Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Tumppi$

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Asut ja pukineet / Mieluisimmat kuviot ja tekstuurit
« : 31.03.23 - klo:11:34 »
Pidätkö vaate- ja/ tai asustekankaissa kuvioista tai muuten erottuvasta tekstuurista kuten tietynlaisesta kudonnasta, vai onko mahdollisimman sileä pinta enemmän mieleesi?

Omat suosikit:

- Kalanruoto, (herringbone) tulee suosittua paljon eri vahvuisina päällystakeissa, puvuissa, irtotakeissa ja paidoissa, sekä joissakin asusteissa
- Glen- ruudukko, (Glen Urquhart) puvuissa hillitympänä, irto- ja päällystakeissa voimakkaampana, joissakin asusteissa
- Ikkunaruudukko, (windowpane) kokopuvuissa, joskaan ei hirvittävän voimakkaana
- Polka- pilkut/ pallot, asusteissa kuten solmioissa ja taskuliinoissa
- Kasmir- eli Paisley- kuvio, asusteissa kuten solmioissa ja taskuliinoissa

Oikeastaan noiden lisäksi ei muita kuvioita taida kaapistani juurikaan edes löytyä. (pois lukien joitakin tvillikudonnalla olevia) Mutta toisaalta näitä sitten onkin suurimmassa osassa klassisen tyylin vaatteitani ja asusteitani. Toki sileäpintaisia löytyy esimerkiksi kauluspaidoissa jotta saan vältettyä liiallisen kuvioinnin vaateparressa. Mutta esimerkiksi puvuissa tällä hetkellä ainoa täysin kuvioton taitaa olla vain musta hautajaispuku. Toisessa tumman puvun määritelmän täyttävässä puvussani on siinäkin hillitty ja kapeahko kalanruoto.

Miten muilla? Uppoaako kuviot ja tekstuurit, vai oletteko enemmän "silestone- miehiä"? Mitä ajatuksia ja suosikkeja tai kenties jopa inhokkeja tästä aiheesta?
2
Asut ja pukineet / Klassisen vaatekaapin ABC
« : 20.03.23 - klo:16:14 »
Olisiko tällaisessa ketjussa mitään järkeä ihan tuohon pysyvien aiheiden listalle asti?

Eli ajatuksena olisi antaa suuntaviivoja aivan alusta lähtien klassisen tyylin vaatekaapin pitkäjänteisessä rakentamisessa.

Nämä kaikki tiedot ovat toki jo nyt löydettävissä sieltä täältä. Mutta mielestäni koottu, aivan alkutekijöistä lähtevä pysyväiskeskustelu voisi kuitenkin olla monia helpottava lisä, vai kuinka?

Jotta kupletin juoni avautuisi niin sanotusti kaljaksi ja makkaraksi, niin voisin tähän samalla aloittaa siitä ensimmäisestä ja aivan pakollisesta, (muttei ollenkaan tylsästä, kun vain tietää ja omaksuu knopit) eli tummasta puvusta.

Linkki keskusteluun Tumma Puku:
https://www.keikari.com/foorumi/index.php/topic,99.0.html

Mitä kaikkea tuo kyseinen asukokonaisuus pitää sisällään, mistä lähteä liikkeelle, mitä on syytä ottaa huomioon, mitkä ovat niitä ensiarvoisen tärkeitä seikkoja, mitkä vasta toissijaisia? Mitä erityispiirteitä ja lisätarpeita selkeästi toisistaan erottuvat vuodenajat tuovat tullessaan? Kuinka varmistua kokonaisuuden toimivuudesta ja maksimaalisen pitkästä elinkaaresta niin kestävyyden kuin myös tyyliseikkojen ja yksityiskohtien osalta? Mitä karikoita ja mahdollisia "ansoja" on syytä välttää?

3
Tästähän on toki keskusteltu ohimennen monissa ketjuissa, mutta ajattelinpa tehdä tästä kokonaisen aiheen, sillä itse olen alkanut hieman vieraantua ko. asusteesta.
Olkoonkin niin, että muun muassa foorumin perustaja onkin kannassaan vankkumaton, kuten myös varmasti moni muukin.

On toki ilman muuta tilanteita, joissa sen pois jättämistä en edes harkitse, mutta enää en pidä sitä täysin automaationa, vaikka kuinka se rintatasku jokaisesta pikkutakista löytyykin. En tiedä, olisiko asia jossain muualla toisin, mutta mielestäni se vetää huomiota ja katseita puoleensa hieman liikaa Suomessa. Eli rohkenen väittää, että jos sitä niin sanottua "understatementtia" tässä maassa haluaa hienollakin pukeutumisella viestittää, niin melkein olen taipuvainen jättämään liinan pois, ellei kyseessä ole jokin selkeä/ arvokas juhla, tai muuten tieto siitä että paikalla on paljon muutakin väkeä pikkutakeissa.

Täällähän joku foorumilainen kertoili jo vuosia sitten, ettei enää automaattisesti liinaa taskuun laita, vaan katsoo sen kulloisenkin tilanteen ja asukokonaisuuden mukaan.

Nyt kun itse olen välillä jättänyt liinan pois, niin pakko kyllä myöntää että tunnen oloni usein jopa varmemmaksi, koska sellainen "riikinkukko"- fiilis ei puske niin vahvasti päähäni. Toki täytyy muistaa myös se, ettei suurin osa ihmisistä kiinnitä asiaan mitään huomiota, mutten voi täysin poissulkea tunnetta, että liina kerää kieltämättä katseita. Ei siinä, kyllä minua katsoa saa, mutta on myös tilanteita ja tunnetiloja joissa ylimääräiset katseet eivät aina niin toivottavia ole.

Mitä mieltä tästä? Vieläkö porukka on täällä sitä mieltä, että taskuliina on automaatio, vai onko joku muukin (myös vuosia sitten kyseisen kommentin kirjoittaneen lisäksi) alkanut taipumaan sille linjalle, että ainakaan Suomessa (ehkä korkeintaan poislukien pk- seutu + Turku) sitä ei ehkä aivan automaationa kannata/ tarvitse pitää.

Esimerkkinä mainittakoot vaikkapa oikein rouheat takit, kuten maanväreissä olevat tweedit tai vakosametit. Väitän että on tilanteita ja kokonaisuuksia joissa näyttävät käyttäjänsä päällä paljon luonnollisemmalta ilman liinaa.

4
Pitkästä aikaa tuli varattua aikaa paria mittatakkia+ muuta vaatetusta varten..

Inspiraatioita etsiessäni on tullut lueskeltua myös ulkolaisia keskusteluita aiheesta.. (lähinnä styleforum)
Pistin aivan erityisesti merkille, kuinka irtotakin käsite muun muassa värien ja kuvioiden osalta poikkeaa selvästi maittain ja mantereiden välillä.
Styleforumilla toki suurin osa kirjoittajista lienee yhdysvaltalaisia tai ainakin siellä asuvia, joten se seikka määrittää pitkälti ko. foorumin ”konsensusta”. (ärsyttävä sana muuten)

Noh, joka tapauksessa olin aika hämmästynyt kuinka hankalana siellä yleisesti ottaen pidettiin harmaata irtotakin värinä, joka soveltuu lähinnä vain ”parhaimmille” pukeutujille sen vaikeuden vuoksi. Toinen vastaavanlainen huomio kuvioiden suhteen vaikuttaisi olevan Glen- ruudukko (Glenplaid/ Glen check)
ja Prince of Wales- ruudukko.

Eli niin harmaan värisiä kuin myös edellä mainituilla ruudukoilla olevia takkeja pidettiin tai kategorisoitiin lähes automaattisesti puvuntakeiksi ja niiden käyttöä suorastaan kammottiin ellei jopa tuomittu irtotakkina tai irtotakkikäytössä. Ainoan poikkeuksen tuntui tekevän Glen- ruudukot silloin, mikäli ne olivat huomattavan kookasta ja kauas erottuvaa mallia.

Toki täysin tekstuuriltaan sileä ja kuvioton kampalankavillainen, lovikauluksinen ja 2- nappinen läppätaskuilla oleva harmaa takki ilman muuta puvun yläosalta näyttää, mutta asiahan muuttuu mielestäni täysin jos siinä on selkeästi erottuva tekstuuri (kuten iso ja leveähkö kalanruoto) tai vaikkapa takin kangas tweediä ja esim. paikkataskut, niin itse olen kyllä moista pitänyt yhdestä helpoimmista yhdistettävissä nimen omaan irtotakkina ja harmaan värisenä.

Kuten ylempänä kirjoitin, Glen- ja PoW- ruudukkoiset miellettiin automaattisesti puvuntakeiksi, eikä niitä suositeltu missään nimessä irtotakiksi ellei kuvio tosiaan ollut huomattavan suuri ja suuren kontrastin omaava.

Muokkaus: Toinen pieni hämmästyksen aiheeni oli, että ikkunaruutu eli windowpane- ruudukkoa pidettiin siellä puolestaan helpompana ja selvästi yleisemmin jopa oivana vaihtoehtona irtotakkeihin. Itse puolestani miellän windowpane- ruudukon erinomaiseksi nimenomaan kokonaisiin pukuihin, kun taas pelkkänä irtotakkina näkisin sen vähän hankalana, koska voimakas kuvio ikään kuin katkeaa niin kuin veitsellä leikaten ja tavallaan ”katkaisee” kantajansa kahtia aika terävästi ja tarkkarajaisesti.

Mitäs mieltä täällä styleforumin suomalaisella vastineella asiasta ollaan?

Sitten samaan syssyyn toinen kysymys.. Toisena Vaikeana värinä irtotakeissa pidetään erityisesti punertavan ruskeita. (eli burgundy, maroon jne.) Toki tuossakin ymmärrän hyvin, että takin leikkaus, kankaan luonne, mahdollinen tekstuuri, taskumallit, rakenne/rakenteettomuus sekä värin sävy ja tietenkin se, kuinka käyttäjänsä sen niin sanotusti ”toimittaa”, ratkaisee homman lopullisesti.
Joten miten on, onko foorumin joku tyyliniekoista (esimerkiksi Tuukka, JWörlin, Jussi tai ChuckBass) onnistunut toimittamaan tummanpunaista/ punaruskeaa irtotakkia?
Itseäni on nimittäin ruvennut kuumottamaan ajatus huolellisesti sävyltään valitusta, hyvin leikatusta ja ajattomilla yksityiskohdilla toteutetusta irtotakista joka olisi tummanpunertava tai punaruskea.
Tarkoitus on kuitenkin välttää vahvat 80- ja 90- luvun alun, sekä käytettyjen autojen kauppiaan fibat…

5
Pistetäänpä tämä uudelleen myyntiin, nyt kun nahkatakkikelitkin alkavat olemaan parhaimmillaan.
Eli edelleen takki on täysin bränikkä. Kaikki lippulaput yhä paikoillaan, eikä takkia ole pidetty kertaakaan. Takki on siis amerikkalaisen Stag Provisions- putiikin 10- vuotisjuhlamalli. Valmistettu vain 50kpl.

https://stagprovisions.com/products/schott-perfecto-motorcycle-jacket-10y


Itse mitattu:
Kainalosta kainaloon (pit to pit) noin 53cm
olkasaumasta toiseen noin 46cm
selän pituus noin 68cm

Nyt 435€ sisältäen postit kotimaassa.


http://


6
No niin... Innostuin sitten minäkin nahkatakkikeskustelusta sen verran, että tuli tilattua mokkanahkainen USA- Perfecto. Ikävä kyllä, "kokolotto" meni pieleen. Yhdysvaltoihin on hankala palauttaa, joten kokeillaan suoraa myyntiä.

Takki on törkeän hienoa tupakan väristä naudan mokkaa. Vuori niin ikään upeaa denim chambrayta.
Istuu parhaiten arviolta noin 180-185 senttiselle. Alle 180- senttiselle melkoisella varmuudella pitkä niin hihoista kuin helmasta..

600€+posti. Ja tosiaan, takki on aivan bränikkä. Eilen saapunut ja kaikki lippulaput paikallaan. Ostakaa ihmeessä, sillä on todella harmi, jos tällainen rotsi jää käyttämättä.
7
Yhteiskunta / Tullit ja alvit (Englanti+muu maailma)
« : 19.02.20 - klo:11:42 »
No niin, tässä hiljan (jälleen kerran) kovat tullit ja alvit maksaneena tuli tällainen puheenaihe mieleeni.
Itseäni henk.koht. risoo aivan helkkaristi, kun laatutavarasta paukkuu älyttömät lisämaksut, varsinkin jos tilaa tavaraa esim. Yhdysvalloista tai Japanista. On nimittäin paljon tuotteita liittyen omiin harrastuksiin ja kiinnostuksen kohteisiin joita ei kertakaikkiaan löydy Euroopasta, ei ainakaan tismalleen samanlaisia. Eniten ärsyttää se, että kestävän kulutuksen laatutavaroista joutuu käytännössä joka kerta tullit ja alvit maksamaan, mutta samaan aikaan esim. Kiinasta ihmisien tilaama paska ja laaduton kertakäyttörihkama (anteeksi kielenkäyttöni) tulee toistuvasti ohi tullin, ainakin jos ihmisien puheisiin on uskominen.

Oletteko valmistautuneet, tai meinaatteko jotenkin valmistautua siihen että tämän vuoden (siirtymäkausi) jälkeen myös Britannian ostokset on tullattava ellei aivan ihmeitä tapahdu? Englanti kun ei muutenkaan ole mikään halvin paikka ostaa, niin heidän EU eronsa myötä saattaa pian olla sama ostaa jatkuvasti esim. Amerikasta jossa tuotteiden hinnat ovat edullisempia ja markkinoiden valikoimat aivan omaa luokkaansa koko maailmassa. Varsinkin jos/kun tullit ja alvit on joka tapauksessa maksettava.

Vai mitä mieltä tästä? Meinaako foorumilaiset ns. tyytyä kohtaloonsa, vai onko armoton tilausrumba alkanut tai suunnitteilla ennen kuin siirtymäkausi loppuu Englannin osalta?

8
Todella harvoin tarjolla oleva Eamesin Contract- sarjan pieni ruokapöytä. Aivan loistava esim. pieneen kaupunkiasuntoon. Pöydän kansi ohutta valkoista laminaattia jota ympäröi tyylikäs musta vinyylireunus. Pöydän jalat hopeanharmaat pulverimaalatut. Kannen halkaisija 80cm. Pöytä soveltuu myös kesäkaudella parveke/ terassikäyttöön materiaaliensa ansiosta.
Kunto on täysin uudenveroinen.

Kuopion suunnalta löytyy. Hinta 549€

Linkit kuviin:

http://aijaa.com/Jlpze8

http://aijaa.com/gHjE67

http://aijaa.com/4X5ORa

http://aijaa.com/t3kkTt

http://aijaa.com/crYERZ

http://aijaa.com/SiiFeH

9
Laatutori / Vitra Eames DKR- tuolit
« : 19.01.20 - klo:21:16 »
Lisää ajattomia klassikoita tarjolla. Vitran valmistamat, Charles ja Ray Eamesin suunnittelemat DKR- tuolit mustana. tuoleja yhteensä 4 kappaletta.
Tuolien kunto on täysin uudenveroinen/ virheetön. Näitä on todella harvoin käytettynä tarjolla Suomessa. Pulverimaalattuina sopivat mainiosti myös parveke/ terassikäyttöön kesällä.

Kuopion seudulta löytyy. Hinta 325€/kpl, tai jos ostat kaikki neljä, niin silloin könttänä 1200€

Kuvat löytyvät linkkien takaa:

http://aijaa.com/8ZJR9D

http://aijaa.com/EBkgM9

http://aijaa.com/CTxRjx

http://aijaa.com/qIYdcg

10
Laatutori / M: Louis Poulsen PH4/3 pöytävalaisin
« : 19.01.20 - klo:20:50 »
Poul Henningsenin suunnittelema ajaton huippuklassikko kaupan. Luo todella hienon häikäisemättömän valon. Yhtään liioittelematta yksi maailman parhaista valaisimista niin aikanaan, niin nyt, kuin myöskin tulevaisuudessa. Hienokuntoinen yksilö kyseessä.

Kuopion suunnilta löytyy ja postihan taas kuljettaa. Hinta 499€

Kuvat löytyvät linkkien takaa, koska en saa/osaa tänne kuvia ladattua.

http://aijaa.com/NRB2cY

http://aijaa.com/bkPLN3

http://aijaa.com/b0hBA1

11
Otsikon mukainen klassikko kaupan. Kyseinen runko ei paljon esittelyjä kaipaa. Siitä on jätetty kaikki "turha" pois, mutta silti siitä löytyy kaikki tarvittava. Erinomainen runko esim. filmivalokuvauksen opettelun saloihin. Täysin manuaalinen. Vain valotusmittari tarvitsee pariston. Tämä on se halutuin versio, eli Japanissa valmistettu laatuyksilö. (myöhemmin tuotanto siirtyi Kiinaan, Hong Kongiin ja Taiwaniin laadun tietysti kärsiessä)
Rungon mukana tulee myös alkuperäinen suomenkielinen ohjekirja. Runko on ikäisekseen varsin hienossa kunnossa ja pelittää kuin se kuuluisa junan vessa!

Kuopiosta löytyy, mutta posti kuljettaa tarvittaessa. Hinta 99€

Jälleen laittaisin kuvat, mutten saa niitä nykyään tänne ladattua. Mutta linkkien takaa kuvat tietenkin löytyy. Privaviesteillä tavoittaa.

http://aijaa.com/SM1Hg7

http://aijaa.com/lcDoir

12
Pieni varaston tyhjennys käynnissä ja täten myyn vähäiselle käytölle jääneitä "ylimääräisiä" objektiiveja.
Tuotteet löytyvät Kuopion seudulta, mutta kustihan polkee minne vaan ja privalla saa yhteyden.

LEICA M- kiinnitys: (LEM)

ZEISS BIOGON T* 2,8/28mm ZM laajakulma 699€
- täysin uudenveroinen kunto
- mukaan kaikki laatikot ja paperit+alkuperäinen vastavalosuoja

ZEISS BIOGON T* 2,0/35mm ZM semilaajakulma 650€
- Erittäin hyvä kunto, lähes uudenveroinen
- Kaikki laatikot ja paperit+alkuperäinen vastavalosuoja
- Hoyan laadukas UV- suodin kaupan päälle


OLYMPUS OM- kiinnitys:

E.ZUIKO AUTO-T 135mm f/3.5 teleobjektiivi 75€
- huippukunto ikäisekseen
- alkuperäiset tulpat ja säilytyskotelo
- todella kompakti tele, joka sopii lukuisiin käyttötarkoituksiin
- kiinteä, vajotuksella oleva vastavalosuoja lisää käytännöllisyyttä


ASAHI PENTAX K- bajonetti:

SMC PENTAX-M 50mm f2 normaaliobjektiivi 55€
- Erittäin hyvä kunto ikäisekseen niin ulkoisesti kuin optisestikin
- alkuperäiset tulpat
- edullinen ja kompakti normaaliobjektiivi, joka on taatusti enemmän kuin hintansa veroinen


http://aijaa.com/OtDhoY

http://aijaa.com/m4wE2d

http://aijaa.com/3Xj76o

http://aijaa.com/3O1VFf

http://aijaa.com/CSNZdm


P.S. Kuvatkin toki laittaisin, mutten saa millään niitä ladattua aijaan kautta.. Eli joku tiedostopolku on nyt väärin mutten tiedä mikä. Joka tapauksessa kuvat löytyvät toistaiseksi noiden linkkien takaa.

13
Kaunis elämä / Puukot, veitset, ja teräaseet
« : 18.05.19 - klo:17:02 »
Kukapa ei olisi näitä joskus käyttänyt.. Ihmisen vanhin työkalu ja ase. Kaikkein hyödyllisin kapine kotitaloudessa. Eniten pahaa aiheuttanut tekele. Niitä harvoja kapistuksia, jotka kuuluvat jokaisen elämään tavalla tai toisella.

Mielestäni on aika keskustella myös niistä.


14
Laatutori / MYYTY: Louis Poulsen PH80 pöytävalaisin
« : 13.05.19 - klo:21:39 »
Tarjolla myös toinen Henningsenin ajaton klassikko, joka luo ympäristöön aivan maagista valoa. Tätä PH80:n pöytäversiota ei ole saanut uutena enää aikoihin. Tämäkin hienossa kunnossa. Mutta sellainen varoituksen sana, että fyysisiltä mitoiltaan tämä on pöytävalaisimeksi oikeasti ISO. Eli ihan pienelle yöpöydälle tai kovin ahtaaseen nurkkaan tätä ei kannata sovitella. Mutta toisaalta, riittää isoonkin olohuoneeseen ainoaksi hajavaloa tuottavaksi valaisimeksi helposti. (varjostimet ja maksimiteho tismalleen saman kokoiset kuin lattiamallissa)

Sijaitsee Kuopion lähettyvillä. Myös postitus onnistuu. Sekä ostajan kanssa kenties erikseen sovittavissa toimitus pk-seudulle tai Salon seudulle, toki hieman pidemmällä toimitusajalla.

Hinta 625€ sisältäen postit kotimaassa.

Tässä suora linkki tori.fi:n ilmoitukseen: https://www.tori.fi/pohjois-savo/Louis_Poulsen_PH80_poytavalaisin_Poul_Henningsen_57368581.htm?ca=18&w=3

P.S. Myös tästä Keikarilaisille pieni "rabatti" hinnasta luvassa.


EDITTIÄ: Ei onnistu meikältä kuvien lataaminen enää tänne, mutta torin ilmoituksesta löytyy pari kuvaa.

15
........................----------------------............................

Sivuja: [1] 2 3 4