Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tumppi$

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 112
16
Etiketti / Vs: Tumma puku
« : 28.11.22 - klo:10:53 »
No niin minäkin mieltäisin, että iltatilaisuuksiin ilman muuta se hopean- tai helmenharmaa. Aamu/ päivätilaisuuksiin näkisin sitten mattapintaisemmat ja tummemman harmaat sopiviksi, sekä tietyin rajauksin tummansinisen. Sama materiaalin osalta. Eli en näkisi ongelmaa päivätilaisuuksissa käyttää esim. villaista talvisaikaan, mutta tosiaan jos juhlapukuna illalla käytetään, niin sitten sitä silkkiä ja enemmän kiiltoa sekä vaaleampaa sävyä.

Hatuista vielä unohtui mainita, että tuo 90- luvulta oleva Uusi Käytöksen Kultainen Kirja rajaa lakit varsin tiukasti; "Tumma huopahattu, talvella turkislakki."

17
Etiketti / Vs: Tumma puku
« : 27.11.22 - klo:20:43 »
Käsitykseni suomalaisesta tumman puvun koodia - jos olisi esim. jonkun järjestön itsenäisyyspäivän vastaanotolle asiaa - on, että:

- Solmio on noudatettaessa helmen- tai hopeanharmaa (joku pykälää tummempi "asemetalli" varmaan menee vielä) ja muuten kuvioton, mutta kankaaseen voi olla kudottu yksinkertainen kuvio. Hautajaisiin musta. Kuriositeettina Ruotsissa on paikallistapana, että vainajan lähiomaisilla valkoinen, minkä takia niitä näkee ruotsalaisten tavaratalojen juhlapukeutumisosastolla.
- Kaulahuivi on joidenkin tulkintojen mukaan hautajaisissa lähiomaisilla valkoinen, muuten sen kai oletetaan olevan lähinnä hillitty, juhlava ja päällystakin väriin sopiva. Esim. Turun joulurauhan julistuksen kuorolaisilla ja varmaan vastaavissa ulkotilaisuuksissa kaikilla on yhtenäisen ulkoasun vuoksi valkoiset.
- Hansikkaat mustat tai harmaat ja ylipäätään nahkaiset. Harmaita säämiskähansikkaita käytettiin kai ennen muinoin enemmän päiväpukeutumisessa saketin kanssa joten miksei päiväsaikaan puvunkin, jos sellaiset sattuu vaikka perintönä omistamaan. Tämä on niin pieni yksityiskohta, että säämiskä tai mokka tuskin pistää pintanahkaan verrattuna suuremmin silmään.
- Kengät mustaa pintanahkaa. En muista, että mokkaa olisi mainittu missään lähteessä erikseen, mutta se on sen verran erikoisempi valinta ja mokka lähtökohtaisesti sen verran pintanahkaa rennompi tai vanhastaan "urheilullisempi" vaihtoehto, että pitäytyisin pintanahassa.

Ahaa, eli tummansininen solmioko ei täytä etikettiä edes päivätilaisuuksissa?

Kaivelin omaa "kirjastoani" ja Uudessa Käytöksen Kultaisessa Kirjassa (90- luvulta) sanotaan solmiosta; "Hillitty, puvun väriin sointuva, mieluiten harmaa tai sinisävyinen."
Kaulahuivista puolestaan; "Harmaa tai harmaapohjainen kuvioitu, hautajaisissa valkea." (tosin itse en hirveästi kikkailisi kuvioinneilla tässä tapauksessa, ellei sillä tuossa tarkoiteta kankaan tekstuuria/ kudontaa)
Hansikkaista; "Harmaat, hautajaisissa mustat."
Taskuliinasta ei ole mainintaa, mikä ei sinänsä yllätä. (tosin ilmeisesti kirjoittaja olettaa että mahdollisia kunniamerkkejä käytetään)

No sitten Villen kirjassahan puolestaan paita voi olla jopa kermanvärinen ja solmio tummansininen esim. valkoisin palloin. Noh, henkilökohtaisesti olen eri mieltä noista, mutta kaippa kirjoittaja on paremmin perillä niistä kuin minä. Taskuliinasta Ville kirjoittaa, että taskuliina yleensä valkoinen. Pellava hienoin, mutta myös silkki ja puuvilla kuulemma käy.

Summa summarum, tumma puku koodina ei olekaan ihan niin tiukka kuin olen aiemmin luullut tai muistellut. Näyttää antavan aika paljonkin soveltamisvaraa jos noita lähteitä on uskominen.

Joka tapauksessa itse lähtisin pelaamaan "varman päälle" siten että molemmat etiketin ääripäät asusteissa ehkä välttäisin.

18
Etiketti / Vs: Tumma puku
« : 27.11.22 - klo:17:37 »
Jaa, käydäänkö läpi tumman puvun koodi yleisemminkin talviaikaan, sillä se tuottaa eniten sekaannusta koska asusteita on rutkasti enemmän kuin kesällä.

No taskuliina on aina valkoinen, siitä tuskin on epäselvää. (ja mieluiten pellavaa, oliko niin vai onko tässäkin taas joku "kaatopykälä"?)
Kauluspaita tietysti valkoinen juhlapaita jämäkällä kauluksella ilman kaulusnappeja (eli ei BD) ja korkeintaan hienovaraisella tekstuurilla/ kudonnalla, mutta ei muulla kikkailulla. Joko yksinkertaisella kalvosimella, tai kaksinkertaisella jos oikein juhlavasti vedetään.

Miten oli solmion laita? Harmaa, vaiko tummansininen? Ja jos harmaa, niin keskiharmaa, tummanharmaa, hopeanharmaa vaiko helmenharmaa? (no hautajaisissa musta, se on onneksi yksiselitteinen ilman kaatopykäliä)

Mutta entäpä kaulaliina? Pitikö sen nyt olla musta, valkoinen vaiko harmaa?

Entä käsineet? Mustat vaiko harmaat? Olen nimittäin jossain törmännyt sellaiseenkin etiketti- versioon jossa käsineiden sanotaan olevan harmaat. (varmaan harmaan tummemmissa sävyissä kuitenkin) Entä materiaali? Onko aina nahkaa, vai käykö esim. villasormikkaat? Entäs mokkanahka?
Käytännössä kuitenkin kaikilla taitaa aina olla mustat pintanahkaiset, koska eipä taida kovin monelta valmistajalta harmaita löytyä. Mutta miten se meni etikettiin kirjattuna?

Kengät tietysti koristeettomat ohutpohjaiset, nauhalliset nahkakengät. (eli mieluiten kuviottomat oxfordit, kuten harjaantuneemmat niitä nimittävät) Mutta rajataanko muuten etiketissä, että vain ns. pintanahka käy? Entäs musta mokkanahka? Tosin mustia mokkanahkaisia koristeettomia oxfordeja en edes omista, mutta tulipahan vain mieleeni, että onhan se mokkanahkakin nahkaa.

19
Etiketti / Vs: Tumma puku
« : 27.11.22 - klo:16:00 »

Outoa touhua.  Kyllä näin viiskymppinenkin on käyttänyt koko lapsuutensa karvalakkeja talvihattuina.  Tosin ne silloiset lasten mallit eivät ole ihan hautajaislajia.  Mutta kyllä talvihautajaisiin ehdoton hattu on turkislakki, kuten https://www.hattu.fi/lammas-nikita-p-105.html?sort=2a&cPath=2_12, https://www.hattu.fi/lammas-koivisto-p-106.html?sort=2a&cPath=2_12 https://www.hattu.fi/lammastoppa-p-99.html?sort=2a&cPath=2_12.  Ja menee ihan hyvin myös normaalien talvitakkien kanssa myös arkena.

Ihmiset on hankalia, jos tuijottaa, mutta itse olen kokenut tuijotusta ainoastaan homburg/eden päässä; turkislakki ei ole aiheuttanut juuri kommentointia. Ratkaisu tuohon on tietysti muuttaa isommalle paikkakunnalle, jossa on totuttu kaikkeen omituiseen...

Juu, totta. Outoa on touhu, mutta kokemuksella voin sanoa, että näin todella on. (vietin lapsuuteni myös tällä samaisella paikkakunnalla) Korostan vielä, että itselläni ei ole mitään hattuja vastaan, vaan päinvastoin. Toivon hartaasti että ne tekisivät joskus vielä paluun suuremmassa mittakaavassa.

Toisaalta, eipä tuonne itsenäisyyspäivän juhlaan ole toki tulossa kylän yksinkertaisin ja ahdasmielisin väki tietenkään. Eikä varmasti nuoria myöskään kuten nykypäivän menosta olettaa sopii, valitettavasti.

Joten eipä siinä. Taidan vetää eno-vainaan vanhan koivistolaisen päähän, kun sellainen jo valmiiksi löytyy. Pipo on irvokas tumman puvun ja pitkän muodollisen päällystakin kaverina kyllä.
Valtion kamppeiden kanssa ei tätä ongelmaa ole, sillä kuten todettua niissä tietyt asusteet kuuluvat käskettynä asuun, ilman että kukin soveltaa niitä miten lystää.

20
Etiketti / Vs: Tumma puku
« : 27.11.22 - klo:15:14 »
Jos on luvassa seisomista noissa oloissa, harkitsisin päähineeksi  tummaa kelsi- tai turkislakkia, mielummin pyöreää läpätöntä mallia. Sille voi löytyä itäsuomalaisissa talvissa muutenkin käyttöä ja jos paikalla on paikkakunnan vanhempia herroja, se on tuskin edes ainoa laatuaan.

Mikäs siinä muuten. Lämpimin vaihtoehtohan se toki on ja ainoa periaatteessa oikea vaihtoehto silloin kun pakkasta on ihan kunnolla, mutta karvahattua vaivaa mielestäni ihan sama. Eli nykyaikana alle 60- vuotiaan päässä menee täälläpäin lähes "spektaakkelin" omaiseksi näyksi. Eri asia tietysti valtion virka- juhla- ja paraatipuvut, joihin tietyt lakit ovat käskyllä määrättyjä. (kuten se karvalakki talvella)

21
Etiketti / Vs: Tumma puku
« : 27.11.22 - klo:10:45 »
No niin, nythän se tilanne, mitä olen peljännyt jo vuosia tuli eteen. Talvitilaisuus jossa pukukoodina tumma puku ja sankarihautausmaalla ainakin tunnin verran ulkoilmaa luvassa. Eli se kirottu hattuhan tässä on se ongelma. Paljain päin ei voi enää nykyään vetää, kun tulee ylimääräiset haituvat ajeltua millin terällä. Mutta olkoonkin lierihattu kuinka hieno, elegantti ja oikea valinta tahansa, niin kyllä se vaan pienellä itä-suomalaisella paikkakunnalla näyttää niin toisesta maailmasta tempaistulta vajaa nelikymppisen kaverin päässä ettei mitään rajaa. Toisaalta, olisipa tällöin edes yksi, joka täyttäisi etiketin ilman mitään poikkeusta asusteissa. Katselin vaan, että laadukkaat hatut ovat hinnoissaan. Ja jos käyttötarve on noin kerran kymmenessä vuodessa, niin kyllä houkutus on suuri laittaa päähän matalalla ja napakasti istuva tumma pipo, vaikka se kuinka sotii muuta vaatepartta vastaan.

22
Yhteiskunta / Vs: Miksi Suomessa pukeudutaan huonosti?
« : 19.11.22 - klo:14:50 »
Pukeutuminen on valtavan homogeenistä täällä.. Miehillä ja naisilla pitkälti samanlaiset tai samankaltaiset vaatteet poislukien kesäaikaan. Ero tietysti tehdään leikkauksella ja ehkäpä väreillä, mutta siinä se. Lähes jokaisella vastaantulijalla näillä seuduin on sellainen michelin- ukko/ makkaramallinen toppatakki. Sellaista kiiltävää tai puolikiiltävää keinokuitua (joka taatusti roihahtaa kipinästä, tai ainakin siihen sulaa reikä) ja tietenkin useimmiten mustana. Enkä siis tarkoita paksuja untuvatakkeja, vaan nämä ovat selvästi ohuempia ja voin lyödä vaikka vetoa, etteivät ole edes oikeasti lämpimiä kun pakkasta alkaa olla -10 astetta ja siitä enemmän.

23
Taitaa olla hieman nettietiketin vastaista kirjoittaa aloittamaansa ketjuun jo parin vastauksen jälkeen, mutta jospa se kirvottaisi keskustelua enemmänkin.
En tosiaan jaksa millään muistaa, kuka oli se foorumilainen joka totesi jo vuosia sitten jättävänsä taskuliinan pois aina silloin tällöin. Joka tapauksessa ns. vakiokirjoittajasta oli kyse.

Alhazenin kanssa olen samoilla linjoilla, että on kokonaisuuksia johon se eittämättä kuuluu. Itse miellän tällaisiksi muun muassa kokopuvut. (eli takki+housut ja kenties liivi samaa settiä) Samoin sellaiset irtohousu/ irtotakki yhdistelmät jotka ovat selvästi sileämpää ja "hienompaa" kangasta. Eli karrikoiden, mitä muodollisempi kokonaisuus, sitä enemmän taskuliina siihen kuuluu.
Mutta sitten jos mennään hyvin epämuodolliseen, eli vaikkapa farkut+poolokaulusneule ja paksu tweedtakki, niin tässä kohtaa en pidä liinaa ainakaan henkilökohtaisesti enää niin automaattisena ja pakollisena kuin ennen. Itse asiassa jopa päinvastoin, koska mielestäni kontrasti alkaa olla liian iso esimerkiksi verrattuna farkkuihin, jotka ovat hyvin arkiset housut. Näen vähän samanlaisena tuon kontrastin kuin että farkkujen kanssa käytetään oxfordeja. En ole koskaan saanut tuota kombinaatiota omalla kohdalla toimimaan. Derbyt ovat huomattavasti paremmin balanssissa farkkujen kanssa.

Sitten Villelle kysymys.. Oletko aivan varma, ettei pikkutakin rintataskulla ole koskaan ollut mitään muuta funktiota kuin vain ja ainoastaan taskuliinan säilyttäminen? Toki tuostahan on paljon mustaa valkoisella, mutta siitä huolimatta. Vai onko kyse ollut enemmänkin siitä, että joku on vain aikanaan alkanut säilyttää siellä liinaa, jonka seurauksena käytäntö on yleistynyt ympäri maailman?

Oma ratkaisu on ollut ottaa kuitenkin taskuliina varuilta mukaan povitaskuun tai sivutaskuun, koska eipä tuo paljon paina eikä edes pullota kun siististi taittelee.

24
Tästähän on toki keskusteltu ohimennen monissa ketjuissa, mutta ajattelinpa tehdä tästä kokonaisen aiheen, sillä itse olen alkanut hieman vieraantua ko. asusteesta.
Olkoonkin niin, että muun muassa foorumin perustaja onkin kannassaan vankkumaton, kuten myös varmasti moni muukin.

On toki ilman muuta tilanteita, joissa sen pois jättämistä en edes harkitse, mutta enää en pidä sitä täysin automaationa, vaikka kuinka se rintatasku jokaisesta pikkutakista löytyykin. En tiedä, olisiko asia jossain muualla toisin, mutta mielestäni se vetää huomiota ja katseita puoleensa hieman liikaa Suomessa. Eli rohkenen väittää, että jos sitä niin sanottua "understatementtia" tässä maassa haluaa hienollakin pukeutumisella viestittää, niin melkein olen taipuvainen jättämään liinan pois, ellei kyseessä ole jokin selkeä/ arvokas juhla, tai muuten tieto siitä että paikalla on paljon muutakin väkeä pikkutakeissa.

Täällähän joku foorumilainen kertoili jo vuosia sitten, ettei enää automaattisesti liinaa taskuun laita, vaan katsoo sen kulloisenkin tilanteen ja asukokonaisuuden mukaan.

Nyt kun itse olen välillä jättänyt liinan pois, niin pakko kyllä myöntää että tunnen oloni usein jopa varmemmaksi, koska sellainen "riikinkukko"- fiilis ei puske niin vahvasti päähäni. Toki täytyy muistaa myös se, ettei suurin osa ihmisistä kiinnitä asiaan mitään huomiota, mutten voi täysin poissulkea tunnetta, että liina kerää kieltämättä katseita. Ei siinä, kyllä minua katsoa saa, mutta on myös tilanteita ja tunnetiloja joissa ylimääräiset katseet eivät aina niin toivottavia ole.

Mitä mieltä tästä? Vieläkö porukka on täällä sitä mieltä, että taskuliina on automaatio, vai onko joku muukin (myös vuosia sitten kyseisen kommentin kirjoittaneen lisäksi) alkanut taipumaan sille linjalle, että ainakaan Suomessa (ehkä korkeintaan poislukien pk- seutu + Turku) sitä ei ehkä aivan automaationa kannata/ tarvitse pitää.

Esimerkkinä mainittakoot vaikkapa oikein rouheat takit, kuten maanväreissä olevat tweedit tai vakosametit. Väitän että on tilanteita ja kokonaisuuksia joissa näyttävät käyttäjänsä päällä paljon luonnollisemmalta ilman liinaa.

25
Wikipedian mukaan heijastin on suomalainen keksintö 1940-luvulta. Valtaosan historiasta se ei siis ole ollut käytössä pukujen sun muiden kanssa, joten vanhat manuaalit eivät juuri ohjeita anna. Harva heijastin on tyylikäs. Kerran ostin yhden kokeeksi, mutta se oli jotain pehmeää muovia, joka hajosi käytössä. Sen jälkeen olen elänyt ilman.

Kannattanee sinunkin edes yrittää pysyä linjassa... Olet kuitenkin aikanaan kirjoittanut tupakoinnista, että; "2000- luvun miehen tulee tietää paremmin." Eikö tähän kysymykseen tai asiaan sama pädekään? Heijastimen käyttämättömyys voi johtaa jopa äkkikuolemaan, päinvastoin kuin tupakointi.

Eli minun vinkki, ihan sama miltä näyttää, mutta heijastimet ovat asiaa! Eli suosittelen lämpimästi. Ja tuohan nyt on ihan hevon... sitä itseään, että "hajosi käytössä"... Niitä on kovamuovisia tarjolla vaikka kuinka. Oletko ihan oikeasti niin umpiossa elänyt, ettet tuota tiedä? Älä viitsi, lähes aikainen "mies"...

Terveisin,

Turvallisuusalalla 20 vuotta.

26
Se ihmeellinen "leikkauspiste" menee Jyväskylän kohdalla niin pituus kuin leveyssuunnassa. Olipa sitten kyse vaatteista, huonekaluista tai vaikkapa harrastusvälineistä.. Käytännössä yhtään noista ei ole oikeastaan koskaan löytynyt Jyväskylän itä- tai pohjoispuolelta. Näin siis omalla kohdallani. Onneksi huonekalujen eikä vaatteiden perässä tarvitse enää pitkiin aikoihin ajella. (huonekalujen osalta ei enää elinaikanani ellei jotain dramaattista tapahdu) Äänentoistolaitteiden ja niiden oheistarvikkeiden saralla vielä parit reissut pitää heittää vuoden sisään.

Jaa, otetaanpa sen verran takaisinpäin, että yhdet kaiutinkotelot ovat parhaillaan valmistumassa Pohjois-Karjalan suunnilla ja yksi viritinvastaanotin pitäisi jaksaa Kainuusta hakea lähiaikoina.

Yliopistoillakaan ei tuota eroa voi selittää, koska esim. Kuopiossa ja Joensuussa sellaisetkin on. Sekä Oulussa myös jos niikseen tulee. Selitys on oltava voimakkaissa kulttuurieroissa, koska niin silmiinpistävää se on ollut iät ja ajat. Aikanaan kun etsin ja metsästin huonekaluja ynnä muita kodin välttämättömiä esineitä, tein sitä niin "täyspäiväisesti", että takuulla olisin tullut tehneeksi sillä saralla kauppoja täälläkin päin, jos niitä vain olisi tarjolla näillä kulmilla ollut. Tuo selittynee myös voimakkailla tuloeroilla. Sama on toistunut, kun olen metsästellyt noita menneiden aikojen äänentoistolaitteita. Kertakaikkiaan näiden seutujen ihmisillä ei ole varaa (eikä varmasti tietämystä/ tuntemusta) ollut hankkia aikansa laatuvehkeitä.
Ja vaikka 2000- luvulle tultaessa tilanne onkin selvästi tasoittunut, ei kelkkaa tunnuta saavan kääntymään vielä parin vuosikymmenen aikana.

27
Laadukkaan denimin eli farkun saanti rajoittuu ainoastaan Helsinkiin. (no ok, voi Tampereelta ja Turusta joku putiikki löytyä, mutta esim. Lahdesta ei enää) Eikä Helsingissäkään niitä myyviä liikkeitä montaa ole.

Entäs ne kengät, jos ei siis puhuta mistään tennareista tai vastaavista? Vähän aikaahan oli sen yhden kaverin liike Helsingissä, (missä tosin hintoihin oli roiskaistu ihan kunnon "suomilisä") mutta sehän yhdistyi toisen firman kanssa ja valikoima huononi merkittävästi ainakin nettisivujen perusteella. No Herrainpukimo toki, mutta taitaa rajoittua lähinnä yhden valmistajan ympärille.

28
Kaunis elämä / Vs: Sisustustyylit
« : 07.09.22 - klo:10:20 »
Flosin mallistossa on paljon erinomaisia valaisimia. Ilta-aikaan varmasti eniten polttamani valaisimet ovat kaksi kappaletta Flosin/ Johanna Grawunderin Wan- valaisinta rivissä keittiön ja olohuoneen erottavassa "sillassa". Valonlähteinä G9- kannalla olevat 2W ledit, eli sähkön kulutuskin on käytännössä mitätöntä.

29
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 22.08.22 - klo:10:43 »
Korjataanko sen verran, että uudempiin ja ehkä "parempiin"? Uudempi kun ei todellakaan tarkoita automaattisesti parempaa. Valitettavan usein halvemmalla ja halvan työvoiman maissa tehtyä, joka ei kyllä paremmuutta takaa.

30
Yhteiskunta / Vs: Miksi Suomessa pukeudutaan huonosti?
« : 08.05.22 - klo:16:42 »
Mistä tässä viime vuosina kiihtyneessä ilmiössä on kyse, jossa nuoriso ja nuoret aikuiset ostavat ns. "high fashionia" oli rahaa tai ei?

Huonosta kasvatuksesta. Kyllä minä ainakin toivon onnistuvani kasvatuksessa niin, että laatu ja tyyli ovat lapsilleni tärkeämpiä kuin merkki. Tai että onnistuisin edes siinä, että ymmärtäisivät sen verran laadun ja tyylin päälle, etteivät ainakaan ostaisi järkyttävää roskaa pelkästään merkin takia. Tai edes siinä, että heidän ei tarvitsisi menettää luottotietojaan siksi, että ovat ostaneet jonkin idioottimaisen vaatteen.

Mutta yleisemmin, ainahan nuoriso on käyttänyt kaikki rahansa ja vinkunut vanhemmiltaan jokaisen irtoavan lantin. Nykyään kun tehdään yksi lapsi siinä vaiheessa, kun on kymmenen vuotta työuraa takana, riittää perheissä paremmin rahaa lapsille. Mutta oikeasti kovin yleistä tämä ei voi olla, kun puhutaan Guccista eikä Gantista.

Merkit ovat lapsille luultavasti sen takia vetoavia, että on helpompi sanoa, että Gant on parempi kuin H&M tarkoittaen, että mikä tahansa Gant missä tahansa yhteydessä on parempi kuin mikään H&M missään yhteydessä. Tyylistä ja laadusta jotain ymmärtäminen vaatii tiettyä hienostuneisuutta, jota lapsilta harvemmin löytyy. On helpompaa vetäytyä merkkivertailun turviin.

Tästä ilmiöstä on muuten vaikea puhua mainitsematta (lähinnä maahanmuuttajista koostuvia) jengejä. Sekä esimerkiksi Lähi-Idän että tässä heidän ihannoimassaan gangsta-kulttuurissa menestyksen osoittaminen ulkoisesti on tärkeää. Rikollisuudesta myös saadaan rahaa, ja merkkituotteita myös varastetaan omaan käyttöön.

Asiallisesti kirjoitettu totuuksia. Hyvä postaus. Kasvatuksen piikkiin (ja kulttuurin joissakin tapauksissa kuten yo. lainauksessa mainitaan) hyvin pitkälti. Toki aina on ollut myös niitä, joille ei ulkoista selitystä välttämättä löydy. Mutta useimmissa tapauksista asia takuulla on juuri niin kuin nimim. jrenard kirjoitti.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 112