Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ville

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 564
31
Laitoin YV:n täällä.

32
Kerrankin suomalaisesta miespoliitikosta otettu foto, josta pidän. Takin istuvuus on niin ja näin, mutta huomatkaa sen väri. Eipä näe ollenkaan usein keskivihreitä klubitakkeja Suomemme poliitikoilla. Kauluspaita sekä housut ovat kuviottomat, jolloin takin harvinainen väri ei pistä liikaa silmään. Asun kruunaa Dartmouth-yliopiston alumnien solmio, joka passaa takin kanssa oikein passelisti. Tässä on selvästi yritetty omanlaista tyyliä, eikä vain piilouduttu tylsään univormuun. Hyvä, Paavo!


33
Hommasin viime vuoden puolella koko kasan kärkirautoja, joilla suojata nahkapohjien kärjet kulumalta.

Valmistaja on tuo Lulu, jonka rautoja myös tilauskenkien valmistajat sun muut vaativat herrat käyttävät. Nämä kuuluisi kiinnittää siten, että nahkapohjan kärjestä hiotaan nahkaa pois raudan kokoinen määrä. Sitten rauta upotetaan tilalle ja ruuvataan tai naulataan, liimaakin saa käyttää.Tässä vielä kolmea eri kokoa tarjolla muillekin, jos kiinnostaa.

Koko 40: leveys 5 cm ja pituus 1.4 cm

Koko 50:  leveys 5 cm ja pituus 1.5 cm

Koko 60:  leveys 5.5 cm ja pituus 1.6 cm

Hintana 2 euroa per pari + postikulut. Laitan mukaan nauloja sen, mitä jäljellä on.

Katso vielä suuret kuvat:

https://www.flickr.com/photos/[email protected]/albums/72177720300426006

34
Jos hieman tarkemmin: millainen iso koko kyseessä? Tavallista pidempi vai pyöreämpi vai harteikkaampi?

35
Hyviä huomioita tähän saakka!

Kerran olen kokeillut Sandersin vegaanisia reunoskenkiä. Kaukaa näyttivät nahkaisilta, jalassa lesti tuntui ihan vastaavalta kuin nahkapareissa, mutta hikoilua ne kyllä aiheuttivat pahasti.

Ehkä hamppukankainen pari, jossa on polyesteria joukossa, ei hiostaisi kauheasti ja kestäisi käyttöä kauan.

Vaatekauppiailla on tapana kokeilla joitakin eriä ja katsoa, meneekö kaupaksi. Sitten vain jatketaan vanhoilla tutuilla tai otetaan riittävän suosittu mukaan valikoimaan. Helpompaa tietysti olisi, jos vaikka 30 tyyppiä yhdessä toivoisi jotakin vaatetta valikoimaan. Netin aikakaudella sellaisia toiveita on helpompi koota.

36
Otsikon mukainen yksinkertainen aihe jäsenille.

Millaisia asusteita ja vaatteita puuttuu suomalaisten miesten vaatekauppojen valikoimasta? Vai onko niin, että kaikenlaista mukavaa jo löytyy, mutta värivalikoima on kehno, tai jotain materiaaleja saisi olla lisää?

Miten parantaisitte niitä kauppoja, jotka nykyisin toimivat?

37
Laitoin sinulle mailia!

38
Yhteiskunta / Vs: Miksi Suomessa pukeudutaan huonosti?
« : 10.05.22 - klo:14:37 »
En käytä mitään hepeneitä, joissa on näkyvä logo. Olen niitä myös leikellyt pois, koska se logo edustaa kaikkea, mitä vaatteiden parissa ei pitäisi suosia. Logon sijaan arvokkaampia ovat kangas, leikkaus, ominaisuudet, viimeistely, näin edelleen.

Tuohon logoon on helppo tarttua ja hukkua, koska silloin ei tarvitse nähdä vaivaa ottaakseen selvää kankaista, leikkauksista, rakenteista ja muista. Luottaa vain siihen, että MONCLER tarkoittaa elämässä menestymistä ja huippualfamiestä.

39
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 10.05.22 - klo:14:31 »
Olen nähnyt netissä kuvia kantakupin korjauksista. Suutari liimaa tai ompelee uuden nahkapalan kupin sisälle. Se peittää reiän tai kuluman sisällä, eikä hankaudu kokonaan läpi. Tässä parissa näyttää kärsineen myös tere, joka on tuo musta reuna. Ehkä senkin voi vaihtaa. En ole kokeillut koskaan, mutta arvioin näin.

40
Aiheesta nousee mieleen tämä Mikael Jungner, joka on vastustanut solmioita antaumuksella vuosikaudet. Usein tällaista aiheuttaa liian pieni paidankaulus yhdistettynä paksuun solmioon - vaan eihän se nyt ole kannustettua teettää vaatteita. Sellainen olisi liian keikarimaista!

41
Voihan sen viidennen lisätä, mutta klassinen kaava on 3 tai 4 nappia. Viisi voi näyttää hoopolta.

Toimivaa napinreikää ei voi liimata umpeen ilman, että se erottuisi.

42
Katso suuret lisäkuvat täältä: https://www.flickr.com/photos/[email protected]/albums/72177720297434590

Alpa on harvinainen yritys: suomalainen vaatevalmistaja, jonka laatu on aidosti korkeaa jo langasta lähtien. Tämä neuletakki on paksu ja lämmin ja kestävä esimerkki.Neule on miesten malli ja siinä on miesten mitoitus, mutta se voi palvella hyvin myös sopivan kokoista neitoa.

Lue lisää mallista valmistajan sivustolla: https://alpa.fi/tuote/shawl-collar-shaalineule-burgundi/

Neuleessa on korkea shaalikaulus, napitus ja etutaskut, hoikka mitoitus, tummanpunainen. Tylsät alkuperäisnapit on vaihdettu helmiäisnappeihin.

Kauttaaltaan erinomaisessa kunnossa: ei hajuja tai tahroja tai reikiä. Jäänyt vähälle käytölle, sillä verkosta hankitun neuleen mitoitus ei ollut niin sopiva.

Materiaali on 100 % ensiluokkaista alpakkaa suoraan Perusta. Valmistettu Liettuassa, käsinpestävissä.

Ostaja maksaa postikulut, myös nouto Vantaalla passaa.

Tarkat mitat: RAGLAN-hartiasaumasta toiseen noin 47 cm, hihan pituus RAGLAN-hartialta ranteeseen noin 60.5 cm, kainalosta toiseen 59 cm, pituus niskan alta helmaan 65 cm.

Uutena vastaavat valmistajan neuleet maksavat 300 euroa.

Tämän kappaleen hinta on 180 euroa + postit.

43
Tämä on hauska aihe, koska parisen vuotta sitten mietin samaa, ja mittailin kaapissani eri valmistajien nappien etäisyyksiä hihan päästä. Kyllä - sellaistakin olen harrastanut.

SS:lla tuo etäisyys on suurempi kuin muilla, varmaankin pelkän omaleimaisen ilmeen vuoksi. Mitään hyötyä sillä ei saavuta. Tästä syystä ainakin ylintä hihan nappia tulisi siirtää alemmas, jos hihaa pidentää. Muuten etäisyydestä tulee oudon pitkä.

Sattumoisin tämä on pääsyy siihen, miksi en ota toimivia napinreikiä edes mittatakeissani. Jos myöhemmin jostain syystä haluankin muuttaa hihaa, siitä tulee erittäin vaikeaa tai mahdotonta, jos kaikki hihanapit toimivat. On myös aina helpompi jälleenmyydä takki, jonka hihanapit eivät toimi. Napinreiät saa kyllä myöhemmin toimiviksi, mutta muutos ei onnistu toisin päin.

44
Etiketti / Vs: Pukukoodi: cocktail
« : 28.03.22 - klo:13:38 »
Minä tulkitsen koodin niin, että kyseessä siisti, vähemmän muodollinen asu jossakin komiassa ympäristössä - esim. 4 tai 5 tähden hotellibaari. Tällaiseen voisin laittaa vaikka irtohousut ja -takin tai sitten samettipuvun. Solmio muiden osallistujien mukaan, tarvittaessa pois.

Jos oikein erikseen mainitaan sana cocktail, en saa mielikuvia pikeepaidoista tai farkuista - muutenhan kutsussa lukisi vaikka smart casual. Se tietysti on oma, hankala lajinsa, joka vaihtelee maasta toiseen.

Kiinnostavaa lukea, jos jäsenissä joku on ollut usein cocktail-pippaloissa, ja osaa kertoa enemmän.

45
Tarkista tästä linkistä lisäkuvat: https://www.flickr.com/photos/[email protected]/albums/72177720297350843

Drake's of London on arvostettu englantilainen vaatehtimo, joka on yksi harvoja Lontoossa yhä valmistavia yrityksiä.Kaulaliinan kuviona on Black Watch -tartaani, joka on tavallista vaaleampi ja laikukas.

Tämän liinan materiaali on 52 % kashmirvillaa ja 48 % villaa. Lämmintä ja paksua ja pehmeää.

Valmistettu Skotlannissa.

Erinomaisessa kunnossa - ei reikiä tai hajua tai tahroja. Harvoin käytetty, sillä verkosta tilattu malli olikin pitempi kuin halusin. Höyryllä puhdistettu ja prässätty ennen listaamista.

Tarkat mitat: pituus 160 cm ja leveys taitettuna 16.5 cm.

Postikulut huutajalle, myös nouto ja sovitus Vantaalla mahdollinen.

Uutena vastaava liina maksaa 225 puntaa + postit sekä ALVit ja tullit:

https://www.drakes.com/accessories/scarves?material_filter=53

Lisäkuvia ja -infoa saa kysymällä.

Hintana 90 euroa + postit.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 564