Kirjoittaja Aihe: Mitä suomalaisesta miesten vaatekaupasta puuttuu?  (Luettu 26936 kertaa)

Tumppi$

  • Legenda
  • *****
  • Viestejä: 1698
    • Profiili
Vs: Mitä suomalaisesta miesten vaatekaupasta puuttuu?
« Vastaus #15 : 13.10.22 - klo:14:48 »
Se ihmeellinen "leikkauspiste" menee Jyväskylän kohdalla niin pituus kuin leveyssuunnassa. Olipa sitten kyse vaatteista, huonekaluista tai vaikkapa harrastusvälineistä.. Käytännössä yhtään noista ei ole oikeastaan koskaan löytynyt Jyväskylän itä- tai pohjoispuolelta. Näin siis omalla kohdallani. Onneksi huonekalujen eikä vaatteiden perässä tarvitse enää pitkiin aikoihin ajella. (huonekalujen osalta ei enää elinaikanani ellei jotain dramaattista tapahdu) Äänentoistolaitteiden ja niiden oheistarvikkeiden saralla vielä parit reissut pitää heittää vuoden sisään.

Jaa, otetaanpa sen verran takaisinpäin, että yhdet kaiutinkotelot ovat parhaillaan valmistumassa Pohjois-Karjalan suunnilla ja yksi viritinvastaanotin pitäisi jaksaa Kainuusta hakea lähiaikoina.

Yliopistoillakaan ei tuota eroa voi selittää, koska esim. Kuopiossa ja Joensuussa sellaisetkin on. Sekä Oulussa myös jos niikseen tulee. Selitys on oltava voimakkaissa kulttuurieroissa, koska niin silmiinpistävää se on ollut iät ja ajat. Aikanaan kun etsin ja metsästin huonekaluja ynnä muita kodin välttämättömiä esineitä, tein sitä niin "täyspäiväisesti", että takuulla olisin tullut tehneeksi sillä saralla kauppoja täälläkin päin, jos niitä vain olisi tarjolla näillä kulmilla ollut. Tuo selittynee myös voimakkailla tuloeroilla. Sama on toistunut, kun olen metsästellyt noita menneiden aikojen äänentoistolaitteita. Kertakaikkiaan näiden seutujen ihmisillä ei ole varaa (eikä varmasti tietämystä/ tuntemusta) ollut hankkia aikansa laatuvehkeitä.
Ja vaikka 2000- luvulle tultaessa tilanne onkin selvästi tasoittunut, ei kelkkaa tunnuta saavan kääntymään vielä parin vuosikymmenen aikana.
« Viimeksi muokattu: 13.10.22 - klo:15:16 kirjoittanut Tumppi$ »
VASTATUULEEN!

Laurentius

  • Legenda
  • *****
  • Viestejä: 2433
    • Profiili
Vs: Mitä suomalaisesta miesten vaatekaupasta puuttuu?
« Vastaus #16 : 14.10.22 - klo:08:44 »
^Vaikke juuri Jyväskylän kohdalla menekään, ja jaosta on jo 700 vuotta on Pähkinäsaaren rauhan raja yhä suuri jakolinja Suomessa.