Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Jean Passepartout

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 8
16
Edelleen tarjolla, hintoja alas.

17
Etiketti / Vs: Tumma puku
« : 28.08.21 - klo:20:24 »
Kiitos Alhazenille hyvistä selityksistä. Aika mutkikasta on. Onneksi valtaosa suomalaisista (allekirjoittanut mukaan lukien) voi lohduttautua sillä, että tuskin tulee kutsutuksi sellaisiin juhliin, joissa pukeutumisetiketillä on lopulta kovinkaan suurta merkitystä.

18
Asut ja pukineet / Vs: Hatut
« : 24.08.21 - klo:18:29 »
Lisäisin edellä mainittujen vaihtoehtojen jatkoksi kalastajanlakin (engl. bucket hat). Se on halpa, vaivaton ja mielestäni parhaimmillaan juuri hyvin rennoissa yhdistelmissä ja ns. lomatunnelmissa. Silloin kun paljastaa säärensä ja käsivartensa, voi käyttää ämpärihattua (viidakon vanha sanonta). 

19
Hintoja alas. Hyvää tavaraa halvalla!

20
Feren puku lisätty ja hintoja pudotettu.

21
Myydyt poistettu ja hintoja laskettu. Kenkiä ei ole käytetty kuvien ottamisen jälkeen, joten ne ovat edelleen oikein hyvässä kunnossa!

22
Laitoin YV:n Suitsupplyn paidasta.

23
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 24.05.21 - klo:17:10 »
Sen verran pitää palata tuohon Roetzel-katkelmaan, että nyt Le Carrén romaanin lukeneena ja siitä tehdyn televisiosarjan katsoneena koen tulleeni huijatuksi: kummastakaan ei löydy tuota kohtaa! En tiedä, tuleeko vastaan myöhemmissä George Smiley -kirjoissa. Nyt on menossa The Honourable Schoolboy.


Roetzelin Täydellisessä herrasmiehessä (s. 130) on irtotakeista ja -housuista seuraavanlainen katkelma, joka on jäänyt kutkuttamaan:

"Irtotakkia ja flanellihousuja tosin pidetään arvokkaana vain Manner-Euroopassa. Englannissa sen sijaan vakosametti- ja molskihousut ovat eräänlaiset gentlemannin farkut. Jos käy liikematkalla Lontoossa, kannattaa ennemmin ottaa puku mukaan. Niinpä John Le Carrén romaanissa Pappi, lukkari, talonpoika, vakooja muuan Iso-Britannian salaisen palvelun työntekijä erotetaan, koska hän julkeaa tuoda esimiehelleen Connaughtin Grill Roomiin kiireisen tiedonannon tweedtakissa ja flanellihousuissa. Tällaista kömmähdystä tulee ehdottomasti välttää." (lihavointi omani)24
Kulttuuri / Vs: Mitä luet nyt?
« : 22.05.21 - klo:14:52 »
Partasudin kirjapäivityksiä on mukava lukea, keep 'em coming! Jos muuten tykkäsit Gogolin Kuolleista sieluista, niin saman herran Reviisori on myös hyvä.

25
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 22.05.21 - klo:14:40 »
Ulkoilutin tänään uutta Stetsonia. Se on väriltään kummallinen violetin sävyinen ruskea, mutta menee mielestäni kivasti tummansinisen kanssa.


26
Vapaa sana / Vs: Ompelu ja ompelukoneet
« : 10.05.21 - klo:18:59 »
Jos joku jäi miettimään, vein paidan Herrainpukimolle muokattavaksi ja sitä päädyttiin kaventamaan sivusaumoista.

27
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 05.05.21 - klo:19:07 »
Samaa mieltä edellisten kirjoittajien kanssa. En usko, että pystyisin mitenkään perustelemaan itselleni (saati läheisilleni) 5000 € kellon hankintaa. Arskalta hyvä rinnastus tuohon Church's-ketjuun. Tietysti jos asiakkaita riittää rajusta hintojen nostamisesta huolimatta, niin mikäs siinä sitten.

Omat hankintani ovat tosiaan olleet etenkin viime aikoina halvemman pään vintage-kelloja. Nyt olen jostakin syystä erityisesti fiiliksissä tästä:
Niin peruskello kuin olla voi ja kahdenkympin ranneke, silti tykkään kovasti.

28
Vapaa sana / Vs: Ompelu ja ompelukoneet
« : 05.05.21 - klo:18:38 »
Mikä olisi järkevin tapa kaventaa paitaa, jossa on box pleat (onko tämä vastalaskos suomeksi?)? Näkyy kuvassa vähän huonosti:Kyseessä on siis pellavapaita, joka on väljän istuvuuden ystävällekin turhan väljä. Puolimitat koossa 48 suunnilleen seuraavasti:
rínta 61 cm
vyötärö 60 cm
helma 60 cm

Toiveena olisi saada tuota vyötärömittaa jonnekin minimissään 57 cm tienoille, tällöinkin väljyyttä jää hyvin reilusti. Kävin ompelijalla näyttämässä paitaa, ja hän ehdotti joko muotolaskoksia (darts), keskiselässä olevan laskoksen ompelemista alas asti tai sivulaskoksia (side pleats) olkapäiden tienoille. Olin jotenkin olettanut, että kaventaminen tapahtuisi sivusaumoista sisään ottamalla, mutta ompelija oli aika vastahakoinen tälle. Onko kellään hyviä ideoita?

29
Tavaraa lisätty.

30
Kaunis elämä / Vs: Automuotoilu
« : 19.03.21 - klo:18:38 »
^ On kyllä mielettömän hieno. Sisusta tosin on varsin futuristinen - ratti puuttuu! https://www.youtube.com/watch?v=pbpzSO6h2jQ

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 8