Keikari > Etiketti

Tumman puvun solmion väri- ja kuvioskaala

(1/1)

Willy90:
Mikä on pukukoodin tumma puku solmion sallittu väri- ja kuvioskaala? Olen lukenut artikkelin tummasa puvusta Keikari.com ja Ville Raivion kirjasta Klassikko sekä Tyyliniekasta. Tyyliniekan mukaan vain musta ja harmaa - jälkimmäisessä voi olla pieni pilkkukuvio tai tummanharmaasta ja valkoisesta muodostuva kudoskuvio. Tyyliniekka katsoo että jos haluaa rennomman suhtautumisen tähän, niin sitten etikettiin tumman puvun sijaan juhlapuku tai juhlava pukeutuminen jne. Keikari.comissa on vähän väljempää, varsinkin vähemmän muodollisissa tumman puvun tilaisuuksissa:


--- Lainaus ---Hyvin pieni kuvio solmiossa on yksi tapa elävöittää asuaan. Vähemmän muodollisissa tumman puvun tilaisuuksissa solmion väri on tumma ja kuvio erottuvampi. Esimerkiksi tummansininen solmio valkoisin palloin on passeli miltei kaikkialla.
--- Lainaus päättyy ---


Keikari.comin artikkeli jää silti itselleni ilman konretiaa mitä kaikkea se voi olla. Varsinkin kuvat olisivat parhaita havainnollistamaan mitä kaikkea tumman puvun etiketissä solmio voi olla väriltään ja kuvioltaan.

salaryman:
Tumman puvun pukukoodi avautuu mielestäni parhaiten, kun mieltää että tummaan pukuun pukeutumisen tarkoitus on kunnioittaa tilaisuutta, ei tulla esiintymään.

Tumma puku on mahdollisimman vähäeleinen, huomiota herättämätön, nöyrä ja pelkistetty.

Alhazen:
Suomessa asiaa sotkee, että ”tumma puku” voi olla periaatteessa tiukka pukukoodi (kuten itsenäisyyspäivän vastaanotolla 2013) tai sellaisessa määritellyn asun korvaaja, jolloin ainoat vaihtoehdot ovat helmen-, hopean tai muu vaalea harmaa tai hautajaisissa musta solmio.

95% termin käyttäjistä ei kuitenkaan tarkoita oikeasti tätä vaan suomalaisilla vanhoilla käsitteillä ilmaisten arkipukua, jolloin erilaisilla vastaanotoilla, illallisjuhlissa, häissä ym. solmio voi olla tilaisuuden luonteesta riippuen hyvinkin monenlainen.

Nyrkkisääntönä voi varmaan ajatella, että tummempi väri pl. metallivärit ja pienempi tai hienovaraisempi (geometrinen) kuvio tai tekstuuri ovat muodollisempia kuin kirkkaat värit, isot (muut painetut) kuviot ja rouheat tekstuurit. Jutussa mainittu polka dot -kuvio tummansinisellä pohjalla sijoittuu siis muodollisempaan päähän ja on varsinkin harmaan puvun, joka ei tosin tuon tiukimman määritelmän puolesta käy tummasta, kanssa syystä klassikko. Myös tilaisuuden kellonaika vaikuttaa vähän siihen mikä solmio tuntuu luontevalta, itse olen käyttänyt tummansinisen puvun kanssa aamupäivätilaisuuksissa mm. erilaisia vähän harmaaseen taittuvia vaalean- tai taivaansinisiä solmioita.

Willy90:
Onko solmion materiaalilla mitään merkitystä?

Alhazen:
Materiaali on lähtökohtaisesti silkkiä tai sellaista silkkisekoitetta (esim. pellavan tai villan kanssa),  jossa silkille ominainen kiilto näkyy. Jos haluaa tietoisesti sekoittaa pakkaa esim. Gianni Agnellin tyyliin niin harva tuskin kiinnittää huomiota sileäpintaiseen villasolmioonkaan, mutta silkki on varmin valinta.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

Siirry pois tekstitilasta