Kirjoittaja Aihe: Tullit ja alvit (Englanti+muu maailma)  (Luettu 8316 kertaa)

Tumppi$

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 1681
  • Profiili
Tullit ja alvit (Englanti+muu maailma)
« : 19.02.20 - klo:11:42 »
No niin, tässä hiljan (jälleen kerran) kovat tullit ja alvit maksaneena tuli tällainen puheenaihe mieleeni.
Itseäni henk.koht. risoo aivan helkkaristi, kun laatutavarasta paukkuu älyttömät lisämaksut, varsinkin jos tilaa tavaraa esim. Yhdysvalloista tai Japanista. On nimittäin paljon tuotteita liittyen omiin harrastuksiin ja kiinnostuksen kohteisiin joita ei kertakaikkiaan löydy Euroopasta, ei ainakaan tismalleen samanlaisia. Eniten ärsyttää se, että kestävän kulutuksen laatutavaroista joutuu käytännössä joka kerta tullit ja alvit maksamaan, mutta samaan aikaan esim. Kiinasta ihmisien tilaama paska ja laaduton kertakäyttörihkama (anteeksi kielenkäyttöni) tulee toistuvasti ohi tullin, ainakin jos ihmisien puheisiin on uskominen.

Oletteko valmistautuneet, tai meinaatteko jotenkin valmistautua siihen että tämän vuoden (siirtymäkausi) jälkeen myös Britannian ostokset on tullattava ellei aivan ihmeitä tapahdu? Englanti kun ei muutenkaan ole mikään halvin paikka ostaa, niin heidän EU eronsa myötä saattaa pian olla sama ostaa jatkuvasti esim. Amerikasta jossa tuotteiden hinnat ovat edullisempia ja markkinoiden valikoimat aivan omaa luokkaansa koko maailmassa. Varsinkin jos/kun tullit ja alvit on joka tapauksessa maksettava.

Vai mitä mieltä tästä? Meinaako foorumilaiset ns. tyytyä kohtaloonsa, vai onko armoton tilausrumba alkanut tai suunnitteilla ennen kuin siirtymäkausi loppuu Englannin osalta?
VASTATUULEEN!

Arska

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 4701
  • Profiili
Vs: Tullit ja alvit (Englanti+muu maailma)
« Vastaus #1 : 19.02.20 - klo:15:14 »
Englantilaisissa verkkokaupoissa on muistaakseni ollut yleensä arvonlisäverottomat hinnat EU:n ulkopuolelle meneville tilauksille eli eikö Suomen tullin pian perimien uusien maksujen vastapainoksi tavara lähde tulevaisuudessa halvemmalla liikkeelle Englannista, kun sikäläistä veroa ei enää tarvitse maksaa?
Suositellaan täysraittiutta.

Ville

 • Satraappi
 • Ylläpitäjä
 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 9254
  • Profiili
  • http://www.keikari.com
Vs: Tullit ja alvit (Englanti+muu maailma)
« Vastaus #2 : 19.02.20 - klo:15:48 »
Aion vähentää tavaran tilailua eBayn yms kautta, kun Brittilästä tulee sekä ALVit että tullit jatkossa. Toki jos syntyy diili, ettei näistä tulekaan kuin toinen tai sitten ei kumpaakaan, sen mukavampi. Tottahan se on, ettei Suomesta saa monia mukavia juttuja, joita ulkomailla on tarjolla.

USA:sta tilatessa pyydän myyjää merkkaamaan, että vaate on käytetty, ja pidän peukkuja. Usein tulli ei pysäytä jotakin vanhaa rättiä, kun tarjolla on arvokkaampaakin tavaraa, ja jonot kasautuvat.
Minulla on Huutonetissä vaatteita, jotka sinä haluat.

chr

 • Eleganssin esitaistelija
 • ***
 • Viestejä: 419
  • Profiili
Vs: Tullit ja alvit (Englanti+muu maailma)
« Vastaus #3 : 19.02.20 - klo:16:18 »
Pidän hieman erikoisena ajatusmallia, jossa ulkomaisille verkkokaupoille pitäisi "laatusyistä" antaa valtava veroetu kotimaisiin kauppoihin verrattuna?

Tumppi$

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 1681
  • Profiili
Vs: Tullit ja alvit (Englanti+muu maailma)
« Vastaus #4 : 19.02.20 - klo:18:17 »
Pidän hieman erikoisena ajatusmallia, jossa ulkomaisille verkkokaupoille pitäisi "laatusyistä" antaa valtava veroetu kotimaisiin kauppoihin verrattuna?

No mielestäni syyksi riittää ihan vaikka se ettei kotimaisista kaupoista löydy tarvittavaa tuotetta edes sillä hirveällä hinnalla vaikka kuinka vonkaisi.
Tietysti muiden puolesta en voi puhua, mutta ainakin omalla kohdallani nuo laatusyyt voi ottaa pois sitaateista, sillä useimmiten itselläni syy ulkomailta tilaamiseen on joko saatavuus tai nimen omaan parempi ja laadukkaampi tuote. Eli nuo laatusyyt ovat kyllä mielestäni täysin validi pointti. Toki Suomesta ostan aina silloin kun mahdollista ja silloin kun en saa enää sen parempaa tuotetta muualta, tai mikäli se ei ole merkittävästi halvempi muualla.

Annan yhden hintaesimerkin tältä syksyltä.. Kyselin eräästä perinteisestä kultasepänliikkeestä tilaustyönä tietynlaisesta sormuksesta hinta-arviota jne. (on käsittääkseni Suomen ainoa liike joka kyseisenlaisia sormuksia enää nykyään valmistaa) Hinta-arvio oli 4000€ vain 14 grammaa painavasta sormuksesta! Englannista vastaava, mutta vain vielä viimeistellympi, niin ikään pitkän historian omaavalta toimijalta, millin isommalla kannan halkaisijalla ja 2 grammaa painavampana 1400 puntaa, eli  tämän päivän kurssilla noin 1684€. Että aikamoinen ero mielestäni.. Ja vain siis tukeakseni kotimaista yrittäjyyttä.. Mitenkäs he tukevat vastavuoroisesti minua? Eli suoraan sanottuna en koe velvollisuudekseni harrastaa tässä kohtaa "hyväntekeväisyyttä", koska minua kohtaan sitä ei harrasta tasan kukaan, vaan aina joudun kaikesta ja jok'ikisestä asiasta maksamaan täyden hinnan+Suomilisän.

Sitten pari esimerkkiä saatavuudesta... Viime kesänä ei olisi saanut mistään kotimaisesta alan liikkeestä haluamaani rautamailasettiä vasurina. Ei, vaikka kyseessä oli niinkin yleinen ja tunnettu merkki kuin Wilson. Puumailoihin ei puolestaan saanut sitä vartta minkä halusin kuin erikoistilauksena. Ja tässäkään kohtaa ei todellakaan ollut kyse mistään harvinaisuudesta vaan koko maailman markkinajohtajasta golfmailojen varsissa. No ok, tosiaan "customina" olisi saanut kuukauden odotusajalla ja tietenkin höystettynä "customlisällä". Ulkomaisesta verkkokaupasta kyseisen varren sai kyseisiin lapoihin standardivaihtoehtona pikavalikosta.

Silloin kun Kodakin Ektachrome- diafilmi palasi viimein myöhästyneenä markkinoille, ei sitä tietenkään saanut Suomesta ensimmäiseen puoleen vuoteen mistään. Sitten kun sitä alkoi saamaan, oli hinta sellainen että isomman erän kohdalla (10 rullaa tai enemmän) kannatti maksaa postikulut ja tilata Saksasta. Nyt pisteet Kameratorille, sillä vihdoin ja viimein hinta on sellainen että ainakaan pienempiä eriä ei kannata kauempaa kalastella. Tosin tuoltakin se Ektachrome on usein loppu.

Objektiivien suodattimia ei saa täältä enää mistään, mikäli siis kyseessä on jokin muu suodin kuin läpinäkyvä UV- suodin tai protector. Tai sanotaan että tuurilla saa, jos kamerasi on tyypillisin Nikonin tai Canonin muovinen digijärkkäri niiden omalla yleisimmällä perusoptiikalla, mutta annas olla jos on jokin muu...

Monolevyjä (LP) ei löydy kotimaisista levykaupoista sitä yhtä ainutta Rolling Stones tai Beatles- monokokoelmaa lukuun ottamatta. Mutta koetas löytää esim. jazzlevyjä monoversioina. No toki käytettyjen levyjen kaupoista, mikäli vain jaksat penkoa tarpeeksi. Mutta tämäkin vain Helsingistä. Ja tietysti käytettynä hififoorumilta. Mutta uusissa ei oota tulee vuorenvarmasti.
Tähän samaan vielä liittyen tai sitä sivuten, on myöskin kunnollisen monosetin kasaaminen todella vaikeaa ilman ulkomaan tilauksia. Jos et tunne ketään joka tilauksesta rakentelee tai jos et itse osaa rakentaa hifilaitteita+johtoja/kaapeleita, niin tekemättä jää.   

Tämä nyt vähän tuotteena jopa naurattaa, eikä moni voi näitä sietää, mutta sanon silti... Koko Euroopasta ei löydy kunnollista valikoimaa Havaijipaidoista. Joissakin verkkokaupoissa on kahta-kolmea vaihtoehtoa ja that's it. Ja sopivat koot tietenkin aina loppu.

Meinasi aivan unohtua... Kelanauhoja ei saa Suomesta nykyään enää mistään.

Raakadenimiä todella huonosti. Esim. se kaikkein klassisin Levi's Vintage Clothingin vuoden 1947 suora 501 raakana aina loppu sopivien kokojen osalta.

Monikin foorumilainen varmasti muistaa mikä tilanne laatukenkien osalta oli vielä viitisen vuotta sitten. Noh, sitten tuli yksi ainoa putiikki Helsinkiin, sekä Herrainpukimo otti myös kengät valikoimiinsa. Mutta sitä ennen pelkkää ei oota. Herrainpukimon kanssa homma on pelittänyt, mutta tuon Helsingin liikkeen kaveri oli todella haluton myymään 500 euron (muualla tietenkin selvästi halvemmat) oxfordeja toissa kesänä. Olisi ollut vähän kiirekin kaverin häitä varten ja lähestyin ko. herraa sekä sähköpostitse että puhelimitse pariinkin otteeseen. Lupasi soitella takaisin pikimmiten... Noh, sitä puhelua "odotan" vieläkin. Että sellaista kotimaista yrittäjyyttä. 

Näitä vastaavia esimerkkejä olisi omalla kohdallani varmasti kymmeniä kun oikein alkaisi muistelemaan, mutta tuossa ehkäpä viimeisimmät ja tuoreimmat esimerkit.     
« Viimeksi muokattu: 19.02.20 - klo:20:46 kirjoittanut Tumppi$ »
VASTATUULEEN!

chr

 • Eleganssin esitaistelija
 • ***
 • Viestejä: 419
  • Profiili
Vs: Tullit ja alvit (Englanti+muu maailma)
« Vastaus #5 : 19.02.20 - klo:21:14 »
Sinulta meni ehkä se pointti ohi, komea vastaus toki ja ymmärrän saatavuusasian hyvin - tilaan samoista syistä monesti ulkomailta kaikenlaista. Mutta miksi näitä tavaroita pitäisi saada tilata alvittomasti?

paddington

 • Auktoriteetti
 • ****
 • Viestejä: 777
  • Profiili
Vs: Tullit ja alvit (Englanti+muu maailma)
« Vastaus #6 : 19.02.20 - klo:21:26 »
Moog Konttinen esitteli Soundissa joskus musiikinkuuntelulaitteistoaan. Muistaakseni setti oli sijoitettu keittiöön, ja kaiuttimet oli pinottu ”kätevästi päällekkäin, sillä stereokuvalla ei ole niin väliä”.

Ehkä tuossa ratkaisu liialliseen stereokuvaan.

Tumppi$

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 1681
  • Profiili
Vs: Tullit ja alvit (Englanti+muu maailma)
« Vastaus #7 : 19.02.20 - klo:21:33 »
Sinulta meni ehkä se pointti ohi, komea vastaus toki ja ymmärrän saatavuusasian hyvin - tilaan samoista syistä monesti ulkomailta kaikenlaista. Mutta miksi näitä tavaroita pitäisi saada tilata alvittomasti?

Taisi mennä hieman sinultakin pointti ohi. Valitin siitä, että rihkamaa ja suoraan sanottuna aivan täyttä paskaa Kiinasta tilaavat pääsevät jatkuvasti kuin koira veräjästä. Eli tullin olisi syytä pitää yhtä tarkka syyni tai itse asiassa vielä paljon, paljon tarkempi halpamaiden tuotteiden suhteen, mitä se ei todellakaan tällä hetkellä ole. Lisäksi tuo pelkkä alvi ei edes riitä. Vaan päälle paukkuu vielä tullit jopa myyjätahon lähetyskuluista johon ostaja on ns. täysin syytön. Eli tuo ylimääräinen summa jonka tuotteesta joutuu loppujen lopuksi maksamaan on mielestäni suhteettoman kova. Asia olisikin toinen jos pelkkä alvi olisi maksettavana. Vielä kun sekin taitaa olla maailman kovimpia meillä, niin avot. Eikä tuotteet täysin verottomia taida olla monessakaan maassa, joten mielestäni olisi oikeus ja kohtuus esim. jotenkin kompensoitu alv. Mutta ei, aina maksat täydet ja kovimman mukaan ja useimmiten vielä moneen kertaan.

Mutta toisaalta, miksi maksaa alvit maahan joka ei ole pystynyt tuotetta järjestämään, eikä ole auttanut sen saamisessa millään tavoin?

Ja entäpä tällainen seikka... Uusrikas venäläinen ostaa täältä tuotteen ja hän saa siitä alvit pois kun menee rajan yli. Entäpä jos minä tai sinä ostamme jotain ulkomailta. Saammeko alvit takaisin kun poistumme maasta? No emme, vaan vielä pahimmassa tapauksessa joudumme täällä syyniin, josko hyvinkin löytyisi tavaroista jotain josta saisi tullit ja alvit kiskottua.

 
VASTATUULEEN!

Tumppi$

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 1681
  • Profiili
Vs: Tullit ja alvit (Englanti+muu maailma)
« Vastaus #8 : 19.02.20 - klo:21:47 »
Moog Konttinen esitteli Soundissa joskus musiikinkuuntelulaitteistoaan. Muistaakseni setti oli sijoitettu keittiöön, ja kaiuttimet oli pinottu ”kätevästi päällekkäin, sillä stereokuvalla ei ole niin väliä”.

Ehkä tuossa ratkaisu liialliseen stereokuvaan.

Ei mutta tarkoitin ihan ihka oikeaa yksikanavaista monosettiä, jossa kaikki on aitoa monoa vahvistimia, kaapeleita ja vahvareita myöden ja siis kaiuttimiakin vain se yksi. (no kuulokkeista toki kuuluu molemmista tuuteista eli ns. tuplamonona) Toki sellainen setti minulla nyt on, mutta oli hankala paikka. Esim. esivahvistin piti teettää ja päätevahvistin piti tilata ulkomailta, koska täällä monoblokkeja myydään vain pareittain. Kajareiden kanssa sama tuska. Vain pareittain. Myös äänirasian johdotus meni ulkomaan tilaukseksi. Tosin, näin jälkiviisaana senkin olisi varmasti pystynyt tilaustyönä teetättämään jollakin hifigurulla. Tai olisin toki voinut kytkeä stereojohdotuksen monorasiaan monona, mutta sainpahan samalla syyn vaihtaa hieman alkuperäistä laadukkaampaan johdotukseen. 
VASTATUULEEN!

chr

 • Eleganssin esitaistelija
 • ***
 • Viestejä: 419
  • Profiili
Vs: Tullit ja alvit (Englanti+muu maailma)
« Vastaus #9 : 20.02.20 - klo:10:55 »
Taisi mennä hieman sinultakin pointti ohi. Valitin siitä, että rihkamaa ja suoraan sanottuna aivan täyttä paskaa Kiinasta tilaavat pääsevät jatkuvasti kuin koira veräjästä.

Se on kyllä ihan totta että tuossa rihkamatilailussa ei ole mitään järkeä. Haen tässä lähinnä sitä, että Suomessa tavarasta, käytännössä kaikesta minkä ostat, maksetaan alvit. Ja kyllä, siinä tuotteen hinnassa tuolla kivijalkakaupassa on myös ne rahdit sisällä ja alvi tulee sen kaiken päälle. En pidä ollenkaan reiluna ajatuksena, että tuotteita voisikin yhtäkkiä tilata maailmalta alvittomasti, oli se selitys sitten vaikka se laatu tahi saatavuus. En myöskään ole ollenkaan kateellinen venäläisten tai kiinalaisten Tax-free -ostoista.

Tumppi$

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 1681
  • Profiili
Vs: Tullit ja alvit (Englanti+muu maailma)
« Vastaus #10 : 20.02.20 - klo:12:14 »
Taisi mennä hieman sinultakin pointti ohi. Valitin siitä, että rihkamaa ja suoraan sanottuna aivan täyttä paskaa Kiinasta tilaavat pääsevät jatkuvasti kuin koira veräjästä.

Se on kyllä ihan totta että tuossa rihkamatilailussa ei ole mitään järkeä. Haen tässä lähinnä sitä, että Suomessa tavarasta, käytännössä kaikesta minkä ostat, maksetaan alvit. Ja kyllä, siinä tuotteen hinnassa tuolla kivijalkakaupassa on myös ne rahdit sisällä ja alvi tulee sen kaiken päälle. En pidä ollenkaan reiluna ajatuksena, että tuotteita voisikin yhtäkkiä tilata maailmalta alvittomasti, oli se selitys sitten vaikka se laatu tahi saatavuus. En myöskään ole ollenkaan kateellinen venäläisten tai kiinalaisten Tax-free -ostoista.

Hyvää keskustelua, vaikka hieman eri linjoilla ollaankin.

Siis vakavasti puhuen en minäkään sentään kannata täysin alvitonta tilailua ulkomailta. Sehän on jo ajatuksenakin melkoisen absurdi. Mutta mielestäni jonkinlainen kompensaatio olisi reilua. Esimerkiksi se pelkkä alvi. Nythän tulee vielä tullit siihen päälle. Myös jo kertaalleen maksetuista lähetyskuluista rokottaminen on mielestäni ajatuksena lähes yhtä absurdi kuin alviton ostaminen. Tosin sillä erotuksella että tuo lähetyskuluista tullin kantaminen on totisinta totta. Eli ajatus siitä, että joudut ikään kuin maksamaan jostain toistamiseen koska olet jo kerran sen maksanut, on omasta mielestäni naurettava. 

Mitä taas tulee venäläisten ja kiinalaisten verovapaisiin ostoksiin, niin se etu pitäisi kyllä niiltä napata pois viipymättä. Nimittäin sillä porukalla joka niistä maista käy täällä tekemässä kalliita ostoksia verovapaasti, on kyllä taatusti varaa maksaa myös tullit ja alvit. Mutta, mutta nämähän ovat vain omia henkilökohtaisia mielipiteitäni.
« Viimeksi muokattu: 20.02.20 - klo:12:47 kirjoittanut Tumppi$ »
VASTATUULEEN!

salaryman

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 3724
  • Profiili
Vs: Tullit ja alvit (Englanti+muu maailma)
« Vastaus #11 : 20.02.20 - klo:14:32 »
Tuohon kiinalaisen verkkokaupan veroetuun on jo käsittääkseni puututtu. Jos joku kertoo saavansa edelleen kiinalaistuotteet verottomina, asia selittyy sillä että monella myyjällä on toimitusvarastot EU:n alueella, josta luonnollisesti tavara toimitetaan ostajalle ilman ylimääräisiä maksuja, tullit ja verot kun on jo maksettu silloin kun tavara saapui EU:n rajojen sisäpuolelle.

Kiinan tilanne on jännä jäänne ajalta, jolloin Kiinaa pidettiin kehitysmaana jonka talouden tukemiseen länsimailla olisi jonkinmoinen moraalinen velvollisuus. Tämän peruja kiinalaisilla postilähetyksillä on ymmärtääkseni edelleen kv. postisopimuksissa hyvin edulliset käsittelymaksut.

Brittien tilanteesta vuoden päästä pystyy tuskin kukaan sanomaan mitään varmaa. Oma valistunut veikkaukseni on, että niillä brittifirmoilla, joilla on merkittävää verkkokauppaa EU:n alueelle, on jo olemassa logistiikkakeskukset Euroopan puolella. Suurin osa brittienkin kauppaamasta tavarasta kun on teetetty ihan jossain muualla kuin saarivaltakunnassa, joten niitä on ihan turha ensin tullata sumujen saarille ja lähettää takaisin tullimuurin yli.

USA:n kanssa harmittaa, että EU:n ja USA:n vapaakauppasopimusneuvottelut ajettiin tarkoituksella alas muutama vuosi takaperin. Mikäli olen asian oikein ymmärtänyt, sopimus olisi mahdollistanut EU:n asukkaille nettiostosten tekemisen ilman tulli- ja veromaksuja samaan tapaan kuin toimimme EU:n sisämarkkina-alueella.

Arvonlisäveron palautukset (Tax free myynti) perustuu taas kahdenvälisiin sopimuksiin EU:n ja kumppanimaan kanssa. Yleensä pelin henki on se, että edut ovat voimassa puolin ja toisin, eli EU kansalainen on oikeutettu yhtä lailla alv -palutuksiin tehdessään ostoksia rajojen ulkouolella.
"It's nice to be important but it's more important to be nice" John Cassis

paddington

 • Auktoriteetti
 • ****
 • Viestejä: 777
  • Profiili
Vs: Tullit ja alvit (Englanti+muu maailma)
« Vastaus #12 : 20.02.20 - klo:19:19 »
Eräs henkilö on tilannut kolme kelloa Creation Watchesilta. Ensimmäinen tuli suoraan kotiin ilman tullausta, mutta kaksi seuraavaa on tullattu. Keskisen tms. tarjoushinnat alkavat kuulemma houkuttelemaan jo kaukoidän tilauksia enemmän. Varsinkin kun Creationin takuu ei ole virallinen takuu, ja kotimaasta tilaaminen on muutenkin kivempaa.

Tumppi$

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 1681
  • Profiili
Vs: Tullit ja alvit (Englanti+muu maailma)
« Vastaus #13 : 21.02.20 - klo:17:41 »
Kyllähän sitä tosiaan mielellään kotimaasta hankkii aina silloin kuin se vain on mahdollista, tai kun hintaero ei ole merkittävä.

Tuossa tuli hyvää juttua ja tietoa salarymanilta.. Olisi siinä voinut jokunen verkkokauppa Euroopassa volttia heittää jos vapaakauppasopimus EU:n ja USA:n välillä olisi syntynyt. Taitaa vaan olla melkoista utopiaa myös jatkossa? Vai mitä mieltä salary+muut ovat?
VASTATUULEEN!

salaryman

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 3724
  • Profiili
Vs: Tullit ja alvit (Englanti+muu maailma)
« Vastaus #14 : 27.02.20 - klo:18:42 »
Voi olla toiveajattelua, mutta olen taipuvainen uskomaan USA:n ja EU:n välisen vapaakauppasopimuksen vääjäämättä toteutuvan ennen pitkää; Sopimuksen hyödyt ovat ilmiselvät eivätkä kategoriset tullimuurit – sen enempää kuin muutkaan muurit – ole oikein tätä päivää.

USA:n nykyisen presidentin näyttävästi haukkumat ja kuoppaamat vapaakauppasopimusneuvottelut (TTIP) ovat kaikesta huolimatta edelleen tulilla, enkä näe mitään syytä, etteikö niitä voitaisi viedä maaliin nopeastikin, kunhan kummaltakin puolelta löytyy tahtoa.

Eli katsotaan, mikä porukka on vallassa vuoden päästä.

EU:n ja Kanadan välistä CETA-sopimusta sorvattiin kahdeksan vuotta, ja veikkailisin että USA:n kanssa sitten joskus tehtävä soppari olisi sisällöltään hyvin samanlainen.

Miten Kanada-sopimus vaikuttaa nettiostoksiin, en osaa sanoa kun en ole vielä mitään sikäläisiltä myyjiltä tilannut. Foorumilaisilta saattaisi löytyä kokemuksia?
"It's nice to be important but it's more important to be nice" John Cassis