Keikari > Etiketti

Frakki

(1/3) > >>

Colt:
Mieleeni heräisi kysymys frakin oikeaoppisesta käytöstä. Voiko frakin kanssa käyttää hillittyjä mustia quarter brogue oxfordeja vai onko musta cap toe kiiltonahkaisena ainoa mahdollisuus?

Millainen on hyväksyttävä päällystakki frakin kanssa käytettäväksi? Muistelen että kaulahuivin tulisi olla valkoista silkkiä.

Tumppi$:
http://www.keikari.com/blogi/frakki/

Blogin puolella varsin tyhjentävä artikkeli frakista. Vastaa kaikkiin kysymyksiisi.

Ville:
Kaipa pieni määrä brogue-koristeita passaa, tuskin harva Suomessa vahtii popojen mallia, kun valtaosa frakeista on muutenkin vuokrattuja ja istuu kurjasti. Myös Linnan juhlissa.

Päällystakki tummanharmaa, musta tai tummansininen, mahdollisimman pelkistetty. Helman tulee peittää frakkitakin pidempi hännys.

Colt:
Taas kerran heräsi kysyttävää frakin asusteista.

Kuinka frakin valkoisten nahkahansikkaiden kanssa kuuluu menetellä ruokaillessa tai esimerkiksi maljoja nostaessa? Pidetäänkö hanskat kädessä vai riisutaanko ne yhdessä hatun ja päällystakin kanssa jo naulakolla? Internet antaa aiheesta ristiriitaista tietoa.

Alhazen:
Muistan nähneeni nyrkkisäännön, että valkoiset säämiskähansikkaat kädessä el syödä, juoda (edes cocktailpaloja tai alkumaljoja) tai tupakoida, mutta en pysty juuri nyt lähteistämään sitä. Tässä olisi sikäli järkeä, että ruokatahrat ja tupakoinnin jäljet erottuvat varmasti valkoisessa säämiskässä ja sen puhdistus on vaivan takana.  En myöskään ihan keksi mihin ne on vanhastaan riisuttu jos tilaisuuteen on kuulunut esimerkiksi sekä tansseja että ruokailu - naisten juhlakäsineet, jos sellaisiin vielä törmää, on kai tapana asetella ruokaillessa syliin. Ehkä hännyksiin piilotettuun taskuun, jollaiset olivat joskus tapana?

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta