Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tyro

Sivuja: 1 ... 7 8 [9] 10
121
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 24.04.10 - klo:00:03 »
Tykkäsin tosta Sproilyn setistä, itse pidän jopa tuosta takista, hillitymmät (mustat?) housut olisivat ehkä tasapainottaneet kokonaisuutta vielä lisää. Toisaalta en tiedä voiko enää nykyaikana sovittaa sanoja "knalli" ja "hillitty" samaan lauseeseen.

122
Asut ja pukineet / Vs: Liivit
« : 23.04.10 - klo:23:27 »
Muuten ihan iskevän näköinen setti, mutta omasta mielestäni siinä on liikaa tuota ryppyä. Housut ja liivit kun ovat noin ryppyisiä, toinen saisi mielestäni olla vähän sileämpi, vaikkakin muuten ihan iskevä setti.

123
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 22.04.10 - klo:17:17 »
Oma ehdotukseni olisi ostaa suosiolla jokin hieman halvempi (muttei suhteessa aivan laadutonkaan) sukelluskello, kuten Seikon "Sea Urchin" (SNZF17K1)



Kys. kellon saa jo huomattavan halvalla (n.~150-250e), eikä laadussa ole mitään valittamista. Itse ainakin pidän kys. kellon muotoilusta. Ja Seiko tarjoaa hyvää vastinetta rahalle, seamasteriakin varten säästyisi kiitettävästi.

124
Vapaa sana / Vs: Philips
« : 22.04.10 - klo:17:01 »
Vinyylin ja CD:n eroa voisi havainnollistaa seuraavalla kuvalla:



Digitalisoitu musiikki ei ole dynaamista, kuten ääni luonnossa on, vaan ääntä on pakattu siten, että osa taajuuksista on poistettu ja äänitaajuuksien vaihtelu on kuvan havainnollistamalla tavalla porrastettua. Porrasten tiheys tietysti riippuu digitalisoinnin tasosta - eli kuinka tiuhaan äänisignaali on porrastettu. CD-levy ei tosin vielä ole edes aivan mahdoton, mutta sen sijaan aikoinaan esim. iTunesissa myyty digitaalinen musiikki oli luokattoman huonolaatuista.

Vinyyli taas on analoginen tallenne, jossa kyseisenlaista porrastusta ei ole, joten musiikki on dynaamisempaa. Ero CD:n ja vinyylin välillä on tarpeeksi hyvällä äänentoistolla ihan helpostikin kuultavissa. Etenkin dynaamisessa musiikissa.

Teoriassa olisi mahdollista kasvattaa digitaalisenkin äänitteen tallennuslaatu vinyyliä lähemmäksi kasvattamalla porrastusväliä äärettömään. Toistaiseksi vastaavanlaista, esim. Blue-ray-levylle tallennettua musiikkia ei kuitenkaan ole saatavilla.


Lisäksi kuten mainittua, vinyylien kansitaide oli omaa luokkaansa. Tämän lisäksi vinyyli pakotti musiikintekijät tekemään levyistään enemmän draaman kaarta seuraavia ja ns. täytebiisit latistivat albumia huomattavasti. Vinyylissä kun oli kaksi alkua ja kaksi loppua levyn kääntyessä.


Tuskin edes paatunein hifisti tosin väittää etteikö CD:t ja etenkin mp3:set olisi käytännöllisempiä. Etenkin autossa ja liikkuessa. Kyllä itsekin lenkkeilen mp3-soittimen kera. Se ainoa oikea (tm) tapa nauttia musiikista itselleni kuitenkin on istua nojatuolissa vinyyliä hyvistä stereoista kuunnellen.


Omanlaisensa viehätyksensä vinyyleissä lisäksi tarjoaa juurikin niiden analogisuus. En minä kvartsikelloistakaan henkilökohtaisesti erityisesti perusta.

125
Vapaa sana / Philips
« : 22.04.10 - klo:15:21 »
^ Samainen hammasharjavalmistajaksi kutsuttu kehitti siinä ohessa c-kasetin ja sittemmin CD:n Sonyn kanssa.

Menee ehkä vähän aiheen ohi, mutta antaa palaa:

Ja CD:n sekä c-kasetin keksimisen johdosta tulenkin ikuisesti olemaan Philipsille katkera.

Vinyylit kunniaan. Philipsin CD keksittiin piakkoin laser-vinyylisoittimen keksimisen jälkeen, jonka johdosta laser-vinyylisoitinta ei ikinä saatu massatuotantoon, vaan niitä myy vain yksi firma (ELP). Hintatasoon ei ole vielä hetkeen tällä audiofiilillä asiaa: http://www.elpj.com/purchase/index.html

126
Seurue tässä taannoin Stockmannilla muutamaa päivää ennen kahjoja päiviä. Kaikilla seurueen miehillä oli taskuliinat. Pisti hymyilemään.

127
Yhteiskunta / Vs: Taideunivormu (kuvia)
« : 18.04.10 - klo:20:49 »
Tässä on muutamaan kuvaan tiivistetty syy, miksi en toistaseksi omista mustia irtotakkeja.

Hieno temaattinen bongaus, en voi muuta sanoa.

128

Asiallisen näköiset housut. Ei ehkä ihan se oma juttuni, mutta tyylikkäät ne silti on.

129
Vapaa sana / Vs: Automerkit
« : 16.04.10 - klo:10:28 »
Nyt menee ot, mutta en oikein usko tähän "salaliittoteoriaan". Toyotan autotot ovat usein amerikkalaisempia, kuin amerikkalaiset autot itse. Suuri osa amerikan Toyotoista valmistetaan amerikassa. Lisäksi Toyota on suuri veronmaksaja amerkikassa.

Totta tuokin, mutta jostain syystä jenkkivalmistajien viimeaikaisista vioista ei ole yhtä kovaan ääneen kuulutettu. En itse usko salaliittoon, vaan jonkinlaiseen vinoumaan lähinnä. Ovathan nämä muiden valmistajien takaisinkutsumat määrät pienempiä - tai vaihtoehtoisesti Toyota kutsui sisään isomman erän autoja varmuuden vuoksi. Silti pidän tätä aika hauskana kuriositeettina.

http://www.drivearabia.com/news/2010/02/05/toyota-chrysler-ford-brake-recalls/

130
Vapaa sana / Automerkit
« : 15.04.10 - klo:00:13 »
= Lean. Meidänkin firma suomessa noudattaa Leania (tai oikeastaan sanotaan näin että olemme juuri alkaneet ottamaan Lean perjaatteita käyttöön).

http://fi.wikipedia.org/wiki/Lean

"Lean ajattelu on saanut nimensä 1990-luvun myyntimenestyksestä, Womackin ja Jonesin kirjoittamasta kirjasta "The Machine That Changed the World : The Story of Lean Production". Kirja kertoo Toyotan menestyksestä, ja autoteollisuuden muutoksista kohti Lean-tuotantoa, ja esittelee 5 ydinkonseptia:"

Aivan, Lean on generisoitu versio Toyotan omasta tuotantotavasta (Toyota Production System), jonka Toyotan johto kehitti sodanjälkeisinä vuosikymmeninä japanissa. Malli on läheistä sukua mm. Just-in-Timelle/JIT:lle; suomalaisittan JOT (Juuri Oikeaan Tarpeeseen), myöskin lähtöisin Toyotan tehtailta.

131
Vapaa sana / Automerkit
« : 14.04.10 - klo:23:44 »
Toyotan laatu pohjautuu aika pitkälle siihen, ettei Toyotan tehdasduunareiden aivoja pidetä Henry Fordin tunnetun sutkahduksen tapaan vain käsien välttämättömänä lisukkeena. Yhdysvaltalaisella autoteollisuudellahan meni muutama vuosikymmen pelkästään keksiäkseen mistä Toyotan ylivertaisuus kumpusi. Toyotan suorittava porras ideoi ja kehittää tuotantotapoja vahvasti. Tehtailla järjestetään keskustelurinkejä ja ideariihejä. Eikä kyseessä ole edes japanilainen kulttuuri; vastaava systeemi on toiminnassa myös esim. Toyotan ameriikanmaan tehtaalla onnistuneesti.

Toyotan jarru-uutisoinnissa haiskahtaa jenkkimedian vahva kotiinpäin veto muutenkin. Samanlaista meteliä ei ole pidetty esimerkiksi useamman jenkkivalmistajan vastaavista viimeaikaisista jarruongelmista. Tietysti voisi ehkä lakonisesti todeta, ettei jenkkiautojen laatuongelmissa ole varsinaisesti mitään yllättävää. Tai se ehkä tunnetuin autoihin liittyvä valmistusvirhesuma, Firestonen rengaskatastrofi 70-luvun lopulla.

132
Vapaa sana / Vs: Laadun määritelmiä
« : 14.04.10 - klo:09:00 »
Aika tiukka rajaus, joka mielestäni rajoittaa turhan paljon laadun määrittelyä. En nimittäin usko keskustelun jatkuessa löytävämme mitään absoluuttista laadun käsitettä vaan laatu on pääsääntöisesti melko subjektiivinen käsite. Esimerkiksi laatu tavaran (vaatteiden) tuottajan näkökulmasta on aivan eri asia kuin asiakkaan näkökulmasta. Asiakkaalle tyylin ja jämäkkyyden arvointi ovat ihan käyttökelpoisia parametrejä laadun arvioinnissa.

Ongelma, jota koitin korostaa, oli että tämä vaikutelma laadusta ei aina kerro laadusta itsestään. Tietysti jos tuote ei edes vaikuta laadukkaalta, harvemmin se laadukas myöskään on. Vertaisarvioilla ja muiden käyttökokemuksilla on tärkeä rooli erotettaessa oikea laatu pelkästä laadun vaikutelmasta. Esimerkiksi kauluspaidan pesun- ja kulumisen kestosta on mahdotonta sanoa paljoa pelkästään sitä hypistelemällä. Tietysti täysin laaduttoman tuotteen tässäkin voi erottaa.

Lainaus
Tätä on vaikea allekirjoittaa. Räätälin tekemä vaate voi olla todella laadukas, mutta ihan yhtä hyvin se voi olla varsin ala-arvoinenkin tuotos (tokihan maailmasta löytyy myös surkeita räätäleitä). Räätälin tekemisissä on kyse valmistustavoista enkä tiedä voidaanko erilaisten valmistustapojen välillä tehdä 1:1:n arvointia laadun osalta. Tehdastekoinen vaatekin voi olla erittäin laadukas. Räätälin työnä valmistettu vaate voi olla ylivoimainen laadultaan mikäli vaatteen istuvuus on keskeinen laadun arvioinnissa käytetty parametri.

Totta, tämän takia määrittelin itse laadun juuri "tarkoituksenmukaisuutena, kestävyytenä ja etenkin korkealaatuisina valmistusmateriaaleina sekä -tapoina". Räätäleitä on toki huonojakin, totta tuokin, kangasvalinnalla on myös ratkaiseva osa räätälinvaatteenkin laatua. Silti näen, että käsintehty on aina sen "ylimääräisen mailin" verran tehdastuotetta laadukkaampi, juuri siksi että näen valmistustapojen korkealaatuisuuden tärkeänä osana laatua.

Lainaus
Puhuttaessa vaatteiden laadusta tyyli on minusta keskeisessä roolissa. Traktoriin en haluaisi pukeutua.

En minäkään pukeutuisi traktoriin, totta. Tarkoitin lähinnä, että tyyli on vielä laatuakin subjektiivisempi käsite - eivätkä ne aina korreloi. Esimerkiksi jokin ei-klassinen vaatekappale voi olla varsin laadukas, mutta onko se välttämättä tyylikäs? Esimerkiksi itse en pidä suippokärkisiä jalkineita tyylikkäinä laisinkaan, mutta en epäile esimerkiksi hyvien italialaisvalmistajien laatua.

133
Vapaa sana / Vs: Laadun määritelmiä
« : 14.04.10 - klo:00:08 »
Itse erottaisin varsinaisen laadun tyylistä, jämäkkyydestä ja kaikesta muusta vastaavasta - eli juuri tästä "Mersu-laadusta". Itse en kutsuisi tätä "vaikutelmaa laadusta" varsinaiseksi laaduksi missään tapauksessa. Kutsuisin sitä lähinnä kyvyttömyydeksi lunastaa markkinointiosaston asiakkaille esittämiä lupauksia. Toisinsanoen sanoisin tätä valmistajaksi, jota itse välttelisin. Muistan nähneeni omistajakyselyn, jossa Mersun omistajat olivat häntäpäässä mitä tulee tyytyväisyyteen autonsa omistamiseen. Vaikutelma laadusta ja varsinainen laatu eivät ole tiukasti sidoksissa.

Itse näen laadun ensisijaisesti tarkoituksenmukaisuutena, kestävyytenä ja etenkin korkealaatuisina valmistusmateriaaleina sekä -tapoina. Tästä todellakin seuraa, että laatu on aina suhteessa kalliimpaa kuin heikompilaatuinen vastaava artikkeli.

Siksipä sanoisin että varsinaista laatua tärkeämpi budjetin ollessa rajallinen onkin tämä hinta/laatu-suhde. Vastine käytettyä rahayksikkö kohti. Laatu kun on hieman paraabelin mallinen käsite, korkeimmissa laadun sfääreissä laatu toki jatkaa lisääntymistään, mutta hinta/laatu-suhde alkaa vienoisti laskea. Toki räätälin puku on aina laadukas, mutta jos rahaa on käytettävissä juuri siihen vaadittava summa, eikä aiempaa vaatekaappia varsinaisesti ole, onko yksi puku laadukkaampi kuin muutama hyvällä hinta/laatu-suhteella varustettu valmispuku ja muutamat vastaavanlaiset kengät? Tietysti jos budjettirajoite poistuu, hinta/laatu-suhde menettää merkityksensä. Laatu on itseisarvo, mutta tosielämän realiteetit kuten rajalliset rahavarat asettavat sen haalimiselle tietyn rajoituksensa.

Laatuun voisi tietysti sisällyttää oletuksen tyylistä. Itse en tätä tekisi vaan näen, että laadusta ja tyylistä on tarpeen puhua erikseen. Voi se traktorikin olla laadukas, mutten sitä tyylikkääksi silti sanoisi.

134
Vapaa sana / Barefoot running
« : 13.04.10 - klo:23:35 »
Tähän väliin on todettava, että itselle juostessa tärkeintä on se kenkien tarjoama sivuttaistuki. Pihtipolvista ja lättäjaloista johtuen jalat tuppaavat herkästi muljumaan sivuttaissuunnassa, joten jämpti kantapään sivuttaistuki, minkä hyvälaatuiset modernit lenkkarit tarjoavat, takaa juostessa nilkkojen yhteistyön vastaisuudessakin.

Olen itsekin kaivannut tuollaisia tutkimuksia, niitä on valitettavasti todella vähän. Kuuluisin juoksukenkiin liittyvä on Harvardin yliopiston Daniel Liebermanin tutkimus, www.barefootrunning.fas.harvard.edu .

En todella ole itsekään nähnyt varsinaisia tutkimuksia moderneista juoksukengistä. Uskoisin silti, että syy joidenkin jalkavammoihin ei todellakaan ole juoksukengät, vaan väärä juoksutyyli. Tietysti kantapäävaimennus voi korreloida jalkavammojen kanssa. Suoranaista kausaliteettia en silti asiassa mutu-perustaisella arvioinnilla näkisi. Samalla tavalla se väärä juoksutyyli rasittaa jalkoja ilman niitä pehmusteitakin. Etu-/keskijalalla maata pitäisi muutenkin ensin koskettaa, mihin lopputulokseen tuo viittaamasi tutkimus oli myös tullut. Kävellessä nuo ilmatyynyt pääsevät suoranaisesti loistamaan, mutta juostessakin ne vähentävät kantapäähän kohdistuvaa rasitusta. Ainakin mitä yhden lättäjalan empiirisistä kokemuksista voi mitään päätellä.


Alkaa mennä pahasti ohi aiheen. Mitä tulee juoksuharrastajien varsinaiseen tarpeeseen saada huippuunsa asti kehitettyjä juoksukenkiä, on tehtävä pieni huomautus. Emme ylipäätään elä "tarve-taloudessa" (need-based economy), vaan ennemminkin "halu-taloudessa". Loppujenlopuksi ihminen tarvitsee vain ruokaa, vettä, happea, ja kotosuomessa ehkä talvisin lämpimän paikan missä pakkanen ei vie henkeä. Kaikki muu menee halujen piiriin. Jonkin väheksyminen sen perusteella, että ihmiset vain haluavat jotain jota eivät varsinaisesti tarvitse jollakin objektiivisella mittapuulla mitattuna, menee omasta mielestäni hieman liian spartalaiseksi askeettisuudeksi.

Markkinointipanostuksista voisi keskustella tietysti pidempäänkin, mutta aivan täysin mustavalkoinen asia ei ole. Niken, Adidaksen yms. markkinointikoneistot eivät ole mikään kuluttajista itsenäinen aivopesuorganisaatio, joka ujuttaa markkinointiinsa subliminaalisia aivopesuviestejä. Kyse on pikemminkin kuluttajien ja markkinointikoneiston vuorovaikutuksesta. Siitä olen kyllä samaa mieltä, että aivan jokainen tekninen muutos lenkkareissa ei aikaansaa hehkutettua käänteentekevää vaikutusta. Jollain sitä eroa pitää muihin lenkkareihin silti koittaa tehdä.

135
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 13.04.10 - klo:23:06 »
^ Samaa mieltä. Pullonvihreä on hieno väri ainakin kasuaalissa pukeutumisessa kun sitä pitää yllä maltillisempiin väreihin yhdisteltynä (kuten tässä omasta mielestäni onnistuneesti siniraidallinen kauluspaita, ja pallokuvioitu solmio).

Sivuja: 1 ... 7 8 [9] 10