Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Sami

Sivuja: [1] 2
1
Laatutori / MYYTY Tricker’s Malton Country brogue
« : 09.10.22 - klo:22:52 »
•Tricker’s Malton Country Brogue bootsit
-Northamptonissa käsintehty Goodyear welt-kenkä Commando-kumipohjalla
-erinomaisessa kunnossa, vähän käytetty, myyn fittiongelman takia
-koko 7,5G
-boksi ja dust bagit
-hinta sisältää postituksen
-pyyntö 270 € (Herringillä uutena 536 €)

https://m.tori.fi/vi/104000153.htm

Sovitusmahdollisuus Porissa

MYYTY •Loding Oxford brogue
MYYTY •Carlos Santos Espresso2
Myyn uudet C&J Rosemoor-oxfordit + C&J:n omat lepolestit, myös kenkien omat pussit ja laatikko mukaan.

Kengät ovat kokoa 7.5, lesti on 358, leveys E. Väri on "Tan Antique Calf". Kengissä on tammiparkitut pohjat. 358-lestissä on pitkähkö kärki. Kenkä saattaa sopia kokoa 8 olevaan jalkaankin, mikäli jalka ei ole kovin leveä.

Nyt ei ollut aikaa ottaa ja postittaa kuvia, mutta voit vilkaista kenkää valmistajan sivuilta http://www.crockettandjones.com/Product/Rosemoor-Tan

Olen sovittanut kenkiä pari kertaa sisätiloissa. Ulkona ei ole tallusteltu askeltakaan, nahkapohjatkin ovat siis uutuuttaan kiiltävät. Ostettu Classisista hintaan 380 € + 60 € (lepolestit). Myyn nyt tarpeettomana pois hintaan 360 € koko paketin.

Mitä ilmeisimmin vierailen la 10.11. Helsingissä, joten sovitus onnistuu keskustan tuntumassa, mikäli kiinnostaa. Muuten tapaaminen länsi-Suomen alueella onnistunee muina aikoina, mikäli haluat sovittaa kenkää. Laittakaa tiedustelut privana, niin sovitaan tarkemmin.

Sami

3
Kulttuuri / Crazy, Stupid, Love
« : 05.08.11 - klo:01:41 »
Syksyllä teattereihin saapuva romanttinen komedia saattaa kiinnostaa täkäläisiä, ei välttämättä tarinan osalta mutta sartoriaalisten ansioiden takia. GQ:n toimittaja totesi, että ennen ei ole nähty elokuvaa, jossa olisi kohdistettu huomio miesnäyttelijöiden pukeutumiseen yhtä suureellisesti.

Pääosan esittäjä Ryan Gosling on muuten siviilissäkin (nykyään) sangen edustava kaveri.

4
Etiketti / Tinkiminen
« : 26.05.10 - klo:23:42 »
Mitä ajatuksia herättää kaupanteon yhteydessä hienovarainen tinkiminen. Puhutaan siis alan liikkeessä asioimisesta (esim. pukimo) ja arvokkaan normaalihintaisen tuotteen (puku, kengät) ostamisesta.

Onko se moukkamaista vai asiallista? Olen lukenut, että räätälinliikkeessä tinkiminen ei osoita tahdikkuutta, mutta onko vaateliikkeessä asia toisenlainen? Kalliimman puoleista pesukonetta ostaessa kun voi saada kohtalaisen alennuksen, miksei vaatteista...

Kuulisin mielelläni myös kokemuksista, jos joku on tingannut (onnistuneesti tai vähemmän onnistuneesti). 

5
Etiketti / Onko pellavalla vielä tilaisuus?
« : 24.09.09 - klo:22:11 »
Kysynpä Keikari-kollegoilta, näettekö kovin pahana asiana, jos tulevan viikonlopun syntymäpäiväjuhlien vieraana puen vaalean pellava-villairtotakin (olipa sanahirviö) harmaiden flanellihousujen kanssa. Tänne länsirannikolle on luvattu aurinkoista, joten kesä vielä muistuttaa olostaan. Olen suunnitellut paitaa, taskuliinaa ja kenkiä myöten mielessäni kyseisen yhdistelmän, joten vain tarpeeksi painavat eriävät kommentit saavat ajatukseni muuttumaan. :)

Kutsussa ei ole määritelty pukukoodia ja otaksun pukeutumisen olevan näissä juhlissa melko rentoa. Tummaan pukuun en siis lähde (ja harmaa on vasta ostolistalla). Suomessa en näkisi tätä mokana, vaikka esim. USA:ssa voitaisiin katsoa pellavaa hyvinkin kieroon syyskaudella.

Pyytäisin kommenttejanne, herrat!

6
Kaunis elämä / Charvet - inside story
« : 27.08.09 - klo:00:13 »
Ajattelin jakaa kokemuksia kesäiseltä visiitiltä Pariisista. Ennen matkaa oli selvää, että Louvren ja Eiffelin lisäksi instituutio nimeltä Charvet kuuluisi pakollisiin kohteisiin.

Place Vendômen aukiolla on pieni keskittymä luksustuotteisiin erikoistuneita putiikkeja, lähinnä vaate-, kulta- ja koruliikkeitä. Aukion yhdeltä kulmalta löytyy Charvet, paidoistaan ja silkkituotteistaan kuuluisa herrasmiehen liike.

Jo aamulla olin päättänyt, että yli 30 asteen helteestä huolimatta en kävelisi kuin amerikkalainen turisti shortseissa liikkeeseen, vaan valitsisin istuvimman kauluspaitani, suorat housut ja kiillotetut nahkakengät. Kauluspaitaan kiinnitin erityistä huomiota, koska Charvetilla niiden päälle ymmärretään. Astuessani sisään liikkeeseen, katutason "silkkihuoneen" valtava valikoima hyökkäsi silmille. Solmioita, taskuliinoja, pyjamia, kaulaliinoja ja aamutakkeja oli kaikisssa kuviteltavissa väreissä ja kuvioissa. Vain Hermèsillä olen nähnyt jotakin lähes vastaavaa. Ei kestänyt kauan kun sain erittäin ystävällisen herran oppaakseni. Kyseinen monsieur, kuten kaikki muutkin Charvetilla, oli varustautunut taskuliinalla, joka oli Pariisin kaduilla ihmeen harvinainen näky. Englanti sujui herralta mainiosti mukavalla ranskalaisella aksentilla. Kerrottuani olevani ensikertalainen heidän liikkeessään, halusi hän viedä minut ympäri taloa tutustumaan eri kerroksiin.

Kävi nopeasti selväksi, että suurin osa Charvetin asiakkaista teettää paitansa. Valmispaitojakin toki oli, ja sovitinkin yhtä koepaitaa. (Voin nyt vastata aiemmin foorumilla esittämääni kysymykseen, onko valmispaitojenkin kaikki kuviot kohdistettu? Kyllä on, hihojen saumoja myöten.) Mittatilaukseen erikoistumisesta kertoo sekin, että valmispaidasta on olemassa vain yksi malli, edes kauluksissa ei ole variaatioita. Charvetin valmispaidan leikkaus oli varsin väljä ja monsieur välittömästi totesikin, että mittatilaus olisi minulle oikea vaihtoehto. Olin jo etukäteen harkinnut sitä, mutta hurja hinta sai toisiin aatoksiin.

Charvetin termit poikkeavat hieman yleisesti käytetyistä. Kun keskustelimme made-to-measuresta, monsieur kertoi tällaisen "full-measure" -paidan vaativan useampaa sovitusta ja sellainen olisi täten mahdoton hankinta lyhyellä visiitillä. Full-measure siis tarkoitti bespoke-paitaa. Omalle kaavalle tehdyn tilauspaidan hinnat lähtevät 420 eurosta/kpl, päätyen 1000 euron paremmalle puolelle. Sen sijaan demi-measure (mittatilaus) olisi mahdollista yhdelläkin sovituksella ja valmis paita lähetettäisiin postissa. Demi- eli half-measure-paita lähtee halvimmillaan 350 eurolla.

Charvetin mittatilauspaitojen kangaspakkoihin oli varattu kokonainen kerros. Koko Charvetin kiertämiseen menisi aikaa helposti tunteja, joten en jäänyt jokaista kulmausta ihmettelemään. Kun hieman epäuskoisesti hämmästelin täällä blogissa ollutta tietoa valkoisen paitakankaan 400 eri sävystä, monsieurin hienoinen ranskalainen ylpeys heräsi ja suupielet kääntyivät hymyyn, mutta pian hän arvokkaasti totesi että tieto ei ole tuulesta temmattu...

Päätin lopulta palata alakerran silkkimereen ja valitsin pitkän kiertelyn päätteeksi mukaani kudotun Charvetin perussolmion. Monsieur huomautti jossakin välissä, että mittasolmiokin olisi toki mahdollinen. Perussolmion hinnat ovat vastaavat kuin Hermèsillä. Kun otin puheeksi seven-fold-solmiot, monsieur kertoi, että ne eivät ole kovin suosittuja. Kun näin ja tunnustelin niitä, en ihmettele asiaa. Seven foldit olivat erittäin ohuita ja jotenkin vaatimattoman näköisiä. Perussolmio näyttää ja tuntuu paljon muhkeammalta.

Hienostuneisuudestaan huolimatta Charvetilla oli mukava olla. Palvelu oli erittäin ystävällistä, mitään ei tietenkään tyrkytetty. Oppaanani toiminut herra oli kiinnostunut, mistä maasta tulin ja kuinka olin kuullut liikkeestä. Hän kertoi, että Charvetin tietty salaperäisyys ja understatement (esim. nettisivujen puute, ei mainoskampanjoita) on tarkkaan harkittua. Se luo osaltaan liikkeelle tiettyä nostalgiaa, jota voi verrata Savile Row'n perinteistä kiinnipitäviin vaatturiliikkeisiin. Kun sovitin paitoja, herra piti huolen, että vaimoni ei pitkästy ja keskusteli väliajat hänen kanssaan. Lähtiessämme monsieur hyvästeli kätellen ovella.

Vähintään yhtä päättäväisesti kuin minä olin mennyt Charvetille, oli vaimoni päättänyt suunnata seuraavaksi läheiselle, kenties Pariisin kuuluisimmalle ostoskadulle, Rue du Faubourg Saint-Honoré'lle. Tältä kadulta kun löytyy muuan putiikki nimeltä Christian Louboutin...

7
Kaunis elämä / Samppanja
« : 04.06.09 - klo:19:21 »
Ajattelin, että olisi paikallaan aloittaa keskustelu Champagnen maakunnan ylpeydestä. Kaikki samppanjathan ovat kuohuviinejä, mutta kaikki kuohuviinit eivät ole samppanjaa, nimike on nykyään lailla/direktiivillä(?) suojattu. Samppanja herättää luksusmaisia mielikuvia; James Bond, hienostopiirit, huippuravintolat. Onko juoma maineensa arvoinen? Nykyään juomasta ei tarvitse maksaa huippusummia, samppanjaa tuotetaan melkoisella volyymilla. Jotain kertoo sekin, että pelkästään huippusamppanja Dom Perignoniakin (Suomessa hinta 141€) tuotetaan vuodessa miljoonia pulloa. Suomessa edullisimmat normaalikokoiset vakiosamppanjapullot valtion alkoholimonopoliliikkeestä lähtevät noin 30 eurolla.

Alkuun olisi mielenkiintoista vaihtaa ajatuksia mm. kuohuviinin ja samppanjan eroista. Onko niitä todella? Onko samppanjan hinta peräisin ainoastaan työläästä valmistusmenetelmästä (methode champenoise) ja kalliimmista rypäleistä (vain kolme lajia hyväksytään samppanjaan: Pinot Noir, Chardonnay ja Pinot Meunier)? Onko ainutlaatuiseksi sanotusta Champagnen maaperästä hyötyä? Itse vastaisin kahteen ensimmäiseen, että ehkä/kyllä, jälkimmäiseen en osaa sanoa. Makunystyröideni kouliintuminen on vielä kaukana sommelierin kyvyistä, en voi ottaa maaperäasioihin minkäänlaista kantaa. Perinteinen pullokäyminen taas tekee sen, että kuplat ovat intensiivisiä, pieniä ja kestäviä ja tässä tulee eroa varsinkin halpoihin kuohuviineihin. Rypälelajikkeissa on toki eroja, ja Pinot Noir ja Chardonnay eritoten ovat arvostettuja muissakin viineissä. Mutta uuden maailman kuohuviinikin voidaan tehdä esim. pelkästään Chardonnaysta, jolloin sen luonne voi lähennellä hyvinkin arvostettua Blanc de Blancs -samppanjaa.

Väitän siis, että nykykokemuksellani erotan lähes aina halvan, tankkikypsytys- ja siirtokäymismenetelmällä valmistetun kuohuviinin ja samppanjan toisistaan sokkotestissäkin. En taas voi väittää onnistuvani, jos vieräkkäin ovat samppanja ja laadukas perinteisellä pullokypsytysmenetelmällä valmistettu kuohuviini (kuten espanjalaiset cavat tai italialainen Franciacorta).

Mikä on teidän suhteenne kuohujuomaan, herrat?

8
Asut ja pukineet / Kesävyö
« : 05.04.09 - klo:01:12 »
Ville sai minut haikailemaan kesäisen vaaleaa vyötä blogiartikkeleilla sekä kuvapalstan esimerkillään. Olen ollut melko fanaattinen siinä, että vyön ja kenkien tulee olla samaa väriä, mutta Villen kuva antoi hyvän esimerkin siitä, että voi olla varsin tyylikästä sovittaa vyö täysin housujen väriin.

Varsinkin laadukkaissa miesten vöissä on sama ongelma kuin käsineissä; ruskean ja mustan lisäksi niitä on vaikea löytää. Onko herroilla tiedossa jotakin erinomaisen monipuolista "vyökauppaa" pääkaupunkiseudulla?

9
Etiketti / Tumma puku
« : 11.03.09 - klo:21:40 »
Haluaisin tarkentaa tumman puvun käsitettä. Blogissa oli asiaa siitä ansiokkaasti, mutta eräs asia on syytä muistaa: Harmaa ei kuulu viralliseen tumma puku-koodiin. Kaksi suomalaista eri räätäliä on asian vahvistanut. Tumman harmaa on mainittu tummaksi puvuksi virheellisesti monessa etikettioppaassa ja kirjassa, mutta räätäleiden mukaan näin asia ei ole.

Tummalla puvullahan voi korvata joissakin tilanteissa frakin (jota minä en kyllä tekisi), ja frakinkin ainoat hyväksytyt värit ovat yönsininen ja musta.

10
Etiketti / Miten rikot pukeutumisetikettiä?
« : 08.02.09 - klo:03:51 »
Oletan, että tällä foorumilla useimmat tuntevat melko hyvin etiketin, joten varmasti sitä silloin hienovaraisesti rikotaankin. Yleensähän aika nopeasti selviää, onko mies rikkonut etikettiä tahallaan, hienostuneesti, vai tyylitajuttomuuttaan, vaikka raja näiden kahden välillä ei aina aivan yksioikoinen olekaan. Haluaisin tietää, mitä "agnellismejä" harrastatte?

Tässä omiani:

-pukupaidat villaneuleen alla farkkujen kanssa (okei, ei varmaan kova tyylirike, mutta tosiaan useammin pukupaita kuin button-down)
-shortsit kaupungilla kesäkuumalla, ei silti cargoja vaan hieman dressatummat kauluspaitaan tai pikee-paitaan yhdistettynä
-flip-flopit farkkujen kanssa, jälleen kesäkuumalla
-auki unohtunut (vasemman) hihan nappi puvun takissa (tätä moni ei helposti sulata, mutta... kukaan ei ole koskaan Suomessa edes huomannut asiaa, joten se on lähinnä omaksi ilokseni)
-ilman paitaa kaupassa ...tuo oli sitten vitsi!

Casual-juttuja siis rikon rankemmin, formaaleja todella vähän. En ala elvistelemään, kun olen häävieraana tai vastaavissa tilanteissa. Silloin vaatteiden ja asusteiden istuvuus, materiaalien laatu ja taso tehköön tehtävänsä.
 
Tein tunnustukseni, kertokaapa omianne!

11
Asut ja pukineet / Laadukas T-paita
« : 02.02.09 - klo:22:42 »
Niin että miksi herrasmiesten foorumilla pitäisi puhua T-paidasta? Kerron miksi. Joskus kesällä amerikkalainen casual-klassikko, siniset istuvat farkut ja juuri vyötärön alapuolelle ulottuva valkoinen lyhythihainen T-paita, voi olla miehekkäintä mitä mies voi lämpimällä ilmalla päälleen vetää, eikö vain? Siis sillä edellytyksellä, että farkut ja paita todella istuvat kuin hansikas ja paita on erittäin laadukasta puuvillaa. Niin, ja unohdin mainita yhdistelmään lähes pakolliset Wayfarerit tai muut klassikot.

Haluaisin kuulla teiltä, herrat, miltä valmistajilta olette löytäneet näitä täydellisiä T-paitoja? Kokemusteni mukaan niitä saa hakea kissojen ja koirien kanssa. Aion kokeilla Sunspellin paitoja, niitähän on käyttänyt mm. Daniel Craig elokuvassa Casino Royale. Sunspellin sivuilta löytyy myös hyvän näköisiä polo-paitoja. Voitte katsoa niitä sivulta www.sunspel.com

Haluan antaa yhden tyylivinkin: T-paidan tulee olla siisti ja "crisp", siis puhdas ja silitetty, kuin pakasta vedetty (ja toki ilman mitään printtikuvioita, niitähän sitten jo riittääkin katukuvassa silmänkantamattomiin). Toisin on farkkujen laita, niissä luonnollinen kuluminen saa näkyä, painotan sanaa luonnollinen. Vanha venähtänyt T-paita, ja sitä sulautuu suomalaiseen katukuvaan..

12
Asut ja pukineet / Dimpletätkö?
« : 26.01.09 - klo:01:19 »
Okei, huono otsikko.. Mutta tiedätte mitä tarkoitan. Onko teillä tapana laittaa dimple solmioon?

Itse käytän sitä usein. Toki riippuu paljolti solmiosta, sopiiko siihen tämä kuoppa vai ei. Keskimäärin paksu, jämäkkä vuori tai seven fold-solmio ovat suotuisimmat dimpleen, jolloin kuopasta tulee tasainen ja selvästi erottuva. Surkean näköistä on, jos halpaan solmioon on painettu pieni lovi, jossa on terävät reunat. Toisaalta, eräs ohut mutta erittäin laadukkaasta silkistä valmistettu solmioni näyttää taas paremmalta ilman kuoppaa, jolloin solmusta saa lähes veistoksellisen.

Kun näkee miehen, jolla on dimple solmiossa, tietää hänen yleensä panostavan pukeutumiseensa hieman keskivertoa enemmän. Dimple tulee solmioon harvoin vahingossa. Jos näin kuitenkin käy, se ei ole yleensä hyvän näköinen.

Eri muoti-ikoneja katsellessa voi huomata, että dimple jakaa porukkaa.

13
Kulttuuri / Parhaat miesten muotilehdet
« : 24.01.09 - klo:03:34 »
Mitä miesten pukeutumista käsitteleviä lehtiä luette (omituista muuten, kuinka naistenlehdet ovat kunniallisen ihmisen lehtiä, mutta "miestenlehdet" viittaavat johonkin epämääräiseen)?

Lähinnä GQ ja Esquire ovat lehdet, joita tulee säännöllisemmin ostettua. Molemmista saa ajoittain hyviä ideoita pukeutumisen saralla. Miinuksena taas kumpikin lehti sisältää liikaa muita, lähinnä tekotaiteellisia juttuja. GQ ja Esquire pitävät klassista muotia sopivasti esillä, joskin GQ on näistä kahdesta liberaalimpi ja nuorekkaampi; sneakereista saa lukea hiukan liian usein. Esquire on tyyliasioissa konservatiivisempi, tosin vain hieman, eikä siis missään tapauksessa jäykkä tai menneeseen jämähtänyt. Muutaman kuukauden sisällä Esquiressa on ollut kaksi bespoke-spesiaalinumeroa.

Men's Vogueen en ole perehtynyt, ruotsalaisia Cafe'a ja DV Man'ia tulee joskus silmäiltyä, mutta ne ovat jotenkin liian ruotsalaisia. Suomalainen Veli on amatöörimäinen ulkomaisiin kilpailijoihin verrattuna. Veli-lehdelle silti hatunnosto rohkeasta avauksesta ja omalaatuisuudesta (joka ei ainakaan nykymuotoisena kuitenkaan minuun vetoa). Arman Alizadin kysymyspalsta on Veli-lehden parasta antia.

14
Asut ja pukineet / Suorien housujen yhdistelemisestä
« : 12.01.09 - klo:00:52 »
Olisi mukava kuulla, miten te yhdistelette suoria puku- tai irtohousuja (muuhun kuin puku- ja irtotakkiin)? Mitkä jutut olette havainneet toimiviksi, mitkä olette huomanneet mahdollisesti vähemmän imarteleviksi?

Yksi yhdistelmä on toiminut minulla yli muiden: Slimmit keskiharmaat pienellä herringbone-kuviolla varustetut irtohousut + valkoinen kauluspaita + musta tai tummansininen V-aukkoinen villaneule. Kenkinä mustat puolibrogue-oxfordit. Housujen ja neulepaidan "slimmiys" on yhdistelmässä erityisen tärkeää, koska liian väljä olemus edellämainitulla vaatetuksella saa sinut näyttämään helposti vaariltasi. Eniten iloa tuottavat brogue-Oxford-kengät, koska kenkien kuviointi sopii hyvin housujen kuviointiin. Täysin sileä Oxford-kenkä kun näyttäisi liian juhlavalta tuossa muuten casuaalissa kokoonpanossa.

15
Asut ja pukineet / Yksirivinen bleiseri
« : 07.01.09 - klo:04:43 »
Omistaako kukaan klassista yksirivistä bleiseriä navy blue-värillä? Ajoittain haluaisin tuollaisen kovastikin kesätakiksi. Se olisi farkkujen ja louferien pariksi oiva yhdistelmä, mutta kultanapit jotenkin aiheuttavat lopulta minulle vastenmielisen tunteen, omaan tyyliini liian bling blingiä. Joskus GQ-lehti tarjosi ratkaisua prameuden hillitsemiseksi vaihtamalla kulta/messinkinapit sinisiin. Mutta onko se sitten enää bleiseri, vai pelkkä irtotakki?

Sivuja: [1] 2