Kirjoittaja Aihe: Mittatilauspuvun tilaamisesta  (Luettu 166020 kertaa)

Gaffer

  • Legenda
  • *****
  • Viestejä: 1453
    • Profiili
Vs: Mittatilauspuvun tilaamisesta
« Vastaus #45 : 09.01.11 - klo:02:11 »
^ Itsekin tulkitsisin Lermanin kädenjäljen aika lailla noin Tuukan kuvista. Jos joku vakuuttaa, että Lerman osaa tehdä pehmeän ja topattoman spalla camicia -hartian sekä sopivasti vartalon kaaria myötäilevan leikkauksen, voisin todellakin harkita joskus reissua Viroon. Ihan vaikka parin irtotakin vuoksi.
"label whores for clothes that you can’t even see the label of"

Tuukka

  • Legenda
  • *****
  • Viestejä: 1127
    • Profiili
Vs: Mittatilauspuvun tilaamisesta
« Vastaus #46 : 09.01.11 - klo:13:25 »
Katsotaan jos voisin vastata joihinkin.

1) voisiko tuota roping-hartialinjaa hieman avata, esimerkiksi kuvien voimin?

2) "Olen lukenut räätäleistä, jotka käyttävät valmiita olkatoppauksia, jolloin olkapään tyyliseikkoihin vaikuttaminen ei juurikaan onnistu." Mitä tarkoittaa ei-valmis olkatoppaus käytännössä? Marco käyttää sellaista, no olkatoppauksen näköistä palasta, jonka luulisin olevan aikalailla paketista. En tosin tiedä tarkemmin. Ne siis asetetaan paikoilleen ensimmäisessä sovituksessa.

3) tilatessani ensimmäisen puvun minussa oli noin 25 kiloa enemmän herrasmiestä. En tiedä miten kavennettu vyötärö osuu runsaampaan muotoon, joten sitä ei silloin tehty. Ja en ole sitä sen jälkeen pyytänytkään. Eli omat kaavat saattavat olla edelleen niiltä ajoilta, tosin muokattuna, jolloin tuota ei ole pohjassa niin sanotusti. Voisinkin seuraavaan pukuun pyytää hieman kavennusta.

Noissa kuvissa mitä olen upannut, niin beige kesäpuku, tweed-puvut, flanellipuku ja laivastobleiseri ovat suoraan uunista, muita on 1-2 kaksi kertaa pienennetty miehen vauhtia seuraten.

"Mielenkiinto kieltämättä heräsi.  Olisi kiva kuulla ihan käyttäjältä omakohtaisia kokemuksia tilauksesta puvun käyttöön saakka."

Tilausprosessi menee kutakuinkin seuraavasti:
1) ensimmäisellä kerralla valitaan kangas (tai viedään kangas josta puku tehdään), puhutaan minkälainen puku tulee yksityiskohtia myöten sekä otetaan mitat. Jos ei hirveästi ole omia odotuksia, kuten itselläni ei ensimmäisillä kerroilla ollut, niin Marco johdattelee keskutelua tyyliin "monta nappia, laskokset vai ei, upslaakit vai ei." Eli silloin tulee perusspekseillä muuten. Esimerkiksi harmaa liituraitani on tälläinen (http://www.keikari.com/foorumi/index.php?topic=111.msg20146#msg20146). Vieläkin harmittaa etten tajunnut ottaa siihen liivejä enkä toimivaa kukkareikää.
2) toinen ja kolmas sovitus menee yleensä yhdessä päivässä, ja kuukauden sisään tilauksesta. Aluksi puku on aika mallia kaapu, jolloin laitetaan olkatoppaukset sisään, ja hiotaan muutenkin. Sen jälkeen muutaman tunnin tauko (esim lounas ja sikari on ollut oma preferenssini) ja kolmanteen sovitukseen. Kolmannessa sovituksessa takki on jo hieman pyvämmäin kasassa, jolloin katsotaan mm. nappien paikkoja ja selän istuvuus. Puku siis käytännössä rakennetaan miehen päälle tässä vaiheessa. Housut myös tarkistetaan tässä samallaa, mutta ne minulla ainakin menevät aika sukkana sisään nykyään.
Tämä siis mitä asiakkaana tilanteesta ymmärrän ja nyt muistan, varmastikin kaveri tekee enemmän mittailuja ja analysointeja näissä tilanteissa.
3) kolmannella kerralla puku on aikalailla valmis. Lahkeiden pituus pistetään kiinni, ja jotain muuta pikkusäätöä. Aikaa menee 5 min jos ei muutoksia ja on tasaraha tai tunti jos tulee enemmän hienosäätöä. Joskus olen vienyt myös muita muutostöitä tässä vaiheessa, esim. Aquascutumin mac sai erittäin osaavan kavennuksen täällä.
4) puvun käyttö lienee tuttua kaikille, ja kuten yllä mainitsin, on muutostyöt hyvinkin mahdollisia, tankopukua ei taida saada muokattua 25 kilon poistumisen jälkeen sopivaksi enää.
Sen olen huomannut kapealla otoksellani, että kankaissa on aika paljon eroja. Vaikka paino, koostumus, rakenne ja käyttötapa & -tunnit ovat kutakuinkin samat, joihinkin kankaisiin tulee kiiltoa kulumakohtiin, toiset palautuvat rypistyksestä paremmin, jotkut menettävät hieman istuvuutta jne. Ja näihin en oikein muuta selitystä vielä ole keksinyt kuin valmistaja. Samoin Marcokin joskus mainitsi että kankailla on hieman omaa tahtoa, eli joskus kaksi ns. identtistä pukua tulevat valmiina erillaisiksi. Toki käsityötä kun on niin on siellä se inhimillinen tekijäkin.

Lisäksi tässä vuosien aikana olen tullut enemmän ja enemmän tyytyväiseksi herran työhön. Tämä johtunee siitä että molemmat ovat oppineet työskentelemään paremmin toistensa kanssa. Eli oma suositukseni on että sitä vicunaa ei käytä ensimmäiseen työhön.

Olisin muuten kiitollinen jos joku osaisi avata tuota kankaiden maailmaa.

"Olisi kiva kuulla myös, mitä olet toivonut tyyliseikkojen osalta."


En ole puuttunut kuin nappien paikkoihin ja määriin, kauluksien malleihin ja kokoihin sekä taskujen detskuihin. Ja sitten pituuksiin (hihat, lahkeet, takki). Eli en siis suoranaisesti rakenteeseen tai työstötapaan.

Ja sanotaan vielä lopuksi vaikka en tiedä haluaako herra Lerman asiaa enempää julkistettavan, hän käy Helsingissä kahdesti vuodessa (noin syyskuu ja helmikuu), jolloin yllä mainitun prosessi kohdat 1 ja 2 hoituvat täällä. Eli Tallinnassa käydään vain loppusovituksessa ja tavaroiden noudossa.
Great minds think alike - fools never differ.

Andi

  • Edistynyt
  • *
  • Viestejä: 95
    • Profiili
Vs: Mittatilauspuvun tilaamisesta
« Vastaus #47 : 11.01.11 - klo:17:24 »
Päivittelisin omia juttuani Hampaalan tarjoamista halvemmista mittapuvuista tehtaan sijaintimaahan liittyen. Varsinainen valmistuspaikka onkin siellä, missä vaatteita tänäpäivänä halpatehdään eli Aasiassa. Brändi vain on saksalainen. Tai vähintäänkin puvun pesulaput on saksaksi ja sitten englanniksi, mene ja tiedä.

Asiaan liittyen, olenkohan ainoa jota ihmetyttää, että Sartoria Rossin nimikkoliikkeessä Bulevardilla mainitaan hovihankkijan olevan "italialainen vaatetehdas Sartoria Rossi, Marciano Della Chianan pikkukaupungissa Toscanassa". Tämä samalla, kun vaatturiliike Sauma antaa suoraan ymmärtää valmistavansa kyseiset puvut tehtaalla Turussa. Eihän tuossa ole minkäänlaista tuotannollista järkeä. Itse epäilisin, että valmistuspaikka molemmissa tapauksissa lienee jossain ihan muualla kuin Turussa tai Marciano Della Chianassa.

Lermanin tonnin puvut hyvästä kankaasta vaikuttaa kohtuulliselta kaupalta. Minusta tuo Tuukan kuvaus kuulostaa tosin enemmänkin räätälin mittapuvulta, kuin räätälin käsityöltä alusta loppuun, jossa puvun kaavat piirretään tyhjästä asiakkaan mittoihin. Ei sellaisessa mitään kaapuja sovitella. Lisäksi hintaluokka sopisi paremmin tällaiseen. Suomessa samasta saa maksaa aika monta sataa euroa enemmän, mutta toisaalta eipä tarvitse reissailla Viroon.

Andi

  • Edistynyt
  • *
  • Viestejä: 95
    • Profiili
Vs: Mittatilauspuvun tilaamisesta
« Vastaus #48 : 11.01.11 - klo:18:34 »
Minulle ainakin nimenomaan SR:n Bulevardin liikkeessä selitettiin normaalin noin kahden viikon toimitusajan venyminen noin kuukauteen Italiassa olevan tehtaan joululomalla.

SR:n Bulevardin liikkeen nettisivuthan eivät oikeastaan suoranaisesti väitäkään, että puvut valmistettaisiin Italiassa sijaitsevassa tehtaassa. Ainoastaan, että hovihankkijana on Sartoria Rossin vaatetehtaan brändi Italiassa. Tällöin tilaukset toki voisivat lähteä Italiaan. Enemmänkin itseäni ihmetyttää Sauman "Turun tehdas", jossa Odermarkin ja SR:n puvut väitetään valmistettavan. Kuulostaa suorastaan naurettavalta, että suomalaisella vaatturiliikkeellä olisi pukutehdas Turussa, joka valmistaa muiden brändien pukuja. Mitä järkeä investoida tällaisen tehtaan laitteisiin ja infrastruktuuriin valtavan pienen volyymin markkinoille? Palkkatasoista nyt puhumattakaan. Tuskin pukuja siellä myöskään käsityönä tehdään SR:n ja Odermarkin kaavojen perusteella.

Itse olen äärimmäisen kyyninen kauppiaiden puheisiin ja totuus yleensä on se mikä vaikuttaa järkevimmältä, eikä se mikä kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta.
« Viimeksi muokattu: 11.01.11 - klo:18:36 kirjoittanut andi »

Jami

  • Ylläpitäjä
  • Legenda
  • *****
  • Viestejä: 3433
    • Profiili
    • Kuusikorpi.fi
Vs: Mittatilauspuvun tilaamisesta
« Vastaus #49 : 11.01.11 - klo:20:20 »
Lermanin tonnin puvut hyvästä kankaasta vaikuttaa kohtuulliselta kaupalta. Minusta tuo Tuukan kuvaus kuulostaa tosin enemmänkin räätälin mittapuvulta, kuin räätälin käsityöltä alusta loppuun, jossa puvun kaavat piirretään tyhjästä asiakkaan mittoihin. Ei sellaisessa mitään kaapuja sovitella. Lisäksi hintaluokka sopisi paremmin tällaiseen. Suomessa samasta saa maksaa aika monta sataa euroa enemmän, mutta toisaalta eipä tarvitse reissailla Viroon.
No kyllä se aika kaapu on siinä vaiheessa vielä, hihat puuttuu, harsittu kasaan etc.

Eli tämän näköistä "kaapua": http://www.keikari.com/blogi/wp-content/kuvat/2010/12/MG_4120.jpg
Rakkaudella maalta: http://www.kuusikorpi.fi

Jälkiviisas

  • Legenda
  • *****
  • Viestejä: 3735
    • Profiili
Vs: Mittatilauspuvun tilaamisesta
« Vastaus #50 : 11.01.11 - klo:20:36 »
Asiaan liittyen, olenkohan ainoa jota ihmetyttää, että Sartoria Rossin nimikkoliikkeessä Bulevardilla mainitaan hovihankkijan olevan "italialainen vaatetehdas Sartoria Rossi, Marciano Della Chianan pikkukaupungissa Toscanassa".

Italia nyt ei ole mikään kalliin työvoiman maa, joten tuon hintaluokan pukuja siellä voidaan hyvin valmistaa.
Tämä viesti ei sisällä satunnaista huutelua tai ylläpidon kritisoimista.

Tuukka

  • Legenda
  • *****
  • Viestejä: 1127
    • Profiili
Vs: Mittatilauspuvun tilaamisesta
« Vastaus #51 : 11.01.11 - klo:21:45 »
Lermanin tonnin puvut hyvästä kankaasta vaikuttaa kohtuulliselta kaupalta. Minusta tuo Tuukan kuvaus kuulostaa tosin enemmänkin räätälin mittapuvulta, kuin räätälin käsityöltä alusta loppuun, jossa puvun kaavat piirretään tyhjästä asiakkaan mittoihin. Ei sellaisessa mitään kaapuja sovitella. Lisäksi hintaluokka sopisi paremmin tällaiseen. Suomessa samasta saa maksaa aika monta sataa euroa enemmän, mutta toisaalta eipä tarvitse reissailla Viroon.
No kyllä se aika kaapu on siinä vaiheessa vielä, hihat puuttuu, harsittu kasaan etc.

Eli tämän näköistä "kaapua": http://www.keikari.com/blogi/wp-content/kuvat/2010/12/MG_4120.jpg

Kyllä. Sananvalinta oli ihan tietoinen, eli kaapu tuo minusta on. Sanoisin, että tuo Villen kuva on ensimmäisen sovituksen loppua tai toista sovitusta. Tuo kaapu on siis tehty yksilöllisesti paikanpäällä, ja asiakkaan valitsemasta / tuomasta kankaasta. Ja siitä rakennetaan miehen päälle sitä eteenpäin. En tiedä miten tuosta enempää päästään räätälipukuun.
Great minds think alike - fools never differ.

Andi

  • Edistynyt
  • *
  • Viestejä: 95
    • Profiili
Vs: Mittatilauspuvun tilaamisesta
« Vastaus #52 : 11.01.11 - klo:22:29 »
Itselleni sanasta "kaapu" tulee mieleen lähinnä hartioilta roikkuva pitkä hihallinen vaate.

Teillä, joilla on kokemusta, onkohan Lermanin puvuissa mitä tukimateriaalia ja onko sitä liimattu kiinni päälliskankaaseen? Mistä luulette, että miehen äärimmäisen alhaiset hinnat johtuvat ilmeisesti kokonaan käsityönä valmistetulle bespoke-puvulle?
« Viimeksi muokattu: 11.01.11 - klo:22:32 kirjoittanut andi »

Jälkiviisas

  • Legenda
  • *****
  • Viestejä: 3735
    • Profiili
Vs: Mittatilauspuvun tilaamisesta
« Vastaus #53 : 11.01.11 - klo:23:05 »
Mistä luulette, että miehen äärimmäisen alhaiset hinnat johtuvat ilmeisesti kokonaan käsityönä valmistetulle bespoke-puvulle?

Lerman on Virossa.
Maassa ansaitaan keskimäärin 750 euroa kuukaudessa eli Lermanin puvut maksavat siellä saman kuin räätälipuvut Suomessa, suunnilleen vähän päälle yhden keskivertokuukausipalkan verran (Suomessa n. 2700 euroa).
Tämä viesti ei sisällä satunnaista huutelua tai ylläpidon kritisoimista.

Tuukka

  • Legenda
  • *****
  • Viestejä: 1127
    • Profiili
Vs: Mittatilauspuvun tilaamisesta
« Vastaus #54 : 12.01.11 - klo:07:09 »
1) Lisäksi valtio vie vähemmän osuutta (alv, työnantajamaksut, työntekijän maksamat verot, liikevoittoverotus jne).

Jos tehdään nopea laskelma. Oletus että materiaalit on 500 ja työn osuus 500.
- 500
- alvi pois 400
- keskipalkka 800 euroa, per tunti 5€ (160h/kk)
- työtä 40 tuntia pois alvittomasta hinnasta: 200

Tuosta 200 eurosta sitten maksetaan kiinteät kulut ja omistajalle kuuluvat voitonjaot. Toimitila ei ole mikään paraatitila vanhassa kaupungissa. Ihan doable tuo on mielestäni. Jos jollain on korjattavaa, en ihmettele, kirjoitin tuon aamupuuron ääressä mitään faktoja tarkistamatta.

2) Tukimateriaali on hevosenjouhi, ja yllättyisin jos on liimattu. Sen käsittääkseni tietää varmasti vain avaamalla puvun (tai kysymällä), mutta en ole näin tehnyt.
Great minds think alike - fools never differ.

Pchan

  • Legenda
  • *****
  • Viestejä: 2133
    • Profiili
Vs: Mittatilauspuvun tilaamisesta
« Vastaus #55 : 12.01.11 - klo:17:24 »
Jos tehdään nopea laskelma. Oletus että materiaalit on 500 ja työn osuus 500.
- 500
- alvi pois 400
- keskipalkka 800 euroa, per tunti 5€ (160h/kk)
- työtä 40 tuntia pois alvittomasta hinnasta: 200

Tuosta 200 eurosta sitten maksetaan kiinteät kulut ja omistajalle kuuluvat voitonjaot. Toimitila ei ole mikään paraatitila vanhassa kaupungissa. Ihan doable tuo on mielestäni. Jos jollain on korjattavaa, en ihmettele, kirjoitin tuon aamupuuron ääressä mitään faktoja tarkistamatta.

