Keikari > Vapaa sana

TV-sarjat

(1/26) > >>

ChuckBass:
Kun tuolla "inhottavuus"-ketjussa asiaa hieman sivuttiin ja jossain muuallakin on näistä aina välillä huomauteltu, niin avataanpa aiheelle oma ketju. Eli mitä tv-sarjoja palstaveljet seuraavat, onko jotain "pakko nähdä"-ohjelmia tai sitten sarjoja, joita ei halua koskaan katsella, ei ole koskaan katsellut tai kenties toivoisi ettei olisi koskaan katsellut :)

Itse voin sanoa olevani melkoinen tv:n ja erilaisten sarjojen suurkuluttaja. Katselen myös elokuvia, mutta enimmäkseen vietän aikaani sarjojen parissa. Jotkut ovat suosikkeja tyyliensä takia, jotkut taas ihan muista syistä. Lisäksi tiedän, että katselen paljon sarjoja, jotka eivät "tosimiehiä" / herrasmiehiä / ihan tavallisia miehiä kiinnosta, mutta jokaisella on varmasti omat mieltymyksensä.

Listattakoon tähän nyt ensin omia suosikkejani:
- Gossip Girl (puvustus, henkilöhahmot, juoni, kaikki toimii)
- 24 (Jack Bauer is the man! Kaikkea ei tarvitse ottaa niin tosissaan, todella hyvää ja koukuttavaa viihdettä)
- Law&Order (Special Victims Unit & Criminal Intent erityisesti. Olen aina tykännyt poliisisarjoista ja nämä ovat mielestäni parhaimmistoa. Lisäksi välillä myös hyvää tyyliä, esim SVU:n kapteeni Cramer on omalla "bd-paidat melko hienolla collar rollilla ja housunkannattimet" tyylillään tyylikäs äijä)
- C.S.I (Miami erityisesti, mutta kaikki kolme ovat jees. Tässäkin, Horatio Caine on äijä, pakko arvostaa)
- Kylmä Rinki (joskus katsonut läpi parikin kertaa, hieno sarja)
- Dark Angel (Jessica Alba, need I say more??)
- America's Next top Model (tyttöystävän kanssa vakiokalustoa ja hyvää "aivot narikkaan"-katsottavaa)
- Frasier
Tässä nyt muutamia, mutta kuten sanottua paljon paljon muitakin tulee seurattua, nykyään tosin lähinnä SurfTheChannelin kautta, kun Suomeen kaikki sarjat tulevat aina sen verran viiveellä.
MadMeniä en ole vielä saanut aikaiseksi katsoa, ehkä kesällä pitää jonkinlainen maraton siitä tsekata.

Bonuksena mainittakoon vielä täällä luultavastikin karvat pystyyn nostattava Fab Five / Sillä Silmällä, jossa minusta ajatus on erittäin hyvä ja varsinkin amerikkalaisessa versiossa lopputulokset olivat usein varsin hyviä. Tässäkin (kuten niin monessa muussakin) tapauksessa on kuitenkin sanottava, ettei suomalainen versio sitten ihan lentoon lähtenyt.

Että tällaista tänään, ei niin paljon tekemistä tyylin kanssa, mutta välillähän on mukava heitellä ajatuksia muustakin...

i v y m a n:
Ikuissuosikkeja:

Twin Peaks
Sopranos
Jeeves & Wooster
Brideshead Revisited
The Fast Show
Our Northern Friends
Auf Wiedersehen Baby
Sherlock Holmes
Hercule Poirot
Babylon 5
Battlestar Galactica (se vanha versio)
The X Files

..nuo esimerkiksi..

Nyt katsonnassa muutaman jakson perusteela hilitön True Blood, vampyreja, eksploitaatiota, Roger Corman -otetta. Arvostan.

Puvustuksesta huolimatta väsähdin mad meniin parin jakson jälkeen..

Tosi TV-osastolta tykkään aina katsoa Idolsin tms alkujaksot: pieleenlaulajat jotka kuvittelevet olevansa jotain ovat sairaan viihdyttäviä.

VMP:
Aiheesta oli aikoinaan pitkähkökin ketju jo, mutta se on tainnut kadota bittiavaruuteen.
Sieltä aikoinani nappasin vinkin The Wiresta ja kyllähän se vaan oli kertakaikkisen loistavaa katsottavaa.

Muista sarjoista lähellä sydäntä on ollut:
- erityisesti HBO:n Six Feet Under, jota seurasin Suomen tv-ensi-illasta loppuun asti tiiviisti ja sittemin DVD:llä.
- mainittua Mad Meniä voin suositella monestakin syystä, josta puvustus ei ole vähäisin.
- komedioista Black Adder ja Monty Python (vinkkinä Teemalta lauantaille Brianin elämä!) toimii parhaiten. Myös aika kovassa nosteessa ollutta How I met your motheria on tullut vahdattua. Keikarin teemaan istuu ainakin erään hahmon suhde pukuihin. Frasier on tullut jo useammassakin yhteydessä esille. Jeevesiä olen katsellut telkkarista mielelläni.
- Angels in America -minisarja on hyvä.
- Sex and the city on varmaan useammankin kerran tullut kateltua lävitse telkkarista neitiseurassa ja yksinkin.
- Housea seuraan netitse jenkkilästä. CSI:n Las Vegas -versiota vahtasin kohtalaisesti aiemmin, mutta nyt on lopahtanut.

- Gossip Girlia kohtaan olen tuntenut tiettyä vastenmielisyyttä, mutta muutaman jakson silloin tällöin puvustukseen ja miljööseen keskittyen olen kauniissa seurassa katsonut. Kyllähän siinä on puvustaja palkkansa ansainnut moneen kertaan näin nuoren pukeutujan näkövinkkelistä.

Pidemmän aikaa on ollut tarkotus kattoa Sopranos ja kaveripiirissäni kovassa arvostuksessa oleva Kylmä rinki/Oz. Ikuisuusprojektina Twin Peaks.

Realitya tulee seurattua mahdollisimman vähän, mutta Suomi-versionkin saanut Muodin huipulle on useasti "tullut sopivaan aikaan sopivalta kanavalta sopivassa mielentilassa". ;) Ei sinänsä ole ehkä perus-tosi-tv:tä kun ainakin osa henkilöistä on oikeasti aikas taitavia (vaikka tyylit eivät sinänsä useimmiten toimi itselle yhtään, arvostan taitavia ihmisiä).

ps. kirjoittelin tätä näemmä niin pitkään, että monet näistä ehdittiin jo mainita :D

i v y m a n:

--- Lainaus käyttäjältä: VMP - 02.04.10 - klo:00:50 ---Aiheesta oli aikoinaan pitkähkökin ketju jo, mutta se on tainnut kadota bittiavaruuteen.
 - komedioista Black Adder ja Monty Python (vinkkinä Teemalta lauantaille Brianin elämä!) toimii parhaiten. Myös aika kovassa nosteessa ollutta How I met your motheria on tullut vahdattua. Keikarin teemaan istuu ainakin erään hahmon suhde pukuihin. Frasier on tullut jo useammassakin yhteydessä esille. Jeevesiä olen katsellut telkkarista mielelläni.
- Angels in America -minisarja on hyvä.

--- Lainaus päättyy ---

Ihan ehdottomasti. Nuo unohtui omista.

bowtiepasta:
The Wire. Kaikki muu on paskaa. Tai no Sandbaggers myös hyvä.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta