Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Carrots

Sivuja: [1]
1
Kaikille tämän palstan käyttäjille lienee selvää, että lippis päässä ravintolassa ateriointi on ehdoton faux pas. Juttu ei kerro millaiset hatut oli kyseessä, mutta hyvät käytöstavat tai etiketti ei taida paljoa poikkeuksia sallia(?). Ei ole mikään excuse, mutta eipä nykyisin ravintoloiden henkilökunnaltakaan aina edellytetä kovin kummoista ulkoasua, pikaruokaravintolat ovat poikkeus, mutta mielestäni on surullista että jopa ns. keskivertoa paremmassa ravintolassa saattaa tarjoilijan asuna olla pirteän musta t-paita (hyvällä tuurilla peräti kauluksellinen pikeepaita - oi juhlaa!). Tämä siis vielä paikassa, missä on valkoiset pöytäliinat pöydissä.

Asiakaspalvelukokemuksen kruunaa vielä tarjoilijan iloinen ”haluuksä maksaa?” -kysymys ruokailun päätyttyä:) Lupaan ja vannon, että seuraavan kerran vastaan ”No en v---u halua, mutta olisi huonoa käytöstä Sinua kohtaan jättää maksamatta”.

Väistämättä tulee mieleen, että ohjaako tämä koko ravintolakulttuuria siihen suuntaan, että omasta habituksesta ei asiakkaatkaan viitsi välittää. Eikö nykyisin mielletä, että oma ulkoasu on osa muitten ihmisten huomioimista ja käytöstapoja - edes sen verran että ravintolasssa otetaan hattu pois päästä - edes sen ruokailun ajaksi.

2
Yhteiskunta / Vs: Miksi Suomessa pukeudutaan huonosti?
« : 02.06.18 - klo:22:03 »
^ eikös teinit jo kuitenkin valitse omat vaatteensa?

Tänä päivänä varmaan enenevästi, ja ainakin ne joita tänään näin/ tapasin kantoivat juhlavaatteensa hyvinkin ylpeydellä. Itse muistan, kuinka aikoinaan sai tuntea itsensä hieman silmätikuksi joissain tilanteissa. Tämä siis Suomessa.
Kävin pari vuotta peruskoulua ulkomailla missä koulu saneli dress coden, ja pojilla se oli pukupaita ja kravatti. Ihan hyvää tilannepukeutumisen opettelua jo koulusta alkaen.

3
Yhteiskunta / Vs: Miksi Suomessa pukeudutaan huonosti?
« : 02.06.18 - klo:21:46 »
^ ottavat etäisyyttä sandaalifaijaan?

Ehkä, mutta ainakin nuorempien kohdalla vanhemmat ovat ostaneet ne juhlavaatteet.

4
Yhteiskunta / Vs: Miksi Suomessa pukeudutaan huonosti?
« : 02.06.18 - klo:19:33 »
Onhan se ihan ihme pönötystä, jos joskus joutuu pukeutumaan siististi (niinku kaikki muutkin käytöstavat.

Tänään tosin näkyi valonpilkahduksia; koulujen päättäjäiset ja katukuvassa melkeinpä vuosi vuodelta enemmän tilanteen mukaan juhlavasti pukeutuneita (puettuja) lapsia ja nuoria - ainakin pääkaupunkiseudulla. Kun omat vanhempani joskus 80-luvulla pakottivat teinipojalleen kravatin kaulaan koulun juhliin, niin ei meitä montaa poikaa siinä jättikoulussa ollut. Nykynuorille taitaa tilannepukeutuminen olevan luontevampaa (tai siten minulta on vaan jäänyt lääkkeet ottamatta=)

5
Yhteiskunta / Vs: Miksi Suomessa pukeudutaan huonosti?
« : 07.06.17 - klo:22:02 »

..., mielestäni. Yleensä ihmiset oppivat tilaisuuksista, jos ovat pukeutuneet "väärin". Ja edellä oli hyvä kommentti kiinnostuksen herättämisestä ja mahdollisesta uuden oppimisesta....[/quote]

Muutaman kerran olen oppinut siitä, kun olen huomannut olleeni selkeästi ylipukeutunut jossain tilaisuudessa ja se on saanut jonkun ihmisen tuntemaan olonsa vaivaantuneeksi sen takia.  Tässä tapauksessa itse olin siis se "huonosti pukeutuja" - eli tilanteeseen nähden liian muodollisesti aiheuttaen hämmennystä kanssajuhlijoissa.

Toisaalta, olen lähes tilanteessa kuin tilanteessa mieluummin ylipukeutunut kuin alipukeutunut.

6
Vapaa sana / Vs: Velmuiluketju
« : 18.02.17 - klo:11:25 »
Luin Hesarista jutun presidentti Trumpista ja ”maunjälkeisestä ajasta”.
 http://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005091932.html

Hei, osaisiko kukaan neuvoa; miten solmio ”teipataan yhteen”?

Sivuja: [1]