Keikari > Yhteiskunta

Tullit ja alvit (Englanti+muu maailma)

<< < (3/4) > >>

Tumppi$:

--- Lainaus käyttäjältä: chr - 20.02.20 - klo:10:55 ---
--- Lainaus käyttäjältä: Tumppi$ - 19.02.20 - klo:21:33 ---Taisi mennä hieman sinultakin pointti ohi. Valitin siitä, että rihkamaa ja suoraan sanottuna aivan täyttä paskaa Kiinasta tilaavat pääsevät jatkuvasti kuin koira veräjästä.

--- Lainaus päättyy ---

Se on kyllä ihan totta että tuossa rihkamatilailussa ei ole mitään järkeä. Haen tässä lähinnä sitä, että Suomessa tavarasta, käytännössä kaikesta minkä ostat, maksetaan alvit. Ja kyllä, siinä tuotteen hinnassa tuolla kivijalkakaupassa on myös ne rahdit sisällä ja alvi tulee sen kaiken päälle. En pidä ollenkaan reiluna ajatuksena, että tuotteita voisikin yhtäkkiä tilata maailmalta alvittomasti, oli se selitys sitten vaikka se laatu tahi saatavuus. En myöskään ole ollenkaan kateellinen venäläisten tai kiinalaisten Tax-free -ostoista.

--- Lainaus päättyy ---

Hyvää keskustelua, vaikka hieman eri linjoilla ollaankin.

Siis vakavasti puhuen en minäkään sentään kannata täysin alvitonta tilailua ulkomailta. Sehän on jo ajatuksenakin melkoisen absurdi. Mutta mielestäni jonkinlainen kompensaatio olisi reilua. Esimerkiksi se pelkkä alvi. Nythän tulee vielä tullit siihen päälle. Myös jo kertaalleen maksetuista lähetyskuluista rokottaminen on mielestäni ajatuksena lähes yhtä absurdi kuin alviton ostaminen. Tosin sillä erotuksella että tuo lähetyskuluista tullin kantaminen on totisinta totta. Eli ajatus siitä, että joudut ikään kuin maksamaan jostain toistamiseen koska olet jo kerran sen maksanut, on omasta mielestäni naurettava. 

Mitä taas tulee venäläisten ja kiinalaisten verovapaisiin ostoksiin, niin se etu pitäisi kyllä niiltä napata pois viipymättä. Nimittäin sillä porukalla joka niistä maista käy täällä tekemässä kalliita ostoksia verovapaasti, on kyllä taatusti varaa maksaa myös tullit ja alvit. Mutta, mutta nämähän ovat vain omia henkilökohtaisia mielipiteitäni.

salaryman:
Tuohon kiinalaisen verkkokaupan veroetuun on jo käsittääkseni puututtu. Jos joku kertoo saavansa edelleen kiinalaistuotteet verottomina, asia selittyy sillä että monella myyjällä on toimitusvarastot EU:n alueella, josta luonnollisesti tavara toimitetaan ostajalle ilman ylimääräisiä maksuja, tullit ja verot kun on jo maksettu silloin kun tavara saapui EU:n rajojen sisäpuolelle.

Kiinan tilanne on jännä jäänne ajalta, jolloin Kiinaa pidettiin kehitysmaana jonka talouden tukemiseen länsimailla olisi jonkinmoinen moraalinen velvollisuus. Tämän peruja kiinalaisilla postilähetyksillä on ymmärtääkseni edelleen kv. postisopimuksissa hyvin edulliset käsittelymaksut.

Brittien tilanteesta vuoden päästä pystyy tuskin kukaan sanomaan mitään varmaa. Oma valistunut veikkaukseni on, että niillä brittifirmoilla, joilla on merkittävää verkkokauppaa EU:n alueelle, on jo olemassa logistiikkakeskukset Euroopan puolella. Suurin osa brittienkin kauppaamasta tavarasta kun on teetetty ihan jossain muualla kuin saarivaltakunnassa, joten niitä on ihan turha ensin tullata sumujen saarille ja lähettää takaisin tullimuurin yli.

USA:n kanssa harmittaa, että EU:n ja USA:n vapaakauppasopimusneuvottelut ajettiin tarkoituksella alas muutama vuosi takaperin. Mikäli olen asian oikein ymmärtänyt, sopimus olisi mahdollistanut EU:n asukkaille nettiostosten tekemisen ilman tulli- ja veromaksuja samaan tapaan kuin toimimme EU:n sisämarkkina-alueella.

Arvonlisäveron palautukset (Tax free myynti) perustuu taas kahdenvälisiin sopimuksiin EU:n ja kumppanimaan kanssa. Yleensä pelin henki on se, että edut ovat voimassa puolin ja toisin, eli EU kansalainen on oikeutettu yhtä lailla alv -palutuksiin tehdessään ostoksia rajojen ulkouolella.

paddington:
Eräs henkilö on tilannut kolme kelloa Creation Watchesilta. Ensimmäinen tuli suoraan kotiin ilman tullausta, mutta kaksi seuraavaa on tullattu. Keskisen tms. tarjoushinnat alkavat kuulemma houkuttelemaan jo kaukoidän tilauksia enemmän. Varsinkin kun Creationin takuu ei ole virallinen takuu, ja kotimaasta tilaaminen on muutenkin kivempaa.

Tumppi$:
Kyllähän sitä tosiaan mielellään kotimaasta hankkii aina silloin kuin se vain on mahdollista, tai kun hintaero ei ole merkittävä.

Tuossa tuli hyvää juttua ja tietoa salarymanilta.. Olisi siinä voinut jokunen verkkokauppa Euroopassa volttia heittää jos vapaakauppasopimus EU:n ja USA:n välillä olisi syntynyt. Taitaa vaan olla melkoista utopiaa myös jatkossa? Vai mitä mieltä salary+muut ovat?

salaryman:
Voi olla toiveajattelua, mutta olen taipuvainen uskomaan USA:n ja EU:n välisen vapaakauppasopimuksen vääjäämättä toteutuvan ennen pitkää; Sopimuksen hyödyt ovat ilmiselvät eivätkä kategoriset tullimuurit – sen enempää kuin muutkaan muurit – ole oikein tätä päivää.

USA:n nykyisen presidentin näyttävästi haukkumat ja kuoppaamat vapaakauppasopimusneuvottelut (TTIP) ovat kaikesta huolimatta edelleen tulilla, enkä näe mitään syytä, etteikö niitä voitaisi viedä maaliin nopeastikin, kunhan kummaltakin puolelta löytyy tahtoa.

Eli katsotaan, mikä porukka on vallassa vuoden päästä.

EU:n ja Kanadan välistä CETA-sopimusta sorvattiin kahdeksan vuotta, ja veikkailisin että USA:n kanssa sitten joskus tehtävä soppari olisi sisällöltään hyvin samanlainen.

Miten Kanada-sopimus vaikuttaa nettiostoksiin, en osaa sanoa kun en ole vielä mitään sikäläisiltä myyjiltä tilannut. Foorumilaisilta saattaisi löytyä kokemuksia?

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta