Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - moonshine

Sivuja: [1] 2 3 ... 37
1
Ei kannata tehdä hommasta liian vaikeaa. Kulttuuri on ihmiselle kuin vesi kalalle.

Se, että löytyy tilanteeseen sopivat vaatteet, jotka on mukava laittaa päälle, riittää aika pitkälle. Jos on liikaa hyvin erilaisia vaihtoehtoja, hommasta tulee vaikeaa. :-) Tähän problematiikkaan nettifoorumit tarjoavat mukavasti inputtia; millaisia konteksteja tulee ymmärtää ja mikä toimii omalla kohdalla?

Itselle oikeanlaisten vaatteiden pitäminen saattaa nostaa elämänlaatua; kulutushysteriä lopputomine vaihtoehtoinen taatusti laskee sitä.

Mulla ympyrä on sulkeutunut sillä tavoin, että edes verkon haippijengit ja groupthinkit eivät enää jaksa temmata mukaansa. Edelleen tarve on pikemminkin luopua kuin hankkia lisää. Kohti Jobs-tyylejä?

2
^Eiköhän kyse ole juuri tuosta salarymanin mainitsemasta ilmiöstä. Ihminen on enemmän tai vähemmän sosiaalisen kilpailun pauloissa, jossa vaatteet on yksi keskeinen elementti. Jos ei kuulu samoihin piireihin tai voi niissä pärjätä, luodaan oma todellisuus, alakulttuuri, joka kuitenkin kahnaa valtavirran kanssa. Us and them. Alakulttuurit tarvitsevat toisiaan vahvistamaan me-henkeä.

Mua ei kiinnosta vaatteilla koreilu, mutta tyyli kiinnostaa. Onko pukeutuminen vain kalleilla vaatteilla kukkoilua, joka on matkimista ja jossa ei ole kuitenkaan aitoa kiinnostusta, vaan ainoastaan välinearvo? Nyanssit saattavat olla pieniä, mutta sanoisin, että tarkkasilmäinen huomaa nopeasti, kummasta on kyse.

Pukeutuminen vahvistaa suhdetta itseensä ja omaan ryhmäänsä. Rituaalisessa ympäristössä tarkka pukukoodi on hyvin perusteltu. Mutta onko sattumaa, että ns. luovissa ympäristöissä vältetään turhaa jäpittämistä?

3
Jonkinlaiset oppirahat on kai aina maksettava. :-) Mutta kokemuksen ja tiedon pohjalta homma kummasti helpottuu, kun tietää mitä tarvitsee ja haluaa. Ei tartte kierrellä muotiliikkeissä ja ostella aleista huteja.

Ilman foorumeita tuskin olisin kuullut LG:sta, Asketista, edes Uniqlosta tai siitä, mistä hyviä kenkiä kannattaa ostaa. Erityisesti serkkufoorumin puolelta olen onnistunut täydentämään vaatekaappia pienellä budjetilla ostamalla käytettyä.

Kulttuuri muuttuu. Mites 1800-luvulla: ahdistuttiinko siitä, kun peruukit, miesten korkokengät, röyhälöpaidat yms. hävis muodista?

Klassinen pukeutuminen on yksi tyylisuunta. Musiikki on hyvää, huonoa tai jotain siltä väliltä riippumatta genrestä. Vai onko niin, että rytmimusiikkia katellaan nenänvartta pitkin? Samoin vaatteissa. Se joka aidosti nauttii pukeutumisesta, tuskin lukkiutuu vain yhteen genreen. Tässä mielessä mieslapsipuheet hieman särähtää ja herättää ahdasmielisyyden kaikuja. Rennommassakin pukeutumisessa on paljon astevaihtelua, toki sen täytyy olla tilannetta kunnioittavaa.

Miehisyys, karaktääri tai ylipäätään ihmisyys ei ole kuteista kiinni. The bones and flesh are the garments worn by the personality, not the other way around.

PS. multa löytyy kaapista oxfordit, ptb:t, lonkkarit, tuplamunkit, parit chukkat mutta tätä nykyä yleisin kenkävalinta on lenkkarit. :-) Irtotakkejakin pidän arjessa, mutta vain kevät-kesä. Solmiota ja kovia kauluksia en käytä juuri koskaan.

4
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 03.02.17 - klo:10:07 »
Alko kiinnostaamaan Bordeauxin kellon ranneke: tekijä/mistä? Erittäin nätti.

5
Asut ja pukineet / Vs: Bexley
« : 03.02.17 - klo:10:00 »
2010 ostetut ja laiskasti huolletut enfieldit (ja gomme cityt) edelleen varsin hyvässä kuosissa, ainoastaan nauhat pitänyt uusia. Ei ehkä puvun kanssa enää, mutta muuten kylläkin! Kun 10 wee tulee täyteen vois ottaa kuvia. :-)

6
Asut ja pukineet / Vs: Bexley
« : 08.12.16 - klo:12:23 »
Hei!
Miten greenwich gomme-chukissa menee koot? Size up vai down? Sandersilla koko tasan uk9 osuu ainakin louffereissa. (Finchley)

Sanoisin, että hieman normaalia isommat. Saattaa myös vaikuttaa, että ko. kengät tulevat aika paskoilla nauhoilla varustettuna. Omaan jalkaan toimii "oikeassa" koossa paremmin hieman paksumalla sukalla. Se, että oisko puolikokoa pienemmät paremmat omaan jalkaan on aika mahdotonta todentaa sovittamatta. :-)

7
Monesti tullut käytyä Duttin liikeessä (enimmäkseen Tallinnassa), muttei ole koskaan löytänyt mitään ostamisen arvosta. Hinnat hyvät, laatuvaikutelma ok, mutta suurimmassa osassa kamaa sellasta pikku kikkailua, joka on enimmäkseen pois kuin mitään lisää...

"Trendikkäämpi" uniqlo, laadukkaampi menkkahaukka

8
Kaunis elämä / Vs: Ginit ja muu siihen liittyvä
« : 24.09.16 - klo:11:31 »
Metsät täynnä puolukkaa. Onko kokemuksia, miten pelaa ginin kanssa? :-)

Eipä tulisi muuhunkaan käytettyä...

9
Asut ja pukineet / Vs: Bexley
« : 26.07.16 - klo:16:46 »
^Kokeile tongue padeja?

10
Myydään vääränkokoista ja vähälle käytölle jäänyttä tavaraa. Mieluiten nouto Matinkylästä, mutta kustikin polkee tarvittaessa.

Kuvat artikkeleihin löytyy täältä: https://www.dropbox.com/sh/fvnuy5bd8rjx7cg/AAD1UOL21_bG55AGuO_uj_M7a?dl=0

Frye oliivit mountaneering bootsit, UK8, TTS. Käyttöä nähneet, mutta jääneet viime aikoina pois rotaatiosta. Ottaen huomioon kenkätyypin, hyvä kun sisäänajettu! Toisen kengän kieli on hieman revennyt, muttei näy eikä tunnu käytössä, halutessaan helppo fiksata. Made in USA. 40 e.

Bexley navyt mokkadriverit, UK8, TTS. Sama stoori, käyttöä nähneet jne., mutta kunto edelleen sen verran hyvä, että nämä kehtaa myydä, jos jonkun jalassa vielä käyttöä saisivat enemmänkin. 25 e.

Carieri & Carieri harmaa crewneck - MYYTY

Massimo dutti harmaansininen crewneck, M, 100 % merino. Täsmälleen sama stoori kuin yllä. Liian napakka omaan makuun. Muutenhan tässä on speksit kohdillaan, siisti harmaansininen sävy ja mukava tekstuuri. Kunto käytetty mutta oikein hyvä. 25 e.

Brooks Brother OCBD, M, extra slim fit. Mitä tästä nyt sanois: erittäin jepa peruspaita, joka itellä ei näe tarpeeksi käyttöä. BB Extra slim fit suomennettuna tarkoittaa hyvää leikkausta, joka natsaa parhaiten 48:lle. Sanoisin, että fitti aika samaa kuin esim. kaapista löytyvistä ruggereista. Ei pussita muttei myöskään kirraa. Kunto: erittäin hyvä. 30 e.


Yhteydenotot mieluiten sähköpostilla: [email protected]; matkalla 20.7. asti, minkä jälkeen hoidetaan loput diilit.

11
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 23.06.16 - klo:22:42 »
Sivusta omat pikatuomiot.

Oranssi puku ei toimi omaan silmään, ellei ole the mask tai asu miamissa. Jussin vihreälle (sinänsä) ihan nätille puvullekaan on vaikeaa nähdä todellista käyttöarvoa ja pitkää ikää pittikontekstin ulkopuolella.

Kaksirivinen ei vaan näytä hyvältä noin laihan kundin kuin tuc päällä.

Fiteistä ei pahaa sanottavaa eikä muutenkaan erityistä draaman tarvetta. :-)

12
Asut ja pukineet / Vs: Barbour
« : 06.02.16 - klo:10:32 »
Kauluksen neppareiden perusteella tuohon saa hupun kiinni. En tunne Barbourin huppuvalikoimaa, enkä osaa sanoa löytyiskö jotain tyyliin sopivaa materiaalia.

Tuossa takissa kiteytyy aika hyvin se, mistä on hieno vaate tehty: vain funktionaalisia yksityiskohtia, jotka on sijoiteltu sopusuhtaisesti. Mielenkiinto sitten materiaalista.

Erittäin nätti takki. Ja hyvin ajateltu. :-)

13
^Skippaisin. Uskoisin, että lopullinen panos-arvo aika vähäinen. Ellei anna itsessään arvoa kaikelle projektiin liittyvälle säätämiselle.

Markalla saa markan vehkeet, vaikka ois kuinka mittojen mukaan. Ja monesti myös markan mitat.

14
Joo, tarkoitin "pukupaidalla" näitä tv-haastattelupaitoja, joissa yksikin nappi auki kaulukset jököttää ja sojottaa kovana sinne sun tänne.

Iteltä löytyy kaapista pari boggin kasuaalimpaa spread collar -paitaa, jotka kuuluvat oman valikoiman parhaimmistoon. Ei tartte silittää ja kaulukset pesun jäljiltä aina niin kuin pitääkin ja äärimmäisen mukava päällä. Hinta muistaakseni siinä satasen ja viidenkympin välimaastossa. Kyllä kelpaa, kun leikkauskin omaan kroppaan kutakuinkin täydellinen.

15
Vapaa sana / Vs: Matkavinkkejä Roomaan
« : 26.01.16 - klo:09:14 »
Kiitti vinkeistä. Eiköhän tuolla tule piipahdettua, jos laukuille löytyy kätevä säilytysmesta kentältä.

Sivuja: [1] 2 3 ... 37