*

Ville

 • Satraappi
 • *****
 • 9225
  • Profiili
  • http://www.keikari.com
eBay-vinkit
« : 13.03.10 - klo:20:32 »
Jaan hitusen eBay-ostoksien ohessa kertynyttä tietoa ja toivon muiden jäsenten täydentävän tähän ketjuun kokemuksiensa perusteella.

Vaikka eBayssä on kansainvälinen hakutoiminto, esimerkiksi Saksan eBay-kohteita ei löydy Britannian ja USA:n eBayssä hakemalla. Tämän vuoksi on järkevää hakea etsimäänsä kaikilla eBay-sivustoilla erikseen, sillä sama tunnus käy kaikkialla. Itse käytän USA:n, Englannin, Ranskan, Saksan ja Italian sivustoja. Jokaisesta on löytynyt jotakin kiinnostavaa, mutta ehdottomasti upeimmat markkinat ovat Amerikan puolella. Kaikkien sivustojen alusta on sama, ainoastaan kielet voivat hidastaa selailua alkuun. Tähän löytyy paras apu Googlen ilmaisesta käännöspalvelusta: www.translate.google.com.
Minulla on Huutonetissä vaatteita, jotka sinä haluat.

*

R

 • *
 • 94
  • Profiili
Vs: eBay-vinkit
« Vastaus #1 : 13.03.10 - klo:23:35 »
Itse käytän USA:n, Englannin, Ranskan, Saksan ja Italian sivustoja. Jokaisesta on löytynyt jotakin kiinnostavaa, mutta ehdottomasti upeimmat markkinat ovat Amerikan puolella. Kaikkien sivustojen alusta on sama, ainoastaan kielet voivat hidastaa selailua alkuun. Tähän löytyy paras apu Googlen ilmaisesta käännöspalvelusta: www.translate.google.com.

Googlen käännöspalvelua joudun tunnustamaan itsekin käyttäneeni Saksan ja Ranskan eBay-versioita käyttäessäni. Vaikka edellistä olenkin muutaman vuoden lukenut, huomasin ettei alan sanasto ollut lainkaan hallussa vaan esim. 'Sakko' aiheutti kieltämättä pientä hämmennystä ja jopa lievän, Mona Lisamaisen hymyn. eBayhin tuhraantuu luvattoman paljon aikaa jos selailee kaikki nämä edellämainitut kieliversiot säännöllisesti läpi, joten on hyvä jonkinlainen valmishaku vähintäänkin itselleen kehittää. Joskin ainoastaan näitä käyttämällä on vaarana että joku herkullinen yksittäinen timangi jää huomaamatta, kun ei osu hakuun. Vaikka hakujen tallettaminen helpottaakin, ei preferenssejä, kuten vaatteiden kokoja, pysty kopioimaan mukaan muiden maasaittien hakuun. global.ebay.com -sivustoakin olen selannut, mutta sen hakutoiminto ei ole lähelläkään samaa tasoa kuin maasaittien.

Eri maasivustojen alusta lienee tosiaan sama, mutta käyttöliittymä vaihtelee. Maasaiteissa on eroja paitsi kategorisoinnissa ja listausten metatiedoissa, myös käyttöliittymä vaihtelee (esim. www.ebay.se).
"The unexamined life is not worth living."