Keikari > Linkit ja vinkit

Ebay hakujen tehokas seuraaminen

(1/6) > >>

Pchan:
Idea

Ebayn seuraaminen on työlästä hyvistä hakuominaisuuksista huolimatta. Ebayn tarjoamat seurantamahdolisuudet ovat näet vahvuuksistaan huolimatta puutteellisia, kun muistetaan tavaran valtava määrä. Sähköpostiin tilattavat päivitykset uusista kohteista eivät toimi kovin kätevästi.

Ebay tarjoaa mahdollisuuden RSS-syötteen tilaamiseen. RSS on kätevä tapa pysyä kärryillä sivuilla tapahtuneista muutoksista. Ebayn tapauksessa RSS-syöte tilataan tehdystä hausta, joita voi olla lukuisia erilaisia.

Selaimet osaavat itsekin lukea RSS-syötteitä, mutta paljon kätevämmin RSS-syötteen lukeminen onnistuu touhuun tarkoitetuilla välineillä. Google Reader on yksi niistä ja sitä pidetään eräänä parhaista. Google Reader toimii tuttuun Googlen tyylin selaimella, eli Google Reraderia on kätevä käyttää miltä tahansa koneelta.

Hakujen tekeminen

Ideana on tehdä tehdä varsin kattavia hakuja, koska hakutuloksia aiotaan seurata RSS-syötteen lukijalla. Hakuja kannattaa myös tehdä paljon, kun kerran on leikkiin ryhtynyt. Jokaisen haun tulee kuitenkin olla järkevä kokonaisuus, jotta seuraaminen on mahdollista. Esim. kengissä voi olla ihan järkevää tehdä erikseen haut loafereille ja full wingeille. Myöhemmässä vaiheessa on nimittäin tärkeää, että tietää koko ajan mitä syötettä katsoo ja mihin silmän pitäisi kuvissa kiinnittyä. HUOM: Mikäli on hakemassa jotain hyvin harvinaista, niin silloin sähköpostiin tuleva muistutus toimii paremmin kuin RSS, koska hakua ei tarvitse itse muistaa, vaan voi pistää hauksi "blue crocodile loafers" ja kappas, sähköpostiin pompsahtaa ilmoitus sitten 4 kk päästä kun moiset Ebayhyn ilmestyvät.

Hakujen muodostamiseen kannattaa käyttää suosiolla Advanced Searchia kunnes hakukentän syntaksin on oppinut. Muista valita "Any word, any order" hakukentän viereisestä valikosta. Yleensä on tärkeää ruksittaa hakukentän viereinen boksi: "Include title and description".

Hakusanakenttään kirjoittavan tekstin määrä on rajattu. Kenttä loppuu helposti kesken, mikäli tarkoitus on esimerkiksi tehdä kaikki kenkämerkit kattava haku. Rajoitteen voi kiertää lisäämällä hakusanat suoraan URL-osoitteeseen.

Tässä muutama valmis haku

Hyviä kenkiä - US (Styleforumilta napattu haku)

Hyviä kenkiä - UK (Samat merkit kuin edellä)

Hyviä pukuja - US (Perustuu tähän: http://www.styleforum.net/showpost.php?p=432389&postcount=3)

Hyviä pikkutakkeja - US (Perustuu tähän: http://www.styleforum.net/showpost.php?p=432389&postcount=3)

Omien isojen hakujen väsääminen URL:in kautta.

URL:iin kannattaa kajota vasta kun hakukenttä tulee täyteen. Ainakin us ja uk Ebayt muodostavat URL:in eri tavoin, joten tämä vielä vähän vaikeuttaa asioita.

Kun ebayssa tekee haun, on tuloksen URL seuraavanlainen:

http://clothing.shop.ebay.com/i.html?_nkw=boss+vass&_in_kw=1&_ex_kw=&_sacat=63850&_okw=boss+vass&_oexkw=&_udlo=&_udhi=&_ftrt=901&_ftrv=1&_sabdlo=&_sabdhi=&_samilow=&_samihi=&_sadis=200&_fpos=Zip+code&_fsct=&LH_SALE_CURRENCY=0&_sop=1&_dmd=1&_ipg=50

Tuossa tuo nkw= jälkeinen osa on se, josta olemme kiinnostuneita. Tuo on se teksti, joka hakukentässä näkyy. Alla kuvatuilla ohjeilla tuohon saa enemmän tekstiä kuin mitä hakukentän kautta olisi mahdollista.

US - ebay.com
Tehdään haku, joka hakee kaikki sanat:
1. Kirjoita haku tekstinkäsitelyohjelmaan muodossa: (nimi, "kaksiosainen nimi", nimi)
2. Korvaa välimerkit alla näkyvän kaavan mukaan:
3. Lisää koko rimpsu nkw= kohdan jälkeen

%28 = (
%29 = )
%22 = "
%20 = väli
%2C = pilkku

UK - ebay.co.uk
Britit ovat fiksuja. Kaikki hakusanat hakeva URL muodostuu helposti ilman tekstieditoriakin. URL:iin lisättävä osa on muotoa: (nimi+nimi+"kaksiosainen+nimi"+nimi). 3. Lisää tuo rimpsu nkw= kohdan jälkeen.

Haun tilaaminen RSS-syötteenä

1. Kirjaudu ensin Google Readeriin. Tämä on pikkujuttu, jos käytössä on jo Googlen käyttäjätili.
2. Tee haluamasi haku. Haut kannattaa tallentaa, vaikka hakuja seuraisi jatkossa Google Readerilla. Tallentaminen helpottaa uusien hakujen rakentamista.
3. Paina haun alareunassa näkyvää oranssia RSS-nappia. Ebay antaa mahdollisuuden tilata syöte jonnekin, valitse Google.
4. Ta-daa! Nyt voit käydä Google Readerin puolella ihastelmassa tilaustasi.

RSS-syötteen lukija

- Ensimmäiseksi syötteet kannattaa nimetä kuvaavalla tavalla: klikkaa ylälaidan syöteasetukset-nappia ja nimeä syöte uudelleen.
- Kohteet merkataan oletusarvoisesti luetuiksi kun näkymää vieritetään niiden ohi. Tämä on ihan kätevä juttu. Vaihtoehtona on muuttaa luetuiksi merkkaaminen manuaaliseksi aivan yläreunasta näkyvien asetusten alta (valitse valikosta syötteenlukija-asetukset), mutta se on työlästä jos syötteitä on paljon ja niitä lukee usein.

Loppusanat

Tämä homma on helpompaa kuin miltä alkuun näyttää.  Sitten vain hakuja tekemään! Muistutus: isot ja laajat haut RSS:nä, täsmähaut sähköpostimuitutuksina.

Jos joku jaksaa tehdä listoja eri valmistajista, niin päivitän tuonne ylös mielelläni lisää hakuja.

sproily:
Mainiota! Kiitos kun näit vaivaa tämän tekemiseen!

dhilsu:
Esimerkillistä toimintaa. Imaginäärinen kunniamerkki myönnetty.

Ville:
Kunnia-asema "Ansiokas" myönnetty -- ja jo oli aikakin.

Pchan:
Tältä Google Reader sitten näyttää. Tässä 95 uutta hakuja vastaavaa ebay kohdetta on tupsahtanut maailmaan yön aikana. Hyvin nimettyjen hakujen perkaaminen käy nopeasti. Jotkut hauista tuottavat minulla liikaa osumia ja niitä pitäisi jotenkin supistaa, esim. hinnan avulla.
http://img265.imageshack.us/img265/7889/googlereader.png

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta