Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Partasuti

Sivuja: [1] 2
1
Navy Padstow Suede Derby, UK 9 normaalilla lestillä. Väri tummansininen, näkyy ehkä aidoimmillaan ensimmäisessä kuvassa.

Joudun pahuksekseni toteamaan, että nämä ovat hieman liian kapeat lestiltään. Käyttöä ehtineet saada vain kymmenkunta kävelyä, joten hyvässä kunnossa edelleen. Kannoissa on hieman kolhiumaa, mutta muutoin en keksi huomautettavaa. Puolikumitettu tehtaalta lähtiessä, kärjissä on rautavahvikkeet jälkiasenteisena.

Hintapyyntö 50 30 10 euroa sisältäen postikulut. Nouto mahdollista Helsingin ydinkeskustasta ja Lauttasaaresta.

2


Kaapissani on kaksi punaista villaliinaa, joten laitetaan toinen kiertoon.

Myytävänä Tommy Hilfigerin valmistama kašmirvillainen kaulaliina. Väri tummahkon punainen, yllä oleva kuva näyttää ruudullani aika samalta kuin liina luonnossa. Paksuus aika keskitasoa siihen nähden mitä liinat nykyään ovat, ei ohut eikä paksu. Ei hienointa kašmiria, mutta menee arkikäytössä.

Suorakaiteen muotoinen, leveys 31 ja pituus 152 cm. Hapsut löytyvät tietenkin. Aitoa Kiina-tuotantoa. Kemiallisesti pesetettävä. Ei havaittavaa kulumista tai tahroja. Pesulappu lähes irti.

Hintapyyntö 15 euroa, johon sisältyvät postikulut.

Päivitys: myyty.

3
Laatutori / Salomon-pakkassaappaat, UK10
« : 18.09.16 - klo:15:18 »


Hankin aikoinaan nämä pakkassaappaat, mutta ei näille näyttäisi tulevan käyttöä. Laitetaan siis kiertoon. Jalkineet ovat käyttämättömät. Saappaat ovat täysin vedenpitävät hyvän matkaa jalkinetta ylöspäin, ja lopun viimeistelee vettähylkivä, hengittävä kalvo. Voi olettaa, että kohtalaisen vettäpitävä tämäkin. Kokomerkintä on UK10/EUR44 2/3. Omaan noin 43,5 jalkaani verrattuna merkintä pitää paikkansa. Täysipaksuista villasukkaa en saa sujuvasti mahtumaan kenkään, mutta paksumpi talvisukka menee hyvin.

Hintapyyntö 50 euroa, joka sisältää postikulut. Koekäveleminen onnistuu Helsingin ydinkeskustassa tai Lauttasaaressa.

Päivitys: varattu.

4


Kohta alkavat taas työt ja sitä mukaa matkustelu. Tarjolla tarpeettomaksi jäänyt Samsoniten lentokonelaukku nyt jo myynnistä poistuneesta Black Label -mallistosta. Mitat ovat noin 35x20x50 cm ja paino 2,5 kg. Laukun voi siis ottaa matkustamoon. Ulkopinta on joustavaa muovisekoitetta ja siinä näkyy naarmuja ja kulumia, mutta toiminnallisesti laukussa ei ole vikaa.

Hintapyyntö 70 30 euroa, joka sisältää postikulut. Koevetäminen onnistuu myös Helsingin ydinkeskustassa.

Päivitys: Laukku on myyty.

5
Laatutori / Myyty: Crockett & Jones Sydney UK 8,5 E
« : 13.09.15 - klo:17:52 »Sodassa, rakkaudessa ja kenkienostossa on harvoin voittajia, joten joudun toteamaan nämä loaferit hieman liian pieniksi lestiltään. Mutta ei jäädä tuleen makaamaan vaan laitetaan kengät kiertoon. Joku saa tästä vähän kävellyn parin vielä täksi sesongiksi.

Hintapyyntö on 200 euroa. Sovitus onnistuu Helsingin ydinkeskustassa.

Päivitys: myyty.

6
Laatutori / Kalvosinnappeja: Pink & Tyrwhitt
« : 19.06.15 - klo:16:44 »
Myyn tarpeettomiksi jääneet kalvosinnappini pois.

Charles Tyrwhittin keltaiset ja kulmikkaat Gold Angle Square Enamel:
Sekä Thomas Pinkin turkoosit ja tuubimaiset:
Molemmat teräksiset.

Hintapyyntö on 10 euroa / pari tai 15 euroa molemmat. Postikulut kuuluvat hintaan.

Päivitys: myyty.

7
Laatutori / Tuoksuja: Cartier & Prada
« : 19.06.15 - klo:16:38 »


Myyn nenääni sopimattomat tuoksut pois. Cartierin Déclaration d'un soir sekä Pradan Luna rossa molemmat 50 millilitran koossa. Ovat yli 90 prosenttisesti täynnä, joten tuoksuteltavaa vielä riittää. Ikää on kummallakin noin 3 vuotta, mutta vaikuttavat ihan hyviltä vielä.

Hintapyyntö 10 euroa / tuote tai 15 euroa molemmat. Sisältää postikulut.

Päivitys: myyty.

8
Asut ja pukineet / Kare Länsivuori Bespoke Shoemaker
« : 30.04.15 - klo:18:12 »

Toukokuun Gloriassa on monisivuinen artikkeli uudesta kenkientekijästä, Kare Länsivuoresta, joka on ryhtynyt eläkkeelle jäätyään kenkämaakariksi. Kaverilla on Eerikinkadulla työpiste toisen samanhenkisen kanssa.

Ikkunatiirailun perusteella yksityiskohdat eivät ihan huippua ole, mutta yleinen muotoilu on asiallinen. Joku niekka voisi tehdä Länsivuoresta reportaasin, niin tietäisimme enemmän.

9
Laatutori / Poistettu: Saksan armeijan jääkärireppu
« : 16.03.14 - klo:17:37 »


Myydään tarpeettomana käytetty Saksan armeijan jääkärireppu. Malli on sama kuin Varustelekan sivuilla, josta voitte käydä lukemassa ylisanat.

Reppu on käytetty, mutta kunto on sama kuin Varustelekan myymissä. Toisin sanoen käytetty on, mutta tetsauskilometrejä on edessä vielä paljon. Kulumia on siellä ja täällä, mutta kaikki remmit ja nipsut ovat ehjiä ja toimivia eikä reikiä ole. Väri on urbaaniin metsään sulautuva tummanvihreä.

Läpän sisäpuolelle on joku edellisistä käyttäjistä kirjoittanut tussilla Pieper ja molemmissa ulkokulmissa on kirjain X. Joten jos nimesi on Pieper tai nimikirjaimesi XX on tämä kuin luotu sinulle. Muutkin saavat käyttää.

Kun yhdistät tämän irtotakkiin, riittää katu-uskottavuutesi aina tyylit.fi-foorumille asti.

Hintapyyntö on 10 euroa johon sisältyvä postikulut.

Päivitys: poistettu myynnistä.

10


Myytäväksi tarjoan amerikkalaisen Allen Edmondsin Dalton-nilkkurit US-koossa 10 D, joka vastaa valmistajan mukaan kokoa 44. Mielestäni se on hieman yläkanttiin, joten 43 koon suomalaiseen jalkaan sopii paremmin. Tämän takia näistä luovunkin, sillä en saa kenkiin kunnolla mahtumaan paksumpia sukkia.

Väri kulkee valmistajan mallistossa nimellä Walnut Burnished Calf ja se näyttää silmiin hienon vaaleanruskealta. Kengät sopivat muotonsa ja värinsä puolesta suorien housujen pariksi, mutta nousevat loistoonsa sinisten farkkujen yhteydessä. Varsin monikäyttöiset siis.

Kengät ovat askeltuntumaltaan selvästi kävelykenkämäiset. Jotkut nilkkurit tuntuvat liikaa saappailta, mutta nämä ovat kuin puolikengät joissa on pitempi varsi. Askel rullaa hyvin ja korko kopsuu kovalla kivasti.

Kannat ovat kumia ja muu osa pohjasta nahkaa, joka on käsitelty kosteutta hyvin sietäväksi. Valmistaja kutsuu sitä butyylipohjaksi. Minulla on toiset samalla pohjalla varustetut kengät ja ne ovat kestäneet talvikäyttöä moitteetta. Pohja on kiinnitetty reunospunoksella, joten sen vaihtaminen onnistuu.

Olen kävellyt näillä puolenkymmentä kertaa, mutta joutunut harmikseni toteamaan että hieman naftit ovat. Lestiä leveämpi tai kokoa kookkaampi olisi parempi. Mieluusti olisin pitänyt näin hyvät nilkkurit valikoimissani, mutta aina kohtalolle ei voi mitään. Vähäinen käyttö on pehmentänyt varsinkin varren nahkaa, jolloin nämä on niin sanotusti kävelty sisään. Kärkiraudoitus on Monofixin käsialaa.

Hintapyyntö on 200 100 euroa, johon sisältyvät postikulut. Sovitus onnistuu Helsingin ydinkeskustassa. Mukana tulevat kenkäpussit ja pahvilaatikko.

Kannat eivät ole juurikaan kuluneet, muun kuluneisuuden näkee seuraavasta kuvasta.Alla olevat lisäkuvat on otettu ennen käyttöä.

[spoiler]


[/spoiler]

Päivitys: Jalkineet ovat menneet uudelle onnelliselle omistajalleen.

11


Myyn isoiksi osoittautuneet Crockett & Jonesin Chelsea 8 -saapikkaat brittein koossa 9,5 E, joka vastaa eurooppalaisella asteikolla noin 44:ää ja yhdysvaltain noin 10:tä. Lisämitoista sen verran, että pohjan pituus on noin 32 cm ja leveys leveimmältä kohdalta 11 cm.

Kengät ovat mustaa lehmännahkaa ja niissä on chelsea-saapikkaan tunnusmerkit, kuten venyvä osuus sivuilla ja vetokoukku takana. Pohjana on kuminen dainite, joka on kiinnitetty reunospunoksella.

Kengät ovat kohtalaisen vähän käytetyt, ehkä reiluna 10 päivänä olen niillä tallustellut. Muutamia nirhaumia on eri puolilla, ja toisen kengän kärjessä on hankauma. Väri on kulunut kantojen sivuilta pyyhkimisen seurauksena pois, mutta esimerkiksi reunoksen punos on edelleen ehkä kauttaaltaan.

Hintapyyntö on 200 euroa, johon kuuluvat postimaksut. Mukana tulevat valmistajan omat kankaiset kenkäpussit, vihreät.

Päivitys: kengät on myyty, kiitokset ostajalle.

12

Myytävänä Logitech t620 Touch Mouse. Hintapyyntö 50 euroa sisältäen postikulut.

Toiminnallisuudesta enemmän blogissani.

13
Asut ja pukineet / Muutokset tyylissäsi vuonna 2012
« : 01.01.13 - klo:15:15 »
Nyt kun vuosi 2012 on onnellisesti takana päin, voi olla aika tehdä katsaus siihen. Mikä on siis tyylillisesti suurin muutos edeltävään vuoteen verrattuna, jonka olet kokenut tai käyttöön ottanut? Kyse voi olla yhdestä vaatekappaleesta tai suuremmasta kokonaisuudesta, mutta kuitenkin niin että se eroaa merkittävästi aiemmasta pukeutumisesta.

Minulla tällainen on ollut poolopaita. Ennen rullattavalla kauluksella varustettu neule olisi tuonut mieleeni vain 1970-luvun pukeutumisen, jolloin sitä käytettiin enemmän kuin myöhempinä vuosikymmeninä. Viime aikoina tosin malli on tehnyt paluun ja kaupoistakin löytyy valikoimaa useassa värissä. Minulla taitaa olla pooloneuleita viisi kappaletta kun niitä vielä 2011 oli nolla. Mopo ei ole vielä karannut käsistä, mutta on mukavaa kun on löytynyt uusi vaatekappale rikastuttamaan asusteiden kirjoa.

Alla hieman tunnelmakuvia.

[spoiler][/spoiler]


edit. Jaoin tämän Partasudin aloittaman keskustelunhaaran erilliseksi ketjuksi.

-Tommi

14
Yhteiskunta / Hard Rock Cafe Helsinki
« : 02.11.12 - klo:17:02 »


Laitan blogiini kirjoittamani jutun tänne näin etukäteen.

Suosikkijulkaisussamme Nyt-liitteessä oli kirjoitus juuri avatusta Hard Rock Cafen Helsingin pisteestä. Kyseinen instituutio toi heti muistot mieleen teinivuosiltani.

Alkujaan kyse on vuonna 1971 Lontooseen avatusta ravintolasta, jonka vetovoimaksi keksittiin rock-aiheinen oheismateriaali. Varsinainen laajentyminen ketjuksi ja oheismateriaalin ottaminen kantavaksi ajatukseksi alkoi vasta 1980-luvulla. Sen jälkeen ravintoloita on avattu yli 200, joista useampi kymmenen on ehditty sulkeakin.

Suomeen kulttiravintolaa ei tätä ennen ole kuulunut. Nyt-liite spekuloi ajatuksella, että ketjulla mahtaa mennä huonosti kun pieni periferiakin on lopulta otettu kartalle.
Tärkeintä oli oheismateriaali

Kävin kielikurssin yhteydessä Lontoon Hard Rock Cafessa 1990-luvun alkuvuosina. Muistan tuolta ajalta pitkät jonot sekä ruokailemaan että ulkopuolelle sijoitettuun oheismateriaalikoppiin. Ostin silloin sieltä t-paidan ja lippalakin, jotka olen ilmeisesti jo heittänyt pois. Lippalakista petti kiristysnauha takaa ja t-paidasta taisi pettää kangas.

T-paitoja minulla oli muutamasta muustakin maasta, mutta ainoa jäljelle jäänyt on Pariisin paita. Järjellä ajatellen sekin pitäisi heittää pois, sen verran reikiintynyt paita on niskasta. Mutta logo on himmentynyt ainoastaan luonnollisesti kulumalla, mitä pidän merkkinä laadusta.

Tämä liike olisi pitänyt saada Suomeen jo 1990-luvulla, nyt se on omalta kohdaltani liian myöhäistä. En enää tässä vaiheessa elämääni keksi käyttöä printtipaidoille, vaikka ravintolan konseptia tuenkin mielessäni.

Ehkä Hard Rock Cafe on reliikki menneisyydestä, ehkä sille on kasvanut jo uusi fanittava sukupolvi, kaikkihan on mahdollista. Nyt-liitteeseen kuvattu hampurilainen ainakin näyttää hyvältä.

15
Myyn tarpeettomana yhdistelmän, johon kuuluvat kauluspaita ja kalvosinnappi. Molemmat Charles Tyrwhittin valikoimista. Lisää lötinää blogistani, mutta alla tärkeimmät tiedot.

Paita on slim fit -mitoituksella kooltaan 15,5/35 tuumaa (39/89 cm). Tarkemmin:
- Kaulanympärys 39 cm
- Hihanpituus selän keskikohdasta, olkapään ja kyynärpään kautta hihansuuhun 89 cm (niin sanottu Tyrwhittin tapa)
- Hihanpituus kauluksen reunasta olkapään ylitse hihansuuhun 80 (+1) cm
- Rinnanleveys kainaloiden alta 55,5 cm
- Vatsanleveys kapeimmasta kohdasta 51,5 cm
- Selän pituus niskasta, kauluksen alareunasta helmaan 78 cm

Paidan mukana tulee messinkinen kaulustukipari.Kalvosinnapit sterling-hopeaa. Mukana tulee säilytysrasia.Hintapyyntö yhteensä 50 euroa, johon kuuluvat postikulut.

Päivitys: paketti on nyt myyty.

Sivuja: [1] 2