Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Alhazen

Sivuja: [1] 2 3 ... 68
1
Asut ja pukineet / Vs: Vaatteet ja tyyli uutisissa
« : 14.06.24 - klo:11:29 »
Yksi ongelma on, että puvustajien ja stylistien ammattikunta on samanaikaisesti lisännyt vaikutusvaltaansa (kts. esim. Ylen juttu) ja on keskimäärin melko huonoa työssään. Uutisten lisäksi tätä ongelmaa näkee paljon mm. elokuvapuvustuksessa.

Ylen jutussa varmaankin puvustajan esimerkinomaisiksi valitsemat uudet miesankkurin asukokonaisuudet näyttävät suunnilleen samalta ja samoista syistä huonolta kuin vaikkapa Stockmannin kuvastot viimeisen kymmenen vuoden aikana ja samasta syystä huonolta: pastellit eivät sovi käyttäjilleen, puvusta on yritetty tehdä "rennompi" jättämällä rakenteeltaan ja kankailtaan vielä melko kankeasta, "kovakauluksellisen" paidan kanssa pidetystä puvusta pois solmio (ratkaisu, jota ei voi koskaan suositella kenellekään), pikkutakit ovat liian pieniä ja lyhyitä ja niin edelleen. Väittäisin, että mainittuja titteleitä käyttävältä ammattikunnalta on kadonnut lähes täysin taju siitä, miltä käyttäjälleen sopivan kokoiset ns. klassiset vaatteet (puvut tai sen osat) näyttävät ja tuntuvat tai mikä väritys täydentäisi luontevasti minkäkinvärisiä hiuksia ja ihoja, sen sijaan että tehostevärejä roiskitaan itsetarkoituksellisesti. Sama mittasuhteiden ja johdonmukaisten kokonaisuuksien tajun puute näyttäisi vaivaavan myös erinäisiä pukua vastakulttuurisesti käyttäviä "konservatiivien" leiriin asemoituvia Internet-hahmoja ja esimerkiksi brittipoliitikkoja, joten kyse on varmaan laajemmastakin ongelmasta.

2
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 11.06.24 - klo:09:30 »
Vaihtoehtoisesti, jos kaipaa väriä, villasilkki, josta tykkään taskuliinojen materiaalina noin ylipäätään enemmän kuin silkistä. 

3
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 20.05.24 - klo:21:38 »

Onko ideoita korjauspaikaksi PK-seudulla?

Käyttäisin itse arvioitavana Haukanvuorella Bulevardilla (paikan päällä, eivät mielellään anna arvioita kuvien tai viestien perusteella), siellä on ainakin tunnetusti hepasta ja Aldeneista kokemusta.

4
Kaunis elämä / Vs: Miesten tuoksut
« : 09.05.24 - klo:21:12 »
Onko ok käyttää päivittäin davidoff cool water:ia kun sen tuoksu on lähes 1:1 creed green irish tweed:in kanssa.

Nämä ovat ihan mielenkiintoinen esimerkki hajustealan kummallisuuksista, koska niillä on sama tekijä (Pierre Bourdon) ja periaatteessa sama perusresepti. Se on toteutettu käytännössä eri budjettirajoitteilla, jotka ovat vielä erityisesti Cool Waterin tapauksessa eläneet vuosien mittaan ns. halpuutuksen takia. Toinen samanlainen esimerkki saman, sattumalta myös Bourdonin, reseptin kahdesta eri toteutuksesta on Montblanc Individuel / Creed Original Santal. Käsittääkseni ala pyörii edelleen pitkälti niin, että "nenät" pitchaavat eri merkeille reseptiaihioita, jotka sitten ostetaan, tuotteistetaan ja tarvittaessa hienosäädetään halutun hintatason (osa raaka-aineista on ihan aidosti kalliita) ja brändin kokonaiskuvan mukaisesti.

 Kun brändistä oli vielä puhe, Creedin markkinointimateriaalien "historia" on enimmäkseen satuja.

5
Asut ja pukineet / Vs: Naisten jalkineet
« : 30.04.24 - klo:14:40 »
Espanjalaisista Meerminillä on myös naisten valikoima varsikenkiä ja loafereita, koot vaan juuri nyt aika vähissä: https://eu.meermin.com/collections/womens-boots & https://eu.meermin.com/collections/womens-loafers

Varsikengissä on myös GW-kumipohjia, puolisolla on yksi pari ja niistä ihan hyvä fiilis. 

6
Hintaa alas. Kelit alkavat toivottavasti tältä keväältä päättyä, mutta talvi tulee taas joskus.

7
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 29.04.24 - klo:10:02 »
Lähdetään tosiaan siitä, että puku ilman solmiota avoimella kauluksella on yleensä surkea näky. Se vaatii toimiakseen vähintään bisnespukua rennomman puvun, erikoisemmat kaulukset tai vaikka poolokauluspaidan.

Marinellin sääntö on periaatteessa ihan hyvä, mutta en pitäisi sitä kiveen hakattuna. Etenkin vaaleampien pukujen kanssa ison kontrastin yhdistelmä pukua tummemmalla solmiolla on aika vakiintunut; sitä näkee esimerkiksi eteläeurooppalaisten aristokraattien "kesäunivormussa" tupakanvärisen pellavapuvun kanssa. Myös keski- ja sitä vaaleamman harmaat puvut usein hyötyvät kontrastista verrattuna vaaleampiin solmioihin, joiden kanssa väriskaala menee helposti vähän kalvakaksi.

8
Berg & Bergin alesta tuli ostettua jo viime kierroksella nyt jälleen alennusmyynnissä oleva Norbert-duffeli, käytettyä kaksi kertaa ja todettua että duffelit eivät ole vieläkään oma juttuni. Takki siis uutta vastaavassa kunnossa. Tämä on aavistuksen normaaleja duffeleita törkeämpi ja #menswearimpi, kangas on 600 gramman casentinoa. Sävy on erittäin tumma sininen, aavistuksen violettiin taittuva. Kuvissa ei näy, mutta tässä on paikkataskujen lisäksi myös yksi vetoketjullinen sisätasku. Mitat ovat aika koonmukaiset, tämä on melko suora koko pituudeltaan ja suosittelisin kokoa 50 muutenkin käyttävälle. Itse käytän nykyään kokoa 52 ja tämä menee kyllä villapaidan päälle hyvin, mutta tykkään väljemmästä istuvuudesta talvitakeissa.

Ehti jo poistua Berg & Bergin sivuilta, mutta tuotekuvat löytyvät yhä:

https://bergbergstore.com/cdn/shop/products/product-59_1440x1999.jpg?v=1629378052
https://bergbergstore.com/cdn/shop/products/product-572_grande.jpg?v=1629380333
https://bergbergstore.com/cdn/shop/products/product-23_1440x1999.jpg?v=1629379672
https://bergbergstore.com/cdn/shop/products/product-582_1440x1999.jpg?v=1629378049

Hinta oli tuolla loppurysäyksen kanssa n. 417 euroa + postit, pyytäisin tästä itse 225 175 euroa. Sijaitsee Helsingissä, kulkeutuu päivisin helposti keskustaan, myös postitus järjestyy ostajan laskuun.

9
Kaunis elämä / Vs: Miesten tuoksut
« : 31.03.24 - klo:12:04 »
Parfyymien ”peruskaavat” ovat aika vakiintuneita ja muotitaloilta löytyy usein versiot niistä enemmän tai vähemmän omaleimaisella lisällä. Perinteisen kölninveden versiot ovat yksi hyvä esimerkki, ns. chypret tai aromaattiset sitrustuoksut, joita yllä listatut aika lailla ovat, toinen. En sanoisi että Armani ja Eau Sauvage ovat identtisiä tai edes varsinaisesti lähellä toisiaan, vaikka jakavatkin jossain määrin saman perusidean.

Hallussani on muuten kuolinpesästä saatu vähän käytetty, ehkä reilut 3/4 sisältävä, 30 ml matkapullo vanhaa (todennäköisesti alkuperäistä 80-luvun reseptiä) Armani Eau Pour Hommea, jos kiinnostaa. Se on itselleni käyttökelvottoman vahvaa nykymittapuulla, joten voin luopua siitä johonkin nimelliseen sopuhintaan.

10
Kaunis elämä / Vs: Miesten tuoksut
« : 04.03.24 - klo:14:19 »
Tähän mennessä eniten pitämäni tuoksu on Hermès'n maanläheinen Terre. Kuitenkin vaihtelu kiinnostaa. Onko jäsenillä suositella jotakin samankaltaista?

Terre de Hermèsin maanläheisyys on peräisin paljolti tukiyhdiste Iso E Superista, joka yhdistettynä muihin osatuoksuihin (Terressä seetripuu ja appelsiini, välissä myös vetiveriä) luo vaikutelman hiekasta, kalliosta tai maaperästä ja abstraktista puumaisuudesta. Yksi verrattain edullinen ja osin samaa efektiä käyttävä vaikkakin muuten erilainen tuoksu on Laliquen Encre Noire, joka on sillä tavalla huomattavasti synkempi ja talvisempi, että sitrus puuttuu kokonaan ja tilalla on sypressin havupuumaisuutta. Jos keskivaiheen vetiver vetoaa, erilaisissa vetiver-tuoksuissa on paljon kokeiltavaa, mutta ne ovat varmaan jo tuttuja. Jos puolestaan alun sitrus, Hermèsillä itsellään on esimerkiksi Voyage d'Hermès, joka lähtee samalla myös enemmän maustehyllyn suuntaan. Samoin Acqua di Parmalta löytyy perinteisen eau de cologne -kaavan lisäksi Blu Mediterraneo -sarjasta paljon erilaisia sitrus+seetri-yhdistelmään perustuvia tuoksuja, mutta ilman erottuvaa mineraaliefektiä.

11
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 18.01.24 - klo:14:08 »
Katselin Schoffan hieman paksumpia neuleita. Materiaalina näkyisi olevan: "40% Villa, 10% Cashmere, 30% Viskoosi, 20% Polyamidi.". Olen käyttänyt vuosia vain 100 % villaisia neuleita, eikä tällaisista villan ja keinokuidun sekotuiksista ole kokemuksia.

Miten tuollainen määrä keinokuituja näkyy neuleissa käytössä? Häviävätkö villan hyvät ominaisuudet noin suuren keinokuitumäärän varjoon? Mikä on siedettävä prosentuaalinen osuus keinokuiduille neuleeseen? Puristien mielestä varmaan pyöreä 0.

Keinokuidun ja villan sekoituksilla saa lisättyä jonkun verran sään- ja kulutuskestävyyttä tuntuman kustannuksella, minkä vuoksi niitä käytetään esimerkiksi kipparitakeissa. Yleisempi syy on kuitenkin halpuutus, ja 30% viskoosia 20% polyamidia kuulostaa siltä, että ellei kyseessä ole joku todella eksoottinen neulos, tässä on haettu sitä. Jättäisin hyllyyn, kohtuullisen laatuista täysvillaa tai villa-kasmirsekoitusta saa kuitenkin kilpailukykyisellä hinnalla.

12
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 10.01.24 - klo:17:45 »
Tietääkö kukaan mistä kannattaisi tiedustella frakin kaulussilkin vaihtamista?

Käyttämistäni ompelimoista ja liikkeistä tiedän ainakin Niko Pelkosen Munkkiniemen puistotiellä Helsingissä tehneen tämän, en ole omaan teettänyt.

13
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 28.12.23 - klo:11:04 »
Tuli hankittua flanellihousut VBC:n kankaasta. On kyllä hienot ja mukavat jalassa.

Ilmeisesti nuo eivät kuitenkaan kestä kovinkaan kauaa? Hapertuuko kangas tai antaakohan se jotain muita merkkejä ennen hajoamista? Kunhan ei yllättäen kesken työpäivää leviäisi..

Flanellihousujen ”tyyppivika” on kankaan liestyminen sisäreisistä tai istumalihasten paikkeilta. Se, kuinka nopeasti näin käy, riippuu vähän leikkauksesta, kävely- ja istumatyylistä ja työtuolin tms. materiaalista. Mikään äkillinen romahdus tämä ei ole, kuluvista kohdista lähtee ensin nukka ja kun niin käy, kannattaa ehkä töihin pukeutuessa tarkastaa alkaako myös valo paistaa kankaasta läpi. Jos haluaa lisää käyttöikää, housujen lyhennyksestä yli jääneestä kankaasta tai ekstrametristä voi teettää aikanaan paikkakorjauksen.

14
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 20.12.23 - klo:00:59 »
Arabian suutarin lopetettua niin kukas osaisi PK-seudulla nykyään korjata kannan ja puolipohjata nahkapohjia kunnolla?

Vintage-Florsheimistä meni kanta ja pari muuta kenkää olisi hyvä puolipohjata käyttökertojen lisäämiseksi.

Kenkäainekeskusteluun niin Pinkomolla on kattava valikoima Saphirin tuotteita.

Helsingin parhaat kirjoitushetkellä ovat mielestäni Haukanvuori Bulevardilla, jolla on hyvän työnjäljen lisäksi kivijalassa järjettömän kattava valikoima hoitotuotteita, ja jo useasti mainittu Erving Töölössä. Ervingillä on tätä kirjoittaessa ainakin pohjaompeluiden työjono niin pitkä, että menee reilusti ensi vuoden puolelle.


15
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 08.08.23 - klo:16:00 »
Onko kenelläkään jakaa kokemuksia Helsingin Munkkiniemessä tomivalta Vaatturiliike Niko Pelkosesta?

Olen teettänyt vain korjausompelua (alkujaan uteliaisuudesta, kun on ollut Munkkiniemeen muutenkin asiaa) ja ostanut muutaman asusteen. Työn jäljestä ei ole pahaa sanottavaa ja sittemmin on tullut käytyä tuolla ihan varta vasten, kun se on ollut helsinkiläisittäin keskimääräistä parempaa. Ainakin mittavaatepuolen kangasvalikoima näyttää asialliselta, ei ole tullut kysyttyä mitä tehdasta käyttävät.

Sivuja: [1] 2 3 ... 68