Keikari > Asut ja pukineet

Satunnaisia kysymyksiä

<< < (1898/1898)

Arska:
Kyllä pukua tummempi solmio toimii, kunhan vain näyttää hyvältä.

Laurentius:

--- Lainaus käyttäjältä: Laurentius - 27.04.24 - klo:20:23 ---

Makuasioita kaikki tyynni, mutta pohdiskelen vain. Muuten olen sitä mieltä että nykyinen pukeutumiskulttuuri jopa yritysmaailman johdossa, jossa puku solmiotta on standardi, on surullinen.

--- Lainaus päättyy ---

Itse itseäni siteeraten ja lainaten, juuri tuli LinkedInissä vastaan sinänsä hieno uutinen yritysmaailmasta, mutta onhan tämä aivan kauhean surullista katsottavaa keikarifoorumulaisen näkökulmasta. Ikäänkuin jokainen kuvassa oleva henkilö olisi tietoisesti tehnyt valinnan pukeutua huonosti jättämällä solmion pois, yhdistämällä farkut puvun takin kanssa, ja siten olemalla "rento".

Haarapose. Kädet ristissä sepaluksen päällä. Solmiot jätetty kotiin.

Kaikki kunnia siis Vaasan alueen hienolle investointiuutiselle, mutta näin hieno uutinen olisi ehkä ansainnut sartoriaalisesti arvoisensa puitteet :-D



Kolibri:
Solmiotta tai muuta kaula-asustetta olo on oikeasti oma taitolajinsa ja väitän sen jopa haastavammaksi kuin solmion kanssa olon. Itse käytän tätä nykyä enää harvakseltaan solmiota tai rusettia, mutta kokonaisuuden pitää aina olla selkeästi hyvin erilainen kuten täällä on oikein huomautettu.

Ilman kaula-asustetta pääntien vaaka-akseli pitää siirtää tai romuttaa. Tällöin pikkutakin kanssa mainittu poolokauluspaita tilalle (päällekkäisten vaaka-akselien välttäminen) tai sitten avaa rohkeasti vielä sen toisenkin napin kaulupaidasta auki (selkeän v-akselin luominen). Jos taas kaksi nappia avaa ja paidan kangasta näkyy vielä hyvin reippaasti, niin uusi näkymä täytyy sekin pitää mielenkiintoisena esim. jonkin näkyvän korun tai hyvin selkeästi kuviollisen/poikkeavan värisen kauluspaidan kanssa. Kauluskäänteiden tyyli harvemmin ratkaisee, koska avonaisena kauluskäänteet haluavat piiloutua hieman takin alle.

Eli kaiken kaikkiaan "jätin vain solmion pois, mutta menen muuten bisneskokonaisuudessa"-sudenkuopan välttäminen vaatii oikeasti oman vaatekaappityylin ja siksi vaatii enemmän investointeja, koska pelkästään solmion vaihtamisen sijaan varianssi luodaan kokonaan erilaisten paitojen tai takki+alaosa -muunnelmilla. Laurentiuksen kuva on oikein hyvä esimerkki siitä, että irrottelu ei ole edes lähtöviivalla ja siksi tönkköys pysyy läsnä. Olisipa jotain John Bercow'n kaltaista ikonia Suomessakin, joka uskaltaa rikkoa jähmeää solmiokulttuuria.

Ville:
Jos se solmio jää pois, takin olisi hyvä olla vahvasti kuvioitu, vaaleaa väriä tai jostain selvästi epämuodollisesta kankaasta, kuten vakosametti. Tällä hetkellä valtaosa Suomemme miehistä vain käyttää kuviotonta pukua tai sen takkia, sitten jättää solmion kotiin. Hommeli ei mielestäni toimi, sillä asu on muodollinen, mutta ilman tuota pistettä i:n (tai kaulan) päällä.

Kolme syytä nostan ilmiöön. Solmio koetaan joko turhaksi tai liian hienostelevaksi tai sitten epämukavaksi. Vaan eihän solmio koskaan ole ollut tarpeellinen - se on koriste tai sitten ryhmätunnus, kuten Kroatian sotilailla, jotka pukineen alkumuodon toivat historian lehdille.

Solmion ei tarvitse olla "hieno". Voihan sen materiaali olla tweediä tai vakosamettia tai villaa, jotka eivät ole hohtavia tai presidentillisiä solmiokankaita.

Solmio on todennäköisesti epämukava, koska mies on ostanut jonkin halpismallin, jossa on paksu ja jäykkä materiaali tai vuori. Tällaisista tulee vain paksuja solmuja, jotka kuristavat. Myös se kauluspaidan kaulus on usein liian pieni, koska on tullut lihottua tai sitten mies ei ole ikinä mitannut kaulanympärystä nauhalla.

Summa summarum: "ei kiinnosta" ja "elämä on helpompaa ilman" ovat voittaneet useimmilla. Vaan miksi kaiken pitäisi olla mahdollisimman helppoa ja kivaa ja nautinnollista?

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta