Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Arska

Sivuja: [1] 2 3 ... 294
1
^ Eiköhän niillä tarkoitettu juuri kalosseja.

2
Sohlen tonic kokemusteni mukaan myös kovettaa nahkaa, jolloin se kestää kulutusta paremmin.

3
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 10.01.23 - klo:19:35 »
Miten muuten kellonosto kivijalasta? Paljonko voisi saada säästöä kysymällä tiukkaa hintaa, tinkaamalla lisäalennusta ja heittäytymällä itkemään liikkeen lattialle?

Sanoisin, että 20 % on ollut vanhastaan sellainen nyrkkisääntö, että sen verran täytyy saada ohjehinnasta pois tai on tullut höynäytetyksi. Tosin samalla, kun hinnat ovat viimeisten 15 vuoden aikana kaksinkertaistuneet, on kauppiaiden suhtautuminen tinkimiseen käynyt nihkeämmäksi. Tuolloin takavuosina minulle esim. kivijalassa ensi kättelyssä tarjottiin pyytämättä Omega Speedmasterista 25 % alennusta, kun vain pysähdyin Omega-vitriinin eteen katselemaan. Lähtöhintakin jo oli siis huomattavasti nykyistä alhaisempi. Riippuu myös merkistä: esim. Rolexin urheilumalleista tuskin saa minkäänlaista alennusta, koska niitä jonotetaan muutenkin ja kellon voi sitten kaupasta ulos astuessaan myydä puolet kalliimmalla.

En tosin tiedä, onko tilanne aivan samanlainen muutaman satasen kelloissa - edellä olevan kirjoitin lähinnä nelinumeroisissa hinnoissa pyörivät kellot mielessä. Joka tapauksessa ns. arvokellon ostaessaan joutuu ryöstetyksi. Siksi pyrin tuosta 20 % säännöstä pitämään kiinni, koska tahdon tulla ryöstetyksi kohtuudella enkä niin, että tuhkatkin viedään pesästä.

Itkemistä en ole kokeillut. Saattaa olla, että alennusprosentti nousee reilustikin.

4
Asut ja pukineet / Vs: Hatut
« : 23.12.22 - klo:22:56 »
^ Olen samoilla linjoilla. Ja pipon on esim. kipparitakin kanssa oltava paksu villapipo: ohut pipo ei koskaan näytä hyvältä.

5
Olisiko lyhty heijastinta tyylikkäämpi?

6
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 05.11.22 - klo:19:57 »
En ui, joten en kommentoi kuin aiheen vierestä.

Brittilässä on firma nimeltä Orlebar Brown. Heidän uimahousunsa ottavat inspiraation räätälöidyistä housuista, joten niissä on komeita yksityiskohtia, ja ovat tulleet suosioon ainakin iHerrasmiesten parissa. Näin vinkkinä, jos tekee mieli uudet hankkia.

Nuo voivat sopia rannalla keikarointiin mutta eivät vakavamieliseen uintiin.

7
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 05.11.22 - klo:19:45 »
Ei keikarointia, mutta kysyn silti. Aiheena uima-asut, niiden kestävyys ja hoito.

Käyn uimahallissa 3-4 krt viikossa. Olen ostanut Speedon ja Arenan uikkareita, mutta niiden käyttöikä on kovin lyhyt. Hallissa ei ymmärtääkseni kloorilla juurikaan läträtä, silti uimahousujen käyttöikä on vain muutaman kuukauden. Kangas rapistuu. Huuhtelen uikkarit joka käytön jälkeen haalealla vedellä huolellisesti, kerran viikossa konepesu muun hienopyykin mukana 40 asteessa. Tuntuisi järjettömältä pestä ne päivittäin 30 asteessa, kun muuta pestävää ei ole.

Mitä teen väärin vai onko laatu vain niin huonoa?

Olisikohan syy juuri tuo peseminen. Kyllä minun edulliset Speedon speedoni ovat kestäneet hyvin jo varmaankin yli 50 toista tuntia kestävää uintia uimahallissa viiden vuoden aikana ja lisäksi jonkin verran uintia luonnonvesissä. En ole pessyt niitä kertaakaan, koska ei ole ollut tarvetta - vain huolellisesti huuhtonut aina käytön jälkeen ja antanut kuivua. Vielä ei ole minkäänlaista hapertumista nähtävissä.

8
Vapaa sana / Vs: Velmuiluketju
« : 11.06.22 - klo:20:08 »
Tulkitsenko oikein, että tuossa jortikka kaartaa oikealle (katsojan vasemmalle)?

9
Kaunis elämä / Vs: Ginit ja muu siihen liittyvä
« : 30.01.22 - klo:00:19 »
^ Veit viimeiset?

10
Kaunis elämä / Vs: Ginit ja muu siihen liittyvä
« : 29.01.22 - klo:19:17 »
Ne isot pullot vain ovat aivan liian isoja tarpeisiini. Pikkupullosta syntyy kaksi gin tonicia ja jää vielä vähän ylikin.

11
Kaunis elämä / Vs: Ginit ja muu siihen liittyvä
« : 29.01.22 - klo:00:28 »
Mielestäni ehkä parasta maistamistani tonic-vesistä, Fever Tree Mediterraneania, on nykyään vaikea löytää mistään 200 ml pikkupullossa. Nyt sitä kuitenkin saa Eastonin Citymarketista.

12
Asut ja pukineet / Vs: Turo Tailorin paluu
« : 26.01.22 - klo:12:17 »
Niinpä. Kuinkahan moni asiakas onkaan poistunut paikalta huonosti istuva puku mukanaan ajatellen, että onhan sen oltava hyvä koska on mittapuku.

Muistatteko foorumin alkuvuosilta sen kauhugallerian jostakin Thaimaasta tilatuista mittapuvuista, joita myyjä itse piti esillä verkkosivuillaan?

13
Etiketti / Vs: Hautajaisetiketti
« : 25.01.22 - klo:11:47 »
Brittien yläluokalla ja sitä jäljittelevillä piireillä on ollut tapana, että palvelusväki pukeutuu ikään kuin tarkoituksellisesti väärin käyttämällä kellonaikaan tai tilaisuuteen nähden sopimattomia asuja tai muuhun asukokonaisuuteen nähden sopimattomia asusteita.

En arvannut edes brittien osaavan olla noin brittiläisiä.

14
Laatutori / Myydään: Turo Tailor -housut
« : 02.01.22 - klo:15:17 »
Myydään Helsingissä sijaitsevat mustat Turo Tailor -housut. Koko LB 152. Kangas 51 % polyesteriä, 45 % villaa ja 4 % elastaania. Voi vesipestä 40 asteessa. Tuntumaltaan ”tekniset prässihousut”. Varmasti sopivat messukäyttöön. Käytetty kahdesti. Herrasmiestakuu. Kuvia ja mittoja saa, jos pyytää.

Tarjoa kaksinumeroista summaa.

15
Asut ja pukineet / Vs: Salkut ja laukut
« : 22.08.21 - klo:17:23 »
Laukkua etsiessä (ja varmasti sama ajatus pätee muihinkin tuotteisiin) kannattaa ennakkoluulottomasti tutkia myös muiden kuin erityisesti laukkujen tekijöinä tunnettujen valmistajien tarjontaa. Etsiessäni pienikokoista, nahkaista olkalaukkua (joku ehkä kutsuisi homolaukuksi) sopivaa ei tuntunut löytyvän mutta sitten katsastin Bossin valikoiman ja keksin alla olevan osoitteen takaa löytyvän laukun.

Bossin ja muiden muotitalojen valikoimista harvemmin löydän mitään kiinnostavaa ainakaan järkevään hintaan mutta tämä on juuri mitä hain, laatu vaikuttaa kaikin puolin erinomaiselta, suunnittelu onnistuneelta ja 350 euron hinta tuntuu täysin kohtuulliselta. Kyllä tuon nähtävästi voi halvemmallakin löytää mutta tässä tapauksessa normaalihinta ei pannut nikottelemaan.

Nahan laatua tosin ei pysty syvällisemmin analysoimaan, sillä se on pinnoitettu tuoden mieleen ns. premium-autojen nahkapenkit, mikä tähän laukkuun mielestäni kyllä sopii paljon paremmin kuin käsittelemätön pintanahka. Joka tapauksessa materiaalien ja työn jäljen perusteella voisi kuvitella laukun olevan jonkin nimekkään laukkuvalmistajan, jolla hinta olisi helposti moninkertainen.

https://www.hugoboss.com/reporter-bag-in-grained-italian-leather/hbeu50390385_001.html?cgid=23905#wrapper

Sivuja: [1] 2 3 ... 294