Keikari > Yhteiskunta

Mitä suomalaisesta miesten vaatekaupasta puuttuu?

(1/4) > >>

Ville:
Otsikon mukainen yksinkertainen aihe jäsenille.

Millaisia asusteita ja vaatteita puuttuu suomalaisten miesten vaatekauppojen valikoimasta? Vai onko niin, että kaikenlaista mukavaa jo löytyy, mutta värivalikoima on kehno, tai jotain materiaaleja saisi olla lisää?

Miten parantaisitte niitä kauppoja, jotka nykyisin toimivat?

Alhazen:
Helsingin palvelutarjonta on nyt v. 2022 rehellisesti sanottuna niin kattava, etten koe omien mieltymysteni puitteissa tarvetta matkustaa ostoksille ulkomaille tai esim. tilata verkosta vaatteita alennusmyyntejä, eBay-löytöjä ja muutamaa muuta poikkeusta lukuunottamatta. Yksi näistä on, että oslolaisen Cavour-vaatekaupan omalla merkillään teettämät valmisvaatteet sopivat leikkaukseltaan keholleni todella hyvin ja niiden hinta-laatusuhde on erityisesti kausialeista ostettuna erinomainen.

Huomaan kaipaavani juuri nyt oikeastaan vain 1) ompelutarvike- tai kangaskauppaa, joka myisi laadukkaita luonnonmateriaaleista (sarvi, helmiäinen yms.) valmistettuja nappeja sekä 2) Uniqlon (josta tulee yhä ostettua määrättyjä tuotteita) kivijalkakauppaa.

Kolibri:
Nykyisten valmisvaatevalikoimien sisällä:
* Leikkaukset. Muutaman koon kasvaneena* slim fit -mania juhlavissa paidoissa ja XXL-kokojen puute joissain vaatetyypeissä ovat kiroiluttaneet kaupan päälle yli 185cm pitkänä elämisen lisäksi. Aivan kuin löysempi istuvuus automaagisesti rajaisi pois juhlavuudesta. Housuissakaan tilanne ei ole parempi. Farkuissa ja useissa arkisemmissa housuissa tasalahje on miesten kohdalla levein leikkaus mitä miehille on valikoimassa. Jopa naisten valikoimat ovat edistyksellisempiä. Leveämpiä leikkauksia miehillekin ilman överiksi menoja, kiitos.
* Värit kauluspaidoissa. Jos solmiota ei käytä eli poistaa vaaleansävyiset paidat, niin jäljelle jää lähinnä punaista ja sinistä ja niitäkin tosi kapeissa sävyissä. Mielenkiintoisia värejä näkee lähinnä tehosteväreinä valkotaustaisten raidoissa ja ruudukoissa. Violetti, purppura, luumu, mintunvihreä ymsyms. (vaaleista vaaleanharmaa ja äärimmäisen punakka vaaleanpunainen) tuntuvat olevan varattu vain pellavaan tai jersey-puuvillaan.
* Käänteet. Liiveissä käänteiden puute kummastuttaa vuosi vuodelta ja useissa kauluspaidoissa niiden kapeus taas on mennyt niin pitkälle, että leijuvat ilmassa yhdenkin napin avattuna hullunkurisen paljon.
* Kukkapaidoissa sinistä sisältämättömät ovat olemattomissa. Ihan kuin sinisen puute kaataisi vaatevalmistajien mielestä miehisen itsetunnon.
Millaisia uusia vaatteita tai asusteita mietin:
* Monipuolisempia taskuliinoja ja asusteita pellavaisina, puuvillaisina ja villaisina. Tämä silkinvälttäjille, jotka kokevat eläineettisistä syistä tuskaa silkin käyttämisestä. Pienemmillä toimijoilla tosin on hyvät valikoimat.
* Laadukkaat tekonahkatuotteet. Sama syy kuin edellisessä ja erityisesti kengät mielessä. Jos koeputkilihaakin osataan tehdä, niin ei kai laadukas nahan jäljittely pitäisi olla pulma?
* Edulliset pellavapaidat cutaway- eikä nappikauluksella. Suomessa nämä ovat kiven alla. Ruotsissa on jo huomattavasti laajempi valikoima ja Uniqloa voi yhtenä toimijana kiittää siitä.
* Laadukkaasti kudotut sukat, jotka eivät rullaudu alaspäin. Onko ihme, että pitkät sukat eivät ole suosiossa, jos suurin osa on kudottu niin, etteivät pysy paikallaan ilman lisättyä kitkakerrointa eli aluskerrastoa? Tosin tässäkin pienemmillä toimijoilla on näitä jo valikoimissa.
*= Useissa tapauksissa painonnousu ja kokojen kasvu kuitataan itseä väheksyvällä huumorilla. Minä en. Terveydenhoitajani mukaan on fakta, että keho itsestään tasapainottuu tiettyihin painoihin ja minun tapauksessa aiemmissa ruokatottumuksissa söin unimääriinkin vaikuttavan vähän useiden vuosien ajan ja se meni hienovaraisuutensa takia ”tutkan ohi” pitkän aikaa. Korjattunakin ruokavalioni on erittäin terveellinen ja liikun terveyssuositusten mukaisesti. Häpeä pois kropan muuttumisesta.

aadolf:

--- Lainaus käyttäjältä: Kolibri - 15.06.22 - klo:00:43 ---

* Laadukkaat tekonahkatuotteet. Sama syy kuin edellisessä ja erityisesti kengät mielessä. Jos koeputkilihaakin osataan tehdä, niin ei kai laadukas nahan jäljittely pitäisi olla pulma?

--- Lainaus päättyy ---

Pakko tarttua tähän. Eksoottisista (alligaattorit sun muut) en tiedä, mutta ainakin naudan nahka on lihantuotannon sivutuote. Jos nahkaa ei käytettäisi nahkana menisi vuodat kaatopaikalle ja kompostiin. Nahan korvikkeet. ns keinonahka on muovipohjaista eikä siihen saada aidon nahan ominaisuuksia.

Ville:
Hyviä huomioita tähän saakka!

Kerran olen kokeillut Sandersin vegaanisia reunoskenkiä. Kaukaa näyttivät nahkaisilta, jalassa lesti tuntui ihan vastaavalta kuin nahkapareissa, mutta hikoilua ne kyllä aiheuttivat pahasti.

Ehkä hamppukankainen pari, jossa on polyesteria joukossa, ei hiostaisi kauheasti ja kestäisi käyttöä kauan.

Vaatekauppiailla on tapana kokeilla joitakin eriä ja katsoa, meneekö kaupaksi. Sitten vain jatketaan vanhoilla tutuilla tai otetaan riittävän suosittu mukaan valikoimaan. Helpompaa tietysti olisi, jos vaikka 30 tyyppiä yhdessä toivoisi jotakin vaatetta valikoimaan. Netin aikakaudella sellaisia toiveita on helpompi koota.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta