Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Laurentius

Sivuja: [1] 2 3 ... 156
1
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 02.02.24 - klo:11:55 »
Tämä on sitten niin kaukana Keikari-approved tyylistä kuin olla ja voi, mutta ostin yli 10 vuotta sitten Kickstarterin kautta tällaisen

https://www.crabbygear.com/collections/v2-elastic-series/products/v2-crabby-wallet-black

ja toiminut erittäin hyvin, täysin ehjä yhä vaikka päivittäisessä käytössä ollut. Yhteen lokeroon mahtuu useampikin kortti, joten käytännössä mukana kulkee koko ajan 7 korttia.

Nykyään näyttää olevan valikoima aika paljon laajempi.

2
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 04.11.23 - klo:19:51 »
Tietääkö joku josko Helsingin tai Tampereen kivijaloista löytyisi correspondent-tyylin kenkiä? Al Capone -hengessä kyselen…

3
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 28.10.23 - klo:18:56 »
^ Minä olen väärä ihminen kommentoimaan tätä, sillä olen ensisijaisesti vintage-, toissijaisesti klassikkomerkkien, ja kolmanneksi sveitsiläisten kellojen ystävä.

Säännön vahvistava poikkeus on Grand Seiko.

Miyotan koneistolla oleva brittiläisyyteen vetoava uudisdesignbrändikello vetoaa minuun yhtä paljon kuin Dressmanin alennusmyynnissä oleva polyesterisolmio.

En näe noissa kelloiharrastajana oikein mitään mielenkiintoista, mutta Seeker-nimisen malliston 37mm on ihan nätin näköinen.

Ymmärrän että tällä foorumilla mielipidettä kysyttäessä haetaan positiivista vahvistusta omaan näkemykseen ja rohkaisua hankintapäätökseen, mutta minulta sitä ei tässä kohdin saa :-)


4
Etiketti / Vs: Tumma puku
« : 14.10.23 - klo:16:18 »
Palatkaamme pitkästä aikaa etikettikysymysten pariin:

Olen lukenut tämän ketjun nyt alusta alkaen, ja sen myötä vahvistui käsitykseni siitä mitä tumma puku tarkoittaa.

Lähitulevaisuudessa odottaa alumni-illallinen, jossa pukukoodina tumma puku. Kaapissani tällainen onkin, mutta olen sitä käyttänyt viimeksi n. 10 vuotta sitten, ja nyt sovittaessani sitä havaitsin olleeni tuolloin ilmeisesti hoikemmassa kunnossa. Painonpudotus tekisi hyvää,ja saattaisin ehtiäkin tässä muutamassa viikossa karistamaan tarvittavan määrän vyötäröltäni, mutta tahdonvoimani puutteellisuuden johdosta näkisin, että jokin Plan B olisi syytä olla.

Tätä taustaa vasten pohdiskelen ja haen vertaistukea ajatukselle pukeutua ko. tilaisuutta varten kolmioisaiseen yönsiniseen liituraitapukuun.

En todennäköisesti olisi ainoa virallisesta koodista poikkeava, ja toisaalta uskoisin kantavani hyvin istuvan liivipukuni tyylikkäämmin kuin suuri osa muusta juhlakansasta mustat pukunsa.

Mitä ajatuksia tämä pohdintani teissä herättää?


5
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 07.10.23 - klo:19:06 »
Alpa on tullut Helsingin kivijalkaan, ja koska perustaja on tämän foorumin jäseniä, ja koska kivijalkamyymäliä täytyy stadin keskustassa olla, kävin tänään tutustumassa tuotteisiin.

Hipelöintituntuma materiaalissa on todella mukava, tuotteiden mitoitus todella hyvä minulle, ja mallisto niin värien kuin mallien puolesta ajaton, klassinen ja tyylikäs.

Palvelu liikkeessä oli erinomainen, asiointikokemuskin oli siis superpositiivinen. Ostaminen on mukavaa kun myyjällä on näkemyksiä ja suosituksia.

Ostin vaalean (ja elämäni ensimmäisen) polokauluksisen neuleen, ja mitä todennäköisimmin palaan vielä uusien hankintojen merkeissä paikalle.

Tämä on ei-maksettu mainos 😉.

6
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 24.06.23 - klo:10:16 »
Onko kenelläkään jakaa kokemuksia Helsingin Munkkiniemessä tomivalta Vaatturiliike Niko Pelkosesta?

7
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 20.05.23 - klo:21:54 »
^Tarkoitatko tuolla kenties ostokuittia, joka todistaa kengät maksetuiksi täydestä arvostaan? ;-)

8
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 19.05.23 - klo:19:42 »
Vanhat vintage -kengät narisevat, etenkin mitä kovemmalla alustalla askelletaan. Olen ensiapuna tarjonnut pohjien rakenteeseen sekä sisä- että ulkokautta rasvaa, mutta tuloksetta. Mistä tuo natina johtuu, ja kannattaakohan viedä suutarille kyselemään josko saisi korjattua? Kyseessä aikanaan kirpparilta löytyneet Churchin mokkabroguet. Käyttäisin muuten mieluusti, mutta tuo nitinä häiritsee.

9
Kulttuuri / Vs: Mitä luet nyt?
« : 07.05.23 - klo:20:02 »
Markiisin teos on kieltämättä hieman hämmentävä.

Apollinairen Guillaume kirjoitteli toistasataa vuotta sitten kirjan nimeltä Hirveä Hospodar, ja sanoisin sen suoraviivaisessa brutaaliudessaan olevan teemallista sukua Markiisin kirjoituksille.

10
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 23.04.23 - klo:17:48 »
Olen kyllä kenkälusikkaa käyttänyt. Aina sitä ei ole ollut tarjolla, mutta kotona kyllä. Muissa kengissä ei tätä ole ilmennyt, tosin tämä on ehkä eniten käyttämäni kenkä yli 10v ajalta.

11
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 23.04.23 - klo:13:25 »
Vinkkejä tällaisen vaurion korjaamiseen / peittämiseen? Lähinnä siis haen keinoja peittää näkyviltä tuo.Onko nahalle paikkatarroja?


12
Mun mielestä kaikki Zelenskyin pukeutumisesta ei selity sodalla, esim. kun vierailee turvallisessa maassa.

Zelenskyin pukeutuminen on viestintää, ja mielestäni hyvin tehokasta sellaista.

Tilannekohtainen pukeutuminen voi saada monia erilaisia muotoja...

13
Toinen ongelma mistä olen kuullut nahkapohjaisten kenkien suhteen on, että vesi ja kosteus pilaa kengät. Suomessa on märkää aika usein. Varsinkin kalossien kanssa, jos sepelit tekee pienenkin reiän niin tulee vettä sisään kalossin ja kengän väliin. Yksi ratkaisu on pitää talvikenkiä ulkona ja kuljettaa pussissa nahkapohjaiset kengät, jotka sitten laittaa sisällä jalkaan. Onko muita niksejä tähän ongelmaan?

Nyttemmin tulee toimistolla käytyä harvoin etätyön ollessa minulla vallitseva työskentelymoodi, mutta minulla on toimistolla odottamassa erikseen sisäkengät. Omaksuin tämän tavan jo yli vuosikymmen sitten.

Toisaalta, jos työ on liikkuvaa kuten tilintarkastajilla, konsulteilla, jne., on tilanne tuo kuvaamanlaisesi. Nahkapohjaisten kenkien puolipohjaus lienee yksi keino, mutta siitä eivät kaikki pidä.

14
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 28.01.23 - klo:19:59 »
Kovinkaan aktiivisia eivät nämä foorumit nykyään ole, mutta mainittakoon täällä silti että Sauman alesta tuli tänään poistettua kaksi Gran Sasson neuletta. Perusfilosofiani on, että koskaan ei ole liikaa sinisiä neuleita kaapissa ja käytössä.

15
^Ystävämme Alhazen sanoitti sen mitä itsekin mietiskelin: tasku ei ole taskuliinaa varten, vaan tasku on takkia varten. Jollei sitä olisi, olisi takki tavallaan muotopuoli. Se on nykyään visuaalinen elememtti, ja taskuliina siinä jo lisäkoriste ikään kuin.

Sivuja: [1] 2 3 ... 156