahkasta paukutetaan liian järeää neulaa läpi, liian nopeaan, jolloin nahka murtuu jokaisen lävistyksen kohdalta. Tämä ongelma oli nähtävissä kaikissa näkyvillä olevissa ompelissa, eli olkahihnassa ja kiinnitysremmeissä, mutta epäilen samaa työtapaa käytetyn kauttaaltaan laukkuihin. En myöskään tule tilaamaan kyseiseltä yritykseltä tuotteita enää.

Isompiin laukkuihin siirryttäessä esim Mismo Explorer ja Filson rugged twill duffle kiinnostavat. Liekö heiltä tulossa Black Friday tarjouksia? Onko näitä Suomessa käpälöitävissä? Lähinnä siis Suomessa reissaamiseen, tässä ketjussa melko paljon lentolaukkuihin perehdytty.

6
Hintaa viilattu

7
Muuttomyynti. https://drive.google.com/folderview?id=18w-j-JKftetbY8I0MPAj-kbA8rkZX1km

Meermin rapello uk7, tummanruskea munkkikenkä.
Muutaman vuoden vanha ostos, kovin vähälle käytölle jäänyt. Liian pieni omaan jalkaan, vaikka koitettu sisäänajaa ankarasti. Lepolestejä käytetty, ei sisälly hintaan.
Hp 70e

Barker lambourn uk6.5, burgundi varsinkenkä.
Talvikenkä aktiivikäytössä muutaman vuoden. Lesti yllättävän iso, sopii omaan 7.5 jalkaan ohuella sukalla hyvin, mutta ei villasukan kanssa. Kerran kaatunut pyörällä, josta ikävä naarmu toisessa kengässä, tästä lähikuva.
Hp 225e

Turo vintage, 50 ruskea tweedtakki.
Kirpparilöytö. Kangas polyesteri/villasekoitetta. Siisti takki leveillä käänteillä, paikkataskut.
Hp 25e

J.Lindeberg, 48 tummansiniset suorat housut.
Hutiostos netistä. Siistis housut, mukava kangas. Slimmi leikkaus.
Hp 20e

Armani exchange, merinoneule M, harmaa.
Aktiivikäytössä ollut neule, jonkinverran nukkaantumista. Pieni koko, pikemmin S.
Hp 10e

Uniqlo, sininen ja turkoosi pellavapaita. M koko.
Molemmat kertaalleen pesty. Reilu leikkaus, pitkät hihat. Tästä edukkaat kesäpaidat.
Hp 15e pakettina

Mittoja seuraa myöhemmin

8
Asut ja pukineet / Vs: Sandaalit?
« : 01.07.19 - klo:20:35 »
Melkoiset mielikuvat leimahtivat kun ajattelin kaiken ihoa vasten olevan nahkaa. Ei siitä enempää.

Birkkarit lienevät ihan hyvät, korkkipohja toki. En tiedä miten nahkan liimaus kestää säätä näissä.

9
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 27.05.19 - klo:22:27 »
Erilaisia polkupyörärasvatahroja olen onnistuneesti poistanut sappisaippualla, monesti lennähtänyt lahje rattaisiin. Saippuaa löytyy markettien siivousosastoilta.

Kostuta tahra, jynssää kohtaa saippuapalalla, hiero sormin/rystysin jos hankala lika. Kannattaa tietty tarkistaa ettei lähde värit, ennen kuin laajalti alkaa saippuoimaan.

10
Asut ja pukineet / Vs: Salkut ja laukut
« : 19.02.19 - klo:08:21 »
Meermin on laajentanut kengistä nahkatarvikkeisiin, listalla myös weekender.

Tyylikäs laukku kuvien perusteella. Käytännöllisyydestä mahdoton sanoa, sisäkuvat puuttuvat kokonaan, eikä nopea internethakukaan paljasta käyttäjäkokemuksia. Itsekin kaipailisin viikonloppulaukkua edes parilla sisätaskulla, mutta tähän en vielä ole infon puutteessa tarttunut.

11
Asut ja pukineet / Vs: Sukkia netistä
« : 11.12.18 - klo:15:27 »
Mikä neuvoksi kun polvipituisia sukkia käyttäessä lahje tuntuu aina tarraavan sukkaan pohkeen kohdalla, jolloin lahke kohoaa ylemmäs ja polven kohdalle jää ryppyinen pussi? Lahjetta ei kuitenkaan saa kiskottua alaskaan, tällöin sukka rullautuisi alas lahkeen mukana.

Eniten tätä sattuu toki ohuiden slim-fit chinojen kanssa, mutta myös raskaiden, väljien flanellien kanssa ongelmaa esiintyy.

Polvipituisista sukista olen kokeillut vain brescianin ohutta puuvillaa, sekä merinoa.

12
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 08.12.18 - klo:22:20 »
Omat dainitet aivan surkeat lumella. Nuoskaa tai ei. Hiekoitus toki auttaa, mutta sekään ei aina aikaisin aamulla vaihtoehto

13
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 07.12.18 - klo:11:15 »
Muutamia dainiteja koeajaneena voin allekirjoittaa tuon liukkausväitteen. Muita kumimerkkejä en ole nahkakengissäni kokeillut, paitsi eräät kirpparilöytöbeaterit. Nämä eivät ole millään tapaa laatua nähneet, mutta ohut, pehmeä, lähes tasainen kumipohja pitää lumella ja jäällä erinomaisesti, ilmeisesti juuri pehmeytensä vuoksi.

Pohjansa vuoksi juuri tuo kirppikseltä löydetty mokkachukkapari on valikoitunut talviseksi kävelykengäksi. Edustavammat yksilöt soveltuvat lähinnä lyhyitä siirtymisiä varten

14
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 10.11.18 - klo:10:41 »
Kyllä niitä välineitä aina tulee hommattua tarpeen mukaan. Itse hommasin ainakin liikaa tavaraa aluksi, omat rutiinit kun kehittyivät eri suuntaan

15
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 28.10.18 - klo:12:51 »
Parhaan vinkin solmimiseen sain gentlemans gazetten videolta. Aiemmin oli melkoista säätöä viimeisessä vaiheessa, kun piti reikää etsiä

Sivuja: [1] 2 3 4