Samma på suomi:

Mediaani palkka 2900€/kk -> 40 tuntia á 21€ = 840€ + sotut x1,3 = palkkakulut 1092€
Materiaalit sama 500€
Kiinteät kulut + omistajan voitot samalla kertoimella viroon nähden kuin työ, eli x5 = 1000€
Kulut yht: 2592€ + 22% alv. = 3162€ myyntihinta

Eikös tuo ole aika haarukassa?

Dan-D

  • Vieras
Vs: Mittatilauspuvun tilaamisesta
« Vastaus #56 : 12.01.11 - klo:19:51 »
1) voisiko tuota roping-hartialinjaa hieman avata, esimerkiksi kuvien voimin?

Tässä pari esimerkkiä.  Roping muodostaa hartian saumaan tuollaisen korotetun, pyöreän harjanteen.

http://farm3.static.flickr.com/2719/4460658553_5450dd63fc.jpg

http://s672.photobucket.com/albums/vv90/jefferyd_photos/?action=view&current=Tom-Ford_0.jpg

Ja tässä aiheesta artikkeli.

http://tuttofattoamano.blogspot.com/search/label/shoulders

Lainaus
2) "Olen lukenut räätäleistä, jotka käyttävät valmiita olkatoppauksia, jolloin olkapään tyyliseikkoihin vaikuttaminen ei juurikaan onnistu." Mitä tarkoittaa ei-valmis olkatoppaus käytännössä? Marco käyttää sellaista, no olkatoppauksen näköistä palasta, jonka luulisin olevan aikalailla paketista. En tosin tiedä tarkemmin. Ne siis asetetaan paikoilleen ensimmäisessä sovituksessa.

Niin, kaipa ne kaikki näyttävät aika lailla samoilta.  Itse en erottaisi tehdasvalmisteisia varmaankaan käsintehdyistä.  Tässä esitellään kuitenkin niiden rakentamista.

http://tuttofattoamano.blogspot.com/search/label/shoulder%20pads

Ymmärtääkseni hartioiden rakenteelle ja rakentamiselle annetaan aika paljonkin merkitystä, kun se vaikuttaa todella olennaisesti muodostettuun siluettiin.  Ei-tehdasvalmisteisia saattaa (veikkaan) olla lisäksi helpompi muokata ja muovata asiakkaan hartioihin.

Lainaus
3) ... Voisinkin seuraavaan pukuun pyytää hieman kavennusta.

Itse pidän sitä aina suositeltavana lähestymistapana!

Noissa kuvissa mitä olen upannut, niin beige kesäpuku, tweed-puvut, flanellipuku ja laivastobleiseri ovat suoraan uunista, muita on 1-2 kaksi kertaa pienennetty miehen vauhtia seuraten.

Lainaus
Tilausprosessi menee kutakuinkin seuraavasti: ...

Itse tilausprosessin etenemisen sijaan minua kiinnostaa räätälin ote prosessin aikana.  Ottaako hän itse kantaa tyyliseikkoihin (tämä ei sovi sinun ruumiinrakenteellesi, sinun ruumiinrakenteesi huomioiden napitus kannattaa tehdä näin tai kaulukset näin tms. tms.) tukien omalla näkemyksellään asiakkaan valintoja?  Kiinnittääkö hän huomiota pienimpiinkin pikkuseikkoihin vai onko hän suurpiirteisempää mallia?  [/quote]

Lainaus
Olisin muuten kiitollinen jos joku osaisi avata tuota kankaiden maailmaa.

Niin minäkin!  Se on aika monimutkainen kokonaisuus, johon ei taida olla nopeaa vastausta.  Mutta tästä sainkin idean...

Joka tapauksessa kiitoksia tiedoista.  Minulla on aitoa kiinnostusta Lermania kohtaan ja tämä kaikki valottaa entisestään hänen työtään.

Tuukka

  • Legenda
  • *****
  • Viestejä: 1127
    • Profiili
Vs: Mittatilauspuvun tilaamisesta
« Vastaus #57 : 12.01.11 - klo:22:00 »
Tässä pari esimerkkiä.  Roping muodostaa hartian saumaan tuollaisen korotetun, pyöreän harjanteen.

Mielestäni kaikissa puvuissa on ollut pieni tuollainen, ei siis ihan suora kuten:


eikä ihan näin voimakas kuin:


vaan:


Lainaus
2) Ymmärtääkseni hartioiden rakenteelle ja rakentamiselle annetaan aika paljonkin merkitystä, kun se vaikuttaa todella olennaisesti muodostettuun siluettiin.  Ei-tehdasvalmisteisia saattaa (veikkaan) olla lisäksi helpompi muokata ja muovata asiakkaan hartioihin.

Tähän tosiaan en osaa ottaa kantaa. Täytyykin ottaa puheeksi seuraavalla kerralla.

(tuolla kaverilla mitä linkitit on muuten aikalailla samannäköinen puku kuin Marcon tekemä Keikari-flannellipuku [en ole ottanut inspiraatiota tuolta]:
http://tuttofattoamano.blogspot.com/search/label/DB)


Lainaus
Itse tilausprosessin etenemisen sijaan minua kiinnostaa räätälin ote prosessin aikana.  Ottaako hän itse kantaa tyyliseikkoihin (tämä ei sovi sinun ruumiinrakenteellesi, sinun ruumiinrakenteesi huomioiden napitus kannattaa tehdä näin tai kaulukset näin tms. tms.) tukien omalla näkemyksellään asiakkaan valintoja?  Kiinnittääkö hän huomiota pienimpiinkin pikkuseikkoihin vai onko hän suurpiirteisempää mallia? 

Hänen tapansa vihjata on aika maltillinen ja tähän asti on toteutettu kaikki mitä haluan. Tai no olisin halunnut yhden puvun kokeeksi ilman sisävuorta, siitä hän puhui minut pois, en muista enää miksi. Tämä kysymys olisi varmaankin helpommin vastattavissa jos olisin ollut kerran tai kaksi hänen asiakkaana. Mutta nyt tosiaan tunnemme toisemme aika hyvin. Hän ei ole suurpiirteinen, mutta ei mitenkään jokaiseen detskuun tarttuva. Muutaman kerran hän on vienyt takaisin työstettäväksi takkeja mitkä itse olisin hyväksynyt. Eli kyllä hän asiakkaankin puolella on ja ammattiylpeyttä löytyy.

Kerran vein hänelle työstettäväksi tankoirtotakin, sitä hän ei suostunut muokkaamaan ja osoitti syyt. Sen hetken kokemuksellani en ollut niitä huomannut itse, mutta aika aukottomasti hän perusteli miksi ei kannata lähteä muokkaamaan (takin tasapaino, pituus ja selän kaari eivät osuneet kunnolla)

Kiitokset muuten kangaskeskustelun avaamisesta.
Great minds think alike - fools never differ.

Tuukka

  • Legenda
  • *****
  • Viestejä: 1127
    • Profiili
Vs: Mittatilauspuvun tilaamisesta
« Vastaus #58 : 04.02.11 - klo:21:30 »
Katsoppas. Tuo selittäisi kyllä miksi hän ei halunnut tehdä sitä takkia ilman sisävuorta. Sekä hänen halvemman hinnan.

Itselleni on hieman epäselvää tuo liimatukeminen. Onko se niin, että on puvun kangas, johon joko liimataan tai ommellaan tuki. Jos liimataan, onko se jokin teippimäinen liimakangas, vai mahdollisesti sama tukimateriaali kuin ommellessa, mutta erikeepperillä laitetaan kiinni?

Osaako joku sanoa kuinka paljon tuossa säästää aikaa? Jos materiaali on samaa liimauksessa, ei kustannussäästö liene muuta kuin työstä johtuvaa.
Great minds think alike - fools never differ.

Jussi

  • Legenda
  • *****
  • Viestejä: 4166
    • Profiili
Vs: Mittatilauspuvun tilaamisesta
« Vastaus #59 : 04.02.11 - klo:21:40 »
Osaako joku sanoa kuinka paljon tuossa säästää aikaa?

Kymmeniä tunteja. Materiaalien hintaero - liimakangas vs. silkkilanka - ei ole kummoinen. Työmäärä- ja kestävyysero taas on käsittämätön, samoin kuin ero laskeutuvuudessa (liimakangastuenta on jäykempi).
Kaikki villa tottelee rautaa.