Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Specs

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 7
31
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 07.12.15 - klo:17:42 »
...Ja nämä tuli muutama päivä sitten. Peurannahkahanskat kashmirvuorella Romaniasta, eBayn verkkokaupan kautta. Piti olla keltaiset mutta ovat lähinnä kellertävän vaaleanruskeat. Jo kokoa isommat kuin odotin. Menevät ehkä vaihtoon.


32
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 07.12.15 - klo:17:37 »
Sebagon Docksidesit, Artisan Collection, Horweenin nahasta. Amerikan Amazonista alennuksella. Oikein kenkäpussitkin on mukana.


33
Asut ja pukineet / Vs: Mittatilauspaidat
« : 04.12.15 - klo:23:54 »
Se kuulostaa hyvältä. Onko mahdollisuutta pehmeisiin kauluksiin ja/tai muihin sen tyyppisiin hienouksiin? Tai kopioida oma istuva paita?

34
Asut ja pukineet / Vs: Luxire
« : 04.12.15 - klo:23:51 »
↑↑Valmiista paidasta otin hiljattain mitat. Tai oikeastaa kahdesta, joista yhdistelin. Luxirehan tarjoaa koepaitaa halvalla, jos lähtee kokeilemaan heidän omaa mitoitustaan. Kangasta ei kai koepaidassa voi itse valita.

Ensimmäisessä Luxiren oxford-paidassani hihat olivat juuri käden mittaiset, joten ajattelin seuraavaan ottaa hieman täällä toisaalla suositeltua liikkumisvaraa, ettei kalvosin hinaudu ylös kättä ääriasentoihin liikuttaessa.

Tilasin myös Etonin popliinipaidasta kopioimani ovelan kalvosimen jonka voi muuttaa kaksinappisesta säädettävästä kalvosimesta ranskalaiseksi poistamalla napit. Tajusin vasta myöhemmin että en tule koskaan tekemääm oxford-paidasta paitaa ranskalaisilla kalvosimilla. Hätäpostia Luxirelle, josko jutun voisi perua, mutta paita oli jo viimeistelyvaiheessa ja oli myöhäistä. No, ei liene iso virhe. Oppina tästä on että erikoisratkaisuissa kannattaa miettiä moneen kertaan.

Toinen idea on (jonka sain italialaisesta nettikaupasta) on että voisi tilata varakalvosimet  ja -kaulukset paidan mukaan, mikä tietysti jatkaa paidan ikää jos voi vaihtaa uudet kuluneiden tilalle. Monesti paita kuluu juuri kauluksesta ja kalvosimista. Tätä voisi kokeilla arvokkaamista paitakankaista tehdyille paidoille.   

CoccoBillille kiitokset chino-linkistä.

35
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 04.12.15 - klo:23:27 »
Jaa, nyt näyttää lupaavalta; löysin Etsystä nahkakaupan joka myy Shinki Hikakun naturaalia pollea. Hintaa on tietysti mutta pitääpä laittaa tuumaukseen. 

36
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 04.12.15 - klo:22:41 »
Meerminille juuri ehdotin sellaista. Tuo Carminan kenkä on kyllä hieno mutta haluasin pitkävartiset. Chausser Japanista tekee valmissaapasta, mutta senkään malli ei ole ihan se jota haen. 

37
Asut ja pukineet / Vs: Mittatilauspaidat
« : 03.12.15 - klo:20:41 »
Onko foorumilaisilla kokemusta italialaista MTO nettipaitakaupoista? Olen katsellut Nero Note-kauppaa ja Marguttia. Tarjolla mm. Albinia ja Thomas Masonia. 

38
Asut ja pukineet / Vs: Luxire
« : 03.12.15 - klo:20:32 »
Mikäs kangas chinoihin tuli? Neiviä vaaleampi sininen voisi kiinnostaa. Niitä on liian vähän tarjolla.

39
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 03.12.15 - klo:20:24 »
↑↑ Kyllä, monenlaista nahkaa löytyy värjäämättömänä, mutta ei sitä shell cordovania. Se olisi tavoite, koska on helppohoitoista ja kestävää. Mutta ehkä vasikka patinoituu paremmin. Rosznyailla on vasikkaa, puhvelia ja erilaisia mokkatyyppisiä nahkoja kromi- ja kasviparkituksella, joten harkitsen niitä. Sitten on markkinoilla Horweenin naturaalista chromexelistä kenkiä, päätähuimaavalla hintalapulla. Esim. yhdessä nettiliikkeessä Aldenin longwingit. Hienot kyllä olis.

Olen tuota värinpoistoakin miettinyt, mutta riskinsä siinä on ja tavallaan hölmöä. Meermineillä voisi tietty tässä projektissa pienentää rahallista riskiä.     

40
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 02.12.15 - klo:19:15 »
Kyselin Septieme Largeurilta pari vuotta sitten; eivät halunneet myydä ilman patinaa. Voisin tietysti yrittää taivutella uudemman kerran. Tai myisivätköhän nahkaa jonka sitten teetättäisin muualla...

41
Asut ja pukineet / Vs: Luxire
« : 01.12.15 - klo:15:58 »
Luxiren sammarit tulivat eilen. Jotain tyydyttävää tässä 700g vakosametissa. Mitat olivat sovitunlaiset, mutta ei tullut tuplatsekattua kaikkia mittoja joten lahkeet ovat pari senttiä liian pitkät.
Toinen moka on että tilaamani Daks Adjusterit ovat käytännössä hyödyttömät eivätkä kiristä vyötäröä yhtään. Liian löysät joustinnauhat ja lisäksi olivat tehneet split waistbandin ilmeisesti tilaamiani henkeselinnappeja ajatellen. Nämä kaksi rakennetta eivät sovi yhteen. En toki tiennyt että tekevät splitin taakse.

Samalla kun lyhennytän lahkeet niin taidan poistattaa koko turhakkeen ja ompeluttaa varalle tilaamani vyölenkit jotka ovat kuvassa takana. Onneksi olin kaukaa viisas siinä kohtaa. No, MTO:n oppirahoja.   42
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 01.12.15 - klo:15:40 »
Kirjoitin eilen Meerminille että olisiko heillä kiinnostusta pistää pystyyn MTO-ryhmä japanilaisesta luonnonvärisestä, värjäämättömästä shell cordovanista jota kai Shinki Hikaku tuottaa, ja josta Chausser on tehnyt saapikkaita. Komeat olis minun mielestä. Kyselin niitä jo vuosia sitten kun heillä oli jotain näytepaloja värjäämättömästä cordovanista. Siihen aikaan kun vielä tekivät yksittäisiä tilauspareja.   

Vastasivat että "We Strongly consider your suggestion for upcoming MTO groups & will inform you if finally a style like the one your suggest is being offered."
Eli joku standardivastaus, ei kannata varmaan henkeä pidätellä. Rosznyialla oli kanssa sellaista pollea vuosi sitten mutta siihenkään en tarttunut ajoissa. Oli loppunut.

Sillä välin pitäisi hankkia varmaan jotkut yllä olevan kaltaiset vaikka Meerminiltä, että saisi rasitusta vähemmälle niiltä ainoilta nilkkapituisilta kengiltä jotka on talven varalle, venesaappaiden lisäksi.   

43
Vapaa sana / Vs: Velmuiluketju
« : 30.11.15 - klo:12:55 »
Tässä taisi olla esimerkki siitä räätälin mainitsemasta makkarankuorimuodista.

44
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 30.11.15 - klo:12:52 »
Miltä vaikuttavat nuo Meerminin saapikkaat? Olen katsellut niitä itsekin. Ja paria muuta mallia. 

45
Asut ja pukineet / Vs: Barbour
« : 28.11.15 - klo:22:07 »
Tässähän kannattaa muistaa mitä täällä on toisaalla jo todettu oman pukeutumisen kehittymisestä; alussa voi tulla larppausmieliala sellaisistakin vaatteista joita haluaa pitää, tai joihin tuntee vetoa. Se haihtuu vähitellen kun vaatteesta tulee oma, ja omaksuu ko. vaatteen kantamisen asenteen. Tai pikemminkin kaivaa esille sisällään jo olleen taipumuksen ja päästää sen toteutumaan. Mikä on "voimauttavaa" itsestä uusien puolien löytämistä ja kasvamista. Tätä kasvua ja sen nopeutta voi säädellä pikkuhiljaa totuttamalla itseään uusiin vaatteisiin ja yhdistelmiin vaikka kaipaisikin pidemmälle. Itse säädän monesti jotain formaalimpaan tai klassiseen suuntaan vievää vaatetta kasuaalimpaan suuntaan eri yhdistelmillä. En halua vetää huomiota puoleeni, ainakaan "väärällä" tavalla.

Esimerkkinä toimii yllä mainittu huopahattu; fedora tai vaikka trilby. Itselläni on kynnys siinä. Tunnen vetoa niihin mutta en osaisi pitää niitä ainakaan trenssin kanssa (toistaiseksi, tässä maassa). Barbourin kanssa ehkä joku päivä. Pitäisi kai hakeutua sovittelemaan niitä hattuja. Ja tässä vanhetessahan niistä voi tulla "sopivampia". Hitaasti hyvä tulee, jo ympäristön ja kuluttamisesnkin kannalta. 

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 7