Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Partasuti

Sivuja: [1] 2 3 ... 125
1
https://yle.fi/a/74-20013344

Länsimaisen miesten puvun voittokulku perustuu klassiseen muotoiluun. Puhtaat linjat, mittasuhteiden tasapaino, ei mitään liikaa eikä liian vähän. Modernistit ovat yrittäneet poistaa kauluksen, liinataskun, napinläven ja takahalkion, mutta aina ne ovat tehneet paluun, koska huippuunsa viety traditio on parempi kuin itsestään liikoja luulevien uudistajien päähänpistot.

2
Kalossityyppisillä suojaimilla.

3
Asut ja pukineet / Vs: Alusvaatteet
« : 26.01.23 - klo:16:59 »
https://www.thepavonini.com/fi

Tältä suomalaiselta alusvaatevalmistajalta löytyy keikariyhteensopivia boksereita.

4
https://www.imdb.com/title/tt0081505/mediaviewer/rm1645859841

Jack Nicholsonilla on Hohdossa neulesolmio. Enpä ole huomannut tuota aiemmin.

5
http://www.seungwonhong.com/#/sartorial-painting/

Eteläkorealainen kuvataiteilija on keskittynyt sartoriaalisiin maalauksiin. Tyyli on aika sotkuinen, mutta teokset ovat silti hienoja. Tehtyjen töiden aiheista pystyy tunnistamaan useamman tutun.

6
https://petapixel.com/2023/01/11/nearly-70000-color-photos-of-early-20th-century-are-now-free-to-use/

https://collections.albert-kahn.hauts-de-seine.fr/simple-recherche?q=chaussure

Varakas ranskalainen pankkiiri valtuutti 1900-luvun alussa kaksitoista valokuvaajaa ottamaan kuvia ja videoita ympäri maailman. Nyt nuo on laitettu kaiken kansan nähtäville ja haettavaksi. Siitä vaan kokeilemaan ranskankielisiä hakusanoja. Laitoin kengät esimerkiksi.

7
Vapaa sana / Vs: Velmuiluketju
« : 10.01.23 - klo:15:36 »
https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000009304540.html

Ennen opiskelua pukeuduin media-assistenttina siististi mustaan pukuun, valkoiseen paitaan ja kravattiin. Kun pääsin Ateneumiin, parta kasvoi heti ja ostin baskerin ja samettihousut.

8
Kulttuuri / Vs: Mitä luet nyt?
« : 07.01.23 - klo:17:52 »


Oscar Wilde: The Picture of Dorian Gray

Vuoden ensimmäiseksi kirjaksi valikoitui tämä. Kun sen on kirjoittanut Oscar Wilde ja alkupuheessa kerrotaan kuinka kirjailija joutui tuomiolle siveettömyydestä, on lukijalla tietenkin tietynlaiset ennakko-odotukset teoksen suhteen. Kirja julkaistiin ensimmäisen kerran 1891 ja tämä versio on vuodelta 2012.

Tämä on ainoa romaani, jonka Oscar Wilde kirjoitti. Reilut kaksisataa sivua löyhästi ladottuna on aika hyvä suupala. Juoni on teemaltaan viktoriaanisen ajan kauhua, samaan tapaan kuin Dracula tai Frankenstein, mutta syvällisemmin kirjoitettuna.

Ensimmäiset sata sivua käydään läpi seurapiirin arkea. Sitten seuraa pitkä kerronnallinen kappale ja aika siirtyy kymmenen vuotta eteenpäin. Jonka jälkeen juonen kulku palaa ennalleen. Tuon väliosion olisi voinut jättää kirjoittamatta, mutta kai se välttämätön tarinalle.

Nykylukijalle ei kirja ole mitenkään skandaalinomainen. On aika surullista, että Wilde joutui tuomituksi muun muassa tällaisen takia ja todennäköisimmin menehtyi tuomion seurauksena muutaman vuoden kuluttua. Vanhat yhteiskunnat osasivat olla julmia.

Lopuksi pakollinen vaatekuvaus.

Two months ago I went to a crush at Lady Brandon's. You know we poor artists have to show ourselves in society from time to time, just to remind the public that we are not savages. With an evening coat and a white tie, as you told me once, anybody, even a stock-broker, can gain a reputation for being civilized.

9
Kaunis elämä / Vs: Väkijuomista
« : 07.01.23 - klo:17:14 »


Ajattelin kokeilla japanilaista näin uuden vuoden kunniaksi.

10
Kaunis elämä / Vs: Sisustustyylit
« : 07.01.23 - klo:17:12 »


Olen saanut keittiövalaisimet lopullisessa muodossaan kattoon. Koska ne ottivat tavalliset E27-kantaiset polttimot, ajattelin hankkia sellaiset muualta kuin varsinaiset valaisimet. Mutta kävi ilmi, ettei kuvun aukosta mahdu sisään kuin hyvin kapea polttimo. Joten nöyrryin ja hankin myös polttimot valmistajalta. Mutta valaisimet ovat toiminnassa, mikä on tärkeintä.

Varoituksen sana on paikallaan näin lopuksi. Jos nämä pallovalaisimet varastoi keskenään, ne alkavat helposti lisääntyä.


11
Kulttuuri / Vs: Mitä luet nyt?
« : 25.12.22 - klo:16:57 »


Victor Hugo: Les Misérables

Ajattelin että ehkä on aiheellista lukea tämä teos, kun kerta se on noussut niin tunnettuun asemaan. Siitä on varmaan aika monta elokuvasovitustakin tehty. Kirjassa on kepeästi 1300 sivua, joten en ollut alussa varma ehdinkö lukea teoksen kokonaisuudessaan vielä tämän vuoden puolella. Kirja julkaistiin ensimmäisen kerran 1862 ja tämä versio on vuodelta 2016. Kirja on nimestään huolimatta englanniksi.

En tiennyt juonesta mitään ennen lukemaan ryhtymistä, mutta nimi antoi viitteen siihen suuntaan, ettei ihan onnistuneista elämistä ole kyse. Suomeksi tämä on julkaistu nimellä Kurjat.

Kirja alkaa kertomuksella maalaispiispan elämästä. Hän vaikuttaa perin hyvältä ihmiseltä, joka on tyytyväinen kaikkeen. Lukija alkaakin miettiä, milloin ne onnettomat ihmiset tulevat mukaan tarinaan. Ja aika pian näin alkaa käydä. Myönnän että tosi kurjia ihmiskohtaloita teokseen mahtuu. Osa on ihan selviytymisen kannalta huonossa asemassa, osa taas päänsisäisten ristiriitojen riivaamia.

Tarinaan tuodaan koko ajan uusia hahmoja ja vähitellen heidän elämänsä alkavat nivoutua yhteen. Teoksessa on yksi keskeinen hahmo, jonka elämänkulkua seurataan koko ajan. Välillä käydään sivuhenkilöiden tekemisissä usein pitkäänkin, mutta aina palataan takaisin.

Victor Hugo käyttää paljon sanaleikkejä kirjoituksessaan, ja niitä kääntäjä sitten selittelee alaviitteissä. En ole katsonut alkuperäistä tekstiä, mutta osa käännöksistä on häiritsevän nykyaikaisia ilmauksiltaan. Mutta vain pieni osa. Laatukäännöksestä on tässäkin kyse.

Lopuksi pakollinen vaatekuvaus.

Monsieur Gillenormand's attire was not the apparel of Louis XV or even that of Louis XVI. It was the dandy's costume worn by the incroyables* of the Directory period. He had thought of himself as quite young until then and had been a follower of fashion. His coat was of light wool with broad lapels, a long swallow-tail and big steel buttons. With this he wore knee-breeches and buckled shoes. He as always tucked his hands into his fob-pockets. He would say authoritatively, 'The French Revolution is a bunch of scoundrels.'

*Literally, 'incredibles', young dandies of the Directory period, who also affected not to pronounce their rs, notably in a favourite catchphrase 'c'est inc(r)oyable'.

12
Vapaa sana / Vs: Velmuiluketju
« : 08.12.22 - klo:15:31 »
https://www.wmagazine.com/story/mark-zuckerberg-facebook-brunello-cucinelli-t-shirt

Tuo Zuckerbergin harmaa t-paita on ollut esillä täällä ennenkin. Tänään opin, ettei kyse ole mistä tahansa t-paidasta, vaan Cucinellin valmistamasta. Joka maksaa 300 dollaria kappaleelta. Aika kova hinta tuosta, mutta kantajalla siihen on mahdollisuus.

13
Kaunis elämä / Vs: Sisustustyylit
« : 04.12.22 - klo:15:32 »


Vaatehuoneeni on muuttanut pohjoissiivestä eteläsiipeen. Tai laajentunut, en ole vielä päättänyt. Mutta tämä huone vaikuttaa paremmalta pukineiden säilyttämiseen kuin se edellinen.

Sisustus ei ihan vielä ole lopullinen, mutta aika käyttökelpoinen jo tässä vaiheessa.

14
Kaunis elämä / Vs: Sisustustyylit
« : 28.11.22 - klo:18:10 »


Kun katselutila oli suurempi kuin mihin television alun perin hankin, muodostui nyt ärsykkeeksi liian pieni televisio. Päivitin sen astetta suuremmaksi ja se aiheutti uusia ongelmia. Nyt televisiotaso on kapeampi kuin itse laite. Jätin television lattialle toistaiseksi. Pitää hankkia pitempi taso siihen alle.

Toinen ongelma on äänen saaminen kaiuttimiin. Tässä uudessa äänen saa ulos joko optisesta liitännästä tai HDMI:stä. Vahvistimeni 1980-luvulta ei tue kumpaakaan. Pitääpi laittaa myös vahvistin vaihtoon.

Lumipalloefekti on selvästi käynnissä, mutta kyllä tästä vielä parempi tulee.

15
Kaunis elämä / Vs: Sisustustyylit
« : 24.11.22 - klo:15:49 »


Television katselutila kaipaa sekin eheistämistä. Nyt lähes kaikki kalusteet ovat hieman eriparia, kun olen ne edellisestä asunnosta tänne tuonut.

Tarkoitus on pikku hiljaa parannella ja tehdä kohtaa siistimmäksi. Nostella laitteita lattialta jalustalle ja poistella ylimääräisiä kaiuttimia.

Sivuja: [1] 2 3 ... 125