Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Colt

Sivuja: [1] 2
1
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 10.01.24 - klo:17:36 »
Tietääkö kukaan mistä kannattaisi tiedustella frakin kaulussilkin vaihtamista?

2
Etiketti / Vs: Tumma puku
« : 08.01.23 - klo:22:10 »
Itse pidän harmaata tai tummansinistä solmiota täysin asianmukaisena, jos pukukoodi on tumma puku. Jos tummalla puvulla korvaa frakin, olisi ehkä solmion syytä olla harmaa.

Itse olen käyttänyt isänmaallisissa tilaisuuksissa myös tummansinistä solmiota hieman tilanteesta riippuen. Nyrkkisääntönä päivällä sininen, illalla harmaa. Omani on helmenharmaa ja siinä on herringbone kuviointi eli mielestäni aika hillitty ja sopiva hienoimpiinkin juhliin.

Pihalla tulee kylmänä vuodenaikana patsasteltua tummassa puvussa vähintään neljä kertaa vuodessa, joten olen oppinut pukeutumaan sään mukaan.

Lakkina talvella koivistolainen tai nollakeleillä sekä tuulettomalla säällä ehkä huopahattu. Eipä tuo turkislakki ole huomiota herättänyt, etenkin kun aika monella muullakin sellainen yleensä on. Pipoa en puvun kanssa suostu käyttämään. Nikita tulee laitettua päähän, mikäli sää on todella jäätävä ja ulkona joutuu oleilemaan pitkiä aikoja. Tällöin oxfordit vaihtuvat mustiin chelsea-saappaisiin.

3
Etiketti / Vs: Tumma puku
« : 29.09.22 - klo:15:06 »
Pukukoodina tumma puku ja kunniamerkit. Muistan lukeneeni takavuosina lehtijutun, jossa väitettiin, että kunniamerkkejä käytettäessä ei käytetä solmiohakaa (solmionpidin).

Olikohan kyseessä yhden ihmisen mielipide vai oikeasti etiketin määräämä asia?

4
Maakunnassa asuvan näkökulmasta tärkeimmät puutteet ovat seuraavat:

-Laadukkaat kengät
-Pitkät päällystakit
-Hatut
-Sukat

Reunoskenkiä ei saa käytännössä mistään.

Päällystakit ovat niitä kauheita vetoketju-nappi-hybridejä.
 
Jos hattuja löytyy niin ne ovat malliltaan outoja viritelmiä tai lätsälakkeja.

Sukkia saa pitkävartiseina ainostaan mustana.

Taskuliinoissa ja solmioissa sentään tilanne on parantunut ja valikoima on jopa ihan kelvollinen.

5
Etiketti / Pukukoodi: cocktail
« : 27.03.22 - klo:23:25 »
Tämä pukukoodi ei ole koskaan täysin avautunut minulle. Olen kuullut selityksen jonka mukaan cocktail-pukukoodi on jotain arkipuvun ja tumman puvun väliltä.

Eli, olisiko oikea valinta vaikkapa sininen puku, valkoinen kauluspaita ja värikäs solmio?

Mikä on teidän käsityksenne pukukoodista ja kuinka itse pukeutuisitte?

6
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 09.03.22 - klo:18:12 »
Löytyykö foorumilta muita taskukellomiehiä? Taskukelloa käytän luonnollisesti aina frakin kanssa, koska muut kellot olisivat tyylivirhe. Taskunauris näkee käyttöä myös kolmiosaisen puvun liivin taskussa vähän tavanomaista hienoimmissa (ilta)tilaisuuksissa.

Joku voisi tietysti väittää, että taskukello ei enää kuulu nykyaikaiseen pukeutumiseen, mutta se on kai meistä itsestämme kiinni. En koe kelloa larppiesineeksi, eikä hillitty kello tai kellonvitja ole liian räikeä osana kokonaisuutta. Käyttökerrat vuodessa voi
tosin laskea sormilla, mutta aina tähän mennessä jokainen kerta on tuottanut minulle iloa ja olenpa kuullut kellosta kehujakin.

Mielestäni taskukellot ovat kuin kunniamerkit tai pinssit yms. jäsenmerkit: on tiedettävä missä ja miten niitä tulee käyttää, eli ei aina ja joka paikassa, mutta sopivissa tilanteissa ne kruunaavat asun.

7
Etiketti / Vs: Frakki
« : 09.09.21 - klo:23:33 »
Taas kerran heräsi kysyttävää frakin asusteista.

Kuinka frakin valkoisten nahkahansikkaiden kanssa kuuluu menetellä ruokaillessa tai esimerkiksi maljoja nostaessa? Pidetäänkö hanskat kädessä vai riisutaanko ne yhdessä hatun ja päällystakin kanssa jo naulakolla? Internet antaa aiheesta ristiriitaista tietoa.

8
Etiketti / Vs: Miten rikot pukeutumisetikettiä?
« : 19.03.21 - klo:18:28 »
Itsenäisyyspäivän juhlissa ja muissa tumman puvun vaativissa isänmaallisissa tilaisuuksissa saatan käyttää helmenharmaan solmion sijaan sinistä solmiota. Kun käytän helmenharmaata solmiota, siinä on hillitty kuviointi.

Yleisesti ottaen en varsin konservatiivisena pukeutujana tykkää rikkoa etiketin rajoja, vaan erottaudun noudattamalla etikettiä ja pukeutumalla hyvin.

9
Etiketti / Vs: Tumma puku
« : 19.03.21 - klo:18:18 »
Kuinka formaaliksi royal blue värinen puku lasketaan? Voiko sitä käyttää kun kutsussa mainitaan tumma puku kunniamerkein? Onko kuitenkin varminta vetää tylsästi mustassa?

Toinen kysymys. Mikä on raadin näkemys kunniamerkkien käyttämisestä kolmiosaisen tumman puvun kanssa? Toimiiko kokonaisuus paremmin ilman liiviä? Kolmiosaisen puvun tultua nykyaikaina harvinaiseksi, en ole nähnyt esimerkkejä tällaisesta?

10
Mustista Barkerin chelsea bootseista kaveri kysyi kuinka saan ne pysymään noin hyvän näköisenä. Laadukkaat kengät, lepolestit ja hyvä huolto olivat taikasanat

11
Asut ja pukineet / Vs: Hatut
« : 07.02.21 - klo:18:03 »
Pitääpä ehostuttaa oma kirppislöytö fedora ja homburg. Mitään tekosyitä ei ole kun palvelu on noin halpaa

12
Vapaa sana / Vs: Sartoriaalinen itsensäruoskimisketju
« : 07.02.21 - klo:16:56 »
Itse voin muistella kauhulla vanhaa pukeutumista. Oli 100% polyester pukua ja solmio samasta materiaalista. Jalassa kantikasta muovikenkää, Eccoa, rumaa lenkkaria, reisitaskuhousua yms. Nykyisin maku on onneksi kehittynyt ja tästä on kiittäminen internetin ihmemaailmaa ja Keikarin blogia, jota lukemalla ensimmäisen kerran kiinnostuin toden teolla pukeutumisesta.

Eipä ilman nettikauppoja olisi hirveästi mahdollisuuksia edes hankkia monia laadukkaita pukineita tänne pohjolan perukoille. Väitän että ilman britti-ebayta kulkisin paljon huonommissa jalkineissa vielä tänäkin päivänä.
13
Asut ja pukineet / Vs: Hatut
« : 25.07.20 - klo:21:02 »
Katukuvassa on alkanut näkyä ruskeita fedora-tyylisiä hattuja nuorison päässä. Sinänsä piristävää kun hattuja pitkästä aikaa näkyy laajemmin katukuvassa.

Tutkin hieman enemmän asiaa ja vähemmän yllättäen muodin syyksi paljastuivat Halvan & Mauttoman massoittain maahantuomat keinokuituhatut.

Suunta on oikea, mutta muoto väärä. Pääkaupunkiseudun ulkopuolella hattuja näkyy muutenkin valitettavan vähän.

14
Asut ja pukineet / Vs: Turo Tailorin paluu
« : 16.07.20 - klo:20:49 »
Hankin jokin aika sitten Turon sinisen pikkutakin. Kangas oli erityisen miellyttävää 40% puuvilla ja 60% villa sekoitekangasta ja muistaakseni jonkin Italialaisen kutomon valmistamaa.

Takki on rakenteeton ja keinokuiduton olemus tekee siitä oikein miellyttävän, etenkin kesäkeleillä.

Hinnasta minulla ei ole mitään käsitystä, koska ostin takin käytettynä. Mielestäni tämä osoittaa että Turolla ollaan hitaasti siirtymässä oikeaan suuntaan. Hinta tietysti ratkaisee parempien tuotteiden menekin...

15
Asut ja pukineet / Vs: Corona-tyylit
« : 21.05.20 - klo:09:10 »
Itse olen yrittänyt pitää ylläpitää tasoa myös kotipukeutumisessa. Täytyy myöntää että aluksi parta jäi ajamatta, kotona ajelehdin puolipukeissa tai collegehousut jalassa ja kauppareissut suoritin usein vähän tavallista rähjäisemmän näköisenä.

Jossain vaiheessa sitten ryhdistäydyin ja totesin että myös poikkeusaikoina on mukava pukeutua hyvin. Päätin että arvostan itseäni sen verran, että en kulje kotona tai ihmisten ilmoilla Ryysyrannan Joosepin näköisenä.

Sivuja: [1] 2