*

uuno

  • **
  • 247
    • Profiili
Vs: Kenkien hoito
« Vastaus #3885 : 15.05.22 - klo:16:23 »

Talvipohjista puheen ollen - onkohan kukaan nastoittanut kenkiään.  Ainakin täällä etelän lähiöalueilla liukkaus on sitä luokkaa, että nastoitta selviää vain vuorikauris.

Vs: Kenkien hoito
« Vastaus #3886 : 15.05.22 - klo:17:01 »
Ei pysyvästi, mutta liukuesteitä on tullut toisinaan kokeiltua.

Taisin mainita joskus aiemminkin, mutta paras pito kaikista omistamistani kengistä on LL Beanin Duck Bootseissa, jotka ovat villasukkavaralla ja nahkavarret rasvattuina muutenkin aika hyvä valinta etelän loskaisimpiin päiviin/viikkoihin/kuukausiin. Ne on toisaalta kai alkujaan tehty jossain rantakivikossa sorsapyssy kädessä liukasteluun.

Vs: Kenkien hoito
« Vastaus #3887 : 15.05.22 - klo:20:16 »
J. Ervingillä Helsingin Museokadulla taitaa olla yhä "virallinen" Red Wing -edustus Suomessa ja töitä otetaan vastaan myös postitse.

Noissa Loakeissa oleva Victory ja hyvin samanlainen Ridgeway on brittikumipohjista ehkä paras Suomen talvessa, voittaa ainakin Dainiten ja Commandon. Pehmeämpi kumiseos on yleensä parempi, noissa kahdessa jälkimmäisessä on usein ongelmana että gummi on periksiantamattoman kovaa ja kuviointiin pakkautuu lunta, Commandoon myös sepeliä.

Kiitoksia molemmista vinkeistä. Itse asiassa mikä noissa Loakeissa hämäsi oli, että kuvauksessa lukee, että pohja on Dainitea, vaikka se ei minusta sellainen olekaan ja kuten asian varmistit ja oikean pohjatyypin mainitsitkin. Minulla ei ole koskaan Dainite-pohjaisia kenkiä ollut, mutta muistikuva jostain foorumin syövereistä oli, että ne eivät lumella pidä (eivätkä näytäkään siltä), joten siksi päädyin asiaa ihmettelemään.