Keikari > Yhteiskunta

Nettiostokset UK:sta 2021 tammikuusta alkaen

<< < (2/7) > >>

Kolibri:
Väliaikatietoja on, että sopimuksen tavoite oli pyrkiä kiintiöttömiin nollatariffeihin (ja tämä molempien osapuolten halu), mutta siihen pääsy vaatii myös EU:n standardien täyttämistä. Ruoan tuotannossa tulee myös alkuperävaatimuksia, mikä nyt ei liity tyylittelyyn, mutta antaa osviittaa sopimuksen luonteesta. Pohjois-Irlantiin meneviä tavaroita valvotaan ja tarkkaillaan satamissa, mutta itse Pohjois-Irlannin maaperällä ei enää tarkastuksia tehdä.

Käsitykseni on, että alkuvaiheessa sanankuulua ”punaista teippiä” aletaan sovittelemaan Briteissä ja yritysten alkavan luomaan (tulli)viranomaisten luottamusta nauttivia tuotantoketjuja, joilla toivotaan pääsevän mahdollisiman vähällä vaivalla seulojen läpi. Kysymysmerkki toki tulee siihen miten pienemmät vientielinkeinot pärjäävät tässä murroksessa.

supera:
HS, 27/12/20

”Vuodenvaihteesta lähtien enintään 22 euron arvoisesta brittiläisestä verkkokaupasta ostetusta tavarasta ei tarvitse maksaa tullia eikä arvonlisäveroa. Jos ostoksen arvo on yli 22 euroa, siitä pitää tehdä tulli-ilmoitus ja maksaa Suomen 24 prosentin arvonlisävero”, sanoo Tullin ulkomaankauppa- ja verotusosaston päällikkö Jarkko Saksa.”

salaryman:
Sama juttu oli TalSassa:

"Pitääkö brittiläisestä verkkokaupasta tilatusta ostoksesta maksaa vastaisuudessa tullimaksu?

Joissakin tapauksissa pitää. Yli 22 euron tilauksesta on maksettava Suomen arvonlisävero ja yli 150 euron tilauksesta täytyy maksaa arvonlisäveron lisäksi tullimaksu, jos Britanniasta toimitettava tavara on valmistettu Britannian tai EU:n ulkopuolella.

– Tilaukset, jotka maksavat yli 22 euroa, mutta kuitenkin enintään 150 euroa, ovat vapaita tullimaksusta, joskin arvonlisävero on edelleen maksettava. Tosin tässäkin on muutamia poikkeuksia. Esimerkiksi alkoholijuomat ja hajuvedet ovat aina verollisia, Painokallio sanoo.
Kuinka paljon tavaran tilaaminen Britanniasta Suomeen kallistuu?

Karkea nyrkkisääntö on, että tullaus nostaa tilauksen hintaa noin 30 prosenttia, jos kyse on yli 150 euron tilauksesta."

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007708141.html

salaryman:
Nähtäväksi jää, pystyvätkö brittiläiset verkkokaupat myymään tuotteitaan EU alueelle ilman arvonlisäveroa. Jos ei, niin tullimuurin takaa tavaraa toimittavat verkkokaupat eivät pärjää mitenkään hintakilpailussa.

supera:
Ainoa laillinen vaihtoehto verojen ja tullien välttämiseksi on verkkokaupan siirtäminen EUn sisälle.


--- Lainaus käyttäjältä: salaryman - 28.12.20 - klo:17:39 ---Nähtäväksi jää, pystyvätkö brittiläiset verkkokaupat myymään tuotteitaan EU alueelle ilman arvonlisäveroa. Jos ei, niin tullimuurin takaa tavaraa toimittavat verkkokaupat eivät pärjää mitenkään hintakilpailussa.

--- Lainaus päättyy ---

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta