Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Specs

Sivuja: [1] 2 3 ... 7
1
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 05.03.20 - klo:18:44 »
Totta. Nyt jo jonkin aikaa asiaa tunnusteltuani olisin valmis lähtemään koosta (UK) 9. Tuntuu että kaikkeen tottuu ja jos kenkä ei aiheuta terveysongelmia eikä muuta ahdistusta, niin ehkä kyse on enimmäkseen makuasiasta. Ei liene olemassa yhtä oikeaa istuvuutta. Pidin siis tuota ysiä aikaisemmin ja vaihdoin vuosiksi pienempään (möin esim. ysi koon C&J:n cordovan Bradfordit veljelleni) enkä ole havainnut haittaa, mutta kun koosta vihjattiin niin väljempikin menisi. Eli edessä kai paluu menneeseen.   

2
Asut ja pukineet / Vs: Luxire
« : 05.03.20 - klo:18:33 »
Kiitos vinkistä. Pitää pistäytyä Saumassa.

3
Asut ja pukineet / Vs: Luxire
« : 28.02.20 - klo:17:25 »
Vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta. Se koesovitus olis varmaan hyvä. Itselläni pitäisi saada ensin yksi mieleinen takki että voisi sitä sitten kopioida. Pitänee aloittaa mittatakilla jossain täällä kotipuolessa. Milloinkahan ne Sauman mittapäivät oli...? Helsingissä on varmaan muitakin vaihtoehtoja? En ole oikein perillä nykytilanteesta.

4
Asut ja pukineet / Vs: Luxire
« : 19.02.20 - klo:18:17 »
Mitä mieltä raati on Luxiren irtotakeista? Onko kukaan tilannut? En löytänyt niistä tarkempaa rakennekuvausta enkä oikein muutakaan infoa.

5
Asut ja pukineet / Vs: Pitti Uomo
« : 17.01.20 - klo:15:03 »
https://www.youtube.com/watch?v=criXYoqGoU0

Mukava tietää, että kveekoilu on edelleen voimissaan. Neljäntoista minuutin video tuoreimmilta messuilta. Aika monta englannin aksenttia on saatu mahtumaan samaan videoon.

Tuossa alussa oli hauska huomata että Bernhard Roetzel kehuu Hampurilaisen Ladage & Oelken duffelia jollainen itsellänikin on. Kestää ainakin kumiluoteja. Sitä vain ihmettelen että miten kylmä Firenzessä voi olla että tweed-puvun päälle vielä raskas duffeli...? 

6
Asut ja pukineet / Vs: Harmaat flanellihousut - mistä?
« : 22.12.19 - klo:19:19 »
Kiitos vastauksesta ja linkeistä. Itselläni on yhdet siitä raskaasta 600 grammaisesta twillistä tehdyt housut ja ne tuntuvat hyvältä olkaimien kanssa pidettyinä, vastustavat ryppyjä hyvin ja ovat yllättävän viileän tuntuiset jalassa, ei tosin ihan lämpimimmän kesän housut. Ei myöskään lämmitä talvella, minkä takia flanellit olisivat varmaan hyvät. Haluaisin toiset siitä samasta eri yksityiskohdilla. Mutta se kevyempikin alkoi nyt kiinnostaa, samoin whipcord. Linkissä selailtu Holland & Sherryn valikoima vaikutti hyvältä.

Ongelmana noissa paksummissa on myös että ne tuntuvat kaipaavan kaverikseen muita paksuja kankaita ja voivat vaikuttaa eriparisilta kevyiden kanssa.   

7
Asut ja pukineet / Vs: Harmaat flanellihousut - mistä?
« : 14.12.19 - klo:16:37 »
Ok, hyvä tietää. Löytyykö housujen vyötärön kiristimiin (miksi niitä nyt kutsutaan...?) solkia eri malleissa? Ajattelin sellaisia kullan värisiä messinkisiä. Kuvissa on silmiin sattunut ohuita joissa soljesta ei jää paljoa näkyviin. 

Entä löytyykö tukevampaa (n. 600g) cavalry twilliä valikoimasta, tai saako tilauksesta?

8
Vapaa sana / Vs: Klassinen pukeutuminen vs. "Larppaus"
« : 08.12.19 - klo:15:29 »
Tämähän on ihan mielenkiintoista keskustelua, mitä nyt tuo "kulttuurimarxismi"-selittely masentavasti muistuttaa vanhoista huonoista ajoista.

Itse olen juuri "kulttuurimarxisti" ja syväekologisesti ajatteleva viherpiipertäjä mutta myös Scrutonia lukeva ultrakonservatiivi esteettisessä maussa ja monissa tapakulttuurijutuissa. Ne näyttävät pinnallisesti katsoen olevan ihan eri maailmoista ja joskus se häiritsee minua. Kauempaa katsottuna ristiriita häviää. Se että yrittää nykymaailmassa tavoittaa jonkun täysin saumattoman ja ristiriidattoman maailmankatsomuksen, sen enempää konservatiisen tai liberaalin, on mielestäni epäilyttävää, ehkä jopa patologista. Hälytyskellojen pitäisi soida. Tai vähintään epäillä herkkyyden ja nyanssien puutteesta. Yksiselitteisyys, selkeys, ehdottomuus ja epäilyn puute on mielestäni pelokkaan ja hämmentyneen pakoa todellisuudesta (omaakin kokemusta on) eikä voi päättyä kovin hyvin, kuten olemme historiasta oppineet ja mitä todistamme parhaillaan kaikkialla. 

Itseäni koko tämän vyyhden selittämisessä kiehtoo kulttuurintutkijoiden käyttämä käsite "metamodernismi", jossa modernismin ja postmodernismin jälkeen siirrytään kaipaamaan jotain muuta ja käännytään menneisyyteen inspiraation lähteenä. Se selittää niin hipsterit kuin rajakitkin, täällä todetun klassisen pukeutumisen kuin monet nyt nähtävissä olevat yhteiskunnalliset murrokset. Nostalgia on kaikkialla eikä se ole ainoastaan huono asia. Modernismi katkaisi yhteytemme jatkuvuuteen ja monet meistä kaipaavat juuri tuota jatkuvuutta ja muita kulttuurimme pannaan julistamia asioita, kuten kauneutta. Osasyynä on jo täällä mainittu kapitalistinen totalitarismi jolle tämä jatkuvuuden katkos sopi mainiosti. Modernismi möi meille utopian uudelta maailmasta ja ostimme sen kyselemättä. Tämä sopi yllättävästi niin kapitalisteille kuin kommunisteillekin. Metamoderni ei sivuuta sen enempää esimoderniin tai moderniin kuuluvia saavutuksia kuin postmoderninkaan, vaan "oskilloi" näiden välillä, tai ehkä pikemminkin uskoo niihin simultaanisti, pystymättä kieltämään mitään niistä tai niiden saavutuksista.

Olen taipuvainen ajattelemaan Tamperelaisten filosofien ja "kulttuurimarxsistien" Vadénin ja Salmisen tavoin että kaiken tämän mahdollisti ennennäkemätön energiamurros, fossiiliset polttoaineet. Kun porukka saa ihmishistorian mittakaavassa silmänräpäyksessä käyttöönsä valtavan määrän "energiaorjia", sekoittaa se se yksilön pään sekä yhteiskunnan. Ajatus että että kaikki voidaan luoda uusiksi alkaa houkuttaa ja kulttuuriin tulvii valtavasti uusia ajatuksia ja pluralistisia arvoja. Se heijastuu kaikkialle. Lisäksi tämä energiaperusta kätkee itsensä omaan runsauteensa, ja on vasta nyt kun olemme jälleen totaalisen energiamurroksen edessä, tulossa näkyväksi. Mitä fossiilisten jälkeen? Millaista yhteiskuntaa ja kulttuuria voimme ylläpitää? 

Jos tästä näkökulmasta katsotaan klassista tyyliä ja larppausta, on se minusta täysin luonnollista kääntymistä sinne mikä on ollut kauan kielletty; menneisyyteen. Kulutususkontomme ja sen kapitalistinen papisto sekä sen valtavat resurssit omaava propagandakoneisto (lue: markkinointi) on ylläpitänyt pimeyttämme ja sokeuttamme valtavin ponnistuksin. Ei ihminen ole nykyisenkaltainen kuluttaja ellei häntä siihen aivopestä giganttisella koneistolla ja pidäkkeettömällä ahneudella.

Itselläni maalarina se näkyy ihailuna ja inspiraation hakemisena modernia edeltävästä taiteesta ja akuuttina kauneudenkaipuuna. Pukeutujana sellaisen tyylin hakemisena joka edustaa skeptisyyttä muotioikkujen, trendien ja sartoriaalisten käärmeöljykauppiaiden väitteisiin. Tämä ei mielestäni sulje pois yhteiskunnallista uudistamista tai radikaalejakaan poliittisia näkemyksiä, päinvastoin ne ovat samaa liikettä kohti hyvää, totta ja kaunista.

Dapperin kanssa koen olevani samassa veneessä, mutta ihan eri maailmanselityksellä. Olen lukenut Sarastuksen Hännikäistä kirjan verran eikä se tehnyt kovin suurta vaikutusta, varsinkaan positiivista. Haparoimme uuden edessä ja etsimme vastauksia kaipauksiimme, mutta säilyttäkäämme skeptisyytemme helppoja selityksiä kohtaan. Ja varsinkin, myötätuntomme itseämme ja muita kohtaan, jotka pimeydessä vaellamme.

       

 

9
Asut ja pukineet / Vs: Mittatilauspaidat
« : 07.12.19 - klo:18:17 »
Kiitän. Tämä vahvistaa kiinnostustani. Pitääpä vielä kirjoittaa heille ja kysyä kauluksen vuorikankaasta.

10
Asut ja pukineet / Vs: Mittatilauspaidat
« : 07.12.19 - klo:16:17 »
Ahaa, hyvä tietää. Kuvista ei aina saa selvää. Vaikuttaa hyvältä. Onko paitasi sitä rennompaa vai business-nappikaulusta? Näkyy olevan kahta tyyliä. En tykkää kauluksessa niskassa olevasta napista joten se business-vaihtoehto olisi oma valintani. 

11
Asut ja pukineet / Vs: Harmaat flanellihousut - mistä?
« : 07.12.19 - klo:16:09 »
Ei ole itselläkään jäänyt yksikään tulliin.

12
Asut ja pukineet / Vs: Mittatilauspaidat
« : 07.12.19 - klo:16:07 »
Hei, kiitos linkeistä ja vihjeistä! Hienoa, pitääpä tarkastella. Onkohan tuolla Shirtonomyn paidalla liimatuetut kaulukset? En löytänyt infoa siitä...Cainessa pitää ehdottomasti piipahtaa uudelleen paremmalla ajalla. Onko kellään tietoa niiden paitojen laadusta?

13
Asut ja pukineet / Vs: Mittatilauspaidat
« : 07.12.19 - klo:09:41 »
Tietääkö kukaan onko kellään MTM valmistajalla off-white tai kermanvalkoista oxfordia valikoimissa? Harvinaisia näyttävät olevan. Michael Spencerillä ameriikassa näkyy olevan, mutta jos sais hypisteltäväksi ensin niin aina parempi.

Luulisi että niitä olisi enemmän, kun se mielestäni toimii monella paremmin kuin kirkkaan valkoinen, joka voi tehdä kantajastaankin kelmeän. Itsellä ainakin. 

14
Asut ja pukineet / Vs: Harmaat flanellihousut - mistä?
« : 07.12.19 - klo:09:35 »


Tänään Black Friday -hintaan. https://herrainpukimo.fi/mittatilausflanellihousut.html


Onko Herrainpukimolla tuota keskiharmaana?

Tai teettekö asiakkaan omasta kankaasta? Olisi tukevaa luonnonharmaata villa-alpakka lodenkangasta josta haluaisin lämpimät ja tuulenpitävät talvihousut.

15
Asut ja pukineet / Vs: Harmaat flanellihousut - mistä?
« : 07.12.19 - klo:08:20 »
Kiitos vinkistä. En ole tuota kopioimista kokeillut. DHL:ääkös se Luxire käytti postittamiseen...? Jonkinverran lisäkustannusta siitä mutta kannattanee.

Sivuja: [1] 2 3 ... 7