Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - salaryman

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 247
16
Timberlandin bootseja löytyy suomalaisista kaupoista. Katso myös Boot Factoryn valikoimat.

17
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 21.03.24 - klo:08:15 »
Hevostarvikkeet ovat oma lukunsa, koska niissä tietynlainen napakkuus (kovuus ja sopiva joustavuus) ovat useimmiten toivottuja ominaisuuksia. Liiallisuuksiin menevä rasvaaminen ja öljyäminen voivat pehmittää nahkaa niin, että se menettää ryhdikkyytensä.

Jos käyt hevostarvikeliikkeessä, niin siellä on hyllyssä pitkät rivit nahkarasvoja ja -öljyjä. Hinnat ovat sen verran edullisia ja pakkauskoot isoja, että itse käyn hakemassa sieltä nahanhoitotuotteita.

https://www.puuilo.fi/horse-power-valjasrasva-0-8l

18
Kaunis elämä / Vs: Miesten tuoksut
« : 18.03.24 - klo:16:31 »
Kelpaako ainoastaan parhaista parhain? Riittääkö kyllin hyvä vai pitääkö aina mennä terävimmälle huipulle?

Ymmärrän hyvin tuoksusnobbailun, ei eroa millään tavalla mistään muusta hifistelystä johon lankeamisesta lähes poikkeuksetta seuraa mopon karkaaminen käsistä ainakin jossain muodossa.

Joskus vuosia sitten kaukaisen maan lentokentän myymälästä univelkaisena impulssiostoksena hankittu ja hartaasti aarteena vaalittu pullo tyhjeni. Uuden pullon hinta vaivutti syviin mietteisiin uushankinnan mielekkyydestä. Ja yleisestikin luksustuotteiden olemuksesta, tuotteiden joiden hinnassa on rehellisesti sanottuna suurin osa pelkkää ilmaa.

Havahduin näistä pohdinnoista kun tyttäreni pyysi tuomaan itselleen tietyn, alle 10€ hintaisen parfyymin halpa-halpa-halpakaupasta. Utelias luonteeni pisti penkomaan miksi tämä parfyymi on saavuttanut suuren suosion nuorten naisten keskuudessa.

Paljastui, että kyseinen halpis on toisinto tunnetusta ja suositusta design parfyymista. Ja hyvä sellainen: Tuoksuprofiili ja tuoksun kestävyys yms 1:1 esikuvaansa, hinta kymmenesosan.

Tästä innostuneena aloin tutkia, löytyykö miesten tuoksuista samaa. Pienellä penkomisella alkoi tulla vastaan ainakin itselleni tuntemattomia tuoksupajoja: Maison Alhambra, Afnan, Lattafa, Rasasi, Fragrance World, La Rive...

Japanilaisesta Selvedge Denimistä tehdyt farkut ovat varmasti mahtavat. Samoin tilaustyönä teetetyt Oxfordit. Tai sveitsiläisen kellosepän vuoden työtunnit vaatinut rannekello. Jos joku kokee jonkin näiden kaltaisen huippujutun sijoitetun rahan arvoiseksi, niin mukava juttu jos ne tuottavat kantajalleen mielihyvää. Mutta haluaako niitä käyttää arjen keskellä?

Miksi käytämme tuoksuja? Koska haluamme esittää itsemme parhaassa valossa muiden silmissä (tai siis nenissä). Koska haluamme jättää muiden mieleen miellyttävän tuoksumielikuvan.

Onko mielekästä maksaa 300-400€ 100 ml EdT tai EdP pullosta, jos alle satasella saa tuoksun, jota tarkkanenäisin asiantuntijakaan ei välttämättä erota esikuvastaan?

19
Asut ja pukineet / Vs: Vaatteet ja tyyli uutisissa
« : 02.02.24 - klo:11:30 »
Ivy Stylen historiaa, ja vähän muutakin: https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000010154123.html

20
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 15.01.24 - klo:18:15 »
Bexleyssä ale. Kahdet Chelsea-bootsit tulossa loskakauden siistimmiksi kengiksi.

21
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 18.11.23 - klo:18:19 »
Varustelekan oman särmä tuotesarjan pitkän villakangastakin.

Omasta mielestä kelpo versio klassisesta Great Coat teemasta. Yksityiskohdat on toteutettu asiallisesti, napituksen saa kiinni ylös asti ja ylintä nappia tukemassa on oikeaoppinen hakanen. Kauluksen alta löytyy toimiva myrskytamppi.

Lekalla oli aikanaan khakin värinen uustuotantoversio US Armyn upseerimanttelista, joka on suosikkitakkini. Tänään hankittu musta päälystakki on materiaaleiltaan ja toteutukseltaan samaa tasoa. Kangas on jämäkkää villasekoitetta, saumat tehty siististi, eikä hapsottavia langanpäitä ole näkyvissä.

Kannattaa käydä tsekkaamassa. Jos vanhat merkit pitää paikkansa, niin kun nämä on myyty, niin uusia ei tule.

22
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 28.10.23 - klo:18:32 »
Mitäs mieltä raati on tästä: 


https://beaucroftwatches.com/

23
Linkit ja vinkit / Vs: Kirppis- ja UFF-vinkit ym.
« : 13.07.23 - klo:15:08 »
Nihtisillan kierrätyskeskuksessa on kasa erikuntoisia ja -mallisia pukulaukkuja (Garment Bag), kaikissa sama hinta 5€. Seassa on ilmeisen käyttämättömiäkin, ainakin mukaan lähteneessä Samsonitessa ei ole minkäänlaisia käytön jälkiä, sisäpussit, lukot, henkarit ja kantohinat kaikki mukana.

24
Kulttuuri / Vs: Mitä luet nyt?
« : 22.05.23 - klo:16:27 »
Kokeilin laittaa tuon Partasudin Marquis de Sade -sitaatin (pukukuvaus) muokattuna AI:lle ja pyysin maalaamaan muotokuvan 1800 luvun tyyliin. Ällistyttävän hyvin toimitti.26
Kulttuuri / Vs: Mitä kuuntelet nyt?
« : 17.03.23 - klo:19:04 »
Algoritmi ehdotti Moonchildia. Mukavaa chillausmusiikkia.

https://www.youtube.com/@thisismoonchild

27
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 29.01.23 - klo:13:53 »
Heräteostoksena viininpunaiset merinovillasukat scandinavian outdoorista.

Tulin moninaisten vaiheiden jälkeen siihen päätelmään, että pääosin merinovillasta kudotut sukat toimivat jaloissani parhaiten. Siksi semmoiset täytyy aina hankkia kokeiltavaksi, kun jostain löytyy lupaavalta vaikuttava sukkapari järjelliseen hintaan. Vaikka nämä ovat kai vaelluskenkiin tarkoitetut, kuosi ja väri toimivat formaalimpienkin kenkien kanssa.

28
Kulttuuri / Vs: Mitä kuuntelet nyt?
« : 17.12.22 - klo:19:42 »
Kaveri suositteli. Jack White; Fear of the Dawn. Kolahti heti.

https://www.youtube.com/watch?v=q8IbI626k8Y&list=PLsAk6h4n-dS0l0AJ9uJF0HgHcu1Knqxz5


29
Solovaria löytyy myös Keravan kenkäkingistä. Tsekkaamisen arvoinen yhdistelmä vintagekauppaa ja suutarinverstasta.

https://www.kenkakingi.fi/


30
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 18.11.22 - klo:18:05 »
Waxed leather on oikeasti rankkaan käyttöön tarkoitetuissa laadukkaammissa työkengissä, esimerkiksi cowboy bootseissa jotka on tarkoitettu työkäyttöön eikä keekoiluun, suosittu materiaali. Helppohoitoinen, ylläpito hoituu vaikka ajoittainen valjasöljyllä pyyhkiminen, ja materiaali vanhenee hitaasti mutta kauniisti. Samaan tapaan kuin kovassa käytössä oleva paksu denim.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 247