Keikari > Yhteiskunta

Totalitariamismin estetiikka

(1/2) > >>

salaryman:
"Natsien univormut oli Hugo Bossin suunnittelemia!"

No ei ollut.

Mutta estetiikka on ollut aina kaikkien totalitarismien työvälineitä. Univormu, aiemmin uniformu (latinan sanasta uniformis eli ’yksi muoto’), myös sotilaspuku, (sotilas)virkapuku tai aiemmin asepuku on jonkin tietyn joukon yhdenmukainen puku.

Ja tästä voidaan jatkaa yhdenmukaiseen ajatteluun.

Onko nyky-yhteiskunnasta tunnistettavissa yhdenmukaisen puvun ja yhdenmukaisen ajattejun välistä korrelaatiota? (tarkoituksellinen provokaatio)


https://www.youtube.com/watch?v=5pOdESxw1o4

sika:
Ensimmäisenä tulee mieleen ainakin biker-look ja Koijärvi-look. Molempien "univormujen" käyttäjät edellyttävät myös sitoutumista yhdenmukaiseen ajatusmaailmaan.

Alhazen:
Yhdysvaltain rannikoilla viime aikoina bisnestä tehneet voinevat tunnistaa ainakin yhdenlaisen univormun ja sen kantajien aika yhtenäisen ajattelutavan, jolle tämä tili irvailee: https://www.instagram.com/midtownuniform/?hl=en

Kannattaa huomata, että tässäkin pätee samantyylinen nokkimisjärjestys kuin univormujen kohdalla historiallisesti muutenkin: ”keskikaupungin univormu” on erityisesti rahoituspuolen suorittavan portaan (ja sellaiseksi haluavien - Suomessa asukokonaisuutta on voinut viime vuosina nähdä esimerkiksi kauppakorkeakoulujen pääsykokeisiin pänttäävien lukiolaisten yllä) asu, ylin johto ja toisaalta teknologiapiirien yksisarvis-founderit, joita univormuväki koittaa vimmatusti metsästää, ovat sen käytön yläpuolella.

Partasuti:
En ollut kuullut tuosta midtown uniformista. Ihan mielenkiintoinen kokonaisuus. Suorat housut yhdistetty fleece-pusakkaan, josta on poistettu hihat. Minua kauhistuttaisi pukeutua tavalla, joka on havaittavan suosittua. Ehkä nämä ovat ihmiskohtaisia asioita, osa tykkää kuulua joukkoon. Niin kuin nuorten suosimat polvista revityt housut.

paddington:
Uniforms both include and exclude, sanoi Bruce Boyer.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta